Един от "отровителите на Гебрев" работел като руски дипломат в Женева

Един от "отровителите на Гебрев" работел като руски дипломат в Женева


Един от ключовите участници в групата, извършила покушение срещу българския предприемач Емилиян Гебрев, е бил до съвсем скоро руски дипломат към Световната търговска организация в Женева. Българската прокуратура го издирва като Георгий Горшков, докато в действителност името му е Егор Гордиенко.


Това съобщават в съвместно разследване групата Bellingcat, швейцарската издателска група TX Group (до 1 януари тя се наричаше Tamedia, "цюрихският в. "Тагес анцайгер" е най-известното от изданията) и британският фонд Civica. В Русия за резултатите съобщи изданието The Insider, което заедно с Bellingcat направи поредица публикации по темата за нападението с нервнопаралитично вещество от групата "Новичок" срещу Сергей Скрипал, а след това - и за руснаците, участвали в отравянето на Гебрев.


Под заглавието "Дипломат с "Новичок" изданието описва, че Гордиенко е бил като трети секретар в руското представителство към СТО от януари 2017 и е трябвало мандатът му да бъде до края на 2020 г., но по неизвестни причини е бил прекратен предсрочно след първите публикации по случая "Скрипал". Ако данните се потвърдят, това ще е и първият случай, в който за международно издирване е обявен действащ руски дипломат, посочва The Insider.
В текста се посочва, че "Горшков" е посещавал 3 пъти България между 11 февруари и 30 май 2015 г., като два от тях съвпадат с първия и вероятния втори опит за отравяне на Гебрев. При второто си посещение Гордеев отсяда в Hill Hotel (в сградата на бившия хотел "Орбита") в стая с изглед към подземния паркинг, който ползвали Гебрев и служители на компанията Emko. В този гараж според българското следствие на 28 април камерите записват друг от руснаците (Денис Сергеев?) и се предполага, че там той е напръскал с веществото дръжката на вратата на автомобила на Гебрев.


Същата вечер тримата руснаци напускат страната, но се връщат на 24 май (Сергеев) и на 28 май (Гордиенко). Тогава Гебрев за втори път губи съзнание, а двамата руснаци през Белград отпътуват за Москва. След това дейността на "Горшков" зад граница спира и Гордиенко започва да пътува под собственото си име.


Кой Егор Гордиенко


Разследващата група смята, че той е роден през 1979 г. в Болград, Одеска област, където баща му служи в 98-а гвардейска въздушно-десантна дивизия. През 80-те години семейството се прибира в Москва и тогава не остават данни какво е правил като младеж. За пръв път се появява през 2007 г. с пътуване за 12 дни до Кайро под истинското си име.


От 2010 г. пътуванията му са под псевдонима Горшков: Барселона, Украйна, Турция, Чехия, Таджикистан, Швейцария, Италия, Финландия, Франция. В няколко от тях той пътува заедно със Сергеев. През март и април 2014 г. (т.е. след анексирането на полуострова от Русия) Гордиенко се появява в Ростов на Дон и в Крим. Държавен апартамент получава в същия блок, в който е още един от отровителите на Скрипал - Александър Мишкин (Петров). Понеже Мишкин и Анатолий Чепига (Боширов) са наградени като "герои" и с апартаменти за участието в украинската и кримската операции, най-вероятно и Гордиенко е отличен по същия начин. Понеже тези награди има обичай да се връчват лично от президента Владимир Путин, логично е Гордиенко да се е виждал с него.


Дипломат със специално предназначение


След покушението срещу Гебрев той няколко пъти пътува до Крим и през 2017 г. тръгва за Европа с дипломатически паспорт, като се появява в Женева. На сайта на руското представителство в СТО името му не фигурира, макар че Кейт Рокуел от СТО потвърждава за TX Group, че той е бил акредитиран в организацията като член на руската делегация и че е напуснал през 2018 г. В публично достъпни източници името му се появява само два пъти, и то по повод маратон в града.


На 25 декември 2018 г. Гордиенко потегля за Москва с двупосочен билет, но след това така и не напуска Русия. В руската столица е кацнал в 2:45 през нощта и според активността на телефона му е бил в централата на ГРУ в 7 сутринта, където прекарва цял ден. Малко след това се прибира и цялото му семейство от Женева.


Предполагаемата причина е публикация на Bellingcat от 24 декември, споменаваща за посещение на Александър Чепига в Прага. Тогава още не знаехме, че Гордиенко е бил там с него, пише днес The Insider, но изглежда, че това е направило прекалено опасно за него да пребивава в Европа.


Разпечатка на телефона му от швейцарската "столица" на ООН показва, че там през 2017 г. той често е говорил с Мишкин, Сергеев и Чепига. От телефона на Сергеев пък се вижда, че е бил в Женева е в централата на СТО, но досега не се знаеше защо.


Между декември и февруари 2018 г. в тази страна едновременно се оказват петима, а вероятно и шести член на предполагаемата група на ГРУ, извършила нападението срещу Скрипал на 4 март. Понеже Гордиенко пътува с дипломатически имунитет, това би му позволило без проблем да прекара през границата "Новичок".


Разследващият екип казва, че са знаели за агент на ГРУ с името Георгий Горшков през октомври 2018 г., но той вече не е използвал този псевдоним. Връзката с Егор Гордиенко става благодарение на разпечатки за телефонни разговори на ген.-майор Андрей Аверянов, командир на секретната част №29155.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Страшни дипломати имат рашъните.

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на cyg16639553
  cyg16639553
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Убийците на Гербев", дето го преследват навсякъде по света и извършват покушения срещу него, а той дори и не разбира. Не човек, а стомана!

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Гневно

  Останалите "дипломати"са "любители на катедрали"...
  "Руснаци, Сър"!!!

 4. 4 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Виктор Суворов чудесно беше обяснил системата на ГРУ. Разузнавачи от местният клон на ГРУ НИКОГА не изпълняват поръчки за убийства в собственият си двор - примерно ако е базиран в Женева няма да участва в убийство в Женева, а ще го пратят в Солсбъри или София.
  Между другото колко е персоналът на руското посолство и кой какъв се води там?
  Според мен тряба официално да изгоним 90% от т.нар. "дипломати" на страни като Русия и САЩ, защото са шпиони и работят срещу страната ни.

 5. 5 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Весело

  Неизвестните причини за предсрочното прекратяване н амандата му са очевидни - беше осветен като част от бандата на плешивата Лукреция Борджия.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 6. 6 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Едва ли ще има изненадани от новината.

  От масква са го "изтеглили", и най вероятно вече е минал през "санаториума" и е изтекъл в канала от ваната с киселината...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 7. 7 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Добре де, толкова ли е трудно за службите в Европа поне да открият човек, който е обявен за шпионин, а вероятно, ако не убиец, то поне опитал се да убие!?!Сканиране на лице е достатъчно, само за "дипломатите" на Русия в страните, защото за никого не е тайна, че там най-често се поставят шпиони!

 8. 8 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Трафикът на наркотици е сложна и главоболна работа,
  как намират време и за убийства ?!

 9. 9 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Трафикът на наркотици е сложна и главоболна работа,
  как намират време и за убийства ?!

 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Общо взето всичко е точно, ама се издъниха по стар съветски тертип - хотели лучше получилось как всегда .

 11. 11 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Явно всички руски "дипломати" съвместяват и други длъжности. Дали отровител, дали картечар, дали разнасящ подкупи и фалшиви новини, няма значение. Така разбират отношенията с околния свят "таварищите"

 12. 12 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  Нормално ,няма дипломат ,политик или милиционер и участник в съдебната система ,който да не е бил завербуван и в СССР и в бившите комунистически страни , сега тези хора са на върховете в системите навсякъде и лустрация няма ,та у ясно кой кой е .

 13. 13 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Дипломат в сто в Женева - брутално неадекватнно! Паля Дънхил суич за което - мухахахаха)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 14. 14 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Ако се за гледате в снимката се вижда че са 2ма различни човека

 15. 15 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Страшни дипломати имат рашъните.
  —цитат от коментар 1 на EU defender


  Страшни в буквалния смисъл. После като обвинявате някого, че го е страх да се опълчи на руснаците, помислете дали вас нямаше да ви е страх на негово място.

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#9] от "Practic":

  "Трафикът на наркотици е сложна и главоболна работа,
  как намират време и за убийства ?!"

  Всестранно надарени, хармонично развити личности.

  Както се видя, в Щатите намерили и време да източат милион и половина от здравната каса...
  https://eu.usatoday.com/story/news/world/2013/12/05/medicaid-fraud-russia-diplomats/3878619/

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  Колко човека са го тровили тоя .. вкупом ?.......

 18. 18 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  руски дипломат по принцип е просто прикритие за шпиони и убийци

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 19. 19 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  ..... Не човек, а желязо.......

 20. 20 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Питам се, а защо светът трябва да има дипломатически отношения с фашистки режими?
  Каква е тази дивизия на КГБ/ГРУ в нашата столица?
  А без нея какво, не може ли?

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 21. 21 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Неутрално

  И некои все още подават ръка на Хуйло...

 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3816 Неутрално

  То имали руски дипломат, който да не е агент за мръсни поръчки?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Убийци, имат точна задача да отнемат човешки живот. Съд и сатрапията да бъде принудена да плаща, а не да й се позволяват патоци и подобни Глупости. Ноооо, 9 март идва, съвсем скоро Русия ще бъде обявена за държава терорист (формално или неформално няма никакво значение).

 25. 25 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1611 Любопитно

  Мнооооого скапани; всички "отровени" - живи и здрави.
  Може би за всеки получил разстойство , отговаря по един руснак?

 26. 26 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Всички дипломати в света се занимават сьс социална инженерия - не с убийства! Мъкнат ми голям бокал с бяло ветренско и небрежно подръпвам от Дънхила)) Найс х1000000к)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 951 Неутрално

  На всички вярвам, но на КОЙ повече?
  ЕМКО” опроверга Прокуратурата, а медия показа други обвинени за покушението срещу Гебрев Фрогнюз 21.02.2020 19:50
  Апелативна прокуратура по-рано днес разпространи информация за развитието на разследването на случая с опита за убийство на Емилян Гебрев. От ”ЕМКО”, чиито собственик е Гебрев, разпратиха официална позиция, в която категорично се отхвърлят твърденията на прокуратурата, че има поредица от опити за покушение срещу него и негови близки.
  ”ЕМКО” опроверга Прокуратурата, а медия показа други обвинени за покушението срещу Гебрев
  Публикуваме без съкращения позицията на "ЕМКО"
  "Във връзка с публикувано на 21 февруари 2020 съобщение на Прокуратурата на Р. България, в което се оповестяват поредни развития на разследването на опита за покушение срещу 3-ма български граждани през пролетта на 2015 г. заявяваме следното:
  1. Напредъкът в изясняването на конкретните извършители заслужава най-висока оценка. Действията на българските разследващи и установените от тях досега факти и обстоятелства се потвърждават от многобройни външни източници, както официални, така и неформални.  2. В същото време, твърденията на прокуратурата за някакви други опити за посегателство върху което и да е свързано с фирма ЕМКО лице категорично не отговарят на истината. Никога досега такива действия не е имало, нито са били споменавани от българските власти по какъвто и да е било повод.  3. Считаме, че хвърлянето на определено провокативни и неверни твърдения в публичното пространство е възможно да подсказва нечие желание следствието да бъде пренасочено в грешна посока. Който и да е източникът на подобни фалшиви твърдения той трябва да понесе своята отговорност.  4. Опитите да се размиват резултатите от досегашното разследване, които са потвърдени и от външни източници не са нищо друго, освен стремеж към отклоняване на разследването от следите и зависимостите, които водят към високи нива на политическия, икономическия и обществения живот в България. Българската общественост трябва да знае, че вече съществуват достатъчно обосновани предположения за причастност и на български граждани към гореспоменатия опит за покушение от пролетта на 2015 г."  Припомняме, че обявлението на прокуратурата акцентира върху още 4 опита за покушение срещу Гебрев.  Източник: "Фрогнюз"

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#18] от "Пипера е много лют":

  "руски дипломат" е просто ОКСИМОРОН!!!!
  Наследниците на златната орда нямат нужда от дипломация- те работят с агресия!!!

 31. 31 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Ако се за гледате в снимката се вижда че са 2ма различни човека
  —цитат от коментар 14 на b0b069


  Напротив, загледайте се по-внимателно. И на двете снимки са мъже с 2 очи, с 2 уши, с нос, с уста и т.н., да не говорим, че и на двете снимки гледат в една посока.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 32. 32 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#27] от "Пипера е много лют":

  Дилъра ми е ръката която ме издърпа на две ръкостискания от Големците в Еу! Ти кой беше - мухахах)) допивам бокала)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  Поне страните в Европа да вземат да си направят едно цялостно разследване кои са дипломатите и обслужващия персонал в руските дипломатически мисии на тяхна територия ! Голяма част ще се окажат откровени престъпници, дегизирани зад агентурна досие, както междувпрочем стоят нещата в силовите структури на самата Русия !

 34. 34 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3664 Любопитно

  Чистката на руски шпиони в Швейцария вече е в ход...Властите са започнали щателна проверка на всички търговски,фармацефтични и туристиески фирми в които има или работят руски граждани.......
  Снощи от посолството на РД спешно са заминали за Маскве 3 ма "дипломати"......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  С тази програма за лицево разпознаване точно, открих и Гешев......... и ми излезе, че е Паша Зади ...... хахаха .....
  http://www.politrus.com/2017/09/21/azerbaycan-pashazade/

 37. 37 Профил на cyg16639553
  cyg16639553
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Имат ли изобщо успешен опит за покушение досега тия руски агенти-убийци? При Скрипал - греда, Гебрев - цяла група професионални убийци от 4 опита - греда. На какво изобщо ги учат в това ГРУ? Да не излезе накрая, че зад всичко това стоят службите на друга държава, целяща единствено разрив в отношенията между Европа и Русия? Някой вярва ли изобщо, че разните там Беглинкат и пр., вадещи и кътните им зъби, са обикновени разследващи ентусиасти?

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  До коментар [#18] от "Пипера е много лют":

  " руски дипломат по принцип е просто прикритие за шпиони и убийци"

  По - трудно ми е да видя свесен руснак от руски престъпници в почти цялата им държавна машина в момента ! Дипломатите им са просто представителни извадки на огромната част от руския управляващ " елит" !

 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  Да се чете: свесен руснак отколкото руски престъпници, извинявам се.

 40. 40 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Според друга информация (на пишман-интернет детективи), другите двама "отровители" са работели като продавачи на торсионни пружини в Буркина Фасо.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 41. 41 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 731 Неутрално

  На руски дипломат, вяра да нямаш... Но, може да вярваш на руски майстор, или фаянсаджия в YouTube има добри клипчета...

 42. 42 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#40] от "Taiga":

  Руското "чувство за хумор" предизвиква гадене....

 43. 43 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 816 Любопитно

  Спомням си как един руски историк иследовател започна работа по разкриване на зверствата на Ленин и Сталин. Колегите му го предупредиха, че доказателствата (масовите гробове) доста отдавна са премахнати и просто няма шанс. На което той отвърна - руснака никога не свършва работата си прецизно и докрай. И откри доста масови гробове с по над сто скелета, остатъци от дрехи и дребни неща от джобовете на жертвите. С което доказа, че са избивани основно интелектуалци, както и цяло селище.
  Както и да е, принципа му май е универсален, важи и до днес...

 44. 44 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  А форумната вата с безумните си коментари само затвърждава всеобщото мнение за руската дипломация.

  SHADOWS of SOFIA
 45. 45 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Ако Русия иска да убие някого , чудно зашо е още жив ?! ... на всичко отгоре Русия контролира и 100 % напускането на планетата от хора :-) Звучи несериозно.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 46. 46 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  Прокуратурата и лично Гешев да ги изиска за разпит и повдигане на обвинения !

 47. 47 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1290 Любопитно

  муахахах... "Българската прокуратура го издирва като Георгий Горшков, докато в действителност името му е Егор Гордиенко..."

  добре бе, някой може ли да обясни смисъла на съществуването на тнр. българска прокуратура и изобщо служби, след като вестниците ще им обясняват кого търсят... и ся кво следва... като му научиха каскетите именцето ще си го докарат ли в чувал или ще продължават да търсят несъществуващия "Горшков"?

 48. 48 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Статията в сайта на Белингкет започва с това как детектвите са успели да идентифицират през 2018-та Мишкин, Чепига и Сергеев, които били свързани (подчертавам) с отравянето в Солсбъри.
  Т.е. вече две години по-късно нито британците, нито Белингкет могат да потвърдят, че гореизброените са извършили нещо, освен, че били свързани по някакъв начин със случая.
  Т.е. тоя, оня, третия, четвъртия, петия руснак са свързани по един или друг начин със Скрипал, но в крайна сметка никой нищо не може да потвърди.
  А случая Гебрев просто е второ действие от доста слабо режисирания спектакъл.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 49. 49 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Тоз прилича на кмета на Перник...

 50. 50 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1140 Весело

  До коментар [#45] от "dark'star":

  Няма съмнение, очаквай скоро да се заговори, че и коронавирусът е руски и нарочно пуснат от тях.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 51. 51 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Ако Русия иска да убие някого , чудно зашо е още жив ?! ... на всичко отгоре Русия контролира и 100 % напускането на планетата от хора :-) Звучи несериозно.
  —цитат от коментар 45 на dark'star


  Това какво трябва да означава бе Таньо?Да не твърдиш , че ватата са най-добри в убийствата но и това не им се отдава . Ако е така кажи го направо в нищо не ги бива.

  SHADOWS of SOFIA
 52. 52 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2744 Неутрално

  До коментар [#4] от "johnniewalker":

  Според мен са поне 120% - цялата амбасада + 20% допълнително от местните им ятаци.
  Но докато в България управляват наследниците на БКП - БСП, ДПС и ГЕРБ - подобна чистка е немислима.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 53. 53 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  [quote#51:"К2"][/quote]

  Явно ги бива = гледай към Сирия и не питай за повече.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 54. 54 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  До коментар [#45] от "dark'star":Няма съмнение, очаквай скоро да се заговори, че и коронавирусът е руски и нарочно пуснат от тях.
  —цитат от коментар 50 на Taiga


  Тайгуша назад си с предположенията. Цялата руска пропагандна машина обяснява как Америкаците са го пуснали. Ами гледай Скабеева наречена от ватата мусурная бочка какви ги говори. Изоставаш

  SHADOWS of SOFIA
 55. 55 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2301 Весело

  До коментар [#45] от "dark'star":Няма съмнение, очаквай скоро да се заговори, че и коронавирусът е руски и нарочно пуснат от тях.
  —цитат от коментар 50 на Taiga


  остави корона вирусът - бял кахър :-) ами сега пуснали и Бармалей :
  Маленькие дети!
  Ни за что на свете
  Не ходите в Африку,
  В Африку гулять!
  В Африке акулы,
  В Африке гориллы,
  В Африке большие
  Злые крокодилы
  Будут вас кусать,
  Бить и обижать,-
  Не ходите, дети,
  В Африку гулять.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 56. 56 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Вижти как обучават децата на Русия техните историци. Мястото е Музея на руската история в Москва/ ВНДХ/. Този откъс е от интерактивната експозиция „Кирилица: когда, зачем, откуда?“ по повод 80-годишнината на парка ВДНХ в Москва. В нея са изложени карта на нашата част от Европа от IX в., където фигурират Македония!, Черна гора, Сърбия, но не и България. Черноризец Храбър е с неясен произход, а според текстовете византийските братя Кирил и Методий по поръка на Великоморавския княз са създали глаголицата. За превода на богослужебните книги те са „създали“!!! нов език, църковнославянски, въз основа на южнославянския диалект, на който говорили в родния им град Солун!!!

  https://terminal3.bg/balgarija-obicha-rusija-no-rusija-ne-obicha-balgarija/?fbclid=IwAR0DopR9iYXJco5XJb_G0jErAh2n9gEMD2gomAdpqqK54yYDFI5gDMmwvhs

  не съм избягал
 57. 57 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  [quote#51:"К2"]
  —цитат от коментар 53 на dark'star
  Явно ги бива = гледай към Сирия и не питай за повече.[/quote]

  Кои ихтамнет ли?

 58. 58 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  [quote#51:"К2"]
  —цитат от коментар 53 на dark'star
  Явно ги бива = гледай към Сирия и не питай за повече.[/quote]

  Видяхме ги ихтамнетите в Сирия бе Таньо , видяхме ги. Един Ц-130 Спектър също ги видя и не само ги видя.

  SHADOWS of SOFIA
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  [quote#57:"Doge"][/quote]

  Ама малоумника как ни вдигна топка. Как да пропуснеш да му вкараш

  SHADOWS of SOFIA
 61. 61 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#50] от "Taiga":

  Ти дрогарю, защо бягаш пред вятъра? Още никой не те гони. Но я виж адреса на предишния ми пост, това си е руски музей в Москва. Какво ще кажеш кой лъже и манипулира. Те ни плюят, чернят и тровят, пък ние сме виновни защото не сме ги обичали. Щото ако това са написали техни историци в техен музей значи, че всеки русофил си е предател на България и трябва да се гони на Изток.

  не съм избягал
 62. 62 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Весело

  Генерал от ГРУ разговаря по телефон без криптиране и има разпечатки?

 63. 63 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И ЗАЩО ОТРОВИТЕЛИ Е В КАВИЧКИ??????

 64. 64 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Ако не четеш на български прочети този пасквил на руски

  https://perstni.com/magazine/history/kak-i-kogda-poyavilas-pismennost-na-rusi.html
  Создание Кириллом и Мефодием славянской письменности

  И тук няма и дума за България!

  не съм избягал
 65. 65 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Видяхме ги ихтамнетите в Сирия бе Таньо , видяхме ги. Един Ц-130 Спектър също ги видя и не само ги видя.
  —цитат от коментар 58 на К2


  бяя народ ги видя .!. като за последно

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 951 Весело

  Според мен тряба официално да изгоним 90% от т.нар. "дипломати" на страни като Русия и САЩ, защото са шпиони и работят срещу страната ни.
  —цитат от коментар 4 на johnniewalker


  И от Щатите ?! Недей тъй бе човек !

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  До коментар [#61] от "RUSE":

  На картата на която "България не присъства", не е географска карта. Както се вижда, са изписани имената на София, Казанлък, Добруджа, Плиска, Преслав.
  Препоръчвам на госпожата да намери карта на Първа Българска Държава.
  Относно останалото - кое по-точно е лъжа и манипулация?
  Черноризец Храбър се знае, че е работил в Преславската школа и това е, за него няма никакви биографични данни, не се знае къде е роден.
  За Кирил и Методий кое от написаното не е вярно?

  "На тях се дължи създаването на азбуката глаголица – първата азбука, която служи за писменост на езика староцърковен славянски."

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Кирил_и_Методий

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 70. 70 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  [quote#67:"nigel"][/quote]

  Не само "дипломати" , ще е добре и цивилните изкуствоведи от РКЦ на Шипка да си ходят.

  SHADOWS of SOFIA
 71. 71 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  Путин да уволни и РАЗПУСНЕ службата за отравяния. Супер действащо оръжие ,а не трови никого, това първо. Второ, ако хипотетично допуснем че НЯКОЯ ДЪРЖАВА
  прави нещо !! Тя с дипломатически персонал ще го прави, а не с десетки кандидати да пръскат със спрей за ......500 лева да кажем , да не казвам по надолу. ? ЗА СКРИПАЛИТЕ... какво с тях ??:) Някой да ги знае живи ли са ,здрави ли са ? Англия не дава информация ..било тайна. При толкова много шпионски филми по телевизиите, очакваш нещо по по СМИСЛЕНО и логично . С такива ДИВНИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ ВЕРСИИ се създава само по силна репутация на РУСИЯ, осен ако не е такава целта:)

 72. 72 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 951 Неутрално

  До коментар [#70] от "К2":

  Не знам какво е това РКЦ и не ме интересува.
  Колкото до дипломатите - колегата е прав. Шпионажът е част от работата им за която всички знаят и всички се правят че не знаят, докато не стане някоя издънка. Предполагам че тези които знаят че могат да бъдат изхвърлени за 24 часа си държат багажа подготвен за транспортиране за да не тичат в последния момент.
  Това се отнася за всички дипломати, не само за руските и американските.

 73. 73 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 577 Весело

  На мен пък една жена ми каза, че срещнала Елена Поптодорова на Женския Пазар и тя й разказала, че преди да я хванат с парфюма в Полша или там където я хванаха, много пъти е пренасяла и други парфюми и до Англия и до България и т.н. Тя нали е/ беше/ с дипл. имунитет и изобщо не са я проверявали. Очаквам скоро и нея да я сгащят и всичко да си каже ;) Та така, много неща може да разбере човек от Женския пазар :)

  Stupid people make me sick
 74. 74 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2396 Весело

  Руското "чувство за хумор" предизвиква гадене....
  —цитат от коментар 42 на selqnin


  А тези новини какво предизвикват?
  "........Руски самолет със зенитно-ракетен комплекс "Панцир" е прелетял на 22.02.2020 над България, за да достави на Сърбия военната техника....."

  "........Външното министерство потвърди, че два руски военно-транспортни самолета със зенитно-ракетни комплекси С-400 са прелетели над България за Сърбия  и обратно съответно на 22 и на 30 октомври....."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 75. 75 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 577 Весело

  Нека сега на препоръчам и едно сериозно четиво за времето в което живеем. И нека всеки да вярва в това в което иска да вярва.

  https://glasove.com/categories/kultura-i-obshtestvo/news/biografiyata-koyato-predizvika-pravitelstvoto-na-sasht

  Stupid people make me sick
 76. 76 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Не мога да разбера защо след отровните атаки срещу Гебрев и сведенията от НАТО- вски и швейцарски служби Правителството в София не нареди Външно веднага да привика Пасоля за обяснения що за дипломати се въртят у нас и с какви задачи , може би не от братски чувства , или ? ! ?

 77. 77 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2309 Весело

  Държавен апартамент получава в същия блок, в който е още един от отровителите на Скрипал - Александър Мишкин (Петров).
  ==========
  Цяла Москва знае къде живеят те))
  Хорошевское шоссе, 76 Б.

  "Чуждестранен агент"
 78. 78 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Страшни дипломати имат рашъните.
  —цитат от коментар 1 на EU defender


  !00 години комунистически диктат не може да произведе нищо друго освен изроди!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 79. 79 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Руснаците пак са първи!

  Пръв действащ Дипломат, обявен в бюлетин на Интерпол за задържане!

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Не мога да разбера защо след отровните атаки срещу Гебрев и сведенията от НАТО- вски и швейцарски служби Правителството в София не нареди Външно веднага да привика Пасоля за обяснения що за дипломати се въртят у нас и с какви задачи , може би не от братски чувства , или ? ! ?
  —цитат от коментар 76 на deutscher._


  Обяснението е просто и логично - прокремълска мутра-комунисти е премиер, а комунистически ДС агент - министър на отбраната!
  Това обяснява и честото прелитане на руски военни самолети във въздушното пространство на България!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 82. 82 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2396 Весело

  [quote#78:"Рим"]
  —цитат от коментар 80 на К2
  Ами малкия чекист и крал на ботокса нали е еманация на цялата тази гмеж.[/quote]

  Еманация на тъпи чекисти.
  Дребна и ситна, но все пак еманация.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 83. 83 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3967 Любопитно

  Човек като чуе думата "руски дипломат" случайно или не везма да си мисли за "професионален убиец"!

 84. 84 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2309 Весело

  До коментар [#64] от "RUSE":

  Ако не четеш на български прочети този пасквил на руски

  https://perstni.com/magazine/history/kak-i-kogda-poyavilas-pismennost-na-rusi.html
  Создание Кириллом и Мефодием славянской письменности

  И тук няма и дума за България!
  ================4=====

  Стига бе, какви книги четеш човек)))
  Ето ти, думи за България и език!

  "Церковнославянский является кодифицированным вариантом старославянского (древнеболгарского) языка."
  https://ru.wikipedia.org/wiki/Церковнославянский_язык

  https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Церковнославянский_язык

  "Чуждестранен агент"
 85. 85 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3967 Любопитно

  До коментар [#4] от "johnniewalker":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Чел съм книгите и някои неща звучат ужасяващи ,но със сигурност отговарят на истината!Човек , който е работил в сферата на ГРУ няма начин да не познава отлично системата отвътре!

 86. 86 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 409 Весело

  Извънредна новина от Великата Северномонголска психиатрия
  : Тръбополагащият кораб "Академик Черский", който на 22 февруари трябваше да влезе в док в Сингапур, за да бъде модернизиран, за да бъде в състояние да довърши Северен поток -2, неочаквано се е насочил към Шри Ланка. Източници в руските медии, твърдят, че Газпром, която притежава кораба, се страхува той да не бъде арестуван за неплатени сметки. В този си вид, корабът не е в състояние да заварява и монтира тръби.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Ако не бяха тия белигакат, "българската" прокуратура, щеше отдавна да е приключила случая, със становище, че става дума за натравяне с марули. А оня дето се мотае около колата на Гебрев, просто е влязъл в гаража, да забърше праха. Ама апусти соросоиди, развалят им хатъра...

 89. 89 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 862 Весело

  "Убийците на Гербев", дето го преследват навсякъде по света и извършват покушения срещу него, а той дори и не разбира. Не човек, а стомана!
  —цитат от коментар 2 на cyg16639553


  Не бе- не е до якостта на "стоманата"- до некъдърността на "леярите" е.

  Което не е новина, де...

  😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 862 Весело

  То имали руски дипломат, който да не е агент за мръсни поръчки?!
  —цитат от коментар 22 на hamiltonf


  Има, ма е като дЕдо ни Мраз- никой не го е виждал.

  Макар че- аз в детската градина съм виждал дядо Мраз- ако и това да беше парнаджията... 😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 92. 92 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Не е зле да изринете всички от руското посоль у нас.

  Много хитър
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 96 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Горе на двете снимки са двама различни. Вижда се с просто око.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 97. 97 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Горе на двете снимки са двама различни. Вижда се с просто око.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1140 Весело

  А най-якото е, е описанието на снимката (в самата снимка)
  Confidence 0.81213 т.е. това е нещо като процент/коефициент, който определя колко са сигурни пишман-детективите в чутовното си разкритие.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 100. 100 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Весело

  Гебрев друго говореше...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK