"Ще стигнем до гражданска война" - в Италия се увеличават "новите бедни"

Венеция

© Associated Press

ВенецияТя не желае да назове цялото си име от срам: "Анна", домакиня от Рим, е част от тези "нови бедни", лишена от доходи заради коронавируса и принудена да прибягва до продоволствени помощи. "Идвам тук от време на време, когото стане тежко. Срам ме е", шепне тази жена на около 50 години, която прекосява града за един пакет с храна, раздавана от асоциацията "Ронда дела Солидариета" ("Патрул за солидарност") в самия исторически център на Рим, над форума на Траян. За да плаща наема си, тя обикаля в търсене на безплатна храна. В петък 130-те пакета бяха разграбени за 10 минути.


Италия изпадна в историческа рецесия, с прогнози за между 8 и 10 процента спад на БВП, невиждана от Втората световна война. През февруари пандемията завари една вече разклатена икономика, белязана от голямо неравенство, висок публичен дълг, безработица от 9 процента и значителен сив сектор, особено в Юга на страната.


Според земеделския синдикат "Колдирети" броят на хората, принудени да прибягват до продоволствени помощи, се е увеличил с една трета и достига 3.7 млн. души, или с един милион повече от преди - това са тези, които синдикатът нарича "новите бедни".
Проблемът има световни измерения. Според неправителствената организация "Оксфам" здравната криза може да обрече 500 млн. души на бедност. Във Великобритания почти един милион души, което е 10 пъти повече от нормалното, са прибегнали до универсален кредит, основната държавна помощ; в САЩ редиците на безработните са набъбнали до 20 млн. души.


Италия плаща тежка цена, изразена в човешки животи, с повече от 30 000 починали от заразата, но и икономическа. Именно най-богатите северни области, на които се пада 45 процента от БВП, са най-силно засегнатите.


Достойнство


През април Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира, че 27 процента от италианците могат да изпаднат в бедност, ако бъдат лишени от доходи за три месеца. Впрочем в. "Република" изчисли на 11.5 милиона броя на хората, които са пострадали от загуба на доходи, което е половината от работната сила в страната. "Не искаме да изоставяме никого, не искаме да оставяме никого да се справя сам", обеща на 28 март премиерът Джузепе Конте. В петък той обяви финансов пакет на стойност 400 млн. евро за ваучери за покупка на стоки от първа необходимост.


Но обещанието ще е трудно за изпълнение, включително за наемни работници, които смятаха, че са в безопасност. "Огорчена съм", каза 65-годишната Мария Лопрете, дошла да потърси помощ в разпределителен център, управляван от "Каритас" в предградие на Милано.


В живота си преди коронавируса тя работеше в гардеробната на "Ла Скала", което ѝ позволяваше да си изкарва прехраната, а вдовишката ѝ пенсия отиваше за наема и за 60 евро месечни разходи за лекарства. Но тази прочута миланска опера затвори и не я извикаха повече. "Самата аз се оказах в положението на тези хора, които имат нужда от помощ", оплаква се жената, която е станала доброволец в асоциация за подпомагане на бездомните. "Винаги съм се питала: Боже, какво ли изпитват? А сега тази мъка аз я изпитвам. Това накърнява човешкото ти достойнство", каза тя.


След като преди година го уволнили от работа като готвач, 64-годишният Антонио ди Грегорио свързва двата края като шофьор на възрастни хора. Баща на 9-годишна дъщеря, сега той оцелява с 400 евро минимален доход, който държавата осигурява на нуждаещите се: "Дори в средата на месеца вече не остава нищо", казва той.


"Отчаяни"


Антонио ди Грегорио казва, че е виждал хора да крадат храна от магазините в Милано - феномен, който се наблюдава и в бедния Юг. Икономиката трябва да рестартира, казва той, в противен случай "ще стигнем до гражданска война, хората са отчаяни".


"Каритас" обяснява, че молбите за помощ в нейните центрове са се увеличили двойно от началото на пандемията (със 114 процента). Асоциацията "Нона Рома", която помага на ромите в италианската столица, много уязвимо население, помагаше на 300 семейства, а сега на близо 4000, казва президентът Алберто Кампаила пред АФП. "Вече не са само семействата, живеещи в абсолютна бедност, но също и тези, които работят в сивата икономика, самонаетите, младите хора и следователно много мигранти. Тези хора вече нямат работа", казва ръководителят на асоциацията.


"Нона Рома" раздава основни хранителни продукти всеки уикенд. Много от тези, които се възползват от това, обясняват пред АФП, че все още не са получили ваучерите за храна, за максимум 100 евро на седмица и на семейство. Според кметството са раздадени 60 хил., но асоциациите оценяват нуждите на 90 хил. Филипинка, дошла да вземе пакет от асоциацията "Нона Рома", която се представя с името Мария-Тереза, обяснява, че вече не е човекът, който най-много трябва да бъде съжаляван. Близо до дома й бездомните вече не могат да намерят храна в кофите за боклук: "Вече никой нищо не изхвърля." /БТА


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Ужас

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 2. 2 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  Когато едно общество папка повече отколкото изкарва накрая плаща сметката.
  Както България след 1989 година.

 3. 3 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  Бавно и полека, не само заради коронавируса, постепенно отиваме към безусловен универсален доход.

 4. 4 Профил на ouk01308652
  ouk01308652
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар 3:

  Мечтата на мързеливеца

 5. 5 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3923 Неутрално

  До коментар [#2] от "Да вярваме на истината":

  България след 89 та година беше ограбена а не е “ папкала” повече, разлика от земята до небето!

  klimentm
 6. 6 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  У София дека раздават таквиз пакети с рана?
  Или тук ората да мрат?

  ДБ=БКП
 7. 7 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Ааа, не беспокойся, "честния и демакратичен" ЕС ей ся ще помогне, колкото ви помогна и срещу вируса.
  Още утре ще ви намери работа, с високи заплатки. Само пачакайте още малко.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 8. 8 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  Ами то в България си е отдавна така.Да не би пенсии от по 150 евро и заплати от по 400 да не са бедност и то без короната.Обаче ние в България като,че ли претръпнахме и това при годишен растеж на икономиката от 3.5% а сега се очаква 7% спад.Бяхме си последни и сега Ковид -19 ни каза стоп машини - Бог да ви е на помощ.

 9. 9 Профил на dicky_hardbawls
  dicky_hardbawls
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Важното че спасиха дестетина хиляди бабички и сега ще могат да им плащат пенсиите още поне 5 години!

  Системата ма прибива
 10. 10 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  До коментар [#7] от "Taiga":

  Путин как ви помага? С лозунги и речи ли?

  ДБ=БКП
 11. 11 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Ми то у повечето засегнати страни ще е така. У САЩ вече 36 милиона са безработни, както много спират да си плащат моргиджите:

  "... 30% от американците с жилищни заеми - или около 15 милиона домакинства, могат да спрат да плащат, ако американската икономика остане затворена през лятото ..." https://t.ly/LRO8

 12. 12 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1815 Любопитно

  Миналото лято, същите тези искаха да ограничават броя на туристите точно в Рим и другите големи градове... и им се получи, ама нещо гледам са в пъти по-недоволни от липсата на туристите.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 13. 13 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  "Нема леб, нема боб ке умрем от глад."
  Това е от "Мера според мера".
  То едно време хората са живели скромно. В Гърция например са се наяждали с една маслина. Отхапвали са я няколко пъти и с няколко залъка хляб и това е.
  Сега сме "малко" разглезени.

  ДБ=БКП
 14. 14 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Когато едно общество папка повече отколкото изкарва накрая плаща сметката.Както България след 1989 година.
  —цитат от коментар 2 на Да вярваме на истината


  Това са повечето "западни" общества днес, особено САЩ, където финансите, ритейла и услугите са главните отрасли.

  България бе ограбена и деиндустриализирана след 1989г.!

 15. 15 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  До коментар [#6] от "anonim440":

  Абе раздават и у нас, просто тия неща не са интересни за медиите. Примерно, от църквата Св. Георги Победоносец в Дървеница, три пъти седмично хранят над 200 човека. Сега заради мерките, разнасят готвено и пакети до няколко места в столицата, за да не се струпват нуждаещите се и да не обикалят с градския транспорт. Иначе, преди беше на място, в двора на църквата. Всичко е благодарение на дарения, нез средства от държавата или БПЦ. Храната се готви и разпределя от доброволци, готвачи са двама бизнесмени... Но добрите дела в България остават анонимни. Друго си е руската учителка, сега кметица да се похвали, че с нашите пари от бюджета столична община хранела 50 бедни. Тогава веднага ни информират от Домус ТВ, колко е велика госпожата и как се грижи за хората.

 16. 16 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Му мисля би трябва жена да ходи и търси работа. Не се оплаква !

 17. 17 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#14] от "margin call":

  Пълни глупости. В момента България има 3,5 пъти по-голяма илономика от соца и 10 пъти по-ефективни
  Апропо аз не се сещам за продукт от соца дето днес да не се произвежда като махнем винилхлорида и автобусите Чавдар и гумите:)
  Всичко друго се произвежда с малко хора и десет пъти по-качествени.
  Което резонира в стандарта на живот.
  А индустрията дава над 50% от БВП.
  Затова сега магазините за пълни за разлика от фалита при соца.

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  До коментар [#14] от "margin call":

  Като сме били много индустриализирани през соца, защо така потънахме и вече 30 години не можем да се освестим.

 19. 19 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Спокойно , италианците крадат и когато няма криза. Преди години, една група студенти, спокойно и най- нагло обраха доста от магазините на Летище Хан, докато чакаха полет за Генуа. Там има фризери за безалкохолни и бира, както и стока на рафтове , в общо споделено пространство. Даже си оставиха кутийките по земята. Като си тръгнаха си отдъхнахме, а съм сигурен , че немците са ги гледали по камерите, но са предпочели да поемат загубите, а да не се занимават с тия ...................

 20. 20 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":

  Самонавивай си се герберче, на никой не пречиш. Ама всеки НОРМАЛЕН човек живял по време на Саоца, знае ИСТИНАТА...

 21. 21 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  До коментар [#15] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Ето, да не каже някой, че си измислям:

  https://m.facebook.com/kuhnqzabednihora/?locale2=bg_BG

 22. 22 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#20] от "margin call":

  Да знаем истината за соца фалирало комунистче. За Раду сте извън борда вече. Даже ДС сте дърти и немощни и малко по малко държавата си прибира ограбеното. А ти си мечтай не ми пречиш.

 23. 23 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#20] от "margin call":

  А със комунистическият си череп никога няма да проумееш, че не ГЕРБ, не БСП, а пазарната икономика води към просперитет. Ама за тебе докато си жив моментната икономика ще я свързваш с държавата.

 24. 24 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#20] от "margin call":


  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":Самонавивай си се герберче, на никой не пречиш. Ама всеки НОРМАЛЕН човек живял по време на Саоца, знае ИСТИНАТА...
  —цитат от коментар 20 на margin call


  Да знаеме я , но не е твоята истина.....полски картофи , полски чесън,полски червен пипер....2 часа няма ток , а след това 2 часа няма вода....колегите съфорумници могат да продължат чериритомника за нямането на СОЦА

 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4682 Любопитно

  До коментар [#23] от "Да вярваме на истината":

  Държавна петролна компания част от пазарната икономика ли е?

 26. 26 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  До коментар [#7] от "Taiga":

  Ааа, не беспокойся, "честния и демакратичен" ЕС ей ся ще помогне,
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  Тайга-русофил, ето това е специално за теб и твоите другарчета:)))
  В Путенланд, хората се превьрнали в просяци .Няма какво да едат.
  Молят (за ради бога) дайте храна, нищо няма за ядене.

  https://pbs.twimg.com/media/EYNzB9qWkAAghQ2?format=jpg&name=900x900

  Выглядят посты ужасающе. Будто во время войны.

  «Готов принять любую еду. Нечего кушать уже неделю. Работу потерял за пару недель до карантина».

  «Я – мама троих детей, прошу помочь продуктами. Муж больше месяца сидел без работы, неделю назад вышел. Зарплату получит 25 мая, а детей кормить уже не чем. Буду особенно признательна за детское питание, малышу 9 месяцев».

  «Помогите продуктами и стиральным порошком. У меня двое детей, беременна третьим. Нужно до июня дотянуть. Потом начислят пособия».

  «Помогите с продуктами, самыми дешевыми. Буду благодарен, если доставите на дом, так как денег на дорогу нет».


  "Чуждестранен агент"
 27. 27 Профил на novostar forumec
  novostar forumec
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Като става въпрос за гражданска война в САЩ положението е далеч по зле отколко в Италия - последните 40 дни без работа останаха 40 милиони хора, а там още всички притежават оръжия.

 28. 28 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#25] от "vassilun":

  Не е. Затова съм категорично Против. Както и всякакви държавни работи в икономиката. Държавата все още за мене като десен е огромен собственик. 52% от активите да държавни.

 29. 29 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Как така пропускат да обвинят льошия Салвини!?! Той е виновен, естествено. За всичко. Хихи.

 30. 30 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 828 Гневно

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":

  Стига с тия лъжи бе, 28% е цялата индустрия!

 31. 31 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#9] от "Dicky_Hardbawls":

  Аз познавам/познавах хора на по 30-40 години, които умряха. Това, че не ти се е случило в БГ, не означава че не съществува. В Ню Йорк улиците са празни, и само линейки хвърчаха преди месец. И всеки ден на сутришната оперативка, само научаваш как още някой колега е умрял.
  Не виждам какво се е променило където й да е по света, така че по-смирено. Ще разберем след седмица-две.

  До коментар [#27] от "novostar forumec":

  Както казвах преди години, работата отива на венсеремос, и "временен" данък върху богатството на който има какво да му се вземе. Този подход е доказано ефективен, исторически универсален , независимо от политическия строй. Случвало се е и в древния Рим, и в Средновековието, и в нацистка Германия, и болшевишки СССР и т.н. примери много.

 32. 32 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#11] от "margin call":

  Какво е моргидж ? Имаш предвид ипотека ?

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 33. 33 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#11] от "margin call":Какво е моргидж ? Имаш предвид ипотека ?
  —цитат от коментар 32 на Deadpudding


  Да, ФЕД казаха, че ще трябва още "помощ", т.е. раздаване на пари, за следващите шест месеца до края на годината поне, за да не се случи финансов колапс. Искат да избегнат масови дефолти по ипотеки, заеми и т.н., за да не се случи пак сриване на финансовата/банкова система като 2008-а. В момента около 10% от ипотеки/наеми за месец Май не са плащани, и има изгледи за нарастване - това ще нокаутира държателите на дълг и оттам цялата финансова система, ако не се адресира навреме.

 34. 34 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  Италия е една от многото изкуствено създадени държави.
  Дело на масоните, която никога не е съществувала на картата на Европа преди 1861 ...

 35. 35 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#26] от "putinxujlo":

  А това е специално, за вашата секта: https://youtu.be/V5r8MX-dILE

 36. 36 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 221 Весело

  Италия е една от многото изкуствено създадени държави.Дело на масоните, която никога не е съществувала на картата на Европа преди 1861 ...
  —цитат от коментар 34 на palav_nik


  Че то повечето европейски държави са такива. Не забравяй, кога се заражда национализмът в Европа! Германия, кога?

 37. 37 Профил на Python
  Python
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Италианците са царе на оплакванията. Иначе като ги погледнеш, се обличат в пъти по-добре. отколкото могат да си позволят. Позират и играят сценки цял живиот тези артисти.

 38. 38 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":Самонавивай си се герберче, на никой не пречиш. Ама всеки НОРМАЛЕН човек живял по време на Саоца, знае ИСТИНАТА...
  —цитат от коментар 20 на margin call


  Истината?
  Било е някъде 1977-78 година, зимата...... Майка ми ходила на пазар и купила 2 мандарини. не 2 кг., .....2 мандарини. Толкова и дали от ПОКАЗНИЯ магазин..... Всеки ден изяждах по едно парченце - 2 седмици....
  Обувките - с гьон, налчета и клечки.......Сега, тук написах налчета и редактора ми го подчерта.......
  Дори не си струва да те псу....... споменавам....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 39. 39 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Като става въпрос за гражданска война в САЩ положението е далеч по зле отколко в Италия - последните 40 дни без работа останаха 40 милиони хора, а там още всички притежават оръжия.
  —цитат от коментар 27 на novostar forumec


  Неразбирането ти на САЩ е толкова дълбоко, че дори няма смисъл да ти обяснявам къде грешиш. Нещо да си чувал за Голямата Депресия? Точно по това време в Русия е провежда Пролетарската Революция завършила с милиони избити, разорена държава и инсталиране на найймракобесния и фашистки режим на земята, който съществува и до днес. Да си чувал нещо за революции и граждански войни в САЩ? А що се отнася до оръжията, те винаги са си ги имали и затова и никога не е имало революции, тъпчо.
  За Америка че нищо не знаеш е ясно, но поне да беше научил малко за Революциите. Те никога не се правят от народа, независимо какво са те учили в Съветските буквари.

  California Über Alles
 40. 40 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Прогнозата ми, че следващия напуснал ЕС ще е Италия все още е на дневен ред.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 41. 41 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#30] от "ban":

  Хайде бе. Че само металургията и машиностроенето са 41%
  Ами цялата промишленост колко е?!
  3,5 пъти по-голяма илономика от соца. По натурални показатели. Така, че не ни напомняйте за соц мизерията.

 42. 42 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  До коментар [#40] от "Taiga":

  😂😂😂
  Влажни путенофилски мечти:)))

  "Чуждестранен агент"
 43. 43 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2302 Весело

  До коментар [#35] от "margin call":

  🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
  БОЖЕ😂😂😂
  ПОМЁТ 😂😂 извинявай, но тази .... птиче не гледам
  Стига бе, това е вашата играчка:)))

  "Чуждестранен агент"
 44. 44 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  До коментар [#31] от "mirohero":
  В Ню Йорк умориха маса народ в болниците точно както в Бергамо в Италия като ги слагаха излишно на маркучите след като губернатора им вдигна паниката с чисто политически цели.
  Тоя човек е с психически отклонения - преди няколко дена беше изровил неколко десетки случая на много рядко заболяване сред децата и независимо, че не всички деца имаха от новия грипен вирус тоя се тръшакаше по няква телевизия, че щял да разлепва листовки само и само да вървяла паниката.
  Айде, Гретето младо, нуеравновесено, ама тоя човек е на вързраст и на токова положение.
  В държавите в Европа (с изклюение там където се формира паника, и където поради културни особености милиони вързрастни хора изкарват дните си в старчески домове) няма никакво увеличение на общата смъртност:
  https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps
  В Унгария например (както и в моного други) дори е спаднала последната два месеца, докато Джонс Хопкинс дето на всички им е в устата в момента дават повече от 10% смъртност от новия грип в Унгария в момента.
  И в другите европейски държави дето няма и грам повишение на смъртността и там от ковида "много загинали".
  Е*а, ти "университета", е*а и ти "науката", е*а ти чудото!
  Щом "топ университетие" работят така с данни, няма що да се чудим че се намират и такива да се джубуркат с белина щото биле писали у вестника.

 45. 45 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 828 Весело

  До коментар [#41] от "Да вярваме на истината":

  Търговията и услугите са 67%, освен и тях да ги броиш като промишленост, а самата индустрия за 2017 е 28%! Това са данните! Посочи линк с други ако имаш?

 46. 46 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  До коментар [#8] от "chicago514":

  ми ние сме малко облагодетелсвани
  Няма накъде да падаме много. Италианците трябва да стигнат нашия стандарт и това е болно

 47. 47 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#34] от "palav_nik":

  Искусвено е Булгариа саздадена от азия диваци и племена на татари.

 48. 48 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1219 Любопитно

  До коментар [#34] от "palav_nik":Искусвено е Булгариа саздадена от азия диваци и племена на татари.
  —цитат от коментар 47 на LiberalToTheBones


  Макя си ли тражиш у татарскио форум, а?
  Уважавай домакините, ако ще и от Източна Албания да си.... разбра ли намека?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 49. 49 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#45] от "ban":

  Добре. Прав си. Но нали Търговията е с неща, които произвеждаш. Както и да е. Прав си.

 50. 50 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#49] от "Да вярваме на истината":

  Търговията е с неща, които внасяш от китай и турция, и продаваш скъпо, както вече писах, дори и на скъпите български обувки, подметките са китайски, и се скапват максимум за 3 месеца!

 51. 51 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 221 Любопитно

  До коментар [#39] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  "Как икономиката на Америка ще (за)прилича на Бразилия след кризата" : https://youtu.be/ncifVGKCcxI

 52. 52 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До 41
  Търговията и услугите са 67%, освен и тях да ги броиш като промишленост, а самата индустрия за 2017 е 28%! Това са данните! Посочи линк с други ако имаш?

  Я ти посочи линк от къде ги вземаш тия цифри 67% ?

  В България има 400 хиляди работещи предприятия ,незнаех че 67% от 3.1 млн работещи българи работят в сферата на услугите ..това е глупаво твърдение

 53. 53 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#52] от "keepwalking":

  Ами напиши НСИ, брой наети лица, за 2018! Малко над 2 милиона! 400000 предприятия, за какво, ако броиш и кварталния обушар! Даже заетите в преработваща промишленост са най много, а БВП, който създават е малко!

 54. 54 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#39] от "Pontif New Dnevnik SUCK":"Как икономиката на Америка ще (за)прилича на Бразилия след кризата" : https://youtu.be/ncifVGKCcxI
  —цитат от коментар 51 на margin call


  Като ти гледам източниците и мога да ти премера акъла. ОК, щом казваш че САЩ ще бъде като Бразилия, добре. Пожелавам ти да структурираш инвестиционното си портфолио така че да получиш максимум печалба от това. Според глупостите които си постнал, вероятно и долара ще стане като Бразилското песо. Е, поне да се надявам че ще ни приемат в БРИКС най-после.
  Знаеш ли, ти си забавен защото си от умните тъпаци. Поназнайваш Английски, изглежда живее някъде в Европа и имаш компютър. Но идеологическата ти закалка и природната ти ограниченост те карат да правиш невероятни заключения. И това е забавно.

  California Über Alles
 55. 55 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#50] от "ban":

  Не само.
  Както и да е. Натуралните показатели за 2019 година на промишлеността и селското стопанство да 3,5 пъти повече от 1983 година най-силната за соца. Извади и чети. Особено интересен е износът 1983 година. За 19 милиарда валутни лева. От тях 90% за СИВ.От тях пък 90% за СССР
  А миналата година експортът ни е за 58 милиарда лева. Виж и на него структурата.

 56. 56 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Разстроено

  До коментар [#14] от "margin call":

  България бе ограбена и деиндустриализирана след 1989г.!
  ========+
  Това е тъжната истина....
  В замяна дадоха някаква демокрация......чужда и вредна....

  Bukalemun
 57. 57 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#56] от "eti mehter":

  Само можеш да мечтаеш за днешната индустриализация на България. Че те турските фирми днес са повече от соца:) А всичките чужди фирми да 8% от цялата икономика. Разбра ли ме комунистчо:) Хем комунист хем те изгонили. Хахаха.
  Та не разбрах, кое нещо от соца не работи. Даже Радомир дето комунистите не можахте да го пуснете днес работи.

 58. 58 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#38] от "the_flea":

  77 /78 че не си ходил с гьон и налчета не си , още пък по малко с клечки на подметките Виж ако става въпрос за 57 ,58 може ,а ако е за преди това ,гьона и налчета са били лукс

  гошо
 59. 59 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 539 Любопитно

  До коментар [#57] от "Да вярваме на истината":

  Какво по точно работи у Радомир ,кафето на центъра да

  гошо
 60. 60 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 221 Разстроено

  До коментар [#56] от "eti mehter":

  Освен това ни "дадоха" стоки, молове и други "благинки"(демек без война ни завладяха пазарите). Оттам и бумът им през 90, 00-те...

 61. 61 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Весело

  До коментар [#57] от "Да вярваме на истината":

  Ха ха...... :)
  Точно пък мен да наричаш комунист.....е по смешно и от най тъпия габровски виц....
  Живей си с илюзиите....

  Bukalemun
 62. 62 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#56] от "eti mehter":Само можеш да мечтаеш за днешната индустриализация на България. Че те турските фирми днес са повече от соца:) А всичките чужди фирми да 8% от цялата икономика. Разбра ли ме комунистчо:) Хем комунист хем те изгонили. Хахаха.Та не разбрах, кое нещо от соца не работи. Даже Радомир дето комунистите не можахте да го пуснете днес работи.
  —цитат от коментар 57 на Да вярваме на истината


  Какво да мечтаеш, бре?! Работите предимно на ишлеме...

  Едно време имахме затворени процеси. Имаше органични връзки, между фабриките/заводите. Внасяхме сурови материали(когато се налага), и произвеждахме ЗАВЪРШЕН продукт.

  Да, имахме някои съвместни продукции, в рамките на СИВ, но беше на ВЗАИМНА изгода, а не както сега. Затова и сглобявахме например Москвичи и Чавдари, ама си бяха за НАШИЯ си пазар.

 63. 63 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#7] от "Taiga":

  Вие си се безпокойте за ваш'та Раша

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 64. 64 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  До коментар [#60] от "margin call":

  Не ти знам годините.....но трябва да помниш все пак.....
  Тогава имаше държава в истинския смисъл на думата.....
  А хората работеха.....бяха мислещи и вземащи някакви решения личности.....
  Сега всичко е различно....
  Сега......за да не мислиш и разсъждаваш, ти дават пари.....представяш ли си....!!!!!!
  В Америка.....една голяма част от населението е такова......по далеч от хамбургера и кока колата......не виждат нищо.....

  Bukalemun
 65. 65 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#27] от "novostar forumec":

  ураааа. САЩ - последната надежда за победа на комунизма :) :) :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 66. 66 Профил на novostar forumec
  novostar forumec
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#39] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  "Да си чувал нещо за революции и граждански войни в САЩ"

  Най-дългата и най-свирепа гражданска война в историята е тази в САЩ 1861-1865 с повече от три милиона загинали. Повече никога не ми се обаждай в форума! Разбра?!

 67. 67 Профил на novostar forumec
  novostar forumec
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#39] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  "Да си чувал нещо за революции и граждански войни в САЩ"

  Най-дългата и най-свирепа гражданска война в историята е тази в САЩ 1861-1865 с повече от три милиона загинали. Повече никога не ми се обаждай в форума! Разбра?!

 68. 68 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#59] от "гошо":


  До коментар [#57] от "Да вярваме на истината":Какво по точно работи у Радомир ,кафето на центъра да
  —цитат от коментар 59 на гошо


  Що , бозаджийницата фалира ли ?!.....

 69. 69 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#62] от "margin call":

  Ти не си добре бе. Имахме неуспешни копия на Западни изделия. И пак те питам. Кой продукт от соца днес бе го произвеждаме. Е няма четири човека администрация на един работник. Та питам кой български продукт от соца не го произвеждаме без трита които съм описал:)
  До коментар [#61] от "eti mehter":

  Пълен комунист по убеждение, разсъждения и душа.

 70. 70 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#59] от "гошо":

  Работи заводът в Радомир. Мегаломанското комунистическо чудовище. Радомир метал мисля, че се казва.

 71. 71 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Любопитно

  До коментар [#62] от "margin call":

  Затова и сглобявахме например Москвичи и Чавдари, ама си бяха за НАШИЯ си пазар.
  ========
  Браво....... Точно това исках да кажа и аз.....
  А дори и да ти се развали колата......имаше една сериозна вероятност да легнеш под нея и да я монтираш.....и т.н.....
  Тоест......човешкия мозък работеше в един смисъл.....
  А сега......пари, пари и пак пари.....
  Способността на човешката изобретателност и рационално мислене....закърнява неусетно с времето....
  Това е голям проблем.....но не го лансират като такъв.....

  Bukalemun
 72. 72 Профил на Ogyges
  Ogyges
  Рейтинг: 159 Весело

  До коментар [#64] от "eti mehter":

  Тогава имаше държава в истинския смисъл на думата..... А хората работеха.....бяха мислещи и вземащи някакви решения личности.....
  —цитат от коментар 64 на eti mehter


  Правилно, тази държава в истинския смисъл на думата, чрез мислещите личности, които я съставляваха, взе решение например да се казваш Милен.... ама на теб не ти хареса, обиди се и си тръгна... тръгна си от една държава в истинския смисъл на думата....  Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω
 73. 73 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#68] от "KRAFTWERK":

  Питай го тоя дето верва у истината

  гошо
 74. 74 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#68] от "KRAFTWERK":

  Питай го тоя дето верва у истината

  гошо
 75. 75 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  До коментар [#72] от "Ogyges":

  Говоря по същество.....държава имаше.....
  А тия които ме направиха Милен.....да са мислели преди да го сторят......
  Направиха го......и си получиха последствията......
  Това са две отделни теми.....които не трябваше да се преплитат.....
  Причините са важни, но по важни са крайните резултати......
  Днес....над 2,5 милиона народ е извън бг.....и най вероятно повече никога няма да се върнат...
  Това също е краен резултат....

  Bukalemun
 76. 76 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1760 Весело

  До коментар [#68] от "KRAFTWERK":

  ти боза със захар да си виждал, не знам какво продават но много трае

 77. 77 Профил на Ogyges
  Ogyges
  Рейтинг: 159 Весело

  До коментар [#75] от "eti mehter":

  Това което си надраскал по-горе не е по темата на статията.
  Прави впечатление обаче носталгията към онзи режим. Знаем (не го криеш), че си фен и поддръжник на Ердоган. Изводът е, че си фен на авторитарни режими.
  И тъй като не съм психолог, моят съвет е да започнеш с Фройд....😴

  Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω
 78. 78 Профил на Viktor Tzolov
  Viktor Tzolov
  Рейтинг: 247 Неутрално

  До коментар [#9] от "Dicky_Hardbawls":

  Всяка бабичка има точно толкова право на живот колкото и ти,аз и всички останали.

 79. 79 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Весело

  До коментар [#77] от "Ogyges":

  А твоето по темата ли е?
  Беги да учиш Фройд на други.....

  Bukalemun
 80. 80 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  До коментар [#4] от "ouk01308652":

  И най големият кошмар за тези които искат да експлоатират и манипулират хората цял живот. Да си принуден да работиш по цял ден само за храна, сметки и подслон е повсеместна съвременна форма на робство.

 81. 81 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  Иначе репортажа на Алксандрия е драматичен, ама то това го има навсякъде по света.
  Хора които си лягат гладни или спят по пейките и под мостовете.
  И дори да се увеличили напоследък, не си личи италианския Премиер, управляващ държава с трилиони дълг още преди грипа да се загрижил как да оправи положението.
  И аверите му от френските и испанските банки основно дето са му давали на него и предишните му колеги хич и не се притесняват от ситуацията.
  Няколко подобни писания по медиите в Европа, млако драма и хоп - трилионите опростени и "долче вита" както се казва.

 82. 82 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  Итслианците може би вече зацепват колко неадекватни бяха мерките тръгнали от тях и приети чинно и от други държави. Най важното е да се разбере кой беше сценариста на този театър и да му се търси отговорност за да не се повтаря това безумие.

 83. 83 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Бавно и полека, не само заради коронавируса, постепенно отиваме към безусловен универсален доход.
  —цитат от коментар 3 на Котаракът на Шрьодингер


  Отиваш на мама си в ......! Мечтата на хайлазите и некадърниците. Няма да ви огрее. Ще имате такъв доход колкото да не умрете от глд. По-скоро хората, които се скапват от бачкане, ще ви избият отколкото да ви хрнтутят. Както винаги се случва с паразитите. В Швейцария вече ви отрязаха на референдум. Смятай колко ще успеете да се вредите в други държави!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 84. 84 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Важното че спасиха дестетина хиляди бабички и сега ще могат да им плащат пенсиите още поне 5 години!
  —цитат от коментар 9 на Dicky_Hardbawls


  Ти защо не отиде да ги убиеш бабичките и да унищожиш проблема!? След години и ти ще си бабичка или дядо, на който няма да му се умира. Тогава ще разбереш колко тъпо говедо си.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 85. 85 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 927 Неутрално

  [quote#14:"margin call"][/quote]

  А ти си деинтелектуализиран още при раждането си. Майките ви имат голяма вина, че са ви родили такива.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 86. 86 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  До коментар [#82] от "Billy Pilgrim":

  Ще им бъде потърсена, бъди сигурен.

  Да, всичко приключва до 2 седмици. Дори в Щатите се усетиха.
  Горещо мнение от високото място. И, забележете то хич не е про-Тръмп насторено.
  https://thehill.com/opinion/healthcare/498180-were-risking-national-suicide-if-we-dont-adjust-our-pandemic-response
  Нищо ново като заклѝчение. Числата и там говорят. Паниката направи белята. Да му мислят тия които я направиха.

  We must not forget that total lockdown – not the virus – is generating catastrophic harms. Restricting other medical care and instilling fear in the public is creating a massive health disaster, in addition to severe economic harms that could generate a world poverty crisis. In the U.S. alone, 150,000 new cancer cases arise every month among patients, and most have not been seen; of the 650,000 U.S. cancer patients receiving chemotherapy, an estimated half are missing their treatments. Half of urgent-care patients are not seeking medical attention; two-thirds of physical therapy is not being administered. Transplants from living donors are down almost 85 percent. Emergency stroke evaluations are down 40 percent. And that doesn’t include the two-thirds to three-fourths of people who are skipping cancer screenings, and the more than half of children who are failing to receive vaccinations, all pointing to a massive future health disaster.

  Here’s the real failure: Public policy must never be one-dimensional. It can never be foisted on people without careful consideration of its consequences, including the harms from the well-intentioned attempt to solve the initial problem. True leadership demands far more than empathy and caution. Leaders are expected to rationally integrate the evidence, even if complicated, and then apply policies using common sense and a knowledge-based perspective. Conveying rational thinking is how to reassure the public and instill confidence in a chosen pathway.

 87. 87 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":Самонавивай си се герберче, на никой не пречиш. Ама всеки НОРМАЛЕН човек живял по време на Саоца, знае ИСТИНАТА...
  —цитат от коментар 20 на margin call


  Аз съм от нормалните, живели при соца. Тотална диктатура и беззаконие, 6 дневна работна седмица и мизерни заплати, празни магазини, включително и за хранителни стоки(всичко отиваше в Русия на цени под себестойността за производство). Някои "отговорни другари" имаха привилегията за тях да има всичко за жълти стотинки или безплатно! Точно тия изроди сега ревете за соца, защото сега за всичко трябва да си плащате. Хубавото е, че вече измирате.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 88. 88 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#23] от "Да вярваме на истината":Държавна петролна компания част от пазарната икономика ли е?
  —цитат от коментар 25 на vassilun


  НАСА държавна ли е? Тя води ли към просперитет?

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 89. 89 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 485 Неутрално

  До коментар [#2] от "Да вярваме на истината":България след 89 та година беше ограбена а не е “ папкала” повече, разлика от земята до небето!
  —цитат от коментар 5 на klimentm


  Така я ограбиха че нямам думи....тия предприятия, които бяха безсилни да се издържат сами и произвеждаха нискокачествени стоки, МАСОВО крадене...как да не фалират на отворен пазар?

  Сега да ровя ли в архивите на БКП/ДС за "потресаващото" състояние на икономиката и как сами си признават че тя не би работила без милиони наляти в нея?

  Предадения златен резерв? Трите фалира по време на комунизма?

  Хубаво е да се говори с факти. България е ограбена далеч преди 89та, просто тогава се вижда покъртителното състояние.

 90. 90 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 417 Весело

  До коментар [#82] от "Billy Pilgrim":Ще им бъде потърсена, бъди сигурен.Да, всичко приключва до 2 седмици. Дори в Щатите се усетиха.Горещо мнение от високото място. И, забележете то хич не е про-Тръмп насторено.https://thehill.com/opinion/healthcare/498180-were-risking-national-suicide-if-we-dont-adjust-our-pandemic-response Нищо ново като заклѝчение. Числата и там говорят. Паниката направи белята. Да му мислят тия които я направиха.We must not forget that total lockdown – not the virus – is generating catastrophic harms. Restricting other medical care and instilling fear in the public is creating a massive health disaster, in addition to severe economic harms that could generate a world poverty crisis. In the U.S. alone, 150,000 new cancer cases arise every month among patients, and most have not been seen; of the 650,000 U.S. cancer patients receiving chemotherapy, an estimated half are missing their treatments. Half of urgent-care patients are not seeking medical attention; two-thirds of physical therapy is not being administered. Transplants from living donors are down almost 85 percent. Emergency stroke evaluations are down 40 percent. And that doesn’t include the two-thirds to three-fourths of people who are skipping cancer screenings, and the more than half of children who are failing to receive vaccinations, all pointing to a massive future health disaster.Here’s the real failure: Public policy must never be one-dimensional. It can never be foisted on people without careful consideration of its consequences, including the harms from the well-intentioned attempt to solve the initial problem. True leadership demands far more than empathy and caution. Leaders are expected to rationally integrate the evidence, even if complicated, and then apply policies using common sense and a knowledge-based perspective. Conveying rational thinking is how to reassure the public and instill confidence in a chosen pathway.
  —цитат от коментар 86 на k_


  ха-ха рашънъл тинкинг от дръмбо - ама на най!

 91. 91 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Когато едно общество папка повече отколкото изкарва накрая плаща сметката.Както България след 1989 година.
  —цитат от коментар 2 на Да вярваме на истината


  Е какво ти ще вземеш да изкараш талянците търтей защото са разчитали прекомерно на туризма а китаюците - работяги защото са построили фабрики и бетонни крепости навсякъде. Ми не е верно, китаюците са пройдохите които с лъжите и увъртанията си съспиаха икономките на туристическите страни а Италия е един невинен пострадал.

  Да кажем не на педерастията!
 92. 92 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Ами то в България си е отдавна така.Да не би пенсии от по 150 евро и заплати от по 400 да не са бедност и то без короната.Обаче ние в България като,че ли претръпнахме и това при годишен растеж на икономиката от 3.5% а сега се очаква 7% спад.Бяхме си последни и сега Ковид -19 ни каза стоп машини - Бог да ви е на помощ.
  —цитат от коментар 8 на chicago514


  Разликата е че в България много от хората имат собствен покрив над главата, докато ако ви направи впечатление в статията много от хората изпаднали в това положение живеят под наем.

  И тук е моментът да се запитаме, колко всъщност богат е човек с прилична заплата на Запад във време на икономически възход, който човек обаче живее под наем, не спестява нищо и не може да си позволи да изкара дори и 3 месеца без доходи.


 93. 93 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#36] от "margin call":

  Така е. Европа преди 19 век е била много фрагментирана и реално националната идентичност е продукт на тогавашното време.

  Германия се обядинява 1870, заради което Франция стартира Френско-Пруската война, губи я, а после реваншистките настроения водят до ПСВ.

  Франция и Италия започват да развиват национална идентичност преди Германия, но така или иначе в по-широкомащабен исторически контекст националната идентичност е доста скорошно събитие.

  Да не забравяме че есето на Ернст Ренан "какво е нация?" е от 1882.

 94. 94 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":
  Някакви АРГУМЕНТИ !? Естествено няма..., в България СМАЗВАЩО доминират услугите , България не произвежда 100 промишлени стоки , в България хората си разменят услуги.
  По обеми на СЕЛСКОСТОПАНСКА ПРОДУКЦИЯ ( свежа и преработена) БЪЛГАРИЯ произвежда колкото Турция и Гърция взети заедно, и по обеми на промишлена продукция между 1967 - 1979 положението е пак същото. Много ПИАРКИ, много МИСИРКИ ,а аргументи никакви. Има и по ЛОШО, българската буржоазна класа( 1,5%) не е НАЦИОНАЛНА , а ПРО АМЕРИКАНСКА ( по линия на банките ). Тя няма никакъв интерес свързан с територията БЪЛГАРИЯ. Пари, къщи , любовници ,деца ....всичко навън. И нещо по тези въпроси ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ...

 95. 95 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 549 Гневно

  До коментар [#9] от "Dicky_Hardbawls":

  Тъпако, сред десетките хиляди бабички са майка ми и баща ми, съответно с 37 и 40 години стаж, които са плащали данъци през цялото време.
  Ти работил ли си някога? Имаш ли роднини, които обичаш? Някой обича ли те и защо?

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 96. 96 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#2] от "Да вярваме на истината":

  Кой беше папкал, бе ? Мръсната червена сган!

 97. 97 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Ситият на гладния не вярва! За мизерията и отчайващата бедност в България никой не пише, не говори! По-милосърдни сме към бездомните кучета и котки! Ще ядем бензиностанции, ще се лекуваме с нафта...

 98. 98 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#92] от "dpnps":

  Да, българите имат привилегията да умират от глад и срам в собствените си домове, скрити от обществото, управляващите, дори от собствените си близки...

 99. 99 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#3] от "Котаракът на Шрьодингер":

  а дали пък, не отиваме към ядрена война2
  "нет человека, нет проблема"? НЕ Е ЛИ ПО-ЛЕСНО РЕШЕНИЕ?

 100. 100 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#23] от "Да вярваме на истината":

  Най-големият грях на комунистите е, че разсипаха МОРАЛА на българина. За култовата дата 09.09.1944 г баба ми казваше: "Де що имаше голотор и айдучор земаха властта". Нормално е било БОГАТИТЕ да даряват - за черкви, за училища, за читалища. Майка ми ми е разказвала, че в "Деня на народните будители" учениците са закичвали съселяните си с хартиени портретчета на Ботев и Левски и всеки им е давал, колкото може - пари, с които са купували дрехи и учебници за бедните си съученици. Слава Богу, тази СОЛИДАРНОСТ на т.нар. "обикновени хора" в момента се събужда. А демагозите и АЛЧНИТЕ ще получат своето - на кой покрив ще изгори, кой със самолета си ще падне...
  Ще се справим! Както казваше баба Вера Мутафчиева: "В България гладни гробища - няма!"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK