Срещата Борисов-Тръмп - важна, но и в много деликатен момент

Срещата Борисов-Тръмп - важна, но и в много деликатен момент

© ReutersДобре, че Руди Джулиани не е посещавал напоследък България и не е разговарял по телефона с управляващите и американските дипломати в България (или поне не знаем за такива разговори). Добре, също така, че бившият вицепрезидент Джо Байдън - или някой високопоставен американец или негов близък - няма бизнес интереси в България. Защото предстоящата в понеделник среща на президента Доналд Тръмп с премиера Бойко Борисов в Белия дом щеше да изглежда много по-различно.


Безспорно, България дължи в значителна степен днешната си демокрация на САЩ и на това, което продължават да правят в тази посока американски държавни и неправителствени институции и обикновени граждани. Това е най-важният гарант на националната ни сигурност през Северноатлантическия съюз, а български офицери и армията като цяло се обучават за сметка на американските данъкоплатци. Десетки хиляди българи имат работа благодарение на 4.5 млрд. лв преки чуждестранни инвестиции, дошли от САЩ, което прави страната шестият по големина инвеститор в българската икономика.


В този смисъл срещата в понеделник в Белия дом е важно двустранно събитие най-вече заради възможността за личен контакт между най-влиятелните хора в управлението и политиката на двете държави. То не бива да се подценява, но и не бива да се надценява заради всичко, свършено от хората, работещи в институциите и администрацията. Също така, това е и една много деликатна среща.
Срещата Борисов-Тръмп - важна, но и в много деликатен момент

© Цветелина Белутова


През последните седмици един след друг американски дипломати и бивши съветници на президента твърдят, че - поне в случая с Украйна - поканата за чуждестранни лидери в Белия дом се е превърнала в "актив", в средство за постигане изпълнението на определени условия от личен политически интерес, които президентът поставя. Доналд Тръмп и екипът му категорично отхвърлят това.


"Това не е възнаграждение за покупката на бойните самолети F-16", изтъкна в петък американският посланик Херо Мустафа за предстоящата среща Тръмп-Борисов. Това изречене не е в официалната версия на нейното слово, но тя го включи още в самото начало и направи пауза, за да го подчертае.


Защото в София има и хора, които възприемат визитата точно в този контекст - на т.нар. транзакционна политика и дипломация. Казано с подсилени краски, Борисов купува американско оръжие за милиарди и получава покана за Белия дом, обещава там да купува американски втечнен природен газ и още оръжие - получава похвала, че е лидер за пример и уважаван на Балканите и в Европа. В крайна сметка, заради сделките двустранните отношения се подобряват, а дали това се случва и с демокрацията в страната, излязла от комунизма преди 30 години, остава друг въпрос. Подобно на случилото се с премиера Виктор Орбан при визитата му във Вашингтон в средата на май.


Срещата Борисов-Тръмп - важна, но и в много деликатен момент

© Reuters


Последен от Източна Европа


Посещението на Борисов би трябвало да е кулминацията на сегашната фаза от политическата му кариера. То обаче е предшествано от продълшителна пауза - последната визита на български премиер в Овалния кабинет бе през 2012 г., тогава Барак Обама покана Борисов. Приключилият тази година мандат на посланик Ерик Рубин е един от малкото в двустранните отношения, в които не е имало покана към София за подобна среща.


Срещата с Тръмп е и последната за лидер на страна от Източна Европа и този факт е показателен, макар че и не бива да се правят някакви грандиозни заключения. Американският президент се срещна първо с полския президент Анджей Дуда през юли 2017 г., последваха тримата президенти на балтийските републики (април 2018 г.), чешкият премиер Андрей Бабиш (март 2019 г.), словашкият му колега Петер Пелегрини (май 2019 г.), румънският президент Клаус Йоханис (август 2019 г.) и Виктор Орбан (октомври 2019 г.).


Бурни дни във Вашингтон


Но визитата се случва в безпрецедентни от десетилетия времена в САЩ, в които не само че президентът е подложен на импийчмънт в Конгреса заради начина, по който води външната политика, но и има шеметна динамика на събитията и все по-разгорещени страсти година преди президентските избори.


Само тази седмица американски дипломат описа пред Конгреса под клетва как посланикът в ЕС Гордън Сондланд казва на Тръмп "Зеленски ще направи всичко, което поискате" и дипломатическите канали са заобикаляни от него и още двама довереници на президента, наричани "Тримата амигоси".


Фиона Хил, бивш съветник за отношенията с Русия.

© Reuters

Фиона Хил, бивш съветник за отношенията с Русия.


Ключов бивш съветник на Белия дом за Русия разказа как доскорошният съветник по националната сигурност Джон Болтън е бил стъписан от подобно поведение по време на среща в Киев и е настоял веднага да бъде информиран правният отдел на Държавния департамент, че няма нищо общо с това, което мнозина смятат за проблемни и може би незаконни действия на Тръмп.


В събота Болтън обяви, че си е върнал контрола над личния си профил в "Туитър", който Белият дом не му е давал (но компанията "Туитър" му е възстановила) след като по настояване на президента подаде оставка на 10 септември. "От страх какво може да кажа? За спекулиращите, че съм се скрил - ще ви разочаровам. Президентският пост и контролът над двете камари на парламента ще бъдат решени след по-малко от година. Време е да говорим отново!", написа той. Болтън е заклет републиканец, но много е вероятно доста хора - в Белия дом и опоненти на Тръмп - са изтръпнали или са се развънлували от думите му какво има да каже.


Безпрецедентни времена за дипломатите


Това не са и най-леките времена за американските дипломати.


Посланик Херо Мустафа, за която това е първото подобно назначение и зае поста си преди месец в София, описа с оптимизъм в първата си програмна реч пред Американската търговска камара приоритетите за следващите 3 години от мандата. Сред тях са и призивът за значителен напредък на България във върховенството на закона, борбата с корупцията и медийната свобода. За Белия дом този възможен акцент в разговорите Тръмп-Борисов се появява, само след като журналисти попитат дали ще присъства в разговора им.


Показателно е също какво казва за ситуацията Ерик Рубин, предшественикът на Мустафа. В публикация на "Вашинтон пост" от 14 ноември са цитирани следните негови думи: "Мисля, че е справедливо да кажем, че за последните 70 години от времената на Маккартизма, това е най-тревожният и най-трудният период за нашите членове." Рубин е президент на AFSA, сдружение, представляващо интересите на дипломатическите служители на САЩ, и припомня началото на 50-те години, когато антикомунистическата истерия в родината му особено силно засяга Държавния департамент. Разликата е, че този път дипломатите са викани на изслушвания в Конгреса не да се защитават лично, а по-скоро като защитници на професионализма в министерството.


Президентът Румен Радев при удостояването на Ерик Рубин с орден "Стара планина" първа степен преди отпътуването му от страната.

© Юлия Лазарова

Президентът Румен Радев при удостояването на Ерик Рубин с орден "Стара планина" първа степен преди отпътуването му от страната.


Но асоциацията на Рубин е изправена и пред непозната територия, на която трябва да брани членовете си, попаднали между интересите на демократи и републиканци конгресмени и сенатори, Белия дом и медиите. "Колегите ни се оказаха в безпрецедентна ситуация, когато в някои случаи са извикани да свидетелстват в Конгреса, но имат изрично нареждане от своя работодател - изпълнителната власт - да не сътрудничат на разследването. Едва ли някой би искал да е на тяхно място, а и не си спомням отдавна да е имало подобно нещо", обяснява бившият посланик в България.


"Никога не сме се занимавали с правна защита в такива мащаби", доълва президентът на AFSA, който припомня, че по времето на маккартизма това сдружение без партийни симпатии не е защитило членовете си и това няма да се повтори. Той изтъква, че колегите му са свидетели, а не обвиняеми, но и че те се нуждаят от адвокати. Организацията събира десетки хиляди долари за хонорари на адвокати, работи с десетки кантори и призовава, където е възможно, тази помощ да е безплатна, казва Рубин, дипломат с 34-годишна кариера.


Стотици бивши дипломати и служители на Агенцията за международно развитие критикуват отношението към свои колеги, включително доскорошният посланик в Киев Мари Йованович. Сред тях е и бившият посланик в София Нанси Макълдауни, чест коментатор за Си Ен Ен на изслушванията в Конгреса. В момента тя ръководи магистърска програма за дипломати в Джорджтаунския университет във Вашингтон. Преди това бе директор на Дипломатическия институт (основният федерален център за обучение и квалификация на служители за външната политика) и на Националния център за подготовка на дипломатически кадри.


Срещата Борисов-Тръмп - важна, но и в много деликатен момент

© Reuters


Кои са основните теми на срещата Тръмп-Борисов


Те бяха обявени на няколко пъти през последните дни и са основно две - енергийна независимост от Русия (включително покупка на американски втечнен газ чрез внос през интерконектора с Гърция и неизветен засега експертен интерес към АЕЦ "Козлодуй" и проекта за нова АЕЦ в Белене) и увеличаване покупките на въоръжение (това е официален ангажимент на България чрез програмата до 2024 г. да постигне поне 2% от БВП да отиват за отбрана).


Малко по-широкият кръг включва сигурността в района на Черно море, борбата със зловредното чуждестранно влияние, подкопаващо демокрацията в България (обикновено под това се имат предвид действията на Русия - бел.ред.).


В българската делегация са вицепремиерите Красимир Каракачанов, който е и министър на отбраната, и Томислав Дончев, както и министрите на финансите и икономиката Владислав Горанов и Емил Караниколов. Показателно е отсъствието на външния министър Екатерина Захариева, която е и вицепремиер по правосъдната реформа.


Каракачанов не е сред най-ентусиазираните привърженици на раздялата със съветската бойна техника и модернизирането на армията и не прикрива често антиевропейските си разбирания като лидер на националистическа партия в управляващата коалиция. Преди дни той награди посмъртно български военен разузнавач, изпратен в Турция на 27 години, разкрит и арестуван две години по-късно и разменен през 1964 г. срещу български граждани от турски произход, обвинени в шпионаж в полза на Турция. В момента това едва ли е най-приятелският жест към страна, партньор в НАТО, а и не е ясно как се вписва в одобряването от България през 2008 г. на Пражката декларация, с която комунистическият режим се осъжда като престъпен.


Каракачанов - самият той вербуван през май 1989 г. за агент на Шесто управление на ДС, заяви тази седмица, че прави крачка към прекратяване на "отричането, обругаването и оплюването" на голяма част от офицерите, служили във военното разузнаване на НРБ. Докато награждаваше един от тях, работил по времето на Вълко Червенков, когато безспорно данните му са отивали директно и в СССР, министърът на отбраната посочи, че за него нямало значение за коя историческа епоха са работили "тези герои". Той каза и кой оплювал: "Тези, които се опитаха за 30 години по всякакъв начин да ни промият съзнанието като народ, за пореден път ни слагат някакви нови идеологически ценности така, както се правеше и след 9 септември. За мен няма разлика дали в името на пролетарския интернационализъм или на глобалния либерализъм промиваш съзнанието на своя народ и го обричаш на самозабвение и унищожение".


В посолството в София сигурно си дават сметка, че това са думи за вътрешнополитическа употреба. Но този министър ще седне в понеделник да разговаря във Вашингтон със същите, които защитават споменатите "нови ценности".


Присъствието на вицепремиера Томислав Дончев не е съвсем ясно, тъй като той по принцип отговаря за еврофондовете. Но той е също така и т.нар. контактна точка и координатор на създаденото през април правителствено звено за борба с дезинформацията. То трябва да е част от базираната в Брюксел Система на ЕС за бързо предупреждение за случаи на дезинформация, манипулиране на обществени дискусии, промяна на дневния ред на обществата и др. Според "Свободна Европа" то работи "когато може" и "ако има време", не е ясно колко сигнала е пратило до Брюксел. Работата му не се улеснява и от това, че ВМРО е чест източник на позиции и призиви за действие, които понякога трудно се отличават от приличащи на "хибридни" акции или съвпадат с много от исканията им.


Срещата Борисов-Тръмп - важна, но и в много деликатен момент

© Правителствена информационна служба


Енергетиката пред изясняване на бъдещето


Министрите на финансите и икономиката Владислав Горанов и Емил Караниколов вероятно са включени заради разговори за възможни инвестиции в отбраната или икономиката и за развиването на енергйните връзки по границите с Турция и Гърция и продължаването им през западната и северната граници на България.


Премиерът Борисов многократно повтори през последните дни, че едва ли не от 2020 г. България ще е готова за енергийна независимост. Той обаче говори за интерконектора с Гърция - проект на близо 10 години, който освен това е само инфраструктура, за чието използване са нужни газови договори за доставки извън тези от Русия. Зачестиха посещенията в Азербайджан, Катар и Израел - потенциални източници на втечнен газ, а разговорите във Вашингтон може значително да внесат яснота по този въпрос и за американското участие.


Но го няма министърът на енергетиката Теченужка Петкова, а ще е любопитно какви ще са реакциите на САЩ за свързването с "Турски поток" и напредването на проекта АЕЦ "Белене" - безспорно затвърждаващи руското господство в този сектор. Газопроводът от турската до сръбската граница още не е готов, а над "Турски поток" е надвиснала заплахата от американски санкции. Представител на Белия дом каза в петък на въпрос за "Турски поток", че "е важна енергийната независимост и очакваме да обсъдим този въпрос с България".


В неделя сенаторът републиканец Джим Риш, председател на сенатската комисия по международни въпроси, съобщи, че към бюджета за отбрана на САЩ за 2020 г. ще бъде добавен текст за болезнени санкции срещу компаниите, изграждащи "Северен поток 2". Той приличал по дух на закона "За енергийната сигурност на Европа" и за положенията му имало консенсус в двете камари на парламента. В предишен проект на Камарата на представителите е включен и "Турски поток", което означава, че ако се стигне до помирителна комисия между двете камари, и този руски проект може да попадне под американски санкции.


Върховенството на закона, медиите, корупцията


Темата за върховенството на закона, корупцията и свободата на медиите бе посочена от високопоставен представител на Белия дом в конферентен разговор с журналисти в петък. Но това не стана при представянето на предстоящите разговори, а когато журналистът Тод Принс от "Радио свободна Европа" повдигна въпроса за коментара на бившия посланик в България Джеймс Пардю. "Вие споменахте, че ще подпомагате просперитета на България, а очевидно привличането на инвестиции зависи от борбата с корупцията", допълни журналистът.


"Благодаря, мисля, че отговорихте на този въпрос вместо мен", каза представителят на Белия дом. "Очевидно, намаляването на корупцията и наличието на законови структури за борба с нея са ключови за бъдещия просперитет чрез привличане на инвестиции и партньорство от международни ябизнес. И със сигурност това ще е нещо, което президентът би искал да подчертае."


Понеже от Белия дом изтъкнаха най-вече партньорството в сигурността, източния фланг на НАТО, модернизирането на армията и енергийната сигурност, друг журналист попита какво имат предивд, когато говорят за "контриране зловредното влияние, заплашващо суверенитета на България".


Отговорът посочи нещо, за което не се говори открито от правителство, президент или службите за сигурост и прокуратурата в България. "Ние сме особено загрижени от множеството свидетелства за руска активност в Европа - не само в България, но те със сигурност присъстват в тази страна - включително опитите да се влияе на избори и да бъдат застрашавани самите основи на демокрацията."


Бен Гитълсън от ABC News върна разговора към корупцията с молба за по-конкретни примери и дали става дума само такива случаи в търговията и икономиката или и в политиката. "Корупцията сериозно пречи на икономическото и демократичното развитие. Поради това искаме да намерим допълнителни канали за работи с България и в частност с правораздавателните органи - да им предоставим средства за борба с корупцията и засилване върховенството на закона и институциите. Докато не постигнат някакъв напредък в тази област, винаги ще им е трудно да изпълнят целта си да имат проспериращо и включващо всичките си граждани общество."


Срещата Борисов-Тръмп - важна, но и в много деликатен момент

© Reuters


"Сигурност чрез сделки е илюзорна"


В последния си брой сп."Икономист" отдели внимание на това дали при сегашното си състояни е и репутация администрацията на САЩ може ефективно да се бори с корупцията в Източна Европа, зависеща и от сътрудничеството между спецслужбите. "Тези агенции с по-малко желание ще споделят информация, ако не смятат, че в Белия дом ги е грижа по този въпрос. Активисти за борба с корупцията казват, че това е така и че са се научили да перифразират комуникацията си, когато опитват да защитят американски инвеститори. "Вече разбираме, че думи като "върховенство на закона" не отварят много врати на тази администрация", казва Мелиса Хупър от американската организация Human Rights First."


Изданието припомня, че няколко държави - Словакия, Румъния, България - купуват американско оръжие, включително F-16, "и биха били щастливи да видят, че отношеята се връщат към транзакционна основа без да им се задават много въпроси. "Те всички купуват самолетите ни, защото така получават влияние", допълва Хупър.


Но "Икономист" предупреждава, че усещането за сигурност, създадено от такива сделки, е илюзорно, ако няма борба с корупцията в бившите комунистически страни. "Мнозина разочаровани експерти в тази област напуснаха Държавния департамент и други агенции, а други обмислят да го направят. "Може да изкарат още една година, но още 4 ще е доста трудно", казва бивш дипломат на САЩ.


"Опитите на Америка да се бори с корупцията в Централна и Източна Европа са в трудна ситуация. Администрацията на Тръмп им дава подкрепа от време на време. В същото време разследването за импийчмънт разкрива поведение в Америка, което напомня на практиките, които страната осъжда по света. Щетите са "неизчислими", казва високопоставен дипломат в Държавния департамент (и цял живот рипебликанец). "Ще са нужни десетилетия да възстановим доверието към нас. Това, което другите държави виждат в Белия дом сега, е всичко, срещу което агитираме да се борят".

Ключови думи към статията:

Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Локхий Мартин ги покани при Тръмп за заслуги за доброто на компанията и към американския БВП, както и да си вземат комисионните.

  Големите американски концерни така правят - организират срещи с американския президент.

  niki
 3. 3 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Аз ако съм на Тиквата, ще си направя татуировка F-16 на единия бицепс и ще го демонстрирам пред президента Тръмп. Той се впечатлява от такива работи.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4122 Любопитно

  Между другото, при срещата между двамата, Бойко за 2 сек. може да счупи врата на "най-влиятелния" мъж на планетата. Та ми интересно, дали Сикрет сървис държи под постояно въоръжено наблюдение чуждестранни лидери?
  Някой може и да "изпуши", "има го в зара"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  нашето бай хой дано не поиска се срещне и с Винету

 7. 7 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Щом и Горанов е там работата ясна,ще харчим още за отбрана.

 8. 8 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На англосаксонския бизнес жаргон мубвикат на това "инсенцитив" - свършил си добра работа за компанията и те те възнаграждават за това в края на годината. Американският Президент е представителна фигура и на американския бизнес, и като му кажат, няма как да откаже.

  Сигурно са му казали, че нашите двойно са допринесли за американската икономика - купуване на самолетуте и кредит от американски банки.

  niki
 9. 9 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 39 Любопитно

  За да има някаква стойност тази среща,тя требеше да се проведе между Блумбърг и елита на ДеБъ!Повече от ясно ест, че съвсем скоро ДеБъ ше управлява в България а Блумбърг в США!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3398 Неутрално

  " Те бяха обявени на няколко пъти през последните дни и са основни две - енергийна независимост от Русия (включително покупка на американски втечнен газ чрез внос през интерконектора с Гърция и неизветен засега експертен интерес към АЕЦ "Козлодуй" и проекта за нова АЕЦ в Белене) и увеличаване покъпките на въоръжение (това е официален ангажимент на България чрез програмата до 2024 г. да постигне поне 2% от БВП да отиват за отбрана)."

  Интересно кой американски инвеститор би дошъл да инвестира у нас милиарди, при условие, че руските самовари стоят все още непродадени и хващат ръжда у нас ! Иначе американски инвеститор в енергетиката ни определено би могъл да ни помогне в борбата срещу енергийната хватка на Кремъл над икономиката ни !

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на Peen40
  Peen40
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Е,Бокича може да изненада Тръмп с една целувка ала Живков-Брежнев.

 13. 13 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2756 Неутрално

  Още сега мога да кажа какво ще се случи на срещата или по-скоро какво ще съдържа изявлението на Дони. Нищо, което касае българоамериканските взаимоотношения и всичко, което касае егото на Дони. Най-вероятно защита и нападение срещу дипломатите на САЩ, начело с Мари Йованович, Бил Тейлър, Гордън Сондленд, Фиона Хил и т.н. по редицата.

  Пазете се от доносника vesolr
 14. 14 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2817 Неутрално

  Хайдеееееее...!
  Стига ста мрънкали. Няма лошо да си в добри отношения със САЩ. То ако е другото, пак ще има мрънкане.

  Еретик
 15. 15 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 184 Неутрално

  Тази статия е писана с краката

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1142 Весело

  Твърде добра ще е акустиката от чимберите по кухата кратуна на магнолията!!!

  Имало едно време ссср...
 18. До коментар [#1] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Дипломатическия протокол изисква Президент да се среща с Президент, така че не е ясно Бойко какво търси в Белия дом.

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 19. 19 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 663 Весело

  Като гледам снимката - трудно ще е, на мястото на Бойко не бих тръгнал...

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4122 Весело

  Бойко е и по-силен, и най-важното, по-богат от двамата!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 23. 23 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Е,Бокича може да изненада Тръмп с една целувка ала Живков-Брежнев.
  —цитат от коментар 12 на gonz0104


  Ще изненада, ама друг път. Това не е някой от европейските меки китки, Тръмп направо ще му изплющи шамар.

 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3547 Неутрално

  До коментар [#18] от "Аз прИдложих Гешев и Цацаров нИ бяхЪ бойкУ дУганЪ и пееФски":

  Тръмп се среща с клиент/портфейл

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на neadekvaten
  neadekvaten
  Рейтинг: 248 Неутрално
 26. 26 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5056 Весело

  Мисля, че и двете страни не казват истината за посещението. А тя е че Баце ще учи Тръмп на футбол.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5166 Неутрално

  Ще са нужни десетилетия за възстановяване на щетите.
  А Борисов и Русия могат да бъдат само щастливи от такова развитие на нещата...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 29. 29 Профил на
  Рейтинг: 263 Неутрално

  За всички мислещи хора, необлъчени от правителствения мейнстрийм е ясно, че медите на трисвиниума, ще опърдят общественото пространство през цялата следваща седмица с високопарни слова и хвалебствия за посещението на ББ в US. Ясно е, че в действителност ще става въпрос за набиване на обръчи. Интересното тепърва предстои.

 30. 30 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 39 Разстроено

  Ще са нужни десетилетия за възстановяване на щетите.А Борисов и Русия могат да бъдат само щастливи от такова развитие на нещата...
  —цитат от коментар 28 на penetrating


  Тека е Дневникъ!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 31. 31 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4122 Весело

  Бойко, посрещащ го с ляв прав, поздрав от "Позитано", десен прав - поздрав от "НеДесните", с ляво кроше от руската агентура го изпращаш към въжетата, и с непозволен удар с тиква/глава, приключваш мача!
  Кубрат трябва да гледа и да записва...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 32. 32 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 1998 Неутрално

  От всичкото писано от всички е най важното ,че най силния в света ще се срещне не с друг от България ,а именно с ББ ,което си е висока чест и за него и за държавата ни .Ясно е ,че няма да постигнем всичките си интереси ,както е ясно ,че често продаваме и американските интереси , но истината е ,че ,благодарение на САЩ ,днес сме и в НАТО и в ЕС и въпреки ,че ни управляват бивши комунисти ,чекисти ,САЩ определят музиката ,щото общо взето всички пари ,които влизат в страната са от еврофинансиране и от гасарбайтерите излезли от тук , благодарение именно на демократите и влизането ни в ЕС и НАТО .

 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4122 Весело

  До коментар [#31] от "hamiltonf":

  Пропуснах само да добавя, че сума ти грантаджии ще веят хавлии пред Доналд, барем се възстанови за следващия "рунд"!
  "Фондация "Америка за България" финансира проект на "Икономедиа". Мненията и твърденията, изразени в изданията на "Икономедиа", са резултат от журналистическа дейност и отразяват редакционна позиция и не непременно възгледите на фондацията или на нейните директори, служители или представители"!
  Да живее!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 34. 34 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#32] от "edin drug":

  досега не се ли е срещал с други българи бай тръмп:)))
  или бай хой си е бай хой:))

 35. 35 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 634 Весело

  Твърде добра ще е акустиката от чимберите по кухата кратуна на магнолията!!!
  —цитат от коментар 17 на citoplast


  То на първата имаше време само за ръкостискане през масата. Така, че сега ще са му в кърпа вързани на тиквата!

 36. 36 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 523 Весело

  Бате сега отива да направи един дълбок метан на Сенсей Тръмп за ужас на грантаджиите точещи "Америка за България". И всичкото това по времето на шоуто "ще има ли импийчмънт". Какво да се прави "not dollars" :)))))

  Бог да благослови Америка за България!
 37. 37 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1142 Весело

  [quote#35:"witch_doctor"][/quote]

  Щатите включват в бюджета си за 2020 г. санкции срещу „СП-2“. А щом включват срещу СП-2, ще включат и срещу Турски поток нищо, че е почти готов, а и в същото това време, американците много мразят троянско-гербов суджук!

  Имало едно време ссср...
 38. 38 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4122 Весело

  До коментар [#37] от "citoplast":

  "американците много мразят троянско-гербов суджук!"


  Сигурно, въобще не са чували и не ги интересува подобен "суджук"!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 39. 39 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1309 Весело

  Еххх, а можеше, можеше например Свети Бойкики да носи хабер на Хилъри и да се връща с пълно чувалче от капитан Грант ако само Историята беше минала по оная другата стрелка през ПРАВИЛНИЯ коловоз :)

  Facing Worlds
 40. 40 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1142 Весело

  До коментар [#38] от "hamiltonf":

  Ще добавя само КОНски суджук. Дано вденеш!

  Имало едно време ссср...
 41. 41 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5292 Неутрално

  Каквото и да се случи в Белия дом, ще е добро за България. При всички случаи ще има признание и инвестиции. И инструкции към Баце, които той ще изпълни.

 42. 42 Профил на иванчолаков
  иванчолаков
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Не е за добро тази среща помнете ми думата!Ще получим само искания без да се съобразявят с нашите интереси!

 43. 43 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4122 Неутрално

  Какво страхотно интервю на американския посланик! Браво, поздравления!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 44. 44 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  До коментар [#1] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":Дипломатическия протокол изисква Президент да се среща с Президент, така че не е ясно Бойко какво търси в Белия дом.
  —цитат от коментар 18 на Аз прИдложих Гешев и Цацаров нИ бяхЪ бойкУ дУганЪ и пееФски


  Стига ни и тоя резил! По-голям не ни трябва. Най- добре е льотчика да не напуска резиденцията докато му изтече мандата и си отиде на село да се разкарва по шорти на бос крак.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 45. 45 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  До коментар [#37] от "citoplast":

  Не могат да го включат за българският газопровод Турция-Сърбия щото е 100% български. Газпром за пръв път няма собственост на газопровод в България

 46. 46 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Не е за добро тази среща помнете ми думата!Ще получим само искания без да се съобразявят с нашите интереси!
  —цитат от коментар 42 на иванчолаков


  За вашите интереси се обърни с молба към Путьо. Всъщност вие защитавате неговите, а не той вашите, но се оправяйте с него както можете.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 47. 47 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  До коментар [#41] от "Alarmstufe: Rot":

  Ще имаме и повече американски пазар.

 48. 48 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  До коментар [#37] от "citoplast":Не могат да го включат за българският газопровод Турция-Сърбия щото е 100% български. Газпром за пръв път няма собственост на газопровод в България
  —цитат от коментар 45 на Да вярваме на истината


  Само където в един момент ще стане собственост на Газпром, поради не погасяване на кредита от българска страна! Игрички на тъпи руснаци и български мутри за пред ЕС.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 49. 49 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5292 Любопитно

  До коментар [#48] от "quatro_4x3":

  Ами ако не стане собственост на Газпром?

 50. 50 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  А какви теми за обсъждане поставя България?

 51. 51 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Интересна среща ще бъде.

 52. 52 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  До коментар [#48] от "quatro_4x3":Ами ако не стане собственост на Газпром?
  —цитат от коментар 49 на Alarmstufe: Rot


  Ами ако баба ти беше мъжка? На подставена компания, работеща в интерес на Газпром устройва ли те? Директно на Газпром е прекалено очевадно и е в противоречие с директивите на ЕС.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 53. 53 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Добре де! А нашите милиарди за ефки не са ли преки чуждестранни инвестиции в тяхната икономика?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 54. 54 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  А какви теми за обсъждане поставя България?
  —цитат от коментар 50 на half truth


  Е как??? Визите!!! Тема, с която пълнят кратуните на простия матрял, за да му се харесат. Визите, които не са почти никакъв проблем, освен за потенциалните емигранти.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 55. 55 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#48] от "quatro_4x3":

  Кога по точно ще се случи за да те попитам пак?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 56. 56 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5292 Неутрално

  До коментар [#52] от "quatro_4x3":

  А, ясно. Свалихме аристократичната маска и превключихме на обичайния каруцарски език.
  Потъвай.

 57. 57 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1032 Весело

  До коментар [#50] от "half truth":

  За ракийката, шопската салата, киселото зеле и техния пробив на муриканския пазар.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 58. 58 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  До коментар [#48] от "quatro_4x3":Кога по точно ще се случи за да те попитам пак?
  —цитат от коментар 55 на tribiri


  За по-конкретна информация се обърни към Теменужка-та и героя от статията. Не участвам в договорките.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 59. 59 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#37] от "citoplast":

  и какво ще ги санкционират

 60. 60 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#41] от "Alarmstufe: Rot":Ще имаме и повече американски пазар.
  —цитат от коментар 47 на Да вярваме на истината


  Ние и сега изнасяме за САЩ два пъти повече отколкото внасяме. Най много Тръмп да поиска балансиране на търговията и пазар за ГМО соя.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 61. 61 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  Между другото, при срещата между двамата, Бойко за 2 сек. може да счупи врата на "най-влиятелния" мъж на планетата. Та ми интересно, дали Сикрет сървис държи под постояно въоръжено наблюдение чуждестранни лидери? Някой може и да "изпуши", "има го в зара"...
  —цитат от коментар 4 на hamiltonf


  Я виж тука:
  https://www.youtube.com/watch?v=5NsrwH9I9vE

 62. 62 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3630 Неутрално

  Разправят че Тръмп щял да окаже голяма чест на наш Бибитко и да го покани при Помилване на Пуйката!

  klimentm
 63. 63 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3630 Весело

  Добре де! А нашите милиарди за ефки не са ли преки чуждестранни инвестиции в тяхната икономика?
  —цитат от коментар 53 на tribiri


  Стига с тези ефки де! Голям праз че сме купили цели 8 самолета,толкова и Амазон можеше да ни достави!

  klimentm
 64. 64 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  До коментар [#52] от "quatro_4x3":А, ясно. Свалихме аристократичната маска и превключихме на обичайния каруцарски език. Потъвай.
  —цитат от коментар 56 на Alarmstufe: Rot


  И какъв отговор очакваш на въпрос от рода на " Ами ако не стане ..." ?! Ако като отговор те устройва повече въпросът "Ами ако стане...", ползвай него. След това посещение на пожарникара в Белия дом, много е вероятно да не стане. За Южен поток дойдоха двама сенатори и не стана, но сега се опитват да го възкресят под малко по-различна форма и щатите подхождат по-сериозно. Ще им избият от чутурите мераците за руски "проекти". След срещата с Тръмп, Бойко ще е едно усмихнато препикано мушкато.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 65. 65 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 264 Любопитно

  Понеже американската маша - Цв.ЦВ. вече е извън играта, то неговата роля ще бъде изпълнявана от Б.Б. Боко и да поиска нещо от Тръмп, то няма да бъде удовлетворено, но за сметка на това пък Тръмп ще постави наѝ-малко три искания, които безусловно ще бъдат изпълнени.
  1. Да купуваме втечнен газ от Амерка, без оглед на икономичеаката целесъобразност на доставката.
  2. Да купим от Америка ядрено гориво за АЕЦ-а, въпреки че тя със сигурност работи по-добре с руско такова.
  3. Ако може да закупим още някоя и друга ЕФ-ка или въртолет Апачи с авансово плащане в броѝ.
  Баѝ Дончо по принцип е арогантен и безпардонен, а сега в добавка е и яко изнервен от течащия Импиѝчмънт, поради което няма да има много време за губене с този тъмен балкански субект, за коѝто ЦРУ твърди, че е част от подземния свят на Балканите!!!!!

 66. 66 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5292 Неутрално

  До коментар [#64] от "quatro_4x3":

  Очаквам отговор по същество, а не да обсъждаме баба ми или майка ти. Не мога да приема тоя хейт. Каквото и да стане утре, то ще е добро за България.
  ПП. Пожарникар е достойна професия, особено уважавана в Щатите.
  ППП. Кой как ще гледа утре, ще видим.

 67. 67 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 215 Разстроено

  "Безспорно, България дължи в значителна степен днешната си демокрация на САЩ и на това, което продължават да правят в тази посока американски държавни и неправителствени институции и обикновени граждани. Това е най-важният гарант на националната ни сигурност през Северноатлантическия съюз, а български офицери и армията като цяло се обучават за сметка на американските данъкоплатци. Десетки хиляди българи имат работа благодарение на 4.5 млрд. лв преки чуждестранни инвестиции, дошли от САЩ, което прави страната шестият по големина инвеститор в българската икономика."

  Безспорни са и резултатите: https://snipboard.io/cKVU7X.jpg 🙄

  (не се чете)
 68. 68 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1032 Весело

  До коментар [#65] от "Илиана":

  Брей да му се невиди. Срещата още не се е състояла, пък ти вече имаш информация за разговорите.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 69. 69 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 883 Неутрално

  До коментар [#1] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":Дипломатическия протокол изисква Президент да се среща с Президент, така че не е ясно Бойко какво търси в Белия дом.
  —цитат от коментар 18 на Аз прИдложих Гешев и Цацаров нИ бяхЪ бойкУ дУганЪ и пееФски

  ============
  Въхх, ми англичаните, дето нямат президент, какво ще правят горките!?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 70. 70 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1032 Весело

  До коментар [#18] от "Аз прИдложих Гешев и Цацаров нИ бяхЪ бойкУ дУганЪ и пееФски":

  Ама то още ли не си научил че в САЩ президентът е също и глава на правителството? Две в едно.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 71. 71 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 215 Весело

  Разправят че Тръмп щял да окаже голяма чест на наш Бибитко и да го покани при Помилване на Пуйката!
  —цитат от коментар 62 на klimentm


  Да, ама... https://youtu.be/TVMTaIIFQgQ

  (не се чете)
 72. 72 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  До коментар [#6] от "САЩ се управлява от Риад":

  мне добре е че не го среща групово като лидерите от прибалтика,
  но дано не стане за мезе като срещата със Зеленски надявам се опита да му стигне да няма такава излагация

 73. 73 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#63] от "klimentm":

  Трябва и ще се купят още самолети и друга техника. Светът за съжаление днес е по-размирен от колкото преди 20 годинки.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 74. 74 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#68] от "tsyrvulan":

  Временият Гоподар на Белият дом е лесно предсказуем, понеже неговият девиз е прост: "НИЕ АКЪЛ СИ ИМАМЕ, НО ВАШИТЕ ПАРИ ЩЕ НИ ДОЍДАТ ДЮШЕШ"!

 75. 75 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2817 Неутрално

  До коментар [#29] от "ilkoiliev123":

  "високопарни слова и хвалебствия за посещението на ББ в US. Ясно е, че в действителност ще става въпрос за набиване на обръчи. Интересното тепърва предстои."
  ===========
  Нито едното, нито другото. Няма да го хвалят много, няма да го мъмрят много. За два милиарда само ще си поговорят кратко и ще насърчат нови инвестиции. Виж, за 100 милиарда на саудитците имаше и танц със саби.
  А какво е морал, четете в речника.

  Еретик
 76. 76 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  До коментар [#66] от "Alarmstufe: Rot":

  Разбира се! Аз също мисля, че утре ще се случат добри неща за България! Очаквам сериозни промени.
  Действително, пожарникар е достойна професия. Но за премиер е нужно много повече от възможностите на един пожарникар. Уважавам пожарникарите, които си вършат работата, но не и пожарникар, който се опитва да е премиер на всяка цена, особено без съответното възпитание, култура, знания и поведение. Простотията не е достойнство и всяка жаба трябва да си знае гьола. Няма друга държава в Европа, в която такъв като Бойко да може да стане премиер! Срамно е.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 77. 77 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  До коментар [#65] от "Илиана":Брей да му се невиди. Срещата още не се е състояла, пък ти вече имаш информация за разговорите.
  —цитат от коментар 68 на tsyrvulan


  От флашката. Няма противоречие.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 78. 78 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Фатална страст...
  Така си замина комунистическата система.

  И Хонекер налиташе на Брежнев.
  Или Брежнев на Хонекер (взаимно).

  Ако Генералните секретари беха по-малко лекомислени
  и по-въздържани, тогава...

  История "ако" не признава.
  Случи се.
  С грандиозни последствия

  До коментар [#12] от "gonz0104":
  Е,Бокича може да изненада Тръмп с една

  целувка ала Живков-Брежнев.

 79. 79 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Ох, господи! Снимката... Помислих че Боку си е извадил онази работа, за да комплексира Тръмп, и Тръмп от завист гледа така вкиснато, ама не... То било главата на някакъв американчо на фона на прозореца...

 80. 80 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 615 Весело

  Опорките са страшно нещо...
  България е купила за малко над милиард долара продукция от САЩ и те видитие ли вече са ни супер благодарани и нямаше да е смешно , ако не етрагично.

  Тези огромни вложения са в размер 0.001% от БВП на щатите
  смях

 81. 81 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 615 Весело

  При БВП на Америка от 20 трилиона долара годишно, дали 1 милиард въобще са успели да ги забележат.
  Какво ще кажат другарите по въпроса

 82. 82 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Тръмп и Бойко ще обсъждат как да се борят с глобализма!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 83. 83 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 602 Неутрално

  "Вече разбираме, че думи като "върховенство на закона" не отварят много врати на тази администрация", казва Мелиса Хупър от американската организация Human Rights First."


  Търсят ли, търсят всевъзможни грантаджии да се изкажат за измисленото "върховенство на закона" отговарящо на техните разбирания...

 84. 84 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#81] от "001":

  Другарите ще кажат, че Тръмп е като прахосмукачката "ДЕ ЛОНГИ МУЛТИ ВАК" или като "ЧЕРНА КОСМИЧЕСКА ДУПКА" - каквото засмУче бял свят не вижда!!!

 85. 85 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Не четеш ли?

  Мъжка компания в Америка.
  ВМРО. Внутрешна московска революционна и т.д. организация.

  А Външна министърка Вицепремиер за реформи в правосъдна система
  е изоставена в България.

  С право. Системата е права. Какви реформи.

  Освен "реформаторката" на права система,
  правилно е изоставена и енергийната министър "Теченужка".

  Пише го в информацията. Публикацията.
  Но иска сериозно четене.

  До коментар [#50] от "half truth":

  А какви теми за обсъждане поставя България?

 86. 86 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  Ще са нужни десетилетия да възстановим доверието към нас. Това, което другите държави виждат в Белия дом сега, е всичко, срещу което агитираме да се борят.

  Аз тука не разбрах само тоя за корупцията на фамилията Клинтън ли говори или за корупцията на семейство Биден говори? ;)

  Щото ако тука у Източна Европа некое синче беше взело такава службица с такава заплата, веднага щеше да почне рев че е корупция. Докато в САЩ това не е корупция, това е просто бизнес и детето е кадърно - много даже. :)

 87. 87 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  е кво ся казвате... дедко значи помъкнАл шкембе воеводата лично да обещае на Тръмп, че нема повече да прай така мило другарче и оп - визите взеха, че паднАха нали :)

  а таа весела дружинка, ей тъй като я гледате кво ни казва е братчеди - двама за Доган, щот етническия мир нали, Дончев за доказателство че дедко е десен евроатлантик, а шкембака - за да не вземе Тръмп ненадейно да поиска нещо... с две думи - коалицийката отива да се понаснима и си води каски, щот леко не са сигурни, че нема им начукат петолъчките покрай галенето на кратунките

 88. 88 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  До коментар [#66] от "Alarmstufe: Rot": "Каквото и да стане утре, то ще е добро за България."

  Добро ще е, но не заради Бойко, а въпреки него! Ще му го наложат!!!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 89. 89 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2491 Весело

  До коментар [#67] от "Бойчо Огнянов":

  Пич, ако си в екстаз от СССР, защо седиш и живееш в Канада?)
  Ела в Путенланд, сега там режим като в СССР. Не, още "по-добре") Преди, в СССР всички бяха малко гладни и малко облечени, и сега, в Путенланд, всичко точно се повтаря)))
  Давай, напред, промени живота си, бъде щастлив!))

  "Чуждестранен агент"
 90. 90 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Ако имаха поне елементарно чувство за такт, биха позапазили фасона на булгарските “управници”. Такова безкрайно унижение е за учебник! А инвестициите се разиват повече от добре - БГ спонсорира щатите с милиарди, сега и втечнен газ послушно ще купува! Пазарни мехаанизми ли? Това пък какво е? Привикваш ги да ти дойдат на крака, нареждаш им какво да правят, че ит усоех да го отчетат! И да не забравят да св борят с “руската намеса”! Майко мила!

  Мърфи е оптимист!
 91. 91 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3446 Неутрално

  До коментар [#13] от "GreenEyes":

  Др. белленд от Мисасага ги заклейми като "дийп стейтъри".

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 92. 92 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 264 Любопитно

  До коментар [#89] от "putinxujlo":

  Един приятел, коѝто със семеѝството си от 18 години живее в САЩ беше изумен от ширещият се в нашите саѝтове негативизъм и подигравки спрямо Русия и Путин - то не бяха казва ТАРАЛЯСНИЦИ, допотопници, кюмюри, пияници, пропадлъци и какво ли още не. В Америка казва, никъде няма да чуеш, прочетеш или видиш такъв неистов АНТИРУСИЗЪМ и се чуди на какво да отдаде и обясни тази разлика.
  ЩО ТАКА, БЕ МИМЕ, ПИТАМ И АЗ??????

 93. 93 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Ако имаха поне елементарно чувство за такт, биха позапазили фасона на булгарските “управници”. Такова безкрайно унижение е за учебник! А инвестициите се разиват повече от добре - БГ спонсорира щатите с милиарди, сега и втечнен газ послушно ще купува! Пазарни мехаанизми ли? Това пък какво е? Привикваш ги да ти дойдат на крака, нареждаш им какво да правят, че ит усоех да го отчетат! И да не забравят да св борят с “руската намеса”! Майко мила!
  —цитат от коментар 90 на султана глаушева


  А къде е чувството за такт на българските управници, като са се подложили на руснаците като дърти проститутки??? Получават точно каквото са заслужили.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 94. 94 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 615 Весело

  Другарите много бързо забравят, че за година и половина техния премиер Орешарски единствено отиде до Виетнам, да открие някакъв ресторант.

  Колкото и да се пънете, Баце е разпознаваем в ЕС, защото заедно с още няколко политика като Меркел, Орбан, са десетина години. България беше председател в ЕС и там също натрупа доста точки Баце.
  Да не говорим, че е от малкото политици заедно с Меркел, който може да се вижда и с Доньо и с Жужи, да се прегръща и целува и с Херо и Юнкер, да си приказва и с Макрон и с Ердо...
  Да го канят и от висшеградската четворка и от Берлин

 95. 95 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 264 Разстроено

  До коментар [#94] от "001":

  От твоите думи излиза,
  че Баце е ПИЧ,
  а ние сме ХАЍВАНИ!

 96. 96 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  Туристиитииии..... Лично да дойдат, че не са сигурни "америханците".... дали тия... разбират кво им се говори по телефончитууу.........

 97. 97 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#67] от "Бойчо Огнянов":

  "Безспорни са и резултатите: https://snipboard.io/cKVU7X.jpg "

  Трольо, ама ти сериозно ли приемаш тези "данни" нарисувани на Paint за верни?
  Да ги анализираме ли поотделно?

 98. 98 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 352 Неутрално

  тази статия би правила чест на Работническо дело преди 50 години - трябва да се помисли за премия за автора

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 99. 99 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Не, не търсят ;)
  Не търсят фрустрати "от кол и въже"
  налазили "върховенството на закона",
  троладжии...

  До коментар [#83] от "z_axis":

  "Вече разбираме, че думи като "върховенство на закона" не отварят много врати на тази администрация", казва Мелиса Хупър от американската организация Human Rights First."

  Търсят ли, търсят всевъзможни грантаджии
  да се изкажат за измисленото "върховенство на закона"
  отговарящо на техните разбирания...

 100. 100 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  До коментар [#89] от "putinxujlo":Един приятел, коѝто със семеѝството си от 18 години живее в САЩ беше изумен от ширещият се в нашите саѝтове негативизъм и подигравки спрямо Русия и Путин - то не бяха казва ТАРАЛЯСНИЦИ, допотопници, кюмюри, пияници, пропадлъци и какво ли още не. В Америка казва, никъде няма да чуеш, прочетеш или видиш такъв неистов АНТИРУСИЗЪМ и се чуди на какво да отдаде и обясни тази разлика. ЩО ТАКА, БЕ МИМЕ, ПИТАМ И АЗ??????
  —цитат от коментар 92 на Илиана


  Много е трудно да се сетиш!
  Америка никога не е "освобождавана" от Русия и никога не е била руска колония, за разлика от България.
  А и приятелят ти е някой като тебе, нали господ ги събирал. Русолизците винаги емигрирате на запад и никога в "любимата" Русия!!! Та и с измисленият ти приятел е така.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK