Какво се случва с пенсионираните шпиони

Войници разчистват дома на отровения двоен агент Сергей Скрипал

© Associated Press

Войници разчистват дома на отровения двоен агент Сергей СкрипалПреди две години ЦРУ изтегля от Москва ключови свои агенти. Какъв живот водят шпионите, след като ги разконспирират и върнат обратно? Бивш съветник на Доналд Тръмп и познавач на тайните служби разказва за "Дойче веле".

Сътрудник на Кремъл, работил в продължение на години за ЦРУ в Москва, е бил изтеглен през 2017 от руската столица, съобщиха CNN и "Ню Йорк таймс". И досега не е известно защо е бил изтеглен агентът: от опасения, свързани с небрежния подход на Тръмп към секретните сведения, или защото е щял да бъде разкрит. Впоследствие се чуха предположенията, че името на шпионина е Олег Смоленков - сътрудник на Кремъл, работил за външнополитическия съветник на Путин.


Ако той наистина е бил агентът на ЦРУ, по-сетнешният му живот в САЩ би бил безпроблемен. "Семейството живееше затворено", казва цитираният от "Ню Йорк таймс" Грег Тали, чийто дом е срещу този на Смоленков. Предполага се, че бившият агент е купил къщата под истинското си име.


Но медийният шум очевидно е смутил семейството: съседите разказват, че те набързо напуснали дома си след първите журналистически посещения. Директорът на международния Музей на шпионажа във Вашингтон Крис Коста е запознат с цялата история. Самият той е бивш сътрудник на тайните служби с над 30-годишен опит: работил е на ръководна позиция в Националния съвет по сигурността и е бил специален съветник на Доналд Тръмп.


"Защита от убийство"
Според Коста някои детайли от историята на Смоленков не звучат твърде правдоподобно. "Не разполагам с информация от първа ръка, но имам опит от сходни ситуации", казва Коста. Той е учуден от факта, че предполагаемият агент на ЦРУ си е купил къщата, без да крие истинската си идентичност. Макар че, както пише "Вашингтон пост": "Американското правителство със сигурност полага усилия да опази агентите си от убийство и атентати."


Когато първите журналисти откриват къщата на Смоленков, те са заговорени от непознати мъже, чакащи в кола край жилището, които се представили за приятели на домакините. Дали къщата не е служила като клопка за залавянето на потенциални наемни убийци, изпратени от Москва? "Изключително невероятно", смята Коста. И добавя: "Това би било крайно нетипично." Той е скептичен и относно истинността на цялата история за вероятния топ шпионин от Кремъл. Коста припомня и думите на външния министър Майк Помпео, който заяви, че повечето статии по въпроса, които прочел, били фактологически неверни.


Животът след това


Колко сигурен е животът на един агент на ЦРУ в Москва, след като е бил разконспириран и се е завърнал в САЩ? И предприемала ли е Москва опити да убива на американска земя хора, смятани от Кремъл за "предатели"? "Хубав въпрос", отвръща Коста. Бившият генерал от КГБ Олег Калугин, който емигрира в САЩ и бе осъден в Русия задочно, разказал на Коста, че "нито съветските, нито руските тайни служби са правили опит да извършат нещо подобно в Съединените щати".


С други думи, агентите от Русия могат да се чувстват сигурни в САЩ - много повече, отколкото в която и да било друга западна държава. Но това не означава, че руските тайни служби няма да направят такива опити в бъдеще. Във Великобритания вече бе извършен атентат срещу бившия руско-британски двоен агент Сергей Скрипал.


А каква е съдбата на един агент, след като е бил изтеглен обратно? "Практиката е винаги една и съща", обяснява шефът на шпионския музей във Вашингтон: "Прехвърлят хората в САЩ или във Великобритания, след което те продължават да консултират тайните служби." В повечето случаи обаче се налага смяна на името и на идентичността. "Познавам някои, които водят относително нормален живот. Но не и под истинското си име", посочва Коста.


А могат ли да водят луксозен живот? "Не бих казал", казва експертът. Преди няколко години той организирал среща на бивши агенти в дома си. "Мисля, че животът им не е никак бляскав. В САЩ те, разбира се, живеят по-добре, дотолкова, доколкото мнозина от тях са избягали от тоталитарни държави. Но новият живот винаги ги поставя пред нови предизвикателства: "А те са тежки и сурови."


Смъртна присъда


В живота на шпионите има и възход, и падение. Класически пример за това според Коста е историята на Ким Филби. Той е бил високопоставен агент на британските тайни служби, който в средата на 20-те години на ХХ век работил за Москва, а по-късно избягал в Съветския съюз, където до края на живота си живял в самота. "Неговият живот, за който ние разказваме в нашия музей, се развива твърде нещастно: той се пропива и не се чувства приет от обществото."


Историята на Олег Пенковский завършва още по-зле. "Той е бил полковник във военните тайни служби на Съветския съюз и - така да се каже - шпионин на Джон Кенеди." Съобщенията от Пенковский попадали право на бюрото на американския президент. Именно те позволили на Съединените щати да вземат правилните решения по време на Кубинската криза, изтъква Коста. "Пенковский обаче не забелязал, че руските служби за борба с шпионажа са на път да го разкрият. През 1963 полковник Пенковский е осъден на смърт независимо от това, че прави пълни самопризнания.

Ключови думи към статията:

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Каквото и с уморените коне....

 2. 2 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Каквото се случи със Скрипал.

 3. 3 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Любопитно

  Пенционираните шпиони започват да споделят с Дойчо Велев свойте интимни тайни,и тека инфото стига до нас!
  Дневникъ,благодарим за препечатката от Дойчо!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 4. 4 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5564 Неутрално

  Както го каза пост 1, уморените коне ги ... затриват.

 5. 5 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5260 Неутрално

  "Информация к размишлению" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 6. 6 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Любопитно

  Каквото се случи със Скрипал.
  —цитат от коментар 2 на 4u4o


  Кой каза, кво се случи със Скрипал?
  Ти знаеш ли,дай инфо за тая съвременна трагедия?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 7. 7 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2728 Неутрално

  Последното изречение от оскъдната и хаотична статия е лъжа! Пенковски е предаден от американците...

  И една важна подробност която е пропусната. Ако шпионинът е сънародник - присъдата е смъртна. Но ако шпионинът е чужд гражданин,в повечето случаи го разменят срещу свой заловен шпионин.

 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#7] от "deaf":

  "Пенковски е предаден от американците." Лъжа!

 9. 9 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Любопитно

  До коментар [#7] от "deaf":"Пенковски е предаден от американците." Лъжа!
  —цитат от коментар 8 на vassilun


  Не бе Васе,от марсианците е предаден!
  Никой не бива да се съмнява в хуманизма на мириканците!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 10. 10 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Какво ли се е случило на Чепига и Мишкин, предполагам фъшкията ще ни осведоми.

 11. 11 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2728 Неутрално

  До коментар [#8] от "vassilun":

  Значи Виктор Суворов е лъжец според теб!!! Прочети книгата му "Майката на дявола".

 12. 12 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2115 Любопитно

  Какво се случва с пенсионираните шпиони —моля да разкажат форумните шпиони😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 13. 13 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  .......предатела.......си еее......ПРЕДАТЕЛ........!!!!!........нито си свой при СВОЙТЕ.......!!!!!......аааа......чуждите само те ползуват със ПРЕЗРЕНИЕ.......!!!!!......./...грънчо
  ги знае теа работиии.......!!!!!........затова е отчаяно САМОТЕН.......иии.....НЕРАЗБРАН......./.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 14. 14 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  До коментар [#11] от "deaf":
  Така както си го написал звучи все едно официалните власти са го предали.
  Пенковски не е предаден от "американците", а е разкрит от американец вербуван от КГБ. По подобен начин са разкрити десетки агенти на САЩ в СССР от предателите Еймс и Хансен, работещи в ЦРУ и ФБР.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 15. 15 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  Човек, който цял живот се е преструвал, няма как да живее нормален живот.
  Накраая сам не знае кой е и какво иска от живота.
  Професионална деформация.

 16. 16 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  Едни си живеят живота, доколкото могат. Други, умират при нещастни случаи. Независимо от кой са организирани.

 17. 17 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Весело

  "Класически пример за това според Коста е историята на Ким Филби. Той е бил високопоставен агент на британските тайни служби, който в средата на 20-те години на ХХ век работил за Москва, а по-късно избягал в Съветския съюз, където до края на живота си живял в самота. "Неговият живот, за който ние разказваме в нашия музей, се развива твърде нещастно: той се пропива и не се чувства приет от обществото."

  Ким Филби освен, че става класически алкаш е и обрязан мюсюлманин-комунист с огромен харем от савецки девушки...

 18. 18 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 473 Неутрално

  "Олег Калугин... разказал на Коста, че "нито съветските, нито руските тайни служби са правили опит да извършат нещо подобно в Съединените щати".

  Калугин е бил от КГБ и няма как да знае дали ГРУ не са правили успешни опити.

  В днешно време има достатъчно подозрения. Примерно през 2015 в един хотел във Вашингтон неочаквано умря Михаил Лесин - бивш съветник на Путин, бивш министър, собственик и управител на медии, и т.н.
  Руснаците казаха, че било сърдечен удар.
  Американците отговориха, че било от травми по главата, тялото и крайниците.
  Руснаците контрираха, че било алкохолно натравяне, щото бил в депресия.
  Американците се поправиха, че било нещастен случай. :)

  А на следващата година изтече информация от ФБР, че всъщност хотелската стая била наета от Министерство на правосъдието, защото Лесин се съгласил да даде показания за работата на RT във връзка с президентските избори (RT беше основана по негова инициатива, когато беше министър).

 19. 19 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 473 Неутрално

  А пък Ким Филби е започнал да сътрудничи с руснаците някъде през 30-те. Няма как да е било през 20-те, щото тогава е бил още непълнолетен.

 20. 20 Профил на Халдип Исйолов
  Халдип Исйолов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Няма пенсионирани шпиони. Има разкрити и неразкрити.

  Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
 21. 21 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Разстроено

  "Класически пример за това според Коста е историята на Ким Филби. Той е бил високопоставен агент на британските тайни служби, който в средата на 20-те години на ХХ век работил за Москва, а по-късно избягал в Съветския съюз, където до края на живота си живял в самота. "Неговият живот, за който ние разказваме в нашия музей, се развива твърде нещастно: той се пропива и не се чувства приет от обществото."Ким Филби освен, че става класически алкаш е и обрязан мюсюлманин-комунист с огромен харем от савецки девушки...
  —цитат от коментар 17 на palav_nik


  Ама Филби хетеро ли е бил!?
  Ужас!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 22. 22 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2331 Весело

  Щирлиц никога не е бил толкова близо до провал))))

  https://youtu.be/c8dX-A4h2DU

  "Чуждестранен агент"
 23. 23 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  До коментар [#11] от "deaf":

  Виктор Суворов худ литература ли пише или документалистика?

 24. 24 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1685 Любопитно

  "....— Законът ни е прост: за влизане е рубла, за излизане — две. Това означава, че да се влезе в организацията е трудно, но да се излезе — още по-трудно. Теоретично за всички членове на организацията е предвиден само един изход от нея — през комина. За някои този изход е почетен, за други — позорен, но за всички нас си остава само коминът. Единствено през него излизаме от организацията. Ей го там коминът… — побелелият мъж ми кима към огромния прозорец, заемащ цялата стена. — Полюбувайте му се.

  От височината на деветия етаж пред мен се открива гледката на огромния безкраен, празен аеродрум, който стига до хоризонта. А ако се погледне надолу, то право под краката е лабиринт от пясъчни пътечки между гъвкавите стени от храсти. Зеленината на градината и изгорялата трева на аеродрума са разделени от една несъкрушима бетонна стена с гъста паяжина от бодлива тел, закрепена върху бели ролкови изолатори.

  — Ей го… — побелелият посочва невисок, десетина метров, дебел квадратен комин върху плосък насмолен покрив. Черният покрив плува по зелените вълни на люляците, сякаш е сал в океана или старинен броненосец, с ниски бордове и разплут комин. Над комина се вие прозрачен пушек.

  — Да не би някой да напуска организацията?

  — Не — смее се побелелият. — Коминът е не само нашият изход, коминът е източник на нашата енергия, коминът е пазител на тайните ни. Просто сега се изгарят секретните документи. Знаеш ли, по-добре да гориш, отколкото да пазиш. По-спокойно е. Когато си отива някой от организацията, пушекът е друг, тогава той е тлъст и мазен. Влезеш ли в организацията и ти в един прекрасен ден ще излетиш през този комин към небето. Но не сега. Сега организацията ти дава последната възможност да се откажеш, последната възможност да помислиш върху избора си. А за да има над какво да си мислиш, ще ти покажа един филм. Сядай....."

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 25. 25 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1685 Весело

  До коментар [#22] от "putinxujlo":

  Щирлиц вървеше в Берлин по Унтен ден Линден и минувачите учудено го оглеждаха...
  Дали заради съветската униформа, или заради парашута, който се влачеше зад него?...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 26. 26 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  "Впоследствие се чуха предположенията, че името на шпионина е Олег Смоленков - сътрудник на Кремъл, работил за външнополитическия съветник на Путин."

  Казват, че той е предал документи доказващи личната роля на Путин при намесата на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г. Как да не ги е страх ЦРУ, че Тръмп ще го издаде.

 27. 27 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Гледайте сериала "The Americans". Посветен е на темата.

 28. 28 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 473 Неутрално

  До коментар [#11] от "deaf": Виктор Суворов худ литература ли пише или документалистика?
  —цитат от коментар 23 на vassilun


  Суворов в случая дава достатъчно материал за размисъл.

 29. 29 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Познавам бивши офицери от българските служби от преди 1989, работили по линия на гръцкото разузнаване /контраразузнавачи/ и гърци - бивши български граждани, работили като служители на гръцкото разузнаване в България /както казваме - шпиони/. След краха на НРБ се оказа, че много добре са знаели кой с какво се занимава и са внимавали да не си пречат /по думите на бивш български офицер/. По едно време някои от тях бяха бизнес-партньори; не зная с какъв успех. До ден днешен си ходят на гости поне по веднъж на годината.
  Явно, съдбата на такива хора зависи на какви нива работят. Тези от ниските нива май са си най-добре.

 30. 30 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Весело

  Съдбата на Ким Филби след бягството му в мАскве трябва да служи за пример на всяка безродна русофилска отрепка, списваща във форума.

 31. 31 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Зависи. Юлия Кръстева си живее добре.
  Леда Милева също си ходеше ту до Ню Йорк , ту до Масква.
  Доньо Донев колеше и бесеше в цялата анимация, а и си се номинираше за пътувания в западния свят редовно....
  Ако си шпионин, близък до върха, парите са доста, а и службите ти помагат в карирерното развитие.

 32. 32 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#29] от "ivangabrovo":

  Става въпрос за агенти - щатните служители не си "вредят" едни на други. Въпреки че има една история как завеждащият секция "България" на МИТ си пръска главата, след като нашето ВКР му изхваща всичките агенти под прикритие в БГ ;)

 33. 33 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2728 Неутрално

  До коментар [#23] от "vassilun":

  Не е само Суворов. Западни изследователи посочват името на сътрудника на Центъра за национална сигурност на САЩ Джак Дънлап,който е издал Пенковски,очевидно по нареждане от най-високо място.

 34. 34 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Какво се случва с пенсионираните шпиони ли?? Или, може би доносници?
  Стават хрантутници на грантаджийски СМРАД-ове.
  С-редства за
  М-асова
  Р-еклама
  А-гитация и
  Д-езинформация

  Да давам ли примери?

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 35. 35 Профил на wxq03574427
  wxq03574427
  Рейтинг: 434 Весело

  путин ги изтрови половината ,а дрогираните великобританци ореваха орталъка...
  Така се прави,който предаде,на гилотината...
  ....................................................
  но на бългаските предатели седерасти не им трябва отрова.Те измряха/на 90%/ от наркотици,евтини ментета от циганската махала а ЛА бай Киро и злоба,4е Русия си стои и от ден на ден става все по велика..
  0т 44% драгалевския приватизатор ги докара до 1,8%,т.е. въздух под налягане

  Антиседераст
 36. 36 Профил на wxq03574427
  wxq03574427
  Рейтинг: 434 Весело

  путин ги изтрови половината ,а дрогираните великобританци ореваха орталъка...
  Така се прави,който предаде,на гилотината...
  ....................................................
  но на бългаските предатели седерасти не им трябва отрова.Те измряха/на 90%/ от наркотици,евтини ментета от циганската махала а ЛА бай Киро и злоба,4е Русия си стои и от ден на ден става все по велика..
  0т 44% драгалевския приватизатор ги докара до 1,8%,т.е. въздух под налягане

  Антиседераст
 37. 37 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#36] от "wxq03574427":

  алкохолизиран колхозник, припомни си как умира Ким Филби - това те чака и тебе

 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално
 39. 39 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Весело

  Усещате ли се след подобна свирка колко комични са анонимни статии громящи руски агенти

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Весело

  До коментар [#38] от "Роси":

  Не само уморените, умрелите коне ги активират да громят призрака дето бродел

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#40] от "дерибеев":

  Пак бълнуваш , взимай мерки явно форумът тук е противопакзен за теб. Приземи ми миг-29 , сега пък призраци се появиха. Лошо Дерибеев , лошо.

 42. 42 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#39] от "дерибеев":

  ушанка, единственият анонимен си ти

  ама не се безпокой, и ти ще умреш от алкохолизъм, сам, в панелния коптор

  точно като Кимчо ти Филби

 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Весело

  До коментар [#41] от "elgin":

  Поздрави братчед

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1575 Весело

  Хи-хи-хи-хи... каква идилия струи от тази статия. Направо всеки българин да поиска да стане американски шпионин. Ще си отработи малко и хайде в САЩ с една къщичка за милион в зелено...:) И поне още милион за всекидневни разходи.:)
  Как да не станеш шпионин на САЩ.

  Има обача една малка разлика с действителността. Забележете заглавието. Според него става дума за пенсионирани шпиони, а примерите все за вербувани предатели. Малка разлика, но съществена.
  Шпионини и вербуван предател са много различни неща.
  Пенсионираният шпионин е като всеки пенсионер. Заплатите не са големи никъде по света. И пенсиите не са големи. Може да се живее спокойно, но обикновено се пенсионираш сравнително млад./Тази професия е доста ... / Затова обикновено пенсионираните шпиони отиват в частния сектор. Поле за изява има колкото искаш.
  Вербуваните предатели НЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ. Всички обичаме предателствата, но никой не обича предателите. Вербуваният е просто инструмент. След употреба вече е амортизиран и ненужен. В повечето случаи е разкрит от противника и става дори опасен. Така че се изхвърля. Без емоции. Просто ненужен предмет. В някои случа дори умишлено се предава на противника, за отвличане на вниманието от други, перспективни агенти.
  Малки изключения са тези като споменатите, използвани с пропагандни цели.
  Да ви е ясно, ако се позиционирате в този бранш.:)

  !

 45. 45 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Познавам бивши офицери от българските служби от преди 1989, работили по линия на гръцкото разузнаване /контраразузнавачи/ и гърци - бивши български граждани, работили като служители на гръцкото разузнаване в България /както казваме - шпиони/. След краха на НРБ се оказа, че много добре са знаели кой с какво се занимава и са внимавали да не си пречат /по думите на бивш български офицер/. По едно време някои от тях бяха бизнес-партньори; не зная с какъв успех. До ден днешен си ходят на гости поне по веднъж на годината.Явно, съдбата на такива хора зависи на какви нива работят. Тези от ниските нива май са си най-добре.
  —цитат от коментар 29 на ivangabrovo


  Звучи правдоподобно. Навремето един "руснак" (евреЙн от биФшия ссср) ми разказа нещо подобно: Срещат се резидентите на ссср и САЩ в една европейска столица, и от лаф на лаф стигнали до заключението че е по добре да споделят по нечувствителна информация едни за други, отколкото да плащат луди пари да я добиват от..."разни източници". Щото така или иначе се сдобивали с информацията в края на краищата.

  Иди знай колко е вярно...
  До коментар [#29] от "ivangabrovo":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 46. 46 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4164 Весело

  До коментар [#45] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Сигурно е прав твоят събеседник, все пак и едните, и другите трябва да пишат доклади за "успехите".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK