Екзотична танцьорка забавлява онлайн тунизийците в кризата

Екзотична танцьорка забавлява онлайн тунизийците в кризата

© ReutersБлокираните от антивирусните мерки в Тунис получават специално забавление от танцьорката на кючек Нермине Сфар. С посланието "Останете си вкъщи и аз ще танцувам за вас", тя си спечели хиляди нови почитатели.


Сфар също танцува от всекидневната си и нейното "шоу пред дивана" се гледа от над 130 хил. души във "Фейсбук".
Тя беше популярна и преди това, но сред новините за над 300 заразени и няколко починали, появата ѝ разведрява всекидневието, разказва "Ройтерс". Когато започна преди 2 седмици да излъчва онлайн, тя дори добави към традиционно оскъдното облекло на такива тацьорки и медицинска маска и чифт ръкавици, за да подсили посланието да се остане по домовете.Сфар обещава всяка нощ да изпълнява "корона танц". Когато пропусна една нощ, хиляди фенове я заляха с молби да се върне на екраните на телефоните и компютрите им.


Тя си има и последователи - танцьорът Рохди Белгассми започна собствен онлайн канал с посланието "Очаквате ме тази нощ, тунизийки".


"Инициативата ми започна с кампанията "остенете си вкъщи" и исках да окуража сънародниците си да следват този съвет", разказва още танцьорката. "Като изпълнител искам да им създам приятна атмосфера и то всеки ден. Реших да се боря с коронавируса с изкуство, защото той предизвика и психокриза за нас."


Екзотична танцьорка забавлява онлайн тунизийците в кризата

© Reuters


"Всички сме блокиранипо домовете си, хората не могат да излизат, да спортуват, да ходят по тържества. Затова казвам на тунизийците - стойте си у дома и всеки ден ще ви забавлявам в "Инстаграм" и "Фейсбук".


Всеки говори за коронавируса като за болест и смърт. Тук е мястото творците да изиграят своята роля. В "Титаник", когато корабът потъва, музикантите започват да свирят и не спират до самия край. Никога не се отказват. Те искат да направят хората щастливи", казва Сфар и се разплаква.


"И аз искам да направя хората щастливи, макар че дълбоко вътре в себе си ужасно се страхувам. Когато танцувам, все още усещам, че съм жива. Искаме ми се всичко това да премине.""Най-важото е да сме търпеливи и да си стоим вкъщи. Знам, че е трудно да си затворен на едно място, но можем да опитаме да създадем задушевна атмосфера в дома си.


Преди бяхме залепени за "Фейсбук" или "Инстаграм" и израствахме откъснати един от друг, не си говорехме. Сега ни липсват прегръдките и целувките. Това е възможност да се замислим над факта, че без тази топлота не можем да се наслаждаваме на живота."


Екзотична танцьорка забавлява онлайн тунизийците в кризата

© Reuters


Екзотична танцьорка забавлява онлайн тунизийците в кризата

© Reuters

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK