Путин обясни каква е разликата между олигарсите преди него и сега

Путин обясни каква е разликата между олигарсите преди него и сега


Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика "Новини без коронавирус".


Разликата между олигарсите от 90-те години и сегашните руски милиардери е в това, че днес те не биват допускани до властта и взимането на държавнически решения. Днес тези хора могат да отстояват някаква позиция единствено в своя тесен сегмент.


Това заяви президентът Владимир Путин в 13-та от 20 части на обширно негово интервю за ТАСС, разпространена от агенцията в петък.
На въпроса дали има доверие на "капитаните на бизнеса" и каква е разликата от предшествениците им от времената на Борис Елцин той отвърна, че познава и едните, и другите, защото в края на миналия век беше премиер и за няколко месеца и.д. президент


"Въпросът е да не бъдат допускани до управлението и да не влияят на политическите решения. Ясно е, че и тогава, и сега лобират за интересите си. Разликата е, че тогава директно влияеха на държавните решения във вътрешната, икономическата и дори външната политика и въпросите на сигурността. Ръководителите на днешните компании не се ползват с такива привилегии", каза Путин в разговора с Андрей Ванденко


По думите му днес големите бизнесмени дори не се опитват да влияят, "защото разбраха, че е невъзможно".


През юни миналата година президентът каза, че в Русия няма олигарси и не са останали големи компании, използващи близостта си с властта, "за да получават свръхдоходи". Месец по-рано Герман Греф, ръководителят на "Сбербанк", каза, че екипът на Путин бил провел "хирургическа операция" по отстраняване на олигарсите от властта. Преди те имаха "колосална власт" и "имаше период, когато бяха значително по-силни от правителството", допълни той.


В интервюто за ТАСС президентът отхвърли твърдението, че има настъпление на държавата в икономиката със създадени в по-богатите години държавни корпорации. "Смятам, че у нас ситуацията е балансирана. От 20-те най-големи корпорации според мен 7 или 8 са с държавно участие, ако не греша. И въпросът е как работят - ако реално действат грамотно, печелят и носят доходи на държавата, тогава изниква въпрос дали приватизацията на а самоцел. Аксиомата, че държавата е лош собственик, не струва нищо, ако гледаме работата на конкретно предприятие."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7946 Неутрално
 2. 2 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1620 Весело

  "Познавам и едните, и другите, каза президентът в интервю за ТАСС."

  Естествено, че и едните и другите олигарси са познати на Путин.
  Без познансто в Путин никой не става олигарх.

  подпис
 3. 3 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 296 Весело

  А олигарсите след него какви ще са ? (ツ)

 4. 4 Профил на БГ Владо
  БГ Владо
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Естествено, че сегашните олигарсите са най-добрите олигарсите не само в расия но и в целият свят.

  оти да се косиме, като ке ни мине
 5. 5 Профил на Веселяк У
  Веселяк У
  Рейтинг: 170 Неутрално

  Затова сега Русия е категорично по-добре.

 6. 6 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Сега олигарсите са много по-свързани с държавата, отколкото преди. Разликата е че за да съществуват (да не са в затвора или да не са мъртви) трябва да работят за държавата и Путин и да изпълняват задачи на ФСБ, ГРУ и тем-подобни, обикновено със собствени средства. Държавата обаче често помага и е в симбиоза с тях. Типичен е примера с Пригожин - "готвача" на Путин. Той има частна армия, която воюва в Украйна, Сирия, Африка..., освен това има и фабрика за тролове в Санкт Петербург. Държавата не му плаща директно, а с контракти за доставка на храна - той храни армията, училищата, всичко държавно и общинско, каквото може да се сетите.
  Така че днешната ситуация е много по-... от преди.
  Впрочем, каквато е симбиозата с олигарсите, такава е с църквата и с всякакви други организации. Ако не служат са "чуждестранни агенти" и се преследват. А на почит са тези лекари, които тровят (д-р Мишкин) - не тези, които лекуват.

 7. 7 Профил на gwe49620445
  gwe49620445
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Почвам да се чудя, дали пък Путин няма нещо общо с тоя коронавирус ? Да е сделан като Новичок-а в Рассия, а да е пуснат в Китай за отвличане на вниманието, а ?
  В тоя форум не се ли прокрадва тази мисъл ?

 8. 8 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Путин наложи монопол и в краденето!

 9. 9 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  До коментар [#7] от "gwe49620445":


  Почвам да се чудя, дали пък Путин няма нещо общо с тоя коронавирус ?
  —цитат от коментар 7 на gwe49620445


  Нямат толкова акъл!

 10. 10 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 545 Неутрално

  "Аксиомата, че държавата е лош собственик, не струва нищо, ако гледаме работата на конкретно предприятие." - Ей с това съм напълно съгласен. А не като при нас - доведоха предприятията да просешка тояга, за да ги вземат определени хора, който поради управленска неграмонтност, ги затриха.

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Весело

  " Разликата между олигарсите от 90-те години и сегашните руски милиардери е в това, че днес те не биват допускани до властта и взимането на държавнически решения. Днес тези хора могат да отстояват някаква позиция единствено в своя тесен сегмент."

  Демек в безсилието си вече да лъжем, търсим начин да оправдаем днешните олигарси, които са по - " добри" от ония при Елцин например ?
  Не ви ли прилича на нещо познато ?

  He is son of a bitch, but he is our son of a bitch.

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Весело

  До коментар [#6] от "blagoj":

  " Сега олигарсите са много по-свързани с държавата, отколкото преди. Разликата е че за да съществуват (да не са в затвора или да не са мъртви) трябва да работят за държавата и Путин и да изпълняват задачи на ФСБ, ГРУ и тем-подобни, обикновено със собствени средства. Държавата обаче често помага и е в симбиоза с тях. Типичен е примера с Пригожин - "готвача" на Путин. Той има частна армия, която воюва в Украйна, Сирия, Африка..., освен това има и фабрика за тролове в Санкт Петербург. Държавата не му плаща директно, а с контракти за доставка на храна - той храни армията, училищата, всичко държавно и общинско, каквото може да се сетите.
  Така че днешната ситуация е много по-... от преди.
  Впрочем, каквато е симбиозата с олигарсите, такава е с църквата и с всякакви други организации. Ако не служат са "чуждестранни агенти" и се преследват. А на почит са тези лекари, които тровят (д-р Мишкин) - не тези, които лекуват."

  В хаганата винаги е така - печелиш без ограничения, но поиска ли ти хана каквото и да е - не можеш да откажеш, иначе ти хвърчи главата, а имотите, че ти се конфискуват, това се подразбира !

 13. 13 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2680 Весело

  До коментар [#3] от "balgariez":

  Как може изобщо да си помислиш, че ще има дори живот "след него", камо ли олигарси. Няма такава опция "след него".

 14. 14 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1756 Неутрално

  В руските сайтове се коментира, че приемането на закон в Думата е скъпо начинание, но ценоразписът е ясен, 50000 долара се плащат на ръководител на парламентарна група и вече надолу по веригата се плащат по-малко пари за отделните депутати, но всеки депутат, който гласува за приемането на закона получава пари. Така че по-леко с изявленията, че нямало лобизъм в Русия.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 15. 15 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 880 Весело

  Едните са ваши, другите са наши.

 16. 16 Профил на cinqueau
  cinqueau
  Рейтинг: 461 Неутрално

  По-рано, при Елцин, олигарсите били допускани и влияели на властта. Сега те са ... самата власт. Затова няма никакви видими външни форми на ВЛИЯНИЕ върху всебе си.

 17. 17 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#7] от "gwe49620445":

  //Почвам да се чудя, дали пък Путин няма нещо общо с тоя коронавирус ? Да е сделан като Новичок-а в Рассия, а да е пуснат в Китай за отвличане на //
  -------------------------------------
  Аз пък въобще не се чудя, а направо съм сигурен че такива като теб са сДялани в Параша!!!

 18. 18 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1756 Неутрално

  Офицерът от КГБ разбира се може да каже, че сега и корупция няма в Русия...
  Истината е, че макар и Елцин да беше от същото комунистическо котило като Шеломов, то забрани през 1992 г. завинаги КПСС. По времето на Елцин имаше някаква надежда, че страната може да тръгне в някаква хубава посока. При Шеломов такава надежда няма.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 19. 19 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 901 Весело

  Путин е много прав, за себе си и за тези, за които се грижи. А за поданиците-чибурашки... един гол *й, друго не заслужават явно, щом си го преизбират и търпят. А и с новите промени в конституцията им (не знаех, че имат, ха-ха) ще си го имат Вова докато оня отгоре не реши да си го прибере...

 20. 20 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Олигархията (от гръцкото ὀλιγαρχία; ὀλίγος – „малко“[1], и ἄρχω – „управление“[2]) е форма на управление, при която властта е съсредоточена в ръцете на малка група от обществото. Тази власт може да бъде основана на знатност, богатство, заемането на конкретни политически постове и др.
  =================================
  ЦК на КПСС и КГБ!!!..... не по врат а по шия!!!

 21. 21 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Весело

  А олигарсите след него какви ще са ? (ツ)
  —цитат от коментар 3 на balgariez


  Зависи от наследника. Ако ги държи далеч от властта, ще е като сега, ако не, ще е както беше преди него...

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 22. 22 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 687 Неутрално

  При "Великата" френска революция сефарадите и хазаро - юдеите отчитат като голяма грешка че не са избили всичките кралски наследници и монархията е възстановена, за това в Раша решават да не допуснат отново такава грешка и избиват до девето коляно царското семейство.
  ------------------------------
  Ама сега, цвък....няма как инчХуйло да каже че е царски наследник.....мъка, мъка рашняшка!!!!

 23. 23 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1383 Любопитно

  добре и каква е целта
  Гадните руснаци проверяват всеки завърнал се гражданин за корона вирус
  Който не спазва карантината го интернират в Тюменска област за карантина
  и да имат 32 заболели

 24. 24 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Разликата между предишните и сегашните е, че предишните не се отчитаха всеки месец на Путин, а сегашнте се отчитат. Предишните крадяха парите само за себе си, а сегашните споделят десятъка от краденото с Кремъл. Все пак тези куфари за виолончело са много големи и не се пълнят лесно с пачки по 100 долара. Много пари трябват, за да напълни Путя само един куфар.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 25. 25 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3118 Любопитно

  Касчей Безсмертни е обяснил как преди е имало и олигарси а сега има подчинени и зависими от власта му такива!Обикновена азиатска сатрапия е елементи на пародиен царизъм!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 26. 26 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  "Разликата между олигарсите от 90-те години и сегашните руски милиардери е в това, че днес те не биват допускани до властта и взимането на държавнически решения. Днес тези хора могат да отстояват някаква позиция единствено в своя тесен сегмент."

  Жалко, че Ходорковски не знае това!

 27. 27 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 873 Неутрално

  ,,И въпросът е как работят - ако реално действат грамотно, печелят и носят доходи на държавата, тогава изниква въпрос дали приватизацията на а самоцел. Аксиомата, че държавата е лош собственик, не струва нищо, ако гледаме работата на конкретно предприятие."''

  =Това в БГ седесариата не разбра и затова странта е най-беднта в ЕС. И с най- лошата демографска криза.Жалко, че тук не се появи някой като Виктор Орбан в Унгария.

 28. 28 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Весело

  Олигархията (от гръцкото ὀλιγαρχία; ὀλίγος – „малко“[1], и ἄρχω – „управление“[2]) е форма на управление, при която властта е съсредоточена в ръцете на малка група от обществото. Тази власт може да бъде основана на знатност, богатство, заемането на конкретни политически постове и др. =================================ЦК на КПСС и КГБ!!!..... не по врат а по шия!!!
  —цитат от коментар 20 на LudLustrator


  Не се прави на цапнат с мокър парцал! Какъв ЦК, кви 5 рублей?! Много ясно, че става въпрос за милиардери, във ВЛАСТТА...

  Какво е било в Елада- отделно.

  П.П. То и сегашната демокрация няма нищо общо с тая в Елада.

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4770 Весело

  Затова сега Русия е категорично по-добре.
  —цитат от коментар 5 на Веселяк У


  И мужиците живеят много, много добре! 😂🤣

 30. 30 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1025 Весело

  В ютубето я има цялата първа и единствена среща на новоизбраният Путин с поканените на нея "олигарси". От третата минута нататък изглеждат леко пребледнели, силно притеснени и водичката в стаканчиките им е свършила.

 31. 31 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Весело

  "Разликата между олигарсите от 90-те години и сегашните руски милиардери е в това, че днес те не биват допускани до властта и взимането на държавнически решения. Днес тези хора могат да отстояват някаква позиция единствено в своя тесен сегмент."Жалко, че Ходорковски не знае това!
  —цитат от коментар 26 на vassilun


  Извинявай, без да искам ти цъкнах +. https://is.gd/wH7Vuw

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Весело

  До коментар [#18] от "anonim440":

  " Офицерът от КГБ разбира се може да каже, че сега и корупция няма в Русия...
  Истината е, че макар и Елцин да беше от същото комунистическо котило като Шеломов, то забрани през 1992 г. завинаги КПСС. По времето на Елцин имаше някаква надежда, че страната може да тръгне в някаква хубава посока. При Шеломов такава надежда няма."

  Еми да ! Сега корупцията се различава от оная, преди Елцин ! Тогава беше корупция, криминална проява, каквото вземаш бързо гледаш да го изнесеш зад граница, преди да дойде следващия повелител на Кремъл и да се окажеш като Березовски например :

  https://news.bg/comments/igrite-i-smartta-na-boris-berezovski.html

  Сега, или по - точно последния четвърт век, властта в Кремъл е несменяема, олигарсите споделят нейното бреме и отговорности, но и имат нужда от малко държавна подкрепа по съответния начин.....

 33. 33 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3118 Любопитно

  Да дадеш петролната компания на Расия в ръцете на доказан некадърен преводач от португалски и КГБ чиновник като Сечин е висша проява на азиатско мислене...Да се обграждаш с зависими и верни кучета......Ама от чекиста и "икономическият " му потенциал какво да очакваш?Освен заграбване ....А и нашииник за мужиците по деревни и пасьолки....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 34. 34 Профил на Веселяк У
  Веселяк У
  Рейтинг: 170 Неутрално

  До коментар [#29] от "vassilun":

  Сравнено с елциновите времена...

 35. 35 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#13] от "Fiji":

  «Есть Путин — есть Россия, нет Путина — нет России», — озвучил ключевой тезис, который наиболее четко отражает сегодняшнее состояние нашей страны и ее граждан- Володин!!!
  ===========================
  Проблема не е Путин а груповият кремълски бандитизъм (вече 100г. все така, а и от преди разликата не е голяма), по руските сайтове се твърди че Путин (евентуално оригинала) е тежко болен и е на лечение в Израел и въобще не му се "управлява", но всичко е разпределено и като късният почти мъртъв Брежнев искат да го държат като мюре, а като даде фира има поне 10_на двойници!!!!

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4770 Весело

  До коментар [#29] от "vassilun":Сравнено с елциновите времена...
  —цитат от коментар 34 на Веселяк У


  Дори и в сравнение с времената на Екатерина Велика! 🤣😂

 37. 37 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Весело

  Типичен е примера с Пригожин - "готвача" на Путин. Той има частна армия, която воюва в Украйна, Сирия, Африка..., освен това има и фабрика за тролове в Санкт Петербург. Държавата не му плаща директно, а с контракти за доставка на храна - той храни армията, училищата, всичко държавно и общинско, каквото може да се сетите.Така че днешната ситуация е много по-... от преди.
  —цитат от коментар 6 на blagoj


  И каква е разликата, с Ерик Принс? Да ти напомням ли, кой е, и откога е тая практика в САЩ(и не само)?

  Та, каква е днешната ситуация, у най- демократичната?

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 38. 38 Профил на Колобър
  Колобър
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Да, ако си олигарх милиардер от 90-те години изобщо не е вероятно да си жив и до днес с огромна фамилия наследници в активна възраст и още повече активи от тогава

 39. 39 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#28] от "irrational exuberance":

  //Не се прави на цапнат с мокър парцал! Какъв ЦК, кви 5 рублей?! Много ясно, че става въпрос за милиардери, във ВЛАСТТА...
  Какво е било в Елада- отделно.
  П.П. То и сегашната демокрация няма нищо общо с тая в Елада.//
  ==========
  Чукча, четенето а пък осмислянето на написаното не са ти силната страна!!!

 40. 40 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#32] от "samoedin":

  "...но и имат нужда от малко държавна подкрепа по съответния начин....."

  Какво значи, "малко държавна подкрепа"? Нещо като бейлаути, или национализация, както пише в съседната статия за Германия?

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 41. 41 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Да дадеш петролната компания на Расия в ръцете на доказан некадърен преводач от португалски и КГБ чиновник като Сечин е висша проява на азиатско мислене...Да се обграждаш с зависими и верни кучета......Ама от чекиста и "икономическият " му потенциал какво да очакваш?Освен заграбване ....А и нашииник за мужиците по деревни и пасьолки....
  —цитат от коментар 33 на Willy Messerschmitt


  Спокойно, скоро може да се "случи" нещо, като у Дойчланд

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/03/13/4040680_germaniia_ne_izkljuchva_nacionalizaciia_za_da_spasi/?ref=id

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 42. 42 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Да дадеш петролната компания на Расия в ръцете на доказан некадърен преводач от португалски и КГБ чиновник като Сечин е висша проява на азиатско мислене...Да се обграждаш с зависими и верни кучета......Ама от чекиста и "икономическият " му потенциал какво да очакваш?Освен заграбване ....А и нашииник за мужиците по деревни и пасьолки....
  —цитат от коментар 33 на Willy Messerschmitt


  Спокойно, скоро може да се "случи" нещо, като у Дойчланд

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/03/13/4040680_germaniia_ne_izkljuchva_nacionalizaciia_za_da_spasi/?ref=id

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 43. 43 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 873 Весело

  До коментар [#6] от "blagoj":
  =...Държавата обаче често помага и е в симбиоза с тях. Типичен е примера с Пригожин - "готвача" на Путин. Той има частна армия, която воюва в Украйна, Сирия, Африка..., освен това има и фабрика за тролове в Санкт Петербург.'''....=
  =Тоя трябва да воюва за парите си, за разлика от специалиста по банки /не по банкети/ Славчо Христов ,,готвача'' на Иван Костов у нас.

 44. 44 Профил на Веселяк У
  Веселяк У
  Рейтинг: 170 Неутрално

  До коментар [#36] от "vassilun":

  Тъпичък комент. Все едно да сравняваш епохата на Иван-Асен II, със сегашната. Тогава, ако имаш гангрена на зъб-умираш. Апендицит-умираш. Средна продължителност на живота-45г. 90% неграмотни...

 45. 45 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  Преди Путин е имало експлоатация на човек от човек. Сега е обратното.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4770 Весело

  До коментар [#44] от "Веселяк У":

  "90% неграмотни..."

  Има напредък! Сега са само 80%! 🤣😂

 47. 47 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#7] от "gwe49620445":

  Не. Вирусът работи добре, за разлика от Новичок и други руски изделия.

 48. 48 Профил на Веселяк У
  Веселяк У
  Рейтинг: 170 Неутрално

  До коментар [#46] от "vassilun":

  Всъщност в Раша са под 3%, и даже са пред любимците ви :)))

 49. 49 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#22] от "LudLustrator":

  Ама той и не иска корона. Ако си сложи, може погрешка да го... таковата... с дезинфектант...

 50. 50 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4770 Любопитно

  До коментар [#48] от "Веселяк У":

  "Всъщност в Раша са под 3%, и даже са пред любимците ви"

  Е та как под 3% избират Путин вече четири мандата? А и ще продължат да го "избират" доде е жив!?

 51. 51 Профил на Веселяк У
  Веселяк У
  Рейтинг: 170 Неутрално

  До коментар [#50] от "vassilun":

  Страх ги е да не се демакратизират като нас, че тогава ще видят къде с... гладните:))

 52. 52 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#50] от "vassilun":Страх ги е да не се демакратизират като нас, че тогава ще видят къде с... гладните:))
  —цитат от коментар 51 на Веселяк У


  Да си го избират, щом им харесва!

 53. 53 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Преди Путин е имало експлоатация на човек от човек. Сега е обратното.
  —цитат от коментар 45 на Корки


  Нормално. Към момент все още не е отменен капитализма, в РФ.

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 54. 54 Профил на Веселяк У
  Веселяк У
  Рейтинг: 170 Неутрално

  До коментар [#52] от "vassilun":

  Не, той ще си ходи скоро. Това все пак не е гранни Елизабет! Но да не се окаже че "режимът" на Путин, е много по-нормален и либерален от новият джендър-хипстър-либерален тоталитъризъм, който превзема Европата. Дето карат мъжете да носят розово и да се насочват към женски професии...

 55. 55 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4022 Любопитно

  Дааа. Истерията с корона вируса си каза думата. От почти два часа има статия за Путин и само петдесет и четири коментара. Много слабо. Тц, тц, тц!

 56. 56 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  До коментар [#55] от "Vlado Nikolov":

  не може ли да заработиш доларче, с този курс на рублата :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 57. 57 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  Предишните "олигарси" не бяха РУСКИ. Те бяха колониални наместници на различни западни КЛЕНОВЕ . Сегашната "буржоазия " на Русия вид НАЦИОНАЛНА буржоазия. Тя разбра ,че с ПАРИ навън, а производство в РУСИЯ - лесно ставят плячка на ОБИГРАНИТЕ
  ФИНАНСОВИ КЛАНОВЕ. Има "изцепки" но разбраха УРОКА. Силна Русия прави техният бизнес по КОНКУРЕНТЕ. Обратно Русия ги пласира в зони където ИМЕТО РУСИЯ се приема за "вид гаранция". Кой ще строи в Сирия , Либия ....и още десетки места ? Държавата разчиства създава "огромни територии за руския бизнес". Коя държава не го прави ?

 58. 58 Профил на Harry Krup
  Harry Krup
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Имат над 20 олигарха.Само последния е с 20 милярда долара.Другите са от 5 до 15 милярда долара.Абрамович има 11 милиярда и всеки си плашта данаците за хазната от страх да не шие ръкавици като ологарха Хордовски.

  Harry Krup
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK