Светът остава разделен за климата въпреки тревожните доклади

Световните лидери на срещата за климата в Мадрид

© Associated Press

Световните лидери на срещата за климата в МадридПодложеното на климатичните изменения човечество почти е достигнало точката, от която няма връщане назад, но има опасност започващата от днес в Мадрид 25-а конференция на ООН за климата (КОП25) да не отговори на настоятелните призиви за незабавни и радикални действия.


Тревожни доклади на учените, гражданско неподчинение на обществеността, милионни шествия на млади хора... От една година подписалите Парижкото споразумение страни са подложени на безпрецедентен натиск, обобщен от лозунга на този двуседмичен форум: #ВремезаДействие (#TimeforAction). "Не можем повече да отлагаме действията за климата", потвърди испанският министър на околната среда Тереса Рибера, чиято страна непланирано пое домакинството на КОП25 след отказа на Чили, която обаче остава председател на конференцията.


Същото послание беше неуморно повтаряно от ООН с наближаването на форума. "Точката на необратимост вече не е далеч на хоризонта, а ясно се вижда и бързо се приближава", заяви вчера генералният ѝ секретар Антониу Гутериш, който осъди "абсолютно недостатъчните" ангажименти срещу глобалното затопляне.


Всеки градус е от значение
Няколко дни по-рано Програмата на ООН за околната среда нанесе удар по надеждите да се достигне идеалната цел на Парижкото споразумение глобалното затопляне да се ограничи до +1.5 градуса по Целзий спрямо доиндустриалната ера. За да стане това, би трябвало емисиите въглероден диоксид да се понижат със 7.6 процента годишно, всяка година, започвайки от 2020 и така до 2030 г. А няма никакви признаци, че те започват да намаляват.


Световната температура вече се покачи с 1 градус, което предизвика нарастване на климатичните бедствия. А всеки допълнителен градус ще усили обхвата на тези отклонения. При сегашното темпо обаче температурата може да се увеличи с 4 или 5 градуса до края на века. А дори и държавите да спазят сегашните си ангажименти, покачването на живачния стълб може да надхвърли 3 градуса. "Това, което все така липсва, е политическата воля", изрази съжаление Антониу Гутериш, сочейки с пръст, без да ги назовава, държавите с най-високи емисии въглероден диоксид, "които не поемат своя дял".


"Някои страни като Китай и Япония дават признаци на нежелание да увеличат амбициите си", смята Лоранс Тюбиана, която е архитект на Парижкото споразумение. Колкото до САЩ, те наскоро потвърдиха оттеглянето си от това споразумение догодина, въпреки че "американският народ" е ангажиран в борбата с глобалното затопляне, увери влиятелният председател на Камарата на представителите, демократката Нанси Пелоси, която е очаквана днес в Мадрид.


С поглед към ЕС


В този контекст погледите се насочват към ЕС и новоизбраната ѝ изпълнителна власт, която днес ще присъства на конференцията заедно с около 40 държавни и правителствени ръководители, в това число петнадесетина от ЕС. Европейската комисия, чийто нов председател Урсула фон дер Лайен се е ангажирала с европейска "зелена сделка", е "новият политически елемент на КОП25", отбеляза Тюбиана. Тя се надява на срещата на върха на ЕС на 12 и 13 декември 28-те да успеят да се договорят за постигане на въглеродна неутралност до 2050 г.


Дори и в този случай обаче ще трябва да се почака до 2020 г. ЕС да представи преразгледаните си по-краткосрочни амбиции. Днес само 68 страни са се ангажирали да увеличат ангажиментите си за съкращаване на емисиите въглероден диоксид през 2020 г. преди КОП26 в Глазгоу. Те обаче съставляват едва 8 процента от световните емисии според експертите. "Хората, които вземат решенията, трябва да покажат, че са загрижени за подложените на най-големи рискове уязвими общности, а не за могъщите и мотивирани от печалбата индустрии", каза директорката на "Грийнпийс интернешънъл" Дженифър Морган.


Южните страни пък очакват повече помощ и подкрепа от северните за справяне с въздействията от климатичните промени. "Призоваваме тези, които носят най-голяма отговорност за тази криза, да изпълнят отговорностите си към най-уязвимите, като не жертват развиващите се островни държави", призова сдружението "Аосис", което представлява тези особено застрашени от покачващото се океанско равнище острови.

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1445 Гневно

  "Подложеното на климатичните изменения човечество почти е достигнало точката, от която няма връщане назад..."

  Тия приказки ги слушаме още от първата конференция в Рио през 1992 - нищо от страшните прогнози не се сбъдна ама наглите паразити се правят все едно никога нищо не е било казвано и продължават с още по-силен плам да ни плашат с Торбалан в килера ако не им платим сумите дето стават все по-колосални.

 2. 2 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1445 Гневно

  "Световната температура вече се покачи с 1 градус, което предизвика нарастване на климатичните бедствия."

  Безсрамна лъжа! Регистрираме повече бедствия от преди заради комуникационните възможности, които имаме сега - преди 100 години никой не е разбирал за наводнения в Бангладеш, суша в Източна Ангола или тайфун на Соломоновите острови.

 3. 3 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 530 Неутрално

  В момента във FT това е пуснато акто топ новина в МОМЕНТА за ДЕНЯ, по CNN тече интервю С АКТьОРА ОТ Game of Thrones TOЧНО за МЪХ КЛАЙМЪТ ЧЕЙНДЖ, а ДНЕВНИК пускат същата боза полу-преведена/полу-написана и тук.

  Кажете после, че няма координиация между сайтовете за новини с НАРАТИВ??

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 4. 4 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 942 Неутрално

  "Някои страни като Китай и Япония дават признаци на нежелание да увеличат амбициите си"

  Ако Китай вярваше на глобалното затопляне нямаше да изхарчи десетки милиарди за да изгради нови острови е Южнокитайско море един метър над морското равнище. В Китай единствено се интересуват как да вземат парите на баламите.

 5. 5 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1445 Гневно

  "При сегашното темпо обаче температурата може да се увеличи с 4 или 5 градуса до края на века..."

  Това кой точно модел го предвижда и с каква вероятност? Понеже досегашните ей толкоз "успешно" предвидиха сегашните температури:

  https://curryja.files.wordpress.com/2015/12/christy_dec8.jpg

 6. 6 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  "Някои страни като Китай и Япония дават признаци на нежелание да увеличат амбициите си", смята Лоранс Тюбиана, която е архитект на Парижкото споразумение.

  Да бе - как може да не са "амбицирани" да затрият икономиките си зарад тоя дето духа само понеже в Европа решили така да правят...

 7. 7 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 952 Любопитно

  До коментар [#6] от "Jazzdevil":

  Я докажи че Европа е затрила икономиката си!?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 8. 8 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4037 Неутрално

  Затоплизма е новото оръжие на световното левичарство , което работи за унищожаване на западната цивилизация. Като не можаха да направят това чрез разпространение на комунизма в целия свет , сега имат за цел да съсипят западните икономики с отделяне на колосални средства за тоя , дето духа , казано почти в буквалния смисъл на този израз. Последна грижа на страните от третия свят е , при наличие на толкова много социални проблеми , които имат да решават , да отделят допълнително средства за глупости. Заплаха за света не са климатични промени , а тези , които ги измислят , разпространяват и налагат като политика.
  Нека да поясня. Не слагам равенство между климатични изменения и екология. Това са две различни понятия. Средства за екология трябва да се отделят , но не и за борба с вятърни мелници.

 9. 9 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#6] от "Jazzdevil":Я докажи че Европа е затрила икономиката си!?
  —цитат от коментар 7 на tsyrvulan


  За затрита икономика не знам, но за последните 20 години ЕС расте 1-2% на година а Китай с 8-9%.

 10. 10 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#6] от "Jazzdevil":Я докажи че Европа е затрила икономиката си!?
  —цитат от коментар 7 на tsyrvulan


  Европа и гражданите и щяха да са чувствително по-богати без "зеления" рекет.

 11. 11 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 842 Неутрално

  . Европа и гражданите и щяха да са чувствително по-богати без "зеления" рекет.
  —цитат от коментар 10 на Jazzdevil


  Като всеки рекет има печеливши, потърпевши и незасегнати. Дори и да не ви се вярва на пръв поглед Германия е водещ производител на"зелени" технологии. За съжаление от време на време се налага да побутва пазара я с Гретчета, я с други лостове. Така че от цялата работа познайте кой ще излезе набутан??

 12. 12 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3055 Неутрално

  Човек не знае от тревожните доклади ли да се паникьоса, на Нансито ли да се зарадва, за гретето ли да мисли, което още ака на яхтичката някъде из океана... такива едни сложни и противоречиви имоции са ни налегнали.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 13. 13 Профил на Sar
  Sar
  Рейтинг: 365 Неутрално

  Грета вече превключи на по-модерната вълна, бори се срещу расизма и колониализма https://www.dailywire.com/news/greta-snaps-change-everything-climate-crisis-about-colonial-racist-and-patriarchal-systems-of-oppression-fossil-fuel-literally

 14. 14 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#11] от "zxp53317185":

  Германия е и основен консуматор на "зелени" технологии и гражданите и "печелят" страхотно от това тока им да е 2-ия (след датския) най-скъп в света.

 15. 15 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Човек не знае====
  —цитат от коментар 12 на Един вампир броди из Европа


  Виж сега, човек като не знае просто не пиши простоти, както и по горните примитиви! Ама те откъде да знаят, ти поне си признаваш!

 16. 16 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Тревожните доклади са фалш. Те са измама. За глобалното затопляне е основана цяла наука,с десетки хиляди учени, които се прехранват от едно единствено нещо, да доказват глобалното затопляне и колко е опасно за живота. Те не могат да не доказват глобалното затопляне или също толкова смъртоносните промени в климата,защото в момента,в който стигнат до извода,че няма опасности за живота и човечеството,в този момент отпада нуждата от тях и те остават без работа. Те не могат друго да работят.

 17. 17 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 952 Весело

  До коментар [#9] от "Ехото на Гласът":


  До коментар [#10] от "Jazzdevil":

  Ама единият ми дава пример с колко растяк Китай без да отчита ниската база от която стартира спиманата държава, другият ми говори чв европейците щели да бъдат по-богати без някакъв си там зелен рекет и прочее глупости на търкалета. Моят въпрос беше дали можете да докажете че Европа е затрила икономиката си, а не да ми разтягате локуми тука. Като не можете, казвате че няма такова нещо като затрита европейска икономика и толкоз.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 18. 18 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#14] от "Jazzdevil":

  Поживял съм доста в Германия и имам добра представа, но според Вас чисто логически вярвате ли че германските граждани въобще усещат разлика в цената на тока. Погледнете малко статистики - безработица на най - ниско историческо ниво. БВП и спестявания на гражданите на най - високо.

 19. 19 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3055 Неутрално

  [quote#15:"witch_doctor"][/quote]

  По твоята логика и добросъвестно цитиране дай да те изгорим, вещице.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8459 Неутрално

  Икономиката им е по-важна от климата.

 21. 21 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 631 Неутрално

  На климатолозите работата им е като на "учените" в науката за половете. Тази наука съществува единствено,за да доказва, че съществуват повече от два пола. В момента,в който здравият разум се наложи и се забрани проповядването на тази щуротия, професорите остават без работа. Цялата наука и всичките " учени" съществуват само заради това да доказват многото полове. Същата история е със затоплистите. И едните и другите ще лъжат яко,защото са лично зашнтересовани да лъжат. Кой от тях ще каже истината и са си изяде хляба?
  Техните доклади са като на професорите от времето на соца. Сещате се,че много фалшиви науки имаше по онова време, които днес ги няма. И там лъжеха здраво.

 22. 22 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#21] от "gozambo":

  Замбо, ти каква научна степен имаш и в коя наука?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 23. 23 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#17] от "tsyrvulan":

  Със същата логика на тебе не могат да ти докажат, че ако пушиш по 5 кутии цигари на ден това имало негативно отражение върху здравето ти понеже нали вчера си бил ОК и днеска също нищо ти няма.

 24. 24 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3055 Неутрално

  [quote#15:"witch_doctor"]
  —цитат от коментар 19 на Един вампир броди из Европа
  По твоята логика и добросъвестно цитиране дай да те изгорим, вещице.[/quote]

  Ма какво се сърдите? Пише ли witch -- пише. На кладата тогава. Какво да го гледаме кой е, какъв е, какво е искал да каже и пр. буржоазни предразсъдъци.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 25. 25 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 952 Весело

  До коментар [#23] от "Jazzdevil":

  Я пак, логичний индивидин. Тютюнопушенето е вредно за здравето. Това е практически доказано от здравните власти във всички държави в които съществуват. Та за каква логика ми говориш? М? Що направо не си кажеш че европейската икономика не е съсипана, ами се ипитваш тука разни неЛогически съждения да ми продаваш.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 26. 26 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#25] от "tsyrvulan":

  ...Това е практически доказано от здравните власти във всички държави в които съществуват...
  —цитат от коментар 25 на tsyrvulan


  Айде като заговори за ПРАКТИКА да ни посочиш, в коя страна е доказано практически, че може да се постигне "въглеродна неутралност" дето Урсула се ангажира да ни я натресе до 2050.
  Европа в момента е в ролята на плувеца дето си слага един колан с оловни тежести и с малко мъка продължава да плува. САЩ, Китай, Индия, Япония разправят - Това е глупаво! докато нашите "европолитици" ни уверяват - ЕС ще бъде лидер в "оловното плуване" - планирали сме в следващите години преминаване от 1 на 2, 5, 10... оловни колана понеже сме "визионери"

 27. 27 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 952 Весело

  До коментар [#26] от "Jazzdevil":

  Когато въглеродната неутралност стане реалност, тогава ще бъде практически доказана. Виж аз колко съм културен. Отговорух точно, кратко и ясно на въпросчето ти. Ама ти на моя въпрос не си отговорил. Само лукуми разтягаш. И ако не се усещаш, пак ще бъда кълтурвн и директен, занасям те и се забавлявам. Много ми е смешно когато разни индивиди разправят за затрити икономики, пък аз рийшли живея точно в такава уж затрита икономика и виждам подобрение с всяка изминала година.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 28. 28 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2583 Неутрално

  "Тревожните" доклади на екомошениците не могат да накарат трезво мислещите да си мръднат и кутрето на левият си крак!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 29. 29 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 950 Любопитно

  Като виждам акъла на мнозинството от изказващите се по форумите, не съм убеден, че е добре да се спаси света - може би е по-добре след няколко десетилетия да има ново начало...

 30. 30 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Винаги светът ще бъде разделен, докато има "бронирани здраво в гърдите", докато има хора, които преди да чуят аргументите на отсрещната страна, вече имат подготвен отговор срещу нея. Баси, спрете планетата, искам да сляза!

 31. 31 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 878 Гневно

  До коментар [#28] от "lz2":

  Уважаеми lz2, какви именно са твоите представи за това, че можем да си правим каквото си искаме и ще ни се размине? Защото именно така въпросът е поставен правилно!

 32. 32 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 878 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=3ckxkIDAPhA Разбирам,у че спекулирам с нечии чувства, но в крайна сметка това е положението.... Уви.

 33. 33 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6072 Весело

  За подобрение на екологията - отлично, за стремеж към въглеродна неутралност - горе-долу, но за постигането и с живи хора, които се множат - е, това вече е утопия :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 34. 34 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 797 Весело

  До коментар [#29] от "Kosta Delev":

  Историята на света е функция от от непрестанните климатични изменения. Всички войни, епидемии и преселения на народите. По-добре да вземат да пръскат пари за борба с гравитацията. Повече полза може да има от страничните открития, които ще бъдат направени.

 35. 35 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#28] от "lz2":

  Така ли мислиш? Виж бюджета на ЕК 2020 и погледни кое е най-голямото перо в него. Всички ги плащаме тия вноски. Тока в България като нищо можеше да е с 30-40% по-евтин ако не бяха ни задължили да сложим едни проценти перки и панели и да ги дотираме за години напред на тройни цени. В цената на бензина и дизела ти калкулират субсидиите за биогорива (една от най-големите екотъпотии). УВЛ каза, че се очаква да сложат нови налози на самолетните билети в ЕС от догодина...

 36. 36 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 878 Неутрално

  До коментар [#28] от "lz2":

  А, ие искам да зная какво мислят "трезвомислещите," ако може?

 37. 37 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3055 Неутрално

  Като виждам акъла на мнозинството от изказващите се по форумите, не съм убеден, че е добре да се спаси света - може би е по-добре след няколко десетилетия да има ново начало...
  —цитат от коментар 29 на Kosta Delev


  Само за такива с Аспергер ли?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 38. 38 Профил на Ciaran
  Ciaran
  Рейтинг: 489 Весело

  Бих казал, че не навсякъде по света здравият разум е на изчезване.

 39. 39 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  При нас е най-тревожно. Брюксел ни спря ЮП, Белене никой не ще да го строи. Наш Боко единствено го успокоява това, че има време до катастрофата. Ще се оттегли на някой екзотичен остров и ще гледа сеир. Прав е! Да се спре производството е почти невъзможно. Но е възможно да се спрат пожарите. В Амазония изтече толкова СО2, колкото всички комини по света бълват за 20 години. И в България имаше големи пожари.

 40. 40 Профил на selinda
  selinda
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ехото на Гласът":

  Да не забравяме, че в Китай имаше доскоро роби - хора китайци отвлечени, за да правят тухли за храна и вода на другия край на Китай. В Китай има хора, за които човешкият живот значи нищо. Все им е едно дали няколко стотин хиляди ще измрат в рудна мина или залети от цунами. Естествено, че никога няма да признаят глобално затопляне, докато ти изработват маратонките, с които си обут, компютъра на който цъкаш по форумите и поне половината от съдържанието в корема на умрелия кит от днеска.

 41. 41 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "lz2":

  ""Тревожните" доклади на екомошениците не могат да накарат трезво мислещите да си мръднат и кутрето на левият си крак!"

  Рабфак, теб поради некадърност никой не може да те накара да мръднеш каквото и да е.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 42. 42 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Безспорно, най-голямата измама в момента!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#43] от "Noise":

  "Екоталибани и бизнес за милиарди.Иначе, пълна измама...И 2010 бяхме на ръба.Уж..."

  Я, и другия талибан се появи и започна да Фърля обиди :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 45. 45 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 766 Неутрално

  нищо от страшните прогнози не се сбъдна
  —цитат от коментар 1 на Jazzdevil


  А когато се сбъднат някой ден, какво, според теб, трябва да сторим с такива като теб, които отричаха предупрежденията?

  Какво наказание заслужавате?

 46. 46 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Безспорно, най-голямата измама в момента!
  —цитат от коментар 42 на ivo


  Докажи го. Ако можеш...

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Един прост въпрос искам да задам.Някой знае ли каква е разликата в морското равнище на екватора и каква на полюсите.Има няма 20 000 метра.Не два метра а 20000 метра.И как така решиха че ако се стопят някакви ледници,водата ще се разпространи навсякъде равномерно.Като даже в момента има 20000 метра.Само питам.

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 49. 49 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#48] от "Петър Петров":

  "Един прост въпрос искам да задам.Някой знае ли каква е разликата в морското равнище на екватора и каква на полюсите.Има няма 20 000 метра.Не два метра а 20000 метра.И как така решиха че ако се стопят някакви ледници,водата ще се разпространи навсякъде равномерно.Като даже в момента има 20000 метра.Само питам."

  Още един кандидат за Нобелова награда дето си мисли, че учените са по-тъпи от него. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "Петър Петров":

  “ Съвсем случайно съм инженерен физик”

  Определено ще да е съвсем случайно. Рабфак? :)

  “А Нобеловата награда от много време не значи нищо.Нещо като Евровизия.Дава се по политически причини.”

  Я разкажи коя Нобелова награда по физика е по политически причини, да ти се посмеем. :)

  “И не ми говори за учени.Учените имат съвсем друго мнение.Това е мнението на журналистите,които са платени от еко мафията.”

  И какво е мнението на учените? :)

  Ме жду другото, гениални физико, какво е твоето ФИЗИЧНО обяснение на тази “разлика на морското равнище между полюса и екватора? :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 52. 52 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#51] от "|":

  Я кажи как се дават нобелови награди по математика.А относно другите въпроси - има учебници.Нищо не идва даром на този свят.Писнало ми е от такива като тебе.Учете и се образовайте.

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 53. 53 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#52] от "Петър Петров":

  “ Я кажи как се дават нобелови награди по математика”

  Кога и къде съм твърдял, че се дават Нобелови награди по математика? Това в рабфака ли ти го разказаха? :)

  “ А относно другите въпроси - има учебници.”

  Учебниците съм ги чел, затова и съм по-образован от теб.

  Та, какво е физичното обяснение на фантазиите ти за разликата в морското равнище? :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 54. 54 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ехото на Гласът":

  Ами така си е. Баламите да си верват във второто пришествие или каквото и да е било там..

  Марс е изконна Американска територия!
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#56] от "|":

  Само да ти обясня.Нобелова награда по математика няма.Нарочно те пробвах да те видя колко знаеш.Явно нищо.Аре лека нощ че в Мадрид е 2:16 и съм на работа утре.Адиос.

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2583 Неутрално

  До коментар [#28] от "lz2":Уважаеми lz2, какви именно са твоите представи за това, че можем да си правим каквото си искаме и ще ни се размине? Защото именно така въпросът е поставен правилно!
  —цитат от коментар 31 на 8th_ball


  Уважаеми 8th_ball,

  Дължа да ви оведомя, че когато почнах да разобличавам лъжите преди седем години в този форум бях съвсем сам и отнасях всички минуси! Сега мнозинството от участниците във форума са на моя страна! Та за темамата относно "разминаването" имаш огромно поле за размисъл, на кого именно и кога няма да му се размине!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 60. 60 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#59] от "lz2":

  “ Дължа да ви оведомя, че когато почнах да разобличавам лъжите преди седем години в този форум бях съвсем сам и отнасях всички минуси! Сега мнозинството от участниците във форума са на моя страна! ”

  Фактът, че все повече българи се лумпенизират и слизат до твоето (определено доста ниско ниво дори и за продукт н рабфак), определено не е нещо с което може да се хвалиш. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#61] от "Петър Петров":

  Казах ти вече, не проектирай своята “образованост” върху опонентите ти. Длъжността ми е “учен”. Все пак, не съм завършил рабфак и поназнайвам това-онова...

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 63. 63 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#7] от "tsyrvulan":

  Ако ЕС не е затрила икономиката си, предстои да го направи. Но в България все още има остатъчно разумни хора, които не искат да плащат данък "въздух".

 64. 64 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 952 Весело

  До коментар [#63] от "Vassil Stoychev":

  Аха, още един ясновидец. Ксто знаеш какво предстои, що не се пробваш да играеш на борсите. Състояние ще направиш.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 65. 65 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 952 Весело

  До коментар [#59] от "lz2":

  Дължа да те уведомя, че повечето от тия дето дискутирсхме тук преди години нспуснаха с погнуда форумчето. Евтиният интернет докара такива откровено необразовани неостри индивиди фа се подвизават и осмърдяват че вече и аз почвам да се замислям да огранича изявите си. Дискусии не се получават, само шумно афиширане на пристрастия и предразсъдъци.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK