На живо

Коронавирусът по света: Заразените в САЩ се удвоиха за 18 дни, вече са над 1 млн. (хронология)Дневник" следи разпространението и ефектите на коронавируса по света. Новините от България четете тук, карта на болестта вижте тук.
В Русия няма да се работи до 11 май

Руският президент Владимир Путин обяви днес, че удължава до 11 май неработните дни в страната като мярка срещу разпространението на новия коронавирус, предадоха агенциите "Ройтерс" и ТАСС.


На видеоконферентно съвещание с високопоставени членове на правителството и ръководителите на регионите Путин разпореди за предприемането на още мерки в подкрепа на бизнеса и гражданите и в срок до 5 май да бъдат изготвени препоръки за поетапно облекчаване на ограниченията, което да започне от 12 май. Това обаче ще става "в зависимост от епидемиологичната ситуация и при отчитане на прогнозите", подчерта той.


Рестрикциите в Русия трябваше да бъдат вдигнати в края на април, но днес президентът каза, че страната не е преминала пика в разпространението на заразата. В началото на май има поредица официални празнични дни, а останалите до 11 май също ще бъдат заплатени, уточни Путин. Руският президент призова през тези неработни дни да се спазват строго препоръчаните профилактични мерки във всички региони.


След отминаването на пика няма да има незабавни облекчавания на ограниченията в цяла Русия, даде да се разбере Путин. Според него ситуацията в отделни региони може да остане напрегната и всички трябва да са готови за предстоящия "сложен и труден път" при преценяване на рисковете. Като най-важен извод от събитията през последните седмици руският президент посочи обстоятелството, че благодарение на усилията на властите, медиците и на гражданите е било забавено разпространението на вируса в страната.

1 млн. заразени в САЩ

Случаите на заразяване с новия коронавирус в САЩ са се удвоили за 18 дни и вече са повече от 1 милион, предаде агенция "Ройтерс". Според преброяване на агенцията над 56 500 американци са починали.


Около една трета от регистрираните случаи на заразяване с коронавируса в света са именно в САЩ. На страната освен това се пада дял от около една четвърт от смъртните случаи.


В САЩ най-тежка е ситуацията в щата Ню Йорк, където са регистрирани около 30 процента от заразените в страната. Следват Ню Джърси, Масачузетс, Калифорния и Пенсилвания.


Коронавирусът е причинил смъртта на повече американци, отколкото са загинали в Корейската война (1950-1953 г.) - 36 516. При това броят на починалите доближава този на американските загуби във войната във Виетнам - 58 220.

Носене на маски, стотици хиляди тестове за коронавирус всяка седмица и насърчване на работата от вкъщи.
Така Франция ще започне да отхлабва мерките за дистанция, обясни премиерът Едуар Филип днес. Процесът ще започне от 11 май, а ето кои са основните аспекти.

Отпускането на мерките за изолация ще бъде сложен и несигурен период; няма подход, който да работи навсякъде. Жизненоважно е държавите ясно да обяснят това на населението, за да изградят доверие и да гарантират, че хората ще спазват мерките, отнасящи се специално до тяхната ситуация. Това е основната препоръка на СЗО за отпускането на мерките за дистанция.

Мачовете от френското първенство за този сезон няма да се доиграят. Правителството забрани всякакви спортни събития до септември. Ограничението важи дори и за състезания пред празни трибуни, съобщава Би Би Си.
Министър-председателят Едуар Филип заяви, че спортният сезон за 2019-20 г. е приключил. Той представи планове за облекчаване на мерките в извънредното положение заради коронавируса.

Вирусът може да попадне в главния мозък

Вирусът SARS-CoV-2 може да попадне в главния мозък - не само по кръвоносните съдове, но и през носа. Това се казва в новата версия на методичните указания на министерството на здравеопазването на Русия от 28 април.

Властите във Вилнюс превръщат обществени пространства под открито небе в столицата на Литва в кафенета, барове и ресторанти. Причината е, че така им се помага да работят при новите изисквания за дистанция между масите и клиентите, които в затворени помещения няма как да се спазват без да се понасят загуби.

Приложенията за следене на разпростанението на коронавируса трябва да действат за ограничено време и само доброволно. Това заяви Съветът на Европа в специално изявление от днес.


Председателят на комитета на Съвета на Европа за защита на данните "Конвенция 108", Алесандра Пиеручи и комисарят по защита на данните на Съвета на Европа, Жан-Филип Валтер, предупредиха за възможните странични ефекти на приложенията за проследяване на контакти за превенция на пандемията на COVID-19.

Италия е изправена пред заразени медицински отпадъци

Италианските болници, борещи се с коронавируса, са изправени пред огромен брой потенциално заразени медицински отпадъци, предаде агенция "Франс прес".


Такава е ситуацията в Кремона, Ломбардия, Северна Италия, където за един месец броят на отпадъците се е увеличил двойно.


"В сравнение с периода преди пандемията, броят на потенциално заразените специални отпадъци се е увеличил двойно, понякога тройно. През някои седмици той се увеличаваше тройно. Средно се увеличаваше двойно", заяви Мария Росария Вино, която отговаря за управлението на отпадъците в болницата на Кремона, град, намиращ се югоизточно от Милано. "Помолихме компанията, която извозва отпадъците, да го прави по-често и нямаме никакъв проблем", казва тя със задоволство.


Ръководството на болницата направи бърз инструктаж на служителите си по управлението на опасни отпадъци, като помоли всеки от тях да носи маски, ръкавици, очила и защитни облекла. "Рискът се увеличи, тъй като боравим с потенциално заразени отпадъци и събираме отпадъци, които идват от отделенията, но не знаем откъде точно. Взимаме всички възможни предпазни мерки", заяви Лучано Масерони, технически оператор по управление на отпадъци.


"Операторите, които се занимават със събирането на отпадъци, не се сблъскват с риск, по-различен от този преди пандемията. Ние обаче ги обучихме да носят и свалят всички предпазни облекла", твърди Лоренцо Камели, директор на болницата.


Във всяко отделение има помещение за събирането на такива отпадъци, където персоналът може да стои не повече от два часа. Отпадъците се пренасят с машина през специален коридор до подземията на болницата, а след това се нареждат във външен склад. Отпадъците се подлагат на специален тест за радиоактивност и стоят в склада не повече от пет дни. След това външна компания ги натоварва и унищожава на друго място.


Ломбардия е най-сериозно засегнатият от пандемията от коронавируса италиански регион с около 13 500 смъртни случая.

Над 21 хил. починали във Великобритания още преди 10 дни

Към 17 април свързаните с COVID-19 смъртни случаи в британските провинции Англия и Уелс са с 35 на сто повече, отколкото показваха обявяваните всеки ден от правителството данни за смъртните случаи, предаде Ройтерс, като цитира официални данни, включващи смъртните случаи в целите населени места.


Британският статистически институт съобщи, че към 17 април е имало 21 284 смъртни случая, при които смъртният акт включва COVID-19, предизвиканата от новия коронавирус дихателна болест. Това е с 35 на сто повече от цифрата от 13 917 души, починали в болниците, за които правителството съобщи на 18 април.


Това означава, че към 17 април броят на жертвите във Великобритания е надхвърлял този на починалите във Франция и Испания, макар че е бил след този на Италия.


Броят на починалите в домове за възрастни хора в Англия и Уелс е нараснал три пъти в рамките на няколко седмици, което е допринесло за увеличението. Според британския статистически институт през 16-ата седмица на 2020 г. в домовете за възрастни в Англия и Уелс са били починали общо 7316 души, близо три пъти повече от обявеното през 13-ата седмица.

Безработицата в Испания расте

На фона на тенденцията за спад в жертвите и заразените в Испания (301 нови случая, обявени днес, 311 - вчера) икономическата тема става все по-актуална.
Безработицата е нараснала до 14.4 на сто през първото тримесечие в резултат на пандемията от коронавирус, сочат данни на Националния статистически институт (INE), цитирани от "Франс прес".
В края на декемви безработицата в страната достигна 13,8 на сто - най-високото в еврозоната след Гърция.
Закриването на работни места през първите три месца на годината е било особено голямо в сектора на услугите, по-специално в туризма - основен стълб на испанската икономика, който силно пострада от мерките за изолация, въведени на 14 март.
Общият брой на безработните достига 3.31 млн., което представлява увеличение със 121 000, но според статистическия институт възможно е загубили работата си хора да са класирани като трудово неактивни поради объркване на обичайните условия за провеждане на проучването заради пандемията. Следователно броят на безработните може да е подценен, тъй като броят на неактивните - хора, които не търсят работа - е нараснал с 257 500 през първото тримесечие.
По данни на испанското правителство хората в частична безработица заради коронавируса са 3.9 милиона. Най-малко 275 900 работни места са закрити в сектора на услугите, 9100 в селското стопанство и 6200 в строителството, сочат статистическите данни.

Първи признаци на влошаване в Германия

Първите признаци на влошаване на епидемията от новия коронавирус се появяват в Германия, която току-що започна да вдига карантината, и канцлерът Ангела Меркел изрази опасения, че връщането към нормалния живот може би е прекалено бързо, предаде "Франс прес".


Нивото на заразяване или нивото на репродукция, внимателно следено от властите, отново достигна тавана от 1.0, според данни, публикувани снощи от института "Роберт Кох", натоварен с мониторинга на епидемията в страната. Това означава, че всеки болен заразява още един човек. Досега германското правителство и вирусолозите винаги изтъкваха колко е важно нивото да бъде по-ниско.


За първи път от средата на април нивото на заразяване достига 0.7. Впоследствие то бе спаднало до 0.7, след това постепенно отново се повиши . Междувременно смъртността сред болните от COVID-19 нараства ден след ден. По последни данни на института "Кох" тя е 3,8 процента и въпреки всичко остава по-ниска в сравнение със съседните страни. Към днешна дата в Германия има 156 337 заразени с коронавируса и 5913 смъртни случая.
Ако тази тенденция на повишение се потвърди, това може да усложни усилията на властите за постепенно връщане към нормалния живот, макар че нетърпението сред обществото нараства, отбелязва АФП.


Тенденцията на повишаване на нивото на заразяване потвърждава опасенията на Ангела Меркел, която пледира за твърда политика и неколкократно изрази тревога от тенденцията мнозина политици "да прескачат" етапите. Германия на 20 април започна постепенно да смекчава ограничителните мерки, по-специално с отварянето на някои магазини и средни училища.


"Дори при ниво на заразяване 1.1 може да стигнем до лимита на нашата система за здравеопазване през юли. При ниво 1.3 това може да стане още през юни", предупреди неотдавна Меркел.

Трети ден с над 6000 случая в Русия

Трети ден в Русия има над 6000 заболели за ден, съобщава оперативният щаб в страната. Броят на заразените достигна 93 558 души с 6411 нови случая, с 213 случая, отколкото преди ден.


Расте и броят на починалите. Той все още е малък на фона на западни държави, при 867 жертви, но за ден те са се увеличили със 72-ма души - рекорд от началото на кризата.

Хотелите отварят врати след месец

Австрия ще позволи на хотелите да отворят врати от 29 май, съобщи министърът на туризма. От края на април се облекчават още от ограничения и на публични места ще е позволено събирането на до 10 души.


Правилата, разрешаващи излизане от домовете само за пазаруване, спортуване в околността и малък брой други дейности, изтичат на 30 април и няма нужда да удължаваме действието им, каза днес министърът на икономиката Рудолф Аншобер.

План за хранителната индустрия

Германското правителство работи по план за евентуално подпомагане на хранителната индустрия, ако ограничителните мерки продължат повече от очакваното, съобщи министърът на икономиката Петер Алтмайер. Служителите в производството и търговията с храни, под което се разбира и заведенията за хранене, вече ползват програмата компенсиране на заплатите при за частична заетост, а за една година ДДС за сектора е намален на 7%.

Само 1144 заразени в Германия

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нараснаха с 1144 за едно денонощие и достигнаха 156 337, според публикувани днес данни на института за инфекциозни болести "Роберт Кох", съобщи "Ройтерс".


Починали са още 163 пациенти, с което общият брой на жертвите достигна 5913.

Подновяване на производството в САЩ

Ръководителите на трите гиганта в автомобилостроенето "Дженерал мотърс", "Форд" и "Фиат Крайслер" се договориха предварително да възобновят на 18 май частично производството в своите заводи в САЩ, спряно заради разпространението на новия коронавирус. Това съобщи на сайта си в. "Уолстрийт джърнъл", предаде БТА.


Според източници на изданието това решение е било взето след консултация с профсъюза на работещите в сектора и с губернатора на щата Мичиган, където се намират много предприятия на тези компании. Представители на профсъюза са настояли работата да бъде възобновена само след предприемането на редица мерки за предотвратяване на случаи на заболяване на персонала. Трите компании обявиха спиране на производството на 18 март в Северна Америка заради епидемията.

Латвия ще реши за мерките следващата седмица

Латвия ще вземе решения следващата седмица за постепенно разхлабване на свързаните с коронавируса ограничения, каза вчера премиерът Артурс Кришянис Каринш, цитиран от ДПА и БТА. Кабинетът ще обсъди сценарии, предложени от щаба за управление на кризата.


"Очакваме пътна карта за следващи стъпки. Конкретни решения трябва да бъдат взети следващата седмица, така че всички ще знаят какво ще стане след 12 май", каза Каринш. Мерките трябва да бъдат взети стъпка по стъпка, защото вирусът още не е победен и няма ваксина или лекарство, добави той.


Досега в страната са потвърдени 818 инфекции с новия коронавирус и 13 души починаха от COVID-19. "В сравнение с други страни, ситуацията при нас изглежда добре. Това е благодарение на сътрудничеството на всички. Усилията ни дават плод", каза Каринш.

Аржентина спира полетите и продажбите на билети

Аржентина забрани всички вътрешни и международни търговски полети до 1 септември заради коронавируса. В. "Ел конфиденсиал" пише, че това е само разширяване на същетвуващата забрана, наложена малко след началото на националната карантина на 20 март. Тогава бяха затворени границите за хора, които не живеят в страната.


В Аржентина в момента има 4000 потвърдени случая, от които 192 са смъртни. Авиоиндустрията предупреждава, че тази стъпка застрашава още хиляди работни места. Международната авиационна агенция смята, че така със забраната, засягаща и продажбите, са изложени на риск 300 хил. работни места в страната.


Удължената вчера рестрикция е най-продължителната засега в Латинска Америка.

Тръмп: Не сме доволни от Китай

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че Китай е можел да спре коронавируса, преди заразата да се разпространи по целия свят, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.


"Ще направим много сериозни разследвания... Не сме доволни от Китай", каза Тръмп на пресконференция в Белия дом. "Има много начини, по които да им се търси отговорност", добави той. Това е поредното обвинение от страна на САЩ към Китай във връзка с със заразата, която започна в китайския град Ухан и прерасна в глобална пандемия.


Тръмп каза, че никога не е възнамерявал да отлага предвидените за 3 ноември президентски избори в страната си заради коронавируса, предаде "Франс прес". "Никога не съм обмислял да променям датата... Защо да го правя", каза той дни след като съперникът му от Демократическата партия Джо Байдън предрече, че милиардерът републиканец ще направи всичко възможно да отложи датата на вота. "Това е съшита с бели конци пропаганда", отвърна Тръмп.

ООН не очаква връщане към "старата нормалност"

"Няма да има връщане към старата нормалност" след овладяването на пандемията. Това се казва в доклад на ООН, според който страните ще трябва да имат строго определени приоритети, за да се справят със ситуацията - изграждането на нова икономика и увеличаването на работните места.


Според прогнозите на ООН във второто тримесечие на годината 195 млн. души ще останат без работа, може да се стигне до "исторически" нива на безработицата и бедността. Ще пострадат основно малките и средните фирми, работниците в земеделието, самонаетите и трудовите мигранти.


Докладът, озаглавен "Рамка на ООН за незабавен социалноикономически отговор срещу COVID-19", следва прогнозата на Международния валутен фонд, идва няколко седмици след като Международният валутен фонд обяви започващата криза за най-тежката след Голямата депресия.


Коронавирусът по света: Заразените в САЩ се удвоиха за 18 дни, вече са над 1 млн. (хронология)

© Associated Press


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Когато един здравен проблем се решава политически, настъпва икономическа криза..

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 2. 2 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 278 Неутрално

  новият световен ред си върви по план, а стадото си пасе.

 3. 3 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Този вирус независимо от произхода му ще шкартира много излишен народ.Било по един ,било по друг начин.

 4. 4 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Дори от утре вируса да изчезне, ще трябват години за справяне със последствията !!!

 5. 5 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5526 Неутрално

  "Старата нормалност" дали беше нормалност

 6. 6 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Да, бе, голям зор да се драматизира и да си мислим, че живеем в "уникални" времена, които ще променят "хода на историята". Глупости на търкалета. Латинската сентенция за нищото ново под Слънцето да не би да е изречена вчера? Айде няма нужда от сълзливи мелодрами и кухи лозунги.

 7. 7 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Китай няма да се измъкне безнаказано. Това което докара на света е истинска катастрофа. Не че това ще оправи нещата.

 8. 8 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  До коментар [#1] от "Канасубиги":

  когато един здравен проблем се решава икономически, настъпва политическа криза

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 9. 9 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2105 Любопитно

  До коментар [#7] от "btc18521004":

  Какво толкова е докарал Китай? 🙄

  В Русия съм! В Русия съм!
 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3853 Любопитно

  " Ще направим много сериозни разследвания... Не сме доволни от Китай", каза Тръмп на пресконференция в Белия дом. "Има много начини, по които да им се търси отговорност", добави той. Това е поредното обвинение от страна на САЩ към Китай във връзка с със заразата, която започна в китайския град Ухан и прерасна в глобална пандемия."

  Китай трябва да носи отговорност не само пред една държава, а пред целия останал свят ! Пораженията и щетите, нанесени от управляващата комунистическа каста в азиатската сатрапия, причиниха разруха, смърт и икономически срив в почти всяка точка на земното кълбо ! Затова ограниченията за търговия с нея и правене на бизнес трябва да бъдат наложени от и от ЕС, и от САЩ, най - малкото ! Съгласен съм, че има много средства и начини да се постигне подобна отговорност !

 11. 11 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  До коментар [#9] от "Веселин Дечев": Ти глей параода и не умувай много! Какво е направил Китай ,ще се види! Глей там да не загрее двигателя!)))

 12. 12 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  Да, бе, голям зор да се драматизира и да си мислим, че живеем в "уникални" времена, които ще променят "хода на историята". Глупости на търкалета. Латинската сентенция за нищото ново под Слънцето да не би да е изречена вчера? Айде няма нужда от сълзливи мелодрами и кухи лозунги.
  —цитат от коментар 6 на krasi_kara


  продължавай да си го повтаряш. може да е вярно, само след пускането на ваксина. ей ги Китай уж се оправиха, обаче авиолиниите им летят с 30% процента от миналогодишните пътници. това ако е няма промяна.,,

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4307 Неутрално

  Най-корумпираните световни организации, СЗО и ООН, не спират да "плашат гарги"...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 15. 15 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2105 Весело

  В България на сезон умират между 1000 и 3000 души от грип, а до сега имаме 56 човека за цялата "криза"
  Освестете се!

  В Русия съм! В Русия съм!
 16. 16 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3430 Неутрално

  Когато един здравен проблем се решава политически, настъпва икономическа криза..
  —цитат от коментар 1 на Канасубиги


  И то такава икономическа криза каквато никога досега светът не е виждал. Политизирането на вируса е в глобален мащаб е толкова голямо че това ще ни изяде главите.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 17. 17 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  А бе я да си гледат работата тея от ООН!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 18. 18 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  До коментар [#15] от "Веселин Дечев":

  Даже не щат да мрат!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 19. 19 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#15] от "Веселин Дечев":

  Ами, в света всеки божи ден, умират 150000, от какво ли не. Засега от вируса са починали 200000! за два месеца

 20. 20 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3430 Неутрално

  Китай няма да се измъкне безнаказано. Това което докара на света е истинска катастрофа. Не че това ще оправи нещата.
  —цитат от коментар 7 на btc18521004


  За кратко може би, но ламтенето за пари никога няма да спре, всички тези компании които сега говорят как ще наказват Китай утре ще се обърнат на 180* като стане въпрос за печалби.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 21. 21 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 816 Неутрално

  [quote#16:"padrino"][/quote]

  Ами като световните икономически мастодонти само печатат хартия и непрекъснато увеличават външните си дългове ,без да имат намерение да ги връщат напълно нормално е в един момент световен фалит.

 22. 22 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 728 Весело

  До коментар [#20] от "padrino":

  Ами, същите спецове, които обясняваха, че няма как да е икономически рентабилно да работи кремиковци, щот пуши, кара руда и въглища от майната си, сега ни убеждават, че са готови за чугунолеяри, в първа доменна! Е, знае ли човек, може и да им се наложи, щот туй молове, дискотеки, туризъм, мериджействане, забрави!

 23. 23 Профил на xsi09650940
  xsi09650940
  Рейтинг: 8 Неутрално

  политмедицина - новата "наука"

 24. 24 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3417 Неутрално

  Старата нормалност беше една ненормалност. Новата ненормалност ще стане нещо нормално?

 25. 25 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#15] от "Веселин Дечев":

  За жалост вече няма как да разберем колко биха умрели, ако не беше въведена карантина. Дали нямаше да са повече? Сравнявате неща под условие, което не е съвсем коректно.

 26. 26 Профил на xsi09650940
  xsi09650940
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#7] от "btc18521004":Какво толкова е докарал Китай? 🙄
  —цитат от коментар 9 на Веселин Дечев


  даде на света пълния геном на ковид на 11 април

 27. 27 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 297 Неутрално

  [quote#20:"padrino"][/quote]

  И за кратко да е. Така ще се замислят дали ще прикриват информация отново. На всичкото отгоре се опитаха и да печелят по време на пандемията.
  Светът вече е едно голямо село, всеки е свързан по някакъв начин с всеки.

 28. 28 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Китай му виновен на шута. Ни знам кой пискаше всеки ден, че ставало въпрос за фейк нюз. И като гледам колко народ го подкрепя, ми дожалява за инфантилното човечество. На него все някой друг му е виновен.

 29. 29 Профил на xsi09650940
  xsi09650940
  Рейтинг: 8 Неутрално

  даде на света пълния геном на ковид на 11 април
  —цитат от коментар 26 на xsi09650940


  * 11 януари

 30. 30 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1208 Разстроено

  До коментар [#6] от "krasi_kara":

  Ами, честно казано, два паднали небостъргача промениха начина, по който пътуваме и ни костваха доста лични свободи и без времената да са уникални и да се променя ходът на историята. Нещо такова ще се случи и сега.
  Вече се обсъжда задължителна кръвна проба и мерене на температурата на летищата, а от това да ти събират кръв по-голяма инвазия на личния живот надали има.
  Welcome to Gattaca.

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 31. 31 Профил на xsi09650940
  xsi09650940
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "Darulio":

  всичко си върви по план

 32. 32 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#1] от "Канасубиги":

  "Когато един здравен проблем се решава политически, настъпва икономическа криза.."

  Ако зависеше от вас как бихте решили проблема с коронавируса така, че да не настъпи икономическа криза. Иначе издигането на лозунги от типа "да живее международното положение" със сигурност ще ви спечелят много плюсчета.

 33. 33 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#30] от "Darulio":

  Да не говорим, че с това безразборно взимане на кръвни проби рязко се увеличава рискът от заразяване с разни други "прелести" като СПИН и хепатит С.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 34. 34 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Връщането към нормалното е неизбежно. Друг е въпроса кога ще бъде.

 35. 35 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#15] от "Веселин Дечев":

  Само шест процента от българите са имали досег с коронавируса за момента.

 36. 36 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2384 Любопитно

  Няма да има връщане към "старата нормалност" според ООН

  Доста мрачно пророчество, официално изявление на организацията ли е или някакъв волен превод извън контекст?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 37. 37 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1383 Любопитно

  Тая с фереджето на снимката -това ли е старата нормалност?

 38. 38 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Китай му виновен на шута. Ни знам кой пискаше всеки ден, че ставало въпрос за фейк нюз. И като гледам колко народ го подкрепя, ми дожалява за инфантилното човечество. На него все някой друг му е виновен.
  —цитат от коментар 28 на Хелиана


  Кое инфантилно човечество? Инфантилни са тези, които имат определени политически пристрастия и не виждат причините, а само последствията. Или по- точно не искат да ги виждат, нали така? ;)

 39. 39 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Връщането към нормалното е неизбежно. Друг е въпроса кога ще бъде.
  —цитат от коментар 34 на lino_santino


  Преди 30 години ни отне 45. И то доста некачествено. Даже не съм сигурен, доколко броенето е спряло на 45 и е почнало другото, на нормалността. Поне у нас.

 40. 40 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Какво ли са си казали нациите през 1918 когато за два месеца от испанския грип си заминават 50 милиона души при население от 1 милиард на Земята? 🧐

 41. 41 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 235 Неутрално

  До коментар [#28] от "Хелиана":

  Радвай се , че ти не си инфантилен и , че ще се наредиш по заслуги под новата сянка на новия ред!

 42. 42 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 81 Неутрално


  Икономиката е чао със или без ограничения. Ако допуснем масово заразяване, как си представяте че хората ще ходят на работа, по дискотеки, плажове или молове? Докато не се открие ваксина за тоя вирус, нищо няма да е както преди. Учените казват, че такава е реалистично да очакваме най-рано след една година.
  Определени отрасли от икономиката като туризма, автобусния и авио транспорт, развлекателната индустрия, ресторантьорството са довиждане. Който сега се адаптира към новите условия, той ще оцелее.
  Ако някой си представя че на 15-ти май или на която там дата, обявяваме край на ограниченията и всичко започва постарому, го очаква много неприятно събуждане.

 43. 43 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Не само Китай ще си плати , но и всички тоталитарни тирании в света които го подкрепят!
  Проблема е , че освен тях и всички останали ще - плащаме!

 44. 44 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Какво ли са си казали нациите през 1918 когато за два месеца от испанския грип си заминават 50 милиона души при население от 1 милиард на Земята? 🧐
  —цитат от коментар 40 на Chubachubs


  Не е за два месеца, а за година и половина.

 45. 45 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Тая с фереджето на снимката -това ли е старата нормалност?
  —цитат от коментар 37 на moreee


  Не! това е НОВАТА нормалност!

  Важното е, че са с шапка на Канада!

  :)

 46. 46 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#40] от "Chubachubs":

  "Какво ли са си казали нациите през 1918 когато за два месеца от испанския грип си заминават 50 милиона души при население от 1 милиард на Земята? "

  Испанският грип е бил наистина голямо бедствие. От него са загинали повече хора, отколкото от бойни действия през Първата световна война (50 милиона в целия свят е едно от различни числа, които се цитират). Обаче, той не е върлувал няколко месеца, а няколко години. Всяка воюваща страна е криела, че има такава зараза, поради военни съображения, само Испания си е признала, защото е била неутрална и оттам името "испанска болест". Повечето автори споменават като първоначален източник, военен лагер на САЩ или пренесен там от Южна Америка. В Европа грипът се е разпространил в процеса на бойните действия и движението на хора.
  Най-важното е, че, за да се овладее епидемията са били нужни няколко години. При съвременната мобилност да се надяваме, че коронавирусът ще отшуми до есента е все едно да вярваме в Баба Яга.

 47. 47 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  До коментар [#14] от "hamiltonf":

  това не пречи на Тръмп да ги обвини, че не плашат гаргите добре :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 48. 48 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  Казват, че английската ваксина успешно е минала тестовете с маймуни и може би скоро ще бъде допусната. А Русия си следва траекторията на Италия, Испания и другите големи страни. Нищо неочаквано там.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 49. 49 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  Всъщност руските данни толкова плътно следват италианските, че понякога се чудя какво точно съобщават братушките.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 50. 50 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  "Старата нормалност" дали беше нормалност
  —цитат от коментар 5 на pet_fire


  Искат да кажат, Грета Тунберг, Петъци за бъдещето, Евровизия. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 51. 51 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 468 Неутрално

  [quote#12:"karatista"][/quote]

  Не, че се хваля, ама това е 5-ти или 6-ти край на света или апокалипсис, който преживявам. Пък може и повече да са. То да бяха един, два да ги запмня, ама нали всяка година има ново "ще се мре".

  Вас щом ви кефи, завивайте се през глава и чакайте деня на страшния съд. Само ще ви замоля да не ми давате наклон на мен и да не ме запрещвате за нещо, което евентуално бих могъл да направя. Да, говоря за прословутото заразяване на невинни хора, което е такава неземна тъпотия, че само като се сетя и кръвното ми става 180/110.

 52. 52 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#6] от "krasi_kara":Ами, честно казано, два паднали небостъргача промениха начина, по който пътуваме и ни костваха доста лични свободи и без времената да са уникални и да се променя ходът на историята. Нещо такова ще се случи и сега. Вече се обсъжда задължителна кръвна проба и мерене на температурата на летищата, а от това да ти събират кръв по-голяма инвазия на личния живот надали има. Welcome to Gattaca.
  —цитат от коментар 30 на Darulio


  Ми, за съжаление няма да е нещо невиждано. В нацистка Германия са кичели евреите, циганите, гейовете, Свидетелите на Йехова (!) и др. с цветни фигури по реверите на палтата. В китната ни родина, беше време, когато ако нямаш партийна книжка не можеше кой знае колко да пътуваш. Сега въпросната "партийна книжка" ще я нарекат "здравен паспорт", т.е. пак ще сме там откъдето тръгнахме. Явно има защо да съществува клишето, че историята се повтаря като фарс.

  Ама то човек, каквото сам си направи, цяло село да се събере и Господ да слезе пак немогат му го причинят. Стадото си сака пастир да го пази и да го води, и това е.

 53. 53 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Какво ли са си казали нациите през 1918 когато за два месеца от испанския грип си заминават 50 милиона души при население от 1 милиард на Земята? 🧐
  —цитат от коментар 40 на Chubachubs


  Да, бе, добре. Това милионите за нищо ги нямате. Все едно ти ходи да ги броиш, че са били 5 или 50 милиона. Ама нали щом го пише в някоя книга или са го казали "по Ютюб" значи е вярно. И никой, никога не преувеличава и не си измисля. Всички са честни... Като отряд млади комсомолци.

 54. 54 Профил на ldc51604279
  ldc51604279
  Рейтинг: 49 Неутрално

  До коментар [#51] от "krasi_kara":

  мдааа, ти не заразяваш никого, само разнасяш едни К-19 вируси насам-натам, пък те хората си мрат от техните си болести или от старост.
  ....на това му викахме навремето "изтървана работа", но от единици през миналия век, стана пандемия в настоящето.

 55. 55 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#30] от "Darulio":

  Мани, представям си как ще трябва да се потегля към летището ... един ден по-рано.
  И там ще държат пътниците в изолатор 24 часа, да се види някой да не се изкашля.
  Меренете на температура, ректално разбира се, ще е само за загрявка към другите процедури, които според дължината на полета могат да стугнат и до биопсии.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 56. 56 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 527 Неутрално

  В 10.01 пишете, че заразените в Германия са само 1144. Само два часа по-късно се появиха и първите признаци за влошаване. Има нещо недоизказано в цялата тази медийна вакханалия, която се вихри покрай Ковид-19. Едно обаче трябва да е ясно. Търпението на хората е почти на предела и вече никакви страховити репортажи, камиони с трупове, църкви с ковчези и лекари от различни точки на света, но говорещи дословно едно и също, няма да го накарат да отстъпи. Живота скоро няма да е, какъвто го помним, но към някаква нормалност просто трябва да се върви. В противен случай след не много време Ковид-19 ще ни е най-малкия проблем.

 57. 57 Профил на ldc51604279
  ldc51604279
  Рейтинг: 49 Неутрално

  и за каква нормалност жалеят някои - не знам, олигарси, кифли и пишлемета трупат пачки и дебелеят, преяждайки с .....каквото се сетиш.
  ....не остана място което да не беше оср@но, ресурс, на който не се видя края, всичко се превърна в едно огромно тъпо и скучно парти, където трябва да се надрусаш на макс, за да излъжеш за кратко себе си и околните, че се забавляваш .... и да не забравиш да го шернеш, да се тагнеш и да го лайкнеш, че иначе фенската база отива в киреча.

 58. 58 Профил на Фат Ким
  Фат Ким
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#29:"xsi09650940"][/quote]

  На 7 януари е публикувана последователноста на генома на ковид19 от китайците, рекордно кратък срок в човешката история. Към същата дата няма случаи извън Китай и има поне 50 дена за да вземе другите държави мерки, видя се, че тези 50 дена бяха използвани да ни се обяснява как това било като обикновенния грип. Пълна некомпетентност навсякъде, изключвам няколко азиатски страни и Словакия.

 59. 59 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4307 Весело

  Текста към заглавната снимка:

  A woman walks past a vending machine that offers washable face masks in a Berlin subway station on Monday. German officials have said they will endorse a decentralized approach to coronavirus contact tracing.
  Michael Sohn/AP

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 60. 60 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  До коментар [#51] от "krasi_kara":

  аз ти посочвам конкретни неща, ти истерясваш. мислиш ли че испанците просто решиха да пляскат по терасите и да стоят арестувани само и само да си спретнат флашмоб някакъв?

 61. 61 Профил на sylt
  sylt
  Рейтинг: 374 Неутрално

  и за каква нормалност жалеят някои - не знам, олигарси, кифли и пишлемета трупат пачки и дебелеят, преяждайки с .....каквото се сетиш.....не остана място което да не беше оср@но, ресурс, на който не се видя края, всичко се превърна в едно огромно тъпо и скучно парти, където трябва да се надрусаш на макс, за да излъжеш за кратко себе си и околните, че се забавляваш .... и да не забравиш да го шернеш, да се тагнеш и да го лайкнеш, че иначе фенската база отива в киреча.
  —цитат от коментар 57 на ldc51604279


  Това обаче се отнася за България и държави на изток от нас. В западна Европа не е така. Ние сами си го правим.

 62. 62 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#51] от "krasi_kara":мдааа, ти не заразяваш никого, само разнасяш едни К-19 вируси насам-натам, пък те хората си мрат от техните си болести или от старост.....на това му викахме навремето "изтървана работа", но от единици през миналия век, стана пандемия в настоящето.
  —цитат от коментар 54 на ldc51604279


  Ми, да ти кажа аз имам пенис между карата си, което автоматично ме превръща в потенциален изнасилвач. И мани другото, ама такива като мен са милиарди! Представяш ли си колко опасно е това, че тези хора си щъкаме наоколо.

  Или може би тази аналогия е пресилена? Да ти дам друга тогава - всеки шофьор е потенциален убиец на невинни около него. Примери да искаш.

 63. 63 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#5] от "pet_fire":

  Не - либерастка истерична ненормалност 😁

 64. 64 Профил на rw
  rw
  Рейтинг: 356 Неутрално

  [quote#12:"karatista"]
  —цитат от коментар 51 на krasi_kara
  Не, че се хваля, ама това е 5-ти или 6-ти край на света или апокалипсис, който преживявам. Пък може и повече да са. То да бяха един, два да ги запмня, ама нали всяка година има ново "ще се мре".Вас щом ви кефи, завивайте се през глава и чакайте деня на страшния съд. Само ще ви замоля да не ми давате наклон на мен и да не ме запрещвате за нещо, което евентуално бих могъл да направя. Да, говоря за прословутото заразяване на невинни хора, което е такава неземна тъпотия, че само като се сетя и кръвното ми става 180/110.[/quote]

  Тавариш "запрещвате" не е на български. Не се издавайте ве щирлиц.

 65. 65 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#58] от "Фат Ким":

  Вече се появиха съмнения, че разпространението на вируса е започнало много по-рано. Включително и в Европа. Не изключвайте тази възможност.
  Тепърва ще научаваме частици от реалната истина, как точно и кога е започнало всичко. Без изобщо да говоря за конспиративни теории!

 66. 66 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1488 Весело

  Китай няма да се измъкне безнаказано. Това което докара на света е истинска катастрофа. Не че това ще оправи нещата.
  —цитат от коментар 7 на btc18521004

  За момента, най-големият критик на Китай е Доналд Тръмп.
  Щом смятате, че безрезервно може да подкрепите позицията на човек, който препоръчва лечение чрез пиене на дезинфектанти и ултравиолетова лампа отзад....

 67. 67 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Любопитно

  До коментар [#27] от "btc18521004":

  “Така ще се замислят дали ще прикриват информация отново. ”

  Какво са скрили от ЦРУ? Не е ли по-разумно ЦРУ да се уволни/да му се търси отговорност, че си е клатело краката при все че Институт по вирусология в Ухан е работел по американски програми с американско финансиране, едни “мижави” 3,7 млн. долара годишно.

 68. 68 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1646 Гневно

  Този вирус независимо от произхода му ще шкартира много излишен народ.Било по един ,било по друг начин.
  —цитат от коментар 3 на log_on


  Грозен и направо отвратителен коментар!
  Кой човек е излишен?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 69. 69 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 5362 Неутрално

  Ако в Германия се влоши положението при нейните възможности, нищо добро не чака други държави освен много бавно разхлабване на мерките

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 70. 70 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#5] от "pet_fire":Не - либерастка истерична ненормалност 😁
  —цитат от коментар 63 на Тони КОСТОВ


  Либералната демокрация е най-мощното политическо устройство създавано някога, както в Европа, така и в САЩ!
  Няма сила, която да може да свали либералната демокрация! Защото друга демокрация освен либерална, няма измислена!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 71. 71 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Весело

  До коментар [#70] от "Рим":

  “Защото друга демокрация освен либерална, няма измислена!”

  Има “пряка демокрация”, има “представителна демокрация”, има “диктатура на мнозинството” като “мнозинството” в зависимост от умствените ограничения на пропагандатора се представя ту като “пролетариат”, ту като “средна класа”, а от скоро и “умно-красиви”.
  Във връзка с някои “изконни вярвания” (Ислямът забранява лихвата) се появяват философи на “ислямската демокрация”; технократи (съвременните брамини на кастовото общество).
  Изобщо, вируси всякакви щъкат, от демократични по-демократични. По-предприемчивите го докарват и до демоКраДция.... докато либералните са под карантина.

 72. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8246 Неутрално

  До коментар [#3] от "log_on":

  Говорите за хора, не за зелки.

 73. 73 Профил на G.Okatova
  G.Okatova
  Рейтинг: 878 Неутрално

  [quote#61:"sylt"][/quote]

  Човекът е абсолютно прав! Кое му е нормалното на всичко около нас? Опосканите природни ресурси,флора,фауна, ненормалните смарттелефонни отношения,кое-киното ли с ужасии,роботи и фентъзи изгъзици; множеството измислени полове и техните взаимоотношени ;лицемерието,владеещо богатите и ненавистта ,която изпитват огромното множество от хора към лигльовците,имащи се за алфата и омегата на света...,огромната паст на ножицата,разтворена между бедни и богати( хора,икономики) ?
  И НЕ! Не е само при нас , навсякъде е така.С нищо не сме по-лоши,онеправдани или каквото и да имаш предвид! Просто сме хора,като всички други!

 74. 74 Профил на G.Okatova
  G.Okatova
  Рейтинг: 878 Весело

  [quote#62:"krasi_kara"][/quote]

  Ми хубаво,като си имаш пишка,ама сравнението ти не струва! Виж,ако кажеш,че си и с някаква венерическа болест-тогава става!

 75. 75 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Врачките как не са се включили още в пророкуването? Ма онова от от 2012, всъщност било за 2020 - грешка в превода. Стягайте куфарите за апокалипсиса и вървете изкупите, каквото е останало от тоалетната хартия. И в никакъв случай не стъпвайте през лятото на плажа - от там ще тръгнат конниците. Пък ако се наложи да стъпите, облечете буркини! За който е с буркини няма никаква опасност - всичко ще го подмине щото няма да го забележи.

 76. 76 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Българските боклучии,които искат да строят такъв завод ще ви ги вземат тези отпадъци.

 77. 77 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Циганките продължават да си бъркат в кофите за боклук в София (без ръкавици и маска) и после например се качват в градският транспорт. Дори и да слагат маска с тези ръце пипат навсякъде. Мисълта ми не е да бъркат в кофите с ръкавици, а въобще да не бъркат в кофите за битови отпадъци поне докато отмина епидемията.

 78. 78 Профил на lbp31530283
  lbp31530283
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пращайте ги на Ковачки той ги намества здравословно

 79. 79 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Кое му е нормалното на всичко около нас? ненормалните смарттелефонни отношения, киното ли с ужасии, роботи и фентъзи изгъзици; множеството измислени полове и техните взаимоотношени
  —цитат от коментар 73 на agalq_agalq

  Никой не Ви задължава да имате смарттелефонни отношения, да гледате ужаси или фентъзи изгъзици или пък да контактувате с пол, който не ви интересува. В западния свят човек е свободен да избира как да живее. Като не ви харесва смартфона - не го ползвайте.

 80. 80 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  "За първи път от средата на април нивото на заразяване достига 0.7. Впоследствие то бе спаднало до 0.7, след това постепенно отново се повиши . "

  Германците, понеже тестват масово, могат да контролират адекватно процеса, за разлика от нашите, които го удариха на прес-конференции - цяллата ни пара е в свирката...

  I Want To Believe
 81. 81 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  Италия имала проблем с отпадъци? Ковачки е насреща!

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Силвия Колева
  Силвия Колева
  Рейтинг: 99 Неутрално

  Все едно ти ходи да ги броиш, че са били 5 или 50 милиона. Ама нали щом го пише в някоя книга значи е вярно.
  —цитат от коментар 53 на krasi_kara

  Според твоята черно-бяла логика, не трябва да вярваме че земята е кръгла, защото "ти ходи ли до космоса да я видиш?", също така е много съмнително дали на Тайната вечеря са били 12 души + Христос, защото "ти беше ли там да ги броиш?"

 84. 84 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#15] от "Веселин Дечев":

  И в Щатите е така (https://academic.oup.com/cid/article/65/11/1806/4049508 )
  Публикувано през Юли 2017та. 1.5 милиона човека в САЩ в болница на година от "атипична пневмония". От тях умират 100 000 до един месец след влизане в болница, 300 000 до една година.
  Другото е цирк и алабала.
  Извъдки:
  "Background
  Understanding the burden of community-acquired pneumonia (CAP) is critical to allocate resources for prevention, management, and research....
  ...onclusions
  The estimated US burden of CAP is substantial, with >1.5 million unique adults being hospitalized annually, 100000 deaths occurring during hospitalization, and approximately 1 of 3 patients hospitalized with CAP dying within 1 year...."

 85. 85 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3251 Неутрално

  "Италия е изправена пред огромни количества медицински отпадъци."!

  Няма страшно, в България ще ги изгорим! :)))

  Бивш tww09306483.
 86. 86 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Доколко работи положението в Швеция, където почти няма ограничения и заведенията работят, се вижда от сравнението с Австрия, където ограниченията са като в България.

  Регистрирани новозаразени за последните дни в Швеция:

  12.04 - 463
  13.04 - 436
  14.04 - 480
  15.04 - 604
  16.04 - 623
  17.04 - 688
  18.04 - 531
  19.04 - 389
  20.04 - 462
  21.04 - 709
  22.04 - 721
  23.04 - 748
  24.04 - 770
  25.04 - 474
  26.04 - 299
  27.04 - 543

  Регистрирани новозаразени за последните дни в Австрия:

  12.04 - 139
  13.04 - 96
  14.04 - 185
  15.04 - 124
  16.04 - 126
  17.04 - 119
  18.04 - 76
  19.04 - 78
  20.04 - 46
  21.04 - 78
  22.04 - 52
  23.04 - 77
  24.04 - 69
  25.04 - 77
  26.04 - 77
  27.04 - 49


  Общо починали от коронавирус в Швеция - 2355
  Общо починали от коронавирус в Австрия - 569

  Швеция население: 10 мил.
  Австрия население: 9 мил.

  Гъстота на населението в Швеция - 23 души/км2
  Гъстота на населението в Австрия - 106 души/км2

  https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/austria/

 87. 87 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 711 Весело

  Хич да не се кахарят Ковачки е насреща

 88. 88 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Пак ли България ще си предложи услугите на Италия и да й пребере медицинските боклуци/отпадъци? Понеже супер-добре си стопансваме нашите собствени можем да предложим и на още други да ги преработим.

 89. 89 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#1] от "Канасубиги":

  По-скоро,когатонима много болни,здравния проблем става политически.

 90. 90 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#15] от "Веселин Дечев":

  Не може да сравнвате една епидемия при условия на карантина и без карантина.

 91. 91 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Коронавирусът е причинил смъртта на повече американци, отколкото са загинали в Корейската война (1950-1953 г.) - 36 516. При това броят на починалите доближава този на американските загуби във войната във Виетнам - 58 220.

  Дневник, тва е супер манипулация. Дори сезонния грип за 3-4 месеца ежегоднО убива повече от 36 хил души в сащ. Последно май бяха 60 хил, а преди 2-3 години бяха 80 хил..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 92. 92 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#30] от "Darulio":

  Това с кръвния тест е много правилно Да изследват всички СПИН малария хепатит , които има да си стои в къщи Бърз бързо ще изчезнат камара болести ,да не говорим че навалицата по летищата ще е само спомен

  гошо
 93. 93 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#42] от "montale":
  Много хора очакват точно това.Не,защото е възможно,а защото просто им се иска.И приемат желаното за възможно.А,тук има и партийки и политици,които им обещават(лъжат) че катонпаднат мерките и хоп-има туризъм,има транспорт,хотелите с пълни!Няма как-едни отрасли ще вървят,други като туризъм и вървящите с него с "чао" .Край с лоу кост,край с аеърбнб,край със сервитьорство и барманство,поне до намиране на лечение и ваксина.И,който казва друго-просто лъже.А,искащите да са излъгани не са малко.

 94. 94 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Това е вирусът на "мисирките". Без "мисирките" никой нямаше нищо да разбере. Както беше у нас през 2009г. със "свинския грип", който за един месец загроби 4000 души. Сега имаме почти 4 пъти по-малко заразени, а не болни, за умрелите 58 е неудобно да се тръби, при положение, че ЕЖЕДНЕВНО от сърдечно-съдови заболявания умират около 150 души или за периода на короната са някъде към 7 000. Е, и?.

 95. 95 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#61] от "sylt":

  Не е много по-добра и консуматорската нормалност на Запад с Грета,Кончита Вурст ,политкоректност

 96. 96 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#62] от "krasi_kara":

  Проблем е не,пе нямате пенис между краката(половината хора нямат,все пак) а,че някъде другаде нямате нещо-по важно!Иначе няма да сравнявате шофиране с разнасяне на зарази.Да разнясяш смъртоносна зараза е все едно да караш камион по пешеходна алея.Разликата е само кога имират вашите жертви,нони в двата случая има.

 97. 97 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#68] от "Рим":

  Ами той log_on е пт вашите,бре!

 98. 98 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#70] от "Рим":

  Само,че ЛГБТ,Грета Тунберг,ИК,джендър,екоталибанството нямат нищо общо с либералното,а с крайно леви,направо неомарксистки идеологии.

 99. 99 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#79] от "koz":

  Аа,колко е свободен човек,то вече в Стар Трек не минават без ЛГБТ-пропаганда!

 100. 100 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#80] от "2.5":

  Пак с това "масово тестване" ! В Германия има 83 милиона,след колконгодини ше приключи едно масово тестване инкакъв смисъл има от него,след като ще са минали години като приключи?!И понеже имам познат лекар в Германия,там няма тскова тестване-тестват се само хора със симптоматика,и като се установят с положителна проба,тестват контактните.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK