Представата на Тръмп, че властта му е неограничена, ще бъде защитата му от импийчмънт

Представата на Тръмп, че властта му е неограничена, ще бъде защитата му от импийчмънт

© Leah Millis, REUTERSДоналд Тръмп винаги е бил човек на крайностите. Нещо е най-добро или най-лошо, човек е победител или пълен неудачник, дадено събитие не се е случвало преди, въпреки че се е случвало.


Абсолютизмът беше неписаният принцип на неговата кариера в бизнеса и е пътеводна звезда на президентството му на фона на твърденията му, каквито рядко е правил американски президент: че може да прави каквото си иска. Сега представата на Тръмп, че притежава неограничена власт, е подложена на най-голямо изпитание като основа на защитата му в процеса по импийчмънт. Отговорът, който ще получи този въпрос както в процеса по импийчмънт в Сената, така и на изборите през ноември, ще определи как американците възприемат концепцията за президентската власт.


Според Тръмп неговите правомощия стигат далеч отвъд обвиненията за злоупотреба с власт и възпрепятстване на правосъдието, съдържащи се в обвиненията в процеса на импийчмънт, представени сега на вниманието на Сената.
"Имам правото да правя каквото си искам като президент", заяви миналата година Тръмп, цитирайки член втори на конституцията. "Той ми предоставя всички тези права в степен, непозната досега.".. Никой президент не е правил подобни твърдения, откакто Ричард Никсън заяви пред журналиста Дейвид Фрост:


"Когато го прави президентът, значи не е незаконно."


Конгресмените демократи от Камарата на представителите повдигнаха обвинения срещу Тръмп, че е злоупотребил с власт, като е поискал от украинските власти да разследват политическия му опонент Джо Байдън и е забавил предоставянето на военна помощ на Украйна, че е възпрепятствал работата на Конгреса, като е отказал да предостави документи и не е разрешил на служители да дадат показания. Републиканците твърдят, че Тръмп има право да действа така, и застъпват тезата, че процесът е опит президентът да бъде отслабен в разгара на кампанията за преизбирането му.


В становището си по делото юристите на Тръмп твърдят, че обвинението за възпрепятстване на Конгреса е неоснователно, защото президентът е упражнил законното си право и имунитета, който му предоставя постът.
Според юристите на Тръмп президентската длъжност му дава право да отказва да се съобразява с призовки, изпратени до министрите и служителите му, да отказва да предоставя документи на разследващите и да не разрешава на определени свидетели да дават показания.


Конгресменът Адам Шиф, който е главен обвинител в процеса по импийчмънт в Сената, призова сенаторите да си припомнят, че целта на създателите на конституцията е била да се предотврати съществуването на


изпълнителна власт, която си мисли, че управлява "по божествено право".


Целта на Американската революция беше "никой, включително и особено президентът, да не е над закона. Нищо не може да е по-опасно за една демокрация от върховен главнокомандващ, който си мисли, че може да действа безнаказано и без да се отчита пред никого", каза в сряда Шиф пред сенаторите.


Тръмп не споделя тази гледна точка. Той е заявявал, че има "абсолютното право" да упражнява изпълнителна власт най-малко 29 пъти, откакто бе избран за президент, става ясно от проверка на "Асошиейтед прес" в сайта Factba.se, който събира и анализира данни за президентството на Тръмп.


Представата на Тръмп, че властта му е неограничена, ще бъде защитата му от импийчмънт

© Leah Millis, REUTERS


По време на неговия процес по импийчмънт президентът Бил Клинтън не твърдеше такива неща за привилегиите на изпълнителната власт - той предостави ДНК материал, предаде документи и позволи на свои служители да участват в процеса. Републиканците, които контролираха Камарата на представителите, му повдигнаха обвинения за възпрепятстване на правосъдието и даване на лъжливи обяснения пред съдебните заседатели във връзка с аферата му със стажантката в Белия дом Моника Люински. Защитата му бе структурирана около несъответствия в обвиненията в лъжесвидетелстване и твърдения, че разследването е политически мотивирано. Сенатът, в който републиканците имаха мнозинство, го оправда.


Много президенти са се опитвали да засилят позициите си срещу Конгреса


и съдебната власт въпреки предупреждението на Джордж Вашингтон да не се търси "сигурност и спокойствие в абсолютната власт на един лидер".


Андрю Джаксън, чийто портрет виси в Овалния кабинет на Тръмп, твърдеше в отговор на обвиненията на Сената, че от "конституцията, законите и цялата управленска практика става ясно, че цялата изпълнителна власт е в ръцете на президента на Съединените щати". Критиците му с насмешка го наричаха "крал Андрю".


През ХХ век президентите действат все по-едностранно на фона на засилването на изпълнителната власт. "Повечето съвременни президенти широко тълкуват правомощията на върховния главнокомандващ", казва Джон Ули, съръководител на Американския президентски проект в университета на Калифорния - Санта Барбара.


Франклин Д. Рузвелт е рекордьор по издаването на укази - общо над 3000, средно по 307 на година - докато извежда САЩ от Голямата депресия и ръководи страната по времето на Втората световна война. За сравнение, Тръмп е издал 136 указа, по 47 на година - повече от всеки президент след Роналд Рейгън, който издава средно по 48 на година, сочат данни на Американския президентски проект.


Изглежда обаче, никой друг президент не е твърдял, че лично той разполага с подобни неограничени правомощия, става ясно от данните на Американския президентски проект и Програмата за президентските документи в университета на Вирджиния, която включва стенограми и записани тайно разговори на Джон Кенеди, Линдън Джонсън и Ричард Никсън.


И макар от записите от Белия дом да се разбира, че Линдън Джонсън е изтъквал военните си правомощия, за да изпрати американски войници във Виетнам, "това не е в стил "Тръмп", не е твърдение от типа "аз имам абсолютно право, абсолютна власт", казва Марк Селвърстоун, председател на Програмата за президентските документи.
Тръмп също така заяви, че има пълен имунитет от криминални разследвания - той подчерта това като част от опитите си да запази в тайна от съда данъчните си декларации.


Тръмп заяви, че не може да бъде съден от бивш участник в телевизионното шоу "Стажантът", който го обвинява в клевета. Във връзка с тези случаи юристите му в Ню Йорк заявиха, че не може да му бъде предявено обвинение за извършено престъпление.


Юристите на Тръмп твърдят също така, че той трябва да е извършил престъпление, за да бъде отстранен от длъжност. Специалистите по право твърдят обаче, че критерият на конституцията за "тежки престъпления и нарушения", които могат да доведат до импийчмънт, е неясен и най-общо формулиран и може да включва и случаи на злоупотреба с власт, дори действията на президента да не са "незаконни" в тесния смисъл на думата.
Всяка страна получи по 24 часа, разпределени в три дни, за да представи позицията си. След като обвинителите от Камарата на представителите приключиха в петък, защитата на президента започна да излага своите аргументи в събота и след вчерашния почивен ден днес ще продължи с пледоариите си. /БТА

Коментари (265)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1669 Весело

  Глупости. Такава представа имаше Обама. Не Тръмп каза, че "Имам писалка и телефон" или нещо от сорта, визирайки, че може да си издава каквито си иска изпълнителни заповеди.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 2. 2 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3639 Неутрално

  Метафизика и парапсихология.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 3. 3 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 606 Неутрално

  И европейските марксисти да се произнесат...
  Винаги,когато е ставало въпрос за властта на президента,винаги властта на Тръмп е сравнявана с тази на предишните президенти. Тръмп никога не е искал нещо,което друг президент не е правил. Това,че представата на Тръмп е за неограничена власт на президента е просто лъжа и клевета, защото той никога не е правил нещо,което другите да не са правили. И никога не е искал нещо,което другите не са правили.

 4. 4 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  В САЩ от двеста години няма абсолютна власт. Там има ясно разграничение на действията на всяка власт и за контрола им.
  Тръмпи е толкова ограничен, че дори като кандидат президент не подозираше, че президента е висш чиновник, а не собственик на САЩ

 5. 5 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Тюфлекчия":

  "Глупости. Такава представа имаше Обама."

  Лъжец!

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 6. 6 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 606 Неутрално

  В петък за 2 часа защитата на Тръмп разби тезите на демократите и то само от свидетелствата на свидетелите на демократите.
  Как процедират демократите, разпитват свидетели и от показанията им вземат само онова,което е в полза на тяхната теза и изключват всичко останало,което е в защита на Тръмп. А адвокатите на Тръмп изкараха всички показания на същите тези свидетели,които демократите бяха укрили.

 7. 7 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4577 Неутрално

  Мераците на Тръймп Наш да се изживява като Султан, Путин или КИМ

  в Демокрация като САЩ не вървят.

  Затова САЩ са по-велика, по-силна и по-богата държава

  и от Турция и от русия и от Северна курея

 8. 8 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  Формално Тръм е прав, американският президент що се отнася до външната политика има неограничени права. Де факто може да срути зо основи 2 континента, и все му е правомощията. Но не и в САЩ, там да ущипе някоя булка и може да го гътнат.

 9. 9 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2459 Весело

  До коментар [#4] от "stanislavdi":

  Не е истина какви безумни клишета са наредил...

 10. 10 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#8] от ".":

  "Формално Тръм е прав, американският президент що се отнася до външната политика има неограничени права. ""

  И къде ги пише тези неограничени права?
  Защо не вземеш да ни просветиш?

 11. 11 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4669 Неутрално

  Най-сериозният удар за Тръмп дойде от Болтън в текста на новата му книга, даден на 30 декември на Белия Дом за редакция в смисъла на одобрение за неразгласяване на възможни национални тайни. Според Болтън Тръм е говорил за целенасочена задържане на помощта за Украйна. В резултат редица републикански сенатори са поискали задържане на интервюта от медиите до изясняване на ситуацията.

 12. 12 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2799 Неутрално

  Пак да го кажа. Този процес има значение единствено и само за предстоящите избори.
  Първо, защото изходът е ясен, второ всичко зависи как американското общество ще интерпретира фактите.
  Най-вероятно борбата на изборите ще бъде изключително оспорвана и ще се реши от резултатите в два-три щата. Ако Байдън или Сандърс са номинирани, нищо няма да е ясно до последния час, ако е е някой друг, в което дълбоко се съмнявам, победител ще е Тръмп.

 13. 13 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4669 Неутрално

  До коментар [#8] от ".":

  Не е така, за сериозни решения по външната политика се иска одобрение от Конгреса.

 14. 14 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2799 Неутрално

  До коментар [#11] от "daskal1":

  Не, според мен, няма да е удар. Би могло да е удар само ако Болтън бъде призован като свидетел и там демократите го разпънат на кръст. Аз, обаче и в това дълбоко се съмнявам, първо защото републиканците ще гласуват да няма допълнителни изслушвания на свидетели, и второ, защото дори ако стане някакво чудо и републиканците се съгласят на нови свидетели, те ще поставят условието и Джо Байдън да свидетелства, а той вече заяви, че е изключено да свидетелства.

 15. 15 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4669 Неутрално

  До коментар [#14] от "GreenEyes":

  Възможно, но реакциите на Тръмп в Туитър са доста интензивни.

 16. 16 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  До коментар [#11] от "daskal1":

  На мен така и не ми е ясно какво е "престъпното" в това да искаш да ти помогнат в разследване, дори ако трябва да "заплашиш"? Че то самият Байдън се хвали, че го е правил... За съжаление с държави като Украйна, друг начин няма. (кефя се на украинците, ама да сме честни - държавата им си е една корумпирана клоака от най-лош пост-съветски тип)

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 17. 17 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#11] от "daskal1":Не, според мен, няма да е удар. Би могло да е удар само ако Болтън бъде призован като свидетел и там демократите го разпънат на кръст. Аз, обаче и в това дълбоко се съмнявам, първо защото републиканците ще гласуват да няма допълнителни изслушвания на свидетели, и второ, защото дори ако стане някакво чудо и републиканците се съгласят на нови свидетели, те ще поставят условието и Джо Байдън да свидетелства, а той вече заяви, че е изключено да свидетелства.
  —цитат от коментар 14 на GreenEyes


  Това няма да оневини Тръмп, но пък ефекта за републиканците ще е ужасен. Защото освен избори за президент има и частични избори за сенат и конгрес. Да не стане така, че ще защитят Тръмп сега за да импийчмънт другия му мандат........ което ще е по-болезнено и за републиканците и за Тръмп

 18. 18 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#11] от "daskal1":На мен така и не ми е ясно какво е "престъпното" в това да искаш да ти помогнат в разследване, дори ако трябва да "заплашиш"? Че то самият Байдън се хвали, че го е правил... За съжаление с държави като Украйна, друг начин няма. (кефя се на украинците, ама да сме честни - държавата им си е една корумпирана клоака от най-лош пост-съветски тип)
  —цитат от коментар 16 на Тюфлекчия


  Байдън е използвал властта си за да оклевити американски гражданин в чужда страна? Сериозно?

 19. 19 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1669 Любопитно

  До коментар [#17] от "stanislavdi":

  А ти защо мислиш, че американците искат да гледат демократски цирк "импийчмънт до дупка"?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 20. 20 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Байдън е използвал властта си за да оклевити американски гражданин в чужда страна? Сериозно?
  —цитат от коментар 18 на stanislavdi


  Не - използвал е властта си за да окаже натиск на Украйна да уволни неудобен за него прокурор. И се хвали наживо, само не казвай, че не знаеш. А Тръмп никого не е клеветил и това се вижда от транскрипта. Искал е съдействие за разследване. Или според теб, ако някой (примерно Пеевски) е български гражданин, е престъпление да се иска помощ за разследване срещу него от друга държава, която може да има данни за извършени престъпления? Абе как само тълкувате нещата - явно според теб Байдън и сина му са над закона и не могат да бъдат разследвани, така ли? Разясни моля те, щото аз оставам с такова впечатление.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 21. 21 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Много добре си е измислена американската конституция - да има консенсус или поне мнозинство от представители на двете партии в Сената, за да бъде отстранен президентът. Нарушението да бъде такова, че реакцията да надхвърля партийните линии.

  Много добро решение - така се прокарва ясна разлика между вот на недоверие (партиен по дефиниция) и отстраняване на президент (т.е смяна на пряко избрана изпълнителна власт).

  Създателите на конституцията не са могли да предвидят кое би предизвикало възмущение, което да надхърля партийните деления и е нямало как да го предвидят - например кражба на електронна самоличност няма как да се предвиди 18ти век. Затова много хубаво са си сложили това условие за надпартиен консенсус.

  В момента със сигурност няма надпартиен консесунс, така че разните адвокатски надлъгвания са си фонов шум.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 22. 22 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4669 Неутрално

  До коментар [#16] от "Тюфлекчия":

  Е, вързват това с "даване възможност за влияние на чужда държава върху резултатите от американските избори".

 23. 23 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  До коментар [#14] от "GreenEyes":

  Нещата се развиват доста бързо, преди малко Мит Ромни и след това и Сюзън Колийнс казаха, че искат да чуят Болтън като свидетел.

  За това са нужни 4 републиканци!

  Ако не стане, Джон Робъртс може да го поиска, той е съдията, книгата на Болтън е пряко свързана с разследването. Тръмп лъже всеки път като си отвори устата, досега няма случай Болтън да е излъгал. В смисъл някой може да харесва или не харесва Джон Болтън, но никой освен оранжевото недоразумение не го е нарекъл лъжец. А кариерата на Джон Болтън е доста дълга!

  Можем да чуем Болтън на практика в следващите няколко дни!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 24. 24 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  [quote#20:"Тюфлекчия"][/quote]

  Украинците си казаха, нека САЩ си започнат разследването срещу Байдън, по официален път да поискат цялата информация от нас и ще си я получат. Украинците казаха още нещо, имаше разследване и нашите закони не са нарушени и делото е прекратено.
  Така, че има си процедура. Министерството на правосъдието (подчинено на Тръмп) започва дело срещу Байдън и по официалните канали си изисква документация?
  А този метод "ти на мен аз на теб" е за някой от клиентите сънародници на Джулиани

 25. 25 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3816 Весело

  До коментар [#14] от "GreenEyes":

  Аз, обаче и в това дълбоко се съмнявам, първо защото републиканците ще гласуват да няма допълнителни изслушвания на свидетели
  =========
  Като казвам, че системата ви е от всякъде корумпирана....ми се обесняваш.

  Ха ха.....и това доживяхме...... 😁👈
  В страната на най великата демокрация......е имало закон за гласуване против свидетелстване.....

  Bukalemun
 26. 26 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ако Байдън или Сандърс са номинирани, нищо няма да е ясно до последния час, ако е е някой друг, в което дълбоко се съмнявам, победител ще е Тръмп.
  —цитат от коментар 12 на GreenEyes


  Съгласен съм. Макар че честно казано и за тях се съмнявам - и двамата теоретично могат да обърнат Ръждивия пояс, но на практика Байдън има чара на Станишев, а за Сандърс не е ясно дали собствената му партия ще работи на пълни обороти.


  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 27. 27 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Тръмпоня (импичнат) има представа за света като петокласник.
  Базирано на възможностите му.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 28. 28 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Целият процес е пълен фарс.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 29. 29 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 606 Неутрално

  До коментар [#8] от ".":"Формално Тръм е прав, американският президент що се отнася до външната политика има неограничени права. ""И къде ги пише тези неограничени права?Защо не вземеш да ни просветиш?
  —цитат от коментар 10 на gmbh


  В конституцията. Конституцията дава правото на президента да определя външната политика,не Конгреса.

 30. 30 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1669 Весело

  До коментар [#24] от "stanislavdi":

  Аха - и за това сваляме законно избрания президент. Ти май наистина си мислиш, че тия глупости звучат сериозно, а? Колко жалко, че си има процедура в Сената, а не питат форумците и журналистите от CNN какво за тях е "престъпление за импийчмънт"... Айде лека вечер, че нещо не сте ми интересни днес.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 31. 31 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  До коментар [#26] от "espresso":

  То там у лево драмата е пълна. А и американците не знам да раздават "наказателен" вот. Ако не харесват и двамата кандидат-президенти просто няма да отидат.

  Та последователите на Байдън не харесват Бърнито и обратно. Та според мен и двамата са бита карта. На предните избори последователите на Бърнито не гласуваха за Хиларито.

 32. 32 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1075 Любопитно

  2 неща са безкрайни-вселената и импичмънта на Тръмп.За първото не съм сигурен.

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8247 Неутрално

  Как ще е неограничена, като всеки съдия може да му отмени решение, ако сметне , че е противозаконно.

 34. 34 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  До коментар [#30] от "Тюфлекчия":
  До коментар [#29] от "gozambo":

  Конгреса може да свали законно избраният президент. Конгреса е също законно избран. В САЩ има Върховенство над Закона, и никой не е над Закона. Тръмп е нарушил закона защото е спрял действието на приет закон за отпускане помощ на Украйна. И не за друго, а с мотив за лично облагодетелстване!

  Не знам, как републиканец, конституционалист, привърженик на Партията на Линкълн не може да разбере това?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 35. 35 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#24] от "stanislavdi":Аха - и за това сваляме законно избрания президент. Ти май наистина си мислиш, че тия глупости звучат сериозно, а? Колко жалко, че си има процедура в Сената, а не питат форумците и журналистите от CNN какво за тях е "престъпление за импийчмънт"... Айде лека вечер, че нещо не сте ми интересни днес.
  —цитат от коментар 30 на Тюфлекчия


  300млн.$ плюс американските геостратегически интереси са огромна причина. Ти ако си мислиш, че Иран-контри е по-сериозна причина си в голяма грешка.......... като добавим, че идииота каза" че не вярва на собствените си служби, а на Путин" положението става направо "закъснял импийчмънт". Само за тази пресконференция в Хелзинки трябваше да бъде отстранен.

 36. 36 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5979 Неутрално

  Тръмп иска да е безконтролен.
  Тръмп иска да е Путин :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 37. 37 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Най-сериозният удар за Тръмп дойде от Болтън в текста на новата му книга, даден на 30 декември на Белия Дом за редакция в смисъла на одобрение за неразгласяване на възможни национални тайни. Според Болтън Тръм е говорил за целенасочена задържане на помощта за Украйна. В резултат редица републикански сенатори са поискали задържане на интервюта от медиите до изясняване на ситуацията.
  —цитат от коментар 11 на daskal1


  Достоверността на Болтън има 2 проблема. Първият, че е уволнен,вторият,че е материално заинтересован да напише нещо,което да продаде книгата му.
  Но дори и да е вярно,че Тръмп е задържал помощта за да принуди украинците да разследват,то не е само разследването на Байдън. Тръмп иска разследване на корупцията като цяло, на намесата в американските избори, на източването на американските пари. А Тръмп е задължен да иска разследване на тези неща и задържането на помощта е едно от неговите оръжия. Тръмп е задържал и прекратил помощите за маса страни по подобни причини, както и всеки президент го е правил.
  Що се отнася до Джо Байдън веднага изниква въпросът,става ли Джо Байдън за президент след като украинците са го подкупвали? Демократите не искат ли да знаят дали техният кандидат няма да стане обект на изнудване от украинци,китайци,иракчани,румънци, лштовци и някакви държави от Латинска Америка, където фамилията на Байдън е правила милиони, все заради служебното положение на Джо. Синове, дъщери, братя,сестри, всички са мазали филията покрай чичо Джо.

 38. 38 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3816 Весело

  До коментар [#28] от "Noise":

  Но забележи.....напр. в к. 26.... "кафето" espresso.....се вживява в ролята на mr. "YES"....
  Оня с тъга му обеснява, че си има закон който с голяма вероятност ще предотврати окончателния ход на процеса.....а "кафето" му козирува..... 😊

  Bukalemun
 39. 39 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  [quote#35:"stanislavdi"][/quote]
  Разбира се Уотъргейт, а не Иран контра

 40. 40 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3393 Весело

  До коментар [#37] от "gozambo":

  Нека го видим като свидетел тогава. Това е съд, Тръмп си има защита, а дори и оранжевият ти вожд и учител, слънцето за всеки тръмпар@ст, може, стига да поиска да ДАДЕ ПОКАЗАНИЯ ПОД КЛЕТВА! Не да лае, като псе в Туитър!

  Клинтън даде показания под клетва на своят процес, защо Тръмп да не даде?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 41. 41 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Весело

  До коментар [#6] от "gozambo":

  И как ги разби? С куп лъжи от паралелната Вселена ли?
  Тръмп голямо шубе го тресе да не го разпитат или да призоват някой свидетел срещу него. Затова и Мич гледа да претупа процеса, белким до ноември избирателите забравят.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 42. 42 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Весело

  До коментар [#26] от "espresso":

  Сандърс е безпартиен. Той се присламчва към ДП само по време на избори, когато се бори за партийната номинация.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 43. 43 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Любопитно

  В резултат редица републикански сенатори са поискали задържане на интервюта от медиите до изясняване на ситуацията.
  —цитат от коментар 11 на daskal1


  Какво са поискали?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 44. 44 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#12] от "GreenEyes":

  Този процес е важен не само за президентските, но и за изборите за Сенат. Има няколко "уязвими" републикански сенатори, които рискуват да бъдат повлечени от ниския рейтинг на Тръмп, особено ако независимите избиратели преценят, че са прикривали нарушенията на Тръмп и не са гласували да бъдат призовани свидетели като Болтън, Мълвейни и т.н.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 45. 45 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#26] от "espresso":Сандърс е безпартиен. Той се присламчва към ДП само по време на избори, когато се бори за партийната номинация.
  —цитат от коментар 42 на vesolr


  Имате рядка дарба да казвате очевидности, сякаш някой го оспорва или това е довод за текущ спор. Моите уважения, това е търсен талант, винаги съм се чудел кой пише упътвания за домакински електроуреди. Респект.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 46. 46 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#34] от "Realist":

  Тръмп не е нарушил нищо и в Конституцията има точно описание, за какво може да бъде импийчнат Президент.Никак не е случаен цирка, който демократите сътвориха в Долната камара.48 дни, без да дадат възможност за призоваване на свидетели от републиканците или кръстосани разпити на другите такива.Сега в Сената ще сърбат , каквото са надробили.За сведение, не получиха нито един глас в подкрепа от републиканците, а загубиха и трима демократи с тоя фарс.Безсилие, безсилие, безсилие...Това е положението.Идат избори и не ми се мисли какви шамари ще ядат.Отново.Поне ще се наслаждаваме още 4 години на стонове и вопли.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 47. 47 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3393 Весело

  До коментар [#44] от "vesolr":

  Ако републиканците в Сената покрият Тръмп по този начин, това ще отврати и много републикански избиратели. 60% от републиканският електорат иска да чуе свидетели. Свидетели не искат само такива, като Гозамбо, и форумната тръмопар@стка дружина!.

  Процеси без свидетели, процеси на които изхода се знае, днес се правят само в Северна Корея!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 48. 48 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  И европейските марксисти да се произнесат...Винаги,когато е ставало въпрос за властта на президента,винаги властта на Тръмп е сравнявана с тази на предишните президенти. Тръмп никога не е искал нещо,което друг президент не е правил. Това,че представата на Тръмп е за неограничена власт на президента е просто лъжа и клевета, защото той никога не е правил нещо,което другите да не са правили. И никога не е искал нещо,което другите не са правили.
  —цитат от коментар 3 на gozambo


  Искал ли е да е в ред?

 49. 49 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#14] от "GreenEyes":

  Не съвсем, Джо Байдън смекчи първоначалната си позиция и си остава вратичка да свидетелства. Ако това е цената да свидетелстват сътрудниците на Тръмп, аз съм с 2 ръце "за" и Джо да свидетелства, макар че не е ясно за какво.
  Дори Линдси Греъм даде мощно назад и каза, че нямало да подкрепи призовка за Байдън по време на процеса срещу Тръмп. Републиканците ги е страх от свидетели, защото всеки до сега потвърди първоначалната версия - че Тръмп е търсел лична изгода със спирането на помощта за Украйна с цел да ги изнуди да обявят разследване срещу основен политически конкурент. Не да започнат и проведат, а да обявят - за него това е важното, да бъде омаскарен Байдън, както стана с Хилъри 2016.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 50. 50 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#44] от "vesolr":

  Ахахаха, ниският рейтинг на Тръмп... Ти се шегуваш...Не мисли републиканците.Колко демократи ще гризнат дръвцето покрай този фарс, не ми се мисли...98.4% шанс за Хилъри да стане президент.Така говорехте преди 3 години....

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 51. 51 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#49] от "vesolr":

  Нали имахте възможност да ги призовете в първата част.Що не ги призовахте?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 52. 52 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#47] от "Realist":

  Да, ве...Преди 3 години пак пееше как Тръмп е отвратил избирателите на републиканците.. Сигурно демократите го избраха...Аааа , чакай, Путин беше.....

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 53. 53 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  До коментар [#8] от ".":"Формално Тръм е прав, американският президент що се отнася до външната политика има неограничени права. ""И къде ги пише тези неограничени права?Защо не вземеш да ни просветиш?
  —цитат от коментар 10 на gmbh

  В американската конституция, външната политика е изцяло прерогатив на президента.

 54. 54 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#29] от "gozambo":

  "В конституцията. Конституцията дава правото на президента да определя външната политика,не Конгреса."

  Определя външната политика без да нарушава нито един закон в САЩ.
  Това ли са му неограничените права?
  Айде пак чети за какво става въпрос.
  Неограншчените права не са равнозначни на определя външната политика.

 55. 55 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  До коментар [#34] от "Realist":Тръмп не е нарушил нищо и в Конституцията има точно описание, за какво може да бъде импийчнат Президент.Никак не е случаен цирка, който демократите сътвориха в Долната камара.48 дни, без да дадат възможност за призоваване на свидетели от републиканците или кръстосани разпити на другите такива.Сега в Сената ще сърбат , каквото са надробили.За сведение, не получиха нито един глас в подкрепа от републиканците, а загубиха и трима демократи с тоя фарс.Безсилие, безсилие, безсилие...Това е положението.Идат избори и не ми се мисли какви шамари ще ядат.Отново.Поне ще се наслаждаваме още 4 години на стонове и вопли.
  —цитат от коментар 46 на Noise


  А на клоуна няма ли да се наслждавате? И тримата.

 56. 56 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2072 Неутрално

  Не си спомням към друг американски президент да е имало такива атаки каквито постоянно се правят срещу г-н Тръмп. Не разбирам злобата към него на политическите му опоненти.
  Само, че за ужас на тези които не го искат, той върви към втори мандат с уверени крачки.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 57. 57 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Всъщност, някои още смятат , че изборите се решават в Ню Йорк и Лос Анджелис.Ми не.Изборите се решават извън двата мегалиберални полиса.А там, според WSJ:

  Yet support for the president remains rock solid in small-county and rural America. In aggregate Wall Street Journal/NBC News polling through 2019, the president’s job-approval rating was 44% among all Americans—but a whopping 70% in working-class counties, and 80% in farmlands counties.

  Който разбрал, разбрал...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 58. 58 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Весело

  До коментар [#20] от "Тюфлекчия":

  Не за него, а за САЩ и Западна Европа. За отстраняването на прокурора са настоявали и републикански сенатори, и съюзни на САЩ държави, ама ти повтаряй руските опорни точки, че Байдън го е уволнил воден от личен интерес.
  Нередното в случая на Тръмп е че той иска разследване за лична облага, а не щото го било еня за корупцията. Та той онзи ден се жалваше, че американските закони били много рестриктивни, защото забранявали на американските компании да дават подкуп в чужбина и не били конкурентни срещу другите. Тръмп - борец срещу корупция, айде по-леко с приказките.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 59. 59 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  Всъщност, някои още смятат , че изборите се решават в Ню Йорк и Лос Анджелис.Ми не.Изборите се решават извън двата мегалиберални полиса.А там, според WSJ:Yet support for the president remains rock solid in small-county and rural America. In aggregate Wall Street Journal/NBC News polling through 2019, the president’s job-approval rating was 44% among all Americans—but a whopping 70% in working-class counties, and 80% in farmlands counties.Който разбрал, разбрал...
  —цитат от коментар 57 на Noise


  На нещо подобно се крепи БСП.

  Който не разбрал, не разбрал.

 60. 60 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Любопитно

  До коментар [#15] от "daskal1":

  И какво от това, какво ще се промени дори Болтън да потвърди под клетва нещо, което други хора вече нееднократно свидетелстваха - че Тръмп е спрял помощта, за да изнуди Украйна да обяви разследване срещу Байдън. Да не би 20 възмутени сенатори да гласуват за отстраняването му?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 61. 61 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Весело

  До коментар [#45] от "espresso":

  Ами така както си го написал,

  а за Сандърс не е ясно дали собствената му партия ще работи на пълни обороти.
  —цитат от коментар 26 на espresso


  хич даже не е очевидно, та реших да уточня от коя партия е Сандърс. Всички русофили много се надяваха 2016 да е Сандърс, сега пак същата история.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 62. 62 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#53] от ".":

  "В американската конституция, външната политика е изцяло прерогатив на президента. "

  Отношенията САЩ - НАТО външна политика ли са за САЩ? Външна са и военна при това.
  Я погледни каква забрана е наложена на американските президенти по отношение на НАТО заради Тръмб. Виж и кой я е наложил.

 63. 63 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3393 Весело

  До коментар [#58] от "vesolr":

  "Не за него, а за САЩ и Западна Европа. За отстраняването на прокурора са настоявали и републикански сенатори, и съюзни на САЩ държави, ама ти повтаряй руските опорни точки, че Байдън го е уволнил воден от личен интерес."

  На тях най- услужливо им убягва факта, че цялата тръмпанарска операция в Украйна е основно финансирана от най- големият руско- украински мафиот в Украйна, мутра, която в момента бори решение да бъде транспортиран и съден в САЩ.

  Убягва им и факта, че Тръмп е поскал лично виза за САЩ за друга украинско- съветска мутра, помагала на частното разследване на личният адвокат на Тръмп.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 64. 64 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4083 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Абсолютно.
  Абсолютен монарх поданик Ленина
  власть получает по сто направления.

  Рус самодържец в страната на Ленин
  нелегал се оказал в страната на Ленин (1918 г).

  пп
  Като абсолютен поданик, би царувал вечно.

  "Представата на Тръмп, че властта му е неограничена,
  ще бъде защитата му от импийчмънт"

 65. 65 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Весело


  До коментар [#50] от "Noise":
  Надявай се, друго не ти остава. Като инвеститорите на Тесла, които според теб бяха гризнали дръвцето когато акциите паднаха от 260 на 220. Днес знаеш ли колко са и с колко шортселърите гризнаха дръвцето? Познавач...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 66. 66 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Любопитно

  До коментар [#65] от "vesolr":

  Ти колко инвестира в Тесла на $220?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 67. 67 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Весело

  До коментар [#63] от "Realist":

  То като видиш ортаците на Джулиани , Фурман и "Парнел", ти се изяснява кой крив, кой прав в цялата история, но руската пропаганда е ефективна и хората вярват, че Байдън заради някакви 50 хиляди на месец се грабнал до Киев и наредил да уволнят прокурора по лични причини.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 68. 68 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Асошиейтед прес или Deutche Welle, един дол дренки.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 69. 69 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#63] от "Realist":

  Само дето не е назначил сина си в борда на Буристма и не е заплашил да спре милиард помощ, ако прокурорът, който разследва синчето и компанията не бъде уволнен.. Между другото, чакам Руди Джулиани тази седмица..Ще е интересно да видим какво са вършили демократите в Украйна и колко точно милиарда са отмъкнали..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 70. 70 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4083 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Съобразяват се Законите, гозамбьо,
  и действащи Прецеденти.

  Да е искал, молба да е давал до Висша власт Сенат
  или преди всичките до Върховната: Народа.

  До коментар [#3] от "gozambo":

  Винаги,когато е ставало въпрос за властта на президента,винаги властта на Тръмп е сравнявана с тази на предишните президенти.

  Тръмп никога не е искал нещо,
  което друг президент не е правил.

 71. 71 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#67] от "vesolr":

  Е не ве, случайно е станало...Случайно, точно когато запичва разследването срещу компанията на синчето, таткото тича да уволнява прокурора и заплашва да спре милиард долара.Съвсем случайно са съвпаднали двете събития...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 72. 72 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3393 Весело

  То като видиш ортаците на Джулиани , Фурман и "Парнел", ти се изяснява кой крив, кой прав в цялата история, но руската пропаганда е ефективна и хората вярват, че Байдън заради някакви 50 хиляди на месец се грабнал до Киев и наредил да уволнят прокурора по лични причини.
  —цитат от коментар 67 на vesolr


  Точно! Парнас е арестуван в момента в който се опитва да прехвърли в САЩ $1 милион от московска банка. Дадени му, лично от Димитри Фирташ, руско- украински мафиот борещ екстрадиция в САЩ.

  Най- смешното е, че дори Тръмп разбира, колко са опасни познанствата с Фруман и Парнас за самият него. И отрича, че ги познава, докато пък Парнас вади СМС след СМС, видео след видео, .....

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 73. 73 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2799 Неутрално

  До коментар [#37] от "gozambo":

  Болтън, винаги е бил достоверен източник, просто трябва да се прочетат книгите му. От друга страна, уволнен от Тръмп не означава, че някой не е достоверен източник. На трето място Болтън е известен сребролюбец и той винаги осребрява информацията си, чрез издаване на книги. Точно затова първоначално се опъваше да бъде свидетел, но сега след като книгата му за историята с Украйна е почти в кърпа вързана, той прояви желание да свидетелства. Както казах, проблемът са републиканците, които много трудно ще допуснат нови свидетели. Колегата Реалист спомена за двама досега, но двама не са четирима.

 74. 74 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  До коментар [#73] от "GreenEyes":

  Мисля, че Болтн задържа новината до момента в който ще е най- опустошителна за Тръмп. Иначе, Болтън прилича на Коми, и двамата издадоха книга, в която написаха всичко така, както е било.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 75. 75 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2799 Неутрално

  До коментар [#14] от "GreenEyes":Аз, обаче и в това дълбоко се съмнявам, първо защото републиканците ще гласуват да няма допълнителни изслушвания на свидетели=========Като казвам, че системата ви е от всякъде корумпирана....ми се обесняваш.Ха ха.....и това доживяхме...... 😁👈В страната на най великата демокрация......е имало закон за гласуване против свидетелстване.....
  —цитат от коментар 25 на eti mehter


  Ти прочете ли още веднъж каква глупост си написал? Абе стига си драскал безмислено по форума, всички ти се смеят и не те приемат сериозно.

 76. 76 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  До коментар [#12] от "GreenEyes":

  "......Ако Байдън или Сандърс са номинирани, нищо няма да е ясно до последния час, ако е е някой друг, в което дълбоко се съмнявам, победител ще е Тръмп."

  Сигурно доста по - точен и близък поглед имаш върху настроенията на американците година преди избрите, но ако Байдън или Сандърс ще са единствената надежда на демократите, просто шансовете ще са им много ниски ! Нали синчето на този Байдън получаваше като консултант в Украйна много милиони, свързани с енергийната и политика ? Аз просто не виждам този корумпиран тип с какво точно ще привлече избирателите, да не говорим, че самият Байдън, доколкото съм имал някакви впечатления върху него като политик, е по големите приказки и нищонеправенето, а точно от такива им е писнало на американците според мен.

 77. 77 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3816 Весело

  До коментар [#75] от "GreenEyes":

  ще гласуват да няма допълнителни изслушвания на свидетели
  ========
  Това не са мои изповеди......

  Bukalemun
 78. 78 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#45] от "espresso":Ами така както си го написал,
  —цитат от коментар 61 на vesolr


  Разбира се. Хич не е очевидно, че след като Сандърс се явява на предварителните избори на демократите, разчита да стане кандидат на тази партия за президентските избори, а не да се яви като независим.
  Хич не е очевидно, че ако пералнята има щепсел, трябва да се пъхне в контакта, а не в носа на купувача. Това е важна информация, за която сме благодарни, че я споделяте.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 79. 79 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3816 Неутрално

  До коментар [#75] от "GreenEyes":

  В нашата съдебна система......и най малкия намек.....да се гласува за запушване устите на хората......регламента е категоричен.....

  Bukalemun
 80. 80 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Каквото и да стане сега, един ден Туиити Гонзалез ще излезе от белия дом и като завалят едни призовки, обвинения и процеси......
  Щото без имунитет всеки главен прокурор може да го съди, а те хич не са малко. Ще се открие ловния сезон така да се каже.
  Ако сега го отстранят от власт, което е малко вероятно, това само ще ускори процеса.

 81. 81 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4083 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Нормално фактите от свидетел са важни,
  а не "демократи ловци на вещици".

  Болтън, свидетел запознат и "свидетел" по процеса,
  пише свидетелска книга независимо от демократи,
  републиканци и процес.

  Що за партизанска паника, републиканска?

  До коментар [#14] от "GreenEyes":
  До коментар [#11] от "daskal1":

  Не, според мен, няма да е удар.
  Би могло да е удар

  само ако Болтън бъде призован като свидетел
  и там демократите го разпънат на кръст.

 82. 82 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2799 Неутрално

  До коментар [#76] от "samoedin":

  За Байдън ще гласуват 95 процента от черните избиратели. За него ще гласуват огромна част от белите избиратели (не само демократи), които са възрастни (а те най-много гласуват), тези, които са старомодни и не вярват на хомосексуалисти и жени (има такива сред всякакви видове политически цветове, не казвам дали това е лошо или добро, просто отчитам реалността), тези, които са разочаровани от Тръмп (гласували за него на предишните избори, главно независими). А това е предостатъчно за да бъде Байдън най-сериозният конкурент на Тръмп.
  Казваш, това ли е потенциала на демократите? Ами не е въпрос само до потенциал, а и до пари, политически връзки, опит. Да не би Хилъри да беше потенциала на демократите преди 3 години? Не, ама тя се оказа с най-много пари, най-силни позиции в ДП, с династията Клинтън зад нея, с политическите й мръсни номера срещу останалите кандидати и т.н.

 83. 83 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#66] от "Noise":

  На мен средната цена е под 200, щото съм инвестирал и преди. Не бери грижа за моите пари, продължавай с "прогнозите".

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 84. 84 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3393 Любопитно

  Само дето не е назначил сина си в борда на Буристма и не е заплашил да спре милиард помощ, ако прокурорът, който разследва синчето и компанията не бъде уволнен.. Между другото, чакам Руди Джулиани тази седмица..Ще е интересно да видим какво са вършили демократите в Украйна и колко точно милиарда са отмъкнали..
  —цитат от коментар 69 на Noise


  Куши, Йованка, или Младши?

  Данъчните декларации на Байдън за последните 20 години са публични. Дай да видим данъчните декларации и финансовите документи на вожда и учителя ти, каскет?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 85. 85 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4669 Весело

  До коментар [#60] от "vesolr":
  Ей, на теб не може да ти се угоди. Разбира се че няма да съберат 20 сенатори които да гласуват против Тръмп, но вината трябва да се поеме и от демократи като теб които докараха обществените настроения едва ли не до кризисна точка от която връщането е много трудно. Голяма част от избирателите-републиканци ще побеснеят срещу всеки който гласува против Тръмп, така както демократите ако някой се спре и каже :" Идеята с импийчмента е крайно глупава!".

 86. 86 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Весело

  До коментар [#69] от "Noise":

  Как пък ще разбереш какво точно са вършили демократите и колко точно са откраднали? Щото нали се сещаш, че "Джулиани каза" съвсем не е атестат за точност.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 87. 87 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2799 Неутрално

  До коментар [#75] от "GreenEyes":ще гласуват да няма допълнителни изслушвания на свидетели========Това не са мои изповеди......
  —цитат от коментар 77 на eti mehter


  Това закон ли е (според твоите думи)? Абе преди да пишеш, чети малко повечко....

 88. 88 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3393 Любопитно

  Ти колко инвестира в Тесла на $220?!
  —цитат от коментар 66 на Noise


  Ти на колко шортна? И сега пак се пънеш да правиш прогнози?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 89. 89 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4669 Весело

  До коментар [#80] от "lino_santino":

  Малко трудно в щата Флорида, където Тръм е резидент сега, плюс това обикновено неговите дела ще стигнат до Върховния Съд, а там май консервативното крило има превес.

 90. 90 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#82] от "GreenEyes":

  Четох в 538, че Сандърс имал силни позиции сред младите черни избиратели. Не искам да си измислям, не помня точните цифри, но по памет май възрастта беше по-важна от расата там.

  Не ме разбирайте грешно - не съм фен на Сандърс не заради друго, а защото живея в България, а за България това е най-лошия възможен вариант. Иначе е много симпатичен човек, последователен, честен по своему, не е лъжльо. Просто ако стане президент, ще търси компромис чрез отстъпки с Русия, а за България това е най-лошия вариант - ние сме една от малките отстъпки в голямата игра, както показва историята.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 91. 91 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Любопитно

  До коментар [#78] от "espresso":

  Ами не и твърде безполезна аналогия, научи първо коя е "собствената партия" на Сандърс.
  Та викаш партия, в която той е бил 2-3 години (2015-2016 и от 2019) е "собствената" му партия, а тази, в която е бил около половин век каква е тогава?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#78] от "espresso":Ами не и твърде безполезна аналогия, научи първо коя е "собствената партия" на Сандърс.Та викаш партия, в която той е бил 2-3 години (2015-2016 и от 2019) е "собствената" му партия, а тази, в която е бил около половин век каква е тогава?
  —цитат от коментар 91 на vesolr


  Та от коя партия, викаш, смята да се яви Сандърс на изборите?
  Извинявай, нататък няма да ти отговарям - скучен си ми като събеседник. Стюпи поне има по-богат речник, по-интересно реагира, измисля нови неща, ти си ми скучен.
  Баналност след баналност, не ми е интересно да чета, съжалявам, много се извинявам, но нали и на мен трябва да ми е интересен разговорът.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 94. 94 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#78] от "espresso":Ами не и твърде безполезна аналогия, научи първо коя е "собствената партия" на Сандърс.Та викаш партия, в която той е бил 2-3 години (2015-2016 и от 2019) е "собствената" му партия, а тази, в която е бил около половин век каква е тогава?
  —цитат от коментар 91 на vesolr


  Та от коя партия, викаш, смята да се яви Сандърс на изборите?
  Извинявай, нататък няма да ти отговарям - скучен си ми като събеседник. Стюпи поне има по-богат речник, по-интересно реагира, измисля нови неща, ти си ми скучен.
  Баналност след баналност, не ми е интересно да чета, съжалявам, много се извинявам, но нали и на мен трябва да ми е интересен разговорът.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 95. 95 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#85] от "daskal1":

  Не си ме разбрал правилно.
  Аз просто казвам, че нищо няма да се промени - републиканците ще се окопаят още повече, най-много да минат на нова защитна линия "ами добре, направил го е с цел лична облага, но това НЕ е основание за импийчмънт и отстраняване", демократите ще викат "ами да, ето поредното потвърждение на нашите обвинения, да се маха".
  За мен е интересна реакцията и настроенията сред независимите, те ще решат изборите, а не защитниците от култа, нито техните противници.
  Та не разбирам защо го определяш като "сериозен удар".

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 96. 96 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3816 Неутрално

  До коментар [#87] от "GreenEyes":

  Ок, ще чета......
  Значи дори и закон не е.... а....?!
  Интересно....

  Bukalemun
 97. 97 Профил на Индианец
  Индианец
  Рейтинг: 0 Весело

  Демократите не ги харесвам още от Гражданската война в САЩ. Застанаха изцяло на станата на южните робовладелски щати. Даже си избраха собствен президент.

  Добре е и сега да си изберат един президент в сянка и да мирясат.

  Правителството трябва да падне заради Наредба 18. Горанов в затвора за саботаж на БВП и чуждите инвестиции.
 98. 98 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#93] от "espresso":

  Сандърс преди изборите за президент напуска "собствената си партия" и се присламчва към ДП. След като минат изборите напуска ДП и се връща в "собствената си партия". "Собствената му партия" е тази, в която е прекарал огромната част от политическата си кариера, а не онази, където са епизодичните му гастроли.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 99. 99 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  До коментар [#12] от "GreenEyes":Този процес е важен не само за президентските, но и за изборите за Сенат. Има няколко "уязвими" републикански сенатори, които рискуват да бъдат повлечени от ниския рейтинг на Тръмп, особено ако независимите избиратели преценят, че са прикривали нарушенията на Тръмп и не са гласували да бъдат призовани свидетели като Болтън, Мълвейни и т.н.
  —цитат от коментар 44 на vesolr


  Буаха,какъв нисък рейтинг бълнуваш бе???50 % ако е нисък рейтинг ...Левите ти демократи се проистреляха отдавна и ще загубят безславно в Сената,а през ноември нижението ще е още по голямо.Свиквай!!!!

  shlshlshlshl
 100. 100 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  До коментар [#78] от "espresso":Ами не и твърде безполезна аналогия, научи първо коя е "собствената партия" на Сандърс.Та викаш партия, в която той е бил 2-3 години (2015-2016 и от 2019) е "собствената" му партия, а тази, в която е бил около половин век каква е тогава?
  —цитат от коментар 91 на vesolr


  Ти научи правомощията на председателя на долната камара.Защото не може еднолично да взема решение,решенията ги взима мнозинството!Освен това я наричаш царица!!Веждичка,САЩ е президентска република,а не конституционна монархия.От незнания пишеш бисери,но аз както винаги те оборвам....Не се срамувай,питай като не са ти ясни нещата...Антитръмпоните имате остър дефицит на знания...

  shlshlshlshl
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK