Италия с шокиращи нови жертви - 368 починали за 24 часа

Абсолютно пустите водни таксите на Венеция.

© Reuters

Абсолютно пустите водни таксите на Венеция.Данните за смъртността от епидемията от коронавируса в Италия в неделя вечерта стъписаха мнозина - 368 починали за 24 часа.


Новите регистрирани заразени са 3590, с което броят, регистриран от 21 февруари насам, наближи 25 хиляди (официално 24 747). Починалите за 3 седмици са 1809, а увеличението спрямо предходния ден е с 25%.


"Ройтерс" съобщава, че властите в Северна Италия вече открито изказват тревога за претоварената здравна система в района. Повече от половината случаи на заразени са в Ломбардия с финансовата столица Милано.
Това е един от най-богатите райони на Европа, но за довеждане на болничната мрежа до предела на възможностите заговориха и в сходните по стандарт на живот Емилия Романя и Венето. "Близо сме до момента, в който в спешните отделения няма да има свободни места", каза за SkyTG24 управителят на Ломбардия Атилио Фонтана.


Повечето случаи са в по-малки градове като Бергамо и Бреша и ако заразата избухне в Милано, ситуацията ще стане наистина критична. Затова много усилия са хвърлени в това градът да бъде защитен, а властите спешно изграждат център за интезивни отделения в изложбения комплекс "Фиера Милано". Но само легла не стигат - тук очакват апаратура и служители.


Напрежение се трупа и в Южна Италия, като ръководителят на район Сицилия съобщи, че там са пристигнали поне 31 000 души от най-засегнатите територии на север. Това се е случило за последните 10-12 дни, но се предполага, че реалният броя на преместилите се е доста по-голям. Нело Муземечи призова също да бъде разположена армията по пристанищата, през които влизат тези хора.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK