Ще издържите ли този тест за германско гражданство

Снимката е архивна

© Associated Press

Снимката е архивна



Желаещите да получат германско гражданство трябва да положат и един тест, който подлага на проверка техните познания за Германия. В тази подборка на "Дойче веле" можете да проверите дали бихте го издържали.


Условията за получаване на германско гражданство включват и един тест, който проверява познанията за Германия. Всеки кандидат получава 33 въпроса с по три възможни отговора, като само един от тях е верен. Ако съдържа поне 17 правилни отговора, тестът е положен успешно. Измежду въпросите в конспекта (които са много повече от 33) тук сме подбрали 30. Тази подборка не е представителна или официална, но може да Ви послужи да проверите познанията си за Германия. Верните отговори ще откриете най-долу.


1. Германия е:




А) социалистическа държава


Б) диктатура


В) федерална държава


2. Формата на държавно управление в Германия е:


А) монархия


Б) република


В) княжество


3. Партия, която има за цел установяването на диктатура, е:


А) противоконституционна


Б) толерантна


В) законопослушна


4. Кой федерален канцлер е получил Нобелова награда за мир?


А) Конрад Аденауер


Б) Вили Бранд


В) Герхард Шрьодер


5. Кой от тези органи не е част от изпълнителната власт?


А) полицията


Б) данъчната служба


В) съдилищата


6. Икономическият модел на Германия се нарича:


А) свободно централно стопанство


Б) социална пазарна икономика


В) планова икономика


7. Коя от изброените области не е германска федерална провинция?


А) Мекленбург-Предна Померания


Б) Северен Рейн-Вестфалия


В) Елзас-Лотарингия


8. Какво разбираме под политическия термин "опозиция"?


А) Управляващата партия


Б) Партии, които не управляват


В) Партии, останали под 5-процентната бариера


9. Кое от тези наказания е в съзвучие с германската конституция?


А) Парична глоба


Б) Телесни наказания


В) Смъртно наказание


10. Кое от основните права на гражданите в Германия важи само за чужденци?


А) Закрила на семейството


Б) Правото на политическо убежище


В) Закрила на човешкото достойнство


11. Кой е правилният ред на цветовете на германския флаг?


А) Черно, златно, червено


Б) Златно, черно, червено


В) Черно, червено, златно


12. Кога в Германия е въведено избирателното право за жени?


А) 1918 г.


Б) 1928 г.


В) 1920 г.


13. Кое е официалното име на германската конституция?


А) Германски основен закон


Б) Основен закон


В) Федерален закон


14. Какво е изобразено на герба на Федерална република Германия?


А) Федералният лъв


Б) Император Вилхелм Втори на кон


В) Федералният орел


15. Член първи от Основния закон (конституцията) гарантира:


А) свободата на словото


Б) ненакърнимостта на човешкото достойнство


В) религиозната свобода


16. Кой приема новите федерални закони?


А) Правителството


Б) Федералният конституционен съд


В) Парламентът


17. Сътрудничеството между различни партии с цел сформиране на правителство се нарича:


А) коалиция


Б) фракция


В) министерство


18. С какво разполага всяка отделна федерална провинция в Германия?


А) Със собствена валута


Б) Със собствено правителство


В) Със собствена армия


19. В кой избор гражданите не участват пряко?


А) В избора на депутати в провинциалните парламенти


Б) В избора на федерален президент


В) В избора на депутати в Бундестага


20. На колко окупационни зони беше разделена Германия след Втората световна война?


А) 4


Б) 5


В) 3


21. Колко души наброява германското население?


А) Около 82 милиона


Б) Около 85 милиона


В) Около 75 милиона


22. Посочете името на първия канцлер на Федерална република Германия:


А) Конрад Аденауер


Б) Вили Бранд


В) Хелмут Шмит


23. Кога Германия въведе еврото?


А) През 2001 г.


Б) През 2002 г.


В) През 2003 г.


24. Кога във ФРГ настъпи "икономическото чудо" през ХХ век?


А) През 50-те години


Б) През 40-те години


В) През 70-те години


25. Кой от тези три документа е задължителен за всеки германец над 16-годишна възраст?


А) Карта за социална осигуровка


Б) Задграничен паспорт


В) Лична карта


26. Какво е забранено според Основния закон (конституцията)?


А) Военната служба


Б) Работата в чужбина


В) Принудителният труд


27. Кой избира федералния канцлер?


А) Народът


Б) Бундестагът


В) Федералното събрание


28. Какво се случва на 8 май 1945 година?


А) Приключва Втората световна война


Б) Издигната е Берлинската стена


В) Умира Адолф Хитлер


29. Колко на брой са федералните провинции в Германия?


А) 14


Б) 16


В) 18


30. Колко пъти германският отбор печели Световното първенство по футбол?


А) 4


Б) 3


В) 5


Ето и верните отговори:


1 - В; 2 - Б; 3 - А; 4 - Б; 5 - В; 6 - Б; 7 - В; 8 - Б; 9 - А; 10 - Б; 11 - В; 12 - А; 13 - Б; 14 - В; 15 - Б; 16 - В; 17 - А; 18 - Б; 19 - Б; 20 - А; 21 - А; 22 - А; 23 - Б; 24 - А; 25 - В; 26 - В; 27 - Б; 28 - А; 29 - Б; 30 - А.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (68)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 5505 Неутрално

    За колко минути трябва да го реша ?
    Това е тест за неграмотници.

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  2. 2 Профил на ironhorse
    ironhorse
    Рейтинг: 974 Неутрално

    Ми не е сложно ..., само че аз не ща да ставам немски гражданин, а за тези които искат е невъзможно да го научат

    Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
  3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 5505 Весело

    спонтанно се запитх - колко германци ще успеят да отговорят на същите въпроси заБългария ?

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  4. 4 Профил на irobot
    irobot
    Рейтинг: 400 Неутрално

    17 правилни от 33 – точно като за мустакати дюнерджии, чешки и унгарски проститутки, и турски и близкоизточни асамблатори на вагени на поточни линии.

  5. 5 Профил на zaki
    zaki
    Рейтинг: 512 Весело

    До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

    За колко минути трябва да го реша ?Това е тест за неграмотници.
    —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА

    Да бяха ги задали барем на немски , що трябваше да ги превеждат на български.



  6. 6 Профил на haralampi
    haralampi
    Рейтинг: 525 Неутрално

    До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

    Интересно е колко българи биха могли да отговорят на тези въпроси за България.

    "Покупките от Лафка вредят на вас и другите около вас, тъй като ви отнемат свободата да бъдете информирани от независими медии."
  7. 7 Профил на georgi_ww
    georgi_ww
    Рейтинг: 545 Весело

    До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

    Те и за Германия пак няма да са много - особено по-младите.

  8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 5505 Весело

    До коментар [#5] от "zaki":

    +

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  9. 8 Профил на zaki
    zaki
    Рейтинг: 512 Весело

    До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

    спонтанно се запитх - колко германци ще успеят да отговорят на същите въпроси заБългария ?
    —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА

    28. "Какво се случва на 8 май 1945 година?"
    Я първо отговори на този въпрос. Имаш право на помощ от приятел от безсмертниия полк или от руското посолство.



  10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 5505 Весело

    До коментар [#8] от "zaki":

    Много "ТРУДЕН' въпрос.
    Гадното е какво търси Хитлер в този въпрос. Може би тайните служби трябва да проведат събеседване с автора на въпроса.

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  11. 11 Профил на zaki
    zaki
    Рейтинг: 512 Весело

    спонтанно се запитх - колко германци ще успеят да отговорят на същите въпроси заБългария ?
    —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


    "7. Коя от изброените области не е германска федерална провинция?
    А) Мекленбург-Предна Померания
    Б) Северен Рейн-Вестфалия
    В) Елзас-Лотарингия"

    По аналогия
    Коя от изброените области не е българска провинция?
    Мизия,
    Тракия,
    Македония


  12. 12 Профил на wwwwww
    wwwwww
    Рейтинг: 780 Неутрално

    Немско гражданство е последното нещо което ме вълнува..

    Да кажем не на педерастията!
  13. 13 Профил на zaki
    zaki
    Рейтинг: 512 Неутрално

    До коментар [#10] от "КМЕТ В СЯНКА":

    До коментар [#8] от "zaki":Много "ТРУДЕН' въпрос..
    —цитат от коментар 10 на КМЕТ В СЯНКА


    Що тогава Путин дава грешен отговор?


  14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 5505 Весело

    До коментар [#6] от "haralampi":

    +++ Младите определено ще имат проблеми а дори и някои депутати и министри.

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  15. 15 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
    CINZANO - оправете си сайта!
    Рейтинг: 1027 Любопитно

    За колко минути трябва да се реши теста? Под 3 мин. ли? Тогава може да има затруднени...
    П.п. Те повечето кандидат-германци не могат да четат (нищо, че са лекари и инженери), та може да има резон във въпросите.

    Мома, връщай 12 и 12А!
  16. 16 Профил на Doge
    Doge
    Рейтинг: 2276 Неутрално

    До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":
    —цитат от коментар 8 на zaki


    Според отговорите на теста отоговорът е А. Само, че не е вярно, защото тя приключва на 2.09. с капитулацията на Япония. Ето ка не станах германски гражданин.

  17. 17 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
    CINZANO - оправете си сайта!
    Рейтинг: 1027 Весело

    Според отговорите на теста отоговорът е А. Само, че не е вярно, защото тя приключва на 2.09. с капитулацията на Япония. Ето ка не станах германски гражданин.
    —цитат от коментар 16 на Doge

    Трябва да си сгрешил още 13 въпроса. Не вярвам :)

    Мома, връщай 12 и 12А!
  18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 5505 Весело

    До коментар [#11] от "zaki":

    Няма аналогия- в България НЯМА провинции.
    Техните имат частично самоуправление . Северен Рейн-Вестфалия например последна въведе мерките срещу КОВИД.

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 5505 Весело

    До коментар [#13] от "zaki":

    Ами питай го. То не знам и нашия доколко ще отговори.

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  20. 20 Профил на klecho
    klecho
    Рейтинг: 1331 Неутрално

    В първия въпрос, трябва да има четвърта опция "всичкото от гореизброеното".

  21. 21 Профил на Doge
    Doge
    Рейтинг: 2276 Неутрално


    До коментар [#17] от "CINZANO - оправете си сайта!":

    Питаха ме за азбуката дали я знам, и аз им пуснах това.
    https://www.youtube.com/watch?v=5zyGQJbeisg

  22. 22 Профил на Тsonkooo
    Тsonkooo
    Рейтинг: 3611 Неутрално

    До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

    Аз се съмнявам, че ще отговорят и за Германия, както и българи за България, дори политици, нали признаха че не са чели конституцията.

  23. 23 Профил на schwimmwagen
    schwimmwagen
    Рейтинг: 1496 Неутрално

    Пишете ме германец.

    "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
  24. 24 Профил на Stargate
    Stargate
    Рейтинг: 1578 Неутрално

    На първия въпрос се затруних много да намеря правилния отговор. :-)

  25. 25 Профил на Staro-nov Dnevnikar
    Staro-nov Dnevnikar
    Рейтинг: 200 Неутрално

    Тва подигравка ли е? Кви тестове решаваха 5 милиона азияти и африкянци дето им дойдоха от началото на мигранската вълна в 2014г. и още идват.

  26. 26 Профил на evtimvz
    evtimvz
    Рейтинг: 1145 Неутрално

    21 верни от 30, като на 3-4 отговорих със съмнение и 1 сбърах от тях. Това добре ли е за образован. Например, за световен по футбол отбелязах 3 вместо 4.

  27. 27 Профил на gl_avatar
    gl_avatar
    Рейтинг: 581 Неутрално

    На прима виста, за около 10 Мин с проверката , верни 21 от 30 въпр.
    Ура.
    Без Гугъл помощник!

  28. 28 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
    CINZANO - оправете си сайта!
    Рейтинг: 1027 Весело

    До коментар [#17] от "CINZANO - оправете си сайта!":Питаха ме за азбуката дали я знам, и аз им пуснах това.https://www.youtube.com/watch?v=5zyGQJbeisg
    —цитат от коментар 21 на Doge


    Е, може мъничко да си наранил чувствителните им душички, но предвид насадената им, през последните 75 години, толерантност, предполагам са подходили с добронамереност и снизхождение, и не са ти се сърдили много...

    Мома, връщай 12 и 12А!
  29. 29 Профил на zhivko6461
    zhivko6461
    Рейтинг: 1796 Неутрално

    За колко минути трябва да го реша ?Това е тест за неграмотници.
    —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА

    Предполага се, че документи ще получават хора с по-ниска степен на образование, с по-ниско ниво на знания и квалификация.
    Все пак въпросите са на немски език, което предполага, че кандидатът трябва да притежава някакво ниво. В1 може би е високо.

  30. 30 Профил на Николай Бучков
    Николай Бучков
    Рейтинг: 3919 Неутрално

    Тези там ни мислят за идиоти и затова ни пробват , всъщност вероятно ни взимат за изчезващ вид или с нещо сме им бръкнали в съзнанието...затова е важно да си стоим и работим тук за нас ….да бъдем и ние егоисти и мислим за нас , а не да ходим и си мислим , че ни плащат за работа , а не за постоянно присъствие.....разбираш нали кандидате !

  31. 31 Профил на Храбър
    Храбър
    Рейтинг: 3401 Весело

    Немско гражданство е последното нещо което ме вълнува..
    —цитат от коментар 12 на wwwwww


    Мислиш ли че някой се интересува от това какво те интересува и какво не?

    "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  32. 32 Профил на tko42434569
    tko42434569
    Рейтинг: 287 Неутрално

    Все пак има и не съвсем лесни въпроси, за които трябва и да се почете. Избирателни права на жените, население на страната (при дадени твърде близки числа), брой федерални провинции... Не е съвсем за подценяване.

  33. 33 Профил на Günther
    Günther
    Рейтинг: 1602 Весело

    Я да видим?
    1. Германия е диктатура
    2. Формата на държавно управление в Германия е монархия
    3. Партия, която има за цел установяването на диктатура, е толерантна
    4. Кой федерален канцлер е получил Нобелова награда за мир? Герхард Шрьодер
    5. Кой от тези органи не е част от изпълнителната власт? данъчната служба
    6. Икономическият модел на Германия се нарича: социална пазарна икономика
    7. Коя от изброените области не е германска федерална провинция? Елзас-Лотарингия
    8. Какво разбираме под политическия термин "опозиция"? Партии, останали под 5-процентната бариера
    9. Кое от тези наказания е в съзвучие с германската конституция? Парична глоба
    10. Кое от основните права на гражданите в Германия важи само за чужденци?
    Правото на политическо убежище
    11. Кой е правилният ред на цветовете на германския флаг? Черно, червено, златно
    12. Кога в Германия е въведено избирателното право за жени 1928 г.
    13. Кое е официалното име на германската конституция? Германски основен закон
    14. Какво е изобразено на герба на Федерална република Германия? Император Вилхелм Втори на кон
    15. Член първи от Основния закон (конституцията) гарантира: свободата на словото
    16. Кой приема новите федерални закони? Категорично Правителството, в частност Канцлерът
    17. Сътрудничеството между различни партии с цел сформиране на правителство се нарича: задкулисие
    18. С какво разполага всяка отделна федерална провинция в Германия? Със собствена армия
    19. В кой избор гражданите не участват пряко? В избора на депутати в Бундестага
    20. На колко окупационни зони беше разделена Германия след Втората световна война 4
    21. Колко души наброява германското население? Около 85 милиона
    22. Посочете името на първия канцлер на Федерална република Германия:
    Конрад Аденауер да се свети името му!
    23. Кога Германия въведе еврото? През 2001 г.
    24. Кога във ФРГ настъпи "икономическото чудо" през ХХ век? През 50-те години
    25. Кой от тези три документа е задължителен за всеки германец над 16-годишна възраст? Лична карта
    26. Какво е забранено според Основния закон (конституцията)? Военната служба
    27. Кой избира федералния канцлер? Бундестагът
    28. Какво се случва на 8 май 1945 година? Умира Адолф Хитлер
    29. Колко на брой са федералните провинции в Германия? 18
    30. Колко пъти германският отбор печели Световното първенство по футбол? 5

    Така ли е?

    Бог да благослови Америка за България!
  34. 34 Профил на zhivko6461
    zhivko6461
    Рейтинг: 1796 Неутрално

    До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":
    —цитат от коментар 8 на zaki

    Събитието дава основание на някои да празнуват капитулацията на нацистка Германия на 8-ми май. Други празнуват на 9-ти май. И го наричат День победы.

  35. 35 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 8104 Неутрално

    Вече съм германски гражданин. Доста елементарни въпроси.

  36. 36 Профил на zhivko6461
    zhivko6461
    Рейтинг: 1796 Неутрално

    Немско гражданство е последното нещо което ме вълнува..
    —цитат от коментар 12 на wwwwww

    Но Вашето отношение към немското гражданство е изключително важно за човечеството. Преди, по време и след пандемията Корона вирус.

  37. 37 Профил на Günther
    Günther
    Рейтинг: 1602 Неутрално

    До коментар [#33] от "Günther":

    Общо взето така би отговорил всеки германец, получил гражданството си по рождение

    Бог да благослови Америка за България!
  38. 38 Профил на zhivko6461
    zhivko6461
    Рейтинг: 1796 Неутрално

    спонтанно се запитх - колко германци ще успеят да отговорят на същите въпроси заБългария ?
    —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА

    Колко германци подбарни на случаен принцип или колко германци, които желаят да получат български документи?
    ПРи това в Германия за да бъде допуснат до тест кандидатът трябва да е живял определен период в страната. Примерно 7 или 8 години.

  39. 39 Профил на simChо
    simChо
    Рейтинг: 2323 Неутрално

    [quote#34:"zhivko6461"][/quote]

    А трябва да се празнува на 19 октомври.
    ТОГАВА е приключила ВСВ ..

  40. 40 Профил на irobot
    irobot
    Рейтинг: 400 Неутрално

    До коментар [#32] от "tko42434569":

    С по три възможни отговора на въпрос, средностатистически получаваш 11 верни от 33, дори без да четеш въпросите, само със заграждане примерно на Б навсякъде.

    Поне десет от въпросите са елементарно идиотски, което прави сигурни 10, плюс 33% от оставащите "трудни и неразбираеми" 23, което дава още 7-8 и ставаш горд гражданин на Бундесрепубликата.

  41. 41 Профил на simChо
    simChо
    Рейтинг: 2323 Неутрално

    Вече съм германски гражданин. Доста елементарни въпроси.
    —цитат от коментар 35 на Роси


    Уловки са повечето ..
    Примерно за "немското икономическо чудо" .. ами започва с Четиригодишния план, а той е 1936г.

    Явно отговорите са уловка ..
    И за 8 май .. смъртта на Хитлер ли е тогава?

    Неизвестно .. но може би да - и този отговор би бил най-близко до правилните, щото определено Втората Световна Война НЕ Е ЗАВЪРШИЛА НА 8 МАЙ ..

    А Берлинската Стена е 13 август - и то не е ..
    Та има си уловки, има ..

  42. 42 Профил на Мусаши
    Мусаши
    Рейтинг: 1816 Неутрално

    Отговор на първи въпрос е А.Особено ако си бежанец.

  43. 43 Профил на simChо
    simChо
    Рейтинг: 2323 Неутрално
  44. 44 Профил на Незнайко в Слънчевия град
    Незнайко в Слънчевия град
    Рейтинг: 4503 Неутрално

    До коментар [#8] от "zaki":

    Всъщност, втората световна война не приключва тогава. Капитулира Германия. Войната приключва когато Япония капитулира след двете атомни бомбардировки.

    "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
  45. 45 Профил на petyo9
    petyo9
    Рейтинг: 775 Неутрално

    Немско гражданство е последното нещо което ме вълнува..
    —цитат от коментар 12 на wwwwww


    Не се казва немско а германско.

  46. 46 Профил на Николай Колев
    Николай Колев
    Рейтинг: 2661 Весело

    Не бях сигурен в отговорите на в. 4, 11, 26, на които отговорих правилно и на 29, който не знаех.
    Но това едва ли е важно. Просто ми е забавно.

    *ПКП-Проста кърджалийска путка-неформално любезно обръщение на мин. председателя към председателя на Нар. събрание
  47. 47 Профил на FourOhFive
    FourOhFive
    Рейтинг: 1809 Любопитно

    спонтанно се запитх - колко германци ще успеят да отговорят на същите въпроси заБългария ?
    —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


    спонтанно се запитах - колко германци кандидатстват за българско гражданство ежегодно

    Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
  48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 5505 Неутрално

    До коментар [#30] от "Николай Бучков":

    Бъркат ни с цигани!!! Те са образът на България. За съжаление.

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  49. 49 Профил на Мусаши
    Мусаши
    Рейтинг: 1816 Неутрално

    [quote#47:"FourOhFive"][/quote]

    Не се знае. След години може и да кандидатстват.

  50. 50 Профил на slonsco
    slonsco
    Рейтинг: 1029 Неутрално

    На 20 въпроса може да отговори всеки с елементарна гражданска и политическа култура,който е основно запознат с правната ,политическата и икономическата сисема на демократичните държави.
    На още няколко може да отговори всеки,които не е бил тотално изолиран,като кои органи се избират пряко.като се замисли какви предизборни кампании са се водили и разбира се трябва да е виждал знаметои герба,
    Плюс това грешните отговори в много случаи са пропагандни тези и може да се хване доколко някойкандидат за гражданство от кои е повлиян,

  51. 51 Профил на neut
    neut
    Рейтинг: 6712 Неутрално

    Тестът е лек и достъпен за успешно решение за широк кръг кандидати

    In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
  52. 52 Профил на vhv
    vhv
    Рейтинг: 2272 Весело

    До коментар [#6] от "haralampi":+++ Младите определено ще имат проблеми а дори и някои депутати и министри.
    —цитат от коментар 14 на КМЕТ В СЯНКА


    От тези депутати и министри - по-голямата част, воглаве с виетнамската патица от Пекин и барба Ганьос.

  53. 53 Профил на slonsco
    slonsco
    Рейтинг: 1029 Неутрално

    [/quote]

    Под герм
    [quote#44:"Незнайко в Слънчевия град"]До коментар [#8] от "zaki":Всъщност, втората световна война не приключва тогава. Капитулира Германия. Войната приключва когато Япония капитулира след двете атомни бомбардировки.
    —цитат от коментар 41 на simChо


    След 8.май.1945 г до 8 август 1945 в състояние на война САЩ и Японската Империя,това не може да се смята за световна война.

  54. 54 Профил на vhv
    vhv
    Рейтинг: 2272 Весело

    До коментар [#17] от "CINZANO - оправете си сайта!":Питаха ме за азбуката дали я знам, и аз им пуснах това.https://www.youtube.com/watch?v=5zyGQJbeisg
    —цитат от коментар 21 на Doge


    На буквичката "D" ли те скъсаха?

  55. 55
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  56. 56 Профил на vhv
    vhv
    Рейтинг: 2272 Весело

    До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":Аз се съмнявам, че ще отговорят и за Германия, както и българи за България, дори политици, нали признаха че не са чели конституцията.
    —цитат от коментар 22 на Тsonkooo


    Каква конституция?!? Голяма част от тях и вестник не са прочели - от името, до адреса и редакционните телефони... Прехвърлят страниците и ако не се видят на снимка, не четат дори заглавието.

  57. 57 Профил на vhv
    vhv
    Рейтинг: 2272 Весело

    Все пак има и не съвсем лесни въпроси, за които трябва и да се почете. Избирателни права на жените, население на страната (при дадени твърде близки числа), брой федерални провинции... Не е съвсем за подценяване.
    —цитат от коментар 32 на tko42434569


    Ваймарската република. Помня го от училище...

  58. 58 Профил на joro4900
    joro4900
    Рейтинг: 780 Весело

    До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

    „Това е тест за неграмотници.“

    Не обиждай бе! Това е тест за „гостите“. Нищо, че и него не могат да издържат...

  59. 59 Профил на Иво
    Иво
    Рейтинг: 4426 Весело

    Само на три въпроса отговорих грешно. И това само от обща ми култура и познания за Германия. Доста лесен тест, много кандидат германци ще го вземат. :-)

    "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
  60. 60 Профил на mitko11
    mitko11
    Рейтинг: 1972 Весело

    До коментар [#53] от "slonsco":

    Глупости. Щом след 08.05.1945 г. воюват според Вас само Япония и САЩ, защо все още не е подписан мирен договор между Япония и СССР/Русия?

    Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
  61. 61 Профил на Корки
    Корки
    Рейтинг: 2566 Неутрално

    Свикна ли сме с препечатките от ДВ, но е интересен въпросника за получаване на българско гражданство, или е за служебно ползване на продавачите на гражданство?

    Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
  62. 62 Профил на piliferus
    piliferus
    Рейтинг: 432 Неутрално

    Толкова, колкото искат да станат граждани на България. До един, ако има и един. Докато обратното е много съмнително.
    До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  63. 63 Профил на simChо
    simChо
    Рейтинг: 2323 Неутрално

    До коментар [#53] от "slonsco":Глупости. Щом след 08.05.1945 г. воюват според Вас само Япония и САЩ, защо все още не е подписан мирен договор между Япония и СССР/Русия?
    —цитат от коментар 60 на mitko11


    Подписан мирен договор няма, но има подписана обща Декларация на Двете Страни от 15 октомври 1957 г. според която не се намират в положение на война ..
    Де юре ТОВА Е КРАЯТ НА ВСВ..

    А де-факто краят е 30 ноември 1945г. най-голямата японска група армии южната, се сражава до тогава в Индонезия, Бирма, Индокитай, Виетнам
    Капитулира в Сайгон.

    南方軍 Нампо:-гун ..

  64. 64 Профил на Тюфлекчия
    Тюфлекчия
    Рейтинг: 2423 Весело

    Само на три въпроса отговорих грешно. И това само от обща ми култура и познания за Германия. Доста лесен тест, много кандидат германци ще го вземат. :-)
    —цитат от коментар 59 на Иво


    Да Ивчо - това е идеята. Всеки клет ислямист, който стигне до него, да няма проблем с вземането му.

    Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
  65. 65 Профил на slonsco
    slonsco
    Рейтинг: 1029 Неутрално

    До коментар [#53] от "slonsco":Глупости. Щом след 08.05.1945 г. воюват според Вас само Япония и САЩ, защо все още не е подписан мирен договор между Япония и СССР/Русия?
    —цитат от коментар 60 на mitko11


    Защото на 08.05.1945 г СССР обявява война Японската Империя.Японската империя капитулира на 15 август.1945 г. Официалният акт за капитулация е подписан на 2 септември 1945 г. на борда на кораба USS „Мисури“ в Токийския залив.

  66. 66 Профил на slonsco
    slonsco
    Рейтинг: 1029 Неутрално

    До коментар [#53] от "slonsco":Глупости. Щом след 08.05.1945 г. воюват според Вас само Япония и САЩ, защо все още не е подписан мирен договор между Япония и СССР/Русия?
    —цитат от коментар 60 на mitko11


    Защото на 8 август.1945 г. СССР обявява война Японската Империя,към 08.05.1945 г СССР не е във война с Японската Империя до 8 август.1945 .г.
    Японската империя капитулира на 15 август.1945 г. Официалният акт за капитулация е подписан на 2 септември 1945 г. на борда на кораба USS „Мисури“ в Токийския залив.
    2 септември 1945 г. се смята официално за край на Войната в Тихия океан.

  67. 67 Профил на тулса
    тулса
    Рейтинг: 3353 Неутрално

    73% от отговорите ми са верни. Грешните отговори на въпросите: колко е населението на Германия, какъв е броя на федералните провинции, колко пъти са печелили световното по футбол, кога точно са приели еврото..не смятам, че са голяма излагация.
    По-съществено ме затрудни отговора на въпроса за Член първи..Отначало се засилих да отговоря: Ръководящата роля на Партията, но като не намерих такъв отговор, бухнах Свободата на словото:)

  68. 68 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 3995 Неутрално

    До коментар [#67] от "тулса":

    И аз горе-долу толкова, 76.67%, за световното познах, щото бяха запалянко до последната им титла. Другите грешки като гледам са подобни.

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK