Бъдещият посланик на САЩ обеща да се бори с корупцията и за свобода на медиите

Бъдещият посланик на САЩ обеща да се бори с корупцията и за свобода на медиите


Свързаност, сътрудничество и борба с корупцията - това са трите приоритета, които посочи Херо Мустафа при представянето си в Сената на САЩ като избрана от Белия дом за следващ посланик на страната в България.


При изслушването пред сенатската комисия за външна политика тя постави корупцията на трето място сред т.нар. Три С (заради изписването на английски Connectivity, Collaboration, and Corruption). "Ако бъда одобрена, ще работя с България за борба с корупцията и засилване върховенството на закона, които са ключови за растежа на България", заяви Мустафа, за която идването в София ще бъде първият ѝ посланически пост след две десетилетия служба за Държавния департамент.


"Върховенството на закона е дългосрочен, многостранен и изпълнен с предизвикателства процес. България е демонстрирала ангажираност с реформите и предприе някои стъпки за изграждане на по-отворено, включващо и проспериращо общество. Но и трябва да се свърши още повече. Възнамерявам да работя в тясно сътрудничество с българските власти за намиране на начини за развиване на гражданското общество, медийната свобода, независимото правораздаване и върховенството на закона."
В последвалото време за въпроси сенатор Джийн Шахин повдигна темата за руското влияние в България и проблемите на страната с корупцията и възможностите Москва да се възползва от икономическата ѝ зависимост, корумпираността и политическата нестабилност. "Знам, че България направи поправки в конституцията си и има комисия за борба с корупцията, но има какво още да се прави", отвърна Мустафа. Тя припомни, че през 2017 г. Държавният департамент създаде в посолството в София специална служба в правната сфера и според нея е много важно тя да бъде подсилена. "Ако бъда одобрена, ще ангажирам в това и гражданското общество, ще говоря публично колко важно е да продължат реформите."


На първо място номирината от президента Доналд Тръмп постави свързаността, под което обясни, че разбира "засилване и задълбочаване на връзките между България и Запада и особено тези със САЩ, на всички фронтове - икономически, военни, търговски, културни и между хората на двата народа". Тази свързаност "трябва да се разшири и в гражданското общество, включително при жените и младежите".


Тя спомена, че се гордее, че е първият американец от кюрдски произход, предложена за посланик, и посочи сред публиката баща си, майка си и брат си Хело със съпругата му, племенницата ѝ Зара, малката си двегодишна дъщеря Ашна, двамата ѝ братя Хавро и Барзан, които гледат изслушването в интернет, и съпруга си Равнеш Гарг, който е с роднините си в Индия и 4-годишната им дъщеря Ариана.


Партньорството в НАТО и бизнеса


Но водещият акцент в този приоритет на Мустафа са членството в НАТО, увеличаването на разходите за отбрана и "работа за поддържане и разширяване на отношенията ни в сигурността и окуражаване на България да играе по-голяма роля, особено в изнесеното напред присъствие на алианса на югоизточния му фланг".


Става дума за разгръщане по суша, въздух и вода в района на Черно море на това, което НАТО вече прави в балтийските републики и Полша съгласно решението от срещата на върха във Варшава през 2016 г. Ядрото на сухопътния елемент е многонационална бригада, разположена в Крайова в Румъния, и координиране на международното обучение чрез Инициативата за комбинирана съвместна засилена подготовка. Турция се включва със самолети за следене на активността в Черно море и за ранно предупреждение и се разработват допълнителни мерки за засилено натовско присъствие в морски и въздушни операции и - ако се наложи - на силите на алианса за максимално бързо реагиране.


България е силен съюзник в НАТО и членството ѝ е потвърждение за желанието ѝ за една силна и свободна Европа, каза още пред сенаторите Херо Мустафа. Тя припомни, че български военни са помагали и помагат на американската армия в Ирак и Афганистан и са участвали в коалиции в Либия, Косово и Босни и Херцеговина.


Мустафа обеща да работи и за разширяване на икономическите връзки отвъд 1.36 млрд. долара двустранна търговия през 2018 г. "Засилената прозрачност, предвидимост и стабилност на инвестиционния климат са ключови за икономическите ни отношения. Един от начините да привлече американски бизнес за България е да увеличи прозрачността и да осигури добро корпоративно управление, от което ще имат полза не само американските фирми, но България като цяло."


Бъдещият посланик на САЩ обеща да се бори с корупцията и за свобода на медиите


Регионално сътрудничество и енергийна независимост


Вторият ѝ приоритет - сътрудничество - тя описа като готовност да работи с колегите си в района за стимулиране на регионалното сътурдинчество. "България е позитивен фактор в района и лидер в прокарване интеграцията на Западните Балкани, подкрепи Преспанското споразумение между Гърция и Северна Македония и точно такъв тип визия и сътрудничество са необходими за засилване суверенитета на всяка от тези държави и осигуряване мир и стабилност в района."


Веднага след това Мустафа говори за енергийната сигурност като изключително важна част от националната сигурност. Тя припомни значителната зависимост на България от Русия, "което създава редица тревоги за икономическата и енергийната ѝ сигурност, както и в НАТО". Предложената за посланик обеща да работи за разнообразяване на българските енергоизточници и в частност за интерконектора с Гърция.


Сенаторът републиканец Рон Джонсън също попита Мустафа какви средства ще използва срещу "вредното руско влияние". "Трябва да бъдем видими, руснаците са много видими в различни сфери", отвърна тя. "Трябва да сме видими не просто като посланици, но и като правителство на САЩ, със сенаторите и конгресмените - да подкрепим засилването на връзките със Запада."


Джонсън попита и за "изненадващо голямата активност на китайците в района". Българите имат добри политически отношения с Пекин и се интересуват от по-големи икономически връзки с Китай, каза Мустафа, но още нямат инвестиционния фокус, който виждаме в други страни. "Очевидно това ще е един от проблемите, над които ще се фокусирам, и ще следя процесите по-внимателно."


В заключение Херо Мустафа напомни за опита си в работа с европейски партньори и каза, че е готова да служи в България - "страна, известна с изключително красивите си планини, гостоприемни хора и богато културно наследство в стратегическа част на света".


Съкратен вариант на изявлението в превод на български можете да прочетете тук.

Коментари (134)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Браво на оранжевият палячо- какъв посланик ни е изпратил само- истинска радост за Душата на всеки роден тръмпофил!!!

 2. 2 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 992 Любопитно

  Така де - какво стана с "Магнитски"?

 3. 3 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 554 Неутрално

  С-С-С! Аз бих добавил и четвърто С: Справедливост.

 4. 4 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Герой Мустафа ще оправи корупцията, вервайте ми !!!

 5. 5 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Интересно, дали с новата посланичка форумните соросоиди вече официално ще приемат Исляма? Все пак досега бяха атеисти, понеже такава беше правилната либерална и прогресивна линия, но дали пък не следва поредното обръщане на палачинката, то за тях няма да е нищо ново? Само да се обрежат и готово. За да зарадват вожда си са готови на всичко, пък и той колко щедро раздава грантчета, какво ще правят ако не му угодят?

 6. 6 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Само ние можем да се справим с корупцията. Никой няма да дойде да ни оправи отвън с магическа пръчка.
  Дано под свързаност новият посланик да разбира и премахване на визовия режим.

 7. 7 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#6] от "Chubachubs":

  Няма да махнат визите. Само ние, румънците и поляците имаме визов режим, но това е защото САЩ много ни обичат и са ни много верен съюзник и искат да си останем в България и да работим за страната си - кой би си помислил нещо друго!

 8. 8 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1163 Весело

  Това за което е обещала да се бори е кауза пердута!!! Борба с корупцията...хахаа ,някой беше казал че корупция няма,с какво ще се бори???!!! Свобода на медиите....е там ще падне борба със свинята майка и детето прасчо😛😂😂

 9. 9 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 233 Весело

  Таа...(не си спомням семейното й положение), още като мярнах за първи път, ме впечатли с налудничавия си поглед... 😬

  (не се чете)
 10. 10 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1163 Весело

  До коментар [#9] от "Бойчо Огнянов":Такива ни трябват😂😂😂

 11. 11 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Само ние можем да се справим с корупцията. Никой няма да дойде да ни оправи отвън с магическа пръчка.Дано под свързаност новият посланик да разбира и премахване на визовия режим.
  —цитат от коментар 6 на Chubachubs


  Ако следят форума на Дневник, визовият режим няма да отпадне.

 12. 12 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Любопитно

  До коментар [#2] от "Тони КОСТОВ":

  За Пеевски ли се тревожиш?

 13. 13 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Новият посланик казва това, което искаме да чуем. Проблемите са ни ясни, макар че много хора от политическата класа ги отричат.

 14. 14 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Имайки предвид биографията на бъдещия посланик Мустафа, съм склонен да и вярвам и съм готов да я подкрепя!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 15. 15 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Демек ще се бори с др. Пеевски!

 16. 16 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 511 Весело

  До коментар [#11] от "gozambo":

  "Ако следят форума на Дневник, визовият режим няма да отпадне."

  Хахаха...
  +

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 17. 17 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Стига с преструвките. Щатите подкрепят мутрата и ГЕРБ заради "откупа" който направи със покупката на ненужните самолети. За Маницки може само да си мечтаете, че ще се случи.

 18. 18 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#14] от "Kamenarski":

  "Имайки предвид биографията на бъдещия посланик Мустафа, съм склонен да и вярвам и съм готов да я подкрепя!"

  Нямаш друг избор. Ако ви спрат паричките от Амбасадата ще трябва да си търсите нормална работа.

 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Къде е тръмпофилският овчи възторг от назначаването г-жа Мустафа

 20. 20 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  Какво лошо има в това, да имаме посланник с кюрдски произход. Тъкмо диктаторът с мустаците ще се ограничава с джавкането.

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 21. 21 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2189 Весело

  Connectivity, Collaboration и накрая смацафръцано от кумова срама Corruption. Бойкиците ще бъдат разочаровани и ще останат със свидните си спомени от бай Уорлик и онова френско недоразумение дьо Кабан. Единствен може би щастлив ще бъде Емир Джасим заради сходна кюрдско-бежанска съдба с новата посланичка. Ще имаме Connectivity и Collaboration , ръйш.

 22. 22 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  До коментар [#7] от "ygo11542256":

  САЩ имат визов режим за всички държави за които има голям процент отказани визи и проблемни пътници. Накратко, това са държави с нисък стандарт чиито граждани имат стимул да останат нелегално с САЩ. И ще отменят визите когато тоя брой намалее което ще стане когато България се замогне достатъчно. Което пък ще отнеме 10-20-30 години. Но визите не са особен проблем - уж те проучват веднъж и ти дават 10 годишна виза и ти я подновяват без проблеми до живот, стига да не вършиш някакви глупости там.

 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#20] от "С Стоянов":

  Не съм казал че е лошо- просто питам къде са тръмпофилите да венцеславят това решение на оранжевият клоун!!!

 24. 24 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  До коментар [#8] от "angeles":

  А с кафявите медии на Прокопи и всякакви мучащи животни дали не трябва да се бори ?

 25. 25 Профил на Шехерезадник
  Шехерезадник
  Рейтинг: 403 Неутрално

  г-жо Мустафа, отново Ви призовавам да не сваляте вниманието си от проблемите на малцинствата в България. Както етнически, така и религиозни, сексуални и др.
  Не се съмнявам, че Държавния департаманент ще продължи досегашната си политика.
  Факта, че именно Вас са изпратили го доказва.

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 26. 26 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Херо Мустафа прилича на Херо Ангелкова. Малий, корупцията сън нема да я хване...

 27. 27 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 392 Неутрално

  До коментар [#5] от "ygo11542256":

  Аз съм соросоид и като такъв нямам нужда да боготоворя, който и да е вожд.
  Това е присъщо на рушляците като теб.

 28. 28 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1448 Любопитно

  Туй с "върховенството на закона" ше да е риплейсмент на имаше едно време "класовата борба". Всички бореха яко класите.
  Обаче другарката с име на футболен треньор не казА, че ше бори и затоплизъма. Явно ше се мре.

 29. 29 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1163 Весело

  До коментар [#24] от "m17":
  Ейиии...мира ви не дава червендалестия на вас комунетата))))) Ми не чети бе другарю!! Чий го дървиш във форума???)))

 30. 30 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 449 Неутрално  Тая ще издига ли над посолството знамето с цветовете на дъгата вместо Американското знаме ? За да знам дали да я подкрепям или не. Никакво отстъпление от евроатлантическите скъпоценности. 31. 31 Профил на Kingpin
  Kingpin
  Рейтинг: 938 Неутрално

  Американски разследващи журналисти са направили филм за мафията в България. Основна роля е отредена на депутата от ДПС, бизнесмен и медиен магнат Делян Пеевски. ”Сенките на София” (Shadows of Sofia) се разпространява онлайн, а огромната му популярност извън България е показателна.
  Режисьорът от Тексас Кевин Буут и екипът му търсят отговори в България за появата на нов тип студена война. Страната ни е избрана, защото е бивш съветски сателит, където се смята, че руският КГБ е вградила мафия, която се е превъплатила в сегашното правителство.

  https://vimeo.com/ondemand/shadowspress1/295521307

  Чрез поредица интервюта, кадри от протести и ромски гета се разкрива случващото се в България. Във видеото са включени разговор с бившата румънска топ прокурорка Моника Маковей, бившият премиер Симеон Сакскобургготски, следователят Бойко Атанасов, бившият банкер Цветан Василев и много други. Популярността на филма е и заради специалното участието на руските активистки от Пуси Райът (Pussy Riot), които прекараха известно време в затвор заради критиките си към власта.

  Ето какво споделя автора за филма си:

  Десетилетия след падането на Съветския съюз една престъпна мрежа успешно заграбва цялата държава. Ще станете участници в едно неочаквано приключение в подземния свят на сянката. Постепенно осъзнаваме, че руското влияние в българската политика е явен предвестник на неотдавнашната намеса на Русия в американската и британската политика, избори и референдуми. Това, което се случва напоследък на Запад, се случва от дълго време в България, където Русия отдавна практикува и развива техниките и стратегиите си.  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 32. 32 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  До коментар [#29] от "angeles":

  Не мога да се лиша от удоволствието да се подигравам на лилавите троцкисти, които се мислят за умни и красиви.

 33. 33 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  :) Тази леля има ли представа за нивата на корупция в САЩ!?

 34. 34 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2173 Любопитно

  "ще работя с България за борба с корупцията и засилване върховенството на закона, които са ключови за растежа на България"

  Че каква е тя, че да работи за растежа на България??
  Един прост представител на чуждо правителство. Лице за контакт.
  Да не е генерал губернатор!

  В Русия съм! В Русия съм!
 35. 35 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#20] от "С Стоянов":

  Ако наистина мислите че американска посланичка от кюрдски произход ще озапти вихрещата се агресия на псевдо султана значи нямате допирни точки с реалността!!!
  Псевдо султана купи руски ракети и получи отказ от нови американски самолети заплашва да преразгледа статута на стратегическата база в Инджирлик- и Вие смятате че една посланичка от кюрдски произход ще го респектира---
  Вие сериозно ли или чувството Ви за хумор Ви изневерява!!!

 36. 36 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  " Connectivity, Collaboration, and Corruption...........
  разширяване на икономическите връзки отвъд 1.36 млрд. "

  "Затягане примките на свързаността и ако може разширяване на мижавите икономически връзки....." С ракети, самолети и други железа......
  Майко Българийо, какво те чака!!!?

 37. 37 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 300 Весело

  Добри новини за някои.. Грантовете ще продължат да текат..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 38. 38 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4373 Весело

  Гешев ще има сериозен поддръжник!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 39. 39 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 8 Весело

  Абе дано поне да гледа крави да знае, че поне некаква полза да има от престоя тука :)

  Путин - мы верим в тебя !
 40. 40 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Това работа на посланник ли е???

 41. 41 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5916 Неутрално

  Борба за освобождаване на пленената държава България. Тъжното е, че няма да получи помощ отвътре...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 42. 42 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  "борба с корупцията" -- ако си следва обещанието ще е много анти-български настроена :)

  Освен това с името много са уцелили, от Атака сигурно са пометнали

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 43. 43 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  ще е яко следващия да е с руско име...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 44. 44 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1429 Любопитно

  "Знам, че България направи поправки в конституцията си и има комисия за борба с корупцията, но има какво още да се прави"
  =======================
  Кога сме правили поправки в Конституцията? Наистина не се сещам!?

  Мома, връщай 12 и 12А!
 45. 45 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#1] от "selqnin":Какво лошо има в това, да имаме посланник с кюрдски произход. Тъкмо диктаторът с мустаците ще се ограничава с джавкането.
  —цитат от коментар 20 на С Стоянов


  Да добавя-с джафкане, ама с пяна по джуките.

  П.С. Нещо оф топик, свързано с "кюурдски произход":

  По време на Войната в Залива Садам пуцаше с ракети по Тел Авив, ама повечето падаха около залепения град Рамат Ган. Където преди това, не местните избори, смениха кмета от иракски произход с такъв от кюрдски. Та вървяха вицове от рода

  -Защо Садам обстрелва Рамат Ган?

  -Щото сменили "иракския" кмет с "кюрдски".

  Да уточня- в Израел наричат всеки според от коя държава е дошъл той/предците ми. Тези от бившия СССР ги наричаха "руснаци" (па дори и да са от Азербайджан, Казахстан или друг стан), тези от Румъния-"румънци" и т.н. Мен ме наричаха "булгаро".
  До коментар [#20] от "С Стоянов":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  До коментар [#27] от "foreverman77":

  не може да спреш психологическите проекции на травмираните от невъобразимият когнитивен дисонанс сред русофилието

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 48. 48 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  жена, мустафа, ако беше и гей щеше да има доста инсулти сред русофилието и балканския джендар

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 49. 49 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  В щатите още не са разбрали ,че България има Конституция ,където американския посланик не е описан,че може да участват управлението на държавата!
  Изказването на мустафанката е типичен пример за намеса във вътрешните работи на приемащата държава!
  На всякъде другаде нямаше да я приемат,но най-вероятно тук ще и се мазнят...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 50. 50 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#35] от "selqnin":

  Колкото повече глупости прави мустакатия- толкова по- лошо ще става за турците. Ако не спре го чака възмездие по анадолски.

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 51. 51 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#11] от "gozambo":


  Да,няма смисъл да отпада визовия режим,тук всеки втори е легендиран като живеещ в САЩ!
  Не знам само как издържат да пишат през нощта в продължение на години ...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 52. 52 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 761 Неутрално

  В щатите още не са разбрали ,че България има Конституция ,където американския посланик не е описан,че може да участват управлението на държавата!Изказването на мустафанката е типичен пример за намеса във вътрешните работи на приемащата държава!На всякъде другаде нямаше да я приемат,но най-вероятно тук ще и се мазнят...
  —цитат от коментар 49 на Котаранц


  Па то и руски попове полковници няма в Конституцията , па те си позволяват да шамарят Резидента ни !

 53. 53 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Ако иска да се бори за свободата на медиите, защо не спре държавното американско финансиране за грантаджийските пропагандни парцали и медийни бухалки, които са всичко друго, но не и свободни?

 54. 54 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Тръмп : Тия български рубладжии все реват за Евразия - да взема да им пратя една истинска евразийка за посланик !?

 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  Мощна вълна на морално възмущение и православен антиамериканизъм заля тролобригадата.

  Единодушието на гербери-"евроатлантици" и комунисти-съветчици е покъртително.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#36] от "Judjuk":

  Майка България я чака поредният американски обир!
  След евентуалното получаване на F-16 ще трябва да си купим и ракети и бомби ,за да не е най-скъпото голо оръжие ,което сме си купували стратегически...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 57. 57 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Моля? Я пак! Щатската посланичка ще се бори за каквото и да било в БГ? Кой я е упълномощил? Да е избрана на БГ избори от БГ избиратели за нещо? За какво точно и кога точно? Да е регистрирала партия в БГ? Щатската посланичка може да се бори за каквото си иска в страната си! В БГ е добре дошла, но да не забравя, че е на гости и да се държи като такава, ако обича! Не е назначена на длъжност генерал-губернатор, или съм пропуснала нещо?

  Мърфи е оптимист!
 58. 58 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2446 Разстроено

  В какво се превръща този форум?!...

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 59. 59 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  До коментар [#49] от "Котаранц":

  то и руския посланник не е описан...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 60. 60 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Таа...(не си спомням семейното й положение), още като мярнах за първи път, ме впечатли с налудничавия си поглед... 😬
  —цитат от коментар 9 на Бойчо Огнянов


  Това е защото знае 8 езика и е около 10 пъти по-образована от тебе. Но какво разбира прасе от перли - стара Американска поговорка.

  California Über Alles
 61. 61 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  До коментар [#55] от "Norman Granz":

  корупцията ги сплотява

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 62. 62 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  До коментар [#55] от "Norman Granz":

  понякога, като ме мързи просто им казвам съветски... те са си съветски, и ги е родило червеното знаме :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 63. 63 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3171 Неутрално

  CV-то и е впечатляващо. Особено предвид възрастта и.
  И това ме плаши.

  Ако очакваш да вали супа - си приготвяш лъжица.

  Та какво ли очакват американците тука, та ни изпращат нея?
  Спец по кашите в Близкия Изток?
  Щото явно не е предпенсионна синекура ...

 64. 64 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  До коментар [#63] от "xm...":

  може да е наказана от Трамп :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 65. 65 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#52] от "Dankol":

  В конституцията Чл. 13.
  (3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
  показва,че всеки православен патриарх може да набива канчето на президента ,особено
  ако е по -старши по чин и не знае коя империя е освободила народа му...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 66. 66 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#53] от "izt21595181":

  Защото американците под свобода на медиите разбират медиите да работят за американската адженда и интереси...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 67. 67 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#55] от "Norman Granz":


  Грънци,къде се скри?
  Да не си празнувал празника на ЖПто 3 дни и три нощи?

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 68. 68 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#60] от "Pontif New Dnevnik SUCK":


  Каква перла е тази лелка с външност на Miss Piggy от Мъпет шоу?

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 69. 69 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#59] от "Opportunity":


  Не е описан!
  Е,и?

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 70. 70 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3171 Неутрално

  Това работа на посланник ли е???
  —цитат от коментар 40 на silverman

  Не.
  Но за Генерал-губернатор е ...

 71. 71 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 511 Весело

  До коментар [#55] от "Norman Granz":

  "Мощна вълна на морално възмущение и православен антиамериканизъм заля тролобригадата.

  Единодушието на гербери-"евроатлантици" и комунисти-съветчици е покъртително."

  Колега, фактът че все още нямате минуси, говори много за интелектуалното ниво на тролобригадата!
  Хахаха...
  П.С. Другия път им го кажете по - простичко, като за тях... хахаха...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 72. 72 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 844 Неутрално

  ПО МИ ЯРИ НЕЩАСТНИ,ТИЯ ГО КРЕПАТ ТИКВАТА ДЕТО НИ ЗАГРОБИ ЗА ДА СИ ПРОДАДАТ Ф ШЕСТНАЙСКИТЕ

 73. 73 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#60] от "Pontif New Dnevnik SUCK":Каква перла е тази лелка с външност на Miss Piggy от Мъпет шоу?
  —цитат от коментар 68 на Котаранц


  Пак повтарям - "свиня от перли не разбира".
  Сега ще ти го преведа за да може и чалгаджия, като тебе да го разбере. Тази жена не се явява на конкурс за красота, нито е знатна мутреса, нито пък турбо-фолк певачка, затова не ти е по вкус. Тази жена е дипломат и бъдещ посланик на САЩ в България. Хората по това я оценяват. Разбира от БИ, разбира от Европа, разбира от Балканите, разбира от Турция защото е Кюрдка и много добре знае какво е да живееш под чуждо владичество. От там и разбира как България се мъчи под Руско робство. Много добре разбира защо в България няма прогрес и развитие. Като представител на САЩ в България тя ще се фокусира върху изграждане на по-добри връзки, ще работи в рамките на закона и позицията и за да се развива свободната преса у нас и да има реална борба с корупцията. Това не означава че ще бъде вайс-рой на България, както вие Руските подлоги си представяте. Това значи че тя ще използва всички средства които са и на разположение за да прати точна информация за всички Руски подлоги и смръдливци в България. Такива мерзавци като мис. Пиги КУРнелиева може и да види сина и със затруднения да си продължи визата в САЩ например. Това е напълно в нейните права и власт. Също в нейната власт е вашия Бог Свинчо Пеевски никога да не стъпи крак в Америка. Също и доста голяма кохорта от Съветски миризливци. Някой хора може и да се притеснят като започнат да излизат наяве сметки и пари които имат - все неща напълно в нейната компетентност и в закона. Също като посланик на водещата държава в НАТО ще има право и задължение да се поинтересува кой и какво прави за НАТО, кой има достъп до каква информация и с кой я споделя. Все нейни задължения по закон. Съветския льотчик може ако иска също по закон да поиска отзовавенето и. Аз знам че няма да го направи обаче. Искаш ли да се обзаложим. Тази жена няма никаква власт в България но има власт и задължение да формира политиката на САЯ към България. Толкоз! А ти и гледай циците защото си изключително умен. Тя на такива шебеци като тебе им премерва акъла за една секунда. Не си първия Балкански субект с който се среща.

  California Über Alles
 74. 74 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  До коментар [#60] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Жената е от кюрдски произход, но ТЕПЪРВА ще се нагледа на ориенталска простотия. 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 75. 75 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#73] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Не трябваше да се хабиш да съчиняваш толкова дълго съчинение!
  Хората вече не четат дълги безсмислени излияния!
  Колкото и да се напъваш Мисиз Пиги не може да стане перла...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 76. 76 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  "Не е назначена на длъжност генерал-губернатор, или съм пропуснала нещо?"
  До коментар [#57] от "султана глаушева":

  По-същественото е кюрдския и произход. Жив пример до къде може да деградира човешката личност в името на простото оцеляване и приличен просперитет. Светът стана пазар на човешки плът и съвести.

 77. 77 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  До коментар [#73] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  "Също като посланик на водещата държава в НАТО ще има право и задължение да се поинтересува кой и какво прави за НАТО, кой има достъп до каква информация и с кой я споделя. Все нейни задължения по закон."

  Бръкна в кървяща рана, колега.

  Не на многоклетъчния организъм, с когото спориш, а на онези, които разбират за какво става дума. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 78 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#77] от "Norman Granz":

  Грънци,ти като мразиш Тръмп повече и от Путин,
  как така одобряваш назначената от оранжевия оранго посланичка в България?
  Не е ли обида това за теб?
  Тръмп какво си позволява...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 79. 79 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#18] от "moreee":

  Мога да споря с удоволствие само с интелигентни опоненти.
  Вие, за съжаление не сте от тях!
  Сори!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 80. 80 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#60] от "Pontif New Dnevnik SUCK":Жената е от кюрдски произход, но ТЕПЪРВА ще се нагледа на ориенталска простотия. 😈
  —цитат от коментар 74 на Norman Granz


  С тази кариера и с този произход, мислиш ли че е случаен човек, който ще се удиви от България точно? Аз ти гарантирам че знае за БЪлгария повече от 90% от Българите и след два месеца вече ще говори Български.
  Не я сравнявай с Българската Консулка в Чикаго. Нямат нищо общо.
  А и катогледама колко е амбициозна (има филм направен за нея) на доста хора в България ще им се вгорчи малко. Доста руски връзки ще излязат наяве и тези хора ще трябва ясно и открито да обяснят как това е в полза на България и на съюзниците и. Всички тези тайни посещения при Чайка вече няма да бъдат тайни. Най-малко това. Тя на никой не може да забрани да прави каквото си иска ни и никой не може да и забрани на нея да ги вижда тези неща и да ги докладва в Държавния Департамент. Това и е работата и повярвай ми ще си я върши.

  California Über Alles
 81. 81 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#73] от "Pontif New Dnevnik SUCK":Не трябваше да се хабиш да съчиняваш толкова дълго съчинение!Хората вече не четат дълги безсмислени излияния!Колкото и да се напъваш Мисиз Пиги не може да стане перла...
  —цитат от коментар 75 на Котаранц


  То не е написано за тебе. Знаех че няма да го прочетеш а и да го прочетеш няма да го разбереш. Чети си сводките от пасола и не се впускай в спорове.

  California Über Alles
 82. 82 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  "Не знам само как издържат да пишат през нощта в продължение на години "
  До коментар [#51] от "Котаранц":

  То там е ден, 5 часа са назад. Издържат, щото пишат служебно.

 83. 83 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#81] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Нямам спор с теб!
  Просто ти обясних,че мисиз Пиги не може да стане перла...
  Наслаждавай се на флашките ,които ти изпращат от амбасадата,които трябва да постваш за жълти стотинки и си ги препрочитай дари,но не се надявай умни и образовани хора с креитично мислене да ти се вържат на плитките внушения...
  Ставате все по- жалки с бълването на американска пропаганда!

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 84. 84 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#82] от "Judjuk":

  Не ,хора ,а желязо!
  И това за 10 цента на коментар...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 85. 85 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  До коментар [#80] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  "Аз ти гарантирам че знае за БЪлгария повече от 90% от Българите и след два месеца вече ще говори Български."

  Знам много добре.

  Аз познавам всички американски посланици в България от Пардю насам и май само Марси Рийс не научи български. Мисля, че дори Нанси МакЕлдауни разбираше пасивно и правеше опити да говори, макар че беше временно назначение.

  За тази дама казвам само, че форумните Ганьовци я подценяват, понеже е кюрдка, а за тях "истинската американка" трябва да прилича на Доли Партън.

  А колко пъти е по-образована от тях ... ами всяка величина е безкраен брой пъти по-голяма от 0.

  Но пък нулата има тази особеност, че обикновено страда от синдрома на Дънинг-Крюгер...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 86. 86 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#73] от "Pontif New Dnevnik SUCK":"Също като посланик на водещата държава в НАТО ще има право и задължение да се поинтересува кой и какво прави за НАТО, кой има достъп до каква информация и с кой я споделя. Все нейни задължения по закон."Бръкна в кървяща рана, колега.Не на многоклетъчния организъм, с когото спориш, а на онези, които разбират за какво става дума. 😎
  —цитат от коментар 77 на Norman Granz


  Не могат да схванат съветчиците, две неща.
  1. Тръмп не назначава и не избира лично всички длъжности. те си мислят горките че САЩ е като мини-ссср и Путкин.
  2. Още не се сещат че Тръмп е много недоволен от НАТО и катио истински слон започна да рита всички да дадат каквото са обещали. Тази дипломатка е назначена по тази линия - да стегне редиците на НАТО в Югоизточна Европа особено като се има предвид че Турция е загубена за НАТО. Това означава стягане на редиците, истината в очите и най-важното намаляване на влиянието на Турция и Русия в България.
  Но както казах - свиня от перли не разбира, нито от външна политика. Форумите са пълни с изказвания на титани на мисълта че понеже е Кюрдка щяла да продаде България на Турция !!!!!!! Хайде сега де. Обясни ми го това. Може би понеже Кюрдите си умират по Турците .... или наистина образованието в България е отишло в канала и дори и елементарни неща не се знаят вече.

  California Über Alles
 87. 87 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 511 Весело

  До коментар [#85] от "Norman Granz":
  С тези нули и синдроми...
  Сега вече троловете съвсем няма как да ви разберат...
  Хахаха...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 88. 88 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#80] от "Pontif New Dnevnik SUCK":"Аз ти гарантирам че знае за БЪлгария повече от 90% от Българите и след два месеца вече ще говори Български."Знам много добре.Аз познавам всички американски посланици в България от Пардю насам и май само Марси Рийс не научи български. Мисля, че дори Нанси МакЕлдауни разбираше пасивно и правеше опити да говори, макар че беше временно назначение.За тази дама казвам само, че форумните Ганьовци я подценяват, понеже е кюрдка, а за тях "истинската американка" трябва да прилича на Доли Партън.А колко пъти е по-образована от тях ... ами всяка величина е безкраен брой пъти по-голяма от 0.Но пък нулата има тази особеност, че обикновено страда от синдрома на Дънинг-Крюгер...
  —цитат от коментар 85 на Norman Granz


  Надявам се си даваш сметка че 90% не разбират коментарите ти.
  Иначе мадамата е пристигнала на 3 годиники в Калифорния .... та си е точно Американка. Погледни и образованието само. А и има много хъс, баща и е бил истински политически боец и едва са го спасили от Кюрдистан. Такива хора имат специална мотовация и пренебрежителните подхилвания на нашия елит само ще им създадат главоболия.

  California Über Alles
 89. 89 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#5] от "ygo11542256":

  Вижте историята.Ереиците в Босна най-лесно и доброволно.приемат исляма.

 90. 90 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#57] от "султана глаушева":

  Не е назначена на длъжност генерал-губернатор, или съм
  пропуснала нещо?
  —цитат от коментар 57 на султана глаушева


  Така, като гледам си пропуснала около тридесетина години поне, някъде от къде свалянето на бай Тошо. Нямаш промяна в мисленето , не вдяваш новите реалности , живееш си в собствен свят на комунистическки мечти и русофилски полюции.
  Членове на НАТО е на ЕС сме, почти няма граници в Европа /доколкото все пак за нас ги има не можем да не отчетем гербаво -комуниситческата управа с яркото присъстиве на Шиши , Доган и сие от десетина години/. Та накратко , необходима е известна солидарност със съюзниците ни и партньорите срущу нарушителите на реда, недоброжелателите ни и неприятелите ни. Главния от тях - Путинова Русия.Това го изисква собствения ни интерес.


 91. 91 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#85] от "Norman Granz":

  Какво значение има за някой ,че знае за страната ни повече от редовите българи!
  Това е информация събирана от ЦРУ...
  Няма нищо чудно,това и е работата!
  Пак ще си остане чужда посланичка ,която служи мандат тук и си отива...

  Ти като се фукаш ,че познаваш всички американски посланници защо подсмърчаш пред оградата на амбасадата на 4 юли и не те канят на банкета по случай празника ?
  Явно си нежелан...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 92. 92 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#19] от "selqnin":

  Оъ това назначаване има радост само сред племениците на Добрия Чичо ит Америка..

 93. 93 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#21] от "Lemmy":

  Кабан говореше за едни Гнили Ябълки.Тогава пригласвха,после заожичаха гнилите и вече Ченалова и Тодорова са на почит в Газетата.

 94. 94 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#27] от "foreverman77":

  Вай!Дано Чичо да е жив и здав и да праща помощи от Америка!

 95. 95 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  До коментар [#88] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  "Надявам се си даваш сметка че 90% не разбират коментарите ти."

  Аз пък нямам навик да ги илюстрирам със стрелки, кръгчета, квадратчета и stick figures. Кой разбрал, разбрал.

  С това отговарям и на колегата Каменарски, който добродушно поднася интелектуално онеправданите...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 96. 96 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#31] от "Bate Pesho":

  Маковей(искаше румънски училища в България)Сакскобурготски,Бойко Атанасов и Цветан Василев.Тук се изчерпва.Само срамежлив Червенобузко е останал извън филма.Колко да е пипулярен филма-в Лийдуех пуснаха ли ви го да го гледате?!

 97. 97 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#41] от "penetrating":

  Е ,угнетените поробени умнолилявци няма ли да помагате?!

 98. 98 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#55] от "Norman Granz":

  Кажи,бре Нормане !Кажи -грантовете остават ли?!Просто ви се смеем как плюете Тръмп,а захарвсахте неговата номинация.Това означава,че грантовете няма да спрат,Добре за Вас,все пак и вие в магазин влизате,но е малко комично отстрани.

 99. 99 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1119 Весело

  Герой Мустафа ще оправи корупцията, вервайте ми !!!
  —цитат от коментар 4 на valtoro


  Шопът отишъл да учи английски в Англия. След една година англичанинът се обажда на семейството му:
  - Узмете си шопо он е тъп като галош

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 100. 100 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#85] от "Norman Granz":

  Всички американски посланици познаваш,мдааа!Бях в Рим и те видях до Папата,а един японеци пита: "Абе,кой е тоя до Нормана?!" Твоето е патология.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK