"Вино, което с времето става все по-добро" - руски медии за старите лица в новия кабинет

Министрите на външните работи и на отбраната Сергей Лавров и Сергей Шойгу

© Associated Press

Министрите на външните работи и на отбраната Сергей Лавров и Сергей ШойгуРуското правителство бе наполовина обновено и се подмлади, коментира в. "Известия" състава на новия кабинет, назначен вчера от президента Владимир Путин. Средната възраст на новите министри е 47 години; предишният състав бе с 6 години по-възрастен, сочат изчисления на руския ежедневник. Медиите в страната поместват биографии на хората от новия кабинет, а бизнес изданието "Комерсант" - и справки за доходите им.


Външният министър Сергей Лавров и и министърът на отбраната Сергей Шойгу запазват постовете си. Оттук следва, че външнополитическият и отбранителният курс на Руската федерация остават без промени, изтъква "Известия". Този блок в правителството се контролира от Владимир Путин, напомня политологът Андрей Кортунов. Руската "външна политика не е премиерска, а президентска. Мисля, че в близките години нещата ще си останат така", казва той.


В. "Московский комсомолец" пише, че не желае "да губи време и хартия напразно" в обяснения защо Лавров и Шойгу запазват своите длъжности - двамата "са като добро вино, което с времето само става все по-добро".
Хората в Русия все още имат голямо желание за промени и не се страхуват от тях. Владимир Путин усети тази нагласа и я оформи в своите т.нар. майски укази от 2012 г. Досегашното правителство на Дмитрий Медведев обаче не се справи с всички поставени в тях задачи. Затова новият кабинет предстои да полага усилия за промени към по-добро в икономиката и социалната сфера, казва в интервю за "Известия" Валерий Фьодоров, шеф на социологическата агенция ВЦИОМ.
100-процентовата смяна на министрите от социалния блок и сериозното обновяване на вицепремиерския състав са ефикасен,


често използван от политиците начин за сваляне на напрежението,


натрупано в обществото. Особено в патерналистко общество като руското, в което гражданите често стоварват върху държавата личните си проблеми, заявява пред изданието "Свободная преса" анализаторът Игор Шатров.


На първото си заседание с новите министри премиерът Михаил Мишустин очерта вчера приоритетните за кабинета въпроси - осъществяване на тазгодишното президентско послание до парламента, осигуряване на икономически растеж в Русия и изпълнение на националните проекти, отбелязва в. "Росийская газета". Тези федерални проекти от 2018 г. включват разработки в три насоки - "Човешки капитал", "Комфортна среда за живот" и "Икономически растеж".


Без повишаване на икономическия растеж "не може да бъдат постигнати никакви резултати, камо ли резултати в социалната сфера" - за целта правителството трябва сериозно да промени инвестиционния климат в Русия и да стартира нов инвестиционен цикъл, изтъкнал премиерът, цитиран в московския официоз.


Според експертите съставът на новия кабинет показва, че е ориентиран към икономически растеж, пише в. "Взгляд". "Освен това (в правителството) са дошли хора, събрали опит в контролните органи. (...) Това е интересно решение. Ще видим какво ще стане", коментира наблюдателят Евгений Минченко.


В. "Независимая газета" критикува политиката на предходното правителство: "Доходите на населението са в стагнация, икономическият растеж - далеч от целевия, инвестиционен растеж на практика няма,


подкопано е доверието на хората и на бизнеса


заради повишаването на пенсионната възраст и вдигането на ДДС. А и самата държава не иззе инвестиционната щафета от частния сектор и не подкрепи икономиката с финансови инжекции." И основният въпрос е дали новите или преместените фигури ще отговарят на обявените цели - ускоряване на икономическия ръст, радикално понижаване на бедността, технологически пробив и т.н., подчертава изданието.


Новите хора в кабинета - по принцип с доста по-малък бюрократичен опит и стаж в структурите на властта - в по-голяма степен от досегашните министри дължат кариерата си на президента и на новия премиер. И вероятно поне на първо време ще действат по-активно от своите предшественици, за да оправдаят доверието и да добият апаратна тежест, коментира в. "Ведомости".


Остава открит въпросът как новото правителство ще се бори с кризата на доверие сред инвеститорите. Едно по-ефективно правителство само по себе си не е повод инвеститорите да вярват в него, при това доверието им се печели сравнително бавно, пише "Комерсант".


Кабинетът може бързо да вземе мерки за насърчаване и защита на инвестициите, да реформира контролно-надзорната дейност. Явно веднага ще разгледа и други силни идеи за "рестартиране" на отношенията между бизнеса и властта. Защото новите министри повече от всякога имат нужда от "бързи успехи", прогнозира всекидневникът. В професионалната си кариера Владимир Путин винаги е залагал на т.нар. стабилност,


а сега буквално взривява властовата вертикала,


която градеше двайсет години. Оставката на руското правителство не означава просто смяна на министрите. По министерства, управления и ведомства хиляди хора днес гледат с ужас към утрешния ден и нямат ни най-малка представа какво ги чака, пише в. "Ежедневний журнал". Като следваща стъпка "развихрилият се вожд" може дори да разпусне Държавната дума, заявява опозиционното издание.


"Ежедневний журнал" признава, че "засега"няма обяснение защо Путин "всява хаос в собствената си опорна конструкция" и "гори с напалм всичко около себе си". Авторът обаче е "абсолютно убеден, че всичко това има някаква връзка (...) с един реален, а не маскировъчен сценарий, предвиждащ Владимир Путин да властва доживот".


Опозиционният в. "Новая газета" коментира медийни публикации, според които новият премиер Мишустин е писал песни за известния в Русия естраден певец Григорий Лепс. Двамата се свенят от това и Лепс дори отрича, сякаш е нещо лошо, но професионални пиар специалисти биха направили просто "бонбонче" от тази история, твърди изданието. "Ако беше се разбрало, че Тръмп е написал песен за Мадона, всички щяха страшно да се радват и да я пеят из улиците. Мадона щеше да разправя за това на всеки свой концерт, а Тръмп - да се снима в нейни клипове", коментира "Новая газета".


Максим Кравчински, представен като "историк на естрадната песен", напомня, че аристокрацията в царска Русия, дори хора от императорската фамилия по едно време също "се втурнали да пишат стихове, романси, да рисуват картини" и т.н. Това станало точно преди Октомврийската революция през 1917 г.

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  Тези две одиозни физиономии с годините стават все по-красиви, приветливи и почти човешки.

  Звучи като подигравка, но в условията на руския огледален свят, подигравките всъщност са похвали.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Русия междувременно натрупа около 600 милиарда валутен резерв. Говори се, че не малка част от него ще се инвестира в стимулиране на икономиката.

 3. 3 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4827 Любопитно

  Започна облъчването на редовите мужици...какво точно цели Бащицата!!!
  Целата е да се намали напрежението от 6 годишният спад на доходите,увеличеното ДДС,нарасналите с 25% цени.....
  Другата основна цел на чекиста е да "отслаби" определени кланове окопали се и забогатели доволно и да сложи други пионки който да жертва в определен момент.....
  Докато разбира се "верните питомци" Шойгу и тъжният кон са просто необходими.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 4. 4 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Абе какво разбират от вино рашките?!

 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2760 Неутрално

  Русия междувременно натрупа около 600 милиарда валутен резерв. Говори се, че не малка част от него ще се инвестира в стимулиране на икономиката.
  —цитат от коментар 2 на von_seeckt


  "Без повишаване на икономическия растеж "не може да бъдат постигнати никакви резултати, камо ли резултати в социалната сфера"

  На Мишустин ли да верваме или на теб?

 6. 6 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#5] от "4ort":

  Къде е противоречието?

 7. 7 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 1696 Весело

  "...Това станало точно преди Октомврийската революция през 1917 г..."

  Историята се повтаряла като фарс, но на по- високо еволюционно ниво... За разлика от Рассия, където пак се повтаря, но на същото...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 8. 8 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 1696 Весело

  Русия междувременно натрупа около 600 милиарда валутен резерв. Говори се, че не малка част от него ще се инвестира в стимулиране на икономиката.
  —цитат от коментар 2 на von_seeckt


  Ще отидат при придворната свита от готвачи, цигулари и виолончелисти на Вовата...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 9. 9 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  "... двамата "са като добро вино, което с времето само става все по-добро".

  Това е масова заблуда. Червените вина след най-много 7-8 години започват да деградират и да се променят към по-зле. Голяма рядкост е да срещнеш вино над 10 години, което след промяна да е развило някакъв интересен и приятен вкус, но дори и то след тази възраст започва да запада. А за белите вина срокът е още по-къс - 4-5 години.
  За двамата Сергеевци предвид, че единият е от 15 години на поста, а другият от 7 това означава, че вече могат да бъдат пробутани само на ахмаци, които не знаят какво пият.

 10. 10 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 199 Весело

  До коментар [#2] от "von_seeckt":

  Значи могат да отхлабват коланите кримските баби или? :)

 11. 11 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  До коментар [#4] от "Калник":

  по-скоро са изветряла водка...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 12. 12 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6356 Весело

  Амии, станал е киселяк заради лошоо съхранение на Запад :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 13. 13 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#10] от "L Glassman":

  Доколкото разбрах в посланието на Путин имаше мерки за насърчаване на раждаемостта, как достигна до кримските баби, само ти си знаеш.

 14. 14 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Путин налива ново вино в стари мехове.

 15. 15 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4776 Неутрално

  С Лавров и Шойгу всичко е под контрол...

 16. 16 Профил на Котаран Котков Котаков
  Котаран Котков Котаков
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Нов бардак със стари... девойки.

  Тролингер 42-ра категория
 17. 17 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Абе какво разбират от вино рашките?!
  —цитат от коментар 4 на Калник


  Нищо. Военният кореспондент на руско турската война от 1877-1878 година Данченко описва учудването на руснаците от високия стандарт на живот на българите, за които са дошли тук уж да ги освобождават. Веднъж един от руснаците видял как българите мачкат грозде , очевидно за да го правят на вино и с почуда възкликнал колко богати са българите, защото в Русия гроздето като плод било достъпно само за богатите, а българите го мачкат. Той не се е сетил, че правят вино , защото това питие е било напълно за непознато за мужика.

 18. 18 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4261 Любопитно

  До коментар [#2] от "von_seeckt":

  600 милшарда какво? Тугрици? Рубли? 🤣😂

 19. 19 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 1696 Весело

  До коментар [#10] от "L Glassman":Доколкото разбрах в посланието на Путин имаше мерки за насърчаване на раждаемостта, как достигна до кримските баби, само ти си знаеш.
  —цитат от коментар 13 на von_seeckt


  Проблема с раждаемостта ще го решат китайците...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 20. 20 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 199 Весело

  До коментар [#13] от "von_seeckt":

  "Доколкото разбрах в посланието на Путин имаше мерки за насърчаване на раждаемостта, как достигна до кримските баби, само ти си знаеш."

  Медведев навремето им разправяше, че пари няма, да затягат коланите. Та се чудя сега като имало толкова денги в хазната дали няма да ги огрее!? :)

 21. 21 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 792 Весело

  Русия междувременно натрупа около 600 милиарда валутен резерв. Говори се, че не малка част от него ще се инвестира в стимулиране на икономиката.
  —цитат от коментар 2 на von_seeckt

  600 милиарда рубли ли? Нали се отказвате от долара, уточнете каква валута.
  😄😄😄
  Пък аз чета във finanz.ru, че външният дълг на Русия се увеличил... Но те сигурно лъжат.

  “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”
 22. 22 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3520 Весело

  😊Путин назначи Олег Матицин, който беше осъден за прехвърляне на земя под Черкизовски пазар, за министър на спорта👍😊

  Владимир Путин назначи Олег Матицин, който беше осъден за незаконно прехвърляне на земя под Черкизовски пазар, за министър на спорта. Тогава Матицин оглавява Руския държавен университет за култура, спорт и туризъм. Щетите от неговите действия бяха оценени на 120 милиона рубли. През март 2012 г. Измайловският съд в Москва призна бившия ректор за виновен в злоупотреба с власт и глоби само 20 хиляди рубли, съобщава RAPSI. И тогава Московският градски съд напълно освободи Матицин от наказание за изтичане на давността"©️

  Путин е велик и милостив 🙏 Благодаря ти, че не назначи рецидивист-убиец или педофил някакъв. 🙏 Благодаря ви Господар наш за вашата милост и доброта)ю😊😂😂😂

 23. 23 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 792 Весело

  Да поканят Веско Маринов да им изпее "Горчиво вино"

  Горчива обич нека ме опива.
  От старите винари още знам,
  че истинското вино е горчиво.
  За подсладено - няма да те дам!

  Освен ако Путин не мисли сам да им пее.
  😄😄😄

  “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”
 24. 24 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  До коментар [#21] от "Роисся Вперде":

  Той пише "валутен резерв" !! Юан вероятно🤔😂

 25. 25 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4827 Любопитно

  До коментар [#20] от "L Glassman":

  Колега защо се занимаваш да отговаряш на онова русначе (по майчина линия)?Все едно спориш с ТАСС....Недостигт в образователната система на Расия за миналата година е е от порядъка на 4.5млд.$(по крса на деня)...Само за регионите(извън Масква и Питер) са необходими за инфраструктура поне 25млд.$...и това за текущи ремонти и обновяване на пътища,летища и мрежи.....Даните на руската ЦБ и надзорът и!!Задълженията на бюджета към ВПК(воено -промишленият комплекс) са от порядъка на 22-24млд.$.....
  За каква индустрия бълнува фон Сукин като за 2019 ,самая магучая е произвела 38(граждански) самальота и 29 вертолета.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 26. 26 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 792 Весело

  До коментар [#24] от "putinxujlo":
  😄😄😄
  https://demotivation.me/images/20091110/pdkrbkyg8ymv.jpg

  “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”
 27. 27 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Малка корекция. Златно валутния резерв на Русия преди седмица е отговарял на 557,5 милиарда долара. Поздрави на тукашните тролове!

 28. 28 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  До коментар [#16] от "Johnny.B.Goode":

  Нов бардак със стари... девойки.
  =====================

  Старите девойки, няма да развалят браздата - ще легнат в браздата и ще лежат тихо).

 29. 29 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  До коментар [#27] от "von_seeckt":

  А какъв дълг?))

 30. 30 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4972 Неутрално

  До коментар [#27] от "von_seeckt":

  Лъжеш, както винаги.

  Gunter glieben glauchen globen
 31. 31 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#29] от "putinxujlo":
  Външният дълг РФ за 2019 г. се е увеличил с 5,9%, или с $26,8 млрд, и на 1 януари 2020 г. е $481,5 млрд, пише във finanz.ru
  Не знам какъв е този ""златно-валутен резерв". Русия има около $110 млрд в злато, 2200 тона злато е толкова някъде по сегашни цени. Който иска съвсем точно, да провери цената и колко злато има точно Русия като златен резерв.

  “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”
 32. 32 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3520 Весело

  До коментар [#27] от "von_seeckt":

  Скорост на кражба на пари на чиновници достигна 475 милиона рубли на ден.😊

    Щетите само по приключени наказателни дела за корупция за осем месеца на 2019 г. възлизат на около 102 милиарда рубли.

 33. 33 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#27] от "von_seeckt":

  Професионалния лъжец пак на амбразурата, не били компютри, а компоти.

  Много си жалък федераст!

 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8019 Неутрално

  "всичко това има някаква връзка (...) с един реален, а не маскировъчен сценарий, предвиждащ Владимир Путин да властва доживот".
  После пак да отрича, че не е диктатор.

 35. 35 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  До коментар [#31] от "Роисся Вперде":

  Знам)) Исках путиноид да отговори)

  С това правителство само ще се влоши ((((
  Сега първия вице-премиер е Белоусов(( А това е ужас. Крах на икономиката.

 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#30] от "Alarmstufe: Rot":

  “Лъжеш, както винаги.”

  На мен особено ми допада изразът “говори се, че” в партенките на рубладжийската агитка.

  Говори се, че част от валутния резерв щяла да иде за...

  Говори се, че Степан Никитич Куроедов от с. Припикаевка имал разработен електромобил, който щял да натика Тесла в киреча.

  Говори се, че към 2090 г. средната продължителност на живота в Русия щяла да надмине тази на Галапагоските костенурки.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  Толкова остава в държавните фондове, формирани от петролни суперпечалби (милиарди):
  Обединени арабски емирства - 1,165 $
  Норвегия - 1,155 $
  Саудитска Арабия - 834 $
  Кувейт - 592 $
  Катар - 328 $
  Русия - 126 $🤦🏻‍♂️

 38. 38 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#35] от "putinxujlo":
  Външният дълг на Русия не е голям спрямо БВП. Бих казал, че изобщо не би трябвало да е някаква заплаха.
  Въпросът е обаче в това, че Русия не предлага конкурентни стоки на пазара, не произвежда почти нищо качествено, а само разпродава ресурси. Копат земята и каквото намерят, продават за омразни долари и евро, че иначе йок... Управниците крадат част от парите, с друга част правят оръжия да ни плашат, а с остатъка руското население мизерства. Средната заплата в Русия е вече по-малка от тази в България.
  България - $613.35
  Русия - $518.16

  “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”
 39. 39 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  Много руснаци изнасят богатството на матушката навъд, Путин трябва да си ги върне и да ги прати в някой сибириски трудов колектив. Може да почне от дребните риби дето са в България :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#38] от "Роисся Вперде":

  "Копат земята и каквото намерят, продават за омразни долари и евро, че иначе йок... Управниците крадат част от парите, с друга част правят оръжия да ни плашат, а с остатъка руското население мизерства."

  Точно така стоят нещата.

  Ресурсна икономика на рентиерска държава. С тази забележка, че много често земята не я копат те (нямат с какво), а са я отдали под аренда да им я копат онези, които знаят как се произвеждат и ползват земекопните инструменти.

  Те само прибират арендните вноски.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  До коментар [#13] от "von_seeckt":

  Доколкото разбрах в посланието на Путин имаше мерки за насърчаване на раждаемостта,
  =======================

  Да има! Това са парите, взети от пенсионерите. От отложен възраст за пенсиониране с 5 години.

  А знаеш колко пари ще даде държавата на ветераните от Втората световна война ?!
  75 хиляди рубли!!!!! Тези ветерани, които още живи, старци на практика! 1(ЕДНА) хиляда рубли за година!

 42. 42 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 792 Весело

  До коментар [#40] от "Norman Granz":
  Да, затова като питаха Путин как Русия в бъдеще ще разработва шистовия газ при положение, че няма технологии за това, той отговори нещо такова:
  "Ще изчакаме американците да измислят достатъчно сигурна технология и после - цап-царап..."
  Те това е визия за бъдещето... ЦАП-ЦАРАП.
  😄😄😄

  “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”
 43. 43 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#40] от "Norman Granz":
  Най-лесно пълната безнадеждност на Матушката се вижда, ако я сравним с Канада - също държава с голяма територия, също северна, но с над 100 млн население по-малко. БВП на Канада е по-голям от този на Русия. Канада е съсед на САЩ, но чудно защо САЩ не са ги окупирали и превзели да им ограбят ресурсите и да ги превърнат в роби.😄 Нали от това се плашат руснаците - че САЩ ще им ограбят ресурсите, затова ги били заобиколили с бази. Ми нали ги продавате бе, що САЩ да водят война, като могат да си ги купят, ако им трябват?😄

  “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”
 44. 44 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  До коментар [#38] от "Роисся Вперде":

  Външният дълг на Русия не е голям спрямо БВП. Бих казал, че изобщо не би трябвало да е някаква заплаха.
  ==============

  Съгласен, но, Русия е най-богатата страна с природни ресурси в света.
  През годината Русия е произвела:
  556 милиона тона нефт
  725 милиарда кубически метра газ
  4 милиона тона алуминий
  45 милиона карата диаманти
  25 тона платина
  1120 тона сребро
  314 тона злато

  В същото време 38% от руснаците нямат достатъчно пари за храна или дрехи((

 45. 45 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4827 Любопитно

  До коментар [#44] от "putinxujlo":

  Казано с прости думи колега...Расия се бори да остане най-големият суровинен придатък на ЕС,Китай и останалият РАЗВИТ свят!Нищо повече!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 46. 46 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 792 Весело

  До коментар [#44] от "putinxujlo":
  Имаше един руски виц за това:
  "Когда в Катаре открыли нефтегазовое месторождение, один бедуин за 35 лет сделал население страны одним из самых богатых в мире. У нас нашли нефть, газ, золото, платину, алмазы и всю таблицу Менделеева. Никак не удаётся только найти того самого бедуина - они у нас почему-то не водятся."
  Мъка...
  😄😄😄

  “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”
 47. 47 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4972 Неутрално

  На мен особено ми допада изразът “говори се, че” в партенките на рубладжийската агитка..
  —цитат от коментар 36 на Norman Granz


  Това е най-мекият вариант. По-често използват "на всеки е ясно, че...", "както е добре известно...".
  И следва поредната хибридка.

  Gunter glieben glauchen globen
 48. 48 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 441 Весело

  До коментар [#38] от "Роисся Вперде":Външният дълг на Русия не е голям спрямо БВП. Бих казал, че изобщо не би трябвало да е някаква заплаха.==============Съгласен, но, Русия е най-богатата страна с природни ресурси в света. През годината Русия е произвела: 556 милиона тона нефт 725 милиарда кубически метра газ 4 милиона тона алуминий 45 милиона карата диаманти 25 тона платина 1120 тона сребро 314 тона злато В същото време 38% от руснаците нямат достатъчно пари за храна или дрехи((
  —цитат от коментар 44 на putinxujlo  И във вода да газят , пак жадни ще ходят :)

 49. 49 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  До коментар [#39] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Може да почне от дребните риби дето са в България
  ================

  Те се занимават само с дребни)
  Или мислите, че те ще търсят собственика на виолончел?))

 50. 50 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  За Шойгу не мога да кажа но Лавров може и пожизнено да остане на поста. Има невероятни връзки с колегите си от чужбина и не само с тях, та и по високо от тях. А американският му английски е перфектен.

 51. 51 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Тези две одиозни физиономии с годините стават все по-красиви, приветливи и почти човешки.Звучи като подигравка, но в условията на руския огледален свят, подигравките всъщност са похвали.
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  А в американския огледален сваят, как е? Нанси Пелоси става все по-красива?

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 52. 52 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#51] от "disclosure":

  Важното е че ти си все така посредствен, а вожда ви все по-изнервен и отчаян.

 53. 53 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2254 Любопитно

  "Има Путин, има Русия!"
  Нали, бе Путинари!
  ..................
  «РОССИЯ БЕЗ ПУТИНА? – УЖЕ СКОРО!..»
  Политолога Валерий Соловей казва, че 2022-ра, няма да има Путин!
  Тогава???
  "Няма Путин, има дузина малки Русийки!"

  https://www.youtube.com/watch?v=-sPSNZQINQY

  Күжүгет-оглу и Армен-Лошадь остават като доказателство, че управлението на Русия не трябва да се оставя в ръцете на руснаци!

 54. 54 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Ако има ветерани са на 95 г. , руснак толкова не живее, значи има около 1 или двама

  BG e мини империя на злото.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK