Остана месец до Брекзит и бъркотията не намалява - какво предстои

Остана месец до Брекзит и бъркотията не намалява - какво предстои

© ReutersВ края на този месец Великобритания трябва да напусне Европейския съюз - със сделка или не. Парламентът задължи премиера Борис Джонсън във втория случай да поиска поредно удължаване на срока до 31 януари, но той и министрите му продължават да настояват, че Брекзит ще има на всяка цена в нощта на Хелоуин, и вероятно търсят начини да заобиколят нареждането на депутатите.


Какво може да се случи в следващите четири седмици?


Какъв е официалният график (засега)


В полунощ централноевропейско време на 31 октомври всичко приключва, освен ако дотогава Джонсън не договори нова сделка с останалите 27 в ЕС и тя бъде обсъдена и одобрена от парламента в Лондон. Засега премиерът продължава да говори (но официално е сторено твърде малко) за нови идеи. Той не е посещавал Брюксел, откакто наследи Тереза Мей, и не планира да го направи преди 17 октомври, когато е последното преди Брекзит двудневно заседание на Европейския съвет.
Съгласно т.нар. Закон "Бен", ако до края на този съвет на 18 октомври Джонсън не постигне приемлив компромис, той е длъжен да поиска удължаване на срока поне до 31 януари 2020 г.


Какви са шансовете за сделка на Европейския съвет


Възможно е пред заплахата от сериозен хаос при Брекзит без сделка да се постигне някакъв компромис от двете страни. Но шансовете не изглеждат особено големи. У дома Джонсън ще се нуждае за прокарването на ново споразумение в парламента от гласовете на депутати, които изгони от партията и парламентарната група, плюс няколко техни колеги от средите на опозиционните лейбъристи. Но емоциите в Камарата на общините са толкова нажежени, че не се вижда повод за оптимизъм.


Ще приложи ли премиерът закона "Бен"


Джонсън непрекъснато заявява, че ще приложи приетия закон, но също така, че няма да търси удължаване на срока за Брекзит. Това противоречие кара мнозина да подозират, че той търси начин да се измъкне от задължението.


Един от вариантите - на теория, но почти невероятно да се реализира на практика - е прибягване до витиевата процедура, известна като "заповед на съвета". Това е указ на правителството, който не включва ангажимент от кралицата, и с него може да се суспендира законът "Бен" до дата след 31 октомври. Но също така тази мярка, изглежда, нарушава принципа за суверенни правомощия на парламента.


Други посочват закон от 2004 г., съгласно който правителството може в ситуация на национална криза да обяви извънредно положение и за ограничено време да използва специални правомощия. В медиите се повдигат въпроси възможно ли е Джонсън да използва този закон, за да пренебрегне закона "Бен" или да предизвика предсрочни избори, за което ще разпусне парламента. Но премиерът трудно ще обоснове, че Брекзит е създал някаква катастрофална ситуация, изискваща обявяване на извънредно положение.


Доминик Грийв, един от изгонените 21 консерватори, заяви в понеделник, че ако Джонсън не постигне сделка до 19 октомври и не изпълни закона "Бен", Елизабет II трябва да го отстрани от поста. "Той ще бъде принуден от съдебно решение - ако трябва и от най-висшия съд на страната - да напише и изпрати писмото до Брюксел с искане за отлагане. Ако въпреки това не го направи, кралицата може да го уволни", обясни той пред Sky News.


Второ писмо


Още един от обсъжданите варианти е дали Джонсън би могъл да изпълни закона "Бен" и да напише на останалите 27 страни от ЕС, че иска удължаване на срока (законът дори е посочил изрично какво точно трябва да е написано в това писмо), но също така да добави второ писмо. В него да се обяснява, че правителството всъщност не иска нов срок. Юристи обясняват, че това е възможно, но би нарушило целта на закона и би имало сериозни правни проблеми за Джонсън.


Оставка или уволнение на Джонсън


Премиерът може да подаде оставка, за да не поиска удължаване на срока. Така ще се превърне в своеобразен Брекзит мъченик за предстоящи избори. Но така не само рискува да влезе в затвора, но и ще отвори вратата на "Даунинг стрийт" 10 за лидера на опозицията Джеръми Корбин. Перспективата лидерът на лейбъристите да стане премиер не допада на мнозина от парламентарната опозиция и докато преговарят за евентуално правителство на националното единство, името му е една от основните пречки за споразумение по този въпрос.


Джонсън, който вече не контролира мнозинството в парламента, би могло да бъде отстранен и с вот на недоверие, но депутатите искат преди да направят този ход, да са напълно уверени, че на 31 октомври няма да има Брекзит без сделка.


А може ли страната да се върне в ЕС след 31 октомври


Дори Джонсън да постигне своето, ново правителство с друг премиер все още може да поправи щетите, като в първите дни на ноември бързо се договори с ЕС за удължаване или дори да оттегли уведомлението по член 50 от Договора за ЕС, с което страната поиска да напусне съюза. Така поне смята проф. Мадс Анденас, бивш директор на Британския институт за международно право. Според него едва ли някоя от преговарящите за Брекзит в Лондон или Брюксел би оспорвал такова действия пред Съда на Европейския съюз.


Още правни лабиринти


Ситуацията се усложнява от процедури и "вратички", които може да бъдат използвани в следващите седмици. Законът "Бен" например е такъв, че ако сделка за Брекзит бъде одобрена от парламента на или преди 19 октомври, Джонсън вече не е задължен да поиска удължаване на срока за развод с ЕС.


Освен това до 31 октомври би трябвало парламентът в Лондон да одобри споразумението за оттегляне на страната от ЕС. Ако това решение, както и други, необходими за нормално напускане, бъдат блокирани след 19 октомври, Великобритания така или иначе попада в ситуация на Брекзит без споразумение.


Решението на ЕС да удължи още веднъж срока за Брекзит може - поне според някои депутати - да бъде саботирано отвътре, включително със заплаха, че и да има отлагане, докато то трае правителството ще налага вето на ключови решения в ЕС. Според тях Великобритания като (все още) член на ЕС би могла да гласува против собственото си искане. На теория Джонсън може да помоли някоя друга страна от останалите 27 - например евроскептичната Унгария - да не одобри удължаването на срока.


Дори Джонсън да приложи закона "Бен" и да поиска отлагане на Брекзит, друг закон - European Union Withdrawal Act, определя, че напускането на ЕС трябва да стане на 31 октомври. В момента не е ясно кой от двата закона има върховенство. Правителството казва, че ще приложи "закона", без да уточнява кой от двата, и в крайна сметка да обяви, че просто изпълнява втория.


Противници на Брекзит подадоха в съд в Шотландия искане, което да задължи премиера да удължи срока за Брекзит, и казусът може бързо да стигне до Върховния съд в Лондон в средата на октомври. Според инициаторите при успех отлагането на Брекзит може да бъде поискано от съда (от името на премиера), а не от правителството.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8694 Любопитно

  Българските граждани на Острова са обхванати от нарастващо напрежение, доближаващо паника.........

  karabastun1@abv.bg
 2. 2 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Аз какво съм виновен?

 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Какво да предстои - тонове изядени пуканки. Това предстои.

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1374 Неутрално
 5. 5 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  Предстои бавно и мъчително поумняване.

 6. 6 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Да се връщат в България или в ЕС по избор.

 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Няма такова нещо! Любимата Ирини Закидис рапортува от Острова :"“здравейти, здравейти, чух ва, чи говорити български, и аз съм от велинград, турска циганка съм. вий от къде сти? софия и бургас? аааа, велинград е по-хубав. вий тука ли живейти? аз съм от много години тука, много съм доволна. какво правя ли? пари пичеля и към българия пращам. имам три дъщери и един син, сичките дъщери ги ожених, по няколко деца имат вечи, само синът е ерген. по 500 паунда на седмица му пращам на него. 2000 паунда на месец. какво правя ли? начи, смятай. 520 паунда на седмица от социалнити зимам. отделно, дадаха ми безплатно жилище с две стаи и кухня. пуснах две българчета в едната стая, по 150 паунда им зимам на човек, начи 300 на седмица от двамата. работя тайно, без да ма знаят социалнити в един турски ресторант, мия чинийти, 380 на седмица ми дават. общо 1200 паунда чисти на седмица, плюс бизплатно жилищи, плюс бизплатна храна, плюс двайси бизплатни билета. на месец чисто към 5000 паунда ги знам. много съм доволна. на българия ши умра от глад. сега тоя брезит мрезит много май страх ма ена приятелка циганка и тя каза, че нас няма да на барат. дано. айди, аз слизам тука, много поздрави на българия. чао, господ да ва пази”

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  До коментар [#5] от "blondofil":

  От двете страни

 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4307 Неутрално

  Какво предстои? Отново бъркотия...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8694 Весело
 11. 11 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Вървят към фалит. Нов референдум трябва и съд за подвеждане и измама на Фараж и БоДжо

 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Честит Брекзит!!!
  Който подкрепи с високомерие и от инват популистите;
  Който напусне Разума;
  Ще страда и ще си плати двойно!!!!!

 13. 13 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Към коментар 7:*Зикидис*,извинявам се.

  Доброто е заразно
 14. 14 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Предстои бавно и мъчително поумняване.
  —цитат от коментар 5 на blondofil  А вероятно и унизително.

 15. 15 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3842 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":

  То е все едно.....

  Bukalemun
 16. 16 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5526 Неутрално

  Никой още не знае със сигурност какво предстои

 17. 17 Профил на pwj18583757
  pwj18583757
  Рейтинг: 72 Неутрално

  Бо Джо е лъжец. Преметна дори кралицата. Излъга народа. Трябва да бъде съден за измама в особено големи размери.

 18. 18 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Eлита на ДеБъ каза,че Брекзит нема да има!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 19. 19 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":То е все едно.....
  —цитат от коментар 15 на eti mehter


  Четеш ли бе пуяк? Глупавото турче с кукувича прическа и мозък, стана за смях на целия свят и ще бъде изгонен в скоро време като мръсно коте....Хихи....

  shlshlshlshl
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3251 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":

  Тия дни се видях с един съученик. Бил във Великобритания с жена си и децата от 5 години. Някакво градче около Лондон. Каза, че му е доста тежко, но каквото и да става няма да се върне.

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Какво да предстои - тонове изядени пуканки. Това предстои.
  —цитат от коментар 3 на EU defender


  И цистерни изпита бира!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8246 Неутрално

  На 31 октомври Брекзит, а на 1 ноември?

 25. 25 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  До коментар [#22] от "Petleshev":

  Свобода е.
  Тогава да не се оплаквам, а да се установява където му харесва и да е щастлив. Това е смисълът на Свободата

 26. 26 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 8 Разстроено

  На 31 октомври Брекзит, а на 1 ноември?
  —цитат от коментар 24 на Роси


  Глад ве Дневникъ,глад!
  Умирающи от глад британци!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 27. 27 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  До коментар [#15] от "eti mehter":

  Някой подсъзнателно смятат, че България не е ЕС:)
  Комунистически навици на роби.

 28. 28 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2759 Неутрално

  Нео-консервативният цирк не бива да свършва толкова бързо. Иначе ще бъде бързо забравен.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 29. 29 Профил на bobisf
  bobisf
  Рейтинг: 284 Неутрално

  На 31 октомври Брекзит, а на 1 ноември?
  —цитат от коментар 24 на Роси


  Най-вероятно Брентер..

 30. 30 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  Предстои поредният епизод от сапунката!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 31. 31 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 387 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":

  Ти, наистина ли го вярваш това???

  Да не би да усещам намек "тук си е по-добре от Англия">? :)

 32. 32 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 877 Весело

  Тамън си харесах английска каравана.
  Язък! Ще трябва да си похарча парите другаде.
  :)

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3853 Весело

  " Дори Джонсън да постигне своето, ново правителство с друг премиер все още може да поправи щетите, като в първите дни на ноември бързо се договори с ЕС за удължаване или дори да оттегли уведомлението по член 50 от Договора за ЕС, с което страната поиска да напусне съюза. Така поне смята проф. Мадс Анденас, бивш директор на Британския институт за международно право. Според него едва ли някоя от преговарящите за Брекзит в Лондон или Брюксел би оспорвал такова действия пред Съда на Европейския съюз."

  Е, поне има лъч надежда след безумията, които създаде Борис, но нещата си остават много несигурни все още, защото ситуацията е изключително динамична и зависи какво точно ще предприеме Борето.....

 34. 34 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Демокрация. Това с второто писмо ме спечели завинаги. С едното изпълнява закона, а с второто го отменя.
  Сикаджията може да се поучи на демокрация. Не сутрин да каже едно, а след обед - друго. Още сутринта да каже и едното и другото, а следобеда да му остане свободен за друг цирк.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 35. 35 Профил на Marinov
  Marinov
  Рейтинг: 80 Неутрално

  Както се казва: Каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи. И с англичаните положението е същото, бързаха да излизат, сега като стана време - разбраха, че е грешка и ще настъпи хаос.

  Marinov
 36. 36 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  Защо ли да гадаем. Джонсън непоколебимо води страната към Брекзит без сделка и тогава нищо добро не очаква Великобритания, пък и ЕС. Хаосът ще се задълбочи.

 37. 37 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Удължаването с какво ще помогне, като никой не е склонен на компромис?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 38. 38 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  Хубавото е, че съм страничен наблюдател. Въпреки, че като член на ЕС, България също ще има проблеми.

 39. 39 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Каква по-добра сделка от билион в хазната на семица след шут по ишиясите?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 40. 40 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#20] от "EU defender":
  Твърдата ти увереност ме впечатлява дълбоко и под всяка статия за Брекзит вече търся категоричното ти : няма да има.
  Евалла, пич , никой не е отстоявал с такова постоянство позициите си, но 31.10. наближава, не се ли разколебаваш?
  Лично на мен ми се иска вече да се свършва, ЕС да се обърне към проблемите си и да гледаме през бинокъл споровете в Албиона. Тепърва ще се почва с Шотландия и Ирландия.


 41. 41 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  До коментар [#31] от "foreverman77":

  В Габрово е в пъти по-добре от Англия. Затова ежеседмично се връщат завършили в Кембридж и Оксфорд Габровчета. Даже шефката на Дома на хумора и сатирата е завършила Кралският колеж на изкуствата в Лондон и е избрала да работи тука.
  Като сложиш кристалният въздух и това,бче всичко има и реалните доходи казвам: Да аз съм по-добре от Англия. Можеш да питаш и 3000 англичани живеещи в областта.
  Във Видин и Ямбол не знам дали е по-добре.

 42. 42 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  До коментар [#31] от "foreverman77":

  За миналият месец, а аз не се напъвам много имам и задължения да оправям доходът ми след данъци и осигуровки е 5605,00 лева. Имам достъп до всякакви стоки от най-скъпите напитки в света до четене руски хайвер ако искам. Българска храна всички европейски сирена, Абе всичко. Е ти смятай дали е по-добре. А аз карам полекичка. Сега ще дремна ама досега съм изкарал 880,00 лева бруто:)
  Като сложиш и климата вярвай си къде е по-добре.
  Айде лека дрямка.
  Довечера пак ще се забавлявам във форума.

 43. 43 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Шегаджииса габровци. Отколешни.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 44. 44 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 956 Любопитно

  Какво да предстои - тонове изядени пуканки. Това предстои.
  —цитат от коментар 3 на EU defender


  Така е, но пуканките ще ги консумират в САЩ - на европейците им се пече една голяма рецесия в близките години, след като загубят петия най-голям пазар в света...

 45. 45 Профил на buzanka
  buzanka
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Каквото сам си направиш и Господ не може да ти го направи - тази поговорка важи в пълна сила за това, което британците сами си надробиха и сега трябва да сърбат.

  Обичам да слушам само себе си
 46. 46 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3842 Неутрално

  До коментар [#22] от "Petleshev":

  И аз имам много такива познати .....на същото мнение.

  Bukalemun
 47. 47 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Още един от обсъжданите варианти е също така да добави второ писмо
  —цитат от коментар 0 на матряла


  Има много по - лесен вариант : пише писмо, което се загубва по пощата.

 48. 48 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3842 Весело

  До коментар [#41] от "Да вярваме на истината":

  Да аз съм по-добре от Англия. Можеш да питаш и 3000 англичани живеещи в областта.
  =========
  В тоя област са ангажирани ?
  Малини ли берат .....или са в строителството. ....?

  Bukalemun
 49. 49 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  Остана месец до Брекзит и бъркотията не намалява - какво предстои
  *****************************************************

  Предстои бъркотия. И нищо друго.
  Това е положението.....

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 50. 50 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  Дълго ще е страданието с Брексит!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 51. 51 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Брекзит ще нанесе смъртоносна рана в сърцето на глобализма и затова е тоя голям зор!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 52. 52 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4377 Любопитно

  Този досаден "сериал" Брекзит ще продължава да се "вихри" по ТВ екраните и през новият политически сезон

 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4377 Любопитно

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Аз не съм паниран!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 54. 54 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8694 Весело

  До коментар [#53] от "bat_plamen":

  :)

  karabastun1@abv.bg
 55. 55 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5800 Неутрално

  Хубава каша, но е горчива...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 56. 56 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Борис бута каруцата по пътеката която той начерта - Брекзит без договор!! Брюкселските шитни остават с пръст отзад..

  Марс е изконна Американска територия!
 57. 57 Профил на sturmgewehr44
  sturmgewehr44
  Рейтинг: 407 Весело  К'ва е тая карта с Югослявия на нея :))

  Думата СВАСТИКА идва от санскритското स्वस्तिक (свастика), което означава предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и по-точно отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Свастиката съпътства цялата история на човека. В националния археологически музей могат да се открият грънци с изрисувани свастики от времето на прототраките 6000 – 3000 пр.н.e. Свастика може да се види на една от църквите в Стария град в Несебър, като там е поставена като орнамент на апсидата от външната страна, а така също в археологическите находки под църквата Света София в град София, както и във вила „Армира“, като мозайка на пода.
 58. 58 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1126 Весело

  "Остана месец до Брекзит и бъркотията не намалява - какво предстои"

  Предстои БрекСтоп...

 59. 59 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1126 Весело

  "Остана месец до Брекзит и бъркотията не намалява - какво предстои"

  Предстои БрекСтоп...

 60. 60 Профил на crio
  crio
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Годината е 2192. Британският премиер-министър посещава Брюксел, за да моли за удължаване на крайния срок за Брекзит. Никой вече не помни откъде води началото си тази традиция, но всяка година тя привлича много туристи от целия свят.

 61. 61 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Предтои падането на още по-гъста мъгла над иначе мъгливия Албион. А ако няма вятър - буйните къдри на Борето ще легнат тихи и мирни...форевър!

  Малинчо
 62. 62 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 334 Весело

  Напред, Борка, давай! Докато не остане нищо за даване!

  Малинчо
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK