Млад и неуморен прокурор е човекът на САЩ за върховенството на закона в България

Джесика Ким

© Правителствена информационна пресслужба

Джесика КимДжесика притежава изключителен правен ум и е брилянтна в съдебната зала. Тя работи изключително много, изглежда неуморна и е безпределно отдадена на постигането на справедливост."


Това заявява през октомври 2018 г. прокурор Бенджамин Гласман за тогава 31-годишната Джесика Ким, която единствена в САЩ е отличена от главния прокурор и министър на правосъдието Джеф Сешънс с неговата Награда за изключителен приннос от нов служител. На тази 66-та годишна церемония са отличени 244 от 115-те хиляди служители на министерството и федералната прокуратура.


Днес Джесика Х. Ким бе представена в София пред премиера Бойко Борисов и министъра на правосъдието Данаил Кирилов като постоянен съветник по юридическите въпроси към Посолството на САЩ в България. Федерален прокурор Ким е първият от повече от 10 години служител на този нов пост и отговаря и за Румъния. Задачата ѝ е "да подпомага изграждането на капацитет за борба с корупцията в обществената администрация, с прането на пари и организираната престъпност".
Подобен пост имаше до приемането на България в ЕС, но малко преди това да се случи през 2007 г. от Министерството на правосъдието във Вашингтон са го закрили, защото се смятало, че страната - макар и млада демокрация - вече е покрила изискванията за законност. Но при администрацията на президента Барак Обама се заговори, че САЩ трябва да върнат такъв представител в София, а през февруари миналата година посланик Ерик Рубин каза в интервю за "Свободна Европа", че причината са проблеми с върховенството на закона и корупцията в България.


На срещата с премиера Бойко Борисов

© Правителствена информационна пресслужба

На срещата с премиера Бойко Борисов


"Надеждна съдебна система и свободни и динамични медии"


Наследничката му Херо Мустафа декларира в първата си програмна реч в България, че справянето с тези проблеми е един от трите основни приоритета на тригодишния ѝ мандат. Пред Американската търговска камара в България тя говори за подобряване надеждността на съдебната система, постоянна защита върховенството на закона и на свободата на медиите. Силната демокрация "изисква свободни, динамични и жизнени медии, които внимателно наблюдават всички тези процеси, принуждавайки всички участници – частни и държавни – да играят честно и отговорно", каза още тя в края на ноември точно преди срещата на Борисов с президента Доналд Тръмп в Белия дом.


Седмица по-късно Мустафа повтори приоритетите си във втората нейна важна реч - пред Атлантическия клуб. Тогава тя съобщи, че "до няколко дни пристига специален съветник по правните въпроси, постоянно базиран в американското посолство в София", посочи, че става дума за жена, но не съобщи името на този "очакван отдавна служител" с когото обеща да работи в тясно сътрудничество. Посланикът повтори, че ще работи и с гражданския сектор в България, оказващ натиск да реформи в името на върховенството на закона и изненадващо допълни, че САЩ са готови да използват един нов инструмент - раздел 7031(с) от разпоредбата за противодействие на клептокрацията - позволяващ да се посочат публично корумпирани служители в България чрез отказ за допускането им на американска територия.


Още няколко дни след това - на 5 декември - в интервю за Би Ти Ви премиерът Борисов бе попитан "Не е ли озадачаващо американците да изпращат специален човек, в нашето посолство тук, който да отговаря за върховенството на закона у нас и за свободата на медиите. () Защо изпращат този човек?", на което без да се замисля отговори: "Защото аз съм поискал да пратят човек". От "Свободна Европа" попитаха посолството на САЩ дали това е така и отговорът бе дипломатичното "Очакваме пристигането на нашия постоянен юридически съветник, както и плодотворно сътрудничество с българските власти". Няма уточнение дали този съветник ще следи и върховенството на закона, и свободата на медиите.


Това е едно от нещата, които ще трябва да изясни Джесика Ким. Тя идва от Южния район на щата Охайо, където е помощник прокурор и отговаря за борбата с кибер престъпленията и т.нар. престъпления на белите якички. Това включва корупция в администрацията, инвестиционни, корпоративни, финансови, банкови и данъчни измами, пране на пари, но също и случаи, свързани с националната сигурност и престъпления с насилие.


В годината, когато я награждава главният прокурор, тя получава и национален годишен приз за най-млад федерален юрист от Федералното сдружение на адвокатите, с който са отличавани демонстриралите забележителни правни умения и отдаденост в работата за обществото. Към този момент тя има 4 години стаж във федералната прокуратура в Кълъмбъс, щата Охайо, след като е практикувала при двама известни съдии в района.


С посланик Мустафа на срещата в Министерството на правосъдието.

© Правителствена информационна пресслужба

С посланик Мустафа на срещата в Министерството на правосъдието.


За по-малко от 4 години на поста тя печели като водещ обвинител три важни дела:


United States v Harrison et al. – за сложна инвестиционна измама, включваща основатели на спортните напитки OXYwater, отмъкнали от инвеститорите си над 9 милиона долара;


United States v Foster – произтичащ от този случай дело за мениджър, измамил известни в обществото клиенти и извършил данъчни измами;


United States v Hoyo – измама срещу двама социално слаби американци, от които са откраднати половин милион долара под формата на акции и пенсионни вноски; в този случай Ким представя толкова убедително тезата на обвинението, че след седмица делото приключва, защото обвиненият предлага да признае вината си.


Тя също така е повдигала обвиненията по първите два случая с кибер измами в този район на Охайо и е била в екипа обвинители срещу 23-ма заподозрени членове и съратници на известната транснационална престъпна организация MS-13. (бел.ред. - Mara Salvatrucha е основана през 80-те години в Лос Анджелес от бягащи от бруталната гражданска война в Салвадор, но се рараства в началото на ХХl век до над 10 000 членове в множество щати на САЩ).


Джесика Ким учи политически науки в Университета на Маями, където на 20 години завършва "с почести", но тогава още не се е замисляла за кариера в правото. По същия отличен начин се дипломира на 23 години с магистърска степен в Правния колеж Мориц в Университета на щата Охайо. Там е била главен редактор на подготвяно само от студенти академично списание, излизащо от 1935 г., а след това е и преподавател по "престъпления на белите якички". По-късно споделя, че първо си мислела да се насочи към трудово-правни отношения и не си е мечтаела да е в съдебната зала и да обвинява престъпници."Най-добрата във випуска"


По повод наградата от 2018 г. местното издание The Columbus Dispatch пише за нея, че вдъхновява студентите си, учи испански и се опитва да чете по една книга на седмица.


"Тя също така обикаля с колелото си да събира пари за изследвания за борба с рака и е в ръководството на няколко неправителствени организации. "Искам младите хора да знаят - особено интересуващите се от право - че да си юрист те поставя в уникална позиция да помагаш на хората. Имаме голям дълг към обществото да използваме познанията, опита и влиянието си в помощ на хората", споделя тя.


Ким е първо поколение американка от корейски произход, родена е в щата Вирджиния в семейство, пристигнало в САЩ през 80-те години по магистърска програма и останало да защити докторска степен. Майка ѝ е статистик, а баща ѝ е преподавател по електроинженерство и компютърни науки в Университета на Толидо.


Понеже не била особено силна по математика, тя заложила на четене, писане и... спорове. "Майка ми казва, че винаги съм особено добра да споря за всичко. Тя винаги е знаела, че това е моят път в живота."

Съдия от Охайо, който е бил неин преподавател в университета, ѝ предлага след дипломирането да работи в кантората му. "Тя е много интелигентна, изключително много работи, но също е и много колегиална. Тя беше звездата на своя випуск", казва за нея той. "Първа се захващаше за работа и то след като е бягала 10 километра."
Работата за съдия Едмънд Саргъс променя и отношението ѝ към наказателното право. "Не обичах говоренето пред публика. Не харесвах да съм в центъра ва вниманието. В наказателните дела в повечето време непрекъснато си под прожектора, а аз не исках това."


Когато ѝ предлагат позиция на федерален помощник-прокурор в Кълъмбъс, тя отказва солиден бонус и позиция в голяма кантора във Вашингтон. "Мисля, че хората на постове като моя изглежда искрено вярват в това, което вършат. И им харесва."

Ключови думи към статията:

Коментари (276)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  Юридически съветник в посолството, пишете го така в заглавието.

 2. 2 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3259 Весело

  И какво? Внушавате че ще докара удобен за друга група прокурор?
  Освен това си платихме членския внос.

  Еретик
 3. 3 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Нищо не е поискал Баце, измъква се от конфузната ситуация, дето ни изпращат още хора да ни наблюдават. Да не си мисли някой, че ония отвън пасти ядат. Рано или късно ще лъснат нещата и за ЕС. Все още държави като Холандия и Финландия са силно скептични към общовойсковите лафове на пожарникаря.
  Кирилов изглежда на снимката се едно е глътнал бастун. Не че не изглежда по принцип комично..

 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3502 Весело

  И какво? Внушавате че ще докара удобен за друга група прокурор? Освен това си платихме членския внос.
  —цитат от коментар 2 на Костадин Иванов

  Ти си внушаваш нещо.

 5. 5 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Демек надзор над Гешев&Со, подобно на Украйна?!

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  До коментар [#5] от "jqe02634440":

  Съкровената мечта на масовите приватизатори, в ареста и не само...

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2252 Неутрално
 9. 9 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Весело

  Гуема хвалба, голямо нещо. Не се разбира дали е семейна. Джесика Ким...хм, да не далечна роднина на Кимчи?

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 10. 10 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1879 Весело

  Много му стана на г-н Борисов. От една страна бяха Г-жа Нинова и г-жа Манолова. Сега в добавка и две дами от Американското посолство.
  Стъжниха му живота!

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 11. 11 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  За г-жа Ким ще е нещо доста ново посткомунистическата мафия, потьомкинската демокрация, имитацията на правосъдие, прокурорската република, свинските черва на политическата корупция, мумифицираният във всяка политическа глава Тодор Живков. Но бързо ще се ориентира.

 12. 12 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  Май е дошла да оправя бакиите и дивотиите на Барни. Затова се е напушил толкова. Ма, всуе. Дани си е тъп по рождение.

 13. 13 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Може па да са дигнали мерника на някой, ама на кой ще се разбере впоследствие :)

  Или па са повярвали на медиите за корупцията и са си помислили, че могат да направят нещо по въпроса, ама едва ли. :)

 14. 14 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Това момиче май ще бие чембери по голата тиква на Гешев. Бацеее, докъде го докара.😳

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Кюрдка посланик, китайка юридически съветник, доказателство, че в САЩ имигрантите могат да достигнат много високи върхове в управлението с талант и пълна отдаденост на професията си. Добър урок за България и ясен знак, че САЩ искат да засилят влиянието си в българската политика.

 17. 17 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1638 Неутрално

  Пфу!
  През соца нямаше такава зависимост от СССР каквато вече има от САЩ!
  За едното галене по главицата, за картичка или значка Бокичът е готов да смени си титлата на генерал губернатор.

 18. 18 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Върховенство на закона на запад.
  В България има стабилност, а реформа е мръсна дума.

 19. 19 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Акериканците ше сготвят Бойко . Въпроса е кого ще инсталират на негово място и дали ше е удобен само на режима у Уошингтън или ще питат и германците, макар да се съмнявам.

 20. 20 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#16] от "vankata1":

  Бе тея са на квотен принцип какъв успех и постоянна работа те гонят. :)

 21. 21 Профил на nonsense
  nonsense
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Да го питат защо е отделил 120млн държавни средства за ремонт на пристанището на Доган

  shut up retard
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 903 Неутрално
 24. 24 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1108 Весело

  Докато не я разцелува(я тя става),не се признава!!)))))) А че ще има смут в редиците е ясно!

 25. 25 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  Чудесна е! Добре дошла!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 26. 26 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Щом я пращат тук, или е сгафила нещо, или е съвсем зелена, или просто bad luck. Да стиска зъби една-две години без нищо да прави, и ще я изпратят на работа в някоя атрактивна държава.

 27. 27 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 926 Неутрално

  а да но помогне жената, че нашите няма никакъв шанс да направят нещо смислено.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 28. 28 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1105 Весело

  Христо КомунистО и Радан ще се разочароват много от тази жена, след което е най-добре да се преориентират в борба с/у повишаване на нивото на световния океан ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 29. 29 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Чудесна е! Добре дошла!
  —цитат от коментар 25 на etty1


  За какво ти е?

 30. 30 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1108 Весело

  До коментар [#19] от "pavur": Той ако може да се откъсне безболезнено,би го направил с удоволствие си мисля!)

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  До коментар [#11] от "spiegel":

  И на мен ми се струва, че Джесика Ким не идва тук да дава акъл, а да се открехне за последните постижения на мафията. Един вид стаж в "резерватът на таласъмите".

 33. 33 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 479 Весело

  ---Млад и неуморен прокурор е човекът на САЩ за върховенството на закона в България---

  До сега стар и уморен ли беше, бе Карабоев? За него имаше ли дописка? На писарушки ви наприваха, ей. А едно време бяхте еталон в журналистиката.

  over the under
 34. 34 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1313 Весело

  Така такааа, Мурика недвусмислено и буквално казва - Поставени сте под наблюдение. Бойка може да си плещи наволя каквото и колкото си иска, това си му е в кръвта.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 35. 35 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 733 Неутрално

  т.е. пълната противоположност на нашите прокурори

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Бухалка дали си е донесла. Щото тука от друго не разбират. Представям си я до Данаил Кирилов.

 37. 37 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално


  « Млад и неуморен прокурор ... «


  Е, вече е изключено да дойде Андрей Януариевич Вишински, главен прокурор на СССР, както и трафиканта Гундяев - идва млада, красива и компетентна дама от САЩ И Е ДОБРЕ ДОШЛА !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 38. 38 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1313 Любопитно

  До коментар [#33] от "Отец Сисой":

  Ако беше прочел статията щеше да знаеш че този пост в американското посолство е бил прекратен малко след приемането на България в ЕС. Сега го възстановяват.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 39. 39 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  До коментар [#30] от "angeles":

  Бойко стои на пост вече десет лазарника . Той вече се е отървал безболезнено. За тва са го назначили ,като го махнат ,след месец няма да се чува за него. След година, ше се появява при Ризова и Баджака да си спомня какво е построил.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Барни Ръбъла гледа (като) ошамарен. Пореден шут за милиционерската сган, даже 2 млрд. за самолети не стигнаха на Бай.Х да си купи малко спокойствие.

 42. 42 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  До коментар [#16] от "vankata1":Бе тея са на квотен принцип какъв успех и постоянна работа те гонят. :)
  —цитат от коментар 20 на realguru


  Ти можеш ли изобщо да мислиш? На квотен принцип е това, че са попаднали в България, но изобщо не е случайно издигането им до ранг посланик и юридически съветник във Външно в САЩ! Тая младата адвокатка се е издигнала до Външно като обвинител с професията си на адвокат! Дъщеря на китайски емигранти. Знаеш ли колко е трудно за китайците първо поколение да научат английски? А за децата на емигранти знаеш ли че останалите ги смятат за различни и не е лесно да ги приемат като равни? Херо знаеш ли в колко горещи места по планетата е рискувала да работи?

 43. 43 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2338 Неутрално  бълг. власти да видят ко пий туй миче? 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Ето такава отлична прокурорка,трябва на България,да елиминира депесаро-бесепарско-гербаджийските престъпници...

 46. 46 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  "....премиерът Борисов бе попитан "Не е ли озадачаващо американците да изпращат специален човек, в нашето посолство тук, който да отговаря за върховенството на закона у нас и за свободата на медиите. () Защо изпращат този човек?", на коетобез да се замисля отговори: "Защото аз съм поискал да пратят човек". "

  Ха, ха, ха, почти смешно! По-скоро обаче е срамно, гадно и жалко. Българското правителство не може да бъде съветвано от адвокат на чуждо посолство. Това е абсолютно недопустимо! Това е акт на национално унижение! До къде се докарахме? Тук вече не остава друго освен да си го кажем "По-добре кучи син да е, но нека да е наш"!

 47. 47 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Да не е от династията Ким от Северна Корея!

 48. 48 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Сериозна работа. Така се получава, когато докараш нещата до бантустан. Република не станахме, но щат? Много ниско сме паднали - Боко да приема някакъв треторазряден съветник към посолство и да гледа умно и чинно. Голямо американско окопаване ще има на тази територия. Хайде, да е хаирлия, до 15 години и първи министър председател циганин. Това лайно Карадайъ ще се окаже право - няма да е далеч времето, когато ще управляват. Де гиди, тъпи български говеда!

 49. 49 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Това момиче май ще бие чембери по голата тиква на Гешев. Бацеее, докъде го докара.😳
  —цитат от коментар 14 на zegi


  По-скоро тази брилиантна юристка ще гледа да спаси Ветко Арабаджиевите, Миню Стайковите и др. подобни
  А и да попречи други подобни "добросъвестни" и "самоиздигнали се" олигарси да имат проблеми с Темида и Гешев

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 50. 50 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  До коментар [#42] от "vankata1":

  айде по полека
  По време на Олипийските игрпи се оказа че китайската плазма не върши работа за европейци и се наложи Китай да внася
  Ми Бойко ще трябва да се договори със другаря Си
  това е намека от САЩ

 51. 51 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Като гледам, на тази симпатична азиатка коефициента на интелигентност е колкото на ББ, Дани Кирилов и Гешев. Сумата от на тримата.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Обществото в България трябва да узрее за борба с корупцията, налагане на справедливост и правосъдие. Американци и европейци могат да ни помогнат, но няма да ни свършат работата. Докато хората блеят, пеевски и библиотекарските му собственици ще ни управляват.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на адв.М.Гроздев
  адв.М.Гроздев
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Тъй като в дипломацията важи принципа на реципрочността, сега и България трябва да изпрати някоя млада прокурорка в посолството ни в САЩ да им дава съвети за справяне с тяхната престъпност.

  адв.М.Гроздев
 56. 56 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#45] от "prf30633239":И ако дойде и вземе че вкара в затвора,др.Прокопи и цялата грантаджийска далавераджийница,тогава ще преживяте като жадни уфтсе!
  —цитат от коментар 54 на Svetlio


  Никнеймът ти трябва да е Тъмньо,защото си в информационна мъгла.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#55] от "адв.М.Гроздев":

  имат нужда,всеки ден масови убийства и престрелки!

  sdg
 59. 59 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2393 Любопитно

  Нещо е намислил Премиерът , нещо ...мигрантско !?

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 952 Весело

  Симпатяга е.
  —цитат от коментар 8 на zxp53317185


  Симпатяга я. То до Кириловото Дани... ама нещо май му е разджуркало стомаха.

 62. 62 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1529 Любопитно

  [quote#49:"Shteryu Atanaso"][/quote]

  А бре, @Shteryu Atanaso, виж първо профила на Jessica H. Kim в https://www.linkedin.com/in/jessica-h-kim-825a6718/ , па прочети какво пише там: “Federal prosecutor currently serving as the U.S. Department of Justice regional Resident Legal Advisor for Bulgaria and Romania, providing justice sector assistance to build capacity in combating public corruption, money laundering, and organized crime“.

  Сега, след като с кански мъки, гъгнене и фъфлене го прочете (за твое щастие аз предполагам, че все пак ще можеш да го прочетеш, а не обратното), как мислиш, че юридически съветник в посолството „ще гледа да спаси Ветко Арабаджиевите, Миню Стайковите и др. подобни“? М? Ами ако, за твоя и на надутия мушморок, аФторчето на този възторжен материал, тя се заеме с „combating public corruption, money laundering, and organized crime“? М? Ми к‘во пра‘ите тогава, а? Разни „Ветко Арабаджиевите, Миню Стайковите и др. подобни“ мазни Баневи, дали няма да се окомплектоват с нови съкилийници? М? Вие и за Магнитски, и за Лаура Кьовеши пак надигахте възторжено квичене, пък каква стана тя? Да не се получи същото и с Jessica H. Kim, че тогава ще виете като карнобатски линейки и вашия плач ще кърти мифки, сифони и бидета?

 63. 63 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Наивната вяра ,че дръпнатата мома щяла да разбута зайчарника на Баце и кочината е трогателна.

 64. 64 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Така така. На Ганьо требе да му се набиват обръчите. Успех на мацката!

 65. 65 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1261 Весело

  Само да поздравя левундерските тролове заклеймили Бае Тръмпи като расист и сексист с днешния светъл празник Данчов ден😀
  Наздаровя бляд🐷

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 66. 66 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2121 Весело

  До коментар [#10] от "haq30626233":


  Много му стана на г-н Борисов. От една страна бяха Г-жа Нинова и г-жа Манолова. Сега в добавка и две дами от Американското посолство.Стъжниха му живота!
  —цитат от коментар 10 на haq30626233


  И после най нахално го питат що не се жени...

 67. 67 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  Млад и неуморен прокурор е човекът на САЩ за върховенството на закона в България"

  Поклон за заглавията журналист Карабоев.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 68. 68 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1105 Весело

  До коментар [#67] от "дерибеев":

  Стилът на Работническо Дело живее в по-възрастните сътрудници на партията, браво другари ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 69. 69 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 565 Весело

  [quote#29:"von_seeckt"][/quote]

  ...За да вкара в пътя неадерталци и артефакти от твоята порода.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 70. 70 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Весело

  Много му стана на г-н Борисов. От една страна бяха Г-жа Нинова и г-жа Манолова. Сега в добавка и две дами от Американското посолство.Стъжниха му живота!
  —цитат от коментар 10 на haq30626233


  Аман от "женици"? А какво стана с Бориславова?

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 71. 71 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#3] от "SSS":

  Е те за ЕС отдавна са лъснали, само че са се хванали за главата какво да правят с нас вече.
  Може американците да успеят да сръчкат мафията във власта. Все някой трябва да ни оправя. обидно е. За Бочко и БГ истеблишмента май настават трудни времена.

 72. 72 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Американското върховенство "на закона" го видяхме още веднъж, за кой ли път, в Ирак преди 3 дни. Така, че,.. не, благодарим!

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Май е дошла да оправя бакиите и дивотиите на Барни. Затова се е напушил толкова. Ма, всуе. Дани си е тъп по рождение.
  —цитат от коментар 12 на Vlado Nikolov


  Имаш предвид Байдъните? И у нас ли са "заработвали" бе?!

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 75. 75 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Весело

  До коментар [#68] от "100 Рублей за Доллар":

  Усети ли капанчето в което и служебните с експертиза ви/ги вкарах? Виж си служебните минусчета..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 76. 76 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Бойкикиев арестува ли веке тиранина Боко?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 77. 77 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  Тази ще вкара Боко, Барни и компания у ред, че съвсем се беха разпищолили напоследък...

 78. 78 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Аве че не заслужаваме такова внимание е повече от ясно , но представете си , че извадим такъв късмет и ни дадат наистина такова уважение с някакъв техен демократично-реставрационен проект непознат досега в източна Европа !
  А късмет де , дано ! !

 79. 79 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3733 Неутрално

  До коментар [#44] от "b_52_strato":

  Да вее, истинта е само у ДНЕВНИК-от.

 80. 80 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Весело

  До коментар [#76] от "оКоМаНапрай":

  Сменя Лаура с Джесика (марките с долари)

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 81. 81 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Весело

  Бухалка дали си е донесла. Щото тука от друго не разбират. Представям си я до Данаил Кирилов.
  —цитат от коментар 36 на Роси


  Пак благодарете, че Доньо не праща Джулиани.

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 82. 82 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Като гледам, на тази симпатична азиатка коефициента на интелигентност е колкото на ББ, Дани Кирилов и Гешев. Сумата от на тримата.
  —цитат от коментар 51 на ДСиБ


  Е защо така я подценяваш!? Сбор от природна тъпост + посредсвеност съвсем не дават удвоено или утроено айкю. А с четенето по една книга седмично и 10 километра бягане преди работа май нашите с коремчетата имат да и дишат праха.

 83. 83 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Сериозна работа. Така се получава, когато докараш нещата до бантустан. Република не станахме, но щат? Много ниско сме паднали - Боко да приема някакъв треторазряден съветник към посолство и да гледа умно и чинно. Голямо американско окопаване ще има на тази територия. Хайде, да е хаирлия, до 15 години и първи министър председател циганин. Това лайно Карадайъ ще се окаже право - няма да е далеч времето, когато ще управляват. Де гиди, тъпи български говеда!
  —цитат от коментар 48 на Мърмор


  Много точна самооценка си даваш в последното изречение. Не всички могат.

 84. 84 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#47] от "balkantourist":

  в Корея Ким са повече от Ивановците у нас...

 85. 85 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2317 Весело

  Голям резил - първо Свободна Европа възстанови секцията си у нас, сякаш сме тоталитарна държава, а сега ни пращат постоянен (забележете) представител за върховенството на закона... Това, ако не го е издействал Цуци, задето Баце го натири от всички номенклатурни постове, здраве му кажи!...

 86. 86 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Наистина малко си е обидно други да ни оправят , ама като няма друга надежда ще преглътнем, друг изход не виждам !
  Иначе чакайте скоро Путин !
  Той ще ни оправи по азиатски ! !

 87. 87 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Успех на дамите.
  Вярвам, че 2020г ще е по успешна за България.

 88. 88 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 402 Неутрално

  ... Вие и за Магнитски, и за Лаура Кьовеши пак надигахте възторжено квичене, пък каква стана тя? Да не се получи същото и с Jessica H. Kim, че тогава ще виете като карнобатски линейки и вашия плач ще кърти мифки, сифони и бидета?
  —цитат от коментар 62 на Santos


  До коментар [#62] от "Santos":

  За Магнитски, и за Л. Кьовеши никога не съм коментирал - или име бъркате с някой или си градите Ваши си измислени тези въз основа на Ваши си фантазии.

  Иначе единият ми дядо е от община Карнобат, и мога да Ви кажа, че там линейните мнооого рядко вият, защото там Спешна медицина почти липсва

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 89. 89 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 549 Неутрално

  а освен това можеш да се досети навярно, че севернокорейци едвали ходят в САЩ по магистърски и аспирантски програми, като

 90. 90 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Хахаха! А честито! Какви ще са правомощията на ББ и останалите министри? Да хранят котката ѝ ли?

  Мърфи е оптимист!
 91. 91 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Сериозна работа. Така се получава, когато докараш нещата до бантустан. Република не станахме, но щат? Много ниско сме паднали - Боко да приема някакъв треторазряден съветник към посолство и да гледа умно и чинно. Голямо американско окопаване ще има на тази територия. Хайде, да е хаирлия, до 15 години и първи министър председател циганин. Това лайно Карадайъ ще се окаже право - няма да е далеч времето, когато ще управляват. Де гиди, тъпи български говеда!
  —цитат от коментар 48 на Мърмор
  Много точна самооценка си даваш в последното изречение. Не всички могат.
  —цитат от коментар 83 на znaesht

  Аз самооценка съм си дал отдавна, но ти много бързо си се познал в последното изречение.

 92. 92 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Горката Джесика? Май най-после американците са проумели че България има корупция сравнима с Мексико или Гватемала. Щом пращат най-добрата?

 93. 93 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  Щом я пращат тук, или е сгафила нещо, или е съвсем зелена, или просто bad luck.
  —цитат от коментар 26 на Митко Палаузофф


  Афърматив.

  Като е толкоз много велика, поради что са я заточили в Задунайската? То даже преди време имаше и един още по - голям началник дето оправяше съдебната система, заради което бе отпратен в Горна Волта.

 94. 94 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Само да поздравя левундерските тролове заклеймили Бае Тръмпи като расист и сексист с днешния светъл празник Данчов ден😀Наздаровя бляд🐷
  —цитат от коментар 65 на venci4


  Хайл Адолф!

 95. 95 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1814 Весело

  Странно е за корейка да бъде зле по математика. Но иначе виждаме една амбициозна overachiever-ka. Сега дупе да ви е яко с фанатичната азиатка.

 96. 96 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 250 Неутрално

  До коментар [#31] от "von_seeckt":

  Поради русороби като теб и с право!

 97. 97 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Браво, много надеждна изглежда.
  Вожда и крадливата му свита изглеждат сериозно притеснени.
  Успех!

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 98. 98 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1529 Весело

  [quote#88:"Shteryu Atanaso"][/quote]

  @Shteryu Atanaso, ти си просто трогателен, ха-ха!

 99. 99 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Все такива "Светила" ни пускат да ни управляват.

  niki
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK