Ще стане ли Беларус част от Русия

Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко в Санкт Петербург, 18 юли 2019 г.

© Associated Press

Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко в Санкт Петербург, 18 юли 2019 г.Сценарии за поетапно развитие на "задълбочената интеграция" между Русия и Беларус разгледа в четвъртък политическият клуб на "Росбалт" на кръгла маса в московския пресцентър на агенцията.


Своеобразен фон бяха поредните упреци на беларуския лидер Александър Лукашенко към Москва. Той констатира по-специално, че Русия отново прави спънки на вноса от Беларус, а не е решен и въпросът Минск да получи обезщетение за попадналия в негова рафинерия "мръсен" петрол от руския тръбопровод. "Ние пресмятаме, решаваме нещо. А те се правят, че не е имало мръсен петрол. Ние обаче провалихме своя БВП главно заради петролни проблеми. Защото нефтопреработването у нас е обвързано и с нефтохимията", каза беларуският президент.


Експертите направиха опит да отговорят на някои въпроси. Каква интеграция търсят Москва и Минск? Ще склони ли Лукашенко руската рубла да стане обща валута и да бъдат създадени наднационални политически органи на Единната държава (Съюзната държава между Русия и Беларус - бел. прев.)? Какво трябва да е нивото на интеграция с Русия според беларуското общество?
Павел Кудюкин - социолог и политолог, заяви, че от гледище на Кремъл основният въпрос на интеграцията между двете страни е предимно геополитически, но има и икономически интерес. "Руският капитал отдавна мечтае да започне сериозна приватизация в Беларус и да се включи в тези процеси", каза той. И посочи, че засега капиталът от Русия не е постигнал тук особен успех. "Засега е успял само


частично да приватизира петроло- и газопроводите през територията на Беларус,


да създаде съвместни предприятия в тази сфера. Там обаче има още много сочни парчета от нефтопреработвателната и нефтохимическата промишленост, машиностроенето, хранителната промишленост. Но точно тях не ги пуска беларуската страна", отбеляза експертът.


В очите на част от руските военни "Беларус е удобен плацдарм", заяви Кудюкин. Но в днешния политически контекст географското положение на страната съвсем не е еднозначно - въпросният "плацдарм" може да бъде насочен не към отбранителни, а към нападателни действия, "доколкото тази силно изтеглена на запад издатина с оголен ляв и десен фланг е твърде неудобна и неизгодна за отбрана". Подобни планове обаче има, "както потвърждават и току подновяваните приказки за създаване на руска военновъздушна база в Беларус, отхвърляни от беларуското ръководство, впрочем в твърде учтива форма".


Спомените сред обществото в Беларус за военните нашествия, минавали на вълни през страната столетия наред, са "много болезнени", смята Кудюкин. И вижда тук една от причините Беларус "да не желае превръщане в руски плацдарм, макар че Русия много иска да го придобие". Разсъждавайки доколко е готов Минск да се интегрира с Москва, експертът посочи, че Беларус все още е "доста" рускоезична страна, чието население гледа руски телевизии, но има развито национално самосъзнание - и преобладаващият между беларусите език "не е пречка за това". "Също както повечето ирландци във Великобритания говорят английски, но я елате им кажете, че са англичани", даде пример социологът.


Беларуската власт силно насърчава тези нагласи в обществото, като пропагандира идеята за суверенитет, убеждението, че "Беларус не е Русия", каза експертът. Според Кудюкин "днес беларусите


се осъзнават като отделен народ и отделна страна доста по-силно,


отколкото в началото на 90-те". Както потвърждават и социологическите анкети. Беларусите, каза той, искат сътрудничество по всички вектори - и по източния, и по западния, и по южния, но същевременно смятат страната си за успешна независима държава "и като цяло държат да останат независими".


Кудюкин смята за малко вероятно Минск да приеме и руската рубла като обща валута за двете страни, тъй като икономическата политика на Беларус "има кейнсиански черти" - за да я води и занапред, беларуското ръководство трябва да държи в ръцете си печатния стан. Участниците в сбирката обаче констатираха, че в руското общество и елитите все още доминира съвсем различна визия за Беларус. Там преобладава мнението, подхранвано и от руските медии, че Беларус е част от Русия, а беларусите - само част от руския народ.


Според Игор Минтусов, президент на Европейската асоциация на политконсултантите, "Беларус в лицето на Александър Лукашенко би желала по-тясна икономическа интеграция с Русия". По думите му такава интеграция


според Лукашенко "включва разнообразни отстъпки и преференции,


той иска да стане фактически част от вътрешния руски пазар". Такъв е стратегическият интерес на Минск, казва експертът, защото такава интеграция "може да предпази Беларус от фрустрации на международните пазари". А в тактически аспект беларуското ръководство използва риториката на Лукашенко за интеграция с Русия.


Колкото до стратегията на Москва спрямо Беларус, Кремъл според Минтусов "на първо място се стреми към геополитическа и военнополитическа интеграция с нея". Докато участието на руския бизнес в приватизацията в съседната страна е вече тактически въпрос за руското ръководство.


На известна част от политическия елит и повечето хора в Русия е присъщ "скрит неоимперски синдром", според който за Беларус е по-добре да бъде с Русия - Русия и Беларус практически са едно и също, отбелязва политологът. Москва обаче би предприела по-сурови мерки за задълбочена интеграция само "ако с политиката си Минск прекрачи една "червена черта". Например ако изведнъж реши да присъедини страната към НАТО. Впрочем самият Минтусов смята този сценарий за фантастичен.


На кръглата маса бе споделено и мнение, че Кремъл цели да погълне Беларус - една твърде стабилна политика. Защото през последните 20 години Москва се е убедила: Русия не може да се развива интензивно, например да се откаже от суровинната икономика и да укрепва промишлеността си. Съответно е поет курс единствено към екстензивно развитие - Русия да присъединява нови територии, активи, намиращи се там, и така да увеличава данъчно облагаемото си население. /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (180)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4015 Неутрално

  Въпросът е всъщност дали Беларус има шанс някога да се откопчи от хватката на Кремъл и да бъде относително независима държава ! Смятам, че е много трудно осъществимо, да не кажа невъзможно !

 4. 4 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2775 Любопитно

  А кой ще е баш на баша на новото формирование - Путишенко ?

 5. 5 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  Всъщност дори Белорусите, които никог преди не са имали отделна държава, не искат да се занимават с алкашите на изток.

 6. 6 Профил на alexandar
  alexandar
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Ами то Беларус си е бил винаги част от Рус и по точно Бела-та част.

 7. 7 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Ами то Беларус си е бил винаги част от Рус и по точно Бела-та част.
  —цитат от коментар 6 на alexandar


  Болшевиките правят Беларус, Украйна, ... всички тези образования.
  Затова 20 години се хранят Ленин в Цюрих, Троцки в Виена, ... от аглииското разузнаване

 8. 8 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#6] от "alexandar":

  Бялата част е Украйна бе.
  Виж Достоевски как определя Русь какво е.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 9. 9 Профил на 2LOOP
  2LOOP
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Да се оправят . Имперските рефлекси са неразрушими.Да си седят в границите и вътре да правят каквото искат.

  SHADOWS of SOFIA
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#3] от "samoedin":

  В сегашното положение почти не е възможно. Но, когато се разпадне Русия в сегашните си граници и се правят новите около 30 държави ще стане. И без друго Лукавия от Беларус бяга от Путаран и правилно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 12. 12 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  Да гледаш как в Беларус цял стадион пее "Путин ху@ло" е безценно. А да не казвам, че и децата правят забележки ако някой бл@д каже Беларусия вместо Беларус. Не ги до любват, ако кажеш на някой беларусец в Русия е мизерия той ти отговаря "нормально, так это же Россия"

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Лукашенко прави героични усилия да запази независимостта на страната си , но за това не получава никаква подкрепа от Запада. Очевидно Русия иска да погълне Беларус по геополитически причини и би следвало Западът да е разтревожен от такава перспектива , още повече , че вече има прецеденти с Крим и източна Украйна. Инфантилните западни политици , обаче са разтревожени за промяната на климата и друго сякаш не ги интересува. Зорлем тикат Лукашенко в устата на агресивната руска империя като са го обявили за "последния диктатор в Европа" и се гнусят от него. Отбягват го, не го канят на запад, а в същото време поддържат връзка с кръволока Путин.
  През 30-те години на ХХ век избягалият на запад секретар на Сталин Борис Бажанов , като е гледал флирта на западните държавници Рузвелт и Чърчил със Сталин , ги е нарекъл политически кретени. Днешните западни политици и държавници са същите.

 15. 15 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#6] от "alexandar":Бялата част е Украйна бе.Виж Достоевски как определя Русь какво е.
  —цитат от коментар 8 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Украйна преди болшевиките да вземат властта в Русия и се казва Малорусия.

  Когато Ленин , Троцки и бандитите които ръководят правят Октомвриикия преврат, агнличните им постявят задача номер едно - разчленяване на Русия на максимален брои парчета.

  Взема се за реализация проекта на Авсрийския генерален щаб - създаване на украйнска нация

 16. 16 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5341 Любопитно

  Съответно е поет курс единствено към екстензивно развитие - Русия да присъединява нови територии, активи, намиращи се там, и така да увеличава данъчно облагаемото си население. /БТА
  ................................................................................................................................................................................................
  Това е руската политика-политика на превземане,ограбване и използване.Тъй като собтвената и икономика е на средно развита страна,технологиите в голямата си част са от късните 80-90 години....Ефективноста на руската икономика е 42 % от италиянската...Добрият сценарии е да чакат Лукашенко да си отиде...лощият е ...пуч!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 17. 17 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  [quote#7:"WWW"][/quote]

  Отново говориш глупости. Беларус е била част от Полша току до края на първата световна война. Дори в много части в Беларус полските имена са по-разпространени от руските.

 18. 18 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#10] от "alexandar":

  Касапницата на украинска територия беше направена от Путаран Първи, а той е цар на Русия. Какви ги плещиш?
  Нали точно, заради това Русия е на колене сега. И така ще остане, докато някой милостиво не и резне фенерчето да не се мъчи. Измислена държава с невъзможност да използва територията си, но с радост я дарява на китайците. Раздава Путаран НЕ своя територия, а тази на други народи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 19. 19 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#15] от "WWW":

  Киевска русь........на белите, умните, градивните хора.
  Има, обаче още една Русия. На варварите, на диваците....Московската Рус.

  Взе ли да вдяваш или да ровя за Достоевски, че може да сбъркам някоя дума, но не и смисъла на думите му.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 20. 20 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Наскоро пак гледах един интересен филм за един от болшевишките касапи - Одеския евреин Леон Бронщайн - Троцки.
  Троцки идва 1917 април от Ню Йорк и е инструментален за Октомврииския преврат.
  Парите за преврата са повечето негови, от НЙ, повече от немските пари на ленин.

  Препоръчвам.

  https://www.youtube.com/watch?v=6EcTEvQ6duI
  Лев Троцкий. Тайна мировой революции

 21. 21 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2997 Весело

  😊😂
  Батька-Лукашенко използва Путинланд от 25 години като "парична крава")) И още толкова время ще я ползва)))
  Путен срещу Батька е бебенце още)))

 22. 22 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 831 Неутрално

  [quote#7:"WWW"]
  —цитат от коментар 17 на stanislavdi
  Отново говориш глупости. Беларус е била част от Полша току до края на първата световна война. Дори в много части в Беларус полските имена са по-разпространени от руските. [/quote]

  Пълни глупости.
  Как може такава неграмотност !?
  Потрес !

  Полша я няма от времето на Екатерина Велика.
  Русия, Прусия, и Австрия я разпръчват в края на 18 век.

 23. 23 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  [quote#15:"WWW"][/quote]

  Хахахаха, точно англичаните и американците са виновни Украйна, Беларус и Кавказ отново да влязат в руската империя. Прочети кой продължава първата световна война след капитулацията на Русия, разчленяването й и прочие. Между другото като част от Антатата Русия (без заслуги си взема полските територии в днешна Беларус и Украйна), въпреки, че самата Русия година по-рано беше подписала договор с който даваше независимост на Украйна и част от Беларус и Кавказ

 24. 24 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  нема нема, и им се прииска да прилапат някоя съседна теритрория... зер с какво друго да се похвалят

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 25. 25 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4581 Весело

  До коментар [#20] от "WWW":

  Начи пак ЦРУ то е виновно?!

  klimentm
 26. 26 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#1] от "Тиква загубена":


  И реването на русофобите, нека започне - СЕГА:
  —цитат от коментар 1 на Тиква загубена


  Често ти го казвам, ама не ме сдържа маа му. Никът ти е много на място. Аватара е явно автопортрет.

  Та.

  Има русофилистици и хора реално виждащи нещата в кочинката.

  И все пак, ако за миг приема, че повечето и тук сме русофоби нека видим как е по света.
  Чехите русофоби, Унгарците и те, поляците и те, арменците и те, Словаците също и словенците..............и...........и.........
  Как не се намери нито една страна, която да е русофилистична бе?
  Дай някакво обяснение.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 27. 27 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#15] от "WWW":Киевска русь........на белите, умните, градивните хора.Има, обаче още една Русия. На варварите, на диваците....Московската Рус.Взе ли да вдяваш или да ровя за Достоевски, че може да сбъркам някоя дума, но не и смисъла на думите му.
  —цитат от коментар 19 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Гледай си кокошките в Шумен и не се занимавай с теми дето не разбираш.

  Киевска Рус има токова колкото и Византия.
  Тези имена са измислени в 19 век.
  Византия сама себе си е наричала Римска империя, Източна.
  Киевска рус не е имало, имало е руски княжества, едно от което в Киев.

 28. 28 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 359 Неутрално

  Белоруският колхозник си правеше сметката че ще наследник на Елцин, ама живота му изигра лоша шега, но така или иначе разликата между него и инчХуйло е космическа...Бацката ще си извърти задника на запад и ще даде възможност да се реализира новата Жечпосполита , най-перспективното обединение в Европа!!!

 29. 29 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4581 Весело

  Изключено да стане при Лукашенко който се чувства отлично в днешната ситуация. Евтин нефт от Рассия който сетне препродава, безплатна газ и ухажорите от Масква са за носа!

  klimentm
 30. 30 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 359 Неутрално

  Белоруските криветки и банани са най-перспективните стоки на руският пазар.

 31. 31 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 792 Неутрално

  "На известна част от политическия елит и повечето хора в Русия е присъщ "скрит неоимперски синдром"

  Всеки руснак представлява едно малко агресорче. Руснаците в България имат самочувствието на окупатори, а българските безродни русофили им се радват.

 32. 32 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  [quote#15:"WWW"][/quote]

  И не е малорусия, а новоросия. Разликата е огромна нали, дори днес има град Новороссийск. Така е защото тези територии не са били руски никога до 18 век.

 33. 33 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":

  Климатичните промени може да разрешат напълно всички проблеми на земята.
  Не само с Путаран. Ще ги разрешат и с лудите от Южна Америка.
  Само дето няма да можем да видим, или най-малкото да знаем за това, ако изобщо сме живи.

  Политически.
  Даже Путаран да получи западните граници на сесесерето КАКВО по дяволите се променя? Политически. Тук не искам да мисля за украинците и за беларусите като народи. Какво? Ще си премести келявите ракети с няколко стотин километра на запад.
  Все е тая.
  И по Краснодар да ги изстреля пак няма да остане нищо живо на тая планета.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 34. 34 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 792 Неутрално

  "Спомените сред обществото в Беларус за военните нашествия, минавали на вълни през страната столетия наред, са "много болезнени", смята Кудюкин. И вижда тук една от причините Беларус "да не желае превръщане в руски плацдарм, макар че Русия много иска да го придобие"

  През много "освобождения" е минала Беларус и най-накрая са освободили като са я присъединили към Русия. Българите сме имали по-добра съдба. Руснаците не успяха да ни "освободят" така , както те желаеха , като ни превърнат в руска провинция.

 35. 35 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#30] от "LudLustrator":

  Какви са тия криветки?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 36. 36 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#20] от "WWW":

  //Лев Троцкий. Тайна мировой революции //
  =====================
  Защо този плевел поникна в Русия, просто бе другарю, щото има почва...или по- точно няма!!!!

 37. 37 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 792 Неутрално

  "днес беларуситесе осъзнават като отделен народ и отделна страна доста по-силно, отколкото в началото на 90-те". Както потвърждават и социологическите анкети. Беларусите, каза той, искат сътрудничество по всички вектори - и по източния, и по западния, и по южния, но същевременно смятат страната си за успешна независима държава "и като цяло държат да останат независими".

  Това е благодарение на Лукашенко. За отбелязване е , че държавните глави на бившите съветски републики , ако и да са диктатори , провеждат патриотична националистическа политика за максимално отдалечаване от Русия. Същата политика водеше и Назърбаев в Казахстан , както и сега неговия приемник.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#20] от "WWW"://Лев Троцкий. Тайна мировой революции //=====================Защо този плевел поникна в Русия, просто бе другарю, щото има почва...или по- точно няма!!!!
  —цитат от коментар 36 на LudLustrator


  Плевела които е отгледан в Лондон , от немския еврейн Карл Маркс ли?

  В центъра на финансите 19 век по оркото око на Лондонското Сити, с парите на Енгелс, се отглежда теорията на марксизма, която удря много страни - Русия, Китай, Германия, има влияние в Франция, Италия ... само не засяга създателя на теорията - Англия , и англииската олигархия.

  Хитро !
  Най добрия ход за пследните 200 години.

 40. 40 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ние чакаме Матушката да се разпадне а тя отново щяла да се разширява. Няма край мъката русофобска.

 41. 41 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#7:"WWW"][/quote]

  Не е ли най-добре украинците да кажат какви са? Очеизвадно, те дават мило и драго да не живеят в Русия. Това е абсолютен факт. Така че не ги натиквай насила там.

  Колкото до това какво са измилили Ленин и прочее, сигурно пак Ленин е измислил Новгород или Смоленкс или всичките княжества и държавици, които Москва безпощадно и безмилостно е унищожила. Никой не е избил толкова славяни колкото Москва и за жалост те продължават.

 42. 42 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  Няма автор :) Има ли беларуски език ? Имало ли държава Белорусия ? На свободен референдум - 99% от населението гласува СССР да се запази под името ОНД. Три пиандета в една гора решиха друго. Това пианско решение бе прието за НОВА РЕАЛНОСТ. Светът се БЛЪСКА в едни тъпи решения от тип Ньой . Същото е с Украйна , с изключение на 3-4 западни област (Галиция), който се опитват да налагат една нация, един език , една вяра. Беларус поне не изпадна в положението да бяга от руската си същност. Просто се опитват малко да търгуват нещо ...., но дните на Беларус свършват . Не познавам човек от Беларус,който да не се идентифицира като руснак. Без Руски пазар на картофи , ябълки , зеленчуци ....Беларус свършва за 3-4 дена.

 43. 43 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 831 Неутрално

  [quote#7:"WWW"]
  —цитат от коментар 41 на kazushi
  Не е ли най-добре украинците да кажат какви са? Очеизвадно, те дават мило и драго да не живеят в Русия. Това е абсолютен факт. Така че не ги натиквай насила там. Колкото до това какво са измилили Ленин и прочее, сигурно пак Ленин е измислил Новгород или Смоленкс или всичките княжества и държавици, които Москва безпощадно и безмилостно е унищожила. Никой не е избил толкова славяни колкото Москва и за жалост те продължават. [/quote]

  Украйнци вече има.

  Не ги е имало преди 100 години.

  За 100 години се създава нация.
  Македония е същия случай.

 44. 44 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  До коментар [#38] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Росене, поздравления!
  И успех, понеже борбата със злото продължава.
  Ти знаеш за какво!

 45. 45 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":Климатичните промени може да разрешат напълно всички проблеми на земята.Не само с Путаран. Ще ги разрешат и с лудите от Южна Америка. Само дето няма да можем да видим, или най-малкото да знаем за това, ако изобщо сме живи. Политически.Даже Путаран да получи западните граници на сесесерето КАКВО по дяволите се променя? Политически. Тук не искам да мисля за украинците и за беларусите като народи. Какво? Ще си премести келявите ракети с няколко стотин километра на запад.Все е тая. И по Краснодар да ги изстреля пак няма да остане нищо живо на тая планета.
  —цитат от коментар 33 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Човечеството изобщо няма да измре заради климатичните промени. Може да измре (даже вероятно) заради проблемите свързани с околната среда, но от тях климатичните са най-малките и най-безобидните.

 46. 46 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4581 Весело

  До коментар [#42] от "dejmos":

  Какво е било никак не е важно! Важно е как точно е сега и в бъдеще!

  klimentm
 47. 47 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#38] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  трябва да си чувал че сме ги наричали "ромеи", демек римляни от гръцки

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 48. 48 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#27:"WWW"][/quote]

  Айде пък ти да не казваш кой какво да гледа, а?

 49. 49 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3349 Весело

  Русия ще стане част от Беларус(последните 4-5 нови години за малко не се сбъднаха прогнозите) и тогава "Например ако изведнъж реши да присъедини страната към НАТО". Виждам за пореден път разпадат Русия

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 50. 50 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#42] от "dejmos":

  Още ще имат да се блъскат в Севрена Монголия с релностите.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 51. 51 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#35] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  //Какви са тия криветки?//
  ----------------------------------
  Скариди, най-често виетнамски, те самите рашняци се майтапят че Беларус граничи на няколко морета!!!

 52. 52 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4581 Весело

  До коментар [#39] от "WWW":

  Мръсни капиталисти! Начи те измислиха комунизма и ни го дадоха на тепсия, убиването им е малко!

  klimentm
 53. 53 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#52] от "klimentm":

  тези гнусни капиталисти са в същото време и либерални неокомунисти и фашисти и караконджоли дето крадат деца. Особено норвежките

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 54. 54 Профил на 2LOOP
  2LOOP
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Киевска рус е създадена от Щок , Кий и Харив. Обединено от Олег от династия Рюковичи който в 885г премества столицата си от Ладога в Киев.По онова време това е най-голямата държава в северна Европа като днешна Белорус е в границите и..За риснаци по това време не се говори в историята.Кивска Рус намалява територията си значително след война с Татарите.Ако някой се интересува от подробности в уикито ги има. Това важи и за WWW който е склонен да генерира собствена история

  SHADOWS of SOFIA
 55. 55 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#51] от "LudLustrator":

  +

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 56. 56 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#52] от "klimentm":
  За Грета да не почваме, че ми се дига кръвното :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 57. 57 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Ще стане ли Беларус част от Русия
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  Нищо чудно и да стане.
  Путин сериозно разглежда възможността, да продължи да управлява Русия.
  Но като се има предвид, че според Конституцията няма право да се кандидатира - може да се кандидатира за Президент, на една новосъздадена обединена държава.

 58. 58 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#50] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  "Още ще имат да се блъскат в Севрена Монголия с релностите."

  Мечтай си, безплатно е )))

 59. 59 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#57] от "atmanpg":

  може да стане монарх :) конституцията ще я сменят лесно

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 60. 60 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#44] от "Phaeton.":

  Снощи Шейтанов във видео обръщение и към ББ каза, че утре е последният мирен протест.
  Моят последен мирен протест беше на 6-ти ноември.
  Започват немирните протести. В СДВР го обясних това още на 5-ти ноември.

  Има минимален шанс да не започнат блокади на София и границите. Вероятно, заради това и Сачева даже е съгласна да отложат влизането в сила на ЗСУ с 6 месеца.
  Босненката комисар на ЕС направи голямата грешка човек. Мечтата ми. Свърза в едно И.Конвенция със Стратегията. Сега ББ ще трябва да обяснява и на нея, че я е отменил.
  След като официално свързаха ИК със Стратегията вече са обречени. Не съм се и надявал дори на такова развитие.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 61. 61 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  Пак ли териториално разширяване? А после и Молдова...

 62. 62 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 307 Весело

  "Засега е успял само частично да приватизира петроло- и газопроводите през територията на Беларус, да създаде съвместни предприятия в тази сфера. Там обаче има още много сочни парчета от нефтопреработвателната и нефтохимическата промишленост, машиностроенето, хранителната промишленост. Но точно тях не ги пуска беларуската страна", отбеляза експертът."

  Явно са нямали "късмет", да ги приватизира белоруски лилав Командир.

  (не се чете)
 63. 63 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#57] от "atmanpg":

  Няма нужда. Ще се менкат на длъжността с другият ситен нацист......, докато смъртта ги раздели.....и нацепи Русия на 30 нови държавички.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 64. 64 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#61] от "Велков":


  Пак ли териториално разширяване? А после и Молдова...
  —цитат от коментар 61 на Велков


  Да, а след това....по Вапцаров.....пепел. 30 нови държави.
  Война или нова държава без пари и хора НЕ може да се направи.
  Но пък може да се доразруши старото, което и ще стане.
  сесесерето имаше само един Афганистан и много нова военна техника. И пак фалира и се разпадна.
  Русия сегодня има стара разнебитена военна техника, която и те не знаят докога може да работи и като екстра ДВЕ войни. Сирия и Украйна. Дори теоретично няма как да има друг финал историята, освен обичайният.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 65. 65 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 307 Весело

  До коментар [#6] от "alexandar":Бялата част е Украйна бе.Виж Достоевски как определя Русь какво е.
  —цитат от коментар 8 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира

  Беларус е нещо подобно на Шуменски Окръг, ама по- чист(бел)... 😏

  (не се чете)
 66. 66 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Да сравняваш Русия с Беларус е все едно да сравняваш България с Чехия. Във всяко отношение.

 67. 67 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3349 Неутрално

  До коментар [#60] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":Босненката комисар на ЕС

  Не беше ли от СЕ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 68. 68 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#42] от "dejmos":

  А без беларуски картофи, яблани и груши за колко време умира Русия мислил ли си?

  Що все разсъждавате като ситният нацист бе?
  Спираме да ви купуваме храната да нямате пари. А какво ще ядете не мислите.
  Е,
  можеше да го произведете, ама не се получава. Особености на руското земеделие и животновъдство.

  Империалистите пък по-тъпи. НЯМА да ви продадем еди какво си, защото не ставате.
  А неставащите не могат да си го произведат.
  Путаран още тъжи за френските "Мистрал", които така и не получи.
  Ама знайно е "На бодлива крава Бог рога не дава". Добре, че тогава не беше Макарон на власт.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 69. 69 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  До коментар [#50] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Друго няма ли освен ОПОРКИТЕ ?? Забравих за татарите и монголците, тоест ОРДАТА :)
  Между другото нашите братовчеди около КАЗАН са посочени като най -добре устроен и красив град от цялата РУСКА ОРДА. Не Москва , не Питербург ...., а Казан Новосибирск ,Грозни ..., това е класацията на руснаците за руснаците за красиви и добре устроени за жителите градове. Какво е общото ..., ами на ИЗТОК са. Русия променя много неща едновременно. Едно от тях е от времето на Петър и Екатерина. Те вече не приемат ЗАПАДЪТ за морален и технологичен лидер. Приемат ЗАПАД ,но като нещо по второстепенно...

 70. 70 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#67] от "дерибеев":


  До коментар [#60] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":Босненката комисар на ЕСНе беше ли от СЕ?
  —цитат от коментар 67 на дерибеев


  А, може. Твърде щастлив бях да науча, че официално свързаха И.К. и Стратегията Борисова в едно. То си беше така, но народа не знаеше. Сега вече няма оправдания този народ и ако иска бъдеще за децата ще се вдигне.
  И без друго народа не прави разлика между Съвета на Европа и Съвета на Европейският съюз. Ама то е и без значение. Пърди се в едно и също гърне. Само привидно са различни.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 71. 71 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#67] от "дерибеев":

  Виж и пряката връзка с действията на Путаран първи.

  "- За да се унищожи свободата, е необходимо: да се осигури постоянно наблюдение; да се съсипе личния живот; да се премахне уединението; да се радваме на задължителните празници, да се уеднаквят мненията; да се осъжда престъпление чрез мисълта.

  За да обеднее езикът, е необходимо: да се въведе новоговор; да се използва двойнствен език; да се унищожат думи; да се вербализира езика; да се говори само на един език; да се отменят класиците.

  За да се премахне истината, е необходимо: да се преподава идеология; пресата да се превърне в инструмент; да се разпространяват фалшиви новини; реалното да се създава.

  За да се заличи историята, е необходимо: да се изтрие миналото; да се пренапише историята; да се измисли паметта; да се унищожат книгите; да се индустриализира литературата.

  За да се отрече природата, е необходимо: да се унищожи жизненият импулс; да се организира сексуална фрустрация; да се хигиенизира живота; да се въведе медицински асистирана репродукция;

  За да се разпространи омразата, е необходимо: да се създаде враг; да се разпалят войни; да се психиатризира критичната мисъл; да се доубие последния човек.

  За стремежа към империя е нужно: децата да се форматират; да се контролира опозицията; да се управлява с елитите; поробване чрез прогреса; прикриване на властта. "

  https://www.lentata.com/page_15590.html

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 72. 72 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#69] от "dejmos":

  //а Казан Новосибирск ,Грозни ..., това е класацията на руснаците за руснаците за красиви и добре устроени за жителите градове.//
  ------------------------
  Ех ушанка ушанка, това е Краснодарският край, и кавказието...а там единствените рашняци са тези които са заселвани от колониите (затворите), затова и 90_те години са най-кървавите и брутални ОПГ_та!!!...извършва се зачистка като в Чечня (от 250 хил. само в Грозни) сега рашняците (рашкините) са по 1%........
  ===============================
  Гледай Югославия рашня, това което ще бъде в Империята на Злите ще е като игра в детска градина!!!!

 73. 73 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  До коментар [#68] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Нещо искаш да кажеш ?Не се получава:) ...Русия купува ябълките , картофите на Унгария, Словакия и до 30% на Полша. Пояснява за 1 килограм полски картофи, полски фермер получава 0, 4 евроцента субсидия. Същото е за домати ,ябълки ....и тн . В Русия има гръцки ,турски, сръбски много холандски ....и какви ли не други хранителни неща. Ама никак не искат да правят санкции :) Няма Български ........, заради такива УМНИЦИ или И..И от ....

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2678 Неутрално

  ЩЕ! Когато и двете страни влязат в ЕС.

 76. 76 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#73] от "dejmos":

  //Нещо искаш да кажеш ?Не се получава:) ...Русия купува ябълките , картофите на Унгария, Словакия и до 30% на Полша.//
  ===========================
  Нещо при теб не се получава, това което го изброи е ембаргото в Рашнята, и от време на време го газят с багери, даже и те не са техни а финландски "ТАНА", а стоките от Европа се преопаковат в Беларус и се изпращат към Рашнята, със съответната надценка!!!

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3349 Неутрално

  До коментар [#73] от "dejmos": получава 0, 4 евроцента субсидия

  Не е ли твърде малко 0.4 евроцента?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 79. 79 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  До коментар [#72] от "LudLustrator":

  Зле си с ГЛАВАТА И ГЕОГРАФИЯТА :)) Къде Ямбол , къде Стамбул ? Краснодат се намира близо до Крим и Грузия...., виж къде се намира Новосибирск или ВОЛОЖКА БЪЛГАРИЯ със столица Казан. Русия мина свята Голгота ..., други трябва да мислят, АКО случи така че ДОЛАРЪТ ПРЕСТАВА ДА БЪДЕ СВЕТОВНА ПАРИЧНА ЕДИНИЦА ....какво се случва ? Единствената спойка на САЩ представляват парите и силата. На път са да загубят и двете неща. Иначе искам този велик НАРОД да бъде единен . При Обама ,започнаха да събарят паметниците на ЮГА от времето на ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА. Досега те не пречеха на никого , нещо КЛОКОЧИ в американското общество ...

 80. 80 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#73] от "dejmos":

  То ми се получава, но ти не си го разбрал.
  Защо купува, а не си произвежда. Това е въпроса. И не говоря за банани. Те е тук не растат.
  С тази територия при наличието на управленец с мозък в Русия сега можеха да изхранват целият свят. Какво да им пречи да гледат крави и свине?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 81. 81 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 4986 Весело

  Основното е пропуснато - Путин би желал да има благовидно алиби за нов мандат :)
  (не, че му е необходимо)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 82. 82 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3349 Неутрално

  До коментар [#80] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Нищо явно не им пречи

  https://money.bg/politics/kak-rusiya-ot-vnositel-se-prevarna-v-golyam-dostavchik-na-meso-za-svetovniya-pazar.html

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 83. 83 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  До коментар [#64] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Амииии, две войни... и Либия ще бъде включена. Явно има ресурс, щом Макрон и Меркел му удрят по едно рамо...

  Отчитай всички фактори, за да имаш обективен анализ. Иначе ще караш на клишета и лозунги.... истината е друга...

 84. 84 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  До коментар [#78] от "дерибеев":

  Това са гарантираните пари , другото нагоре е ПАЗАРНА ЦЕНА. Европейските пари в Полша ,Унгария, Чехия концентрираха Европейските пари в производствени и преработващи структури . В селското стопанство на Полша се изляха 32 милиарда евро. Към момента над 55% от населението продължава да живее по селата. С 100 декара в Полша спокойно изхранващ семейство (при условие че не гледаш жито) ....и дори си средно богат човек. Пазарът е достъпен , пазарните структури изградени с помощта държавата функционират. Парите се разпределят достъпно и справедливо .С помощта на държавата и Европейските пари се изгради преработваща индустрия .., а това е основата за по ТЕЖКАТА ИНДУСТРИЯ. Въобще страните от централна Европа, не си играха на комунисти и анти комунисти. Гледаха си народа ...и са там където са!

 85. 85 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  До коментар [#82] от "дерибеев":

  Въпрос на информираност....и предубеденост... а истината е друга, отдавна... Роската не може да си махне капаците...

 86. 86 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#82] от "дерибеев":

  " https://money.bg/politics/kak-rusiya-ot-vnositel-se-prevarna-v-golyam-dostavchik-na-meso-za-svetovniya-pazar.html "

  Не може Русия да е в първата десетка на износителите на месо, Блумбърг лъжат. Всеки в този форум ще ти каже, че там цари масов глад и санкциите ги заставиха да ръфат прикладите на Калашников.

 87. 87 Профил на Murnat
  Murnat
  Рейтинг: 538 Неутрално

  "Защото през последните 20 години Москва се е убедила: Русия не може да се развива интензивно, например да се откаже от суровинната икономика и да укрепва промишлеността си. Съответно е поет курс единствено към екстензивно развитие - Русия да присъединява нови територии"
  И понеже останалият свят се развива интезивно ако темпът на разширение е по-нисък ще се стигне до реално изоставане в развитието или до неминуем сблъсък за територия. Някой беше казал, че и цената за придобиване на територия е несизмеримо по-малка от цената за управление на територията. Подобна стратегия ми се вижда като глупава.

 88. 88 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  И реването на русофобите, нека започне - СЕГА:
  —цитат от коментар 1 на Тиква загубена


  Русиянец, затова сме в ЕС и НАТО, за да не ни направите част от Кремльовската кочина...

 89. 89 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Няма да се случи. Нито Русия, нито Беларус го искат. Практически Беларус е удобен буфер за Русия между нея и Запада. И докато Русия има влияние там, винаги ще може да има троянски кон на запад от границата си. Освен това при една война Беларус е много труден за отбрана. Това е много равна и мочурлива земя. Особено през зимата или през дъждовните периоди там танк трудно минава. Немците вече се убедиха в това преди 80 години. Няма много височини и не е удобно за защита. Не дава никакво военно предимство.

  Русия, която всеки ден се перчи с "безаналоговите си военни оръжия" всъщност атакува само малки държави, намиращи се на Запад и Юг от нея. Твърде близко до столицата. Русия при една война не може да защитава цялата си територия от 1/6 от земната повърхност. Никоя държава не може да защити подобна огромна територия. Ако Китай с неговите 1,5 млрд. население нападне Русия, ще стигне Урал и повече руски крак няма да стъпи отвъд планината.

  Ако говорим за икономически перспективи - отново същата работа. Безсмислено е. Стандартът на живот в Беларус не е по-висок от руския. Дори ще бъде в тежест на руската икономика. Нито имат чак толкова много полезни изкопаеми, нито развита огромна икономика.

  Защо Путин не анексира Донецк, Луганск и Абхазия/Южна Осетия, когато ги превзе? Защо ги остави "автономни държави"? Взе Крим, но тях - не. Явно има причина да не желае да ги направи част от Руската Федерация, макар те да му се молят на колене. За всяко действие или бездействие си има причина и трябва да четем между редовете.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 90. 90 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  До коментар [#82] от "дерибеев":Въпрос на информираност....и предубеденост... а истината е друга, отдавна... Роската не може да си махне капаците...
  —цитат от коментар 85 на Велков


  Мильо, на теб не ти трябват капци, защото си сляп...

 91. 91 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  Колко добре, че сега сме в ЕС и НАТО. Ако не бяхме влезнали, родните русияни досега са ни затрили като народ...

 92. 92 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 3333 Неутрално

  Апетита идва с яденето, явно ограбването само на Русия не стига вече на руските олигарси.

  Впрочем те се опитаха да протегнат ръце и към нас, малцина вероятно знаят, че като обезпечение за кредита за "Южен поток" се създаде БЕХ /Български енергиен холдинг/. В който са перлите на енергетиката ни /Мариците, Козлодуй, Булгаргаз и т.н./. Едно провалено плащане и те стават руски. Особено ако споровете се решават от руски съд, както е предвидено например в договора с Газпром.

  Лукашенко ще е не само национален предател но и пълен идиот, ако позволи крадливите ръчички на Путин да се протегнат в Беларус.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 93. 93 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#89] от "Lou":

  "Ако Китай с неговите 1,5 млрд. население нападне Русия, ще стигне Урал и повече руски крак няма да стъпи отвъд планината."

  Ако Китай нападне Русия на картата на света ще се появи място наречено Голямата Китайска пустиня.

 94. 94 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  Апетита идва с яденето, явно ограбването само на Русия не стига вече на руските олигарси. Впрочем те се опитаха да протегнат ръце и към нас, малцина вероятно знаят, че като обезпечение за кредита за "Южен поток" се създаде БЕХ /Български енергиен холдинг/. В който са перлите на енергетиката ни /Мариците, Козлодуй, Булгаргаз и т.н./. Едно провалено плащане и те стават руски. Особено ако споровете се решават от руски съд, както е предвидено например в договора с Газпром.Лукашенко ще е не само национален предател но и пълен идиот, ако позволи крадливите ръчички на Путин да се протегнат в Беларус.
  —цитат от коментар 92 на Fred


  Кремльовските олигарси са като крокодилите, опитват се да погълнат целия свят...

 95. 95 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 359 Неутрално

  Другари русоглисти, в Рашнята ГЛАДУВАТ....22 мил. са под прага на бедността 125$, ако сте ходили в Калната локва ще знаете че за тези пари можеш да ядеш само ЛАПША, китайски макарони с...абе...официално от ЛЕВАДА (чуждестранен "агент"), 85% от рашнята никога не са имали задграничен паспорт, а 87% никога не са напускали територията....за много рашняци дори Прага е по-далеко от Луната, защото Луната поне я виждат нощем!!!!

 96. 96 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2727 Неутрално

  Беларус НЯМА ДА СТАВА ЧАСТ от Русия , аще правят съз подобен на ЕС заедно с още няколко страни - това беше казано поне 1000 пъти от Путин, а Лукашенко няма да предаде социализма в Беларус дори заради Русия.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 97. 97 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  Беларус НЯМА ДА СТАВА ЧАСТ от Русия , аще правят съз подобен на ЕС заедно с още няколко страни - това беше казано поне 1000 пъти от Путин, а Лукашенко няма да предаде социализма в Беларус дори заради Русия.
  —цитат от коментар 96 на dark'star


  Абе, Таньо, това е все едно да правиш съюз с крокодил...

 98. 98 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#95] от "LudLustrator":

  "85% от рашнята никога не са имали задграничен паспорт, а 87% никога не са напускали територията"

  Да, да, а неграта и мучачосите в Америка постоянно обикалят света и лежат по плажовете на Карибите. Мизерия има навсякъде.

 99. 99 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 982 Весело

  тези там още се борят срещу фашизма и капитализма :)

 100. 100 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  До коментар [#95] от "LudLustrator":"85% от рашнята никога не са имали задграничен паспорт, а 87% никога не са напускали територията"Да, да, а неграта и мучачосите в Америка постоянно обикалят света и лежат по плажовете на Карибите. Мизерия има навсякъде.
  —цитат от коментар 98 на dax49623910


  Русиянец, не съм чул американски негри и мучачоси да бягат се изселват в Матушката ви, що така?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK