Изминалият юли е бил най-горещият месец в Аляска за последните 125 години

Изминалият юли е бил най-горещият месец в Аляска за последните 125 години

© Open Earth Project, REUTERSИзминалият юли е бил най-топлият месец в Аляска, откакто там се водят подобни статистики, предаде ДПА.


Средната месечна температура в най-северния щат на САЩ е била 14.5 градуса по Целзий според данни на американското правителство, публикувани днес. Това е с 3 градуса повече от средното за юли в Аляска и е малко над средното за досегашния най-топъл месец там, а именно юли през 2004 г., уточни американското Управление за океанографски и атмосферни изследвания.


За другите 48 щата управлението каза, че средната температура през юли е била 23.6 градуса по Целзий. Това превръща изминалия юли в 27-ия най-топъл юли за 125-те години на водене на подобни статистики. На същата 27-а позиция е и месец юли през 1917 г.
Управлението освен това отчита, че през изминалия юли е имало и рекордни наводнения, които са били най-големият метеорологичен проблем за 48-те съседни щата. Много от тях са били причинени от урагана Бари, преминал през щатите Луизиана и Арканзас.


Валежите са били почти колкото средното за месеца, но данните за последните 12 месеца за валежите - тоест от август 2018 г. до юли 2019 г. - превръщат анализирания период в най-влажния период август-юли в историята на страната. / БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3447 Весело

  Ще рече, ако се вземе цялата територия на Щатите, сегашният юли е бил също толкова топъл, колкото и юли 1917 година!
  Ужас за затоплистите!

 2. 2 Профил на Онгомбо
  Онгомбо
  Рейтинг: 72 Неутрално

  До коментар [#1] от "Patsis":

  В Аляска не било толкова през юли 1917, иначе си прав..

 3. 3 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3129 Весело

  УжастЪ! Варна и Бургас ша потънат, а Враца и Ловеч ша станат пристанища! Бреййй!

 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  До коментар [#2] от "Онгомбо":

  Въпросът е, че на много по-голяма територия сегашният юли не е бил по-горещ отколкото този през 1917 година - т.е. не би могло да се говори даже за континентално затопляне.

 5. 5 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 236 Весело

  Ще рече, ако се вземе цялата територия на Щатите, сегашният юли е бил също толкова топъл, колкото и юли 1917 година!Ужас за затоплистите!
  —цитат от коментар 1 на Patsis


  Още по- голям ужас: https://t.ly/zX0V

  Според мен е важно ние да сме живи и здрави, а след нас...ху кеърс, нали няма да ни има. И без това, цялата сегашна система е настроена към това: Яж, пий и си носи новите дрехи!

  Или дет се вика: Ден да мине, самун да загине! 🤷‍♂️

  (не се чете)
 6. 6 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Ауу, а преди месеци имаше земетресение в Аляска. Накъде върви светът какви катаклизми, виновни сме ама много сме виновни че съществуваме, я да вземем да слушаме умниците и много много да не се замисляме с какви лекарства ни тъпчат, с какви електронни цигари вместо полезния в малки дози хубав тютюн, с какви сурогатни храни, че и кравите ни тъпчат с боклук и ги направиха луда крава...да ги слушаме безкритично, че да си станем едни зомбита удобни.

 7. 7 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Удри дедо Тръмпи!

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 8. 8 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#1] от "Patsis":

  В Близкия Изток има няколко стотин милиона човека, които ако огладнеят и ожаднеят, познай на къде ще се насочат ?

 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  Аман от затоплистки статии! Да сравняваш сегашните температури с тези през последните 120 години и да вадиш заключения е все едно да ти дадат една стимка от края на футболен мач и да ти кажат, че имаш достатъчно данни да кажеш крайния резултат и да предвидиш изхода от следващия!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1177 Разстроено

  Всеки ден, през ден има такива новини. И какво от това, се пита в задачата? Кой/коя държава ще се откаже от удобствата на цивилизацията, достигнати през последните 200 години? Аз не виждам желаещи. Всеки, роден на тази земя, иска да живее добре, най-вече материално. И най-лошото на глобализма е, че вече не останаха кътчета по земята, в които човек да живее "на тъмно", демек, да не се информирал как живеят другите, по-богатите. Едно време всеки си е живеел в своето село и не е предполагал какво има зад баира и дали е по-добре от това при него. В днешно време това е невъзможно. Защо пишем за глобалната климатична криза, а никой не слиза от колата си? Или пък защо продължаваме да изсичаме горите? А защо никой не взема мерки срещу безконтролната раждаемост в Африка и не само там? Според мен - защото на никой не му пука за утрешния ден, а дори и да има такива, на които им пука, те са единици и от тях нищо не зависи, те нищо не могат да променат. Щом се правим на толкова загрижени да бяхме попитали САЩ и Китай защо продължават да горят огромни количества нефт и въглища, и не искат да участват в никакви климатични споразумения? Ми защото на никой в тоя шибан свят не му пука за другия! И логичния завършек на тая цивилизация е... самоизтребване, няма да сме нито първите, нито последните, минали като скакалци по повърхността на планетата...

 11. 11 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5671 Весело

  "Изминалият юли е бил най-горещият месец в Аляска за последните 125 години"

  Само в Аляска ли

 12. 12 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Да вдигнем още изискванията за предприемачите в Развития свят, да ги натоварим с още няколко милиарда еко- норми, за да избягат в Третия свят, където никакви изисквания няма и да замърсяват на воля !

  Лошото е, че когато комините пушат, а тръбите се изливат в Третия свят, въздухът и водата в Първия също се развалят.
  Планетата е едно цяло !

 13. 13 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3447 Весело

  До коментар [#8] от "slon":

  Той проектът Еврабия си е още от 1950-те години, далеч отпреди да се заговори и запише за глобалното затопляне.
  Пък що ли жителите на Близкия Изток са идвали да заселват Балканите по време на ледниковия период /преди 45 хиляди години/ и по време на сравнително прохладния неолит , пък по време на температурния максимум /4000 години преди Христа/ Балканите обезлюдяват?
  Не са ли ожаднели и огладнели тогава?

 14. 14 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3447 Весело

  До коментар [#8] от "slon":

  В допълнение към предишния ми постинг - сещам се, че и последната вълна на преселници от Близкия Изток към Балканите, тази на османците, пак идва по време на Малкия ледников период, не на затопляне! А когато малкият ледников период привършва османците са изпроводени отдето са си дошли!

 15. 15 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  До коментар [#11] от "pet_fire":
  На север по цялото полукълбо - в Канада и Сибир също. Даже в Сибир е много по топло отколко в Аляска. И ефекна на отделяне от там СО2 е огромен. Тия пожари там не са случайни, изсичането на тайгата е едно зло, то води след себе си апокалиптични промени. Първо, гората освоява СО2 и чисти въздуха, това го губим ма това е най-малкото зло.
  Второ, под гората в почти 2/3 от площите е блато, затворено отдолу от вечно замръзнала почва, като няма дървета почвата се нагрява, горния слой на замръзналостта се топи и под действие на топлината блатата изсъхват. Но в тях има огромно количества биоматериал, който не е изгнил, бил е консервиран от водата и леда и не е гнил. Блатата изсъхват, гние растителност, а тая къде е жива изсъхва. И не само къде е изсечено, а в съседните места също. Тия изсъхнали дървета и растителност пък са просто готови за нови пожари, кръга се затваря.

 16. 16 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#11] от "pet_fire":На север по цялото полукълбо - в Канада и Сибир също. Даже в Сибир е много по топло отколко в Аляска. И ефекна на отделяне от там СО2 е огромен. Тия пожари там не са случайни, изсичането на тайгата е едно зло, то води след себе си апокалиптични промени. Първо, гората освоява СО2 и чисти въздуха, това го губим ма това е най-малкото зло. Второ, под гората в почти 2/3 от площите е блато, затворено отдолу от вечно замръзнала почва, като няма дървета почвата се нагрява, горния слой на замръзналостта се топи и под действие на топлината блатата изсъхват. Но в тях има огромно количества биоматериал, който не е изгнил, бил е консервиран от водата и леда и не е гнил. Блатата изсъхват, гние растителност, а тая къде е жива изсъхва. И не само къде е изсечено, а в съседните места също. Тия изсъхнали дървета и растителност пък са просто готови за нови пожари, кръга се затваря.
  —цитат от коментар 15 на .


  Хубаво пишеш, ама вземи прочети някоя нАучна книжка. Сеченето на горите в тайгата нищо не може да повлияе, защото тя се възстановява само за 10 години. За 10 години се образува листна маса в същото количество, в която е била. А листната маса, която преработва СО2 е една и съща при 10, при 50 , и при 100 годишна гора! Сеченето на дъждовните гори обаче е необратимо! Затова трябва да се спре сечта в Амазония и Африка!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8274 Неутрално

  Пожари, жеги, суша или наводнения, Земята няма да търпи дълго нашите безобразия.

 18. 18 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#14] от "Patsis":

  Хубавото на конспиративните теории е, че винаги са верни и ужасно прости за разбиране...
  Не забравяй обаче, че всяка епоха си има своите особености и до сега май недостиг на храна и вода не е имало.
  И също така, не забравяй, че именно днешните европейци са дошли от изток...

 19. 19 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#9] от "lz2":

  Сравнението на данни като температурата се прави за хора като теб, които и хал хабер си нямат от климат и неговото формиране.
  Силно се съмнявам, че можеш да разбереш математическите модели, с които днес климатолозите се опитват да отгатнат какво ще се случва. И след като имам такова съмнение, се питам къде си тръгнал да искаш по-задълбочена информация, след като най-вероятно не си достатъчно образован, за да я разбереш.

 20. 20 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3447 Весело

  До коментар [#18] от "slon":

  Трудно един антрополог с 35-годишен стаж ще забрави откъде са дошли съвременните европейци.
  А недостигът на храна е бил много по-голям през изминалите векове, отколкото сега! Доказателство за това е увеличаването на ръста през последните два века.

 21. 21 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#20] от "Patsis":

  Язък ти за стажа ...

 22. 22 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Преди 15 -на хиляди годинаи Ню Йорк е бил под 10 метра лед, преди 10- на хиляди Чикаго още и бил под лед, Земята се затопля, четвъртото подред редуващо се с охлаждане. Това са неща отдавна известни на наукато. Колкото и да повтарят медиите че е по-топло не дават повече информация. А дали човек допринася......ако ми плащаха и аз бих го твърдял.

 23. 23 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Те тези неща се дъвчат от 30 години вече. :)

  https://www.apnews.com/bd45c372caf118ec99964ea547880cd0


  Горното е статия публикувана в Асошиейтед Прес през 1989 год, в който шефа по климатичните промени в ООН-то казва, че ако до 10 години не се вземат мерки, то ще има цели потънали нации под морското ниво. Специално споменава Бангладеш.

  Ми 2000 дойде и мина. Няма никой потънал. Сега сме 2019 - 30 год по-късно и все още няма никой потънал. :)

  Но едно си баба знае, едно си баба бае. :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK