"Българите да не се месят", а Заев "няма да пречи" - записите, разтърсили Северна Македония

"Българите да не се месят", а Заев "няма да пречи" - записите, разтърсили Северна Македония

© Скрийншот YouTubeНяколко дни в Северна Македония не се говореше толкова за отношенията с България, но вчера София отново си намери място в дневния ред на Скопие. Този път причината бе неочаквана.


Водещата тема напоследък бе една: дали обещаното от премиера Зоран Заев ново начало за върховенството на закона в страната може да се сбъдне и дали самият той има право да говори за него.


Записът на италианския вестник "Ла верита", показващ как печално известни бизнесмени - Боян Йовановски (с прякор Боки 13) и Зоран Милески (Зоки Кичеец) - вземат подкуп от 1 млн. евро от предприемача Йордан (Орце) Камчев, за да даде подкуп на ръководителя на Специалната прокуратура Катица Янева и институцията ѝ да се произнесе в негова полза по дело за пране на пари.
Тази привидно вътрешнополитическа история обаче надхвърли значението на конкретния корупционен скандал. Дни наред премиерът Зоран Заев е под натиск от опозицията, тъй като Янева бе сред доверените му хора. Докато част от противниците му говорят за оставка, други изтъкват провала на Специалната прокуратура, разследваща дела, образувани на базата на направени чрез подслушване записи по времето на бившия премиер Никола Груевски.


В третия запис, който пусна журналистът от разговори между бизнесмените, се споменяваше още едно име и то разтърси Скопие.


Името бе Зоран Заев.


Камчев, споменал го лично с надеждата премиерът да не се меси в случая му, казал и друго: "Българите да не се месят."Три записа


Напрежението се натрупва от четвъртък насам. Тогава първият запис на "Ла верита" показа две сцени - една с броене на пари и слагането им в чанта, друга с напускащите дома на Камчев (със същата чанта) Йовановски и Милески.


Вторият в петък бе с осем разговора на тримата участници, в единия от които се появява женски глас - този на Янева. Диалозите засягат въпроси за бъдещето на Камчев - как той ще бъде освободен от домашен арест и паспортът ще му бъде върнат, а случаят му в Специалната прокуратура - решен. Гласът, приличащ на този на Янева, казва, че тя е "много заета", но въпреки това прокурорът по делото Лиле Стефанова не може да направи "нищо" без нея и ситуацията е "под контрол". Янева вчера не отрече, че е разговаряла с Камчев, но определи общуването им като "преговори", за да може той да стане свидетел по друг случай, разработван от CJO (Специjално jавно обвинителство).


В третия разговор обаче за Заев се говори с кодовото име ЗЗ. Йовановски обяснява, че е говорил с него "в понеделник". Камчев допуска, че Заев "няма да създава проблеми", а събеседникът му се съгласява. Премиерът реагира веднага и каза, че Йовановски е злоупотребил с името му, за да си придаде важност пред Камчев. Заяви, че е говорил с Йовановски единствено за дейности на негова хуманитарна организация.


Специалната прокуратура на прицел


Преди две години Катица Янева бе човекът с най-висок рейтинг в Северна Македония. Тя оглави институцията, създадена заради един от големите политически скандали в Скопие в последните години - подслушаните разговори от управлението на премиера Никола Груевски. Записите от тях (т. нар. бомби) бяха степенката, на която тогава сравнително новият на социалдемократическата опозиция Зоран Заев застана, за да добие популярност в страната. Не просто самите записи предизвикаха силен отзвук в македонското общество, а и съдържанието им - дела за злоупотеба с влияние, корупция, изнудване, пране на пари и масово наблюдение на елита в страната можеха да бъдат започнати на базата на записите. Дори срещу самия Груевски.


Така и стана.


Политическата криза, която се развихри след "бомбите" (определяни от Груевски като "опит за държавен преврат"), почти завърши със среща на ЕС, САЩ и лидерите на големите партии - ВМРО-ДПМНЕ, социалдемократите и две албански. В Пържино, където бе сключено споразумението, се положиха и основите на CJO, създадена, за да разследва съдържанието на записите.


Присъда получи Груевски, макар и да се спаси от нея с бягство в Унгария. Това стана и с братовчед му, Сашо Миялков - шеф на разузнавателната служба. Засегнат се оказа и Орце Камчев - същият бизнесмен, известен с тогавашната си медийна империя и конгломерата "Орка Холдинг", когото България за кратко предлагаше за почетен консул в Охрид. "Империя" бе дело за пране на пари, от което според друго дело, "Рекет", двама бизнесмени със спорна репутация са предложили на македонския и български гражданин Камчев да се спаси.


Йовановски и Милески бяха задържани на 15 юли тази година "на граница", според някои медии - при опит да влязат в България. Дни след това Янева подаде оставка. Няколко месеца след като бе допунала, че може да се бори за втори мандат, тя заяви, че ще остане на поста само докато ѝ бъде избран наследник. Малко след това телефонът ѝ бе конфискуван във връзка със случай на подкуп, предложен от заподозрян на прокурор, за да продължи по-благоприятно случаят му. Нито Камчев, нито Янева бяха споменавани публично, но всички гледаха към тях: бизнесменът бе освободен на 4 март - две седмици след датата, на която се предполага, че Йовановски е получил парите (20 февруари 2019 г.).


Случаят изникна в момент, когато трябваше да се реши бъдещето на CJO - институция, образувала много производства срещу управяващата партия. Мандатът ѝ от пет години изтича и може да се удължи само със закон и две трети мнозинство. Трябваше да се вземе решение- да остане ли тя постоянно действащ орган, да се интегрира ли като звено в системата на прокуратурата (но не и като отделни институция, или да изчезне, като прехвърли работата си. Ръководството на ВМРО-ДПМНЕ, която определя CJO като маша на партията на Заев - нейни политици или протежета в предишната власт са сред заподозрени и обвиняеми - заплашиха да блокират новия закон, който ще се приеме, ако няма избори.


В тази обстановка управляващите и ВМРО-ДПМНЕ започнаха да преговарят - и за CJO, и за избори. Заев първоначално отказваше да обвърже подкрепата на опозицията за закона с изместване на изборите с няколко месеца. Опозицията даваше ситуацията с Янева като аргумент срещу CJO, "провалената" институция. Записът с Йовановски, Милески и Камчев само засили това впечатление.


След последния запис заместник-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски нарече премиера "капо ди тути капи" и заяви, че то е бил подробно информиран за операция за рекетиране на много бизнесмени."


Във "Фейсбук" Заев настоя, че "Северна Македония е подготвена за справедливост, колкото и да е трудно и травматично."


"Българската следа"


Откъде Камчев е получил записите? Македонски медии коментираха, че той може би е записвал сам. Покрай факта, че има български паспорт, се говореше и за недоказаната роля на България - публикация на "Дойче веле" се позоваваше на собствени източници, според които София се е погрижила за сигурността му. . Цитиран е отговор на българските власти, според който на Камчев е предоставена охрана, но това не доказва твърденията, а България отрича Камчев да е искал съдействие (впрочем версията за "българска охрана" на Камчев се върти в македонски издания от април).


Телевизията на Йовановски 1тв, междувременно, обяви, че записът минал "през Будапеща" (където се намира Груевски). Телевизията, поддържаща версията, че записът е компрометиран, обръща внимание на факта, че "Ла верита" често изразява позиции на ВМРО-ДПМНЕ.


Македонските власти отричаха България да има роля в случая "Рекет", направи го и самият Заев, който припомни, че София е приятел и не може да коментира такива твърдения за нея. "Българска следа" обаче изникна и в третия запис, пуснат от "Ла верита". В него се чува как Камчев обяснява на Йовановски: "Българите вече да не се месят." Според контекста на разговора вероятно намесата на София е била по време на ареста на Камчев, а Йовановски казал на съпругата на Камчев да предаде на "българите" да не го правят повече, пише "Дойче веле." Дали Камчев има предвид опит българската страна да повлияе на правосъдието, нито за кои "българи" (изпълнителната власт, други институции или конкретни хора) става дума, не е изрично упоменато в записите.


"Добре, те опитаха нещо, приятели сме, приятел трябва да пробва, но сега знаем кой ключ ще отвори вратата."


Вицепремиерът Красимир Каракачанов наскоро каза, че кандидатурата на Камчев за почетен консул в Охрид е оттеглена след несъгласие на властите в Северна Македония."Ла верита" - от Камчев и Заев до ЕС и Сорос


Междувременно италианският журналист от "Верита", публикувал записа, го използва, за да направи коментар, който не е пряко свързан с него, но който се повтаря често от противниците на Заев: прокуратурата, изровила тайните дейния на управлявалата 10 години ВМРО-ДПМНЕ, но и на други познати лица в Северна Македония, е "намесата" на Европейския съюз и фондацията на американския милиардер Джордж Сорос. Авторът нарече Северна Македония "държава с ограничен суверенитет", а във видео във "Фейсбук" на английски се появи и заглавието: "Суперпремиерът на Скопие, подкрепян от (върховния представител на ЕС във външната политика Федерика) Могерини и Брюксел преговаря за оставка заради случай на подкуп."


Малотиражният (70 хил. броя дневно) десен вестник "Ла верита" поддържа партията "Лига" на вицепремиера Матео Салвини. В текст, посветен на аферата и публикуван отделно от записите, изданието излага недвусмислено версията на ВМРО-ДПМНЕ - някогашните "бомби" на Заев са получени от чужда държава. Това в случая е "Германия на (канцлера Ангела) Меркел", тъй като се твърди, че записите са "получени чрез "Дойче телеком". "Германският план бе в комбина със Сорос, който месеци финансираше протести на улиците." Накрая незаконната външна намеса успяла, но консервативното правителство на ВМРО-ДПМНЕ винаги оспорвало истинността, съдържанието и методите на подслушването.


Вестникът поддържа много от идеите, изразявани от европейски националистически политици - подкрепа за политиките на американския президент Доналд Тръмп и за унгарския премиер Виктор Орбан. Има положителни материали за руския президент Владимир Путин и отношенията му със Запада. Текстовете за Северна Македония, подписвани от същия автор - родения в Словения Ларис Гайсер, говорят и за "интервенциите" на Сорос в Скопие. Вестникът поддържаше спорната кампания за бойкот на референдума за смяна на името. Гайсер впрочем е интервюирал Груевски и бившия външен министър от партията му Никола Попоски.


"Дойче веле" отбелязва, че основателят и главен редактор на изданието Маурицио Белпиетро е направил кариера в медийната империя на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, няколко пъти обвиняван и усъждан за клевети. Със залеза на Берлускони прави преход към Салвини.


"Жертвата" Камчев


В няколко издания редом с македонското на "Дойче веле" - като "Нова ТВ" и МКД - в много публикации напоследък се обръща внимание и на друга подробност: законодателството позволява на Камчев, дал подкупа, да излезе от ситуацията като жертва, въпреки че казва на Йовановски в момента на предаването на парите: "Аз и ти, брат, сме такива хиени." Така далият подкуп се оказа жертва - статут, предоставен му от основната (не специалната) прокуратура.


"Македонският преход продължава толкова дълго, че и спечелилите най-много дочакаха да станат жертви," пише Борис Георгиевски. Откъде са записите тогава? Прокуратурата не печели нищо от тях, нито към Камчев. Изглежда "трети човек" обира ползите, продължава той.

Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  Нищо ново под слънцето. Ако не са слушали онази култова песен - зА, крАдеЦ не стАваш синеее тИ си будалааа. Да им я пусне нЕкой.

 2. 2 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2097 Неутрално
 3. 3 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  "..."Ла верита" поддържа партията "Лига" на вицепремиера Матео Салвини."
  С това трябваше да почнете.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 4. 4 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  И тук е така. Само, че всичко което би могло, да произведе някаква ефективна реакция за случилото се, е : заглушено, подтиснато, страхливо, глупаво, купено, тяхно.

 5. 5 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Дневник, нищо лично: моментално уволнете автора и редактора - ако е имало редактор!

  По-некадърно написан материал едва ли съм срешал в Дневник преди.

  Тавтологии, две до три нива вложени изречения, пропуснати думи и просто спрях на " "...няколко пъти обвиняван и усъждан за клевети" и не можах да се насилвам повече.

  Ако прочета още един такъв материал просто тотално спирам с Дневник!

  Пристрастията ви мога да понеса, некадърността - не!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 6. 6 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Дневник, нищо лично: моментално уволнете автора и редактора - ако е имало редактор!

  По-некадърно написан материал едва ли съм срешал в Дневник преди.

  Тавтологии, две до три нива вложени изречения, пропуснати думи и просто спрях на " "...няколко пъти обвиняван и усъждан за клевети" и не можах да се насилвам повече.

  Ако прочета още един такъв материал просто тотално спирам с Дневник!

  Пристрастията ви мога да понеса, некадърността - не!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 7. 7 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Не знам, ама така е написана статията нищо не разбирам.
  Ще вляза в някой руски сайт да видя за какво става въпрос. Нещо или превода не е направен както трябва, или текстът не е редактиран, или не знам вече какъв е проблема.

  ДБ=БКП
 8. 8 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#7] от "anonim440":

  И това не ви е първата такава статия.
  Бяхте цитирали веднъж руска статия и бяхте я "превели" с някакъв автор, но по такъв начин беше преведена, че нищо не се разбираше, та добре че бяхте дали линк към оригинала, та да се прочете в оригинал.
  Човек за да пише въобще
  1. Трябва да обича българският език.
  2. Да обича да пише.
  3. Да му се работи.
  4. Да обича работата си.
  5. Да има поне малко талант.
  6. Да има чувство към езика, към нюансите в езика, да усеща контекста, да работи над тези неща, да има памет.
  7. Да обича да чете.

  ДБ=БКП
 9. 9 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Разбира се горният ми коментар е към дневник, просто е продължение на предишният ми коментар.

  ДБ=БКП
 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  Трудно разбираема статия, затова няма да губя време да я чета цялата, но драмата явно е сериозна...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  До коментар [#7] от "anonim440":

  нескопосан опит за водеща "българска следа", добрия Заев , гадове които подкрепят Салвини и клетия Сорос , който отново е правил добро плащайки за протести. така се получава .. грант

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#11] от "дерибеев":

  Какво общо има грант с всичко останало?

  ДБ=БКП
 13. 13 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Дневник е хубав сайт, но понякога има и издънки.

  ДБ=БКП
 14. 14 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Българска следа - българите се намесили "при ареста на Камчев", но някой казал на жената на Камчев да им каже да не правят повече така.
  Който е разбрал фабулата, да сподели, аз не успях.

  Доброто е заразно
 15. 15 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2479 Неутрално


  Статията изглежда е хакната и криптирана от мак. тайни служби.

  По-лесно и разбираемо би било да се чете в оригинал на македонски:

  Бизнисменот Ванчо Чифлиганец, кого Орце Камчев во еден од аудио снимките што ги објави италијанскиот весник Ла Верита во врска со случајот „Рекет“ го споменува дека барал дуќан за обвинителката Лиле Стефанова, демантира дека воопшто постоел таков разговор со Камчев.
  Бизнисменот Ванчо Чифлиганец, кого Орце Камчев во еден од аудио снимките што ги објави италијанскиот весник Ла Верита во врска со случајот „Рекет“ го споменува дека барал дуќан за обвинителката Лиле Стефанова, демантира дека воопшто постоел таков разговор со Камчев.

  -Би сакал одговорно да и соопштам на јавноста дека таков наводен разговор во врска со некакво барање кон едно од лицата што се јавуваат во снимката, се нема случено, бидејќи, без исклучок, не сум таков човек кој влегува во такви разговори. Мојот животен пристап секогаш бил да помагам на луѓе во согласност со законските прописи. Беспредметно е, дури и попатно споменување на моето име, вели Чифлиганец во демантот.

  На објавените снимки се  слуша како соговорниците се договараат, при што во еден разговор Камчев како што тврди весникот, го прашува Бојан Јовановски:

  „Втора работа, не знам дали жената е со нас во играва, таа Лиле“, при што весникот тврди дека се работи за обвинителката Лиле Стефанова, која во тоа време го води предметот Империја.

  Понатаму Камчев објаснува: „Еднаш, Чифлиганец кога ми се јави, ми бараше дуќан за нејзе за стоматолошки ординации, за глупости и тие работи… Јас од….в  сите тие работи, зашто не ме интересираше…“


 16. 16 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#7] от "anonim440":И това не ви е първата такава статия.Бяхте цитирали веднъж руска статия и бяхте я "превели" с някакъв автор, но по такъв начин беше преведена, че нищо не се разбираше, та добре че бяхте дали линк към оригинала, та да се прочете в оригинал.Човек за да пише въобще1. Трябва да обича българският език.2. Да обича да пише.3. Да му се работи.4. Да обича работата си.5. Да има поне малко талант.6. Да има чувство към езика, към нюансите в езика, да усеща контекста, да работи над тези неща, да има памет.7. Да обича да чете.
  —цитат от коментар 8 на anonim440


  8. Пълен и непълен член и пр.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 17. 17 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 233 Весело

  Няма нужда дори да се чете цялата статия, Туитът казва всичко(най- важното):

  "Под предлог за референдум за името в Македония, Сорос финансира прослямски и леви партии, които искат отворени граници. Тръмп започва разследване на американското посолство в Скопие, [което е] твърде близко до Обама и Отворено общество.

  Доналд Тръмп изхвърля Сорос от Балканите"

  П.П. Пасолите гърмят един след друг... Удри Бай Дончо! 👍👱

  (не се чете)
 18. 18 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 411 Любопитно

  "Германският план бе в комбина със Сорос, който месеци финансираше протести на улиците." - случайно Сорос да в финансирал протести и в България? Примерно против Гешев?

 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  До коментар [#14] от "АзКлавдия":

  фабулата е характерно проста, българите са лоши(не оценяват хранениците на Сорос), журналиста не става (поддържа Салвини) и Сорос плащайки на протестърите е искал да направи добро на Македония. така се заслужава грант

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Няма нужда дори да се чете цялата статия, Туитът казва всичко(най- важното): "Под предлог за референдум за името в Македония, Сорос финансира прослямски и леви партии, които искат отворени граници. Тръмп започва разследване на американското посолство в Скопие, [което е] твърде близко до Обама и Отворено общество. Доналд Тръмп изхвърля Сорос от Балканите"П.П. Пасолите гърмят един след друг... Удри Бай Дончо! 👍👱
  —цитат от коментар 17 на Бойчо Огнянов


  Комрад, още не си изтрезнял и почна с глупостите...

 21. 21 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Трябва да се отбележи, че Сорос трайно замени Родшилд в кратуните на русиянците. Важното е, че пак евреите са виновни!

 22. 22 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#20] от "bez_ime2":

  Вместо да ми благодариш, за превода на https://t.ly/p6mWM , ти пак почна с празнословните си моноизречения... 🙄😴

  (не се чете)
 23. 23 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#20] от "bez_ime2":Вместо да ми благодариш, за превода на https://t.ly/p6mWM , ти пак почна с празнословните си моноизречения... 🙄😴
  —цитат от коментар 22 на Бойчо Огнянов


  Комрад, благодаря ти, че ме разсмиваш от рано сутрин! Хо-хо-хо!

 24. 24 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 348 Неутрално

  С една дума, да не се мъчите като мен да навързвате отделните смислени части в тази...статия - една българска мутра дава 1 милион евро на две македонски мутри, които да му оправят проблемите с македонската прокуратура, която се управлявала от доверен на Зоран Заев човек.

  Важна подробност - българската мутра е бивша кандидатура на нашето родно, мило, правителство за почетен консул в Охрид.

  В един момент от записа някой казва на някой друг - "Кажи на българите да не се месят".

  Сега, кои са българите които се месят няма нужда автора да обяснява(и без това му е трудно). Между другото Александър Йорданов, новият евро-парламентарист и няколко мандата посланик в Македония има нелоши контакти из мутренските среди на тази проскубана от курупция страна.

  Мутрите се надушват отдалече, вероятно затова Боце Борисовски си хареса Аце Йорданоски за евро-депутат.

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 25. 25 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Туй нещо с гугъл транслейт ли е превеждано? Тотално се губи смисъла, кой на кого е искал и дал подкуп?

 26. 26 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Обобщавайки - САЩ и ЕС провеждат специлна операция, целта на която е била да се овладее Македония. Службите, подчинените им медии и политици, използвайки СРС, вадят пред обществото кирливите ризи на неудобния им политик. После нареждат да се създаде специален орган, който да свали неудобните от власт за да докарат на бял кон поредното наше, корумпирано копеле. После разпореждат на Ципрас да се договорят за името за да легитимират новото корумпе….
  Защо си мисля, че при нас е същото положението?!

 27. 27 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 233 Весело

  "Германският план бе в комбина със Сорос, който месеци финансираше протести на улиците." - случайно Сорос да в финансирал протести и в България? Примерно против Гешев?
  —цитат от коментар 18 на Kamss


  Или против Пацо(ЮП)? 🤔😉

  (не се чете)
 28. 28 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  С една дума, да не се мъчите като мен да навързвате отделните смислени части в тази...статия - една българска мутра дава 1 милион евро на две македонски мутри, които да му оправят проблемите с македонската прокуратура, която се управлявала от доверен на Зоран Заев човек.Важна подробност - българската мутра е бивша кандидатура на нашето родно, мило, правителство за почетен консул в Охрид.В един момент от записа някой казва на някой друг - "Кажи на българите да не се месят".Сега, кои са българите които се месят няма нужда автора да обяснява(и без това му е трудно). Между другото Александър Йорданов, новият евро-парламентарист и няколко мандата посланик в Македония има нелоши контакти из мутренските среди на тази проскубана от курупция страна.Мутрите се надушват отдалече, вероятно затова Боце Борисовски си хареса Аце Йорданоски за евро-депутат.
  —цитат от коментар 24 на .NET


  Комрад, пише се кОрупция, кога ще се научим да пишем грамотно?

 29. 29 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Може да продължим с разсъжденията: Управляващата коалиция в Италия се разпадна. Салвини няма пари и му се налага да проси от Кремъл. Някой да се съмнява, че тези записи са предадени на вестника от кремльовски шпиони действащи в Македония и у нас?!Проститутката Салвини ще трябва да играе по свирката на Москва.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  Да си го кажем на западна норма...така, Москва ниту кромид јадеше, ниту кромид не мирисаше.

 32. 32 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Цялото това нюхане, подслушване, записване, снимане, вони! Може и да се хващат корумпирани, но не прилича на съвестно и професионално изградена разследваща система, а на дебнене на себеподобни и разчистване на сметки.

  Мърфи е оптимист!
 33. 33 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Изглежда "трети човек" обира ползите, продължава той."
  Като се знае българската действителност, познайте до 3 пъти "третия човек"...

 34. 34 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6129 Любопитно

  Кой се е месил и как?
  Трудна статия...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 35. 35 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3206 Неутрално

  "Дойче веле" отбелязва

  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
  Много важно е, че Дойче веле отбелязва, но и те са пристрастни. Това, че Белпиетро е против комунистите, че не харесва Сорос, не го прави лош журналист. Слушала съм го много пъти и ми харесва.
  Другото е , че автор на дописката е Ларис Гайсер - журналист от Словения и публикува в Ла Верита.
  Италианската преса освадомява за всичко, а всеки е в правото си да е съгласен или не. Никой не налага мнението си, но е свободен да изкаже собственото си.


  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 36. 36 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  До коментар [#24] от ".NET":

  Я да споделиш колко точно "няколко" мандата е бил посланик А.Йорданов, щото знаем за един?

 37. 37 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Цялото това нюхане, подслушване, записване, снимане, вони! Може и да се хващат корумпирани, но не прилича на съвестно и професионално изградена разследваща система, а на дебнене на себеподобни и разчистване на сметки.
  —цитат от коментар 32 на султана глаушева


  Султанке, ама ти какво очакваш от вашите шпиони?

 38. 38 Профил на Petar Ganchev
  Petar Ganchev
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Цялата тая работа мирише на мероприятие на онези долни интриганти от изтока с помощта на техните храненици от италия и сърбия ......прилича на порно филм .....полезен съвет за нашите власт имащи...."дръжте далеч България от россия"

 39. 39 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 701 Весело

  До коментар [#3] от "Николай Колев":

  Уф олекна ми. Значи корупционен скандал няма както и подкуп

 40. 40 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 701 Весело

  До коментар [#38] от "Petar Ganchev":

  Това прилича на мъдрия български въпрос - кой ми сра в гащите.
  ПС не е проблем за демократина че краде, проблем е че го посочват с пръст и му казват че е крадец и разбира се, нищо че го прави италиянски полит-деец (шенген нато ес) пак Русия му виновна)) некадърници крадливи

 41. 41 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Дневник, така ли ви изглеждат текстовете, преди да са минали през редактор?!?!
  Това не се чете, бе хора.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 42. 42 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#17] от "Бойчо Огнянов":

  Брей, колко минуси съм отнесъл...Явно тука се подвизават доста ислямисти и "леви", споменати у тута, дето сакаат отворени граници у Родината... 😕

  (не се чете)
 43. 43 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#17] от "Бойчо Огнянов":Брей, колко минуси съм отнесъл...Явно тука се подвизават доста ислямисти и "леви", споменати у тута, дето сакаат отворени граници у Родината... 😕
  —цитат от коментар 42 на Бойчо Огнянов


  Комрад, ти какво очакваш за глупостите, които пишеш? Да бъдеш признат за духовен водач ли?

 44. 44 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 954 Неутрално

  До коментар [#20] от "bez_ime2":Вместо да ми благодариш, за превода на https://t.ly/p6mWM , ти пак почна с празнословните си моноизречения... 🙄😴
  —цитат от коментар 22 на Бойчо Огнянов


  Той така се чувства значим и щастлив.
  Просто не му обръщай внимание - почти никой вече не се занимава с тролчето.

 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Неутрално

  До коментар [#7] от "anonim440":нескопосан опит за водеща "българска следа", добрия Заев , гадове които подкрепят Салвини и клетия Сорос , който отново е правил добро плащайки за протести. така се получава .. грант
  —цитат от коментар 11 на дерибеев


  Нескопосан опит да предадеш случая със свои думи, така както на теб ти изнася!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3930 Весело

  До коментар [#21] от "bez_ime2":

  Един виц в тази връзка.
  Срещат се двама приятели, единия от които - евреин. Евреинът се оплакал : където и да стане нещо, все ние - евреите сме виновни. Навсякъде и във всичко. Приятелят му го потупал по рамото и рекъл е, поне в потъването на "Титаник" няма еврейска следа. Да, да - възкликнал евреинът - ами айсберг?

 47. 47 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 421 Неутрално

  "Дойче веле" отбелязва''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''Много важно е, че Дойче веле отбелязва, но и те са пристрастни. Това, че Белпиетро е против комунистите, че не харесва Сорос, не го прави лош журналист. Слушала съм го много пъти и ми харесва.Другото е , че автор на дописката е Ларис Гайсер - журналист от Словения и публикува в Ла Верита.Италианската преса освадомява за всичко, а всеки е в правото си да е съгласен или не. Никой не налага мнението си, но е свободен да изкаже собственото си.
  —цитат от коментар 35 на AModoMio


  Да не би вие да сте автор и на статията. Щото стилът на нищоказването е същия.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#8] от "anonim440":

  1. Трябва да обича българският език.
  2. Да обича да пише.
  3. Да му се работи.
  4. Да обича работата си.
  5. Да има поне малко талант.
  6. Да има чувство към езика, към нюансите в езика, да усеща контекста, да работи над тези неща, да има памет.
  7. Да обича да чете.

  В дневник обичат:
  1. Дойче Веле
  2. Педерастията, лгбт и техните производни
  3. Либерастията и нео-марксизма
  4. Затоплизма
  5. Сорос
  6. Грантове

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 50. 50 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#26] от "tos_buratino":

  При нас тук в тази територия с името България такива работи не може да има.
  Кремъл здраво държи юздите на нашите пологи от БКП1-БСП; БКП2-ДПС; БКП3-ГЕБ и да не забравим" патриотите" с руски знамена,както и аптекаря-безанджия.
  За съжаление на нормалните хора това е положението, но за радост на червената комуноидна мутро-милиционерска мафия.
  И това е вследствие на:
  Материала, материала.

 51. 51 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#8] от "anonim440":1. Трябва да обича българският език.2. Да обича да пише.3. Да му се работи.4. Да обича работата си.5. Да има поне малко талант.6. Да има чувство към езика, към нюансите в езика, да усеща контекста, да работи над тези неща, да има памет.7. Да обича да чете.В дневник обичат:1. Дойче Веле2. Педерастията, лгбт и техните производни3. Либерастията и нео-марксизма4. Затоплизма5. Сорос6. Грантове
  —цитат от коментар 49 на Скакауец


  Така е, но за твоя радост има Пик, Блиц, Епицентър и т.н., където генералите, Митю Гестапото и Бригадир Аспарухов, държат здраво юздите...

 52. 52 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#5] от "Боби Колев":Пристрастията ви мога да понеса, некадърността - не!Бедата е, че в дневник пристрастия и некадърност се борят за надмощие. Ту едното надделява, ту другото. Нещата ескалират!Бедни ми ПрокопиеФ! Какви медии имаше само преди 10 години и какви жълти парцали развяваш сега! За грантове...
  —цитат от коментар 48 на Скакауец


  Викаш, рублите са по-добри от грантовете?

 53. 53 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3206 Неутрално

  До коментар [#47] от "sweeper":

  Не съм автор, но вече ми писна само да ми цитират Дойче веле какво казва. Защо онзи ден имаше статия, че ние бием имигрантите, но Дойче веле не даде как те бият имигрантите? Именно италиански вестник ни защитаваше, че не сме само ние, а и те са същите.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 54. 54 Профил на alvell
  alvell
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Добре де,още ли твърдят,че не сме роднини?
  Една майка ни е раждала.Направо сме си лика прилика.

 55. 55 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  Нищо не се разбира бе, направете си колонка за статии "една съседка ми каза"!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 56. 56 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5516 Неутрално

  Груевски отвръща на удара, но схемата всички са маскари трябва да бъде преработена :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 57. 57 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3357 Неутрално

  "..."Ла верита" поддържа партията "Лига" на вицепремиера Матео Салвини."С това трябваше да почнете.
  —цитат от коментар 3 на Николай Колев


  И Путин, щеше да го забравиш! Напълно достатъчно е за захранване на първосигнално мислене като твоето.

 58. 58 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3206 Неутрално

  Нищо не се разбира бе, направете си колонка за статии "една съседка ми каза"!
  —цитат от коментар 55 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  Ще го разбереш като прочетеш оригинала на статията. Тази тук е копирана от други, но превода се е загубил някъде.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 59. 59 Профил на nnedkov
  nnedkov
  Рейтинг: 270 Неутрално
 60. 60 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Северномакедонски дупци.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 61. 61 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Дневник окончателно мина в жълтото на дъгата и няма отлепване вече от там...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 62. 62 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#50] от "anty":


  Никой не иска моравите,тъмно сините и зелените кафяви завити на купчинка неща!

  Време е да свикнете вече и да си научите мястото...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 63. 63 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#21] от "bez_ime2":

  Не,вече са виновни рептилиите!
  Май и ти още не си пил бира тази сутрин ,кафето не помага в твоя случай ...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 64. 64 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#37] от "bez_ime2":

  Вашите шпиони да играят с дневник,ти май съвсем изпадна в шизофрения?

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 65. 65 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1658 Весело

  А защо нямат африканска чума....нали връзките между "двете държави" са за пример ….имат си само корупция....наистина не вървят работите помежду ни !

 66. 66 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Комрад, пише се кОрупция, кога ще се научим да пишем грамотно?
  —цитат от коментар 28 на bez_ime2  Ще се научим да пишем грамотно тогава, когато претендиращите за особено висока грамотност сами се научат да не допускат излагащи грешки:  Трябва да се отбележи, че Сорос трайно замени Родшилд в кратуните на русиянците.
  —цитат от коментар 21 на bez_ime2


  Честит ти "Родшилд", интелектуалецо грамотни / употребата на "русиянците" не е плод на грешка, а на папагалска същност, така че не се брои/!

  Мараба, С-ДС доносници!
 67. 67 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Гневно

  До коментар [#10] от "hamiltonf":


  Трудно разбираема статия, затова няма да губя време да я чета цялата, но драмата явно е сериозна...
  —цитат от коментар 10 на hamiltonf


  Изгледай видеото и ще разбереш всичко!
  Режисирано и по предварителен сценарии,
  като на игрален филм 😂
  Трябва да си изключително предубеден, и наивен,
  за да приемеш толкова нагласени сцени за истина !
  Всяко едно действие във всеки кадър е предварително отиграно !
  Би ли допуснал , че двамата убавци с толкова пари в куфарите ще излезнат пеша и то самостоятелно! - да се разхождат по улиците! , а колата им ще ги чака на майната си и то на специално място където "случайно" има камера ! ? ! ? ! ?
  ( А и как са се сдобили със запис от тази камера в чужд имот ?????)
  И друго - защо има запис САМО на подготовката за подкупа ,
  а няма и кадър за получаването на подкупа ! ?
  Поне да го бяха заснели че влиза с куфара в прокуратурата или е застанал пред вратата на дома на прокурорката ! ? ! ? ! ?
  Има толкова много специални за целта приспособления за шпионски запис на предаване на подкупа !!!!!!!!!!!!
  Фейк нюз за будали ! ! !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 68. 68 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  Уви, чета за македонците, сещам се за.....нас ! Все едно е излязла поредната порция записи от Банкя !

 69. 69 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4497 Неутрално

  UNITD EU UNION

  Начи има трета хиена...
  Колко почетни консула станаа?

  "В няколко издания редом с македонското на "Дойче веле" - като "Нова ТВ" и МКД - в много публикации напоследък се обръща внимание и на друга подробност: законодателството позволява на Камчев, дал подкупа, да излезе от ситуацията като жертва,

  въпреки че казва на Йовановски в момента на предаването на парите: "Аз и ти, брат, сме такива хиени."
  Така далият подкуп се оказа жертва - статут, предоставен му от основната (не специалната) прокуратура.

  "Македонският преход продължава толкова дълго, че и спечелилите най-много дочакаха да станат жертви," пише Борис Георгиевски.

  Откъде са записите тогава? Прокуратурата не печели нищо от тях, нито към Камчев. Изглежда "трети човек" обира ползите, продължава той."

 70. 70 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 233 Весело

  Ако някой е разбрал нещо от тази статия, значи е гений.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 71. 71 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  И аз нищо не разбрах от тази зле преведена и още по-зле редактирана статия.

 72. 72 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Аз лично не можах да разбера много. Губи ми се логическата последователност на събитията както и последствията. Дневник нещо се излагат с подобни нескопосано написани материали.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 73. 73 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Ако някой е разбрал нещо от тази статия, значи е гений.
  —цитат от коментар 70 на Срам ме е че чета Дневник


  Друже, "разбирането" на статията първо е свързано с разбирането, че тя съвършено съзнателно е написана толкова объркващо. А целта на объркващото писане обикновено е да се замъгли някакъв особено критичен проблем. Кой е този критичен проблем, който се опитва да отстрани от вниманието ни тази статия?
  Според мен, проблемът се фокусира до едно име - Катица Янева. Ръководител на спецпрокуратурата, с имидж на "македонската Кьовеши". Тези записи безжалостно разкриват това как работи системата. Колко струва имидж, изграден на правилен ПиАр, а не на действителни резултати. Колко прогнила е модерната демокрация, колко неспособна е да се самопречиства, поради което двете водещи страни в ЕС, например, се водят от бабичка и геронтофил.
  Това е таргетът на статията. Това се крие. Защото системата има полза от подобно укриване. За да продължи вярата в добрите хора, които с цената на всичко отстояват правото и справедливостта.

  Мараба, С-ДС доносници!
 74. 74 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Малко разхвърляно е написано, но е доста подробно и почти всичко е ясно:


  - Орце Камчев е изпрал доста пари (щом дава 1 млн евро подкуп)

  - Йовановски и Милески са посредници и са хора на управляващиите, и на Катица Янева (Специjално jавно обвинителство), която се занимава със случая

  - Орце Камчев сам ги е заснел в дома си (не службите) за да може да се измъкне по-лесно като ги натопи
  /"законодателството позволява на Камчев, дал подкупа, да излезе от ситуацията като жертва"/

  - Йовановски се познава със Заев (твърди, че е говорил с него) , но не става ясно дали последният е в играта или не

  - "Българите да не се месят." България едва ли има нещо общо точно с прането на пари. По-скоро си е негова солова акция. Под "месене" се има предвид в последващите проблеми след разкритията България да се дистанцира. Той е бил кандидат на БГ за консул.

  - "Заяви, че е говорил с Йовановски единствено за дейности на негова хуманитарна организация."
  Йовановски има НПО и е соросоид (както и управляващите). Затова атаката идва от опозицията, която е изпратила записите на вестника. И ударът става двоен - компромат с/у правителството и измъкване за Камчев.
  В Северна Македония ситуацията е обратна на тази в България - там управляват одобрявани от Сорос, а опозицията е против него

 75. 75 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Тоя случай ни показва на дело дълбоката мъдрост на Ценността на др Сорос #прокурорнаш.

  А др. др Янева & Стефанова са кат едни Иванчева & Петрова с "е'но даренийце"

 76. 76 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ясно е че се въртят интригии и постановки като в БГ от 2011 насам.

  Ало Ваньо, Разговора в Банкя, Специализираните автомобили за подслушване, Костинброд, Двете Свраки,

  Но не е български феномен това, по-цял свят вече така се прави политика. Купуваш медии, фабрикуваш компромати...

  За това вече нормални хора не стават политици.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 77. 77 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#74] от "z_axis":

  Не мога да се съглася с теб, че в БГ управляват противници на Сорос.

  В ГЕРБ има доста грантаджии. А и напоследък взимат превес.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 78. 78 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Че статията е зле написана е вярно, но и по-добре да скалъпена пак нямаше да се разбере много .
  Идва ми една друга признавам малко шантава
  мисъл в главата:
  Ако някой да речем нормален политик или общественик от някъде много далече да речем Северна или Южна Америка и да не знае нищо за нашите земи и хора от Балканите - та ако този средно интелигентен Хомо Сапиенс от някъде си прочете горната статия за наличния хаос и корупционни интриги в двете ни страни , сигурно сериозно замислен би попитал , а има ли граница между двете страни и как се казват те освен , че са балкански ? ?
  Моля за извинение за спонтанната алегория ! !-

 79. 79 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#77] от "Срам ме е че чета Дневник":

  "В ГЕРБ има доста грантаджии. А и напоследък взимат превес."

  И да има не са мнозинство. Напиши им имената и длъжностите да ги видим кои са и какво влияние имат.

 80. 80 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Къде са Патрашкова и Бареков !? В Северна Македония или в Италия ?

 81. 81 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#3] от "Николай Колев":

  Т.е. няма значение дали казаното е истина, а това кой го е казал.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 82. 82 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  И те си имат тяхната Янева! Трябва да се забрани назначаване на жени с такава фамилия на високи постове в съдебната система. С помощта на нашата мошеници от цялата територия успяха да отмъкнат десетки милиони от банките.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 83. 83 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  И те си имат тяхната Янева! Трябва да се забрани назначаване на жени с такава фамилия на високи постове в съдебната система. С помощта на нашата мошеници от цялата територия успяха да отмъкнат десетки милиони от банките.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 84. 84 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3210 Неутрално

  До коментар [#18] от "Kamss":

  А,Добър Ден!Срос няма голям прпблем с Гешев,ама има проблем с правителството.Иска друга власт-бежанец-френдли,нестабилност.Щото вече май-трудно му минават номерата.Това,оък съвпада с интерес на наши олигарси ,които с бъдещи арестанту-Цв.Василев,Прокопиев и още доста.

 85. 85 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3210 Неутрално

  До коментар [#21] от "bez_ime2":

  Сорос трайно плаща.Да не ви плащаше-нямаше да има проблем

 86. 86 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3210 Неутрално

  До коментар [#21] от "bez_ime2":

  Сорос трайно плаща.Да не ви плащаше-нямаше да има проблем

 87. 87 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3210 Неутрално

  До коментар [#21] от "bez_ime2":

  Сорос трайно плаща.Да не ви плащаше-нямаше да има проблем

 88. 88 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3210 Неутрално

  До коментар [#38] от "Petar Ganchev":

  Да,тези записи ми приличат на онези ,дето едни каки се самозаписваха са си лафят.После едни мустакати автентичн медии ги тиражирах бая време,безрезултатно.

 89. 89 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Доста объркана статия ... изглежда/звучи като преразказ на екшън филм м/у хлапета на около 6-7 години.
  Явно часовете по литература и български език, в които се прави преразказ, трябва да бъдат умножени по 1000 за някои хора.

 90. 90 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3210 Неутрално

  До коментар [#68] от "samoedin":

  Мдааа,същия поръчител е.

 91. 91 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  [quote#66:"Манчо"][/quote]

  Манчо, само тази грешка ли откри бе, мъка, мъка... ? Ако беше грамотен, щеше да откриеш поне 10. Тъпотията ви няма граници...

 92. 92 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#21] от "bez_ime2":Сорос трайно плаща.Да не ви плащаше-нямаше да има проблем
  —цитат от коментар 85 на yanne


  Добре ми плаща, комрад, не се оплаквам. Ако плащаше и на дебили, можеше и ти да се възползваш, хо-хо-хо...

 93. 93 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 283 Неутрално

  поредния умнокрасив премиер се оказа крадец...

  Аре, 1 милион подкуп ако кажете, че Гоце е българин...

 94. 94 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 837 Весело

  Дневник, така ли ви изглеждат текстовете, преди да са минали през редактор?!?!Това не се чете, бе хора.
  —цитат от коментар 41 на Dexx


  -Не, бре- така изглеждат след редакторската намеса, преди нея са по-четлими.

 95. 95 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 837 Весело

  Уви, чета за македонците, сещам се за.....нас ! Все едно е излязла поредната порция записи от Банкя !
  —цитат от коментар 68 на samoedin


  -Така е- крамоли, щото нали сите сме си българи. /Гоце Делчев/

 96. 96 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2633 Весело

  До коментар [#8] от "anonim440":1. Трябва да обича българският език.2. Да обича да пише.3. Да му се работи.4. Да обича работата си.5. Да има поне малко талант.6. Да има чувство към езика, към нюансите в езика, да усеща контекста, да работи над тези неща, да има памет.7. Да обича да чете.В дневник обичат:1. Дойче Веле2. Педерастията, лгбт и техните производни3. Либерастията и нео-марксизма4. Затоплизма5. Сорос6. Грантове
  —цитат от коментар 49 на Скакауец


  9. Дъртия гущер спонсор на всичко ляво и на новия световен ред. Слуга на ротшилд.
  10. Демократическата партия (неокомунисти)

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 97. 97 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Какво по-голямо доказателство, че са българи от това - корупция с участието на министър председателя... с дейното участие...

 98. 98 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1191 Весело

  Либералната мъка край няма.
  Едни след други лъсвай лайняните им гащи. А някои видни либерални деатели отдавана не са се мяркали с истинските си профили(но те и с новите са известни, очакавайте интересни разкрития).

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 99. 99 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Дневник, нищо лично: моментално уволнете автора и редактора - ако е имало редактор!По-некадърно написан материал едва ли съм срешал в Дневник преди.Тавтологии, две до три нива вложени изречения, пропуснати думи и просто спрях на " "...няколко пъти обвиняван и усъждан за клевети" и не можах да се насилвам повече.Ако прочета още един такъв материал просто тотално спирам с Дневник!Пристрастията ви мога да понеса, некадърността - не!
  —цитат от коментар 5 на Боби Колев


  Аз също не успях да прочета статията, по същите причини.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 100. 100 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 282 Весело

  Гелосаното гъзЕ Щрахе и правитеслството му в Австрия станаха на дроб сарма заради нищо и никакво подобно нещо. Оставкясаха и повече никой нищо няма да чуе за тях. По нашите ширини им се присмиваме на срамотиите, и завиждаме на крадците. Да си еба и съдбата...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK