Каталуня разследва дали Борисов е свързан с пране на пари (допълнена)

Каталуня разследва дали Борисов е свързан с пране на пари (допълнена)

© Associated PressПолицията на Каталуня и Прокуратурата за борба с корупцията в Барселона разследват дали премиерът Бойко Борисов е свързан с "международна схема за пране на пари", чиято крайна цел е била Барселона. В документи на полицията, която тук се нарича Mossos d'Esquadra, се казвало, че разполагат с факти, които изглеждали доста убедителни, и че "биха насочили към съществуването на престъпна организация".


Това пише испанският вестник "Периодико" в статия, публикувана на първа страница под заглавие "Разследване за пране на пари в Барселона сочи към премиер-министъра на България". Всекидневникът, който излиза на испански и на каталунски и е на шесто място в класацията за най-четената преса в Испания, разполага информацията за разследването на общо три страници, в които са включени и два коментарни текста, запознаващи читателите с обстановката в България и с премиера на страната.


Авторите разказват, че в полицейските документи, които са видели, като лице, възползвало се от прането на пари, е посочена Борислава Йовчева. Тя е описана като "бивш модел от България, чиято евентуална връзка с Борисов се проверява внимателно".
Добавен е и баща ѝ, като се твърди, че дамата участват в две компании, регистрирани в Барселона - Numin Invest SL и EMA BGS SL, получили от 2013 г. насам над 5 милиона евро от "физически лица, които не живеят в Испания".


Името на Йовчева се свързва с къща в Барселона, за която бе споменато за първи път в записите "Яневагейт" през 2015 г. от бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева. Тя свърза и името на Борисов с покупката. По-късно тогавашният депутат от БСП Елена Йончева внесе в прокуратурата сигнали с документи, свързани с прехвърляне на фирми на братовчед на премиера Бойко Борисов. В единия от сигналите е споменат бизнесменът Иван Саздов като представляващ офшорната фирма Palms Enterprises" (Overseas) LTD, като се твърди, че фирмата е изпратила по сметка на EMA BGS SL 1.7 млн. евро, представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща.


Пред журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Европейския съвет, Бойко Борисов отрече да има имоти и фирми в Барселона и отказа да отговори директно на въпроса дали познава Борислава Йовчева. Той обаче заподозря зад публикацията атака, зад която даде да се разбере, че стоят руски интереси и президентът, избягвайки да го назовава. Подробности - тук.


Вилата и луксозното порше


В статията се казва, че проверката е предизвикана от сигнал от България от организация, наречена Гражданско движение "Обединена България" (MC BUUP - Movimiento Civil Bulgaria Unida). В действителност става дума за Гражданско сдружение БОЕЦ ("България обединена с една цел) и това се разбира от друга статия от днешния брой, в която "Периодико" разговаря с лидера Георги Георгиев.


Документите били получени в полицията на 20 март миналата година и в тях се твърдяло, че Йовчева и семейството ѝ живеят в луксозна вила и тя има връзка с българския премиер.


Авторите са добавили и илюстрация на входа към имота, който според тях е фотографиран и наблюдаван и от служители на службата за икономически престъпления. Той се намира в района Esplugues de Llobregat и бил оборудван с "частна охрана и модерна система за наблюдение". Разследването установило, че вилата с басейн е купена през 2013 г. за 3 млн. евро на името на Numin Invest S.L.


"Между януари и юни 2013 г. Йовчева е единственият ръководител на тази компания с капитал от 3 хил. евро. След това на този пост е баща ѝ Георги Йовчев, който добавил още 3006 евро. Проверка показала наличието и на втора компания - EMA BGS SL, собственик на магазин за луксозно облекло на (прочутата търговска улица) Paseo de Gràcia. Каталунската полиция смята, че тази компания е получила финансова инжекция от поне 2.3 млн. евро от друга фирма, регистрирана в Кипър. Адресът на EMA BGS SL, в която бившият модел и баща ѝ също са участвали, съвпада с този на вилата."


Освен докато е наблюдавала имота и магазина, полицията е снимала Йовчева да шофира из града луксозен бял Porsche Macan, регистриран на името на EMA_BGS SL. Антикорупционната прокуратура оценява автомобила на поне 70 хил. евро и посочва, че той е купен със заем от банка в Барселона. Полицията обръщала внимание на това, че такъв разход не се връзва със загубите от магазина и че компанията е почти фалирала.


Статията е водещото заглавие в днешния брой на всекидневника от Барселона

© Дневник

Статията е водещото заглавие в днешния брой на всекидневника от Барселона


Как се появява името на Борисов


"Периодико" допълва, че бащата се е оттеглил от фирмата и има адресна регистрация в тази вила заедно със съпругата и внучката си, родена през 2012 г. "Полицията подчертава в докладите си, че единственият попечител на детето е Борислава Йовчева и в документите няма вписан друг родител."


Изданието посочва още, че за интимна връзка на Борисов с Йовчева се говори в България от години и премиерът е отрекъл да има такава. След като научихме за разследването в Барселона, изпратихме на 13 февруари запитване до кабинета на българския премиер, но още няма никакъв отговор, казват авторите.


Според тях каталунската полиция е проверила дали данъчните декларации на Борисов в България показват дали той би могъл да е направил инвестициите от милиони евро в двете компании и са установили, че той не разполага с такива средства. След година разследване полицията стига до извода, че инвестициите са за над 5 милиона евро, преминали са през двете компании и че Йовчева и баща ѝ не са посочили законни доходи, на базата на които биха могли да си позволят такъв стандарт на живот, казва още "Периодико". В документите на антикорупционната прокуратура се споменава, че в сигнала от България се е казвало, че парите "може да са свързани с недекларирани средства на високопоставени лица в правителството на България".


На базата на събраните материали полицията на Каталуня е поискала прокуратурата да разследва доходите, данъчните плащания, съдържанието на депозитни касети, кредитни карти, плащания брой и друг и банкови детайли на Борислава Йончева, баща ѝ и още петима души.


На уточняващите въпроси на "Дневник" каталунската полиция потвърди, че върви разследване, но отклони искането за повече информация с аргумента" не можем да предоставим информация за текущи операции".


Как "Периодико" представя на читателите си кой е Борисов, можете да прочетете тук.


Каталуня разследва дали Борисов е свързан с пране на пари (допълнена)

© Надежда Чипева


"Руската връзка" и още двама българи


В статия, съпровождаща основната публикация на "Периодико", се казва, че в разследването на "схема за пране на пари, идваща от България" полицията и антикорупционната прокуратура били отведени до руския гражданин Александър Чавцев (най-вероятно авторите допускат грешка в изписването на името и става дума за Александър Чаушев; в статията е написано ciudadano ruso Alexander Chavsev; в България не е известно Чаушев да е руски гражданин). Той бил вписан като партньор с мажоритарен дял в Numin Invest SL.


В сигнала, изпратен от българската организация, Чавцев бил описан като директор в "Лукойл" в България. "Той е много близък сътрудник на Валентин Златев, който ръководеше "Лукойл България". Златев и премиерът Борисов отдавна са приятели", казва за каталунското издание Георги Георгиев от БОЕЦ. Според него "Чавцев е използван като посредник за купуването на къщата в Барселона. Той е преуспяващ бизнесмен и може да си я позволи. Има доказателства, че той не я използва".


Отделът за борба с прането на пари към полицията вече било потвърдило руска връзка с компанията зад къщата, в която живее бившият модел от България. "През 2015 г. Чавцев и съпругата му влизат в Numin Invest, като стават мажоритарни собственици срещу 1.450 млн. евро. Георги Станков Йовчев, бащата на Йовчева, става миноритарен партньор с 3006 евро. Това кара полицията да заключи, че става дума за компания без реална дейност, създадена за "репатриране на средства към трети страни". (Бел.ред. - използван е изразът sociedad patrimonial, т.е. термин, най-близко до който е българското АДСИЦ - Дружеството със специална инвестиционна цел - задължено е да инвестира паричните средства в недвижими имоти или във вземания (секюритизация на недвижими имоти и вземания.)


Каталунската полиция е открила инвестиции, които не се съдържат в сигнала от БОЕЦ, твърди още "Периодико". Освен това агентите, наблюдавали вилата и движението на Йовчева, докладват, че тя отивала до бутика в късната утрин, но никога не е обслужвала клиенти, а се занимавала с "мениджмънт и контрол" на работещите там 7 души.


Двамата журналисти добавят още две имена в публикацията - на бизнесмена Йордан Христов и съпругата му. Те са описани като "появили се" в кипърската офшорна компания Palms Enterprises, станала партньор на баща и дъщеря Йовчеви в EMA BGS S.L. (собственикът на бутика) с влагането на 1.750 млн евро.


Каталунската полиция казва, че "не може да се проследи произхода" на общо 2.3 млн. евро, вложени в магазина в Барселона с площ от 140 кв.м.

Коментари (338)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Xoxo
  Xoxo
  Рейтинг: 296 Неутрално
 2. 2 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Испанската антикорупционна прокуратура е единствената в Европа, която изправя на съд руски мафиоти свързани с Кремъл. Там няма тръби с газ от Русия. Щом са се захванали с мръсните пари на Борисов, ще го гонят до дупка!

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 3. 3 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 443 Весело
 4. 4 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Наглеци. Никаква независимост за Каталуния.

 5. 5 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 681 Любопитно


  А нашата прокуратура кога ще се задейства ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  Притеснително е. Притези няма лабаво. а и не пускат прокурорски димки.
  ДАНО да не е истина, че голям резил за цяла България.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Весело

  Брей, голяма драма се очертава, отиде стабилността...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 8. 8 Профил на kancho
  kancho
  Рейтинг: 13 Весело
 9. 9 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Я сега да видим човека с каскета колко ще е активен...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 10. 10 Профил на Компетентен
  Компетентен
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Ха дано, ама надали. Време е вече да се разчисти политическият пейзаж у нас от този нерез и партията му и да се появи нормална и модерна проевропейска партия в БГ. Откакто той е на власт, страната е в пълен застой. Разбира се, Бесепето не е никаква алтернатива - Другарката Нинова е по-зле и от него.

 11. 11 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1276 Весело

  Това по-скоро е реторичен въпрос и като цяло се подразбира само като чуеш името Бойко Борисов.
  Сега остава каталунците да намерят и една определена къща в Барселона.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 12. 12 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Да видим какво ще излезе, интересни времена предстоят.
  Гешев ще има доста работа, но той си е работен.

  https://www.elperiodico.com/es/politica/20200221/primer-ministro-bulgaria-mossos-investigacion-blanqueo-7848274

 13. 13 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  Ами сега...?! ;)

  Бивш tww09306483.
 14. 14 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1953 Весело

  Публиката ще вдига кръвното, а действащите лица ще идат на мачле

 15. 15 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Интересно! Според Янева тази "къщичка" е на Борисов и в нея живее любовницата му. Ако това е така, откъде ли идват парите с които е купена?

 16. 16 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 640 Неутрално

  В Испания не върви да плещиш докато караш джипката, а тъпите гласоподаватели да ти вярват и да се забавляват от това, колко си тъп!
  А за Барселона не от вчера се оправдава Борисов - апартаменти, милиони - където има дим има и огън!

 17. 17 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 884 Весело

  Глупости😂😂😂😂🥩🥩🥩🥩🥩Давай бацееее! Тия ли ще ти клатят стола?!!!!))))) Къде са герберунгелите?)))))))

 18. 18 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Ще настане голям вой, ако Елена Йончева се окаже права, а нещата май отиват натам.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  До коментар [#12] от "НеКой":

  Той и Цацаров имаше много работа... Ама нищо не свърши. ;)

  Бивш tww09306483.
 20. 20 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#5] от "nessarox":


  Коя е “”вашата”?)))

 21. 21 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#19] от "Petleshev":

  Я па ти, нищо.
  Бая запори има...

 22. 22 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Каталунски журналистически мис(ир)ки.

 23. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Весело

  Бойко е толкова предпазлив и хитър като лисица, че да допусне подобна груба грешка ще е просто невероятно. Най-вероятно червени социалисти-олигарси, иманяри, са пуснали димки на социалистите в Каталуня, за по-голяма тежест сложили и името на Борисов...
  Първите думи на Бойко по темата ще се слушат внимателно, както ще се наблюдава и мимиките на лицето му.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 24. 24 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Да видим какво ще излезе, интересни времена предстоят.Гешев ще има доста работа, но той си е работен.https://www.elperiodico.com/es/politica/20200221/primer-ministro-bulgaria-mossos-investigacion-blanqueo-7848274
  —цитат от коментар 12 на НеКой


  Копирала съм едно мнение , като отговор към Вас

  Вече е ясно!
  Никой да не дава акъл на прокуратурата!
  Тя акъл има.Ще работи бързо защото няма да установява истината, а направо ще вкарва в затвора.
  Приема само промяна в Конституцията за да и е по- лесно.

  Предлагам да премахнем съда...да не пречи.ВСС да се закрие - само разходи.Като няма съдии Главният прокурор ще е ВСС.
  Без обвинителни актове - само хабене на време и хартия.С бележка от прокурора - и в затвора.
  И да се открият стотици работни места - за строителство на затвори.
  Така хем ще спестим разходи, хем ще намалим безработицата и най - вече ще си направим съдебна реформа за чудо и приказ!

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 25. 25 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3739 Неутрално
 26. 26 Профил на Xoxo
  Xoxo
  Рейтинг: 296 Неутрално

  До коментар [#10] от "Компетентен":

  Като навсякъде и БСП-то вероятно има кадърни специалисти.Важно е и средата им на работа да е здравословна...

 27. 27 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3401 Любопитно

  А честито....ГешеФт какво казва по въпроса?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 28. 28 Профил на yyz20376113
  yyz20376113
  Рейтинг: 59 Неутрално

  До коментар [#15] от "Voiko":

  От скрина в Банкя, от там идат!

 29. 29 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  не виждам никакъв резил за държавата България, Резилът е за нас опикновените хора че допускаме чрез избори дани управляват такива тиквочи. А иначе всичко паро или късно лъсва

 30. 30 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#24] от "nessarox":

  Някакво притеснение усещам.
  Който е крал, да се притеснява.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Къде е Херо Мустафа, когато ти трябва...

 33. 33 Профил на Xoxo
  Xoxo
  Рейтинг: 296 Неутрално

  До коментар [#14] от "ju.li":

  При Бай Ставри...

 34. 34 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 751 Любопитно
  Сега Барни ще се обади на Радостин,
  и ще приберат за съхранение собствеността на Баце???

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 35. 35 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Е сега, на БХ все предишните са му виновни. Та оттам са и парите, я от Виденов, я от Костов :)

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 36. 36 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Хахха...ей сега веке го свалихте тоя лошав Борисов! Авторите на този фейк били ВИДЕЛИ полицейски документи по разследване за пране на пари....
  Докъде може да стигне човек в отчаянието си?

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 37. 37 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 883 Неутрално

  Бойко ще отиде там и мъжки ще им обясни, че са се объркали, а може и да удари с юмрук по масата.
  Цялата вина е във форума на Дневник, където умнокрасивите не пишат хубави неща за Слънцето, и в Каталуня са се подвели.

 38. 38 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 681 Весело

  До коментар [#5] от "nessarox":Коя е “”вашата”?)))
  —цитат от коментар 20 на angeles


  Гешевтатура :)

  За съжаление действа избирателно, докато отпадне давността.
  А пък и Гешев каза да не се замесва политиката, ББ забрани на министрите си да говорят и сега думата има само Мафията :)

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 39. 39 Профил на Hydroxy
  Hydroxy
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Друга работа си е когато една партенка се изпрати на каталунски вестник, тогава вече нещата стават “Каталуня разследва дали Борисов е свързан с пране на пари”!

 40. 40 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Партенка е, надали ББ е чак толкова тъп за да го свържат заради 5 милиона. По-скоро далаверата е на лица, които в миналото са имали някаква връзка с него.

  Много хитър
 41. 41 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  А нашата прокуратура кога ще се задейства ?
  —цитат от коментар 5 на nessarox  Когато каталунците навлезнат дълбоко в материята и няма начин да се усуква и скрива . Тоест, отново както и при Божков - натиск от вън .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 42. 42 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2979 Неутрално


  Гешев да започва преводите на арабски.

 43. 43 Профил на dunav545
  dunav545
  Рейтинг: 240 Весело

  До коментар [#31] от "Тиква загубена":

  И обичлив!

 44. 44 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#2] от "Firestarter":

  Не е испанска прокуратора а е сепаратистката полиция на Каталуня. Както знаем сепаратистите там са тясно свързани с Кремъл. Повярвай ми, никак не харесвам Борисов, и дай боже да управляват истински десни като СДС, но фактите са факти

 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  Вай-вай-вай-вай, Борисов и организирана престъпна група?!

  Как може изобщо да им хрумне такова нещо?

  Сигурно Костов му е подлял вода на кристално чистия...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Гешев може ли да разседва премиер?

 47. 47 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#2] от "Firestarter":Не е испанска прокуратора а е сепаратистката полиция на Каталуня. Както знаем сепаратистите там са тясно свързани с Кремъл. Повярвай ми, никак не харесвам Борисов, и дай боже да управляват истински десни като СДС, но фактите са факти
  —цитат от коментар 44 на Julian Dob


  Знаех си аз, че Путин ще е виновен!
  Мдаааа.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 48. 48 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 883 Неутрално

  До 39:"Brad Mehldau"]Друга работа си е когато една партенка се изпрати на каталунски вестник, тогава вече нещата стават “Каталуня разследва дали Борисов е свързан с пране на пари”!..."

  Къщата в Барцелона не е партенка.

 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#42] от "Един препатил":

  "Гешев да започва преводите на арабски."

  Ц, на каталунски...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#34] от "arnautsky":
  Бълха го е ухапала баце с няколко милиона!))))))

 52. 52 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3739 Весело

  Гешев може ли да разседва премиер?
  —цитат от коментар 46 на ceci_


  Гешев може Всичко!

 53. 53 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#45] от "Norman Granz":


  Изглеждаше пребледнял в последно време!?)))))

 54. 54 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Единственото което разбрах от тази статия е, че на някакво си испанско издание са платени некакви си рубли, за да оповести вътрешна (неофициална!) информация от испанската прокуратура. Проверката пък пак е задействана от нашите земи пак от анонимни източници и т.н и т.н. приказки, които четем от повече от 10 години.

 55. 55 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  Интересно! Според Янева тази "къщичка" е на Борисов и в нея живее любовницата му. Ако това е така, откъде ли идват парите с които е купена?
  —цитат от коментар 15 на Voiko  Ти всяка сутрин ли закусваш ?
  Ами започни да се лишаваш от закуска и ще си купиш и ти къща в Барселона .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 56. 56 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 352 Весело

  Само мога да си представя ужаса, който ще настане в Гешефтатурата ако там пристигне европейска заповед за разследване от Каталуня.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 57. 57 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2595 Неутрално

  Според статията, която прочетох, парите водят към лице в управата на Лукойл.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 58. 58 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 681 Весело

  Гешев да започва преводите на арабски.
  —цитат от коментар 42 на Един препатил


  Казвах Ви аз, че Пламен Георгиев/ конпи/ трябваше да е консул на Каталуня, а ББ го прати във Валенсия :)

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 59. 59 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#38] от "nessarox": Сега думата има големия брат,предстоят интересни времена! Просто много се увлякоха!)))

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#53] от "angeles":

  "Изглеждаше пребледнял в последно време!?)))))"

  Щото не може на испанските прокурори да им думка с юмрук по масата, да ги нарича "мисирки" и да ги кара да викат три пъти на мегдана в Барселона, че винетки ... пардон, че разследване няма да има...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 883 Неутрално

  До коментар [#2] от "Firestarter":Не е испанска прокуратора а е сепаратистката полиция на Каталуня. Както знаем сепаратистите там са тясно свързани с Кремъл. Повярвай ми, никак не харесвам Борисов, и дай боже да управляват истински десни като СДС, но фактите са факти
  —цитат от коментар 44 на Julian Dob


  ако е така, нещата са още по-зле. Още един начин да притиснат Бибитко и да изхарчи още някой друг милиард, я за АЕЦ Белене, я за балкано-руски поток!

 62. 62 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#48] от "historama":


  Къщата е трохичка,паднала от обяда на гладните( но лакоми).

 63. 63 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 681 Весело

  Единственото което разбрах от тази статия е, че на някакво си испанско издание са платени некакви си рубли, за да оповести вътрешна (неофициална!) информация от испанската прокуратура. Проверката пък пак е задействана от нашите земи пак от анонимни източници и т.н и т.н. приказки, които четем от повече от 10 години.
  —цитат от коментар 54 на Visoka Topola


  Ето, за да Ви стане по-ясно
  Новината е от 2016 г. Цацаров,разбира се я пропусна, за да има материал и за Гешев

  https://bivol.bg/badapples-talking-s2-4.html

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 64. 64 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1591 Весело

  Умнокрасивците превъртяха играта и минаха на бонус нивата на пълното безсилно отчаяние :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 65. 65 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Сайтовете на Пеевски все още не знаят как да реагират, иначе са първи, ама сега очакват инструкции

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 66. 66 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Дали Бойко Борисов и Васил Божков, ще станат съседи в Дубай?
  🤪🤪🤪

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 67. 67 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#36] от "Vivian Apostolov": Охххх горкото,не плачи бе чадо!

 68. 68 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  Чудесна новина!
  Крайно време е тази комунистическа мутра, която е вършила редица безобразия, включително търговия с наркотици в началото на прехода, да се издъни от някъде!
  Прокурорът на мутрите гешев ще се самосезира ли?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 69. 69 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Замесен е не Борисов, а негов братовчед, който той навремето е бил (явно недостатъчно).

 70. 70 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#57] от "Николай Колев":


  Загубил на карти правешкия катър...и се издължиллллл!))))

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 866 Неутрално

  спокс бе.
  ТОЙ ШЕ ГИ ОПРАМИ ОЩЕ ДНЕСКА.

 73. 73 Профил на Да вярваме на лъжата
  Да вярваме на лъжата
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Олеле, ама това е изведено в специална тема "корупционен заговор" с поне четири материала. Говори се за

  - руска връзка
  - свободата в България
  - Батман

  и т.н.

 74. 74 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 883 Неутрално

  До 54:"Visoka Topola"....Единственото което разбрах от тази статия е, че на някакво си испанско издание са платени некакви си рубли, за да оповести вътрешна (неофициална!) информация от испанската прокуратура. ....."

  Нали знаеш, че ако някой не е доволен от написаното (Борислава, баща й, Борисов) могат такъв иск да заведат срещу изданието, че и в Куба няма да могат да се скрият журналетата!

 75. 75 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  "Авторите разказват, че в полицейските документи, които са видели, като лице, възползвало се от прането на пари, е посочена Борислава Йовчева. Тя е описана като "бивш модел от България, чиято евентуална връзка с борисов се проверява внимателно."

  Ми той Баце беше дупе и гащи с Черепа, чийто основен бизнесд си беше чиста пералня, ако трябва да сме коректни... Защо не го подгони Гешев барабар с Тумпаров и останалите с рекордни гаранции....

  I Want To Believe
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 77. 77 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#71] от "Vivian Apostolov":
  Не се мъчи бе душа😂😂😂😂

 78. 78 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 681 Весело

  Умнокрасивците превъртяха играта и минаха на бонус нивата на пълното безсилно отчаяние :)
  —цитат от коментар 64 на Saint of Me


  Обърнете се към Гешев, той може всичко , той е Вашата радоС

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  Гешев може ли да разседва премиер?
  —цитат от коментар 46 на ceci_  Зависи кой е премиера и, ако #КОЙ му нареди .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Честито!
  Хибридността тепърва ще се харесва на избирателите... а Херо Мустафа е поставена в снукър...

 81. 82 Профил на gaq09398612
  gaq09398612
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Костеливата ръка на Черепа или....

 82. 83 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  "ИЗВЪНРЕДНО! Борисов си купил Остров в Гърция – избухнаха гръцките медии"informiran.net:)
  —цитат от коментар 50 на plebs


  Тъпа ирония или смешен плач?
  Изберете сами!

  Всеки удар срещу мутрата борисов, независимо от коя посока идва, е добре дошъл за България!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 83. 84 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Вива Каталуня!

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 84. 85 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Бойко е толкова предпазлив и хитър като лисица, че да допусне подобна груба грешка ще е просто невероятно. Най-вероятно червени социалисти-олигарси, иманяри, са пуснали димки на социалистите в Каталуня, за по-голяма тежест сложили и името на Борисов...Първите думи на Бойко по темата ще се слушат внимателно, както ще се наблюдава и мимиките на лицето му.
  —цитат от коментар 23 на hamiltonf


  Абе намесена ли е жена, Бойко се разнежва...

 85. 86 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Медиите разпространиха разговор на ББ с н.в. Фелипе VI, крал на Испания:
  "Що ми правите тези номерца. Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас. Как може да ми спретвате разследване за такава глупост? Защо ми го правите? Репетирате дали мога да ви оправя още днес ли. Oтиваш лично днес в Брюксел, заставаш на площада и като глашатаите едно време викаш три пъти "Борисов е невинен" и тогава се прибираш. "
  На това място кралят се изсмя на развален каталунски...

 86. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 88 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#63:"nessarox"][/quote]

  Не разбрах кое точно да ми стане по-ясно.
  По-горе съм го написал: от 10 години ни притоплят периодично едни и същи буламачи.
  Сега поне разследването е от не българска прокуратура, току виж на някой му светне, че това са партенки.

 88. 89 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  Както казваше Боян Трайков навремето: няма, защото не може да има.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 89. 90 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  "Авторите разказват, че в полицейските документи, които са видели, като лице, възползвало се от прането на пари, е посочена Борислава Йовчева. Тя е описана като "бивш модел от България, чиято евентуална връзка с борисов се проверява внимателно."Ми той Баце беше дупе и гащи с Черепа, чийто основен бизнесд си беше чиста пералня, ако трябва да сме коректни... Защо не го подгони Гешев барабар с Тумпаров и останалите с рекордни гаранции....
  —цитат от коментар 75 на 2.5


  Отговорът е скрит в гънките на политическата воля. Всеки каскет ще ти го обясни.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 90. 91 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До 54:"Visoka Topola"....Единственото което разбрах от тази статия е, че на някакво си испанско издание са платени некакви си рубли, за да оповести вътрешна (неофициална!) информация от испанската прокуратура. ....."Нали знаеш, че ако някой не е доволен от написаното (Борислава, баща й, Борисов) могат такъв иск да заведат срещу изданието, че и в Куба няма да могат да се скрият журналетата!
  —цитат от коментар 74 на historama


  И от какво точно да не е доволен.
  Навярно информацията е вярна, но и нищо не значеща ... от 5-6 години се води разследване.

 91. 92 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 681 Весело

  Костеливата ръка на Черепа или....
  —цитат от коментар 82 на gaq09398612


  Надали, ако приемем, че единият е предупредил другият да напусне своевременно България.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 92. 93 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  До коментар [#13] от "Petleshev":

  Да не излезне като Гръцкият остров на Борисов

 93. 94 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Весело

  До коментар [#1] от "zej40554117":

  Подпалиха му задника... Пожар, пожар, пожар...!

 94. 95 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  ...Иван Саздов...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Напомня ми на Газдов..
  Един от изродите на комунистическата власт в лагера "Слънчев бряг"....

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 95. 96 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1608 Весело

  Така . В България не ги разследвате. Ама в чужбина не са недосегаеми.

 96. 97 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Прокуратурата е обявила конкурс за преводачи на арабски, южноафрикански, севернокорейски и тайландски.

 97. 98 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 681 Любопитно

  [quote#63:"nessarox"]
  —цитат от коментар 88 на Visoka Topola
  Не разбрах кое точно да ми стане по-ясно.По-горе съм го написал: от 10 години ни притоплят периодично едни и същи буламачи.Сега поне разследването е от не българска прокуратура, току виж на някой му светне, че това са партенки.[/quote]

  Кое по - точно е партенка ??

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 98. 99 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  Притеснително е. Притези няма лабаво. а и не пускат прокурорски димки.ДАНО да не е истина, че голям резил за цяла България.
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Резилът е единствено за Борисов и комунистите.

 99. 100 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Интересно дали ще екстрадираме Борисов, ако получим документи за това 🤔

  No Pain No Gain
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK