Външното министерство съобщи за нови ограничения за пътувания в Южна Америка

Външното министерство съобщи за нови ограничения за пътувания в Южна Америка

© Красимир ЮскеселиевМинистерството на външните работи съобщи за нови ограничения за пътуванията в Южна Америка.


Единствените маршрути за пътуване до Мексико са по въздух, тъй като не са въведени ограничения върху въздушния транспорт.


В Ел Салвадор, която е под карантина за 21 дни, е въведена забрана за влизане на всички чуждестранни граждани, които не са дипломатически служители или нямат постоянно пребиваване. Единствените възможни маршрути са въздушни, като директни полети до Европа няма, а възможните обходни маршрути са през Мексико и САЩ.
Хондурас ограничи влизанията на пристигащи от Германия, Испания, Франция, Италия, Република Корея, Иран и Китай. Единствените възможни маршрути са въздушни, като и в случая няма директни полети до Европа, а обходите са през Ел Салвадор и САЩ. Същата е ситуацията по отношение на въздушния транспорт и в Никарагуа, като обходните маршрути за Европа са през Мексико и САЩ.


В Панама, която е в извънредно положение до 5 април, е въведено по-стриктен граничен контрол и ограничения за пътуващи от Китай, Република Корея, Иран и европейските държави. Временно е наложена забрана за всички полети от Европа. Единствените обходни маршрути са през други латиноамерикански държави или САЩ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK