От сив кардинал до борец за "руския свят" - кой е Константин Малофеев

От сив кардинал до борец за "руския свят" - кой е Константин Малофеев

© Скрийншот YoutubeЗа 24 часа в живота на Константин Малофеев се случиха поне две неща. Първо, той получи забрана да влиза в България, която така или иначе не можеше да посети.


Второ, той формално се оттегли от политиката, за да се отдаде на друга своя роля - в организация, където замества руския патриарх Кирил.


Руският бизнесмен Малофеев все по-малко прилича на потайния "сив кардинал" в цял бизнес сектор, за какъвто бе смятан допреди години, и все повече - на магнит за всички защитаващи идеята за "руския свят". В България срещу русофилите се готви "провокация, сходна на грузинската", зад която са "западните спецслужби", твърди той.
За Малофеев президентът Владимир Путин е най-великият водач за последния век; монархията е мечта, а Путин - щастие. Той все по-често повтаря тезите за имперска Русия и ролята ѝ в Европа, но идеята за православно единство с руски привкус невинаги е била център на вниманието.


Санкциите промениха всичко.


"Не заместник, а приятел на министъра"


Финансист от 90-те години насам, с фонда си "Маршал кепитъл" придобива дял в най-големия телеком в Русия през 2005 г. Макар да продава дела си в "Ростелеком" 8 години по-късно, за времето си в този бизнес той успява да се прочуе: уволнен със скандал директор на бившия държавен телеком "Связинвест" (най-голям акционер в "Ростелеком" навремето) го нарича човека, фактически управляващ руския комуникационен пазар.


"Сив кардинал" е терминът, с който го описва деловото издание "Ведомости" в негов портрет от 2010 г. - без него не можел да се реши нито един повече или по-малко значим въпрос, например разпределяне на честотния спектър. А на събеседниците на вестника, които го наричали "заместник на министъра на комуникациите", той отговарял: "не заместник, а приятел на министъра". Самият бизнесмен отрича подобни "слухове".


Мястото в борда на "Связинвест" му е предложено от държавата в момент, когато тогавашният президент Дмитрий Медведев иска да замени държавните служители в бордовете на държавните компании с активни бизнесмени. Източници на "Ведомости" твърдят, че тогавашният ресорен министър имал нужда от "доверен" човек.


В черния списък


"Не можете да внедрите цяла Украйна в Русия. Изтока ѝ - може би", каза веднъж Малофеев за руско издание.


Европейският съюз, САЩ, Канада и Украйна смятат, че е спонсорирал анексията на Крим и сепаратистите в Донбас. Затова още през юли 2014 г. Малофеев влезе в "черен списък" с 8 бизнесмени и политици, на които ЕС наложи забрана за влизане и чиито активи на европейска територия бяха замразени. Той не може да влиза в България доста преди днешното решение на ДАНС.


Тези санкции означават, че Малофеев няма възможност да прави бизнес с България, въпреки че според някои издания е опитал. Интересите му далеч не се свеждаха до телеком индустрията - в интервю за "Капитал" той заяви, че би строил дори АЕЦ "Белене" и "Южен поток", ако имаше възможност.


Въпреки това поводът, по който името му изплува пред широката публика в България, бе свързан с бизнес и бе след санкциите. Публикация на "Капитал" свърза дружеството, поискало да придобие БТК и други бизнеси на избягалия банкер Василев (и станало публично известно с името на Пиер Луврие), именно с Малофеев. Претенция към контролния пакет от акциите на БТК отправи и руски бизнесмен, също свързан с него, година по-късно.


На Малофеев, през гръцкия бизнесмен Янис Карагиоргис (партньор в гръцка медия), се приписваше и връзка с евентуална покупка на TV7. Такава сделка не се състоя и някога свързаният с Василев канал окончателно спря излъчване през 2016 г.


В цитираното интервю от 2015 г. твърди, че санкциите провалили и бизнеса му с обвинения в шпионаж Николай Малинов, но и че именно той го запознал с избягалия банкер Цветан Василев в Белград. Нарича Василев човек "в изгнание" който "не е равнодушен към православието". Потвърждава обаче, че макар да не би могъл да финансира медийните начинания на Малинов заради санкциите, му помагал да решава финансовите проблеми във времето, в което влезе в управление и опитваше да бъде собственик на TV7 (но така и не бе вписан), с чужди пари (самият Малинов отрича). Някои публикации свързват неуспешния опит на Малинов за контрол на телевизията именно с Малофеев.


Повратът - от бизнес към православие


Малофеев не изпъква в руските медии като бизнес тигър. Православната му телевизия му дава друг тип влияние, олицетворено от промяната на името на групата му "Маршал кепитъл" в средата на десетилетието. "Царьград" изглежда като очаквано име на групата, все по-малко известна с финансови дейности и все повече - с медийни и "културни". Близък приятел на Малофеев разказва за "Ведомости", че още като студент се увличал от руска и древна история (и днес е председател на историческо общество, където заместник му е свързаният с България бивш разузнавач Леонид Решетников). В 4-ти курс сериозно се попотил в православието. Вярва, че когато над половината население на Русия води "дълбоко църковен живот", страната ще стане "монархия". Сега делът на истински религиозните бил едва 5% от определящите се като православни християни според негово интервю от 2015 г.От години Малофеев открито говори за идеите си за общо културно пространство, доминирано от Русия. Събития на фонда "Василий Велики", които събират националисти от Европа и Русия, са посветени именно на руското възраждане и въвличане на съмишленици по пътя към тази промяна. Организацията се самоопределя като един от "най-големите частни благотворителни фондове", а на сайта й учредителят Малофеев е наречен "известен руски меценат и благотворител".


Полето на влияние не се ограничава само до православието, въпреки че то е споменато в мисията на фонда. Известен "патрон" на крайнодесни организации, Малофеев бе домакин на срещи като тази във Виена през 2014 г. Под шапката на "Свети Василий Велики" се събират редица крайнодесни организации от цяла Европа. Фондът създава и собствена "православна гимназия". В някои от случаите ролята на "руската" връзка в работата на тези организации е спорна и за изследователите на подобни групи.


"Руският свят"


Малофеев обяснява, че телевизия "Царьград" не цели да разказва кой чиновник какво е откраднал, а за идеята Русия, макар да не отрича, че корупция има и в родината му. Не вярва в демокрацията като политическа свобода и представителност. За най-добри смята политическите системи на Ватикана и Саудитска Арабия, защото са абсолютни монархии. Действително "идеята Русия" присъства в канала му - във вида на гледната точка на Кремъл за световни събития, свързани със САЩ, Запада, Иран, Сирия, политиката на страната му и много други.


Малофеев представя себе си като човек, претърпял щетите от либерализма и американските ценности през 90-те години в Русия (впрочем към края на века той за кратко емигрира в Украйна с надеждата да прави бизнес там). Като "монархист" вярва, че подобно управление би се справило с пороците на бандитския капитализъм. Монархистът пък се отличавал от демократа по неприемане на демократичните процедури.


Казва, че с този президент Русия се връщала по пътя отпреди 1917 г. Мнението му за бъдещето на Русия съвпадало с това на Путин, а малките държави трябвало да са подготвени, че руското имперско мислене се възражда.


Извън политиката (засега)


Очакваше се Малофеев да стане новият заместник-председател на лявата, системна опозиция "Справедлива Русия" само след шест месеца членство. Снощи обаче той заяви, че се оттегля от нея.


Вместо това той още по-активно ще се посвети на Световния руски народен събор, чийто заместник-председател е от април насам. За онлайн изданието на РБК Малофеев обяснява, че получил предложение и за двата поста, но те се оказали несъвместими.


Следващият събор на основаната под егидата на Руската православна църква организация ще е на 18 септември и Малофеев обяснява, че се занимава с подготовката му. Има обаче и други грижи - например работата си над стратегията за развитие на Русия до 2050 г. Въпросите на демографията и миграцията например изискват той да предложи спешни стъпки като методи за ограничаване на абортите, които да бъдат предложени за гласуване в парламента.


Всъщност версията на "Интерфакс" за интереса му към "Справедлива Русия" е съвсем различна. Според източници на агенцията православният бизнесмен смятал да започне трансформация на лявата партия като зам.-председател и много гласове били "против".


Пред медиите обаче Малофеев намекна, че оттеглянето му от политиката може би е временно.

Ключови думи към статията:

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 743 Весело

  Патриарха в Константинопол е наш човек, ще го канонизираме по надлежния ред. ...

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Любопитно

  Що забрана, бе ?- по-добре да дойде да разкаже на следствието интересни неща за хората в България!

  [email protected]
 4. 4 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Като се е стараел Православието да обедини Близкоизточните страни под ръководството на РПЦ.
  Странно как е искал да постигне това като русиюшка даже няма Томус? Пак имперски рефлекси без покритие.

  SHADOWS of SOFIA
 5. 5 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1609 Любопитно

  .......това ли е КОПЕЙКИН........?????!!!!!??????.......ДЕТО РАЗДАВА ПАРИ.......????!!!!?????.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 6. 6 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3249 Любопитно

  За Малофеев президентът Владимир Путин е най-великият водач за последния век, монархията е мечта, а Путин - щастие.
  ..................................................................................................................................................................................................Само тази мисъл е достатъчна да разберем колко е болен този човек и докъде стига самозаблудадата за "значимоста" на Расия!Липсата на смислени,организирани и модерно мислещи люде икарва на преден план дреби ,злобни нарцисисти като ботоксовият уйгурец!Заобо=иколен от подбни нищожни по своему хора с малко скруполи и амбиции за пари.Като Пригожин,Милер,Шойгу....Престъпници облечени във власт и пари!Ето за такава "велика " Расия бълнува Малофеев......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 7. 7 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Весело

  "За Малофеев президентът Владимир Путин е най-великият водач за последния век; монархията е мечта, а Путин - щастие."

  Айн фольк, айн райх, айн фюрер...

 8. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  " говори за идеите си за общо културно пространство, доминирано от Русия. "
  Това им е болката, все те да доминират. Прилича на руски мужик.

 9. 9 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 805 Весело

  абе Джужи как можа да изкенза такЪвиииий големииий ексремент ?!
  маладец какойта!

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 10. 10 Профил на Petko Boukov
  Petko Boukov
  Рейтинг: 401 Неутрално

  https://www.osnmedia.ru/obshhestvo/konstantin-malofeev-my-russkie-monarhisty-bolshe-ne-imeem-prava-dopustit-nikakih-revolyutsionnyh-potryasenij/

  Разбира се, цитира Илин за вредата от демокрацията - зло, от което народът сам не може да се отърве. Разбирай, трябва му силната ръка на спасителя на нацията.

  Тези, които те карат да вярваш в абсурди, могат да те накарат и да вършиш зверства. Волтер, 1765
 11. 11 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 839 Весело

  Фашизоиден параноик

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 12. 12 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Малофеев просто е заложил на погрешна карта в България. Цв. Василев загуби битката с ШиШи. Ако беше съдействал на кОрпулентния, щеше да си управлява дяловете у нас.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 13. 13 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Весело

  Не го знам дали е сив кардинал.
  Но в Рассия е много влиятелно движението на черносотниците...

 14. 14 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1926 Весело

  Тоя хитрец просто напуска кораба на Путин-дори се опитва да се пиша псевдоопозиционер. По вида му е доста млад и не може да не го безпокои битието му след Путин.
  Единственото, което прилича на истина в намеренията му, е, че оттеглянето му е временно. Едно време Тато наричаше такова поведение "снишаване".

 15. 15 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Весело

  "В интервю за "Капитал" той заяви, че би строил дори АЕЦ "Белене" и "Южен поток"

  Е, построил е православен имперски паток...

 16. 16 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2980 Весело

  До коментар [#8] от "Роси": Прилича на руски мужик...
  >>> Ако оплешивее малко, може да заприлича доста на този руски мужик:
  https://bit.ly/2lOTvoc

 17. 17 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3249 Любопитно

  До коментар [#7] от "palav_nik":

  А после се обиждат като им кажеш "Путлер" и руски фашисти!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 18. 18 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#6] от "Willy Messerschmitt":

  "тази мисъл е достатъчна да разберем колко е болен този човек"

  Не, не е болен. Руснаците мислят различно от нас. За тях матушка Русия е над всичко и те използват всички средства, за да разширят влиянието й, включително територията: империя, православие, социализъм, интернационализъм. Всичко, което върши работа е добре дошло. Войните са ги научили, че огромната им територия е единственото им спасение и те се стремят да я разширят при всеки удобен случай без оглед на морал, международно право и други. Дори повечето им образовани хора и интелектуалци споделят тази идея. Това е идея възпитавана хилядолетие и не вярвам в обозримо бъдеще да се промени нещо.

 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Малофеев е блестящ оратор. Иначе представлява ЦАРСКОТО КРИЛО (белите) . Учудва ме високата култура на Руснаците при общуване . Имат се ЛИБЕРАЛИ ( сините) и комунистич (червени). Най - малко обичани са ЛИБЕРАЛИТЕ ( най -платени ) ,на- кресливи ,и канени във всички медии . Влияние 1-2% влияние в обществото и малко по умни от нашите ГЕРБУНГИЛИ. Иначе е добре да гледаш дебат между трите крила ..... Това ниво е толкова високо ,че не подлежи на коментар. Русия навлиза търси нов път и обществен проект . Американският капитализъм в Русия загуби ТОТАЛНО. Какво след ЛИБЕРАЛИЗМА ?? Има финладски МОДЕЛ ,има Китайски Модел ....и двата включват безплатно образование и здравеопазване но по различен начин. Царят освободител - Александър 2 има огромен авторитет сред финландците. Той се доверявал само на финландци за лична гвардия. Той назначава финландци на различни високи постове в Руската империя. Сега всички хубави неща които Александър - 2 прави ,ги заличава Сталин през 1939 . Кай е първият военен Български министър .....Клаубрас (финландец) . Малък народ като Финландия може да има огромно влияние върху една огромна практически империя.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  "Владимир Путин е най-великият водач за последния век; монархията е мечта, а Путин - щастие. ..."

  Всеки търси щастието си, накъдето го поведат ... особеностите му.

  Същото би могъл да каже за себе си и Гирург Зальдостанов, един от НАЙ-БЛИЗКИТЕ Путинови друзья:
  http://journalufa.com/19666-putinskiy-bayker-patriot-grantoed-hirurg-okazalsya-obychnym-gomoseksualistom.html

  Важното е православието да крепне и да дава сили на руския мужик, че друго не му остана.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Весело

  "По вида му е доста млад"

  За сметка на това щедро финансиран от Внешторгбанк със стотици милиони долари...

 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#21] от "palav_nik":

  Нашата ББР финансира Вълка!

 23. 23 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  рускоазиатски боклук. Сега като са казали А да продължат и нататък, да изчистят всичкта русофилска сган и да разтурят организациите им.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 24. 24 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  рускоазиатски боклук. Сега като са казали А да продължат и нататък, да изчистят всичкта русофилска сган и да разтурят организациите им.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 25. 25 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Снощи мернах някъде Саманта Пауър (бивш съветник на Обама) и си спомних на какво направи Путин - щастие и аятоласите в една сесия на UN преди години.

  https://m.youtube.com/watch?v=3l4PRWVr-RI

 26. 26 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Весело

  "Русия навлиза търси нов път и обществен проект ."
  "Малък народ като Финландия може да има огромно влияние върху една огромна практически империя."

  И ти и Рассия сте загубени в пътя и превода.
  Като отвориш руските учебници по история, ще прочетеш, че е Рассия е основана от шведите-варяги, иначе използват българската писменост, но са покръстени от гърците, с бит и нрави на монголите, но се наричат Трети Рим.
  Изобщо, у главите на мужиците е пълен тюрлюгювеч...


 27. 27 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1032 Весело

  До коментар [#6] от "Willy Messerschmitt":"тази мисъл е достатъчна да разберем колко е болен този човек"Не, не е болен. Руснаците мислят различно от нас. За тях матушка Русия е над всичко и те използват всички средства, за да разширят влиянието й, включително територията: империя, православие, социализъм, интернационализъм. Всичко, което върши работа е добре дошло. Войните са ги научили, че огромната им територия е единственото им спасение и те се стремят да я разширят при всеки удобен случай без оглед на морал, международно право и други. Дори повечето им образовани хора и интелектуалци споделят тази идея. Това е идея възпитавана хилядолетие и не вярвам в обозримо бъдеще да се промени нещо.
  —цитат от коментар 18 на grajdanin1


  Напротив, точно това им е болестта на партенките! Тъпо и сляпо преследване на неосъществими идеологии от промити мозъци като саите тях (то иначе е и невъзможно). А в последно време даже и идеология нямат, само един жалък авторитарен режим и вярата им в нещо, че пак ще станат велики макар и никога да не са били!

  Имало едно време ссср...
 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Разстроено

  " За Малофеев президентът Владимир Путин е най-великият водач за последния век; монархията е мечта, а Путин - щастие."

  Никой не му пречи да се наслаждава на това " щастие" колкото си иска в границите на Русия ! Докато го изтърпи народа де ! Иначе извън Русия - не благодаря на това " щастие"....

 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#25] от "L Glassman":

  Страхотно силни думи!

  Are you truly incapable of shame? Is there really nothing that can shame you?

  Много е показателно да мериш руснака с критериите на западната цивилицазия: shame, dignity, conscience - и да видиш какъв misfit е...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  " Казва, че с този президент Русия се връщала по пътя отпреди 1917 г."

  И преди 1917 г., и след това, Русия си остава една сатрапия на самозабравили се азиатски монголоидни владетели ! Другото е една самозаблуда, но поне е безплатна. Като възможност да си я храниш, не като последици - те са катастрофални !

 31. 31 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  "В България срещу русофилите се готви "провокация, сходна на грузинската", зад която са "западните спецслужби", твърди той."
  ...............
  Тоя живе още в 1917 г.

 32. 32 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Весело

  "рускоазиатски боклук"

  Майка му е татарка, а бащата е хазарин-евреин...

 33. 33 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  " говори за идеите си за общо културно пространство, доминирано от Русия. "Това им е болката, все те да доминират. Прилича на руски мужик.
  —цитат от коментар 8 на Роси


  От Коминтерна искаха общо политическо пространство доминирано от савецкия саюз!
  Удариха на камък.

 34. 34 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2980 Весело

  До коментар [#20] от "Norman Granz":Същото би могъл да каже за себе си и Гирург Зальдостанов
  >>> Отлично знаеш, че няма дума " гирург" в руския език, ама се опитваш да прикриваш в последно време доброто познаване на руския език. Я какви матерни частушки напяваше често преди години тук...Shame of you!:)

 35. 35 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2980 Весело

  До коментар [#20] от "Norman Granz":Същото би могъл да каже за себе си и Гирург Зальдостанов
  >>> Отлично знаеш, че няма дума " гирург" в руския език, ама се опитваш да прикриваш в последно време доброто познаване на руския език. Я какви матерни частушки напяваше често преди години тук...Shame of you!:)

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  " Тези санкции означават, че Малофеев няма възможност да прави бизнес с България, въпреки че според някои издания е опитал. Интересите му далеч не се свеждаха до телеком индустрията - в интервю за "Капитал" той заяви, че би строил дори АЕЦ "Белене" и "Южен поток", ако имаше възможност."

  Както почти всички руснаци, титулуващи се " православни християни" и този не прави никаква разлика между Христос и мамона ( богатството) ! Уверено заявява, че е вярващ, но единственото, което прави е , че служи на мамона :

  " Никой служител не може да служи на двама господари, защото или ще намрази единия и ще обикне другия, или ще се привърже към единия, а другия ще презира. Не можете да служите на Бога и на мамона."

  Лука 16:13

  Същия е, както междувпрочем и т. нар. руски патриарх - и там бизнеса изчерпва темата ! Не знам защо и на този не са му наложили забрана да влиза в страната ни, след клато си е чист бизнесмен !


 37. 37 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Весело

  "Финансист от 90-те години насам, с фонда си "Маршал кепитъл" придобива дял в най-големия телеком в Русия през 2005 г"

  Доста интересно как е станал финансист при положение, че по образование е юрист...

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  " Мнението му за бъдещето на Русия съвпадало с това на Путин, а малките държави трябвало да са подготвени, че руското имперско мислене се възражда."

  Съответно и руските имперски апетити, при които всички нации трябва отново да бъдат експлотирани и ограбвани от Русия, а населението им - избивано в масови гробове при отказ да се съобрази с руския ботуш на врата му ! Точно както в доброто старо време, а !
  Ами подготвени са ! Затова американските бази тепърва ще се множат около руските граници, а руснаците ще вият на " на умряло", но това е положението.....

 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#11] от "Пипера е много лют":

  " Фашизоиден параноик"

  Кажи му просто руски олигарх - православен при това, от познатия кръг в Кремъл !

 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  До коментар [#26] от "palav_nik":

  " И ти и Рассия сте загубени в пътя и превода.
  Като отвориш руските учебници по история, ще прочетеш, че е Рассия е основана от шведите-варяги, иначе използват българската писменост, но са покръстени от гърците, с бит и нрави на монголите, но се наричат Трети Рим.
  Изобщо, у главите на мужиците е пълен тюрлюгювеч..."

  Такива стават и тяхните последователи извън руските граници.....

 41. 41 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#32] от "palav_nik":

  Ако е татар е добре, значи е от нашите воложки българи. Нещо против воложките българи ли имаш . Или си заченат от БОГ отец ... и роден от Дева Мария :)

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  " Ако е татар е добре, значи е от нашите воложки българи. Нещо против воложките българи ли имаш . Или си заченат от БОГ отец ... и роден от Дева Мария :) "

  Българите сме траки ! Натрапената ни и от руснаците междувпрочем ( школата на Златарски) в нашата исторография концепция, че сме били монголоидно племе с нрава на съвременните руснаци, оттече на бунището на историята.....Окончателно !
  Нищо общо със руската златна орда ....

 43. 43 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Малофееф не знам кой е, но тези нашите продажни боклуци, чуждопоклонници и евтини копейкаджии, са най-големата измет, от която страдаме вече няколко поколения.

 44. 44 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#34] от "тулса":

  "Shame of you!"

  Приятелю, знание винаги е по-лесно да се скрие, отколкото незнание.

  Помисли малко какво не е наред с горния твой израз, а ако не сетиш, ще ти подскажа. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 45 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1032 Весело

  До коментар [#32] от "palav_nik":Ако е татар е добре, значи е от нашите воложки българи. Нещо против воложките българи ли имаш . Или си заченат от БОГ отец ... и роден от Дева Мария :)
  —цитат от коментар 41 на dejmos


  Прочети бе каскет, прочети 10 тина изречения за ДНК анализа направен за българите от някои знаменити антрополози и не се излагай така! Поне няма да ти личи, че си прост!

  Имало едно време ссср...
 46. 46 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Хасарите казват при преврата в Русия -> по време на френската революция не избихме цялото кралско семейство и във Франция отново се възстанови монархията, затова ще избием царското семейство до крак (какво си значат някакви деца), за да не може никога да има монах....
  -----------------------
  А сега хазарите вият на умряло, нямааа царска кръв, па дайте едно Хуйло да го направим цар!!!!!

 47. 47 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 925 Любопитно

  Дали ще се поразрови във финансирането на предизборната кампания на Румен Радев и колко е платил Константин Малофеев за да си имаме Президент-Недоразумение???

 48. 48 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 432 Неутрално

  "Той свърза спора за датата 9 септември и разследването и обвинението за шпионаж срещу Малинов като част от план да се "скарат братските руски и български народи"."

  Както се скараха братските руски и украински народи...... и Крим бе посетен от зелените човечета. Намеците за Украйна и Грузия да не би да са закана, че и България може да я посетят зелените човечета по "покана" на русофилчета в БГ, организирани набързо като комитет за национално спасение, начело с президента, убедени от известно време, че православието ще ни спаси, позоваващи се на наскоро приетия закон в Русия за защита на руските интереси в чужбина..

 49. 49 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Що забрана, бе ?- по-добре да дойде да разкаже на следствието интересни неща за хората в България!
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  То пък се не знаят..
  Не помните ли Умно-красивите, как скачаха с пяна на уста, даже и тукана, на форума.. "Гебрев! Гебрев!"

  „Дунарит“ точен от пионките на Василев към Сърбия и Русия" 19:39 02 Юли 2019

  - Гебрев призна в ефир, че НАП проверява парите, които прибира от завода
  - Разследват дали не е фиктивна сделката на собственика на ЕМКО за „Дунарит“
  - Оръженият бос се разпорежда с парите на предприятието без да е негов собственик
  Оръжейният завод „Дунарит“ се източва от подставени лица на Цветан Василев, а отмъкнатите пари се разпределят по две направления – Сърбия и Русия.

  Именно тези финансови машинации стоят в дъното на образуваното от прокуратурата досъдебно производство за пране на пари срещу организирана престъпна група. Според държавното обвинение тя се ръководи от оръжейния бос Емилиян Гебрев, а в нея участват още двама от шефовете на „Дунарит“ Никола Киров и Кръстьо Кръстев, синът на Гебрев – Христо, и един от най-доверените адвокати на банкера-беглец – Лазар Карадалиев. Първите се сдобиха с обвиненията си още през 2017 г-, а Карадалиев – преди няколко седмици. Тогава стана ясно също, че през кантората му е минавала схема, свързана с пране на пари на руския олигарх Константин Малофеев.
  ---------------------------------
  Ето и още:

  https://trud.bg/къде-е-държавата-в-казуса-дунарит/

  ----------------------

 50. 50 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 640 Неутрално

  "Първо, той получи забрана да влиза в България, която така или иначе не можеше да посети."

  Въпрос към автора на статията. Ако след година/хипотетично/, ЕС вдигне забраната касаеща хомосапиенса от снимката за влизане на територията на ЕС, то има ли право България да остави забраната за същия, във връзка с последния казус?
  Защото някои решения за санкции се вземат от хора с по-обхватно мислене. Но вие с това лекинко уточнение, като че намеквате за някаква си глупост или недомисленост на забраната, съответно пак и за кой ли път се пробвате с развалени яйца с/у институциите на държавата.
  Правите го добре, малко от нас/щото сме само 5% нормални коментиращи/, ще забележат подобна дреболийка.
  Но пък, както знаем, дяволът е в детайлите, нали? Иде ми да ви намигна, ама нямам емотикони за тая цел...

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 51. 51 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 925 Любопитно

  До коментар [#34] от "тулса":


  Shame of you!:)
  —цитат от коментар 34 на тулса


  Хм... Я пак!
  "Препозишъна" ти дали е най-удачния?(Не че не може и той да се използва...) Да не си на принципът "Дръжте ми багажа, че ще говоря!"???

 52. 52 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Малофееф не знам кой е, но тези нашите продажни боклуци, чуждопоклонници и евтини копейкаджии, са най-големата измет, от която страдаме вече няколко поколения.
  —цитат от коментар 43 на tolex


  Мръсна пасмина са ..
  Още им помня тъпите опорки ; "Дунарит не бива да става държавен. Това Гешев нарочно го иска, заради Пеевски"..

  А как самоотвержено скачаха, за да отработят малофеевите рубли : "Гебрев! Гебрев!
  Вакъл Гебрев курбан не даваме.. Долу ръцете, всички на десен митинг"!

  Отдавна говорех, че с действията си ме съмняват много ..
  Това-че са руски подлоги, го казвах многократно още покрай подскачането за Гебрев ..
  Да се види из форума .. а проруската умно-красива паплач ме засипа с минуси!

  Чак след това Гешев ги каза в прав текст - че са кремълски маши и са подбуждали към Тероризъм хората от ТАД Груп ..
  Аз пръв разбрах, Радан и сие, що за хора са!

 53. 53 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  "ефира на bTV се появи обвиняемият за пране на пари негов адвокат и юрист и на Емилиан Гебрев – Лазар Карадалиев, вчера в същия ефир зрителите събуди самият оръжеен търговец. В интервю, продължило над четвърт час в праймтайма на сутрешния блок, собственикът на „Емко“ упорито се опитваше да изкара, че нямал нищо общо нито с Цветан Василев, нито с Константин Малофеев.."

  Гебрев няма нищо общо с Малофеев???
  Ти да видиш!

  А Цветан Василев, трябва всъщност ДА ВРЪЩА парите, дето заминаха покрай Лурие ..

  Нали помните, че по искане на САЩ на Гебрев му беше отнет лиценза, след като му арестуваха корабите - да не търгува с руско оръжие и бая народ се набарбальока с мангизи..
  Щото схемата-прекършена..

  Едвам Бойко Ноев върна лиценза на Емилиян Гебрев ..

  Ама сега Бойко Ноев не преде а Едрото Момче, дистанционно, ще ги вкара всичките в затвора!
  Хак им е!

 54. 54 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Този не са му объркали името. Много му пасва- малоумнеев... Д'е.а и изперкалите крепостни роби д'е.а.

 55. 55 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  От Коминтерна искаха общо политическо пространство доминирано от савецкия саюз!
  Удариха на камък.
  —цитат от коментар 33 на 4ort


  Удариха на камък, още с Цацаров ..
  Едрото Момче го сложи , има си и влияние в Прокуратурата и ей сега , жална им майка ..

  ----------------------------
  .."Нещо повече – с половинчатите си самопризнания Гебрев извади на показ кой реално има апетити за „Дунарит“. И стана пределно ясно, че това са той и Цветан Василев, а не както се опитват да изкарат банкерът-беглец и медиите на останалите олигарси у нас – Делян Пеевски.
  Откакто е забегнал в чужбина, Василев упорито се опитва да открадне и малкото работещи активи,купени с пари на източената от него КТБ, за да си осигури защита чрез руските си благодетели, а също и финансови потоци, за да поддържа луксозния си начин на живот в Белград. И да плаща, разбира се, солидни хонорари на пионките и защитниците си.."
  -----------------------------
  Ама хак им е-човек като е тъп - и лек няма..
  Ще се кефя и Радан да е с букаи , като проруски шпионин ..

  А Костов?
  Ама мечти .. но млъкни сърце..

 56. 56 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Ей , форумни умно-красиви..
  Ами знаете ли, че и вие сте лъснали , като малофеевци ..

  Ей сега се кефя на някогашните теми за Гебрев и ви гледам, кои сте размятали руски знамена "Вакъл Гебрев курбан не даваме!"

  Светнахте , милички, като коледни елхи!
  Архивите са живи!

 57. 57 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Нищо не пише за отношението на въпросния към СССР и всичко свързано с него - паметници, традиции, закони. Това е разделителната линия между истински новите руснаци и загубените в безвремието - едните смятат СССР за убиеца на Русия, другите - за част от Русия. Докато вторите имат приемущество /количествено и властово/, Русия ще остане заплаха за Европа.

 58. 58 Профил на .
  .
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Начи досега едно разумно обяснение не съм прочел какви са руските монархисти, изкарват ги лумпени.
  Русия в момента е федерация, а монархистите искат да се върне положението като преди СССР - неделима държава, Русия.
  Сегашните монархисти са врагове на Путин, те се позиционират като десни националисти. За разлика от фашягите те не пропагандират върховенство на руския етнос а се опират на църквата и традиционните и църковни ценности като духовна идея и ценност.
  Игор Стрелков примерно е монархист и въобще не прави метани на Путин.
  https://www.youtube.com/watch?v=68rehLi8_cI

 59. 59 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Малките държави се подготвят...
  Повечето се изпокриха в НАТО ;)

  Дано не, но имперското мислене ясно върви натам:
  U търн към монархистка Русия.

  Царьград, Идиократия...

  Но мненията за бъдещето едва ли съпадат.
  Коя Мала фея ще е цар?

  Историята учи: по-добре никоя.

  Беснели царе за сметка на народи и народи им търсили сметка.
  Безжалостна била и вътрешновидовата царска конкуренция.
  За една пуста "слава".

  Последният руски цар, самодържец и строен левент,
  решил, че е съдбовно отреден да поведе имперската войска лично
  в защита на слава, колонии и отечество.
  Като Наполеон... или Александър Македонеца.

  Получил разгром.
  Наложило се да абдикира, а Русия да капитулира.

  Управлението в победената територия "протекторат"
  било поето от Международна работническо-селска комисия
  начело с Владимир Илич Ленин.
  Марксист оказал се комунист.

  Нови беди...
  После Сталин... с Хитлер... без Хитлер...

  Световни Демокрации не оставили страната
  сама в бедата.

  Но... цар Ленин Rules.
  Републиканец, между другото.
  Като цар Ким Северен Корейски.
  И др. подобни.

  Автентична монархия назад от бедата
  не ще да "спаси" отново страната.
  Надяваме се.

  "Казва, че с този президент Русия се връщала по пътя отпреди 1917 г.
  Мнението му за бъдещето на Русия съвпадало с това на Путин,

  а малките държави трябвало да са подготвени,
  че руското имперско мислене се възражда."

 60. 60 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 787 Неутрално

  На снимката си мяза начист монголец........ц,ц,ц,ц,...... какви са братята на русофилите.....

 61. 61 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Всички алабализми като "русссссский мир", "правАславие", "русссская душевност и культура" и т.н., са част от ПРаЭКТ на КГБ/ФСБ за въстановяване на се-се-се-ре под някаква форма - безконтролна мафиотска власт, рекет и саботажи над свободния свят като този на днешния ден преди 18години.
  ПрАэктът е недофинансиран, непривлекателен и направо грозен, но не и безобиден.
  Засега демоверсията на прАэкта в ръцете на путин произвежда русофобия и отрезвяване на Запада в невиждани дори през Студената война размери.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 62. 62 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Да си го навре някъде Руският мир.Не, благодаря. Варварите далеч от България. Всички медии ревът ,че това е скандал. Поредната опорка срещу едно нормално разследване. Нали е срещу русия, трябва да се крещи.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 63. 63 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 259 Неутрално

  До коментар [#56] от "simChо":

  Абе не знам кой е светнал, но днес на червените боклуци не ви вървят опорките. Тъпотия след глупост - точно каквото е нивото на внушенията ви.

 64. 64 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#55] от "simChо":

  Сменяй доктора...

 65. 65 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Кат си толкоз вътре в нещата, Лудите
  (от "лудити" - бесно идологическо движение преди век или два),
  кажи кой зъл гений изобрети новотермина Лустрация?

  Корени:
  Лъскаш (бастун или обувки ; на шеф или изобщо) ;
  Лъст (порок по всички показатели)

  До коментар [#46] от "LudLustrator":

  Хасарите казват при преврата в Русия -> по време на френската революция не избихме цялото кралско семейство и във Франция отново се възстанови монархията, затова ще избием царското семейство до крак (какво си значат някакви деца), за да не може никога да има монах....
  -----------------------
  А сега хазарите вият на умряло, нямааа царска кръв, па дайте едно Хуйло да го направим цар!!!!!

 66. 66 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Да очакваме ли блитц интервю при Хекимян?

 67. 67 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Родн

  Ей , форумни умно-красиви..Ами знаете ли, че и вие сте лъснали , като малофеевци ..Ей сега се кефя на някогашните теми за Гебрев и ви гледам, кои сте размятали руски знамена "Вакъл Гебрев курбан не даваме!"Светнахте , милички, като коледни елхи!Архивите са живи!
  —цитат от коментар 56 на simChо


  Ушанка, бягай да целуваш з... на Малофеев...

 68. 68 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Русиянските скотове си имат нов пастир... Честито!

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Родн
  —цитат от коментар 67 на bez_ime2


  Кукуригал червен ..
  Малофеев и неговите български приятели лъснахте ..

  Подскачахте, а ??

 71. 71 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#55] от "simChо":Сменяй доктора...
  —цитат от коментар 64 на vhv


  Ушанчик, ама ви удариха днеска, а?
  Нищо, вей, вей червени знамена ..

 72. 72 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  [quote#70:"simChо"][/quote]

  Плувай, ушанка, плувай...

 73. 73 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Родн
  —цитат от коментар 67 на bez_ime2


  Червендал, а пак се метни да скачаш..
  "Вакъл Гебрев, курбан не даваме"!

  Да, ама го няма Малафеев, да ви преведе хонорара ..
  Как е червендал, боли ли ..?

 74. 74 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5564 Неутрално

  Сатана в образа на човек.

 75. 75 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 701 Любопитно

  Абе на тоя "православен славянин", що са му така дръпнати очите?

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 76. 76 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 427 Неутрално
 77. 77 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Неосъществено аверче на мустакатия банкер от Сърбия, до колкото разбирам.
  Тоя мустак докато не го докарат в БГ в пранги, да почне да пее, няма да тръгнем нагоре.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 78. 78 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Айде холан...
  Тапия юрист = Открити двери.
  И миньор ставаш, ако пожелаеш ;)

  В случая, планът мяза на план на маршала т.нар. Маршал
  след края на ВСВ. Америка обсипала желаещи източноевропейци с валута и стоки в натура. Само желаещите (дар насила не е дар).

  Този се е усетил, че ссср изостава.

  До коментар [#37] от "palav_nik":

  "Финансист от 90-те години насам, с фонда си "Маршал кепитъл"
  придобива дял в най-големия телеком в Русия през 2005 г"

  Доста интересно как е станал финансист
  при положение, че по образование е юрист...

 79. 79 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#75] от "FourOhFive":Ако още ни си прочел историята на Московия, това образувание, ядро на съвременна Раша, е адска смес от викинги, монголи и малко славяни. Дори маломерният по азаитски тиртип плъх Путин е с дръпнати азиатски черти и нагъл вигинкски инстикт за грабежи и убийства.

 80. 80 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#73] от "simChо":

  "Червендал, а пак се метни да скачаш.."

  Ти не усети ли досега, че абсолютно никой не те възприема сериозно в този форум? Не ти ли е самотно и чоглаво всички да те подритват и да ти се подиграват? Заслужава ли това 30-те ти стотинки на постинг?

  Помисли, докато е време, да си смениш попрището - търсят се строителни работници, хигиенисти, санитари в болниците...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 81. 81 Профил на kras
  kras
  Рейтинг: 541 Неутрално

  След провалянето на комунистическият модел и политическо устройство в Русия и по света, очевидно е, че сега там се теоретизира върху идеята да бъде конструирана нова обществена и политическа система, различна от демократичното парламентарно и политическо устройство. Малофеев вижда възраждането на величието на Русия чрез възвръщане към монархическата форма на държавно управление, значително разширяване на приложното поле и ролята на религията, в лицето на православието. На по-следващ етап от развитието на тази концепция нейните поддържници предвиждат създаване на общо културно пространство с други малки държави, в което обединение Русия да има доминираща роля. Тази изкуствено създадена конструкция, като цяло е нереалистична и е следствие от връщането към имперско мислене.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  ..санитари в болниците...
  —цитат от коментар 80 на Norman Granz


  Пуснали са те, санттарите в Карлуково , на компа?
  Браво!

  А иначе хапчетата вземаш ли си?
  Поздрави Ушанчик ..

 84. 84 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Русиянските скотове си имат нов пастир... Честито!
  —цитат от коментар 68 на bez_ime2


  Имате ..
  И се опитахте и още повече да ни ограбите, паплач безродна.. ама ви плеснаха, през ръчиците ..

  ----------------------------
  .."Нещо повече – с половинчатите си самопризнания Гебрев извади на показ кой реално има апетити за „Дунарит“. И стана пределно ясно, че това са той и Цветан Василев, а не както се опитват да изкарат банкерът-беглец и медиите на останалите олигарси у нас – Делян Пеевски.
  Откакто е забегнал в чужбина, Василев упорито се опитва да открадне и малкото работещи активи,купени с пари на източената от него КТБ, за да си осигури защита чрез руските си благодетели, а също и финансови потоци, за да поддържа луксозния си начин на живот в Белград. И да плаща, разбира се, солидни хонорари на пионките и защитниците си.."
  -----------------------------
  Именно тези финансови машинации стоят в дъното на образуваното от прокуратурата досъдебно производство за пране на пари срещу организирана престъпна група. Според държавното обвинение тя се ръководи от оръжейния бос Емилиян Гебрев, а в нея участват още двама от шефовете на „Дунарит“ Никола Киров и Кръстьо Кръстев, синът на Гебрев – Христо, и един от най-доверените адвокати на банкера-беглец – Лазар Карадалиев. Първите се сдобиха с обвиненията си още през 2017 г-, а Карадалиев – преди няколко седмици. Тогава стана ясно също, че през кантората му е минавала схема, свързана с пране на пари на руския олигарх Константин Малофеев.
  -------------------------------

  Скачай , сган антибългарска "Гебрев! Гебрев!"..

  Ама ви шляпнаха за Малофеев по кухите чутури .. кеф ..

 85. 85 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#73] от "simChо":"Червендал, а пак се метни да скачаш.."Ти не усети ли досега, че абсолютно никой не те възприема сериозно в този форум? Не ти ли е самотно и чоглаво всички да те подритват и да ти се подиграват? Заслужава ли това 30-те ти стотинки на постинг?Помисли, докато е време, да си смениш попрището - търсят се строителни работници, хигиенисти, санитари в болниците...
  —цитат от коментар 80 на Norman Granz


  Злобеем безсилни, а паплач?
  Ама ви шляпнаха за Малофеев .. разстроихте се ..

  Не го очаквахте, а?
  Барем парите, за дето подскачахте на форума "Гебрев! Гебрев!" взехте ли си ги от Малофеев?
  Не?

  Мъка и тормоз..

 86. 86 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5260 Весело

  Възгледите му с тези на Путин както за абсолютна монархия, така и за "вредната" демокрация съвпадат напълно :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 87. 87 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Пияна ватенка...къв да е, щом е руснак...

 88. 88 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  До коментар [#44] от "Norman Granz":
  Приятелю, знание винаги е по-лесно да се скрие, отколкото незнание.
  ....>>> Така е, приятелю. Въпросът ми беше ти защо почна да го правиш това(...криенето на знанието...) с руския език? Виждаш ли сега как изглеждаш отстрани и ти, като сменяш една буква с друга?:)

 89. 89 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2980 Весело

  До коментар [#51] от "gak37608125":Да не си на принципът?
  >>> Да. На... принципът съм:)
  shame of you>> засрами се ( позор Вам:))

 90. 90 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Мода ;)
  Ком православен Китай и т.д.

  Което подсеща за юбилейна 1981 AD:
  1300 години от Освобождението на Славяните от Византийско иго...
  преди Османското... преди Тоталитарско.
  По съвпадение: 1300 години Дунавска България.

  Бекапешката историография прослави историческия момент
  (юбилейна година) с множество мероприятия:

  Чиния на Бузлуджа
  Мултипаметник при НДК
  Учебници и тетрадки
  Муждународно представен игрален филм за хан Аспарух и делата му
  ...

  Историята се оказа следната.
  Хан Аспарух повел български народ и пристигнал на Дунава,
  където море от Славяни робували на Византия.
  Потопил се в морето и създал Слявянобългарска държава.
  Византия упорствала, но била принудена да плаща данък на новатата държава. Така възникнала България.

  След два пък или три века.. в Дунавска България възникнала Славянобългарска азбука.

  пп
  Аспарухова България се простирала от Днепър до Коринт.

  "Освободителните" мисии на Рукия/СССР в и около България,
  от Иван Лилов, юрист

  До коментар [#75] от "FourOhFive":

  Абе на тоя "православен славянин", що са му така дръпнати очите?

 91. 91 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2940 Весело

  "Shame of you!"Приятелю, знание винаги е по-лесно да се скрие, отколкото незнание. Помисли малко какво не е наред с горния твой израз, а ако не сетиш, ще ти подскажа. 😎
  —цитат от коментар 44 на Norman Granz


  Така е, приятелю. Въпросът ми беше ти защо почна да го правиш това(...криенето на знанието...) с руския език? Виждаш ли сега как изглеждаш отстрани и ти, като сменяш една буква с друга?:)
  —цитат от коментар 88 на тулса


  Правилният израз, би трябвало да е Shame On You! Все пак в САЩ и извън Россия, познаването на руски не е някакво предимство. Незнанието на английски обаче, е голям недостатък!

  shame of you>> засрами се ( позор Вам:))
  —цитат от коментар 89 на тулса


  shame ON you = засрами се = позор Вам

  https://translate.google.com/

  И директно от руски:

  https://translate.google.com/ #view=home&op=translate&sl=ru&tl=en&text=позор Вам

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 92. 92 Профил на TurtlesAllTheWayDown
  TurtlesAllTheWayDown
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Този монголоид е много, много луд.
  Твърдо убеден, че Путин е някакъв полубог и че всичко трябва да е подчинено на него и на руската православна църква.

 93. 93 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2980 Любопитно

  До коментар [#58] от ".":
  ИнтересТно( както го пише Реалиста...), дали форумците знаят кой е Е.Лимонов(Савенко)? Ей го на известния писател и политзатворник , баш национал болшевика (от забранената Другая Россия) - в Абхазия, изпробващ израелска картечница:
  https://bit.ly/2kcen8v
  Лимонов в Абхазии, September 11th, 10:08
  Привет из Абхазии от Лимонова и Ахры. Израильский пулемет испытания не выдержал.

 94. 94 Профил на gwa59354694
  gwa59354694
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#32] от "palav_nik":Ако е татар е добре, значи е от нашите воложки българи. Нещо против воложките българи ли имаш . Или си заченат от БОГ отец ... и роден от Дева Мария :)
  —цитат от коментар 41 на dejmos


  Нямяме нищо общо с някакви "Волжски Българи". Нито генетически, нито фенотипно, нито етно-културно.
  Време е да го разберете това най-накрая и да спрете да пишете безмислици.

 95. 95 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4164 Весело

  До коментар [#89] от "тулса":

  Е, разбирам, но на английски са прави критиките на “норман”, или е “shame on you”, или, в твоя директен превод, “ You should be ashamed“

  Намесата ми е чисто формална и е извън контекста на статията, не познавам достатъчно нито биографията, нито ролята на Малафееев. Затова и ми се стуват доста странни и повърхности много от написаните ругателства от хора, които най-вероятно знаят много по-малко за въпросния и от мен.

 96. 96 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2980 Весело

  До коментар [#95] от "daskal1":Е, разбирам, но на английски са прави критиките на “норман”
  >>>Ако забелязваш, той (и другите пуристи) се правят на дръж ми шапката за забележката ми, че Норман упорства с употребата на "Гирург" Зальдостанов.
  Намекнах му, че от известно време се прави, че не знае добре руски( по-добре, отколкото аз английски), но той се извъртя като един истински йезуит( нали е католик) и се фиксира веднага на "of >on". Явно много други хора са убедени, че щом на руски пишат Гитлер и Гимлер, хирург също почва с Г. Е, може и да е тънък намек на добре Криещият.. знанието(си).:)

  п.п. Ти помниш ли как му препоръча на Норман да си успокоял нервите с някакво уиски и той веднага те хвана на сбъркана буква? :) Не съм Весо, ама помня все още важни събития за ..значителни форумни личности.

 97. 97 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4164 Неутрално

  До коментар [#96] от "тулса":

  Ох, явно тук се манипулира за популярност. Стилът на гротескна употреба на псевдоруски изрази е приета форма на популистки манипулации с цел изтъкване на собственото “остроумие”. Да, има примери като “Малопиздецк” и подобни вулгарни “бисери”, за тълпата ревяща за кръв и зрелища :-(
  Спомням си случая, в който казах, че лично на мен Макалън не ми харесва повече от други сингъл молт които ми се случва да употребявам. Е, имаше дребнаво изтъкване че “абе ние знаем как се пише правилно едно от елитните питиета“, но подобни епизоди са си част от дребните “закачки” тук и наистина ми минават покрай... ушите. Лично аз не отделям винаги време да прочета написаното от мен и правя грешки, и откровено не ме е еня, както е казал народът, защото ако някой иска да разбере смисъла той ще е с по-високо ниво на толеранция за печатни грешки, а ако иска да се заяжда, и брилиантно редактиран текст ще му пречи в стил “Абе не знам как е, но не е така“

 98. 98 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  До коментар [#95] от "daskal1":
  .> Струва ми се, че е доста пресилено да се нарича Малофеев "сив кардинал". Не че съм чак такъв спец по кардиналската тема и задкулисието, но същия този Норман се беше фиксирал ( поне до скоро) върху философа...(нео) евроазиец Дугин в ролята на Големият Сив. Малофеев и Рештников даже да малко маргинални фигури вече и са удобни за демонизиране, а и за показни мерки от властващите у нас в момента. Демек, ние действаме активно на хибридния фронт:).
  Ето един друг ...православен монархист, олигарх и ..бивш ядрен физик : Бойко- Великий:)
  https://bit.ly/2kG2ZlC
  Российский предприниматель, общественный деятель, основатель и глава совета директоров группы компаний «Вашъ Финансовый Попечитель» (ВФП) и входящего в неё агрохолдинга «Русское молоко», а также основатель холдинга «Энергоатоминжиниринг», президент Русского культурно-просветительного фонда имени святого Василия Великого, председатель оргкомитета партии «Народное движение „Святая Русь“», писатель-публицист... С 1986 по 1992 годы занимал должность младшего научного сотрудника НИИ ядерной физики при МГУ.:)

 99. 99 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2980 Весело

  До коментар [#97] от "daskal1":ако някой иска да разбере смисъла той ще е с по-високо ниво на толеранция за печатни грешки
  >>>Има един доста смешен ефект тук. Когато някой( ...и аз също понякога ) се опитва да изобличи ..партньора(..приятеля:)) за грешка от този род, обикновено допуска сам грешка в задъхания си отговор-разобличения на неграмотния.:) Толерантността е ..на племенен принцип.
  Е, както си разбрал, тук забележката ми беше за систематичната употреба на "Гирург" и липсата нa отоговор по същество ..пак си е отговор(дал си версия "Малопиздецк")

 100. 100 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  Луд за връзване! Да им е честит на мужиците. Те друго не заслужават.

  California Über Alles
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK