Кристалина Георгиева: Без ваксина за коронавируса ще има и по-лоши сценарии

Кристалина Георгиева: Без ваксина за коронавируса ще има и по-лоши сценарии

© Надежда Чипева, КапиталИмаме 1 000 милиарда долара за кредити, казва пред "Ханделсблат" шефката на МВФ Кристалина Георгиева. Тя хвали европейците за тяхната солидарност и предупреждава, че пандемията удря най-силно бедните, пише "Дойче веле".


"Тази криза е безподобна", казва председателката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева в интервю за германския вестник "Ханделсблат". През април МВФ прогнозира срив на световната икономика с 3%. Според Георгиева, спадът ще е още по-сериозен: "Без ваксина и ефективни лекарства в някои държави за съжаление ще се развият още по-отрицателни сценарии".


Кристалина Георгиева предупреждава, че държавите започват да отварят икономиките си, но това не се случва едновременно навсякъде и е възможно да се наложи ново затягане на мерките. "Прогнозираме ръст от 5.8% през следващата година", казва Георгиева, но посочва, че тази прогноза все пак е несигурна.


Имаме 1 000 000 000 000 долара
Председателката на Международния валутен фонд изтъква, че организацията ѝ е добре подготвена за кризата. "Нашите капацитети за отпускане на кредити днес са четири пъти по-големи в сравнение с периода преди финансовата криза през 2008 година: един трилион долара днес, 250 милиарда тогава", обяснява тя и допълва, че "като цяло разполагаме с 800 милиарда долара в резерв".


"Ще преодолеем кризата", убедена е Георгиева. Но предупреждава, че пътят напред е труден. "По време на разхлабването на мерките правителствата трябва да не изпускат от поглед епидемиологичните тенденции". Важно да се следят три неща, казва председателката на МФВ: дали здравната система разполага с нужния капацитет, дали са на разположение достатъчно тестове, за да могат веригите на заразяване да бъдат проследени, и дали се осигуряват необходимите защитни материали.


"Еврото ще оцелее"


Георгиева казва, че има пълно доверие на ръководителите в Европа, които до момента успяват да стабилизират Еврозоната. "Европа със своята култура на солидарност ще играе сериозна роля в света", прогнозира Кристалина Георгиева. И дава за пример успеха на европейските лидери в решението им да съберат общи държавни и частни капитали, за да подкрепят и стимулират по-бързото разработване на ваксина.


Най-тежко е за държавите със съпътстващи заболявания


Пред "Ханделсблат" Георгиева хвали Германия за масовото тестване и общественото ѝ здравеопазване, както и за помощта, която оказва на други европейски страни. "В добрите времена е важно да се предприемат предпазни мерки за лошите времена. Точно както вирусът най-тежко удря хора със съпътстващи заболявания, така и икономическият шок удря най-тежко икономики, които и преди са били нестабилни. Един от основните уроци е, че държавите трябва да укрепят своята устойчивост на кризи", съветва Георгиева. Тя казва, че живеем в свят, в който шоковите ситуации са чести и тежки. "На когото не му харесва пандемията, няма да му хареса и това, което климатичните промени ще означават за всички нас. Затова ни трябват устойчиви икономики".


Кризата открива и добри шансове


В пандемията председателката на МФВ вижда и шансове: "Имаме възможността да помогнем на дигитализацията да пробие в училищата, в управлението, в трудовото всекидневие". Според Кристалина Георгиева, огромните програми и фондове за преструктуриране трябва да ускорят прехода към глобална зелена икономика. В момента имаме шанса да се захванем и с "инвестиционните дупки", и с въпроса за "социалната несправедливост", казва още тя.


“На когото не му харесва пандемията, няма да му хареса и това, което климатичните промени ще означават за всички нас. Затова ни трябват устойчиви икономики”.


Кристалина Георгиева,

директор на МВФ


Георгиева отчита, че всички големи пандемии през този век са задълбочавали неравенството: "Безработицата сред ниско квалифицираните нараства с пет процента". Ако не се захванем с тези проблеми, устойчивото развитие е непостижимо. "Общата цел трябва да бъде защитата на поминъка на най-ощетените в обществото", казва тя и апелира за най-бедните слоеве в обществото да се осигурят платени болнични, подкрепа при безработица и достъп до здравеопазване. "Трябва да бъдат създадени нови програми за подкрепа, обществените програми за заетост да бъдат разширени и да се намерят помощни финансови лостове, чрез които фирмите да запазят служителите си", предлага Кристалина Георгиева и посочва, че "прогресивните данъчни модели също могат да са част от арсенала".

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5097 Разстроено

  Какви "пророчески" думи. Ако имаха и някакъв реален смисъл !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7324 Любопитно

  Ще има и по-лоши сценарии....
  к'во значи - че всичко това са постановки на някакви сценарии ли ??????????

  [email protected]
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7324 Любопитно

  Явно има различни сценарии .........
  - и това не го казва случаен човек...
  Май наистина ще повярвам в конспиративните теории...???

  [email protected]
 4. 4 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2510 Весело

  "На когото не му харесва пандемията, няма да му хареса и това, което климатичните промени ще означават за всички нас. Затова ни трябват устойчиви икономики".

  Хайде пак да си дойдем на думата:) Парите на Гретето да не забравяме :)

  На сеКУРити гардове (cgv37662786), малоумни (EUdefender) и тролове (Шака Зулу) не отговарям 😁
 5. 5 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3662 Любопитно

  Това е повече реплика на СЗО....

  Bukalemun
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5097 Неутрално

  До коментар [#3] от "karabastun":

  Чети внимателно и ще разбереш каква издънка са тези няколко думи. Ще повярваш и в теорията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5097 Неутрално

  До коментар [#4] от "padrino":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3662 Весело

  До коментар [#3] от "karabastun":

  Закъсняваш... :)....
  На времето.....и сливането на ФРГ и ГФР беше конспирация....

  Bukalemun
 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3665 Неутрално

  ""Еврото ще оцелее""

  То и доларът ще оцелее, въпросът е, че при втора вълна от ковид наесен, много хора няма да преживеят зимата, мен това ме вълнува ! какво да ги мисля валутите и свръхбогатите ?

 10. 10 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  И Сталинка стана доктор и врачка! Аферим Сталинке, машалла

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2996 Неутрално

  До коментар [#9] от "samoedin":много хора няма да преживеят зимата, мен това ме вълнува !

  Къде това ? Първата вълна как я преживяхме

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Да, парите могат да направят здраве. При по-висок стандарт хората ще се хранят и живеят по-здравословно, ще имат добра имунна система, ще са здрави и по-устойчиви не само на коронавируса, но и на сезонен грип. Но от това фармацевтичните фирми и техните собственици не могат да направят милиарди. Тия 1000 милиарда от къде ги има Кристалина, да не би от фирмите да ги е взела? От нашите данъци ги е взела и сега иска да ни убеди да ги дадем на фирмите.

 13. 13 Профил на ена блогърка
  ена блогърка
  Рейтинг: 44 Любопитно

  Устойчиви градини инги треат. А на Сталинка и трее бабофил като едно чучело, дето се мисли за прецедент, докато Сталинка го мисли. Абе нема ли кой да те из**** ма, да не е пресъхнало изворчето?

  to see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower hold infinity in the palm of your hand and eternity - in an hour.
 14. 14 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  “На когото не му харесва пандемията, няма да му хареса и това, което климатичните промени ще означават за всички нас. Затова ни трябват устойчиви икономики”

  Тази банкстерска марионетка и досега ми беше неприятна ама сега вече съвсем ми опротивя.

 15. 15 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3662 Любопитно

  предлага Кристалина Георгиева и посочва, че "прогресивните данъчни модели също могат да са част от арсенала".
  =======
  Нека обясни.....защо 23 от 25 те държави на които е одобрен кредит, са африкански....
  А при ЮАР е точно обратното......
  Финансовия им министър обяви официално, че страната няма нужда от кредити, но от МВФ им дават насила пари....

  Bukalemun
 16. 16 Профил на PMG Baba Tonka Tonka
  PMG Baba Tonka Tonka
  Рейтинг: 169 Любопитно

  Има ама наистина слабоумни хора, които са готови и ваксина против рак да си сложат! Нищо че ваксината преди всичко те разболява! Ама хората си я представят като лечебен нектар под формата на инжекция. Както казах по-горе, е пълно със слабоумници които ще ми нацъкат минуси, без да могат да ме оспорят, просто защото имат комплекси и в главата им са остарели стереотипи, които поради слабоумие продължават да цитират наляво-надясно.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 386 Весело

  "1000 милиарда"???? Тая и цифрите не познава...

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 20 Профил на PMG Baba Tonka Tonka
  PMG Baba Tonka Tonka
  Рейтинг: 169 Неутрално

  Нима някой ще си бие ваксина, която е направена от програмист? СЗО се финансира над 40 процента от фонда на Милинда и Бил Гейтс. Ако не са ви достатъчни вирусите на Windows, заповядайте.

 21. 21 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Вирусът не е лошият сценарий. Лошият сценарий идва от спирането на икономиката.
  Все по-ясно става, че съществува конспирация за изнудване на света. Милиардери като Бил Гейтс искат целият свят да бъде задължен да им купи ваксините. Според Кристалина рецептата е ясна, изобретява се ваксината,на всички принудително им се бие, Бил Гейтс прибира милиардите и работата се оправя. Проблемът е,че коронавирусът мутира и ваксината може са не работи. Няма гаранции. Като се ваксинираме от грип,не се ли разболяваме от грип?
  Тъмна е историята с коронавируса. Не дават на патоанатомите да правят аутопсии за да установяват дали човека е умрял от коронавирус или нещо друго. Щом има коронавирус ги карат просто да пишат,че е умрял от коронавирус.

 22. 22 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Китайката и от вируси ли разбира?

 23. 23 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  предлага Кристалина Георгиева и посочва, че "прогресивните данъчни модели също могат да са част от арсенала".=======Нека обясни.....защо 23 от 25 те държави на които е одобрен кредит, са африкански....А при ЮАР е точно обратното......Финансовия им министър обяви официално, че страната няма нужда от кредити, но от МВФ им дават насила пари....
  —цитат от коментар 15 на eti mehter


  Нарича се зависимост от чуждата воля:))) Изумително е как в 21 век има толкова хора по света които говорят за "независимост" и "свобода на словото" но са готови без да мислят да се подчинят финансово на някой друг.... Същата история е и със зора на България да приеме Еврото. Ама това е лично мое мнение.

  На сеКУРити гардове (cgv37662786), малоумни (EUdefender) и тролове (Шака Зулу) не отговарям 😁
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2510 Весело

  До коментар [#21] от "gozambo":

  Важното е една психоза да се затвърждава и едни пари да се усвояват, пък другото което си написал, то това няма значение :))) Хората спряха да мислят самостоятелно и това е най-големия проблем.

  На сеКУРити гардове (cgv37662786), малоумни (EUdefender) и тролове (Шака Зулу) не отговарям 😁
 26. 26 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 386 Весело

  “На когото не му харесва пандемията, няма да му хареса и това, което климатичните промени ще означават за всички нас. Затова ни трябват устойчиви икономики”Тази банкстерска марионетка и досега ми беше неприятна ама сега вече съвсем ми опротивя.
  —цитат от коментар 14 на Jazzdevil


  Тази е противна доносничка на ДС. Навремето постави рекорд като любовница на трима ректори на УНСС...

 27. 27 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3321 Неутрално

  Имат значи един трилион. Откъде ли са ги взели? И май няма опашка за тях, щом се опитва да ги натрапва.

 28. 28 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2188 Неутрално

  Някой да назове име на ДЪРЖАВА , където МВФ е помогнало реално !? Гледам сега щели да дадат заем на УКРАЙНА, но искат да се продаде земята , а украинците (по скоро руснаците от изтока с опъват). Зад този ....ТРИЛИОН , ......нова цветна ХАРТИЯ ....какво има ??

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#9] от "samoedin":много хора няма да преживеят зимата, мен това ме вълнува !Къде това ? Първата вълна как я преживяхме
  —цитат от коментар 11 на дерибеев


  Питай в САЩ за масовите гробове и хладилни камиони с трупове а бедността я сравняват с кризата през 1938 година

 33. 33 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1775 Весело

  До коментар [#8] от "eti mehter":

  "сливането на ФРГ и ГФР беше конспирация...."

  С ГФР е определено е конспирация. Но обединението на последните окупирани провинции в бившата ГДР струваше "1000 милиарда" реални, а не конспиративните пари на МВФ.

 34. 34 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Без ваксина- всяка година положителна проба за CV-19.
  Бил Гетйтс да се къса от яд. Не ни стигат Сорос и затоплистите ами сега и той, глобалист гаден. С ваксини тръгнал да се занимава, злодей!

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Имаме епидемия,невиждана от 100 години,ама пак ни плашат с климатични промени.Което е абсурден термин,защото климатът постоянно се променя.Явно много пара ще трябва да се усвоява.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 386 Неутрално

  Някой да назове име на ДЪРЖАВА , където МВФ е помогнало реално !? Гледам сега щели да дадат заем на УКРАЙНА, но искат да се продаде земята , а украинците (по скоро руснаците от изтока с опъват). Зад този ....ТРИЛИОН , ......нова цветна ХАРТИЯ ....какво има ??
  —цитат от коментар 28 на dejmos


  Матушката ти, например...

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 399 Весело

  Айде пак климатични промени, заеми и прогресивни данъци. Каквото и да се случва, световното левичарство извърта към климатичните промени, които ще се решат с повече харчене и по-високи данъци. Докога ще минава тоя номер?

 44. 44 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 448 Неутрално


  Имаме 1 000 милиарда долара за кредити, казва пред "Ханделсблат" шефката на МВФ Кристалина Георгиева. Тя хвали европейците за тяхната солидарност и предупреждава, че пандемията удря най-силно бедните

  Това означава ли, че бедните ще получават кредити?
  Само най бедната държава в Европа Украйна не получи облекчение за старите кредити и сега се моли за някакви си 10 милярда кредит за да покрие лихвите по старите кредити и МВФ им извива ръцете с условия които не съответстват на конституцията им. А ЕС им отпусна 1.2милярда. Ха това е за похвала може да са нищо, но е солидарност?

 45. 45 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 807 Неутрално

  ......Тия 1000 милиарда от къде ги има Кристалина, да не би от фирмите да ги е взела? От нашите данъци ги е взела и сега иска да ни убеди да ги дадем на фирмите.
  —цитат от коментар 12 на Лео
  ...


  Имат значи един трилион. Откъде ли са ги взели? И май няма опашка за тях, щом се опитва да ги натрапва.
  —цитат от коментар 27 на Judjuk


  От никъде не са ги взели. Печатат си ги сами.
  МВФ си има собствена валута - т.нар. специални права на тираж (СПТ). Те са специално създаден през 1969 г. актив, с който би трябвало да се регулират международните валутни резерви на държавите, които членуват във фонда. Стойността на СПТ се базира на кошница от четирите най-ликвидни и използвани валути сред които е и американския долар, разбира се.
  Та, от там са хилядате милиарда. Ако реши, с едно бутонче на клавиатурата може да си пусне още хиляда милиарда. И след това да тиги даде на заем. Пак виртуално.
  Курс на СПТ за 2020 година: 1 СПТ = 2.4007 лева.

 46. 46 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3321 Неутрално

  МРЪСНА КУЧКО,ВАКСИНА СРЕЩУ ГРИПЕН ВИРУС НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪЗДАДЕНА.....
  —цитат от коментар 31 на scott


  Молам ти са ва челяк, бади милостив! Жената е търговка, продава ментета. Тя затуй учила и само ту мое да прави.

 47. 47 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1775 Любопитно

  " "Прогнозираме ръст от 5.8% през следващата година", казва Георгиева,"

  Как е направена прогнозата - с ваксина … против херпес зостер или без грипни ваксини?

  " "Безработицата сред ниско квалифицираните нараства с пет процента". Ако не се захванем с тези проблеми, устойчивото развитие е непостижимо. ""

  И какъв е проблема - нараства броя на ниско квалифицираните от "мигрантските" потоци или нараства възрастта за пенсиониране? Защото и в двата случая "трудовия пазар" се пренасища с неадекватна работна ръка.

 48. 48 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#21] от "gozambo":

  И без ваксините за ръководителите на институции като ЕЦБ или МВФ всяка една икономическа криза е като градушката за стъкларя - сега им е дошъл момента да раздадат едни хубави заеми, да предоговорят стари и пр.

 49. 49 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Имаме 1 000 милиарда долара за кредити, казва пред "Ханделсблат" шефката на МВФ

  И май всичко е ясно.

 50. 50 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 489 Неутрално

  И тази ваксини сънува! :)

 51. 51 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Днес получих анкета за животозастрахователните компании.Явно и те се активизират.Всички хора от старческите домове е редно да се застраховат.

 52. 52 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 448 Неутрално

  [quote#39:"bez_ime2"][/quote]

  Да бе само че Русия си изчисти почти 60% от дълговете и останалите около 50 милярда няма намерение да ги депозира в западните банки като настоява ВМФ .Ако ВМФ искат да си ги взимат ще е от руски банки (оппаа те май са под санкции) и за долари да забравят

 53. 53 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3662 Весело

  До коментар [#18] от "bez_ime2":

  "1000 милиарда"???? Тая и цифрите не познава...
  ======
  Така е ,комрад.....
  Така и нареждат да го каже.
  Това са най новите трикове на турбо либералния интелект....
  1 трилион е някак скромно....
  На кого ще стигнат....?
  1000 милиарда .....по пълни ушите ....

  Bukalemun
 54. 54 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1775 Весело

  "1000 милиарда"???? Тая и цифрите не познава...
  —цитат от коментар 18 на bez_ime2


  От превода ще да е - "американския билион" се превежда като "милиард". Но да не изпадаме в математическа лингвистика дали един билион е равен на един милион милиона или само на хиляда милиона. Все пак това са само нули … изотзаде. Пък и зад половината от циркулиращите 276 трилиона долара (276 хиляди билиона=276 хиляди милиарда или по-просто 276 по 10 на степен 12) не стои реална стока, а услуги (проекти, прогнози, обещания) от "светлото бъдеще".

 55. 56 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3396 Неутрално

  Поне се замислете, защо се налага да подчертават дебело, че “еврото ще оцелее”! Коронката е само черешката на тортата.

  Любовта ще спаси света!!!
 56. 57 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 386 Неутрално

  [quote#54:"wanderer"][/quote]

  Комрад, финансовите ти напъни не ме вълнуват...

 57. 58 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 386 Неутрално

  До коментар [#18] от "bez_ime2":"1000 милиарда"???? Тая и цифрите не познава...======Така е ,комрад.....Така и нареждат да го каже. Това са най новите трикове на турбо либералния интелект....1 трилион е някак скромно....На кого ще стигнат....?1000 милиарда .....по пълни ушите ....
  —цитат от коментар 53 на eti mehter


  Ети, не се издавай колко си неграмотен. Всички в посолството ли сте толкова кухи?

 58. 59 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 386 Весело

  [quote#39:"bez_ime2"]
  —цитат от коментар 52 на madridchanin
  Да бе само че Русия си изчисти почти 60% от дълговете и останалите около 50 милярда няма намерение да ги депозира в западните банки като настоява ВМФ .Ако ВМФ искат да си ги взимат ще е от руски банки (оппаа те май са под санкции) и за долари да забравят [/quote]

  Московчанин, научи се как се пише "милЯрд". Матушката ти въшкиите не може да си изчисти, камо ли милЯрдите дългове...

 59. 60 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  След 2008 г. бая долари са напечатали...
  А печатането си продължава. Има криза и трябват пари.

 60. 61 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1148 Гневно

  ЧИБА БЕ!
  Че искате да търгувате дълг е ясно, ама не тук, не тук.
  Ходете в Африка, примерно, там са все още лековерни (и яко корумпирани - перфектна комбинация)

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 61. 62 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Време е да изолират вредните съветници в света плащат им прекалено много за да раздухват нещата. Трябва да стартира лова на вещици. После всеки от управляващите в света да бъде ваксиниран.

 62. 63 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  В България всички я плюят, но в турските медии я хвалят. Казват, че не може случаен човек да заеме тази позиция.

 63. 64 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 386 Неутрално

  След 2008 г. бая долари са напечатали...А печатането си продължава. Има криза и трябват пари.
  —цитат от коментар 60 на anonim440


  Всички страни печатат пари, и преди 2008, и след 2008 г...

 64. 65 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#64] от "bez_ime2":

  Но не всички страни печатат американски долари.

 65. 66 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Бе и аз го имам туй подозрение: матряла с месеци го правят на маймуна сакън да не се зарази и като дойде моментът - оп, айде сега да заразим едновременно всички умишлено и ей тука да си платите за тая работа.
  От произведението не става ясно трильона дето ше го дават заем за ваксина ли ше бъде, и каквото артиса - за затоплизъм, или обратно? Щото и двете са продукт на агитпропа, обаче не е пояснено ако се налага избор кое има предимство.

 66. 67 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 532 Весело

  Да, сталинка може да се спомине.

 67. 68 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 216 Неутрално

  МВФ си имат генмут и те.. сталинка рисува черни краски

 68. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7424 Неутрално

  Хем всички признават, че няма достатъчно информация за вируса, хем всеки дава акъл, как да се справим с него.

 69. 70 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#59] от "bez_ime2":

  https://m.investor.bg/nachalo/0/a/stranite-ot-cie-vyrviat-kym-nai-tejkata-recesiia-ot-kraia-na-socializma-nasam-304397/

  Въшките се броят след отчета за годината честито

 70. 71 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1709 Неутрално
 71. 72 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1709 Неутрално
 72. 73 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1709 Неутрално
 73. 74 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1709 Неутрално
 74. 75 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#3] от "karabastun": "Май наистина ще повярвам в конспиративните теории...???"
  - "Конспиративните теории" са реалности, на които нормалния чавек не може да повярва. Глей сега илюстрация: "Две прасета си приказват. Едното казва:"Знаеш ли, има слухове, че хората ни угоявали, за да ни заколят и изядат. Другото прасе с презрителен поглед отсича:" Ай стига бе! Ти още ли вярваш в конспиративни теории".

 75. 76 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  Антигрипна ваксина няма. И скоро няма да има. А положението не се е влошило.

 76. 77 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 815 Весело

  Ама нали нямаше имунитет срещу този вирус. Какви ваксини чакаме :)

 77. 78 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Bravo ! Георгиева е много добрата манаджар е икономикс.

 78. 79 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Тази госпожа говори вонаги каквото трябва, т.е. каквото и подсказват господарите и. Това е най-сигурният начин да вървиш напред и нагоре, въпреки напредналата си пенсионна възраст.

 79. 80 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#38] от "BSD Daemon": - Явно не усещаш как изглеждаш в обективен план. "Пародия" на интервю е типичен нон сенс. Задачата на журналистищката е да бъде провокативна и целенасочена. Задължително е да провокират смислени отговори от интервюираните обществени лица. Ген. Мутафчийски не изглежда лош, а смешен. В нравствено отношение е длъжен да отговаря на въпросите и самият факт, че не можа да я "изтърпи" показва, че нервната му система е доста опъната. Ами да си подаде отставката човека. Явно някаква сила го държи изкъсо и не му дава сили да се отърве от ярема, в който са го впрегнали. С тези политически поръчки съвсем я оплеска. С поръчки или без поръчки всичко е политика. Когато правиш предложение на дама, също е политика. Мутафчийски не носи отговорност за действията на лекарите, но не може да избегне отговорността, да се отчита за ролята на плашило, която изпълнява. Той(и не само той)трябва да отговаря за употребата на думата пандемия и епидемия. Данните показват, че в бг няма епидемия, камо ли пандемия.

  "Няма да се учудя ако това интервю е поръчано от разни политически мърши, целейки да дискредитират ген. Мутафчийски, защото в него виждат непреодолим политически съперник на бъдещите избори."
  - Имай малко милост, г-н смешнико. Този лаф трябваше да го пробуташ в началото, когато българите не бяха информирани. Сега само фанатизираните привърженици на комунистическия-антикомунист Бойко Методиев, одобряват Мутафчийски. При едни бъдеши избори за президент коремния хирург няма възможност до събере една трета от гласовете, подкрепили любимката на народа, Цецка Цачева. Отговорността на д-р Мутафчийски само на тебе не е ясна. Състои се в правото да съобщава кой умрял, кой ще умре, кой е заразен и кой болен. Обобщено погледнато, всичко е лъжи ме да те мажем или помодерно казано, чиста пунта мара. 80. 81 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Ето ви една подходяща статия,за да видите в чий хор пее Кристалина.
  https://nationalfile.com/gates-foundation-funded-both-imperial-college-and-ihme-failed-model-makers/

 81. 82 Профил на dirbg
  dirbg
  Рейтинг: 405 Неутрално

  МРЪСНА КУЧКО,ВАКСИНА СРЕЩУ ГРИПЕН ВИРУС НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪЗДАДЕНА.....
  —цитат от коментар 31 на scott


  Какви дебили има, не е истина...

 82. 83 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 473 Весело

  Знаех си аз, че климатичните проблеми докараха коронавируса.

 83. 84 Профил на tony d'amato
  tony d'amato
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Какво ни плашиш и ти ма? Не ми стигат Бойко и Мутафчийски ами и ти, хайде да си затваряш устата да не те хване някой корона вирус

  keep calm and carry on
 84. 85 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3758 Весело

  До коментар [#81] от "gozambo":

  Ето и рейтинг на сайта за нивото на (дез)информация която “подава”
  https://mediabiasfactcheck.com/national-file/

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 85. 86 Профил на uwh34667657
  uwh34667657
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Че си зла по природа е видно, но ми е любопитно колко ти плащат Билдерберг задето ще гниеш в ада? И да знаеш, завинаги, не само един живот!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK