Версия, че покушението срещу Гебрев е поръчка от България, се появи в ново разследване

Емилиян Гебрев бе разпитан през януари за събитията около дружество за оръжейна продукция "Дунарит".

© Юлия Лазарова

Емилиян Гебрев бе разпитан през януари за събитията около дружество за оръжейна продукция "Дунарит".При отсъствието на логични алтернативни обяснения, версията на Емилиян Гебрев, че е станал мишена заради фалшива информация, подавана от негови конкуренти към Кремъл, изглежда най-вероятният сценарий."


Това се казва в нова част от разследването на групата "Белингкат" (Bellingcat) и руското издание "Инсайдър" (The Insider) за покушението срещу българския оръжеен търговец през април 2015 г., като този път се е включило и германското списание "Шпигел" (Der Spiegel). То бе разпространено късно в събота, като на трите места има различна - по-откъслечна или по-подробна - информация за версията, че български конкуренти, искащи да превземат бизнеса на Гебрев, стоят зад опита да бъде отровен от специална група на руското военно разузнаване. Нещо повече - едното от изданията не изключва Главното управление на Генщаба на руската армия да е фалшифицирало документи, за да изгради съвсем различни мотиви, наглед обясняващи покушението.


Акцентът на новото разследване е върху това, че тази група се разрасна до 8 души и че са разпознати, както тяхната идентичност, така и как и къде са пътували из Европа, включително до България.
Но "Белингкат" и "Инсайдър" отделят в края на публикациите си внимание на мотивите за нападението, в което освен Гебрев пострада още синът му и негов служител.


"Точният мотив за предполагаемия опит за отравяне все още не е определен от българското разследване, нито е ясно на самата жертва", пише екипът на "Белингкат". Ето обяснението след това:


"Бизнесът на Гебрев с оръжие не е бил голям фактор в оръжейните продажби за държави или въоръжени групировки, които руското министерство на отбраната смята за противници. Той е изнасял известно количество оръжие за Грузия по време на руско-грузинската война от 2008 г. и попада в черен списък на руското министерство на отбраната. Но той сподели с нас, че бизнесът му е заемал не повече от 10% от общите български продажби за Грузия по време на войната. Гебрев настоява, че не е изнасял оръжие за Украйна - директно или през посредници - след като Русия анексира Крим през 2014 г.


Една от възможните хипотези е Гебрев да е станал мишена заради вътрешна борба за власт на олигарси в България, върху които Русия е оказвала силно влияние в периода 2014-2015 г.


Русия смята българската оръжейна промишленост да враждебна на интересите ѝ, тъй като от началото на 2015 г. няколко български производители и износители на оръжие се боричкаха за таен американски бюджет за доставяне на оръжие за сирийските бунтовници. Търсенето на леки и средно тежки оръжия и муниции от Източна Европа растеше бясно и български износители много искаха да получат дял от удовлетворяването му. Износът на оръжия, естествено, не беше директно за сирийските бунтовници, а преди това се продаваше на подставени лица като Азербайджан и Саудитска Арабия.


Гебрев настоява днес, че компанията му "Емко" (Emco) не е кандидатствала за каквито и да е оръжейни продажби по тази програма. Той казва, че основните му експортни пазари - Индия и Северна Африка - са изисквали големи количества и той се фокусирал върху изпълнението на тези ангажименти. Но кандидатстване за разрешително за износ на оръжие за Азербайджан - което се предполага, че е било предназначено за Сирия - е подадено в българското външно министерство на 27 април 2015 г. - по съвпадение, същият ден, в който Гебрев усеща първите симптоми от отравянето.


Кампания за дискредитиране на Emco


Основната версия на Гебрев е, че това е фалщификат от конкурент, който е искал да елиминира бизнеса му от пазара, като за целта насъска руснаците срещу него."


От "Белингкат" смятат, че въпреки "забележителното съвпадение" е по-скоро невероятно да има връзка между тази сделка и покушението, тъй като е твърде малко времето между "натопяването" му пред руснаците и операцията за отравянето.


"В същото време без съмнение през 2015 и 2016 година е имало опити да бъде дискредитирана Emco в чужбина, включително чрез статия на английски език в български вестник, в която се използва фалшивото кандидатстване за експортен лиценз с цел Emco да бъде представена като износител на оръжие за "Ислямска държава". Продължителната кампания срещу Emco прави правдоподобна версията, че опитите може да са започнали преди фалшивото кандидатстване за експорт от 27 април."


"Шпигел" почти не отделя внимание на мотивите за покушението, което описва като доста нескопосано. Единствената част за обяснението защо е цялата операция е следната: "Разследването на българските власти на случая с Емилиян Гебрев продължава и краят му не се вижда. Гебрев сега настоява за още анализи на пробите от отровата от страна на специализирани лаборатории. Първоначалните резултати показват сходства с невротоксин от групата "Новичок" - субстанцията, която едва не уби Сергей Скрипал."


Документ, публикуван от "Инсайдър" при опита да се обяснят мотивите за покушението.

Документ, публикуван от "Инсайдър" при опита да се обяснят мотивите за покушението.


Фалшификат, създаден от ГРУ за заблуда?


"Инсайдър" повтаря в общи линии изложеното от "Белингкат", като посочва, че причината за отравянето на Гебрев не е ясна и на самия него. Но изданието допълва, че българинът също така смята, че знае кой е автор на фалшивото експортно искане, но отказва да го назове. "Според една от версиите той е станал мишена на ГРУ в резултат на провокация, принудила Кремъл да си помисли, че той е продавал оръжие на американски съюзници в Сирия. (...) Гебрев предполага, че конкурентът му има добре установени връзки с Кремъл и по този начин е искал да го отстрани като подхвърли на Москва фалшификат."


Екипът на "Инсайдър" казва, че е проучил кореспонденцията между българското външно министерство и посолството на Азербайджан в София и на един от документите се вижда Emco Ltd. като доставчик на "военно оборудване" за министерството на отбраната в Баку за датата 5 май 2015 г. Но в следващо писмо на МВнР от 30 април вече стоят имената на съвсем други български фирми - Transmobile Ltd. и Alguns Ltd. за абсолютно същия азербайджански военен Ил-76. Те са посочени като "реалните български износители", които декларирали, че "поради оперативни причини свързани с тяхната готовност за реализация на доставките" планираните полети до Бургас за периода 5-7 май се преместват за 12-19 май 2015 г.


"Проблемът е", казват от руската разследваща група, "че ГРУ е започнало да подготвя операцията още през февруари, т.е. фалшификатът сам по себе си не може да стане причина за покушението. Ако инцидентът с подправената заявка изобщо е свързан с отравянето, това означава, че или тя е само поредната от множество провокации от конкурентите, или, обратното, ГРУ е подправило документа, за да обоснове покушението (в последния случай реалният мотив за покушението остава открит)".


Документ, публикуван от "Инсайдър" при опита да се обяснят мотивите за покушението.

Документ, публикуван от "Инсайдър" при опита да се обяснят мотивите за покушението.


"Омразната осморка", но не на Тарантино


Що се отнася до другата новост в съвместното разследване, тя е че има още 7 имена на руснаци, освен това на офицера от ГРУ Денис Сергеев (оперативно име Сергей Федотов). През 2019 г. той е бил разпознат от запис на охранителни камери пред софийския хотел "Орбита" в деня на отравянето на тримата българи, които имат офиси в сградата.


В "Омразната осморка", както ги нарича "Инсайдър" с името на един от филмите на Куентин Тарантино, са още Сергей Лютенко (агентурна самоличност Сергей Павлов), Пьотр Борисов (Георгий Горшков), Иван Терентиев (Иван Лебедев), Николай Ежов (Николай Кононихин), Алексей Калинин (Алексей Никитин) и Владимир Моисеев (Владимир Попов). В различен формат те идват по трима в България от 15 февруари 2015 г. и на смени остават до 11 март. Второто идване на групата (Федотов, Павлов и Горшков) е по време на отравянето - 24-28 април. Третото пристигане на Денис Сергеев е на 23 май в компанията на Данаил Капралов (агентурно име Данил Степанов), като двамата прекарват една седмица. В края на май Гебрев отново попада в болницата. Капралов-Степанов е описан от "Инсайдър" като служител на ГРУ с квалификация на лекар (което го прави сходен на Александър Мишкин, единият от отровителите на Скрипал в Солсбъри).


"Белингкат" припомня, че вече са посочвали в предишни разследвания Денис Сергеев като генерал-майор от поделение на ГРУ за операции в чужбина. "Той е пътувал до Великобритания да координира операцията на полк. Чепига и полк. Мишкин в Солсбъри през март 2018 г." Според разследващата група всичките 8 посочени служители са от едно и също поделение и подготовката за покушението срещу Гебрев вероятно е започнала повече от година по-рано. Моисеев е бил в Бълтария през март 2014 г., а после през септември, ноември и декември, с фалшива самоличност и представящ се за фотограф и журналист на вече не съществуващо списание за руско морско застраховане.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (199)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Курица не птица, Болгарии не за граница.
  За силните на деня най-важното е на първо място да се реализира на 100% руският интерес. Родината, кучетата я яли.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 356 Неутрално

  Продажбата на оръжие е висша човешка ценност и морален императив както ни учи бай Тръмп дъртия .Може и на две воюващи страни едновременно , ако си страхотен милиардер и бизнесмен.
  А руснаци да правят каквото им скимне у нас, е в реда на нащата ,понеже те са ни освободили, създали, написали азбука и научили да говорим..

  Тука обаче има един голям проблем- това е някаква разследваща журналистика която трябва да си удуши и в близко бъдеще никой да не си спомня какво е това ..

 4. 4 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2959 Весело

  ""Според една от версиите той е станал мишена на ГРУ в резултат на провокация, принудила Кремъл да си помисли, че той е продавал оръжие на американски съюзници в Сирия. (...) Гебрев предполага, че конкурентът му има доре установени връзк ис Кремъл и по тоз иначин е искал да го отстрани като подхвърли на Москва фалшификат."

  Лелей, Москава искала да спре оръжието за бунтовните демократи в Сирия като избива производителите на оръжие които им го продават! Това наистина е уникално! Пращат му ОСЕМ отровители и резултатът е както при Скрипал! Това последното е сигурно доказателство че е работа на ГРУ?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 5. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  Колкото и да демонстрира вярност към ББ, Гебрев май не си дава сметка, че бизнесът му не е територия на премиера, а на други хора. И те няма да спрат с опитите си. А БХ ще се прави, че не се меси в работата на "независимите органи"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3210 Неутрално

  Подли руснаци, при десетки търговци продали хиляди тонове оръжия на ИД те тръгнали да тровят дребен Гебрев та чак и провокация му спретнали. Да ама не, за пореден път попаднаха на будни журналисти , които ги заковаха.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Една квартира.
  Но не си стоят в квартирата.

  Затова и организация ОРГ: организирана разследваща група?

  "Според разследващата група
  всичките 8 посочени служители са от едно и също поделение"

 9. 9 Профил на cheburashka
  cheburashka
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Добре де, всичко ОК, но защо трябваше да се намесва и Тарантино в цялата история - каква е идеята на цялото му включване, освен да покаже че който го е писал е гледал някакъв филм преди време ... Да бе говорим, че филмът е The Hateful Eight, а не The Dreadful Eight, каквото е заглавието на статията. Ако бяха седем, Куросава ли щяхте да намесите бе, Дневник?

  I am a dinosaur - somebody's diggin' my bones !
 10. 10 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 356 Неутрално

  До коментар [#9] от "cheburashka":

  В "Омразната осморка", както ги нарича "Инсайдър..

  Туй не е от Дневник...требе да си по внимателен щом показваш такава пунктоалност..
  А говорещите със сайтове може да ги наречем - говорещите с вълци..

 11. 11 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  "Кошмарно е как ресурса от ДЪРЖАВНИ УБИЙЦИ И ОТРОВИТЕЛИ, от ДЪРЖАВНИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ на русия се поставят в услуга на РУСКИ ЧАСТНИ ИНТЕРЕСИ"Това е комично! Но тези от Беленката май не усещат че са станали за смях с идиотските си разследвания и аргументи!
  —цитат от коментар 6 на Julian Mall


  По-скоро ти ставаш за смях в опитите си да омаловажиш станалото.

  SHADOWS of SOFIA
 12. При апетитите на ДП, когото никой не вижда и не знае кой е, даже и прокуратурата, нищо чудно и да се окаже вярно.....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 13. 13 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 90 Неутрално

  Русия е била, е и ще остане империята на злото поне, докато кремълския диктатор диша !

 14. 14 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  Това за фалшивото разрешително от конкурент като повод за операция на ГРУ е пълна смешка. В случай, че това може да бъде причина, вече трябваше да имаме десетки изтровени оръжейни търговци реални износители. Ако изобщо е имало отравяне, отговорът защо може да даде самият Гебрев, именно защото знаем, че причината не била ясна и на самия него, ръйш. Той и Сашо Дончев не знаеше защо рашаните му отрязаха топузите. И още нещо, паралелът между полковника от ГРУ Скрипал и някой си Гебрев е абсолютна гротеска.

 15. 15 Профил на cheburashka
  cheburashka
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#10] от "lynyrds":

  Прав си - не бях стигнал до подзаглавието на "Инсайдър" (заглавието им е "Отравительная восьмерка"). Но идеята ми бе за безмисленото споменаване на факт, който няма никаква връзка с текста - все едно да пишеш за корупцията по време на Путин, да споменеш, че е плешив като Ленин и да се отплеснеш, че в Русия се редуват шефове плешив/с коса. Както и да е

  I am a dinosaur - somebody's diggin' my bones !
 16. 16 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6295 Неутрално

  Едно е ясно - българските мафиоти се обединяват с руските, а ГРУ е инструмента, който явно два пъти се проваля. Впрочем в Русия има разкрит списък за премахване на всички, които са се борили срещу Русия в Грузия и Украйна, дори косвено, а те са обявени за врагове.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 17. 17 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3420 Любопитно

  Стига го жалихте тоя Гебрев, бе - да не ви е рода !?

  [email protected]
 18. 18 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 868 Любопитно

  Само не разбрахме, къв е тоя страшно отровен Новичок дето никой не умира от него?

 19. 19 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 465 Неутрално


  Главният редактор на The Insider: Руското посолство в София се ползва като плацдарм за ГРУ

  Активността на руското военно разузнаване ГРУ в България е в пъти по-висока отколкото в другите източно европейски страни, казва Роман Доброхотов

  "Една част от разследванията ни се изразява в проследяване на самолетните полети. Ако в другите страни летят по един-двама офицери от ГРУ, то в България те са десетки, които постоянно летят в България. В съветските времена България е била нещо като "хъб" за офицерите от ГРУ за Източна, и не само Източна Европа. Сега явно руското посолство също се ползва като плацдарм за ГРУ", заяви журналистът.

  По думите му, военната база в Бургас се ползва от руското Министерство на отбраната за доставки на оръжия в Сирия.

  https://faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/aktivnostta-na-ruskoto-voenno-razuznavane-gru-v-balgariya-e-v-pati-po-visoka-otkolkoto-v-drugite-iztochno-evropeyski-strani

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 20. 20 Профил на mausmiki
  mausmiki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "Julian Mall":

  А не е ли още по комично това че тук политическите сили правителството и прочие не взема никакво отношение по случая.

 21. 21 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Гебрев всъщност казва: аз съм си верен на Русия, но някои завистници са ме натопили и за малко ГРУ да ме ликвидира. Големият въпрос е не това, дали Гебрев е засегнал или не руските интереси, а как реагира Русия, когато нейните интереси са засегжнати от някой!!!

 22. 22 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  До коментар [#20] от "mausmiki":
  Нашите сили за сигурност са подчинени на руските и не разследват руските действия, освен ако не им бъде възложено от Москва какво да разследват и какъв да бъде резултатът.

 23. 23 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  ... След като излязоха факти за съпричастността на Гебрев в шпионския скандал – че същият е част от схемата на Цветан Василев за овладяването на активите, закупени с пари на КТБ, скандалния оръжейник отново започна гастрола си по телевизионните студия, за да разказва неистини и да манипулира общественото мнение.
  И пак познатите мантри, как на добрия и почтен бизнесмен Гебрев му се пречило да овладее окончателно „Дунарит“.
  Някой или нещо – не е ясно кой, … имало някакви фирми, но било тънко и по различни линии…
  Пълни глупости. Истината е много проста, но е крайно неудобна за крадливия тандем, а и пред удобната бТВ, където предварително са режисирани въпросите към Гебрев, никой не сеинтересува от истината.

  Собствената на Гебрев „Емко“ не може да впише увеличението на капитала на „Дунарит“, защото производството пред регистъра е спряно със съдебно определение по искане на КПКОНПИ.
  Защото опитът да се увеличи капитала на „Дунарит“ ощетява интересите на държавата, която е запорирала акциите на завода по съдебния иск срещу Цветан Василев.
  Целта на Гебрев е чрез увеличение на капитала на намали процента на запорираните акции от 98% на по-малко от 10% и така на практика да ги обезличи.
  Така „добрият“ и „честен“ оръжейник иска да придобие „Дунарит“ – за сметка на държавата.
  Това е истината и тя е лесно проверима в регистъра – всичко друго са манипулации, хленчене и лъжи.
  А на изтърканите мантри, че не познавал Цветан Василев и че нямал нищо общо с него, вече не може да се хване вяра.
  Как твърди, че е придобил „Дунарит“, ако не е имал съгласието на Василев?

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 24. 24 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 595 Неутрално

  " Но той сподели с нас, че бизнесът му е заемал не повече от 10% от общите български продажби за Грузия по време на войната."

  Значи останалите 90% да внимават къде и с кого пият чай, и да не приемат руски парфюми и дезодоранти!

 25. 25 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Само не разбрахме, къв е тоя страшно отровен Новичок дето никой не умира от него?
  —цитат от коментар 18 на moreee


  ТИ и без това нищо не разбираш...

 26. 26 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Офицерът Гебрев , е дал на Майка България 20 години служба в Кинтекс!

  А не го опазихме..??!!
  Народе????

  Даже се опитват да го пришият към радановата русоробна шпионска шайка..
  Споменават за неговия приятел Малофеев!!?

  Приятен на Гебрев, може ли да е лош човек, помислете??!!

  https://btvnovinite.bg/bulgaria/tezhko-obvinenie-i-razkritija-ot-prokuraturata-po-shpionskija-skandal-u-nas-obzor.html

  "компанията "Виваком" трябва да бъде придобита от чужда фирма чрез съдействието на руската банка ВТБ и инвеститор", разкри Гешев. Тази схема обаче не се осъществи, макар че официално се твърдеше, че руският бизнесмен Малофеев има интерес към телекома. "Виваком" бе продадена на бизнесмена Спас Русев в края на 2015 г. за 330 млн. евро. В момента тази сделка се оспорва в различни международни съдилища от две офшорни компании, зад които стои друг руснак - Дмитрий Косарев. Ответник по делата е и ВТБ, която първоначално придоби телекома заради невърнат заем, а после го продаде на Спас Русев.
  Гешев заяви, че освен докладната записка е открит и документ със заглавие: "Придобиване на контрол върху "Дунарит" от Емко ЕООД". "В същия се описва и схема на сделка между няколко компании, които са контролирани от Цветан Василев и Емилиян Гебрев, чрез които предприятието "Дунарит" да стане собственост на последния", уточни той. Сагата с дружеството от военнопромишления ни комплекс се вихри вече 2 години. "Дунарит" беше един от апетитните активи на фалиралата КТБ. След обявяването на банката в несъстоятелност Емилиян Гебрев прави опит да придобие завода, като увеличи капитала му.."
  ---------------------

  След като Гебрев и Малофеев са близки - значи Малофеев е честен човек!
  За мене е така!

  Вакъл Гебрев курбан не даваме!

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 595 Любопитно

  До коментар [#17] от "karabastun":


  Стига го жалихте тоя Гебрев, бе - да не ви е рода !?
  —цитат от коментар 17 на karabastun


  Дойдохме си на думата!
  Значи не трябва да те жаля, ЗАЩОТО НЕ СИ МИ РОДА,Я!
  (Или пък защо да жаля протестиращите майки на деца с увреждания, ЗАЩОТО И ТЕ НЕ СА МИ РОДА...)

 31. 31 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  Стига сте шикалкавили! Вече всички знаем, че Гебрев е отровен от ГРУ.

 32. 32 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#13] от "sbaleev":


  Русия е била, е и ще остане империята на злото поне, докато кремълския диктатор диша !
  —цитат от коментар 13 на sbaleev


  Ще го заменят с друг не по-малко войнствен.
  (Загадъчната руска душа...)

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Белингкат е американска агенция за русофобски измислици. Чудно е как много хора тук им се хващат на тъпотиите.
  —цитат от коментар 29 на monitor13720


  Бе как никой не се оплаква от туркофоби, германофоби, америакнофоби, чайнафоби.
  Само русофоби има на тоя свят и те са приìната за страданията на руснаците.
  И всеки, който не се харесва на днешното ръководство на Русия, попада авроматично в тая категория.
  Хубо, че бойку не с е е сетил да открие гербофоби и бойкуфоби(опази Боже!)

 36. 36 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 304 Неутрално

  До коментар [#6] от "Julian Mall":А не е ли още по комично това че тук политическите сили правителството и прочие не взема никакво отношение по случая.
  —цитат от коментар 20 на mausmiki


  Има политическа сила - ВЗЕ ОТНОШЕНИЕ!

  Есть такая партия!
  Измъкна се, из под Опашката .. събра си редиците и се емна да скача :

  "Млад Малофеев курбан не даваме! Та той е приятел на Гебрев! Пък и няма никакво шпионство и никаква чужда намеса.
  Та те са ни Освободили! Гешеви уйдурми и димки!
  Всичко е фейк!
  Айде на митинг, да късаме рубашки и да попържаме Гешев!"

  Има, има и такива хора в нашата България!
  Слава вам!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#2] от "Hawaii":

  "Педерославна им работа..."

  Мда. :)))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Още при създаването си по времето на Тройната ламя ДАНС беше конституиран като еничерски корпус на Москва с местен наместник - Сараите. Кадровият състав на агенцията се попълва от обезбългарени младежи, рекрутирани от новопръкналите се специалности "Национална сигурност" в Библиотекарскио, Милиционерскио и ЮгодДЗападнио, в които преподават видни мутромилиционеро-библиотекари от библиотекаро-сарайския мозъчен център. Новопостъпилите служители на ДАНС са длъжни да съблекат пред входа на сградата българското си национално самосъзнание, етика и морал и да приемат новия си господар - Москва чрез Сараите. Другата задача на институцията беше да възстанови онези функции на службите, които бяха типични за бившата ДС, но нямат място в една демократична държава - преследване на опозиционери, незаконно подслушване и мръсни бизнес дейности под дипломатическата шапка като изнасяне на национален капитал, пране на пари, търговия с оръжие за ембаргови държави, канали за пренос на наркотици Близък Изток - Европа, експлантация и търговия с човешки органи, износ на "танцьорки" и "балерини". Тепърва ще има да четем за това чудо ДАНС, но не от български медии.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#41] от "cinik":

  "ДАНС беше конституиран като еничерски корпус на Москва с местен наместник - Сараите."

  По-точно от това не би могло да се каже.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на agritires
  agritires
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ейй, глей ся Гешев ко ги прай, той най търси руснаци да мачка от ГРУ

 45. 45 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Форумната вата пак се чуди как омаловажи станалото.

  SHADOWS of SOFIA
 46. 46 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 304 Неутрално

  много се размечта бе...
  —цитат от коментар 40 на bez_ime2


  Рано или късно, русоробите-национални предатели ще сте гепнати!
  Ще сте като Кентървилският призрак в съда- ще се явявате със стонове и дрънчене на вериги“.

 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  Какъвто и да е мотивът за покушението над Гебрев, факт е, че всички вече започват да признават, че такова има, че то е свързано с бизнеса на Гебрев, както и намесата на Русия в него - все неща, коитп ПРАС компанията у нас се опитваше всячески да покрива, защото е съучастник в цялото това отвратително активно мероприятие !
  Но тихо - да не разгневим Кремъл :)

 48. 48 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Цялото кремълско тролско войнство се събрало рано-рано в неделя, да брани господарите си.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 49. 49 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Веднага след убийството на Луканов цялото правителство, Народното събрание, всички служби и военни се бяха парализирали от страх. От тогава много от вождовете ни не смеят и въздух да издиша срещу руснаците.

 50. 50 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  [quote#43:"simChо"][/quote]

  Единственото, което светна, е че дълбоките лични причини на шефката на НАП са били екскурзия в Андите с рядки самолетни връзки.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 51. 51 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  До коментар [#17] от "karabastun":

  Гебрев е овек на Це.Василев.Значи наш(на Дневник) де.

 52. 52 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Цялото кремълско тролско войнство се събрало рано-рано в неделя, да брани господарите си.
  —цитат от коментар 48 на Viva la Evolution


  Уморително е да се спори с факти. Но нека правят опити.

  SHADOWS of SOFIA
 53. 53 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 328 Неутрално

  В различен формат те идват по трима в България от 15 февруари 2015 г. и на смени остават до 11 март. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------Най-смешното е,че за Руското разузнаване пътуванията на ХОМО ДВОЙКИ и ХОМО-ТРОЙКИ са по-ненабиващи се на око отколкото пътуването на хетеро двойка,например.Ха-хааааааПедерославна им работа...Вън от шегата.Кошмарно е как ресурса от ДЪРЖАВНИ УБИЙЦИ И ОТРОВИТЕЛИ, от ДЪРЖАВНИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ на русия се поставят в услуга на РУСКИ ЧАСТНИ ИНТЕРЕСИ
  —цитат от коментар 2 на Hawaii


  Хомо-убийци - най-накрая видяхме новото безаналогово оръжие на Вова... :)

 54. 54 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  До коментар [#17] от "karabastun":Гебрев е овек на Це.Василев.Значи наш(на Дневник) де.
  —цитат от коментар 51 на yanne


  А убийците са руснаци . Значи ваши де.

  SHADOWS of SOFIA
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#49] от "evtimvz":

  "Веднага след убийството на Луканов цялото правителство, Народното събрание, всички служби и военни се бяха парализирали от страх. От тогава много от вождовете ни не смеят и въздух да издиша срещу руснаците."

  Истината е, че руски наемни убийци-изпълнители на мокри поръчки от най-високо място се разхождат безнаказано из България, докато българските служби гледат в другата посока.

  Защото българските служби са по същество руски.

  Едно време ДС беше ОФИЦИАЛНО поделение на КГБ, за което има безброй доказателства: от официални държавни документи през убийството на Геолги Марков, до опита за покушение срещу Папа Йоан Павел СС.

  Днес приемникът на ДС - ДАНС - е онова, което е описал Циник колегата в пост № 41.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 57. 57 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  [quote#43:"simChо"][/quote]

  Може ли да помолите трол-центъра на ГЕРБ да ви разнообрази малко словореда и оформлението на опорките? Вижда се от луната, че ти, плебеса и още няколко черпите информация от едно място. Давам ти акъл, как да проявиш старание в службата чрез добри предложения и да бъдеш повишен в бригадир на трол-бригадата

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 58. 58 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1736 Неутрално
  До коментар [#49] от "evtimvz":"Веднага след убийството на Луканов цялото правителство, Народното събрание, всички служби и военни се бяха парализирали от страх. От тогава много от вождовете ни не смеят и въздух да издиша срещу руснаците."Истината е, че руски наемни убийци-изпълнители на мокри поръчки от най-високо място се разхождат безнаказано из България, докато българските служби гледат в другата посока.Защото българските служби са по същество руски.Едно време ДС беше ОФИЦИАЛНО поделение на КГБ, за което има безброй доказателства: от официални държавни документи през убийството на Геолги Марков, до опита за покушение срещу Папа Йоан Павел СС.Днес приемникът на ДС - ДАНС - е онова, което е описал Циник колегата в пост № 41.
  —цитат от коментар 56 на Norman Granz


  +

  SHADOWS of SOFIA
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#56] от "Norman Granz":

  "Папа Йоан Павел СС" >> Извимянам се, вместо СС да се чете ІІ, натиснал съм латинската буква І, докато съм писал на български шрифт.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 304 Неутрално

  [quote#53:"bez_ime2"][/quote]

  Всичко ще си кажете!
  И колко рубли сте взели , и всичко!

 62. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#57] от "cinik":

  "Може ли да помолите трол-центъра на ГЕРБ да ви разнообрази малко словореда и оформлението на опорките? "

  Една латерна няма право на избор - завъртат й ръчката и тя пее, каквото са й заредили в механизма.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 63. 63 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Оръжие за дългобрадите демократи се е изнасяло от стотици заводи в България, Румъния, Сърбия, Чехия, Китай и др. източноевропейски държави. При това положение как убийството САМО на Гебрев е щяло да помогне на руските интереси е въпрос за милион долари.
  На интересите на ДП със сигурност е щяло да помогне.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  До коментар [#57] от "cinik":"Може ли да помолите трол-центъра на ГЕРБ да ви разнообрази малко словореда и оформлението на опорките? "Една латерна няма право на избор - завъртат й ръчката и тя пее, каквото са й заредили в механизма.
  —цитат от коментар 62 на Norman Granz


  Нещастието е в това, че такива готови латерни са не само гербавите тролове, а и министри, депутати, кметове, общински съветници. Всъщност, не само от ГЕРБ. При избора на Цацаров се видя, че същото важи за 240 депутати и политическите сили зад тях. Латерни, настроени да свирят фолклорни мотиви от село Дръндар.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 66. 66 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  До коментар [#53] от "bez_ime2":

  Хомо-убийци - най-накрая видяхме новото безаналогово оръжие на Вова... :)
  ==================

  😳Помислих че си написали ваналово.... 😊

  "Чуждестранен агент"
 67. 67 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#41] от "cinik":

  " Още при създаването си по времето на Тройната ламя ДАНС беше конституиран като еничерски корпус на Москва с местен наместник - Сараите. Кадровият състав на агенцията се попълва от обезбългарени младежи, рекрутирани от новопръкналите се специалности "Национална сигурност" в Библиотекарскио, Милиционерскио и ЮгодДЗападнио, в които преподават видни мутромилиционеро-библиотекари от библиотекаро-сарайския мозъчен център. Новопостъпилите служители на ДАНС са длъжни да съблекат пред входа на сградата българското си национално самосъзнание, етика и морал и да приемат новия си господар - Москва чрез Сараите. Другата задача на институцията беше да възстанови онези функции на службите, които бяха типични за бившата ДС, но нямат място в една демократична държава - преследване на опозиционери, незаконно подслушване и мръсни бизнес дейности под дипломатическата шапка като изнасяне на национален капитал, пране на пари, търговия с оръжие за ембаргови държави, канали за пренос на наркотици Близък Изток - Европа, експлантация и търговия с човешки органи, износ на "танцьорки" и "балерини". Тепърва ще има да четем за това чудо ДАНС, но не от български медии."

  За съжаление написаното от теб не се ограничава само до ДАНС, а позира в поведението на много ключови институции и проявата на отделни процеси и политики у нас в момента ! Манталитетът на отговорните фактори в държавата ни, когато стане въпрос за отстояване на национални интереси, е на пълно обезличаването и снишаване пред престъпните операции и политика на Кремъл спрямо ЕС и НАТО ! Факт в поведението и на премиер, и на президент !

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  Bellingcat е разследваща организация, който си служи с открити източници на информация. Всякакви снимки и други факти публикувани от граждани в мрежите се филтрират от Bellingcat и се систематизират. За целта се използват съвременни научно обосновани методи.
  Никога не предоставят категорични заключения а само огромен пакет от публични данни, които дават възможност всеки сам да си направи заключение.

  подпис
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  Разследванията на Навални срещу руската корупция са убедителни, защото Навални използва методите по подобие на Bellingcat.

  подпис
 72. 72 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2708 Весело

  Някой тук си въобразява, че самобявеният от другаря Гебрев атентат към светлата му БКП-ДС-личност има някакво друго значение, освен като повод надълго и прешироко да се търкалят из медиите думите Русия-ГРУ-тероризъм? И че това не е акт на хибридна война?
  Хе, хе ;)

  Мараба, С-ДС доносници!
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 304 Неутрално

  За силните на деня най-важното е на първо място да се реализира на 100% руският интерес. Родината, кучетата я яли.
  —цитат от коментар 1 на georgi nikolov


  Хубавото е, че ГРУ разчита само на недобитите костококи и жалкото войнство из зад Опашката на Коня...

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Някой тук си въобразява, че самобявеният от другаря Гебрев атентат към светлата му БКП-ДС-личност има някакво друго значение, освен като повод надълго и прешироко да се търкалят из медиите думите Русия-ГРУ-тероризъм? И че това не е акт на хибридна война?Хе, хе ;)
  —цитат от коментар 72 на Манчо


  Гербев е гражданин на България .А УБИЙЦИТЕ са чужди граждани .Тия преспивни песни ги пей на сборището в Копринка.

  SHADOWS of SOFIA
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#75] от "Позорно събрание":

  "Много ме кефи, как русоробските отрепки, омаловажават Гебрев, за да омаловажат самият факт, който е НЕДОПУСТИМ !"

  Фактът е, че убийци от руските тайни служби си влизат и излизат от България, когато си поискат и когато "дългът ги призове".

  Мога само да гадая каква част от тях имат КУПЕНИ български паспорти, т.е. шарят безнаказано из цяла Европа.

  По закон, българско гражданство се дава с подпис на вицепрезидента.

  Не е трудно да се сметне колко е 2+2.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 82. 82 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#70:"bez_ime2"]
  —цитат от коментар 73 на simChо
  Ще ви приберат всичките!Ясно е и защо сте зад Гебрев - нали той беше заедно със Станишката за доставката на оръжие за Грузия..И сте си Каскети-Станишкоиди потомствени..[/quote]

  Добре, добре..., сега се успокой, карикатура...

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 304 Неутрално

  [quote#76:"simChо"]
  —цитат от коментар 77 на Позорно събрание
  Ехааа, пак ли Костов е виновен гнидо мръсна долна продажна[/quote]

  Пак!

  По ДЕЛАТА ще ги познаете!
  Скочиха ли, костококите в защита на Руските интереси и на Гебрев - скочиха!

  Ето и още за рубладжийската пасмина:

  https://corruptionbg.com/Sdelkata-Za-Neftohim

  Едвин Сугарев:

  По-интересен е другият негов отговор – за продажбата на единствената работеща българска рафинерия на „Лукойл“. Цитирам дословно:

  „Нефтохим” беше продаден на руска фирма, защото е с руска технология и преработва руски нефт. И затова представляваше интерес само за руски фирми.

  Винаги ме е впечатлявала способността на държавниците да изричат публично неистини, без да им мигне окото. От справка за вноса на суров петрол за периода 1991 – 2003 г. поискана от Лъчезар Тошев, става ясно, че съвсем не сме купували и преработвали само руски нефт.
  В периода август – декември 1991 г. например доставките от Русия по обем са чак на пета позиция с 272 592 т.; на първо място е Судан – с 1 228 230 т. През 1994 г. сме внесли от Иран 1 286 214 т; през 1995 г. сме внасяли нефт дори от САЩ; през 1998 г. сме внесли от Ирак 681 329 т (как ли е станало – нали по това време е в действие ембаргото). През 1999 г. освен от Русия сме внасяли нефт от Алжир, Тунис, Израел, Казахстан, Египет.."


  Ето и от Огнян Минчев:

  "Кой свали Виденов? .. Свали го проектът на Газпром "Топенерджи" .."

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  До коментар [#41] от "cinik":"ДАНС беше конституиран като еничерски корпус на Москва с местен наместник - Сараите."По-точно от това не би могло да се каже.
  —цитат от коментар 42 на Norman Granz


  Е ако за вас Москва и кодовото име на Анкара ще се съглася че ДАНС се ръководи от сараите и затова не е заловил нито един турски агент въпреки че те са поне сто пъти повече от руските!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Подли руснаци, при десетки търговци продали хиляди тонове оръжия на ИД те тръгнали да тровят дребен Гебрев та чак и провокация му спретнали. Да ама не, за пореден път попаднаха на будни журналисти , които ги заковаха.
  —цитат от коментар 7 на дерибеев


  Правилно.

  Освен подли са и тъпи.

 92. 92 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2959 Любопитно

  [quote#88:"Julian Mall"]
  —цитат от коментар 89 на Позорно събрание
  Пак ли ти бе, тор безподобна!Що не заминеш за Оренбург бе?!? Мамичката ви мръсна двулична!Виските викате за матуката в един глас, ама НИКОЙ не е емигрирал натам, НИТО ЕДИН!Гниди подчинени без собствено мнение![/quote]

  Затваряй си мръсната уста че овоня форума и без това освен псувни безмозъчната ти кутия не ражда нищо смислено!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2582 Неутрално

  Моисеев е бил в Бълтария през март 2014 г., а после през септември, ноември и декември, с фалшива самоличност и представящ се за фотограф и журналист на вече не съществуващо списание
  —цитат от коментар 0 на Статия


  За да си шета спокойно човека из страната ни пределно ясно е, че власт няма!
  Но още по лошо е, ако същата власт си е затваряла умишлено очите, което означава директно, че това е съвместно мероприятие на мутрите от герб и руснаците!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Офицерът Гебрев , е дал на Майка България 20 години служба в Кинтекс!А не го опазихме..??!!Народе????Даже се опитват да го пришият към радановата русоробна шпионска шайка..Споменават за неговия приятел Малофеев!!?Приятен на Гебрев, може ли да е лош човек, помислете??!!https://btvnovinite.bg/bulgaria/tezhko-obvinenie-i-razkritija-ot-prokuraturata-po-shpionskija-skandal-u-nas-obzor.html "компанията "Виваком" трябва да бъде придобита от чужда фирма чрез съдействието на руската банка ВТБ и инвеститор", разкри Гешев. Тази схема обаче не се осъществи, макар че официално се твърдеше, че руският бизнесмен Малофеев има интерес към телекома. "Виваком" бе продадена на бизнесмена Спас Русев в края на 2015 г. за 330 млн. евро. В момента тази сделка се оспорва в различни международни съдилища от две офшорни компании, зад които стои друг руснак - Дмитрий Косарев. Ответник по делата е и ВТБ, която първоначално придоби телекома заради невърнат заем, а после го продаде на Спас Русев.Гешев заяви, че освен докладната записка е открит и документ със заглавие: "Придобиване на контрол върху "Дунарит" от Емко ЕООД". "В същия се описва и схема на сделка между няколко компании, които са контролирани от Цветан Василев и Емилиян Гебрев, чрез които предприятието "Дунарит" да стане собственост на последния", уточни той. Сагата с дружеството от военнопромишления ни комплекс се вихри вече 2 години. "Дунарит" беше един от апетитните активи на фалиралата КТБ. След обявяването на банката в несъстоятелност Емилиян Гебрев прави опит да придобие завода, като увеличи капитала му.."---------------------След като Гебрев и Малофеев са близки - значи Малофеев е честен човек!За мене е така!Вакъл Гебрев курбан не даваме!
  —цитат от коментар 26 на simChо


  Звездочели, Малофеев ти е безусловно близък.

  Въобще не е необходимо да се сближава с Гебрев, за да го споходи щастието на единението ви.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Доста наивно е твърдението, че руснаците са подведени от български конкуренти на Гебрев да го отстранят. Самата побликация го отхвърля. Чак пък тъй бързо да се задействат, почти автоматично, след фалшивия сигнал за износ към Азербайджан!? По едно няма спор - руснаците са зад опита да бъде отстранен. Но мотивите? Според Гебрев - не толкова износа му за Сирия, Азербайджан /какъвто не е имало/, а и към Грузия - доста незначителен, че да настърви руснацитге да го ликвидират. По-скоро Гебрев и фирмата му станаха техническа пречка руснаците да овладеят оръжейното производство. Това е много съществен мотив. До тук не успяха. А Борисов излавира, казвайки, че най-добре е Дунарит да си го купи държавата. По-добре отколкото Делян Пеевски, все пак.

 99. 99 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  [quote#36:"simChо"][/quote]

  Зацикляш, петолъчке.

  Предполагам, че над фонтанелата ти вече се вие тънка струйка дим.

 100. 100 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  До коментар [#95] от "Шопов":"ДО клалифицирана работа , катоОБЩАК в ЛОНДОН още си не си ДОРАСЪЛ ! ! !"Най-после си каза какво работиш, всички ти завидяхме. :))))Откъде ти е "квалификацията", да не си съкурсант на Гешев? Що не го уредиш и него?
  —цитат от коментар 97 на Norman Granz


  Депресиран е! Весела емигрантска песен нема.

  SHADOWS of SOFIA
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK