Процесът за импийчмънт на Тръмп: какво следва

Процесът за импийчмънт на Тръмп: какво следва

© Loren Elliott, REUTERSСлед две седмици публични изслушвания демократите може скоро да прехвърлят процедурата по импийчмънт в правната комисия на Камарата на представителите. Те придвижват нещата "експедитивно", както ги инструктира председателката на Камарата Нанси Пелоси.


По някое време в следващите седмици комисията за разузнаване на Камарата ще връчи доклад на правната комисия, след което демократите ще обмислят изготвянето на законови основания за импийчмънт заради отношенията на президента Доналд Тръмп с Украйна и опитите на администрацията да блокира разследването.


Тези основания ще обхващат въпроси извън опитите на Тръмп да накара Украйна да разследва демократи, включително разследването на специалния прокурор Робърт Мюлър, но решения не са взети.
По този път може да има няколко етапа, включително гласуване в юридическата комисия, гласуване на цялата Камара на представителите и накрая съдебен процес в Сената.


Какво следва в импийчмънта:


Разузнавателната комисия приключва работата си


Демократите в разузнавателната комисия на Камарата на представителите смятат, че имат достатъчно доказателства да изготвят доклад и да продължат нататък. Още не е ясно обаче дали ще изслушат други свидетелски показания в последния момент.


Председателят демократ на разузнавателната комисия на Камарата Адам Шиф заяви в неделя, че няма да изключи възможността комисията му да изслуша още показания в разследването за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Шиф заяви по Си Ен Ен, че комисията му продължава да извършва дейности по разследването, но че няма да допусне администрацията на Тръмп да бави процедурата.


Служители на Шиф и други хора събират изводите на комисията, за да бъдат предадени на юридическата комисия на камарата на представителите, от която се очаква да започне свои изслушвания, за да прецени дали да изготви законови основания за импийчмънт и официална препоръка да се повдигнат обвинения. Той каза, че може да се наложи комисията му да включи анекси към доклада си, за да може правната комисия да продължи нататък. "Разследването няма да свърши", каза Шиф.


До момента няколко потенциални ключови свидетели отказват да дадат показания или документи по нареждане на Тръмп. Сред тях са бившият съветник за националната сигурност Джон Болтън, и.д. началник на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейни, министърът на енергетиката Рик Пери и държавният секретар Майк Помпейо.


Демократите казват, че не искат да губят време в дълги съдебни битки, за да принудят тези свидетели да окажат съдействие чрез призовки. Те обаче все още могат да изслушат показания, ако някой от тези свидетели промени решението си или ако се появят други ключови свидетели.


"Чухме и видяхме убедителни доказателства, че президентът е извършил сериозни нарушения. Има други свидетели, включително някои главни свидетели, които ни се искаше да изслушаме, но има доста изобличаващи доказателства, че президентът е извършил заслужаващо импийчмънт деяние", каза членът на разузнавателната комисия Хоакин Кастро.


Времето започва да не достига, ако Камарата на представителите иска да гласува за импийчмънт преди Коледа, каквато е целта, както довериха демократи в частни разговори. Очаква се разузнавателната комисия да прекара тази седмица в изготвяне и може би дори завършване на доклад за доказателствата, които са събрани през повече от шестте седмици показания на закрити врата и публични изслушвания.


Щом докладът бъде готов, комисията може да гласува предоставянето му на юридическата комисия на Камарата на представителите. Това може да стане още в първата седмица на декември, след като конгресмените се върнат от ваканцията за деня на благодарността.


Юридическата комисия поема процедурата


Пелоси е възложила на разузнавателната комисия, както и на други разследвали Тръмп комисии, да предоставят доказателствата си на юридическата комисия на Камарата. След това се очаква тази комисия да организира изслушвания и да гласува законови основания за импийчмънт. Тази процедура може да отнеме първите две седмици на декември.


Очаква се основанията за импийчмънт да наблегнат предимно на Украйна, въпреки че обсъжданията продължават. Демократите обмислят общо основание за "злоупотреба със служебно положение" срещу Тръмп, което може да се раздели на категории като подкуп и изнудване. Основанието ще се съсредоточи върху твърдението на демократите, опиращо се на свидетелски показания, че Тръмп е използвал служебното си положение, за да окаже натиск на Украйна да извърши политически мотивирани разследвания.


Други основания за импийчмънт може да включват възпрепятстване на работата на Конгреса и възпрепятстване на правосъдието. Второто може да включва доказателства от доклада на Мюлър.


Гласуване на пленарно заседание в Камарата на представителите


На правната комисия може да са нужни няколко дни да обсъди законовите основания за импийчмънт и да гласува по тях, с което ще прехвърли процедурата по импийчмънт в пленарна зала, където цялата Камара на представителите да гласува по тях. Дебатите по импийчмънта ще преминат като за всеки друг закон или резолюция.


Ако процедурата стигне до пленарна зала, демократите ще се стремят да привлекат на своя страна някои републиканци, за да може приемането на текста да е двупартийно. До момента обаче изглежда, че малцина републиканци или дори никой от тях биха се отцепили. Нито един републиканец не подкрепи резолюцията, с която се задействаха изслушванията за импийчмънт.


След приключването на гласуване за импийчмънт демократите ще назначат свои представители за процес в Сената.


Процес в Сената


Демократите от Камарата на представителите се надяват да приключат с гласуването за импийчмънт преди Коледа и да изпратят основанията си на контролирания от републиканците Сенат за процес през 2020 г. Освен ако няма промяна на политическата динамика, се очаква Тръмп да бъде подкрепен от контролирания от републиканците Сенат и да бъде признат за невинен.


Все още не е ясно колко дълго би продължил такъв процес, как би изглеждал или кои свидетели може да бъдат призовани. Високопоставени представители на Белия дом се срещнаха в четвъртък със сенатори републиканци за обсъждане на стратегията, но не взеха решение за времетраенето на евентуален процес, нито за други тактически въпроси, казаха двама източници.


Участниците в срещата изразили повече интерес да гласуват веднага щом съберат нужните за оневиняване на Тръмп 51 гласа, отколкото да изготвят конкретен график за процедурата, каза сътрудник на републикански сенатор.


Този сътрудник и един представител на Белия дом казаха, че е бил обсъден двуседмичен процес, но не е било постигнато съгласие за такова времетраене. /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1369 Неутрално
 2. 2 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  Ето за Ламбето е обяснено, дето питаше кога ще се импийчваме. Даже и каква е процедурата несамо кога ами и как. Евлампи ви изпраща сърдечни благодарности "Дневник".

 3. 3 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1016 Весело

  Какво следва? Следва поредното осиране на лефтокрацията.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4285 Неутрално

  Грешки в превода прявят някои момени в текста заблуждаващ, дали това е желано или не. Не е "Разузнавателната Комисия", а "Комисия по Разузнаването", има съществена разлика. И, съдебен процес има в съда, не в Сената.

 6. 6 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Следва да се знае, че импийчмънта е невъзможен практически и е само една дъвка в устата на червените боклуци от цял свят, възраст, пол, цвят и образование. Естественият процес е преизбирането на Тръмп за още 4 години и намирането на негов наследник за още осем.

 7. 7 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "Митев":

  “ Следва да се знае, че импийчмънта е невъзможен практически”

  Нямам идея защо коментираш неща от които си не разбираш. Импийчмънта (който се гласива изцяло то Камарата на представителите) е на практика гарантиран.

  “ Естественият процес е преизбирането на Тръмп за още 4 години и намирането на негов наследник за още осем.”

  Хмм, явно си напълно неадекватен. Което и обяснява бълнуванията ти по-горе.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 8. 8 Профил на DedoLib4o
  DedoLib4o
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Украѝна ще изяде главата на хамериканските военолюбци!

  Янките смятаха, че чрез Украѝна ще еват маѝката на Русия, пък то се оказа, че е обратното. Или коѝто копае гроб другиму - сам пада в него!!!! В дългосрочен план обаче, украинците загубиха наѝ-много, щото Бог – високо, Хамерика - далеко, а Рашън Федерашън е на едната ограда, а както е казал народът: "Без брат може, но без комшия – НЕ!"

 9. 9 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#7] от "|":

  Когато се случи импийчмънта практически, ела ми се обади. Дотогава си дъвчи червената дъвка с червило!

 10. 10 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 663 Весело

  От повече от полвин век не се намери един републикански президент, който да изпълни високите изисквания на привържениците на ДП... Нищо ново под слънцето. Американският народ остава на друго мнение, В демокрация като САЩ решават законът и народът, не партиините пристрастя.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 11. 11 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "Митев":

  "Когато се случи импийчмънта практически, ела ми се обади. "

  Аз отдавна съм казал кога ще се случи -- 20 декември.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 12. 12 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#9] от "Митев":

  Митяф пак е неадекватен. Както за футбола така и за политика. А българина уж разбирал от двете. Да беще поне отворил Уикито.
  "Импийчмънт (среща се и като импичмънт) (от англ. – обвинение, дискредитиране) се нарича процедурата, с която законодателен орган официално подвежда под отговорност лице, което е висш представител на властта, за държавна измяна, корупция или друго тежко престъпление. Импийчмънт невинаги означава отстраняване от длъжност – това е само формалното отправяне на обвиненията, подобно на обвинителния акт в наказателното право, и е само първата стъпка за евентуалното отстраняване. "

  Айде днес съм учителка.

 13. 13 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "Nil satis nisi optimum":

  "В демокрация като САЩ решават законът и народът, не партиините пристрастя."

  Затова ли републиканците игнорират законите? :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 14. 14 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#10] от "Nil satis nisi optimum":

  Ами да, все пак на републиканците им е трудно да излъчат президент с IQ повече от 50 и да не е криминален престъпник. Иначе, като извадим тези показатели са си ОК.

 15. 15 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  Време е оранжадата да последва едни от най-близките си сътрудници в затвора...

 16. 16 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 663 Весело

  До коментар [#14] от "Doge":

  До коментар [#10] от "Nil satis nisi optimum":Ами да, все пак на републиканците им е трудно да излъчат президент с IQ повече от 50 и да не е криминален престъпник. Иначе, като извадим тези показатели са си ОК.
  —цитат от коментар 14 на Doge


  Дааа, Роналд Рейгън беше криминален престъпник с IQ клонящо към 0...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 17. 17 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Следва още социалист- демократски цирк в камарата, след Сенатът ОТВРЪЩА НА УДАРА, понеже той също си има собствени сенатски комисии, които могат да разследват когото и колкото си искат, включително участниците в социалист- демократския цирк, провал на усилията на демократите да използват импийчмънта за пропагандни предизборни цели, втори безапелационен мандат на Тръмп инадежда за целия нормален свят!

 18. 18 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3683 Любопитно

  Щом президентът не е демократ, значи е престъпник. И трябва да се махне на всяка цена. Интересна логика имат така наречените демократи. Направо взет прийом от първите години на ЧК. После се сърдят, като ги нарекат новите болшевики. Ми, то си е така.

 19. 19 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#15] от "selqnin":

  Очевидно е едно- през втория си мандат Тръмп ще посети България, както се разбраха с Баце , а ти ще си на жълтите павета с плакат : " Вън Тръмп от България!"

 20. 20 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4197 Разстроено

  "Освен ако няма промяна на политическата динамика, се очаква Тръмп да бъде подкрепен от контролирания от републиканците Сенат и да бъде признат за невинен."

  За съжаление още от началото на процеса по импийчмънт се знаеше, че ще се стигне до този момент (гласуване в Сената), където продажните републиканци имат мнозинство. Те очевидно ще гласуват в защита на своя престъпен съпартиец. И така ще свърши импийчмънт-а. :-(

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 21. 21 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "faeton.":

  "Очевидно е едно- през втория си мандат Тръмп ще посети България, както се разбраха с Баце"

  Само дето това ще се случи в някоя друга Вселена. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 22. 22 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Весело

  Продължението на данданията се вижда от борсовите индекси-- основните индекси бележат връх за месец ноември за деня , макар че в САЩ е още рано.

  Тръмпономиката бумти, демократите се пенят, нормалните хора се забавляват!

 23. 23 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#21] от "|":

  Гледай да си тук след президентските избори, па ша си говорим!

 24. 24 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#23] от "faeton.":

  "Гледай да си тук след президентските избори, па ша си говорим!"

  Ще си говорим, ама ако не се покриеш. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 25. 25 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  До коментар [#19] от "faeton.":

  Вторият мандат на оранжадата ще започне на 35-ти, 16-ти месец, 3012-та година, пада се ШЕСТЪК!!!!

 26. 26 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#16] от "Nil satis nisi optimum":

  Неадекватник, статията е за Доналд макДоналд, Не за Рейгън. Пак не си разбрал.

 27. 27 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#18] от "Vlado Nikolov":

  Не позна. Пресъпник е защото се опита да постигне лична политическа услуга от чужда държава, чрез натиск. "Quid pro quo".

 28. 28 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#2] от "Doge":

  Действително Дневник и всички коментиращи имат искрените ми сърдечни благодарности и признание. Участието ми тук КАТЕГОРИЧНО ми изби секви умнокрасивистии от иначе доста либералната главица :)

  А циркът с 'импийчмънта' се развива при доста слаб интерес и самите 'демократи' са наясно че просто дигат пушилка, около 'руската връзка' повече ви лъжеха и се пенявехте

  Facing Worlds
 29. 29 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 663 Весело

  До коментар [#26] от "Doge":

  До коментар [#16] от "Nil satis nisi optimum":Неадекватник, статията е за Доналд макДоналд, Не за Рейгън. Пак не си разбрал.
  —цитат от коментар 26 на Doge

  Личните нападки не саа доводи, но ти не си разбрал. Статията е за един и същ сценарий, който демократите разиграват със завиден хъс всеки път от повече от полвин век, когато бъде избран президент републиканец. Не помня как се нарича човек, койти прави едно и също и чака различни резултати...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 30. 30 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "Saint of Me":

  “ Участието ми тук КАТЕГОРИЧНО ми изби секви умнокрасивистии от иначе доста либералната главица :)”

  Това, разбира се, са пълни фантазии. Ти продължаваш да си.най-големия умникрасавчик в Дневник. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 31. 31 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#29] от "Nil satis nisi optimum":

  “ Статията е за един и същ сценарий, който демократите разиграват със завиден хъс всеки път от повече от полвин век, когато бъде избран президент републиканец”

  Я припомни кога демократите са импийчвали президент, да ти се посмеем.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 32. 32 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#29] от "Nil satis nisi optimum":

  Може ли да ми припомниш, кога са полагали Рейгън в процедура на импийчмънт? Какъв сценарий. Не се обиждай, обаче само неадекватник, може да прави паралели между Рейгън И Дръмб.

 33. 33 Профил на Златин Атанасов
  Златин Атанасов
  Рейтинг: 8 Весело

  А спомняте ли си времето, когато Джордж дабълЮ беше най-лошото нещо, което се е случвало на САЩ... янките винаги са обичали да се надскачат.

  He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man
 34. 34 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 663 Весело

  До коментар [#31] от "|":

  Никсън, после разследване в Конгреса срещу Рейгън, Буш младши- дело срещу избиранет му... Нека смехът започне сега...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 35. 35 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 663 Любопитно

  До коментар [#32] от "Doge":

  Силно развиваща се икономика на САЩ;
  противопоставяне срещу аятоласите в Иран;
  опити за спиране на газопроводи доставящи валута на Кремъл;
  стремеж към паритет при ракетите със среден обсег в Европа...

  Това кой го прави? Рейгън или Тръмп?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 36. 36 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#34] от "Nil satis nisi optimum":

  Неадеквтник Никсън е импйчнат, не Рейгън. И е отстранен лсед като самата републиканска партия го намира за виновен по Уотъргейт. Пак показваш нулев познания?

 37. 37 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#35] от "Nil satis nisi optimum":

  Недекватник, кога са подлагали Рейгън в процедура по импиймънт? Чакам отговор.

 38. 38 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#35] от "Nil satis nisi optimum":

  Кой е натискал да се хвърля кал по политически противник от страна на чужда държава? Рейгън или Тръмп? Отговори?

 39. 39 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  Чакай да видим, за какво импийчват Тръмп?
  Силно развиваща се икономика на САЩ; - НЕ!
  противопоставяне срещу аятоласите в Иран; - НЕ!
  опити за спиране на газопроводи доставящи валута на Кремъл; НЕ!
  стремеж към паритет при ракетите със среден обсег в Европа... - НЕ!
  Оказване на натиск върху чуждо правителство с цел оччерняване на политически противник - ДА!

  =================
  Н-Е-А-Д-Е-К-В-А-Т-Н-И-К!

 40. 40 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 398 Весело

  Ясно е, че Тръмп няма да бъде отстранен, но само гледайте ако демократите сглупят да гласуват импийчмънт (все още не се знае дали ще се стигне до гласуване и дали част от демократите няма да гласуват против) и Сенатът започне процеса, как ще започнат да летят едни призовки към Байдъновци, Мълърци и всичките превратаджии и това точно по време на предварителните избори на ДП. Цялата им кампания ще се превърне в хаос и логично ще приключи с втори мандат на Тръмп. В момента демократите нямат полезен ход, сами се вкараха в тоя капан.

 41. 41 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  Това което следва ще е доста неприятно! Предстои годината в която явно ще се разкрие всичко, което така ревостно крие оранжевото недоразумение.

  И както каза Джон Болтън конфликтите на интереси и престъпленията с Украйна са нищо в сравнение с това, което е правено с Турция. И с Русия!

  Това, което се разкри за Украйна е доста по- голямо от това, което свали Никсън, можем да си представим какво се крие за Турция, Саудитска Арабия и Рисия!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 42. 42 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#28] от "Saint of Me":

  Надявам се най-после да си получил задоволителен отговор на въпроса "Кога ще се импийчваме?" АКо имаш други въпроси, не се стеснявай, питай, ние ще те просветлим. Между другото ако ти е скучно, предплагам ти да погледаш Сивън Кобер, "Dony and the gian Impeach". Аз специално умирам от смях. Ще ми липсва Дръмб. Вечерните шоута никога няма да са същите.

 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4493 Весело

  Следва цирк...
  —цитат от коментар 1 на Велков


  С главен клоун Велков! 🤣😂

 44. 44 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  Мисля, че едно пенсиониране по здравословни причини все още е изход. Обаче, който бъурзо се затваря!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 45. 45 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4197 Любопитно

  До коментар [#26] от "Doge":

  Точно.... +++

  Специално в тази статия аз бих го нарекъл Доналд Тръмп Мошеника (или Престъпника). Все ще е точно определение.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 46. 46 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  Следва да се знае, че импийчмънта е невъзможен практически и е само една дъвка в устата на червените боклуци от цял свят, възраст, пол, цвят и образование. Естественият процес е преизбирането на Тръмп за още 4 години и намирането на негов наследник за още осем.
  —цитат от коментар 6 на Митев  Не се кахъри нито за Тръмпи, нито за наследниците му в Белия дом .
  За сега още един мандат на Тръмпито, след него още 2 мандата за Иванка, още 2 мандата за зетя и още 2 мандата за Тъмпи-джуниър, или по-простичко казано, общо семейство Тръмп ще изкарат около 28 години като президенти на САЩ ... за сега ...
  В същото време Путя ще ритне попа между краката и там става проблема - няма наследници ...
  Да имаш някакво предложение ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  [quote#43:"vassilun"][/quote]


  Василуне,
  правя ти забележка ...
  Цирковият клоун е ТАЛАНТ и ТВОРЕЦ, а какво талантливо и творческо видя в пенсионирания щабен плъх ?
  Поправи се . Пенсионера Велков може да бъде облечен в ливрея с фуража на главата и да стои на входа на шапито, но само на входа, по- навътре, категорично НЕ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5516 Неутрално

  Твърде много усилия за регистриране на явни осъдителни действия на Тръмп, които ще бъдат оневинени...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 49. 49 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3642 Неутрално

  До коментар [#5] от "daskal1":

  Всъщност дори в англоезичните източници се използват и двата варианта. Зависи откъде са превеждали, но освен в официални документи, където наистина е както ти казваш, в повечето новинарски емисии използват “интелиджънс комити”. Нещо като Камара или “Конгрес”.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 50. 50 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3642 Весело

  До коментар [#40] от "Black Hawk":

  Ясно е че руските опорни точки за превратаджии и “мълъровци” са доста популярни сред тръмпистите но покарата едва ли ще прояде професионалистите от съдебната система. До сега само верните лейтенанти на Тръмп бяха осъдени с ефективни присъди, други чакат да им бъде обявена след като бяха признати за виновни, а уотабаутистите плашат с призовки в Сената и от години се заканват как “другата седмица” ще опандизят Хилъри, Обама, Коуми...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 51. 51 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3642 Весело

  До коментар [#28] от "Saint of Me":

  Верно, ти загуби всякакви лицемерни преструвки и твърдо прегърна кремльовци. Твоя си работа.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 52. 52 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#51] от "vesolr":

  Сподели още някое твое видение, фантазираш увлекателно

  Facing Worlds
 53. 53 Профил на the only easy day was yesterday
  the only easy day was yesterday
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Съдебен процес в Сената е единствения изход от всички тези фалшиви разследвания и там вече ще излязнат на лице кой са конспираторите .
  Демократите обаче се страхуват дълбоко от това след като много добре знаят как започнаха поредното фалшво разследване.
  Между другото тези дни излизат резултатите от първото разследване в което неминуемо ще има подсъдими от правителството на Обама.
  Все пак това все още е Америка а не бананова република която демократите се опитват да направят.

 54. 54 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#40] от "Black Hawk":
  "(все още не се знае дали ще се стигне до гласуване и дали част от демократите няма да гласуват против)"

  Възможно е някои разумни от демократите да играят защитно срещу своите , които упорито искат да си вкарат автогол. С този импийчмънт срещу Тръмп , демократите злепоставят себе си и правят реклама на този , който искат да свалят от власт.

 55. 55 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 132 Любопитно

  Как вървят залозите днес ? Ще ли го импичнат или не, щото аз съм заложил на Тръмп.
  До коментар [#46] от "niksan1":

  Путин има достатъчно кандидат-наследници. Около него е пълно с бъдещи диктаторчета, но не е ясно кой кого ще успее да пре... в предстоящата битка за короната.

  без подпис!
 56. 56 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Как хубаво са ви обяснили какво следва. Само не са обяснили, че все повече демократи конгресмени се разколебават и се отказват да гласуват за импийчмънт. А републиканците се бетонират. При тези фалшиви обвинения Републиканската партия толкова здраво застава зад гърба на Тръмп, че ако сенаторите гласуват за имхийчмънт на Тръмп, повече няма да има Републиканска партия и те няма да са сенатори повече.

 57. 57 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Как хубаво са ви обяснили какво следва. Само не са обяснили, че все повече демократи конгресмени се разколебават и се отказват да гласуват за импийчмънт. А републиканците се бетонират. При тези фалшиви обвинения Републиканската партия толкова здраво застава зад гърба на Тръмп, че ако сенаторите гласуват за имхийчмънт на Тръмп, повече няма да има Републиканска партия и те няма да са сенатори повече.

 58. 58 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3110 Неутрално

  Ще му изкарат още кирливи ризи, много кирливи. Ама файда йок! Червените вратлета си го обичат, даже още повече.

 59. 59 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Весело

  Следва втори мандат.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 60. 60 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2125 Весело

  “Те придвижват нещата "експедитивно", както ги инструктира председателката на Камарата Нанси Пелоси.“
  —————-

  Нанси ли дърпа конците на импичмента? Бог да я пази от злопулуки!

 61. 61 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3642 Весело

  До коментар [#52] от "Saint of Me":
  А, не аз, симпатичното гербаджийче евлампи се отрече публично от Баце, че бил предал крепостта на кремльовци, но после реши сам да стане кремльовец, за да е контра на умнокрасивците.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK