Този път Сандърс подкрепи основния си опонент в името на партията

Този път Сандърс подкрепи основния си опонент в името на партията

© ReutersСенатор Бърни Сандърс вчера подкрепи отдавнашния си съперник, бившия вицепрезидент Джо Байдън. Тази стъпка цели да обедини преди решителната изборна битка срещу президента Доналд Тръмп Демократическата партия. Тя отдавна е разделена на два лагера - на умерени и либерали.


Сандърс изтъкна епидемията от новия коронавирус като причина партията да се обедини зад Байдън - вероятната номинация за президент на демократите, след като разпаленият прогресист Сандърс прекрати кампанията си за Белия дом.


Сандърс обяви подкрепата си за Байдън на онлайн предизборна проява в момент, когато екипът на Байдън вече бе започнал търси подкрепа от леви организации, за да спечели поддръжката им за президентската битка на 3 ноември срещу републиканеца Тръмп.
Преди пандемията на практика да сложи край на първичните избори при демократите, Байдън вече имаше внушителна преднина като брой делегати пред Сандърс, което принуди сенатора от Върмонт да обяви миналата седмица, че не вижда реална възможност да бъде номиниран.


Остана неясно обаче колко скоро Сандърс, който е особено популярен сред либералните млади избиратели, ще застане зад Байдън, подкрепян главно от по-възрастните умерени гласоподаватели на партията.


Това, че Сандърс бързо реши да подкрепи Байдън, е в рязък контраст със събитията от 2016 г., когато сенаторът чака до навечерието на националния конгрес на Демократическата партия през лятото, за да подкрепи тогавашната номинация - Хилари Клинтън.


В своята онлайн проява Сандърс призова демократите, независимите и републиканците "да се обединят в тази кампания и да подкрепят кандидатурата (на Байдън), която поддържам, за да гарантират победата над някого, когото смятам ... за най-опасния президент в най-новата история на тази страна". Байдън отвърна, наричайки Сандърс "най-мощния глас за почтена и по-справедлива Америка".


Предвид въведените мерки за социална дистанция Байдън бе принуден да води по-голяма част от кампанията си чрез онлайн прояви и стана свидетел как глобалната пандемия изтика американската президентска надпревара на заден план. Подкрепата на Сандърс му дава толкова необходимия тласък от енергия и внимание.


Байдън и Сандърс, останали последни в оспорваните първични избори на демократите, олицетворяват бушуващия конфликт в партията между умереното и либералното й крило, като умерените твърдят, че експанзивните прогресистки политики биха отчуждили избирателите от центъра, които са необходими, за да се победи Тръмп.


Но Байдън и Сандърс, които са връстници и са бивши сенатори, като цяло се отнасяха възпитано един към друг, дори когато някои вляво искаха Сандърс да бъде по-критичен към умерения подход на Байдън. "Имаме разногласия", каза вчера Байдън и добави: "Но сме приятели."


Байдън заяви, че заедно със Сандърс ще създадат шест работни групи по въпроси като икономиката, образованието, наказателното правосъдие, имиграцията и климатичните промени, за да изработят решения на проблемите, пред които са изправени САЩ. Предизборният щаб на Тръмп използва подкрепата, дадена от Сандърс, за да обяви, че Байдън се е отклонил твърде вляво.


"Това е още едно доказателство, че макар Бърни Сандърс да не участва в изборите през ноември, неговите тези ще присъстват", каза в изявление ръководителят на предизбортата кампания на Тръмп Брад Парскейл.


Маслинови клонки


Байдън и неговият предизборен щаб са контактували със Сандърс и екипа му в продължение на седмици, преди той да се откаже. Байдън и Сандърс са разговаряли лично, но Байдън не е предлагал на Сандърс да напусне надпреварата според източник, запознат с този разговор.


Предизборният щаб на Байдън е водил също разговори на ниско равнище с този на Сандърс, които са включвали опити да се разясни, че идеите му могат да намерят отклик в предизборната кампания на Байдън, според друг източник, запознат с обсъжданите въпроси.


Тези дискусии са включвали разговор между водещата съветничка в щаба на Байдън Анита Дън и колегата й от щаба на Сандърс Джеф Уийвър. Източникът каза, че Байдън едва ли ще възприеме изцяло голяма част от политиките на Сандърс като "Медикеър фор ол" ("Здравеопазване за всички"), с които не е съгласен.


Този път Сандърс подкрепи основния си опонент в името на партията

© Reuters


Въпреки това през последните дни в опит да спечели привържениците на Сандърс Байдън подкрепи разширяването на достъпа до програмата "Медикеър", опрощаването на дълговете на някои студенти и безплатно образование в обществените колежи за семейства с доход от 125 000 долара или по-нисък.


Предизборният щаб на Байдън се обърна също през последните седмици към прогресистки групи, включително към Работническата семейна партия (която симпатизира на Байдън), за да спечели тяхната подкрепа, според източници, запознати с разговорите.


Някои активисти казаха, че се окуражени едновременно от бързата подкрепа на Сандърс и от обещанието на бившите съперници да работят заедно по ключови въпроси.


Сара Одело, изпълнителен директор на Алианса за действие на младежта, каза, че новите работни групи могат да послужат като доказателство за желанието на Байдън да привлече съветници с прогресистки намерения в сфери като климатичните промени и имиграцията.


Но тя каза, че Байдън носи отговорността да спечели младите избиратели, привлечени от програмата на Сандърс. "Вицепрезидентът трябва да покаже, че полага реални усилия да привлече младите избиратели, каза Одело и добави: "Това нещо се превръща в самосбъдващо се пророчество, когато кандидатите заявяват, че младите няма да гласуват, и не се опитват да ги спечелят." /БТА

Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Тръмп ще е президент отново, демократите нямат шанс.
  И да не реват сега срещу президента, помним как го оплюваха, когато спря полетите от Китай, а по-късно и от Европа.

 2. 2 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 676 Неутрално

  свежари са и двамата, нямат и 90 години още !

  имат десетилетия плодитворна работа впереди, дет са вика по нашия край !

 3. 3 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 678 Весело

  Като им гледам средната възраст все повече започват да приличат на Политбюро на КПСС от 80-те на миналия век.

 4. 4 Профил на juk
  juk
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Това ли е най-доброто от демократите - два памперса?

 5. 5 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Джоузеф Робинет „Джо“ Байдън
  20 ноември 1942 г.

  Бърнард „Бърни“ Сандърс
  8 септември 1941 г. (78 г.)

  Байданяка е с една година по млад - 78 ще удари тази година, другия 79.

 6. 6 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Тя отдавна е разделена на два лагера - на умерени и либерали. Грешка , либерали и социалисти

 7. 7 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  Цитат:
  Сенатор Бърни Сандърс вчера подкрепи отдавнашния си съперник, бившия вицепрезидент Джо Байдън. Тази стъпка цели да обедини преди решителната изборна битка срещу президента Доналд Тръмп Демократическата партия. Тя отдавна е разделена на два лагера - на умерени и либерали.

  ----------
  И те като нас...
  Едно време у нас една партия се разделила на тесни и широки социалисти и тъй я караме до днес, като обаче си имат крила, крилца, перушини и др. израстъци.

  Отвъд океана в партията на робовладелците се скарали, разделили се на тесни и широки робовладелци и тъй я карат до днес, като обаче си имат крила, крилца, перушини и др. израстъци.

  Кво нещо е Човешката История, а?

 8. 8 Профил на vesko19
  vesko19
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Нагледен пример че когато кучето захапе кокала то не пуска ....
  Тия мязат вече на Комунистическите елити в бившия Соц .Лагер....И те така ....Само дядо Господ можеше да ги махне от властта .....

 9. 9 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4111 Неутрално
 10. 10 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  Като им гледам средната възраст все повече започват да приличат на Политбюро на КПСС от 80-те на миналия век.
  —цитат от коментар 3 на nhh18551388


  Отдавна съм обърнал внимание на този феномен - наште любими Политбюра възрастово са направо като дебютиращо ръководство на Комсомола, сравнени с нЕкои сегашни управляващи групи по света.

  Ако пък отворим темата за семействеността (шуробаджанащината) в т.нар. бели, десни, развити, пазарни, демократични и пр. държави, всички ще пощръклеем! :)

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3673 Любопитно

  Мисля, че демократите сериозно сбъркаха с Байдън, който е изключително компромисна, слаба и конформистка кандидатура, чиито син е замесили в корупционни схеми за много милиони ! Резултатът от изборите ще покаже дали това е така !

 12. 12 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Този път залогът е голям. Хиляди американци измират заради некомпетентността на редник "шипове в петите" и фамилия.

 13. 13 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Като им гледам средната възраст все повече започват да приличат на Политбюро на КПСС от 80-те на миналия век.
  —цитат от коментар 3 на nhh18551388


  И как така "все повече заприличват", след като и двамата вече са надвишили средната възраст на Политбюро на ЦК на КПСС през 80-те години?

 14. 14 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 708 Неутрално

  - За пари ли, Бърни?
  - За много пари!

 15. 15 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#5] от "WWW":

  Дали ще ги пощади короната?

 16. 16 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Дедовците от умиргащото щатско ли, че борат дедо Вова и другаря Си? На лошо мирише тая история! Бре тия демократи немат ли некой убав и млад, па умен да се противопостави на Перуката? Щото тия немат шанс. Макар, че аз съм твърдо против Перуката!

 17. 17 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1012 Весело

  'Демократското' политбюро наложи със желязна ръка кандидатът на Китай

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 18. 18 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3209 Неутрално

  Бърни беше моят кандидат. Вече нямам.
  Но е ясно, че Олигархията няма да допусне президент-социалист. Пък и в Америка социализмът не е популярен. Още Стайнбек обяснява що социализмът няма бъдеще в Америка. Щом се появи в квартала нов милионер, всички напускат партията и искат да станат като него. По-скоро обаче янките ги устройва да цицат от останалия свят и са доволни. Когато останат на собствена издръжка ще се променят. Скоро ще е.

 19. 19 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 343 Неутрално

  До коментар [#14] от "Мишо Петров":

  Не бе, още една къща

 20. 20 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1012 Весело

  До коментар [#18] от "Judjuk":

  Бърни Е милионер :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 21. 21 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1238 Весело

  Бърни беше моят кандидат. Вече нямам.Но е ясно, че Олигархията няма да допусне президент-социалист. Пък и в Америка социализмът не е популярен. Още Стайнбек обяснява що социализмът няма бъдеще в Америка. Щом се появи в квартала нов милионер, всички напускат партията и искат да станат като него. По-скоро обаче янките ги устройва да цицат от останалия свят и са доволни. Когато останат на собствена издръжка ще се променят. Скоро ще е.
  —цитат от коментар 18 на Judjuk


  Изнасяй се. Защо се мъчиш сред тези бездуховници?

 22. 22 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 456 Неутрално

  До коментар [#18] от "Judjuk":

  Американците повдигат от крайна бедност и глад милиони годишно, благодарение на технологиите, които развиват. Включително телефона на който чукаш и интернета. Или трябва всичко безплатно да ти дават, щото си много красив?

 23. 23 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3480 Неутрално

  ".....Демократическата партия. Тя отдавна е разделена на два лагера - на умерени и либерали."
  ===========
  Ашколсун!
  Стана ясно, че либералите не са умерени.
  Сегашните либерали. Едно време какви либерали имаше....

  Еретик
 24. 24 Профил на iga23646111
  iga23646111
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Брав на Сандърс. Независимият, който беше и основният му опонент, подкрепи кандидата на демократите. Както и останалите. Докато кандидатите на републиканците не подкрепиха Тръмп.

 25. 25 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 666 Неутрално

  И Обама подкпепи Джо Байдън, работата вече е бетон. Но вижте на Джо Байдън маската за коронавируса, с която той се яви,за да подкрепи носенето на маски и предпазни средства и са окуражи населението. Медицинската маска на Джо Байдън е специална, с изрязан отвор за носа, за да може добре да подуши опипваните от него млади жени и момиченца.

  https://babylonbee.com/news/biden-cuts-holes-in-medical-mask-so-he-can-still-sniff-people?fbclid=IwAR0aKUQe9GK0SgNl4pNkKBb7dVff3nVdX_adW7P6G-FJ9cnv_IjAWfd0pfA

 26. 26 Профил на Petko Boukov
  Petko Boukov
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#18] от "Judjuk":Бърни Е милионер :)
  —цитат от коментар 20 на Saint of Me


  Милионер го е направила книгата, която е издал - не е експлоатирал никого в противовес на идеологията си. Плюс това Бърни не е против милионерите - той е само против милиардерите.

  Единственият читав кандидат беше. Не само заради здравеопазването и образованието. Той беше от малцината, гласували против войната в Ирак, против Patriot Act...

  Всички политически избраници работят за спонсорите си. Затова Бърни взимаше малки суми като дарения и нямаше да бъде длъжник на никой богаташ. И в това беше единствен.

  Тези, които те карат да вярваш в абсурди, могат да те накарат и да вършиш зверства. Волтер, 1765
 27. 27 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3209 Неутрално

  До коментар [#18] от "Judjuk":Американците повдигат от крайна бедност и глад милиони годишно, благодарение на технологиите, които развиват. Включително телефона на който чукаш и интернета. Или трябва всичко безплатно да ти дават, щото си много красив?
  —цитат от коментар 22 на L Glassman


  Нищо американско нямам с изключение на Виндоуса. И него ще го сменям скоро.

 28. 28 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3209 Неутрално

  До коментар [#18] от "Judjuk":Бърни Е милионер :)
  —цитат от коментар 20 на Saint of Me


  Не е! Имаше справка за него от предишните избори. Е, не е бедняк, все пак е бил сенатор.

 29. 29 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3480 Неутрално

  Тези батковци ме засрамиха. Те искат да работят след 80, а аз бих се пенсионирал незабавно.

  Еретик
 30. 30 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  Айде, да обявяват край на истерията с короната и да гледаме предизборните и изборни циркове...

  То у нас има ли избори тази година? Май няма, а! Нищо ще гледаме чужбински! :)

  В САЩ ще е готино шОО, в Русия май ще преизбират Путин, но Навални няма да се даде и като нищо ще мине бариерата от 1%, ако го допуснат...

  Как е с Британия, Франция, Германия, Италия, Белгия, Испания, Холандия...
  Покрай таз корона наистина големи циркове предстоят.

 31. 31 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Полека да не тръгнат "прогресистите" на Сандърс да гласуват масово за Байдън. Преди 2 седмици човека с най-популярния подкаст канал в Ютюб - Джо Роган дето беше казал в началото на годината, че подкрепя Бърни сподели, че между Байдън и Тръмп ще избере Тръмп и то не защото е тръмпист (човека каза, че в целия си живот 1 път не бил гласувал за републиканците) а защото е пълна лудост да гласуваш за някой, който скоростно пропада в страната на Алцхаймер.

 32. 32 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Мисля, че демократите сериозно сбъркаха с Байдън, който е изключително компромисна, слаба и конформистка кандидатура, чиито син е замесили в корупционни схеми за много милиони ! Резултатът от изборите ще покаже дали това е така !
  —цитат от коментар 11 на samoedin


  Нямаха нищо по-добро сред кандидатите на първичните избори. Което е странно и разочароващо. Няколко крайни социалити, млад гей без опит в политиката, престарял милиардер без харизма, няколко кандидатки за първата жена космонавт.

 33. 33 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  Залагам до 1 (една) стотинка суха пара, че чуждата и наша влюбена в Сорос преса ще отразява надпреварата Тръмп - Байдън ОБЕКТИВНО…

  Обективно ще храчи Тръмп денонощно и обективно ще величае Байдън денонощно...

  Има ли смелчаци, които да заложат на друго?

 34. 34 Профил на iga23646111
  iga23646111
  Рейтинг: 8 Весело

  Абе кандидатите на републиканците защо не подкрепиха Тръмп? Демократите се подкрепят. А?

 35. 35 Профил на Petko Boukov
  Petko Boukov
  Рейтинг: 631 Неутрално  Пак надмина себе си, колега. Думата "сатира" говори ли ти нещо?

  Следващият път пробвай тоя сайт: https://politics.theonion.com/shirtless-biden-washes-trans-am-in-white-house-driveway-1819570732

  Тези, които те карат да вярваш в абсурди, могат да те накарат и да вършиш зверства. Волтер, 1765
 36. 36 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Прогресивната партия следва принципа, че огънят се бори с огън и затова за да пребори един дебил избра на първичните избори един пълен олигофрен и то в напреднал стадий на старческа деменция. Ако бъде избран, Байдън ще бъде рекламното лице на Памперс в рекламите на дайпъри за възрастни.

 37. 37 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#35] от "Petko Boukov":

  Какво да пробвам? Тази маска говори ще бъде навсякъде,хората ще свързват Байдън с тази глупост. Каква сатира във време на чума? Майтап с подобно нещо в този момент сам по себе си е унищожителен за Байдън. На Байдън това му е цялото участие в кампанията срещу коронавируса, да се появи с тази маска.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 666 Неутрално
 41. 41 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1238 Весело

  До коментар [#35] от "Petko Boukov":Какво да пробвам? Тази маска говори ще бъде навсякъде,хората ще свързват Байдън с тази глупост. Каква сатира във време на чума? Майтап с подобно нещо в този момент сам по себе си е унищожителен за Байдън. На Байдън това му е цялото участие в кампанията срещу коронавируса, да се появи с тази маска.
  —цитат от коментар 37 на gozambo


  https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump_sexual_misconduct_allegations

 42. 42 Профил на │
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#25] от "gozambo":


  "И Обама подкпепи Джо Байдън, работата вече е бетон. Но вижте на Джо Байдън маската за коронавируса, с която той се яви,за да подкрепи носенето на маски и предпазни средства и са окуражи населението. Медицинската маска на Джо Байдън е специална, с изрязан отвор за носа, за да може добре да подуши опипваните от него млади жени и момиченца.

  https://babylonbee.com/news/biden-cuts-holes-in-medical-mask-so-he-can-still-sniff-people?fbclid=IwAR0aKUQe9GK0SgNl4pNkKBb7dVff3nVdX_adW7P6G-FJ9cnv_IjAWfd0pfA "

  Хехехехе. Зомбьо, зомбьо, ти и на гола кука се хващаш. По-зле си и от севернокорейците.

  Абе, ти поне от обща култура имаш ли идея какви са сатиричните сайтове в САЩ? :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 43. 43 Профил на Дон Балон
  Дон Балон
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ето ви още един капацитет как си е сложил маската. https://thegreggjarrett.com/schumer-brags-about-wearing-face-mask-wears-it-completely-wrong/?utm_source=socialflow
  —цитат от коментар 40 на gozambo


  Ма такива сайтове ли ме подкрепят? Дъгръгряджет, бъла, бъла.

  Искам си парите обратно.

  Аз съм the best прос голфър айляк
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на │
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#40] от "gozambo":

  "Ето ви още един капацитет как си е сложил маската. "

  Я покажи Тръмп как носи маска. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 46. 46 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Сатира,но много му отива на Байдън. В неговия стил е.

 47. 47 Профил на Дон Балон
  Дон Балон
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#40] от "gozambo":"Ето ви още един капацитет как си е сложил маската. "Я покажи Тръмп как носи маска. :)
  —цитат от коментар 45 на


  Аз не слагам маска на нежното си лице. Само прашките на Сторми Даниълс.

  Аз съм the best прос голфър айляк
 48. 48 Профил на │
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#47] от "Дон Балон":

  "Аз не слагам маска на нежното си лице. "

  Мисля че на Алиекспрес може да си намериш оранжева, ще ти отива на тена. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 49. 49 Профил на Petko Boukov
  Petko Boukov
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#37] от "gozambo":

  Не знам как да ти го обясня. Такава маска няма. След като ти обяснят какво означава сатира, ако не си се преуморил, питай и какво се прави с Фотошоп.

  Тези, които те карат да вярваш в абсурди, могат да те накарат и да вършиш зверства. Волтер, 1765
 50. 50 Профил на Дон Балон
  Дон Балон
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#47] от "Дон Балон":"Аз не слагам маска на нежното си лице. "Мисля че на Алиекспрес може да си намериш оранжева, ще ти отива на тена. :)
  —цитат от коментар 48 на


  Имам една като свинска зурла с надпис МАГА.

  Аз съм the best прос голфър айляк
 51. 51 Профил на │
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#46] от "gozambo":


  "Сатира,но много му отива на Байдън. В неговия стил е."

  Ама сатира ли е? Не е ли истинска снимката?

  Ето това, дами и господа, е нивото на типичния американски тръмпон. Не може да различи реалността от фикцията. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 52. 52 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1948 Весело

  Милионер го е направила книгата, която е издал - не е експлоатирал никого в противовес на идеологията си. Плюс това Бърни не е против милионерите - той е само против милиардерите.
  —цитат от коментар 26 на Petko Boukov


  Абе той и преди да стане милионер пак имаше три къщи, та не знам. Я да ни светнеш според неговата идеология това не е ли "hoarding"? За какво са му на социалистическия човек три къщи? Е навремето в любимия му Източен блок нямаше такива филми (освен за Политбюро - за тях незнайно как такива закони не важаха).
  Иначе ако не знаеш, целият интернет го подиграва Бърни как станал "само срещу милиардерите" когато стана милионер. Циркулират една камара компилации как до 2016 г. говори конкретно срещу "милионерите", а след това рЕзко сменя на "милиардери". Не знам как им се връзвате на такива...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 53. 53 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  На мене ми се струва, че избори в САЩ тази година няма да има. Трябва да прочета да видя какви са им възможностите по Конституция.

 54. 54 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 343 Неутрално

  До коментар [#52] от "Тюфлекчия":

  Не знам как им се връзвате на такива. Никой не се връзва за това им плащат

 55. 55 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Избори няма, поради липса на избор. Победителят е предизвестен. Чао!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 56. 56 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2520 Весело

  Интересно, кои ще са вицетата на кандидатите?
  Защото не се знае... Този/тази на Байдън ще има големи шансове да го замести, ако бъде избран.
  Разочароващо от страна на демократите. Толкова ли не намериха някой млад и харизматичен, ама явно и там играят някави други сметки.

 57. 57 Профил на Дон Балон
  Дон Балон
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#52] от "Тюфлекчия":

  Ооо, тифлече, драго ми е да тъ видя. Я каже колко изтрепа Обамата и колко аз? Кой ся е номер едно, а? А? А? Кой ся е номер едно?

  Аз съм the best прос голфър айляк
 58. 58 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Двамата стари и тотално изперкали циркаджии играят театри!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 59. 59 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1948 Весело

  До коментар [#56] от "pamela":

  Теорията, която четох от някои десни коментатори е, че идеята е въобще да не е кандидат Байдън. До конференцията ще стане ясно, че е абсолютно неадекватен и там ще се откаже по "здравословни причини". И познай кого ще изберат демократите - ще е уникална пародия ако стане така.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 60. 60 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1238 Весело

  Избори няма, поради липса на избор. Победителят е предизвестен. Чао!
  —цитат от коментар 55 на Сатана Ликующий


  Чао!

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Дон Балон
  Дон Балон
  Рейтинг: 8 Весело

  Сенилната тръмпара на колко години е апропо?
  —цитат от коментар 61 на Свинчуга


  Аз съм на тли! На тли!!

  Аз съм the best прос голфър айляк
 63. 64 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3982 Весело

  До коментар [#17] от "Saint of Me":

  От "слийпи Джо оттече" до повтарянето на последните опорни точки от монархическото Политбюро.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 64. 65 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3982 Весело

  До коментар [#25] от "gozambo":

  Ти във всяка тема ли ще постваш сатира от Неновините?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 65. 66 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3864 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Республиканците имат млади сенатори,
  но се крият зад дядя си Тръм...

  Кстати, как е в эвразията на тати.
  Кои си Республиканци и кои Демократи?
  Към кои благосклонно клони Тати?

  В миналия век сичко бе просто.
  На ви капитализъм, демократизъм и глобализация.
  Носталгия за соц доведе... социално дистанциране.

  До коментар [#3] от "nhh18551388":

  Като им гледам средната възраст все повече започват да приличат на Политбюро на КПСС от 80-те на миналия век.

 66. 67 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3982 Весело

  До коментар [#31] от "Jazzdevil":

  Къде са тези невидими прогресисти, та неподкрепиха Бърни когато трябваше - на праймъритата?! И кво, тези, които не се помръднаха да гласуват за него сега, ще се затичат да гласуват ноември, и то за републиканец? Надеждата умира последна...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 67. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 69 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  Логично, след загубата в Уисконсин последва и загуба в Аляска, два щата, които Бърни взе през 2016-та. И то едва 30%, Байдън го бие с 3 към 1. Ако Бърни беше продължил, това щеше да е фиаско.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 69. 70 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#30] от "Аскет":

  Ако ситуацията с коронавируса се разреши до 4-6 месеца не изключвам пордните извънредни избори в Испания....

  Модератора е неадекватен!
 70. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 72 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 420 Весело

  До коментар [#52] от "Тюфлекчия":

  При нас в Испания "другаря" от Подемос се скъса да критикува един политик от ПП че си купил жилище за 400 к евро (ако не бъркам цифрата). Сега когато той си купи си взе за 450 + к евра...

  Модератора е неадекватен!
 72. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 75 Профил на │
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#50] от "Дон Балон":

  "Имам една като свинска зурла с надпис МАГА."

  Само ако е оранжева. В краен случай може да я оцветиш с пастелените моливчета които ти дават.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 75. 76 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3864 Неутрално

  ВИИ Карл Маркс имени Лелина

  Трагедия, а не пародия.
  Ловецът на вещици Нанси?

  По-свиреп конкурент за бескласови общества [tm]
  от демократите нема.

  Украли марксисткаята [tm] запазена марка.

  До коментар [#59] от "Тюфлекчия":
  До коментар [#56] от "pamela":
  Теорията, която четох от някои десни коментатори е, че идеята е въобще да не е кандидат Байдън. До конференцията ще стане ясно, че е абсолютно неадекватен и там ще се откаже по "здравословни причини".

  И познай кого ще изберат демократите - ще е уникална пародия ако стане така.

 76. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 78 Профил на │
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Тръмпончетата скоро не са ни информирали каква е подкрепата за Тръмп според Размусен. Защо така, нали беше любимия ви полстър? :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 78. 79 Профил на kya05558835
  kya05558835
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Двама комунисти, които предварително осигуриха 2ри мандат на оня клоун. Русия е пипнала нещата и резултатите са ясни предварително.

 79. 80 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1543 Любопитно

  Кандидатите за президент на Щатите са на възраст, която не предполага да се кандидатират за втори мандат... Отвъд океана да не направят пак логичния избор и да класират този, който вече така и така изтъркаля един мандат?! - познатото недоразумение vs изненада от гериатрията?

  I Want To Believe
 80. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 82 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3864 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Прочети, бащице.
  Какви са возможностите в страна на неограничени возможности.
  За да поверваме в истината.

  Предвидена ли е Корона за вирус?
  (ККП - предвидила е).

  Предвидила ли Стена против Мексико,
  Мексико да плаща, против чужди влияния?

  Съдръжа ли точка, при черезвичайни обстоятелства,
  США да се пишат протекторат на Велика Британска
  империя?

  До коментар [#53] от "Да вярваме на истината":
  На мене ми се струва, че избори в САЩ тази година няма да има.

  Трябва да прочета да видя какви са им възможностите
  по Конституция.

 82. 83 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1012 Весело

  До коментар [#64] от "vesolr":

  Заспал Джо си оттече като пич след 'импийчмънта' и кой не го фана не го би, това че беше спешно реанимиран от 'демократското' политбюро с 'отказ' на другите щото имат ангажименти към китайските другари е отделен въпрос

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 83. 84 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 1784 Весело

  - За пари ли, Бърни?- За много пари!
  —цитат от коментар 14 на Мишо Петров


  Естествено.

  Комунист е, душа дава
  за наука, за свобода;
  но не свойта душа, братя,
  а душата на народа!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек - що да прави?
  продава си и душата.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 84. 85 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1012 Весело

  До коментар [#59] от "Тюфлекчия":

  Тамън имат списания с готова първа страница от предния път :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 85. 86 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 1784 Любопитно

  Бърни беше моят кандидат. Вече нямам.
  —цитат от коментар 18 на Judjuk


  Вие в русия защо толкова се вълнувате кой ще бъде презитент на Съединените щати?

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 86. 87 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3819 Весело

  На мене ми се струва, че избори в САЩ тази година няма да има. Трябва да прочета да видя какви са им възможностите по Конституция.
  —цитат от коментар 53 на Да вярваме на истината


  Нула!

  klimentm
 87. 88 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  До коментар [#67] от "vesolr":

  Къде ги прогресистите ли? Някой хора бяха абсолютно прави като отблязаха, че ако не беше оная кокошка Покахонтас дето копира на 90% платформата на Сандърс и пробва да яхне вълната като онеправданата жена от малцинствата пък всъщност само разцепи вота то Бърни вече щеше да е спечелил номинацията.

 88. 89 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3864 Неутрално

  WWW Маркс имени В.И.Лелина

  Глобализация, бейби.
  Търмпа подкрепяме болшинства количества нашенци ;)

  До коментар [#24] от "iga23646111":

  Брав на Сандърс. Независимият, който беше и основният му опонент, подкрепи кандидата на демократите. Както и останалите.

  Докато кандидатите на републиканците
  не подкрепиха Тръмп.

 89. 90 Профил на │
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#83] от "Saint of Me":

  "това че беше спешно реанимиран от 'демократското' политбюро с 'отказ' на другите щото имат ангажименти към китайските другари е отделен въпрос"

  Ламбю, я разкажи кои са членовете на това политбюро, да ти посмеем на глупостта. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 90. 91 Профил на │
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#85] от "Saint of Me":

  "Тамън имат списания с готова първа страница от предния път :)"

  Какви списания, като онези със снимката на Любимия на корицата на Тайм, разкачени по голф игрищата ли? :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 91. 92 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3864 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Не ги мисли.
  Милионери против милиардери.
  Работят напук т.нар. early retirement.
  Пенсионирай се незабавно.

  До коментар [#29] от "Костадин Иванов":

  Тези батковци ме засрамиха. Те искат да работят след 80,
  а аз бих се пенсионирал незабавно.

 92. 93 Профил на │
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#87] от "klimentm":


  "Нула!"

  Ех, тъкмо човека поиска да прочете нещо и ти го пресече.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 93. 94 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Като гледам, този Байдън, има повече лифтинги и от Путин.

 94. 95 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 462 Весело

  [quote#73:"Мъката на моди"][/quote]

  не един, доста от малоумните ненормални тръмполизци смятат така

 95. 96 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 462 Весело

  До коментар [#52] от "Тюфлекчия":Ооо, тифлече, драго ми е да тъ видя. Я каже колко изтрепа Обамата и колко аз? Кой ся е номер едно, а? А? А? Кой ся е номер едно?
  —цитат от коментар 57 на Дон Балон


  Доне, 'неска си във вихъра си, гласувам за тебе ;)

 96. 97 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Дебатите между Тръмп и байдън ще бъдат голямо шоу. Говори се, че ще ги дават по ЕSPN pay preview . Очакват се постъпления от поне 1 трилион $.

 97. 98 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 523 Весело

  Социалистите днес се чудят къде да се скрият. Did you feel the Bern now?

 98. 99 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 523 Весело

  Bernie to get a book deal instead of a beach house this time. Tentatively titled Das Krapital, the book is going to be a compilation of inspiring speeches that candidate Sanders had delivered in 2016 when he ran against Clinton, and then in 2020 while running against Biden.

  Plus, if Bernie get's on the Oprah Book Club List...it's all gravy train with biscuit wheels for Das Krapital.

  Dream the revolution, comrades!

 99. 100 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 715 Любопитно

  Както често казвам, САЩ не са държава, те са система. Добре проектирана и работеща система. И който идиот да изберат американците, системата продължава да работи добре.
  За съжаление нашта система е ... 4-4-2! Трябва да имаш уникални таланти, та при тая сбъркана система да успеят да направят прилична игра.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK