Инвестиционна компания обяви договореност да придобие "Виваком"

Виктория Боклаг (вляво) на форума Web Summit в Лисабон тази седмица.

© twitter.com/UnitedGroupBV

Виктория Боклаг (вляво) на форума Web Summit в Лисабон тази седмица."Юнайтед груп" обяви, че е сключила сделка да придобиване на българския оператор "Виваком" за 1.2 млрд. евро като част от експанзията на дейността ѝ в Югоизточна Европа. Групата за комуникационни и кабелни услуги, контролирана от британската компания за алтернативно инвестиране BC Partners, вече има около 100 дружества в района, като през май купи хърватското Tele2 Croatia срещу 220 млн. евро, припомня "Файненшъл таймс".


"Виваком е добре управлявана компания със силен мениджмънт и съм развълнувана от възможностите да изградим един още по-силен бизнес", цитира изданието думите на изпълнителния директор Виктория Боклаг, която е и вицепрезидент за маркетинг и медии.


При успешно приключване на сделката и получаване на всички регулаторни одобрения, това ще е шестият собственик на "Виваком", откакто бившият държавен монополист бе приватизиран през 2004 г. Очакванията на компаниите са това да стане през пролетта - някъде през второто тримесечие на 2020 г.
Руснакът Дмитрий Косарев продължава да обжалва начина, по който това бе направено през 2015 г. от Спас Русев с финансовата подкрепа на руската държавна банка ВТБ. Адвокатите му веднага са започнали действия да съдят "Юнайтед груп" и BC Partners.


Районът, в който "Юнайтед груп" е фокусирала инвестициите от създаването си през 2000 г. насам.

© twitter.com/UnitedGroupBV

Районът, в който "Юнайтед груп" е фокусирала инвестициите от създаването си през 2000 г. насам.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK