Закрилници или биячи - самозвани пазители на реда настъпват в Германия

Закрилници или биячи - самозвани пазители на реда настъпват в Германия


"Граждански патрули" обикалят из някои германските градове и създават "зони за сигурност". Твърдят, че германците са "беззащитни пред вносната престъпност". Всичко започна след изстъпленията пред Кьолнската гара, разказва "Дойче веле".


Закрилници или биячи са тези хора? Настъплението на самозваните пазители на реда става все по-напористо, така че дирекцията на полицията в Кемниц наскоро беше принудена да излезе със специална декларация: "Тези "граждански патрули" в Дьобелн са не само ненужни – те са съвършено неприемливи." Защото "монополът за използване на сила е изцяло в ръцете на държавата", уточни директорката на полицията в Кемниц Соня Пенцел.


Ненужни, но въпреки това ги има. В отговор на едно запитване в Бундестага германското Министерство на вътрешните работи уточнява, че подобни групировки вече има в почти всички федерални провинции. "Вътре в тези групи, които се представят като граждански патрули, може да възникне опасност от потенциален десен тероризъм", гласи формулировката на министерството.
От 2015 година насам в различни германски градове и общини възникват групировки по модела на "гражданските патрули", които подслоняват пъстра смесица от хора - десни екстремисти, футболни хулигани, рокери, но и тъй наречени "гневни граждани". Дясноекстремистки групировки настояват за изграждането на "зони за сигурност", където "германците да се чувстват в безопасност".


Според допитване на YouGov в началото на 2016 година 29% от германците са заявили, че потенциално биха се включили в "граждански патрул", за да защитават своите собствени интереси, ако държавата не ги защитава. Авторите на допитването твърдят, че фитилът на подкрепата за "гражданските патрули" е бил запален от изстъпленията пред Кьолнската гара в новогодишната нощ.


"Гневни граждани", хулигани, рокери, десни екстремисти


Политиците и полицията вече добре осъзнават каква опасност представляват "гражданските патрули". Но юридическите възможности за борба срещу самозваните шерифи са ограничени. "Наблюдаваме ги много внимателно", уверява Леони Мьолман, говорителка на вътрешното министерство в Северен Рейн-Вестфалия. Обаче тези групи съзнателно балансирали на ръба на законността, допълва тя.


"Гражданските патрули" организират така наречените "разходки" или "маршове", които властите междувременно класифицираха като "събрания" и така стана възможно да им налагат по-сериозни ограничения. Обличането на еднотипни жилетки при определени обстоятелства също може да се третира като нарушение на забраната на униформите. Колкото до идеята тези групировки да бъдат поставени под наблюдение от Службата за защита на конституцията, вътрешния министър на Северен Рейн-Вестфалия смята, че "юридически това не е съвсем просто".


В Дьобелн полицията предприе действия срещу една групировка, която обяви, че "се притичва на помощ на полицията", а членовете ѝ носят жилетки с надпис "зона за сигурност". Градската управа проучва въпроса дали да не забрани изцяло носенето на такива жилетки.


Проявите на "гражданските патрули" в Дьобелн и Фрайберг през октомври тази година привлякоха голямо обществено внимание. Полицията ограничи действията си единствено до това да изолира определени участници и да конфискува забранени дрехи. Говорител на полицията обясни, че други възможности не е имало, по никакъв начин не се налагали арести.


По данни на вътрешното министерство в Северен Рейн-Вестфалия твърдото ядро на тези групировки в провинцията наброява около 250 души. Но за определени демонстрации те можели да мобилизират до 700 души. Чрез на пръв поглед безобидните тъй наречени "разходки" тази пъстра смесица от десни екстремисти, хулигани, рокери и "гневни граждани" се опитва да привлече и аполитични граждани, казва министърът на вътрешните работи на провинцията Херберт Ройл.


В диапазона между "радетели за сигурност" и "дясноекстремистки насилници"

В диапазона между "радетели за сигурност" и "дясноекстремистки насилници"


"Закрила на гражданите и родината"


Матиас Кванд, който научно изследва проявите на десния екстремизъм, твърди, че в гражданските патрули има няколко различни сегмента: в диапазона между "радетели за сигурност", "протестиращи" и "дясноекстремистки насилници".


В последната категория влизат "Група Фрайтал" и "Революция Кемниц". През март 2014 година дрезденският съд осъди на дълги срокове лишаване от свобода осем души от "Група Фрайтал" заради бомбени атентати срещу бежански приюти и срещу политически противници. Процесът срещу "Революция Кемниц" започна на 30 септември.


"Дясноекстремистките движения обичат да представят своите действия като "закрила на гражданите и на родината", за да избегнат социалната изолация и да оправдаят както идеологията си, така и склонността си към насилие", пише Матиас Кванд. Той предупреждава, че въпросът за сигурността не бива да се "оставя в ръцете на крайнодесни политически актьори".

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  Вакуумът, глупако, вакуумът.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  Яко! Много време търпяха германците, не изразяваха натрупания гняв, и то с години, накрая всичко ще си дойде на мястото!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Те брадатите си бяха направили шериатски патрули в някой квартали в Ню Йорк /ако не се лъжа/. Даже колите си бяха направили да изглеждат като полицейски. Подобни шериатки патрули май бяха плъзнали и из някой европейски градове. За тях обаче нито дума не продумвате.

 4. 4 Профил на alexandar
  alexandar
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Похвално. Това е една от задачите на комсомола - да бди за реда в комунистическото общество. Тимур и неговата команда в немски вариант.

 5. 5 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2504 Неутрално

  Двойният аршин само налива вода в мелницата на десните екстремисти. Да подпишат левите екстремист, както си е по закон и десните ще изчезнат. Сега фашагите се възползват от криминалните НПО-та защитаващи ислямските престъпници и придърпват недоволните от това.

 6. 6 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Кръстоносни патрули срещу шериатски милиции. А дойчбройлерите ще гледат отстрани, сякаш това не е тяхната държава.

 7. 7 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Това са пазители на истинските европейски ценности!!!

 8. 8 Профил на иванчолаков
  иванчолаков
  Рейтинг: 233 Неутрално

  И тука трябва!Ама много трябва....

 9. 9 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 446 Разстроено

  " Матиас Кванд предупреждава, че въпросът за сигурността не бива да се "оставя в ръцете на крайнодесни политически актьори".

  Това е най важният момент! И ако лидерите на Германия пропуснат този момент, жалко за хубавата страна!
  Не само това, но ще опропастят и останалата Европа!
  А по всичко личи, че така ще стане!
  За съжаление!

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3397 Неутрално

  Ти да видиш!

  А когато пак през споменатата 2016 във Вупертал се появиха "мюслемански граждански отряди за ред" - Дойчето Велле се опиваше от мъдростта и прогресивността на начинанието.

  О, темпора, О, дойче велле!

  И как лъска, лъска накъде ги дърпат либеразите коренчетата им троцкистки:

  "Обличането на еднотипни жилетки при определени обстоятелства също може да се третира като нарушение на забраната на униформите."
  "Полицията ограничи действията си единствено до това да изолира определени участници и да конфискува забранени дрехи."

  Ти да видиш!

  Че даже са се закъхарили и че:
  "Колкото до идеята тези групировки да бъдат поставени под наблюдение от Службата за защита на конституцията, вътрешния министър на Северен Рейн-Вестфалия смята, че "юридически това не е съвсем просто" ...

  Да уточним, че германската "Служба за защита на Конституцията" си е това, на което популярно казваме "Тайните служби", като нашата ДАНС.
  И че въобще идеята е обсъждана си личи от коментара на другара министер.
  А колко е противозаконна, та чак противоконституционна "да ги вземат под наблюдение" свидетелства с разочарование промълвеното от министера, че не било проста работа ...

  Пак броди един Призрак из Европа.
  Този е Призракът на Тоталитаризма ...

 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3397 Весело

  " Матиас Кванд предупреждава, че въпросът за сигурността не бива да се "оставя в ръцете на крайнодесни политически актьори".Това е най важният момент! И ако лидерите на Германия пропуснат този момент, жалко за хубавата страна!Не само това, но ще опропастят и останалата Европа! А по всичко личи, че така ще стане!За съжаление!
  —цитат от коментар 9 на nonsens2


  Ъъъ ...
  Хайде да уточним ...
  Крайнодесните политически актьори се опитват да запълнят нишата, която създават, при това съвсем умишлено, крайните троцкистки политически актьори на власт.
  И да, крайните троцкистки актьори на власт ще опропастяват Европа.

 12. 12 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  ...Пак броди един Призрак из Европа.Този е Призракът на Тоталитаризма ...
  —цитат от коментар 10 на xm...


  Е да, де. Ма аз го прекръстих на вампир, щото е доста кръвожадничък.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 13. 13 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3397 Неутрално

  ...Пак броди един Призрак из Европа.Този е Призракът на Тоталитаризма ...
  —цитат от коментар 10 на xm...

  Е да, де. Ма аз го прекръстих на вампир, щото е доста кръвожадничък.
  —цитат от коментар 12 на Един вампир броди из Европа


  Ша перифразирам един наш много виден призрачен другар:

  Че в коя страна троцкизмът не е кръвожаден ?!

 14. 14 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 301 Неутрално

  " Всичко започна след изстъпленията пред Кьолнската гара, разказва "Дойче веле".

  Ама вие нали отричахте че има изстъпления на Кьолнската гара?

 15. 15 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Германското правителство агресивно внася черни осеменители на бели жени и "Дойче зеле" го защитава и не е изненада, че се появяват несъгласни германци със снайпери за сафари. Всяко действие има противодействие.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 16. 16 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#3] от "wnl03619584":

  точно в берлин ,но да говориш за това е ислямофобия.просто не истина колко жалко и тъпо европа се сбогува с историята

 17. 17 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  "Матиас Кванд, който научно изследва проявите на десния екстремизъм,"

  Ако преди години въпросния нАучен работник беше концентрирал изследванията върху левите екстремисти и техните протежета ислямските, сега изобщо нямаше и да се говори за "десни екстремисти".
  Другарят бърка сериозно причината и следствието.

  Panta rhei....
 18. 18 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Бездетната крайнолява щази-хулиганка Меркел косвено изнасили над 1 000 германки в Кьолн, но сега нарича защитниците на белите германци побойници. Крайнолевите диктатори вече се оплитат в лъжите си.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 19. 19 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Неутрално

  България има ограда по турската граница и защитен расизъм, затова няма граждански патрули, а Германия стана африканска гара заради левите екстремисти.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 20. 20 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1607 Неутрално


  До коментар [#14] от "Няма Фандък за лиляви и червени комунисти":

  Ма те Дойче Веле тогава мълчаха оглушително по тези случаи.
  И сега как така се разписаха?

  Panta rhei....
 21. 21 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#15] от "Сенчеста фигура":

  +++++++++++++++++++++++

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3397 Весело

  "Матиас Кванд, който научно изследва проявите на десния екстремизъм,"Ако преди години въпросния нАучен работник беше концентрирал изследванията върху левите екстремисти и техните протежета ислямските, сега изобщо нямаше и да се говори за "десни екстремисти".Другарят бърка сериозно причината и следствието.
  —цитат от коментар 17 на Molossian


  Дрогарат много добре знае къде бърка.
  В торбата с благините, която се държи от властта на либеразите ...

  Ако не е във властовия мейнстрийм и политкоректен - гладен ша 'оди и властта ша му оглежда жилетката дали не е противозаконна!

 23. 23 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  Те сега правят пенсионна реформа, която със сигурност ще направи пенсиите несигурни. Изцяло под диктата на цоциалдемократите, които хем са на изчезване от политическия пейзаж, хем се разпореждат най-безцеремонно с бъдещето на немските граждани. А канцлерката стои и гледа.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 24. 24 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2418 Весело

  Колкото до идеята тези групировки да бъдат поставени под наблюдение от Службата за защита на конституцията, вътрешния министър на Северен Рейн-Вестфалия смята, че "юридически това не е съвсем просто".
  *
  Ами да! Ограничаването на правата на гражданите, които не правят нищо противозаконно съвсем не е просто.
  Сигурно има и екстремисти, но като цяло идеята за патрулите нич не е лоша.
  Освен това е изцяло в духа на ИК за предотвратяване насилието над жени.

 25. 25 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5333 Неутрално

  Подтикът е очакван. Оттук нататък си има служби...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 26. 26 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3397 Весело

  ... Сигурно има и екстремисти, но като цяло идеята за патрулите нич не е лоша. Освен това е изцяло в духа на ИК за предотвратяване насилието над жени.
  —цитат от коментар 24 на pamela


  Сигурно е, че ако беше имало наистина екстремисти отдавна щяха да бъдат развявани по медиите и специално раздухвани като "Ужаст!, Ужаст! - примери" от Веллето на Дойчо.
  И щяха да бъдат подгонени отдавна от BfV, а не дрогарат министер да са къхари, че не било лесно да ги подгонят Тайните служби.
  И въобще насилието ... грам насилие да бяха не допуснали, а дори намекнали - щяха да им скъсат не жилетките, а направо дирниците. Но не го праят, както виждате ...

 27. 27 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Разстроено

  Германия има големи проблеми с левите екстремисти и дойчезелевите им пипала.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 28. 28 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Весело

  Иван Кръстев от "Дойче веле" редовно гледа сериозно и тъжно, но не смее да пише доноси срещу Германия. Той вечно се прави на пророк, че България ще стане пустиня, но циганите, африканците и мюсюлманите отидоха при него в Германия. Жалкар и слабак. :)

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 29. 29 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2845 Разстроено

  Когато държавата не си върши работата..........

  Еретик
 30. 30 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  До коментар [#22] от "xm...":

  И аз знам че Другарят знае, ама що се прави на улав ми е интересно.
  Т.е. требе добре да е забозкал за да дращи такива глупости.
  Па може и некой да му се върже на писанията, знае ли човек?
  Либерастията успя да лоботомира главите на бая народ.

  Panta rhei....
 31. 31 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Германия преди ВСВ се е напълнила догоре с имигрантска сволоч. Скоро пак може да се наложи някой да чисти сметта заради левите екстремисти, които нямат спирачки и вечно искат да подменят населението.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 32. 32 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  Ако в София се появят подобни отряди покрай Лъвов мост , Красна поляна , Западен парк , квартал Левски , Орландовци и т.н. то това ще е фашизъм и незаконно ! Ако влизате в затворен комплекс в полите на Витоша , населен умни и красиви либерални бизнесмени , и охраната ви проверява документите и багажника на колата - това е закон за частната охранителна дейност !

 33. 33 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Неутрално

  На територията на България и цяла Европа дори след 1 милион години ще има хора и България няма да стане пустиня, но разликата между България и Германия е, че България има защитни механизми срещу вноса на неграмотни маси "хора".

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 34. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3397 Неутрално

  До коментар [#22] от "xm...":...Либерастията успя да лоботомира главите на бая народ.
  —цитат от коментар 30 на Molossian


  На определен тип .... типаж, да бъдем точни.
  Народът винаги и навсякъде е отхвърлял и се е борил даже в кървава борба срещу троцкизма, докопал власт.

  Либеразтията си е троцкизъм.
  А това заболяване е типично за два типа хора:
  - Младежи, естествено. Младост, краен идеализъм, нетърпеливост, недостатъчно знания и житейски опит. Обикновено им минава и остават шепа от тях на стари години само като "идейни" странни птици. Но са заразни. Особено ако докопат университетите и власт.
  - ДрЪти социопатски брантии, които нивгаш не са произвели нищо, освен словоблудство и лакардии, но патологично се изживяват като богоизбрани и помазани Свише да командорят и да бъдат дундуркани и хрантутени без оглед на последствията за въпросния народ.

 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  За нашите формирования нищо не знаем, а ги има.

 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  Похвално. Това е една от задачите на комсомола - да бди за реда в комунистическото общество. Тимур и неговата команда в немски вариант.
  —цитат от коментар 4 на alexandar  Ако си прочел нещо от Ерик-Мария Ремарк, щеше да знаеш, че същите « движения « са описани в книгата « Черният обелиск «, щеше да знаеш, че тези изроди са първите, които стават щурмоваци при възхода на Хитлер през март 1933 година и започват да безчинстват над еврейте, а малко по-късно и срещу всички които не са националсоциалисти .
  Ама ти си знаеш за Тимур и неговата команда ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  Иван Кръстев от "Дойче веле" редовно гледа сериозно и тъжно, но не смее да пише доноси срещу Германия. Той вечно се прави на пророк, че България ще стане пустиня, но циганите, африканците и мюсюлманите отидоха при него в Германия. Жалкар и слабак. :)
  —цитат от коментар 28 на Сенчеста фигура  Е, такъв е, но Путин го приема, а това значи за мен нещо много повече от жалкар и слабак . Това си е продажничество . По същия начин Сталин е приемал Лион Фойхтвангер, Тиодор Драйзър и други такива от Западна Европа, които са прославяли Сталин в свойте държави .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 38. 38 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  На територията на България и цяла Европа дори след 1 милион години ще има хора и България няма да стане пустиня, но разликата между България и Германия е, че България има защитни механизми срещу вноса на неграмотни маси "хора".
  —цитат от коментар 33 на Сенчеста фигура


  Ще има хора, но няма да са българи в смисъла, в който ние влагаме.И няма да са вносни неграмотни, а чисто наши, родни неграмотни и евентуално съседни грамотни

 39. 39 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 804 Неутрално

  " ... фитилът ... е бил запален от изстъпленията пред Кьолнската гара в новогодишната нощ."

  Доста манипулативно. Ако полицаите и съдилищата си бяха свършили работата, без да им се пречи, престъпниците щаха да са в затвора и фитили нямаше да има.
  Но Меркел и Ханелоре Крафт направиха ВСИЧКО възможно да потулят истината.
  До там да се налага полицайски шефове да си подават оставките. Защото все пак у някой германци все още има чест.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 40. 40 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 447 Неутрално

  време е да поканят Динко и компания за консултанти. Те ги разбират тези неща.

 41. 41 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Неутрално

  [quote#38:"anton83"][/quote]

  По скоростта на прииждането на неграмотни орди първо Германия и Западна Европа ще залязат, това е казал и Алекс Алексиев в Станфордския университет в САЩ. Най-разпространеното име сред новородените деца в Германия вече е Мохамед. Рубикон е пресечен в Германия, а и във Франция. Вижда се по националния и отбор по футбол.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 42. 42 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 804 Неутрално

  .. щеше да знаеш, че същите « движения « ...
  —цитат от коментар 36 на niksan1


  Ти пък откъде си толкова сигурен, че са същите. Ще каже човек, че си им светил като са се организирали или познаваш поне половината (от началото на 20 век?) по имена,

  А да ти е хрумнало, че правителството на Меркел има точно такава цел - да се довлекът скакалците, да почнат с простотиите, че да им скочат местните луди?
  Т.е. да се създадът подобни движения.

  И докато обществото се занимава с тея и ония, богатите се возят в бронираните лимузини с бодигардове и трупат пачки.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 43. 43 Профил на boxout
  boxout
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#36] от "niksan1":
  В СССР евреите - малцинство, взимат власта. Като цяло двете движения си приличат.

 44. 44 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Ако са германци - нямат право!

  Ако не са - имат :

  " Германски съд постанови, че седем мъже мюсюлмани, създали "шериатски патрул" по улиците, не са нарушили закона , предаде Би Би Си.
  Групата предизвика възмущение в западния германски град Вупертал през 2014 г., когато се приближаваха към хората, облечени в оранжеви жилетки с надпис "шериатска полиция"

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2016/11/22/2868776_germanski_sud_opravda_sedem_dushi_uchastvali_v/

 45. 45 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Ако си прочел нещо от Ерик-Мария Ремарк, щеше да знаеш, че същите « движения « са описани в книгата « Черният обелиск «, щеше да знаеш, че тези изроди са първите, които стават щурмоваци при възхода на Хитлер през март 1933 година и започват да безчинстват над еврейте, а малко по-късно и срещу всички които не са националсоциалисти .
  Ама ти си знаеш за Тимур и неговата команда ...
  —цитат от коментар 36 на niksan1


  Първи са шериатските полицаи.

 46. 46 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 446 Любопитно

  До коментар [#11] от "xm...":

  Всъщност, да!
  Не съм ли го написала ясно?

 47. 47 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  Еми след полиция на шериата, която ходи в мигрантските квартали и следи дали се спазват законите на шериата, е логично е да има и такива групи. :)

 48. 48 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Весело

  По думите на левите екстремисти, но за кьолнските изнасилвачи и коледно-новогодишните касапи и джигити: „не им обръщайте внимание".

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 49. 49 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  "да конфискува забранени дрехи"...

  - Ебаси, тия са откачили тотално. "ЗАБРАНЕНИ ДРЕХИ" - това го имаше през дивия комунизъм. И там трябваше да си е останало.
  Не съм вярвал, че най-долното обществено съсловие, това на агиткаджиите, ще се прояви в ролята на борец за граждански права и свободи...

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 50. 50 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  А иначе, относно защитата на обществото - когато държавата, в лицето на полицията, не успява да си свърши работата, работата почват да си я вършат хората. Първи може да са някакви отрепки, но после ще дойдат още.
  Ясно е кой го причини това, няма какво да реве сега - каквото повикало, такова се обадило. В такива условия между сухото, започва да гори и мокрото.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 51. 51 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Весело

  Ако си прочел нещо от Ерик-Мария Ремарк, щеше да знаеш...
  —цитат от коментар 36 на niksan1


  А ти ако беше чел нещо повече по темата, щеше да знаеш, че щурмоваците на Хитлер идват след почти 15 години ежедневни безчинства на комунистически банди по германските улици, под благосклонния взор на Ваймарската република (тая дето много я оплакват всички комсомолци минали през стипендийка на "Отворено общество"). Просто на някои хора им е писнало от безчинства и понеже този тип организации обикновено се овладяват от крайните елементи - ето ти национал-социализъм. Тук е същото. Ако германската държава не беше оставила ислямистите да си правят каквото си искат, включително да изнасилват, бият и убиват - нямаше да има такова нещо. Можеш да благодариш на Меркел и Сие.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 52. 52 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Ако си прочел нещо от Ерик-Мария Ремарк, щеше да знаеш, че същите « движения « са описани в книгата...
  —цитат от коментар 36 на niksan1


  Ако беше чел Истанбулската Конвенция - примъкната под мишка от дъждовния Брюксел лично от председателя на ПЕС - Сергей Станишев, щеше да знаеш , че същите - неправителствени граждански организации и действията им по предотвратяване насилието над жени - са изрично споменати.

  Ама ти си обичаш да биеш жени, а?
  И се боиш , че Гражданското общество ще ти попречи?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK