Какво ни казва за Германия възходът на десните популисти

Инес Пол е главен редактор на "Дойче веле"

Инес Пол е главен редактор на "Дойче веле"С нападението срещу Полша на 1 септември 1939 година германците започват Втората световна война, довела до смъртта и осакатяването на милиони, до изнасилвания и прокуждания. Следите от разрушителната стихия на нацистите светът носи и до днес. Коментар на главния редактор на "Дойче веле".


Точно 80 години по-късно една партия в Германия постига двуцифрен резултат на избори, главно с помощна на националистически идеи и предимно расистка пропаганда. В провинциите Саксония и Бранденбург "Алтернатива за Германия" (АзГ) постигна най-високите си досега резултати, печелени от нея на провинциални избори. От малка и незначителна партия тя успя само за няколко години да се превърне във втора политическа сила и в двете източногермански провинции. И никак не е успокоителен фактът, че десните популисти в крайна сметка не спечелиха изборите в Саксония, каквито прогнози имаше.


Защо се стигна до този успех на десните популисти?


Какво ни казва всичко това за Германия? И как подобна партия може да похвали с такъв успех в една страна, която е стабилна политически, и чиято икономика се развива много успешно? От какво ли тогава ще трябва да се опасяваме, ако ситуацията се промени и Германия попадне във водовъртежа на една световна рецесия? Колко надеждни ще се окажат тогава защитните механизми, и колко силно ще е все още убеждението, че партия с предимно расистки възгледи никога повече не бива да поема управлението на страната?
Губещи на тези избори се оказаха двете утвърдени партии: християндемократите на Ангела Меркел и социалдемократите постигнаха най-слабите си резултати в тези две провинции от обединението на Германия досега. Тази тенденция сочи, че дори и в стабилната иначе Германия, съставянето на коалиционни правителства ще става все по-трудно. И че масовите партии в Германия, които доскоро покриваха и политическата периферия с нейните крайнодесни и крайнолеви сили, вече нямат такава притегателна сила.


В самата Германия явно се води истинска битка - за това каква да е страната в бъдеще, какъв да е курсът ѝ в миграционната политика, а и по икономическите и социалнополитически въпроси; колко силна да е националната държава и колко - Европа.


Историята показва, че хората чак по-късно осъзнават и оценяват истинското значение на даден исторически момент и неговите последици за бъдещето. Затова можем само да спекулираме какво ли ще пише един ден в учебниците по история на Германия за датата 1 септември 2019 година.


Послание към политиците


Без никакво съмнение изборният успех ще окрили АзГ - тази партия очевидно е силна и няма лесно да изчезне от политическия ландшафт на страната. А другите партии ще трябва да намерят правилния начин за общуване с нея. Фатално ще е обаче, ако те посрещнат изборния ѝ успех с високомерие и арогантност. Тези изборни резултати показват на управляващите политици по твърде брутален начин, че нещата са тръгнали на лошо, и че трябва по-добре да се вглеждат и вслушват, за да разберат какво тласка избирателите в ръцете на популистите.


Историческата отговорност на Германия изисква от нея да остане вярна на определени принципи, които не подлежат на предоговаряне. Към тях спадат например свободата на вероизповеданията и правото на убежище за хора в беда. А това означава, че тези основни принципи при никакви обстоятелства не бива да бъдат жертвани - колкото и трудно да е съставянето на едно коалиционно правителство.

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Казва ни —Опичайте си акъла. Не ходете за гъби по време на избори, за да не ви сервират отровна супа.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 2. 2 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Това "десен популист" е оксиморон като дървено желязо. Популизмът е нещо категорично ляво!
  ...И нека се разберем - националсоциализмът е "десен" в терминологията на сталинистите, но по същество е крайно лява идеология. То си го пише и в името

 3. 3 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Не им казват, а направо им крещят: Политици, опичайте си акъла! Влезте в час, иначе ...

 4. 4 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#1] от "DDR":

  "Казва ни —Опичайте си акъла. Не ходете за гъби по време на избори, за да не ви сервират отровна супа."

  Отровната супа Е СЕРВИРАНА много по-рано с приемането на навлеци. И искат още и още да сервират на германците. Сега виждаме следствието, защото хората са без изход. За съжаление нещата няма как да се оправят. Нанесени са непоправими щети на държавата и вече на практика е късно. Само за Източна Европа има шанс.

 5. 5 Профил на Пуйката
  Пуйката
  Рейтинг: 0 Весело

  А вчера тук един журналяч се опитваше да внуши как това било невъзвратима загуба за "популистите"😂😂😂

 6. 6 Профил на Roko
  Roko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Азг, вгз не управлява, така че всички напъне са излишни. Плачем, плачем , разревани.

 7. 7 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  възходът на тази партия показва, че германците, както всички нормални хора НЕ желаят социализъм от болшевишки тип в държавата си!!! Можете да поизлъжете хората за известно време, но винаги идва момент в който започват да се питат, какво точно правят тези, които ни управляват!?! Уж сме ги избрали да ни представляват, а те правят всичко за всички останали, а на нас ни сервират само с сметки и ни обясняват, че сме расисти и хомофоби. Еми другари, няма как да наричате избирателите си с откровено фалшиви епитети, няма как да им налагате фа;шиви и удобни за вас "ценности" и да искате избирателите да ви ръкопляскат. Няма никаква изненада. Когато работиш против народа си, губиш подкрепа!!!

 8. 8 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Зародишът на АзГ е в недрата на бившата ком. партия на ГДР.Преминаване то на бивши комунисти в настоящи националисти е известно в Източна Европа, вкл. и у нас.М/у националсоциализма и комунизма има много общи черти.

 9. 9 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 750 Неутрално

  единственото което казва е:
  масата е сервирана и скоро хитлер ще седна да засити гладъ си на нея.

 10. 10 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1454 Гневно

  Мога да приема когато Дойче веле или Дневник използват квалификации и негативни конотации като "популисти". Обаче когато вчера по новините на БНТ чух същото, вече ми идва в повече.
  Ако аз нарека някого "либераст" или "прогресивен идиот" това ще се възприеме като обида и добре е да се възприеме като такава.
  Обаче когато националната телевизия, която по определение би трябвало да е неутрална и безпристрастна, използва квалифкации като "популисти", намирам това за скандално.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 11. 11 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2786 Неутрално

  За Бога братя - гласувайте! При ниска избирателна активност лумпенариата печели по-голям относителен дял.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 12. 12 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Геносен милф редакторен, Алтернативен за Дойчланден не правен Наци пропаганден! 😂😂

 13. 13 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Ще изчезне, ще изчезне, поредните комунисти, расисти и ксенофоби, финансирани от крадливите кремълски джуджета !

 14. 14 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#6] от "rox41596432":

  "Азг, вгз не управлява, така че всички напъне са излишни. Плачем, плачем , разревани."

  Януарски, малко креативност трябва. Само семпли едноредови коментрарчета пишеш. Всички са против навлеците. И с 1000 профила да гласуваш, няма да убедиш никой. Във всички статии за навлеци си в първи коридор.

 15. 15 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Казва ни, че и Меркел, и ДВ се провалиха тотално, в опита си да заглушат хората и да прокарат собственият си дневен ред, за заселване на континента с орки.Е тва ни казва.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 16. 16 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  До коментар [#10] от "БМЗ":

  Да се допълня - скандално и гнусно.
  Позор за БНТ!

  Апокалипсисът апокалиптичен
 17. 17 Профил на Roko
  Roko
  Рейтинг: 8 Весело

  Нацикамараден марширен, марширен! Кафендурен ризен дрисен!
  SA marschiert mit ruhig festem Schritt.
  𝄆 Kam'raden, die Rotfront und Reaktion erschossen!
  Цвайтен платцен, шайзе! Шайзе! Чаканен четирен годинен!

 18. 18 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4655 Любопитно

  До коментар [#3] от "pafka":

  Иначе какво? Какво казват? Какво искат да направят? Как ще го направят? На думи е лесно!

 19. 19 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Казва ни —Опичайте си акъла. Не ходете за гъби по време на избори, за да не ви сервират отровна супа.
  —цитат от коментар 1 на DDR  Националсоциалистическата германска работническа партия (на немски: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP) е крайнодясна политическа партия в Германия, активна през първата половина на 20 век и ръководена, през по-голяма част от съществуването ѝ, от Адолф Хитлер ! В Русия интернационалсоциализмъ и ГОТОВО !
  Плаши ме двуцифрения резултат на МЛАДИТЕ ПОПУЛИСТИ !

 20. 20 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Популизмът просто ще отмине. Като Вилдерс, Льо Пен, Щрахе, Савлини. Лошото е, че е подкрепян с руски пари - периодично и с много.

 21. 21 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Кво да ви казват, хората си искат Германия от 70-те без разни навлеци дето да трябват да издържат. :)

 22. 22 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Продължавайте да подменяте германците с хора от третия Свят, които да развалят хубавата им държава, да лежат на социалки и да ги бутат под влаковете и ръгат с ножовете без мотиви, па се чудете що така стана. :)

 23. 23 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1109 Неутрално  Всъщност " Дневник " не казва каква е причината главната редакторка на " Дойче Васерклозет " да вие на умряло. А причината са резултатите на Алтернатива за Германия на местните избори вчера. " Дневник " естествено мълчи като комунист на разпит и не казва какво се случи вчера. 24. 24 Профил на Черен Гана студент
  Черен Гана студент
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Популизмът е едино креслив начин за набиране на гласове - с лъжливи обещания, с парадиране, позьорство, без нищо определено, без програма, без идеи. Еклектичен сбор от фрази, достатъчно шумни и помпозни да подлъже част от населението. Мусолини например. Затова винаги отмира - обикновено бързо, понякога по-бавно и с много кръв.

 25. 25 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 740 Неутрално

  УибераУното мото - Шкарто за Германия, брак за Германия....


  "Какво ни казва за Германия възходът на десните популисти?"

  Ами казва ви, че УибераУните популисти вече прекаляват. Или не се сещате...

 26. 26 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Популизмът е едино креслив начин за набиране на гласове - с лъжливи обещания, с парадиране, позьорство, без нищо определено, без програма, без идеи. Еклектичен сбор от фрази, достатъчно шумни и помпозни да подлъже част от населението. Мусолини например. Затова винаги отмира - обикновено бързо, понякога по-бавно и с много кръв.
  —цитат от коментар 24 на Vodnokon4e


  Това всъщност е дефиницията на партиите на статуквото. Никой не е гласувал за прием на мигранти, но те ги приеха. В програмата на нито една партия няма прием на мигранти на кило.

 27. 27 Профил на Goldmantelziesel
  Goldmantelziesel
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Див селски популизъм.

 28. 28 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 701 Неутрално

  ..."предимно расистка пропаганда" - още в самото начало на писанието - лъжа. По-нататък пак същите епитети - "партия с предимно расистки възгледи". Ако това беше написано от нашенски грантажии, би било разбираемо, но то е написано от лице титулувано главен редактор на Дойче веле. Това вече е многозначително, това показва на какво ниво се е разпростряло разлагането не просто на една нация, а на Европейската цивилизация. Затова посланието към политиците е фалшиво и лицемерно. Зад него се крие неспособността и, от там, нежелание да се търсят рационални решения на разтящата турболентност и ентропия в Европа; неспособност на елитите да излъчат достатъчно подготвени управленци.

 29. 29 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  До коментар [#28] от "ivangabrovo":

  Проблема на "елитите" е, че са подковани с теория, че всички хора са равни и разни други глупости от сорта. И съответно нямат никаква връзка с практиката.

  Докато "елитите" не почнат да си носят последствията от решенията, няма нищо да се промени. Демек като обичат мигранти да отидат да живеят в гетата, да видят дали е хубаво и дали мигрантите ще им ръкопляскат и ще се отнасят с тях и децата им по същия начин както се отнасят другите им съкварталци от богати и образовани семейства, вярващи в същите глупости. :)

 30. 30 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Както тука доста драскачи у форума уж се правят, че не са расисти, че са за прием на мигранти, но всичките живеят в бели и хубави квартали без грам мигрант в тях.

  Децата им съответно ходят на градина/училище в такива училища, където няма мигранти. Да ги пратят в училище където са само мигрантски деца или такива с по 50% мигрантски деца. Тогава ще им повярвам. :)

 31. 31 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 532 Весело


  До коментар [#30] от "realguru":

  Хе хе ти пък То отдавна е извесно че едно е да си против расовата дискриминация а друго е дащеря ти да се ожени за негър За това аз най мразим расовата дискриминация и негрите

  гошо
 32. 32 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Казва ви да забравите за нормализиране на педерастиите и разни други леви хубости.

 33. 33 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4204 Неутрално

  "Какво ни казва за Германия възходът на десните популисти"

  Показва , че политическата класа в Германия е много зле. Отчайващо зле. Изглежда в тази иначе кадърна и умна нация, допринесла много за прогреса на човечеството, политици стават най-глупавите хора или най-подкупните и склонни за продажничество.

 34. 34 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 439 Весело

  Нормално е от тази "медия" да са ужасени от факта, че в Германия се увеличават нормалните хора за сметка на мечтата на либерастчетата за "прогресивни европейски граждани", като това по-долу:

  https://www.counter-currents.com/wp-content/uploads/2016/05/RefugeesWelcome.jpg

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 35. 35 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Какво тласка хората в ръцете на популистите? Тласка ги дивашката политика на управляващите. Да не би Меркел да си е взела поука за мигрантите? Не е,напротив,всячески се мъчи да пробутва политиката за подмяна на германците с африканци и малоазиатци.

 36. 36 Профил на Мелхиор
  Мелхиор
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Казва ни, че Путин хвърля много пари в пропаганда и надежди да разбие ЕС.

 37. 37 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Едно нещо е сигурно и това е, че крайнодесните няма как да дойдат на власт в Германия по две много прости причини - необратима промяна на етническия състав (който има все по-голяма тежест) от една страна и левият отпадък от друга. Това обаче гарантира нещо друго, а именно неизбежна гражданска война в недалечното бъдеще. Мнозина от нас ще доживеят това време. Тогава тези редове все още ще са видими в интернет, но ще е твърде късно. Сега обаче не е и решението е изселване на всички варвари в страните им по първопроизход.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 38. 38 Профил на Карма
  Карма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нацистите не управляват. Каквото и да им се искат - те нямат думата. И няма и да имат. Да чакат следващите избори, преди които ще са отшумяли.

 39. 39 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Какво ни казва възходът на популистите (не само десните) в Германия (и не само там)? Просто е - идиотска паплач има навсякъде и стават все повече. Едно време имаше много подходящ за темата филм -“Идиокрация”. Препоръчвам го на наши и чужди популисти и поддържниците им - няма начин да не се разпознаят.

 40. 40 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1753 Весело

  Към тях спадат например свободата на вероизповеданията и правото на убежище за хора в беда. А това означава, че тези основни принципи при никакви обстоятелства не бива да бъдат жертвани
  ....
  Аз такива принципи не знам. Може ли да цитирате конкретните текстове от конституцията?
  Щото аз виждам много просяци по улиците пък никой не им дава подслон и не ги кани в дома си???

  В Русия съм! В Русия съм!
 41. 41 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5865 Неутрално

  "...Какво ни казва всичко това за Германия..."
  Няма отговор от статията, а той е очевиден. Всички могат да бъдат лъгани, но не завинаги.
  Къде са хората в беда? АзГ и народът не ги вижда. В замяна на това вижда мигранти със спорни биографии, умения и липсващи документи, потенциални клиенти на социални фондове доживот, при това нежелаещи да се интегрират.
  Пружината беше пренавита. Това ни казва резултатът от изборите. Време е ХДС да погледне трезво на нещата. Никой няма да я обвини в нацизъм, ако върне мигрантите откъдето са дошли и наложи точкова система за приема им.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 42. 42 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Нормално е от тази "медия" да са ужасени от факта, че в Германия се увеличават нормалните хора за сметка на мечтата на либерастчетата за "прогресивни европейски граждани", като това по-долу:https://www.counter-currents.com/wp-content/uploads/2016/05/RefugeesWelcome.jpg
  —цитат от коментар 34 на Александр Г. Дугин (№55)


  И кои са нормалните хора бе, кремльовчик?Бившите комунисти и настоящите нацисти?

 43. 43 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Права е другарката да се притеснява. Елитите зарязаха обикновения германец. Лошото е, че си обезглавиха партиите и нямат лидери. Сега нищо не им остава, освен да врътнат още една безпринципна коалиция. А, забравих! И да крещят расисти, фашисти и хомофоби сочейки с пръст несъгласните. АзГ са в изключителна позиция. Растеж на процентите, изолация от властта в провинциите, но пък са реална опозиция. Идват избори в още една провинция през октомври. Имат време за оформяне на градивно решение за цяла Германия и защо не спечелване на изборите през 2021. Всичко е на тяхна страна. А, забравих! Ислямолевичарите пробутват лъжата, че младите гласуват най-масово за зелените, ама нещо на последните избори АзГ ги опровергава. Само с пропаганда явно не става.

 44. 44 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#6] от "rox41596432":

  До коментар [#36] от "Хинкали":

  До коментар [#38] от "Карма":


  Януарски , с колко ника играеш? Даже си ги преименувал вече...
  Имаш и много, които не са писали нищо.
  Създаваш илюзия, че има дискусия, но си сам.


 45. 45 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1208 Весело

  Див селски популизъм.
  —цитат от коментар 27 на Пешу


  Сигане, къде пропадна?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 46. 46 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Кремльовците във форума се размечтаха за нов пакт Рибентроп-Молотов, мечти, мечти...

 47. 47 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално
 48. 48 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  И кои са нормалните хора бе, кремльовчик?Бившите комунисти и настоящите нацисти?
  —цитат от коментар 42 на bez_ime2


  Тези дето работят и плащат данъци и всеки ден имат допир с мигрантите по улиците.

 49. 49 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Бедни и необразовани българета коментират богата и цивилизована Европа. Хахахахххх. Все едно мравката се изпърдяла и чакала слона да се задуши от миризмата.... Ами никой не знае, че ви има бе, расисти мургави...

 50. 50 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  До коментар [#49] от "LiberalToTheBones":

  Поне не ни блъскат под влаковете, нито ни ръгат с ножове. :)

  Кво стана с оня случай в Лион. Разбра ли се мотива на афганистанеца? ;)

  Или мотива е толкова ясен, колкото мотива на оня дето блъсна жената с детето под влака. :)

 51. 51 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#42:"bez_ime2"][/quote]

  Еми нормално е комунетата да се подкрепят - едно време ГДР им беше витрината, на тавариш Путин тук му мина младостта... Нацикомунета, какво да ги правиш...

 52. 52 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  "И как подобна партия може да похвали с такъв успех в една страна, която е стабилна политически, и чиято икономика се развива много успешно?
  .........да се вглеждат и вслушват, за да разберат какво тласка избирателите в ръцете на популистите."

  Ми какво не е ясно? Германия е 6,5 трлн евро на червено. А в цялата Еврозона на жител, вкл. пеленачетата се падат по 100 хиляди евро дълг. Само си представете ако на всеки българин, вкл пеленачетата им падне отнякъде по 100 хиляди евра!!! Ще яде Гуджо яка мръвка. Въпросът е кой и как спонсорира Евроатлантика и защо?

 53. 53 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  добре, хайде някой да обясни как точно тия партии са десни и дори крайнодесни и по какво определиха това, щото според мен са си крайнолеви де

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 54. 54 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "С нападението срещу Полша на 1 септември 1939 година германците започват Втората световна война, довела до смъртта и осакатяването на милиони, до изнасилвания и прокуждания. Следите от разрушителната стихия на нацистите светът носи и до днес. Коментар на главния редактор на "Дойче веле"."


  Harry Truman, Doris Day, Red China, Johnnie Ray
  South Pacific, Walter Winchell, Joe DiMaggio
  Joe McCarthy, Richard Nixon, Studebaker, television
  North Korea, South Korea, Marilyn Monroe
  Rosenbergs, H-bomb, Sugar Ray, Panmunjom
  Brando, "The King and I" and "The Catcher in the Rye"
  Eisenhower, vaccine, England's got a new queen
  Marciano, Liberace, Santayana goodbye
  We didn't start the fire
  It was always burning
  Since the world's been turning
  We didn't start the fire
  No we didn't light it
  But we tried to fight it
  Joseph Stalin, Malenkov, Nasser and Prokofiev
  Rockefeller, Campanella, Communist Bloc
  Roy Cohn, Juan Peron, Toscanini, Dacron
  Dien Bien Phu falls, "Rock Around the Clock"
  Einstein, James Dean, Brooklyn's got a winning team
  Davy Crockett,…

  ..........................и още дрън, дрън!

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 55. 55 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 304 Неутрално

  [quote#48:"realguru"][/quote]

  Интересно защо точно тези, които бяха приети от Западна Германия и получиха повече от 100 млрд. марки помощ, сега са най-озлобени срещу "мигрантите"????

 56. 56 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "С нападението срещу Полша на 1 септември 1939 година германците започват Втората световна война, довела до смъртта и осакатяването на милиони, до изнасилвания и прокуждания. Следите от разрушителната стихия на нацистите светът носи и до днес. Коментар на главния редактор на "Дойче веле"."

  Войните започват много преди горещите войни, майн фройндин! Според Кастанеда войните са вечни и непрестанни, защото вечно има тъпанари, които се борят за власт и други простотии. Проверете си свидетелите и документите докато ги има, и ще разберете, че вината не е в германците, нито причините довели до конфликтите. И не беше ли крайно време някой да ступа и германците, въпреки че по-добро от тях в много области трудно се намира.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 57. 57 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Бежанската вълна към Гърция се превърна в криза с голям брой пристигащи от турския бряг хора. Няма места в лагерите по островите и започва транспортиране към вътрешността на страната.

  Правителството търси помощ от Евросъюза и е в постоянен контакт с еврокомисар Аврамопулос за овладяване на бежанския поток.

  С два кораба прехвърлиха 1500 мигранти и бежанци от Лесбос в Северна Гърция. Хиляда души настаниха в лагер близо до град Килкис. Видимо правителството е действало в отговор на бежанския натиск, защото в този лагер вече има други хиляда души. Контейнерите не достигат, поставиха и палатки.

  Първо реагира кметът на Килкис, а след това и жителите. Според тях липсват елементарни условия за живот в лагера. Това не е израз на ксенофобия, уточняват живеещите в района, а загриженост за вече 2 хиляди души, като повечето от тях са майки с деца.

  Правителството беше принудено за вземе спешни мерки и да въведе някакъв ред в приемането на мигрантите.

  След инцидентите в лагера Мория на остров Лесбос, нещата излязоха извън контрол. Ежедневни сблъсъци между самите мигранти, които често завършват с ранени и жертви. А в лагерите на островите се чака не с месеци, а понякога и повече от година за разглеждане на молбите за бежански статут. Много от мигрантите сами търсят път и връзка с трафиканти, за да напуснат Гърция.

 58. 58 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Какво ни казва за Германия възходът на десните популисти?"

  Казва ви, че някой търси война(студена или гореща) , защото се мисли за силен(поне за деня, защото никога не знаете кой идва!). Или просто иска да ви каже, че му е писнало от лъжите и манипулациите ви, вкл. и за големите войни! Ако я нямаше нацистка Германия много хора нямаше да разберат, че някой може да го облъчва с електромагнитни вълни, ................................................................? С колко хилядолетия напред дръпна човечеството нацизма? Хитлер=Прометей!

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 59. 59 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  Ред сълзи, ред сополи. DW, е в питрес от загубата на ХДС и ХСС на изборите. Тези, които командваха десетилетия наред, се сринаха, като картонена къщичка. Заради безумната политика на една ояла се върхушка, живееща в паралелна вселена без да чува гласовете на избирателите си.

 60. 60 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  [quote#48:"realguru"]
  —цитат от коментар 55 на bez_ime2
  Интересно защо точно тези, които бяха приети от Западна Германия и получиха повече от 100 млрд. марки помощ, сега са най-озлобени срещу "мигрантите"???? [/quote]

  Щото знаят до какво може да доведе комунизма. А днешната управляваща върхушка е по-зле и от комунистическата и от фашистката.

 61. 61 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 304 Неутрално

  [quote#42:"bez_ime2"]
  —цитат от коментар 51 на Черен хумор на кило
  Еми нормално е комунетата да се подкрепят - едно време ГДР им беше витрината, на тавариш Путин тук му мина младостта... Нацикомунета, какво да ги правиш... [/quote]

  Така е...

 62. 62 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 304 Неутрално

  [quote#60:"realguru"][/quote]

  По-зле? Интересна градация...

 63. 63 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Казва ви , че жаравата тлее и само чака подходящата искра , за да се разгори огъня на гражданската война . Какво очакват разни сбърканяци , като тая на снимката дето не можеш да разбереш мъж ли е , жена ли е ? Че белите хора до двете страни на Атлантика ще гледаме как свещените земи на Христовата вяра се заливат с негроиди и ислямисти , как разни загубили човешкия си образ мутри ни учат , че ЛГБТИ са нормални човешки същества , че най-важните проблеми на обществото са квотите за жени и трансджендъри и грижата за унтерменшите и прочие глупости . Няма да стане ! Отговорът ще бъде категоричен и брутален . Иначе си заминава цивилизацията .

 64. 64 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Казва ви , че жаравата тлее и само чака подходящата искра , за да се разгори огъня на гражданската война . Какво очакват разни сбърканяци , като тая на снимката дето не можеш да разбереш мъж ли е , жена ли е ? Че белите хора до двете страни на Атлантика ще гледаме как свещените земи на Христовата вяра се заливат с негроиди и ислямисти , как разни загубили човешкия си образ мутри ни учат , че ЛГБТИ са нормални човешки същества , че най-важните проблеми на обществото са квотите за жени и трансджендъри и грижата за унтерменшите и прочие глупости . Няма да стане ! Отговорът ще бъде категоричен и брутален . Иначе си заминава цивилизацията .
  —цитат от коментар 63 на benefikato1


  Ама ти си бил истински православен фундаменталист...

 65. 65 Профил на Th Henry
  Th Henry
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Казва нещо, което никой от вас либералите НЕ желае да чуе.
  Една страна има Х граждани и всеки заслужава представяне. Когато той го загуби, склонен е да потърси крайности за да си го върне.
  С това, че разтърсихте и унищожихте дясното и християндемократични партии/републиканци и ко, отворихте само огромна дупка в която се настаниха партии като АГ, новата Фаланга и тн.
  Същото доведе и Борис и Тръмп до сегашните им позиции. Нещо, което нямаше как да се случи при Рейгън, Кол, Аденауер, Тачър и тн, просто защото те представляваха дясното в пълнота и не оставяха буфер за маргинали.

  Когато лидер на дясна партия мине в център и дори в ляво, точно както направи Меркел, всичко това отваря ветрило, но само в лява посока и взима гласове от социалистите, но оставя огромно празно място за десните избиратели, консерватори и националисти и ето това е резултата.

 66. 66 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Казва нещо, което никой от вас либералите НЕ желае да чуе.Една страна има Х граждани и всеки заслужава представяне. Когато той го загуби, склонен е да потърси крайности за да си го върне.С това, че разтърсихте и унищожихте дясното и християндемократични партии/републиканци и ко, отворихте само огромна дупка в която се настаниха партии като АГ, новата Фаланга и тн.Същото доведе и Борис и Тръмп до сегашните им позиции. Нещо, което нямаше как да се случи при Рейгън, Кол, Аденауер, Тачър и тн, просто защото те представляваха дясното в пълнота и не оставяха буфер за маргинали. Когато лидер на дясна партия мине в център и дори в ляво, точно както направи Меркел, всичко това отваря ветрило, но само в лява посока и взима гласове от социалистите, но оставя огромно празно място за десните избиратели, консерватори и националисти и ето това е резултата.
  —цитат от коментар 65 на Th Henry


  За съжаление си много прав. Не се виждат на хоризонта лидери като Тачър, Рейгън, Аденауер...

 67. 67 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 496 Неутрално

  До коментар [#64] от "bez_ime2":Какво се правиш на завлечен ? Като толкова си ги залюбил негрите и мюсюлманите беж в Лезбос да ги спасяваш .

 68. 68 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#67] от "benefikato1":

  Пич, ти си за затвора! Такива престъпници като тебе в Европа търкат наровете и си имат арабски гаджета. Нацикомплексар късопишковец!

 69. 69 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  До коментар [#4] от "z_axis":

  ми зависи спорет учените Германия е на кантар зависи кой ще е следващия канцлер, но Швеция вече е заминала

 70. 70 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  общо взето ако неинтегрираното население стигне над 20-25% системата се определя от тях
  За справка виж Римската империя

 71. 71 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#63] от "benefikato1":

  Браво, Бене!

  ++++++

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 72. 72 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#68] от "LiberalToTheBones":

  Муня, такива като него и мен, представляват нормално мислещите, средностатистически данъкоплатци..Мина времето на морковите.Ред е на тоягата.И ако политиците не го схванат, те първи ше я отнесат, както се вижда на последните избори в Европа.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 73. 73 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#68] от "LiberalToTheBones":Муня, такива като него и мен, представляват нормално мислещите, средностатистически данъкоплатци..Мина времето на морковите.Ред е на тоягата.И ако политиците не го схванат, те първи ше я отнесат, както се вижда на последните избори в Европа.
  —цитат от коментар 72 на Noise


  Утре да не изревете, защото сте яли тоягата? Внимавайте какво си пожелавате!

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 74. 74 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#66:"bez_ime2"][/quote]

  Ха,ха, ха, никой не е фашизирал и национализирал англичаните като Тачър, бро!!

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 75. 75 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 304 Неутрално

  [quote#66:"bez_ime2"]
  —цитат от коментар 74 на Trolling Stones
  Ха,ха, ха, никой не е фашизирал и национализирал англичаните като Тачър, бро!![/quote]

  ВЕрно ли бе ушанка? Това в Библиотекарското или в Милиционерското училище го научи?

 76. 76 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 304 Неутрално

  До коментар [#68] от "LiberalToTheBones":Муня, такива като него и мен, представляват нормално мислещите, средностатистически данъкоплатци..Мина времето на морковите.Ред е на тоягата.И ако политиците не го схванат, те първи ше я отнесат, както се вижда на последните избори в Европа.
  —цитат от коментар 72 на Noise


  Наистина ли това е "нормалната мисъл"? Може би на приматите от джунглата ? Затова Русия още е в Каменната ера...

 77. 77 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#8] от "dlagnikov":

  ДРЪН ДРЪН ЯРИНА,Я ИДИ ПРОчЕТИ ПОСТ 7.

 78. 78 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#11] от "vesolr":

  АЛАХУУУ АКБАР

 79. 79 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#13] от "LiberalToTheBones":

  ХАЙДЕ НА ДЖАМИЯ ДНЕС ГОСТУВА АБУ-БАКР АЛ САИАД .

 80. 80 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#49] от "LiberalToTheBones":

  МНОГО СКОРО НЯМА ДА Е НИТО БОГАТА ,А ОщЕ ПО-МАЛКО щЕ БЪДЕ ЦИВИЛИЗОВАНА.АЛАХУ АКБАР

 81. 81 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#73] от "Trolling Stones":

  И ПРЕДИ И СЕГА СТЕ СИ СЪщИТЕ ....СМЕшНИЦИ ВЕчЕ НЕ НИ Е СТРАХ

 82. 82 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#68] от "LiberalToTheBones":

  ТИ СИ НАИСТИНА МНОООГО ЗЛЕ, НИКОГА НЕ РАЗБИРА КАКВА Е ТВОЯТА ПОЗИЦИЯ ,КАКВО ТОчНО ИСКАш ДА КАЖЕш,ВСЪщНОСТ ТИ НИКОГА НИщО НЕ КАЗВАш. САМО ОБИДИ,КВАЛИФИКАЦИЙ,ЗАПЛАХИ,чОВЕК ЛИ СИ КОМПюТЪР ЛИ СИ АЛГОРИТЪМ ЛИ СИ ,ФРАНКЕНщАЙН НЯКАКЪВ,КАКВО СИ ?

 83. 83 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#64] от "bez_ime2":

  ВИЖТЕ КАКВО ГОСПОДИНЕ ,МАКАР И ДА КОНТРОЛИРАТЕ ВСИчКИ ПРОПАГАНДНИ ИНСТРУМЕНТИ НЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАБРАНИТЕ чУВСТВОТО НА САМОСЪХРАНЕНИЕ,ИМАТЕ ГОЛЕМИ УСПЕХИ,ДА, НО НЕ МОЖЕш ДА ЛЪЖЕш ВСИчКИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ

 84. 84 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#46] от "bez_ime2":

  МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОПИТАТЕ ДА МИ ОБЯСНИТЕ ЗАщО ВСЕКИ ,КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН С БОЛшЕВИшКАТА САМОУБИЙСТВЕНА ПРЕСТЪПНА И ТОТАЛИТАРНА ИДЕОЛОГИЯ ПОЛИТИчЕСКА КОРЕКТНОСТ ТРЯБВА ДА Е МУРЗИЛКА КРЕМЪЛДЖИЯ,МОСКВИч,РУБАшКА И ПРОчИЕ ДИВОТИИ.НЕ ИСКАТЕ ЛИ ДА ДОПУСНИТЕ ,чЕ ВСЕ-ОщЕ ИМА ХОРА ,КОИТО МИСЛЯТ С ГЛАВИТЕ СИ И НЕ МОГАТ ДА ПРИЕМАТ БЕЗУМИЕТО НА СЪВРЕМЕННАТА ПОЛИТИчЕСКА КАСТА НА ЗАПАД,КОЯТО ОТКРИТО СЕ СТРЕМИ ДА ЗАТРИЕ (чИСТО ФИЗИчЕСКИ)НАРОДИТЕ КОИТО УЖ ТРЯБВА ДА РЪКОВОДИ.ДЪРЖАНИЕТИ И , Е КАТО НА ОНЗИ ГЕРМАНСКИ ПИЛОТ ,КОЙТО СЕ ЗАКЛючИ В КАБИНАТА И НАСОчИ САМОЛЕТА КЪМ АЛПИИСКИТЕ СКАЛИ.

 85. 85 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 496 Неутрално

  До коментар [#68] от "LiberalToTheBones":А бе мангал недоклатен , не ми преписвай мечтите си . Даже и арабите не те броят за жив . В коя Европа такива като мен търкат наровете и за какво престъпление ? Нищо смислено не си написал тука -само някакви припадъци по черните и обиди към нормалните хора . Бих те пратил на майната ти , но ти вече си там .

 86. 86 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Зародишът на АзГ е в недрата на бившата ком. партия на ГДР.Преминаване то на бивши комунисти в настоящи националисти е известно в Източна Европа, вкл. и у нас.М/у националсоциализма и комунизма има много общи черти.
  —цитат от коментар 8 на dlagnikov


  И между Интернационализма и Либерализма има общи черти...
  Даже са си май едно и също течение ..

  "Пролетариатът няма отечество".. "Солидарност с угнетените".. "Не на буржоазната държава, частната собственост, религия и семейство!"

  Пролетарският интернационализъм е може би най-добре изразен в подкрепената от Ленин и Роза Люксембург резолюция, според която:


  „Войните биват подпомагани от националните предразсъдъци, които са системно култивирани сред цивилизованите народи в интерес на управляващите класи, с цел отвличане на вниманието на пролетарските маси от собствените им класови задължения за международна солидарност.”


  биографът на Дж. П. Нетл, отбелязва: „Като цяло, концепцията на Маркс и Енгелс за национално-географското пренареждане на Европа се основава на четири критерия: темповете на напредъка, създаването на мащабни икономически единици, тежестта на одобрението и неодобрението, в съответствие с революционните възможности, както и тяхното ниво на враждебност спрямо Русия“

  Съвсем същите лозунги и съвсем същите червени знамена, виждаме да вее и даже "Дойче веле"!

 87. 87 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Кремльовците във форума се размечтаха за нов пакт Рибентроп-Молотов, мечти, мечти...
  —цитат от коментар 46 на bez_ime2


  Каскетче мазно , вей, вей червеното знаме ..
  Леко само със сърповете-чуковете, да не извадиш на някой санитар, дето е покрай тебе, окото ..

  Иначе Пролетариатът се съединява, съединява .. току пред очите ти. Как няма да не изпаднеш, Червендалест„ в трудно контролируема възбуда..
  Снощи и в Гърция има дошли от вашите, и в Испания , а Италия без Салвини е като пустиня, която ще попива вълните на вашите афро-инженери ..

  Вей, вей червени знамена ..

 88. 88 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Ама ти си бил истински православен фундаменталист
  —цитат от коментар 64 на bez_ime2


  Каскетяга Червендалест .. как не можахте да го унищожите това Православие бе ..
  И религията, дето щеше да я премахнете е и днеска тука- жива и здрава, и семейството остана а не отпадна..

  Дядо ти е разстрелвал свещенници, нали?
  И ти е разправял.. "татататата . с автоматите. А тези с черните раса пълзят."

  Ами как 25 година взирихте църква в София , в центъра ..

  "Буууум!" и айде.. имало деца? Ама що ходят на Православни служби!?
  Ще ти се, Каскет и ти, като дядо си - да бишнеш нещо православно, а?

  Пийни ракийца и в памет на стареца иди за Кашкавал..
  Не, не те пращам по мандри - нахлупи мазния Каскет - па в Кауфланд .. муш в каскета едно парче кашкавал и ей така мини през касите!

  Хем пазиш Традициите, хем биеш по Православието, хем ще имаш и за мезе ..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK