На живо

Турция разхлабва мерките, смъртността в Бергамо е скочила с 586% през март (хронология)Дневник" следи разпространението и ефектите на коронавируса по света. Новините от България четете тук, карта на болестта вижте тук.
Турция разхлабва мерките

Турция разхлабва ограниченията, наложени заради коронавируса, от понеделник, обяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от "Ройтерс".


Анкара, която не наложи карантина от европейски тип, но блокираше живота в по-голямата част от страната за почивните дни, се разделя с най-радикалните си мерки. Ще се облекчи забраната за излизане но хара под 20 и над 65 г., която бе абсолютна (с изключение на работещите млади) в продължение на над месец. Те вече ще могат да излизат един път седмично, за общо 4 часа.


Освен това бе ограничено пътуването между градовете. Тази мярка сега ще бъде отменена за седем града, между които обаче не са Истанбул, Анкара и Измир. От 11 май отварят търговските центрове, фризьорските салони и няки магазини. Университетите възстановяват работа на 15 юни. Ердоган обаче обяви, че е готов да затегне мерките, ако не се спазват инструкциите за социална дистанция.


Смъртните случаи, обявявани за ден, намаляха над два пъти за последната седмица, а потвърдените заразени днес са 1614 (до 127 659) - значително под обявяваните над 3000 преди десет дни.

И в Италия жертвите на COVID-19 са много над обявените

Починалите заразени с коронавирус в Италия също са много повече от регистрираните, както сочи статистиката от други европейски държави.


Заключението е на статистическото бюро на страната ISTAT. В първия си доклад за ефекта на пандемията върху смъртността агенцията отбелязва, че от 21 февруари, когато са регистрирани първите случаи, до 31 март смъртността е скочила с 39% над средните нива за последните 5 години.


Тези проценти съответстват на 25 354 починали "над обичайното". От тях коронавирусът е регистриран като официална причина от Службата за гражданска защита в 13 710 случая. Това повдига въпроса за причината за 11 600 случая.


Повечето "необичайни" смъртни случаи са в северна Италия, която бе най-тежко засегната от вируса (при това на север увеличението е 95%, при 9 на сто в централна Италия и 2 на сто на юг). Само в Ломбардия - италианския епицентър - увеличението за март 185% над средното за този период през предходните пет години. В Бергамо увеличението е 568%.


Според ИСТАТ е разумно да се допусне, че хората или са починали от COVID-19, без да им бъде направен тест, или са починали по други причини, но не са били лекувани, заради натоварването върху здравната система.


Официално до снощи в Италия има 28 884 смъртни случая, свързани с коронавируса - вторият най-голям брой в света след този на САЩ (макар британските жертви вече да се доближават до италианските).

Чехия разхлабва ограниченията за пътуване в чужбина от 11 май

Чехия съобщи, че премахва забраната за пътувания в чужбина от 11 май, съобщи държавната новинарска агенция CTK. Новината по-късно потвърди транспортният министър Карел Хавличек, който каза, че е направил предложението и кабинетът го е приел.


"Хосподарске новине" пише, че не е известно какви санитарни мерки ще са в сила по границите и как ще се проверяват пътуващите.


Пътническите превози спряха на 14 май заради разпространението на коронавируса.

Под 100 случая в Сърбия

Едва 93 нови случая на коронавируса са регистрирани в Сърбия, след като седмици наред новите заразени не спадаха под 100 на ден, сочат новите данни от кризисния щаб на страната. В пика имаше дни с по 400 или дори над 500 потвърдени случая за 24 часа.


Общият брой потвърдени случаи достига 9557 души, починалите са 197, оздравелите - 1574 души. Направените тестове са 106 461.


В страната отвориха ресторантите, заработиха междуградските автобуси и междуградският транспорт.

Германия ще продължи до 15 май контрола по границите си

Германия ще продължи до 15 май контрола по границите си, съобщи днес говорител на вътрешното министерство в Берлин, цитиран от "Ройтерс" и БТА.


По думите му мярката е в унисон с политиката на Европейската комисия. "Ние се ръководим от европейския дух да не действаме едностранно или по некоординиран начин", каза той.


Голям брой страни от шенгенската зона за свободно придвижване наложихаи по изключение контрол по своите граници като мярка срещу разпространението на коронавируса, припомня агенцията.

Над 570 хил. безработни в Австрия

Равнището на безработицата в Австрия през април е достигнало исторически максимум. Това е последица от парализирането на икономиката, предизвикано от мерките в битката срещу коронавируса. Това съобщи днес австрийският институт по заетостта, цитиран от АФП и БТА.


В края на април 571 477 души в трудоспособна възраст са се регистрирали в бюрата по безработица в сравнение с 361 202 души година по-рано. Това е увеличение с 58 на сто, което отразява рязкото понижение на активността, свързано с коронавируса от средата на март.


Равнището на безработицата в края на април е достигнало 12.8 на сто спрямо 8.1 на сто през февруари преди да започне кризата. Националната система за измерване на безработицата е различна от схемата на Евростат. Европейската статистическа служба все още няма данни за април, но за февруари отчета 4.4 на сто

Германската автоиндустрия и коронавирусът

Ситуацията в германския автомобилен сектор драстично се е влошила, сочи изследване на бизнес климата на германския икономически институт "Ифо" (Ifo), изпратено до БТА.


Според проучванията индексът, измерващ сегашната бизнес ситуация, е потънал през април до минус 85,4 пункта спрямо минус 13.2 пункта през март. Това представлява най-големият спад и най-ниската стойност на показателя, откакто се води тази статистика след обединението на Германия.


През финансовата криза индексът спадна до минус 82.9 пункта през април 2009 година.


Поръчките продължават да намаляват. При тях индексът е спаднал до минус 76.7 спрямо минус 10.1 пункта през март. Бизнес очакванията за идните месеци са още по-мрачни, като индексът, които ги измерва, е потънал до минус 45,7 пункта през април спрямо минус 34.6 пункта през март.

Ливан е принуден да разхлаби ограничения

Ливан обяви днес смекчаване на някои от ограниченията, въведени заради пандемията от COVID-19, в опит да помогне на затъващата икономика, която е в най-лошото си състояние след гражданската война в периода 1975-1990 г., предаде ДПА.


Според съобщение на вътрешното министерство, ресторантите ще могат да работят от 05.00 ч. сутринта до 21.00 вечерта, а бръснарите и фризьорите могат да работят три дни в седмицата, но само по предварителни заявки.


Хората ще могат да се разхождат по крайбрежната алея на столицата Бейрут от 05.00 ч. сутринта до 19.00 ч. вечерта, но само с маски и при спазване на изискванията за физическо дистанциране от околните.
Кафенетата, спортните клубове и детските площадки (както открити, така и закрити) остават затворени.
Регистрираните заразени с коронавируса в страната досега са около 740, а смъртните случаи - 25.


Миналата седмица Ливан за първи път поиска критична финансова помощ от Международния валутен фонд, но се очаква условията за получаването ѝ да бъдат строги. Миналата седмица в страната избухнаха улични протести срещу девалвацията на ливанската лира, скока на цените и корупцията. Лирата е се е обезценила с 60 процента спрямо щатския долар от октомври насам. /БТА

Украйна удължава карантината, но разхлабва ограничения

Правителството на Украйна реши днес да продължи националната карантина заради коронавируса до 22 май, но се съгласи да отмени някои от ограничителните мерки от 11 май, предаде "Ройтерс".


Извънредното заседание на кабинета бе предавано по телевизията. След него премиерът Денис Шмигал отбеляза "важността карантината да бъде приключена по правилен начин". След 22 май "ще видим, как ще се развива пандемията, за да решим как да действаме по-нататък", добави той, цитиран от ТАСС.


Според плана на правителството от следващия понеделник се планира отварянето на парковете и местните градинки, зоните за отдих, лесопарковете, крайбрежните зони (освен детските площадки) фризьорските салони, студията за красота, тренировките в отборните видове спорт, магазините за нехранителни стоки, заведенията за хранене, но само за изнасяне на храна навън, автомивките, велосипедните магазини. Ще заработят нотариусите, адвокатите и одиторите.


Според премиера в началото на май е пикът на заболеваемостта от COVID-19, но ситуацията е под контрол и "се приближаваме към т.нар. умерено плато, когато кривата върви хоризонтално и няма рязък ръст". Той добави, че "вървим според оптимистичната прогноза за развитие на епидемията в Украйна". Заболеваемостта през последната седмица се движи между 400 и 550 за ден, отбеляза Шмигал. По данни на украинското здравно министерство, заразените от коронавируса са достигнали 12 331 души. Най-много случаи са отбелязани в западноукраинската Черновицка област, следвана от столицата Киев. Най-малко заразени са регистрирани в Луганска, Черниговска и Донецка област.

Пуста Италия

Италия облекчава от днес близо двумесечните карантинни мерки, но опасенията, че хората ще излязат масово по улиците, не се оправдаха, предаде ДПА.


Не се забелязва в обществения транспорт или по пътищата в Рим да е пълно с хора. Гара Термини, основната жп гара в италианската столица, беше почти пуста в сутрешния час пик. Понеже училищата остават затворени, това автоматично означава 50 процента по-малко хора, казва шофьор на автобус от компанията за обществен транспорт Атак.


Служител в хранителен магазин в историческия квартал Трастевере, който пътува с колата си от Дженцано, на 30 км югоизточно от центъра, казва, че движението е било слабо. Беше като неделя сутрин, нямаше и 10 процента от трафика в обичаен работен ден, отбелязва той и допълва, че е пътувал между 40 минути и час по-малко от обикновено.


Една от най-видимите промени е отварянето на баровете, макар и само за да си вземеш вече поръчана храна. Това дава на обожаващите еспресото италианци възможност да се върнат към сутрешния си ритуал. Положението е съвсем същото като вчера, само че сега можем да си купим кафе. Нищо не се е променило, казва майка с малко дете пред кафене в римския квартал Монти.


Турция разхлабва мерките, смъртността в Бергамо е скочила с 586% през март (хронология)


Линари, известно с пицата си кафене в друг римски квартал - Тестачо, също отново отвори врати, и бързо беше посетено от местен полицай, който провери дали се спазват изискванията за социална дистанция.


Италия, една от най-тежко засегнатите от пандемията страни с близо 29 хил. починали и над 210 хил. заразени, беше под строги карантинни мерки от 10 март. От днес е позволено да възобновят работа строителството и различни производства, така че се очаква на работните си места да се върнат около 4,5 милиона души.


Хората имат и повече свобода да излизат, да правят физически упражнения и да посещават близките си, макар че има неяснота кой попада в тази категория. Правителството най-сетне даде знак, че хората могат да виждат родителите и роднините си, но не и близки приятели, както беше предложено миналата седмица.


Отворени за посещения са парковете и гробищата, отново са разрешени погребенията, но забраната за масови публични събирания остава в сила. Защитните маски в затворени обществени пространства, включително в автобуси и влакове, станаха задължителни. Правителството обеща отпадане на още ограничения от средата на май, включително за магазини за нехранителни стоки, ресторанти и фризьорски салони, ако кривата на заразата се запази ниска. "Колкото по-добросъвестно спазваме указанията за безопасност, толкова по-скоро ще си върнем свободите", подчерта в пост във Фейсбук снощи италианският премиер "Джузепе Конте".

Ситуацията в Източна Европа

Броят на новите случаи на заразяване с коронавируса в Чехия трайно намалява през последните десет дни, предаде ТАСС, цитирана от БТА.


Регистрираните заразени в събота са 18, а в неделя - 26. От началото на март в Чехия, която е с население от около десет милиона души, бяха регистрирани 7781 случая на заразяване с коронавируса. Смъртните случаи са 249.


В Словакия през изминалото денонощие бяха регистрирани пет нови случая на заразяване с коронавируса. Общият брой на заразените в Словакия е 1413, регистриран бе и един смъртен случай. Броят на заразените с коронавирус в Полша днес достигна 13 937. Статистиката сочи, че от регистрирането на първия случай на заразяване на 4 март, всяко денонощие в Полша се заразяват средно по 300-350 души. Смъртните случаи са 683.


Литовските власти отмениха днес забраната за излизане от страната, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на литовската Служба за охрана на държавните граници. Литва обяви на 16 март национална карантина във връзка с пандемията от коронавируса и затвори границите си. Срокът на карантината изтича на 11 май. Смъртните случаи от коронавируса в Литва са 46, а броят на заразените - 1410.

Румъния преминава към "положение на тревога" от 15 май

Румъния няма да удължи действието на извънредното положение, което изтича на 15 май, но ще премине към "състояние на тревога". Така ще може някои от ограниченията да бъдат облекчени, заяви президентът Клаус Йоханис, цитиран от "Ройтерс". "За нещастие, тази епидемия още не е отминала. Трябва в бъдеще да бъдем отговорни и много внимателни", допълни той. Според него някои забрани са отменени, "но е забранено пътуването в групи над трима души". Събиранията на обществени места не са разрешени, напомни Йоханис.

Губернаторът на италианския регион Венето Лука Дзая е изгряваща звезда, която може да отнеме подкрепата на Матео Салвини, пише в. "Файненшъл таймс". Венето и Ломбардия бяха първите региони в страната, ударени от масови заразявания. И докато в Ломбардия починаха 14 хил. души, във Венето жертвите бяха само 1500 и справянето на Дзая с кризата му спечели слава. Той заложи на добре координирана програма за тестове и проследяване на контактните лица, а сега някои италиански медии го наричат "Г-н 80%" заради рейтинга му. Очаква се той да спечели трети мандат на регионалните избори по-късно тази година.

Виртуалните абитуриенски балове стават хит в социалните мрежи и приложенията за видеочатове, разказва Би Би Си. Снимки у дома със специалните тоалети и празник през екрана на телефона – така много юноши отбелязват този момент.


"Държахме се, сякаш бяхме лице в лице. Една приятелка започна разговора, покани няколко души, пусна музика, дори танцувахме", разказва пред медията Изабела Домидиън от Кентъки.


Сенайда Нг от Торонто пък се е присъединила към случаен разговор в Zoom, където е срещнала връстници от целия свят. "Беше забавно да говорим и да се опознаваме", разказва тя.

Полша може да отложи изборите

Броени дни преди гласуването в Полша за президент управляващата партия "Право и справедливост" намекна днес, че може да отложи вота с 1-2 седмици. Това ще е отговор на засилените критики, че посред пандемията поставя политическите ползи пред здравето на хората. В страната има официално 14 000 заразени и 683 починали, а има и много въпросителни дали провеждане на избори не противоречи на Конституцията в състояние на извънредно положение.

Експо 2020 в Дубай се отлага с година

Световното изложение Expo 2020 Dubai ще бъде отложено с една година заради пандемията от коронавируса и ще се проведе между 1 октомври 2021 г. и 21 март 2022 г. Продължава гласуването на страните участнички за това решение, но вече над необходимите две трети са се изказали за това то да бъде пренесено, съобщи Международното бюро за изложения (Bureau International des Expositions, BIE). Обединените арабски емирства предложиха преместване на датите по молба на много от страните участнички. Досегашните дати бяха между 20 октомври 2020 г. и 10 април 2021 г.

Броят на новите случаи в Русия се увеличи с нови 10 хил. души за последните 24 часа. 10 581 са новите заболели в сравнение с 10 633 предишния ден. Общият брой на заразените в страната вече е над 145 хил., починалите са 1356.

Дж. К. Роулинг дари 1 млн. лири

Авторката на "Хари Потър" Джоан Роулинг дари 1 милион британски лири в помощ на жертви на домашно насилие и бездомници по време на пандемията от коронавирус, предаде агенция "Ройтерс".


Британската писателка каза, че парите ще бъдат разделени между благотворителните организации "Крайзис" и "Рефюдж".


"Както винаги в криза от този тип бедните и най-уязвимите са най-тежко засегнати", написа тя в "Туитър". Дарението е направено месец след като 54-годишната Роулинг - която е омъжена за лекар - каза, че се е възстановила след двуседмично заболяване, което подозира, че е било COVID-19.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви в телевизионно интервю, че има "огромни доказателства", че коронавирусът е създаден в лаборатория в Ухан. Той не представи никакви факти в подкрепа на това твърдение. Според СЗО вирусът е от "животински произход" и не е произведен от човека.

Италия отпуска мерките за изолация от днес: ресторантите вече могат да предлагат храна за вкъщи, парковете се отварят, разрешен е спортът на открито, хората могат да посещават свои роднини, позволява се до 15 души да присъстват на погребения, разказва Би Би Си. Премиерът Джузепе Конте предупреди италианците да не рискуват постигнатия досега прогрес. "Бъдещето на страната повече отвсякога е в ръцете ни", каза той.


Турция разхлабва мерките, смъртността в Бергамо е скочила с 586% през март (хронология)

© Reuters

Четвъртата най-засегната страна в света от COVID-19, но също и втората туристическа дестинация в света, Испания предвижда от 11 май постепенно и контролирано да започне да отваря барове, хотели и ресторанти. Повече подробности четете тук.

От днес в редица европейски страни започват да се вдигат някои от ограничителните мерки, наложени заради пандемията от COVID-19, предаде агенция "Франс прес". По този повод агенцията представя кратка справка какво и къде ще заработи днес.

Нито един нов случай в Нова Зеландия за пръв път

Нова Зеландия не отчита нито един нов случай на COVID-19 за денонощие за пръв път от 11 март, предадоха агенциите.


На пресконференция днес главният здравен инспектор на Нова Зеландия Ашли Блумфилд заяви, че фактът, че за цяло денонощие няма нито един нов случай, е повод за празнуване, но призова нацията да остане бдителна.


"Определено днешните данни са окуражаващи, но това е само един отделен отрязък от време", каза той.


На 29 април Нова Зеландия смекчи строгите си карантинни мерки. Блумфилд предупреди, че възможни нови случаи на заразяване, станало в периода оттогава досега, е още рано да се появят при тестването.


"Истинският тест ще бъде по-късно тази седмица, когато вече ще отчитаме като фактор и инкубационния период на вируса, и времето, което е нужно да мине, за да покажат хората симптоми", каза той.


Новозеландското правителство предстои да вземе решение за по-нататъшното отхлабване на мерките на 11 май.
Нова Зеландия е регистрирала общо 1487 случая на COVID-19 и 20 починали.

Тръмп очаква 100 хил. починали в САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера, че вече смята за възможно близо 100 000 американци да умрат от COVID-19, след като броят на починалите надмина предишните му оценки, но изрази увереност, че до края на годината ще бъде разработена ваксина срещу новия коронавирус, съобщи агенция "Ройтерс".


"Ние ще загубим някъде от 75, 80 до 100 000 души. Това е ужасно нещо", заяви Тръмп в ефира на телевизия "Фокс нюз". В петък той бе изразил надежда, че по-малко от 100 000 американци ще умрат, а по-рано миналата седмица говореше за 60-70 хиляди жертви, припомня агенцията.


"Напълно уверени сме, че до края на годината ще имаме ваксина срещу коронавируса, работим активно по въпроса", каза президентът.


В отговор на въпрос как би реагирал на факта, че някоя друга държава може да създаде ваксина преди САЩ, той каза: "Все ми е едно. Просто искам да има ваксина, която да помага. Ако това го направи друга страна, шапка й свалям." Тръмп отбеляза също, че САЩ си сътрудничат в това направление с Великобритания и Австралия.

Над 3.5 млн. заразени по света

Над 3.5 милиона случаи на заразяване с новия коронавирус са регистрирани по целия свят. Това показват данните на американския университет "Джонс Хопкинс", водещ статистика въз основа на информация от международни организации, федерални и местни власти.


По негови данни броят на заразилите се към момента е 3 502 126 души, починали са 247 107. Общо са оздравели 1 119 817 пациенти. Най-много случаи на инфектиране - 1 156 924 - са установени в САЩ, където има 67 451 починали. По-нататък по брой на заразявания следват Испания (217 466), Италия (210 717) и Великобритания (187 840).

Сърбия отменя извънредното положение

Сърбия ще отмени извънредното положение на 7 май, съобщи президентът Александър Вучич пред телевизия "Пинк" снощи. "Утре правителството, премиерът и аз като президент ще получим аргументите на министерството на отбраната, след това ще получим заключението на правителството с подписа на премиера Ана Бърнабич и моя, след което в сряда, на Джурджевдан (деня на св. Георги, който в Сърбия е национален празник), ще го внесем в парламента, за да бъде отменено извънредното положение. Ако (документът) веднага бъде публикуван в Държавен вестник, в четвъртък повече няма да имаме комендантски час", заяви Вучич.


Тази седмица Сърбия ще възобнови движението на автобусите и влаковете, ще позволи и пътническите полети по-късно през месеца. Моловете, кафенетата и ресторантите ще отворят, при условие че се спазва социална дистанция.


Броят на случаите на заразяване с коронавирус в Сърбия е 9464, а броят на тези с фатален изход се увеличи до 193. Сърбия напълно затвори границите си и на територията й са в сила извънредно положение и комендантски час, отменени бяха парламентарните избори. В интервюто за "Пинк" Вучич съобщи, че парламентарните избори в Сърбия ще се състоят на 14 или 21 юни в съответствие с нейната конституция.


"Изборите ще бъдат произведени в съответствие със законовите срокове - на 14 или 21 юни", заяви той.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Решил съм да не питам вече какво става с ужаса който пророците вещаеха на Беларус.
  Предполагам че военните камиони вървят по улиците и прибират труповете , и карат направо по моргите.

  Как живеят тези хора без "мерки" ?
  нямам идея.

 2. 2 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1328 Весело

  На море тази година в Нова Зеландия? Малко далечко , но тъкмо ще ударим едно рамо на авио компаниите.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Oранжевия бинаги си ги говори едно към гьотере... първо ще изчезне, после 50-60 хил, 60-70 хил, сега 75-100 хил.
  Все некога ще уцели. И счупен часовник е верен два пъти на ден.

 5. 5 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1515 Весело

  До коментар [#1] от "WWW":

  Добре е, че си решил да спреш да задаваш един и същи риторичен въпрос ден след ден по няколко пъти.
  Сега, ако и го направиш, цена няма да имаш.
  В крайна сметка, ако под тези теми останат да мърсуват само засегнатите от корона ужас синдрома, това ще бъде едно добро начало.

 6. 6 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Решил съм да не питам вече какво става с ужаса който пророците вещаеха на Беларус.Предполагам че военните камиони вървят по улиците и прибират труповете , и карат направо по моргите.Как живеят тези хора без "мерки" ?нямам идея.
  —цитат от коментар 1 на WWW


  Плащам ти полета до Минск , ако подпишеш декларация че 30 години няма да се връщаш в България .

 7. 7 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 476 Неутрално

  да теглим чертата :
  1. Заеми
  - държавите без емисионен център взеха заеми за да компенсират кризата
  - тези които имат под ръка емисиоен център раздават, през търговските банки, заеми с прясно напечатани пари (вече не се и печатат)
  - келепира ще вземат Европейската Централна Банка, Банк оф Ингланд, могъщата Федерална Резервна Система от Ню Йорк,... другите емисионни центрове, който могат да "издават пари"

  2. ще се натиска към дигитализация.
  Компаниите които продават софтуер и хардуер, ще ударят кьоравото.
  Ще се отива към глобален контрол от офисите на тези компании от Силиконовата долина , НЙ и Лондон.

  3. Тръмп ще го оръкват че се е скапала икономиката , не е менажирал кризата какво трябва, и ще се опитват да го махат наесен

  4. САЩ, олигархоята там, която е световен лидер ще гази Китай, като ще го оръква като причина за пандемията. (защо да им дават пари за облигациите които Китай държи?)

  ... сигурно и друго има ... големите бият по няколко заека с един изстрел ...

 8. 8 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2014 Весело

  На море тази година в Нова Зеландия? Малко далечко , но тъкмо ще ударим едно рамо на авио компаниите.
  —цитат от коментар 2 на Jalis Ironhammer


  И на коранавируса в страната - едно рамо ;)

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 9. 9 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#1] от "WWW":

  Варят компира на самогон и бирусът бега през глава.

 10. 10 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2014 Весело

  Oранжевия бинаги си ги говори едно към гьотере... първо ще изчезне, после 50-60 хил, 60-70 хил, сега 75-100 хил.Все некога ще уцели. И счупен часовник е верен два пъти на ден.
  —цитат от коментар 4 на lino_santino


  Хубаво е човек да наблюдава халюцинации на живо - ето , горецитираният експерт убедено си въобразява, че Тръмп е вирусолог, а не политик, който цитира определени вирусолози!
  Поздравления за халюциниращия ;)

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 11. 11 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 476 Неутрално

  ЗАщо Беларус им е през дедовия за корона вируса?

  1. Банките са си техни.
  Нямат както БГ колонизирана банкова система, която контролира парите и съответно политиците.

  2. Има си собствена хранитела индустрия.
  България е на милостта а Германия - в нея е и ножа, в нея е и хляба.
  А спрат Била, кауфланд, ... Лидл ... - а се е опразнила половин София поради глад.
  Немските бакалии почти монополизираха пазара на храни в БГ.

  3. Нямат зависимости от Европесйки институции .
  Не могат от Брюксел , Берлин и Париж да ги командерат.

  4. Държат под контрол НПО сектора.
  НПО сектора , прикрит като гражданско общество, е инстурмента на глабалнната олигархия да клати държавите.

  4. Нямат неприятелска чужда армия на територията си.

  ...

 12. 12 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  в сряда, на Джурджевдан (деня на св. Георги, който в Сърбия е национален празник),
  ----------------------------------------------

  Милият Дневник - толкова е интелегентен.....още не е научил, че нещото в сряда у нас традиционно се нарича "Гергьовден" и също се празнува официално ;)

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 13. 13 Профил на Фат Ким
  Фат Ким
  Рейтинг: 598 Неутрално

  4. САЩ, олигархоята там, която е световен лидер ще гази Китай, като ще го оръква като причина за пандемията. (защо да им дават пари за облигациите които Китай държи?)... сигурно и друго има ... големите бият по няколко заека с един изстрел ...
  —цитат от коментар 7 на WWW


  Не си запознат съвсем с финасовите пазари, американските ДЦК са свещенна крава, кризата в световната икономика пречинена от коронавируса ще ни се види, като малка кратка рецесия сравнено с ефекта от подобна стъпка. Ако Тръмп иска да унищожи САЩ като световен хегемон в света след студената война и да вкара световната икономима в криза за която ше са нужни 15-20 години да се вдигне до сегашните нива, това е начина.

 14. 14 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 476 Неутрално

  [quote#13:"Фат Ким"][/quote]

  защо да не вземе 10-20 % от стоиноста на облигациите който Китай държи като компенсация за щетите който нанесе на света с корона вируса?

  може да има процес/трубунал на които да се осъди Китай официално.
  глобата ще е законна, отсъдена на честен процес от съдии

 15. 15 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Положението в целия свят към момента:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  Обърнете внимание на графата CLOSED CASES. Това са регистрирани приключени случаи, т.е. хора, регистрирани с вируса, които са или оздравели, или починали. Колко са нерегистрираните заразени, болни, умрели, оздравели не знаем. Тук не е взет под внимание общия брой на заразените, но неприключили случаи, защото не знаем как ще приключат.

  1.407.249 приключени случая
  1.158.826 оздравели (82%)
  248.423 починали (18%)

 16. 16 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#2] от "Jalis Ironhammer":

  Абе плажовете са им малко кофти,нямат хубав пясък като нас,ама иначе става.

 17. 17 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#12] от "Манчо":

  Е,ама Гергьовден е православен празник,та затова Газетата така го преиначава.

 18. 18 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#4] от "lino_santino":

  Първо чети, после коментирай. Тръмп цитира математическите модели, които му представят.
  A University of Washington coronavirus model used by the White House has been updated for the second time in under a week⁠—and increased its death toll prediction an additional 10%, to over 74,000—as some states begin to reopen businesses. Това е от преди 6 дни.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 19. 19 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Повечето държави се надяват лятото да се укрепи положението, но дали ще видим.

 20. 20 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4723 Любопитно

  До коментар [#12] от "Манчо":

  Интересно е, че има пет различни дати на които се чества паметта на Свети Георги. Това се дължи на факта, че той е един от най-тачените светци в цял свят, както при православните, така и при католиците, дори при англиканската църква (от Грузия до Англия), ето повече подробности:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Patronages_of_Saint_George

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8459 Неутрално

  До коментар [#11] от "WWW":

  Направо страна мечта. А вие , какво правите още тука?

 22. 22 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  Явно епидемията в Русия е извън контрол, както и в САЩ.

 23. 23 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  "Дневник" следи разпространението и ефектите на коронавируса по света."

  По-скоро Русия.
  Напоследък няма новини за Мадагаскар и Фиджи.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 117 Весело

  [quote#6:"Dankol"][/quote]

  А визата ще му платиш ли? Без нея не може 😁😁😁

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  Как така, нали имаха поне 6 ваксини?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3498 Любопитно

  До коментар [#1] от "WWW":

  Сравнително добре си се насочил в питането си.
  Иначе за какво да се хванеш, та да се заяждаш?
  Хайде сега остави Беларус миличко и обясни какво става в Русия.
  Онзи Московски бос, дето беше прихванал вируса, още ли шава?
  Хората още ли са на върха на щастието щом чуят на джуджев?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2812 Неутрално

  До коментар [#26] от "dejmos":


  До коментар [#27] от "Иво Станчев":

  Так держат ,тавариши!!!И целувайте портретчето на скрилият се в бункера......Има един дето с нескита радост пишеше за хладилните камиони,багерите копаещи общи гробове...пиенето на белина и т.н......От вашите е ,дето чакате на копейките на пасоля....Не забравяйте-всичко се връща!!!
  Епидемията ще отмине и ще дойде време Кремъл да чука(пак) на чужди врати...

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 31. 31 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4518 Неутрално

  "Дневник" следи разпространението и ефектите на коронавируса по света."По-скоро Русия.Напоследък няма новини за Мадагаскар и Фиджи.
  —цитат от коментар 23 на Taiga


  Точно така няма новини за Мадагаскар и Фиджи

  както няма Мадагаскарски и Фиджийски никове

  с АВАТАР на Мадагаскарския и Фиджийския президенти

  които да хвалят на лягане и на ставане Мадагаскар и Фиджи

 32. 32 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Къде е онази мила тревожна женица с данните за Швеция? Надявам се да е добре.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 34. 34 Профил на PMG Baba Tonka Tonka
  PMG Baba Tonka Tonka
  Рейтинг: 0 Неутрално

  За протокола Русия е на второ място в света по направени тестване, по брой направени тестове---> 4 300 000 общо
  Информацията ми е от брояча на заразени, в таблицата, предпоследната колонка, където пише tests total
  https://www.worldometers.info/coronavirus/

 35. 35 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#23] от "Taiga":

  По-скоро Русия.
  Напоследък няма новини за Мадагаскар и Фиджи.
  =======================
  Виж каква ситуация страшна с коронавируса в Санкт-Петербург. Гледай снимката от родилния дом от там.
  Губернатор на Санкт-Петербург Беглов и майка с дете.(по време на визита му родилния дом)
  Губернатор с очила, супермаска, лицев щит, ръкавици. Майка и детето ... БЕЗ НИЩО!
  Знаеш защо? Защото руски майки и новородени е супер майки и супер деца.:))))

  https://medialeaks.ru/wp-content/uploads/2020/05/ayPQV4HLCxg.jpg

  "Чуждестранен агент"
 36. 36 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 40 Весело

  До коментар [#26] от "dejmos":

  БХ ги натири, че спят до обяд.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 40 Весело

  До коментар [#21] от "Роси":

  Душа, ходила ли си в Белорус? Да знаеш, не е като в Шумен.

 39. 39 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 40 Любопитно

  До коментар [#35] от "putinxujlo":

  Братчед, кво става в Славната ? Остана ли ви земя за продан?

 40. 40 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  "...За пореден ден 10 хил. нови заразени в Русия..."

  А колко са "заразените" от грип? Щото умрелите от грип са доста повече от тези, умрели от короната. В РФ дневно от най-различни болести, включително и от короната, умират около 6000 души. За времето на вируса са около 280 000, горе-долу колкото и миналата година.

  https://countrymeters.info/bg/Russian_Federation

 41. 41 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3993 Неутрално

  До коментар [#4] от "lino_santino":

  Първо беше казал около 200 000, така че, още е "в играта"...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 42. 42 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  Шестица от тотото удариха влюбените в Сорос...

  Короната стигна най-късно до Русия и сега ще ни заливат с хиляди дописки, което ще възбужда максимално влюбените в Сорос и Кончита Вурст...

  Някой има ли инфо как е цената на ойля и шиста? Че в дните на униние рухването на цените на ойля и подскоците на цените на шиста бяха единствената свежа струя тукана, което позволи на влюбените в Сорос по-лесно да се преборват с истериите си :)

 43. 43 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 819 Любопитно

  Дейли Мейл пише за трети руски доктор който странно пада от прозорец, след като е изразил публично негодувание от липсата на предпазни средства и принудата от властите да работи въпреки, че е заразен.

  Александър Шулепов се бори за живота си, след като пада от втория етаж на болницата, във Воронеж, в която работи.
  По-рано той взе участие във видео, разпространявано в социалните мрежи, в което заявява, че е принуждаван да работи, въпреки, че е има положителен тест за ККП вирус. Той и колегата му предупреждават за липсата на предпазни средства във Воронеж. По късно от болничното легло с тежки рани на главата той прави второ обръщение, в което се отрича от твърденията си, с което само засилва убежденията, че е притиснат.
  По-рано при аналогични обстоятелства след като се оплакаха от неуредици в здравната система двама доктори в два различни случая паднаха от прозорци и починаха в Московия.
  В руските социални мрежи пишат, че това всъщност е четвъртият случай.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 44. 44 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3615 Весело

  До коментар [#6] от "Dankol":

  "Плащам ти полета до Минск , ако подпишеш декларация че 30 години няма да се връщаш в България ."
  ===========
  И други сме готови да помогнем.

  Еретик
 45. 45 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 964 Весело

  Решил съм да не питам вече какво става с ужаса който пророците вещаеха на Беларус.Предполагам че военните камиони вървят по улиците и прибират труповете , и карат направо по моргите.Как живеят тези хора без "мерки" ?нямам идея.
  —цитат от коментар 1 на WWW


  Плащам ти полета до Минск , ако подпишеш декларация че 30 години няма да се връщаш в България .
  —цитат от коментар 6 на Dankol


  Аз и на 3 години кандисвам!

  Къде да пращаме парите? 😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 46. 46 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 964 Весело

  ЗАщо Беларус им е през дедовия за корона вируса?1. Банките са си техни.Нямат както БГ колонизирана банкова система, която контролира парите и съответно политиците.2. Има си собствена хранитела индустрия.България е на милостта а Германия - в нея е и ножа, в нея е и хляба.А спрат Била, кауфланд, ... Лидл ... - а се е опразнила половин София поради глад.Немските бакалии почти монополизираха пазара на храни в БГ.3. Нямат зависимости от Европесйки институции .Не могат от Брюксел , Берлин и Париж да ги командерат.4. Държат под контрол НПО сектора.НПО сектора , прикрит като гражданско общество, е инстурмента на глабалнната олигархия да клати държавите.4. Нямат неприятелска чужда армия на територията си....
  —цитат от коментар 11 на WWW


  Баси- кво готино описание на едни много специални 45 години от нашата история! 😂😂😂😂

  Ми той Ким Чен Тинтиримин ше им завиди бе- те тез са подминали комунизма, и са построили така лелеянОто от Ким "чухче"!

  Бравос, хвала на Беларус!

  Кога тръгваш?

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 47. 47 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Актуалното положение е такова: руският корона-вирус е най-силният в света!

  За съжаление Россияните успяха да достигнат да са най- най- най- "самое ... в Мире"!
  Няма кой да ги опази от рУководителите им в Кремль

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 48. 48 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 582 Весело

  До коментар [#10] от "Манчо":

  халюциниращио
  е от сланчева калафоня
  сланчасал
  стар левичар

 49. 49 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  Решил съм да не питам вече какво става с ужаса който пророците вещаеха на Беларус.Предполагам че военните камиони вървят по улиците и прибират труповете , и карат направо по моргите.Как живеят тези хора без "мерки" ?нямам идея.
  —цитат от коментар 1 на WWW


  Може и да не живеят , няма достатъчно инфо .

 50. 50 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 117 Неутрално

  До коментар [#26] от "dejmos":До коментар [#27] от "Иво Станчев":Так держат ,тавариши!!!И целувайте портретчето на скрилият се в бункера......Има един дето с нескита радост пишеше за хладилните камиони,багерите копаещи общи гробове...пиенето на белина и т.н......От вашите е ,дето чакате на копейките на пасоля....Не забравяйте-всичко се връща!!!Епидемията ще отмине и ще дойде време Кремъл да чука(пак) на чужди врати...
  —цитат от коментар 30 на Willy Messerschmitt


  Сигурен съм, че се смяташ за изключително остроумен (като останалите от хейт партийката ви). Толкова да сте умъзнали на всички в този форум с еднообранзите си постове, хейтове и безумни коментари. А и като гледам админа също е от вашите.

 51. 51 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 582 Неутрално
 52. 52 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Решил съм да не питам вече какво става с ужаса който пророците вещаеха на Беларус.Предполагам че военните камиони вървят по улиците и прибират труповете , и карат направо по моргите.Как живеят тези хора без "мерки" ?нямам идея.
  —цитат от коментар 1 на WWW


  А какво става в родината ти Русия? Там още ли твърдят, че вирусът е божие наказание за неуважението към Русия? Появи ли се някой заразен, щото преди два месеца твърдяха, че този вирус няма почва там?

 53. 53 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  Русия вече е в Г7, до седмица ще влезе в Г5, но само по заболели от коронавирус. Приходите от въглеводороди обаче критично намаляват.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 54. 54 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 333 Неутрално

  До коментар [#4] от "lino_santino":Първо чети, после коментирай. Тръмп цитира математическите модели, които му представят.A University of Washington coronavirus model used by the White House has been updated for the second time in under a week⁠—and increased its death toll prediction an additional 10%, to over 74,000—as some states begin to reopen businesses. Това е от преди 6 дни.
  —цитат от коментар 18 на bulgarin.


  Нищо не цитира. Измисля си цифри и си говори каквото си иска. Щото е стейбъл джиниъс.

 55. 55 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 920 Неутрално

  До коментар [#16] от "Max91":

  Абе те и сезоните са им на обратно, но по-голям проблем е, че са с главите надолу.

 56. 56 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1185 Весело

  До коментар [#31] от "Hawaii":

  Но пък има един с име на янков щат, друг с име на американско поточе, трети с рейгън за аватар, и още един с янковото знаме, които пък постоянно хвалят "самадастатъчното" трибуквие. Има и още съмишленици.
  Като се замисля, не сте никак малко бройката, верни слуги на 250 годишната отвъдокеанска територия.
  За вас 250 е по-голямо от 1300, родопродажници.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 57. 57 Профил на Антон Стойков
  Антон Стойков
  Рейтинг: 270 Неутрално

  това е чиста лъжа!
  за цяла Италия смъртността не е по-висока от 2019-2018-2017та, дори е малко по-ниска.
  От Януари до Април 2019 са умрели около 230.000 човека, тази година са с една идея по-малко. Тези 586% са чиста манипулация! Всеки може да провери официални данни в интернет. средно месечно в италия последните 5 години умират около 50.000 чоевека, като всяко година първото тримесечие смъртността е над 60.000 на месец и послед пада...
  Дори и да преписвате от чужди медии, трябва да се проверяват данните...иначе сте чисти манипулатори..

 58. 58 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  А в България за първите 3 месеца смъртността е ПО-НИСКА от миналата година

 59. 59 Профил на sowhat
  sowhat
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#57] от "Антон Стойков":

  Ей престъпнико, скоро тролфарм-а ще ви спре кранчето и всичко, което ще ви остане е съвестта на продажник и родоотстъпник.

  Официалният доклад на италианския статистически институт: https://www.istat.it/it/files//2020/05/Istat-ISS_-eng.pdf

  'til March 31st, deaths increase from 65,592 (average period 2015-2019) to 90,946, in 2020.

  Within this group, the most affected provinces by the epidemic recorded three-digit percentage increase of deaths in March 2020, compared to 2015-2019 average: Bergamo (568%), Cremona (391% ), Lodi (371%), Brescia (291%), Piacenza (264%), Parma (208%), Lecco (174%), Pavia (133%), Mantua (122%), Pesaro and Urbino (120% ).

 60. 60 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3921 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Един е дядя Лукашенка.
  Един е и Типът (вируса).

  Какви множествени числа??

  До коментар [#11] от "WWW":
  ЗАщо Беларус им е през дедовия за корона вируса?

  1. Банките са си техни.
  ...

 61. 61 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#41] от "hamiltonf":

  САЩ се целят в около 3,000 на ден починали - така здравната система и моргите няма да блокират. В зависимост от този капацитет се актуализира и доколко "да се отвори" карантината. Никой не очаква вирусът да изчезне магически, просто се опитват да има смъртност в капацитета на страната да я поеме. Оттам и пробнозите на Белия Дом се сменят. Ако имаш такава смъртност в продължение на две години например, очевидно че общо починалите може да станат и 2 милиона - никой не знае, но по-добре да се коментират малки цифри, звучи по-оптимистично.

 62. 62 Профил на Антон Стойков
  Антон Стойков
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#59] от "sowhat":

  Този пък, я по-спокойно, много си се наежил. Джип имаш ли? Нито съм трол, нито съм фарм, а 'прост' читател. И далеч от родоотстъпник...
  Съжалявам, че не съм всекидневно на страницата на итал. стат. институт, цифрите, които цитирах ги гледах 2-3 дни преди коментара ми. А той е от 4ти май, репорта от същата дата...
  Ако е така, се самоопровергавам..

  Сега един въпрос ми изниква - умрелите, имащи и корона вирус( а не от корона вирус) в Италия за периода са 12.000. А увеличението според репорта е 25.000 в повече...явно много разбираш, ще ни осветиш ли от къде са другите 13.000 умрели в повече?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK