На живо

Коронавирусът по света: Москва увеличи със 177% броя на починалите през май (хронология)

Коронавирусът по света: Москва увеличи със 177% броя на починалите през май (хронология)

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите на коронавируса по света. Новините от България четете тук, карта на болестта вижте тук.
Таджикистан криминализира предаването на вируса

Парламентът на Таджикистан прие днес закон, който криминализира заразяването на други хора с коронавируса поради небрежност, предаде ДПА.


Ако това престъпление е извършено еднократно, извършителят може да бъде осъден на между 2 и 5 години затвор, а ако е извършено нееднократно, присъдата може да достигне до 10 г.


Ако някой бъде признат за виновен, че умишлено е заразил други хора, той може да получи присъда до 10 г. затвор, посочва парламентът на централноазиатската държава.

Германия ще пусне 80 хил. сезонни работници

Германия от идната седмица ще отмени ограниченията за влизане в страната за сезонни работници от страните от ЕС и Шенгенското пространство, заяви днес министърът на земеделието Юлия Кльокнер, цитирана от агенция
"Ройтерс".


Решението трябва да даде възможност на селскостопанския сектор да планира дейностите си, докато фермерите се готвят за прибирането на реколтата. Миналата година близо 300 000 сезонни работници са били заети в германското селско стопанство, най-вече от Румъния и Полша.


Броят на случаите на коронавирус в Германия намалява и ограниченията поетапно се смекчават. На фона на пандемията Германия обаче наложи ограничения и разреши влизането на максимум 80 000 сезонни работници, макар да пристигнаха по-малко от половината от тази бройка.

Не се знае колко често безсимптомните предават вируса

Представител на Световната здравна организация бе принуден в рамките на няколко часа да промени позицията си за това колко сериозен проблем може да са заразените с новия коронавирус, които нямат симптоми на заболяванията, предизвиквани от него.


Мария ван Керкове, епидемиолог и част от техническия екип на СЗО за пандемията от COVID-19, каза в понеделник, че много държави са установили т.нар. асимптоматични случаи, но нямало данни тези хора да разпространяват вируса. "Това се случва много рядко", заяви тя. Думите ѝ бяха тиражирани по цял свят, включително в България.


Подробности четете тук.

Полша се отваря за европейци

Полша ще отвори в събота границите си за граждани на страните от ЕС, а от вторник следващата седмица ще бъдат подновени международните полети. Това обяви днес полският премиер Матеуш Моравецки, цитиран от Ройтерс.
"В някои страни пандемията все още се държи по много обезпокоителен начин, така че засега ограничаваме това решение (отварянето на границите) до страните от Европейския съюз", каза той.

Москва увеличи със 177% броя на починалите през май

Общо 5260 души, заразени с COVID-19, са починали в Москва само през май. Това сочат данните на здравните власти в руската столица.


Това е увеличение със 177% при общо 1895 докладвани за месеца от националния оперативен щаб.


Данните на щаба са за обща смъртност от 6358 души в цялата страна от началото на кризата. Властите в града, а и националните, обаче реагираха гневно на публикации в руски и чуждестранни медии, които поставяха под съмнение статистиката.


Новите резултати се базират на общата смъртност в Москва за май. Те сочат, че 5779 души "повече от обичайното" са починали в града през май. От тях при 92% (или 5260 случая) COVID-19 е или основна, или съпътстваща причина за заболяването.


Разминаването е отчасти заради спор дали COVID-19 трябва да се записва при всички случаи като причина за смъртта, ако починалият е страдал от него към момента, дори когато не е основна - това препоръчва Световната здравна организация. Дори да не се използва този подход, при смъртните случаи с основна причина коронавирус има увеличение - те са 2757 души.

Нови 125 заразени в Северна Македония

За 24 часа са потвърдени още 120 случая на COVID-19 в Северна Македония, сочат новите данни на здравното министерство на базата на 1019 теста.


Седем са починалите. Най-много са новите случаи в Скопие (89), където заболелите се увеличават спрямо предишните дни.


Така от началото на увеличението на случаите - от двайсетина дневно до рекордните 180 - в последната седмица са се заразили близо 1000 души, а общият брой достига 3364 случая.


В тази обстановка социалдемократите на Зоран Заев и консерваторите на Християн Мицскоски не могат да постигнат съгласие дали да се удължи извънредното положение (както иска Мицкоски) или вотът да е още на 5 юли след изтичане на сегашното тази седмица (както предлага Заев). Очаква се по-късно с двамата да разговаря еврокомисарят за разширяването Оливер Вархей в опит да разбере ситуацията, съобщават за МКД източници от Брюксел.

"Търкиш еърлайнс" още чака разрешения за полети

Турският национален авиопревозвач "Търкиш еърлайнс" все още очаква разрешение от авиационните власти да възобнови международните полети, преустановени на 27 март заради разпространението на коронавируса, съобщи "Ройтерс".


Полетите, планирани за днес, няма да бъдат извършени, съобщи авиокомпанията. Миналата седмица турският министър на транспорта Адил Караисмаилоглу каза, че полетите до дестинации като Гърция, Бахрейн, България, Катар, както и до признатата само от Анкара Севернокипърска турска република, е планирано да бъдат възобновени на 10 юни.

Свободно влизане в Австрия от 31 държави

Министърът на външните работи Александър Шаленберг съобщи на пресконференция за решение на австрийското правителство за премахване на ограниченията за влизане в Австрия от 31 европейски държави. Решението влиза в сила в полунощ на 15 срещу 16 юни, пише БТА. От гражданите, пристигащи от тези държави, няма да се иска да представят тест или да бъдат поставяни под 14-дневна карантина.


В списъка на австрийските власти е и България. Четири държави са изключени от решението - това са Швеция, Великобритания, Испания и Португалия. Границите към тези държави остават затворени до второ нареждане, заяви Шаленберг. Остава задължението за представяне на отрицателен тест или 14-дневна карантина.


Виена

© Associated Press

Виена


С новото решение се премахват ограниченията и към Италия, като правителството отправя "частично предупреждение" за пътуващите в Ломбардия, което по думите на министъра на здравеопазването означава, че всеки ще пътува на лична отговорност.


Правителството продължава да следи обстановката в държавите и ще рееагира при нужда, затова министър Шаленберг призова обществеността за разумно планиране на отуската и избягване на дестинации, където евентуалното завръщане по спешност би създало допълнителни трудности. Той отново отправи пожелание тази година отпуската да бъде планирана в Австрия.

Заразените туристи в Камбоджа ще си плащат лечението

Правителството на Камбоджа ще задължи чужденците, влизащи в страната, да си покриват разходите, свързани с COVID-19, сочи документ на месното министерство на икономиката и финансите, цитиран от "Ройтерс". Сметката включва 5-доларова пътна такса от летището до център за чакащи за резултати от лабораторни тестове, 100 долара за тест на коронавирус и 30 долара за настаняване в хотел или център, докато излязат резултатите.


В общата сума ще влизат и 30 долара за храна, 15 долара за пране и почистване, 6-доларова такса за дежурна медицинска сестра и 3 долара за охрана.


Ако дадено лице се окажа с положителна проба, ще бъде поставено под 14-дневна карантина заедно с всички пристигащи от групата си, като всеки поотделно потенциално ще трябва да плати за още един до четири теста.
На заразените ще се наложи да дадат още 30 долара за болнична стая, 150 долара за медикаменти и 30 долара за храна, всичко това на ден. Различните болници могат да начисляват допълнителни такси, посочва министерството.


В списъка е включена и такса от 1500 долара за услуги за кремиране при смърт. Досега Камбоджа е регистрирала 126 случая на COVID-19, но само два са останали активни. Камбоджанският туристически сектор, който осигурява около 20 процента от брутния вътрешен продукт на страната, бе ударен от коронаворусната пандемия. Пристиганията на трите международни летища спаднаха с 98 на сто на годишна основа през май, припомня ДПА. /БТА

Случаите в Пакистан се увеличават

(Коронавирусните инфекции в Пакистан се увеличиха с над 5000. Световната здравна организация призова правителството в Исламабад да наложи двуседмична карантина, за да бъде пресечено неумолимото увеличение на новите случаи, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.


Потвърдените случаи в Пакистан са 113 702, починалите са 2255. Досега темпът на изследване на населението там беше по около 25 000 теста на ден, но СЗО смята, че той трябва да бъде двойно по-голям.


Премиерът Имран Хан беше подложен на критики както от политически опоненти, така и от здравни специалисти, че въпреки растящия брой на заразените е отхлабил мерките за социална изолация и че няма никакъв напредък в проследяването на огнищата на COVID-19. Хан, който смъмри пакистанците от ефира на националната телевизия за това, че не носят маски и не спазват социална дистанция, отговаря на тези критики с аргумента, че при тотална карантина икономиката няма да оцелее, а от това най-тежко засегнати ще бъдат най-бедните слоеве на обществото.


Пакистан се забави да възпре радикални религиозни лидери, на които отначало беше разрешено да поканят мюсюлмански мисионери от целия свят, за да присъстват на масово събиране в средата на март, на което впоследствие беше отдадено разпространение на инфекцията, стигнало чак до ивицата Газа, отбелязва "Асошиейтед прес". Хан отказа да затвори и джамиите по време на ислямския месец за пости Рамазана и облекчи противоепидемичните рестрикции в навечерието на празника Рамазан байрам. Оттогава броят на случаите непрекъснато расте, а медицинските работници се опасяват, че крехката здравна система, която разполага с едва 3000 интензивни легла при население от 220 милиона души, може да не смогне.

Над 490 хил. заразени в Русия

За ден в Русия са регистрирани 8404 нови случая на коронавируса, сочат данни от оперативния щаб в страната.


Така общият брой заразени достига 493 657 души. Наблюдава се малък спад в сравнение с вчера - 8595 нови случая.


От началото на епидемията са починали 6358 души - 216 нови смъртни с увеличение спрямо вчера (171 души).


Оздравелите са 252 783, с 10 386 нови за последните 24 часа. Резултатите се базират на 13.5 млн. теста.


В Москва се наблюдава известен спад на заразените. Това става дни след като бе обявена отмяната на ограничителните мерки в столицата, въпреки че кметът Сергей Собянин първоначално отказваше да отмени карантината, преди заразените да са десетки или най-много стотици на ден.

Германия удължава мерки за страни извън ЕС

Германия планира да удължи забраната за пътуване за неевропейски страни до 31 август, заявиха правителствени източници, цитирани от "Ройтерс". Те допълниха, че Берлин освен това не съветва хората да отиват на круизи заради специфичните рискове, свързани с коронавируса.


Очаква се утре германското правителство да одобри стъпката за забраната. Предупреждението да не се пътува, засягащо трети страни, може да бъде отменено по-рано за някои държави с нисък ръст на коронавирусната зараза. От 15 юни Германия ще премахне забраната за пътуване за страните - членки на ЕС, плюс Великобритания, Исландия, Норвегия, Лихтенщайн и Швейцария.


Това ще доведе до отделни съвети за пътуване в зависимост от района. Миналата седмица външният министър Хайко Маас каза, че германците ще бъдат призовани да не пътуват до Великобритания, ако не става дума за съществен повод за пътуване, докато там има 14-дневна карантина за туристите.

Все повече са новите случаи в Индия

Индия съобщи днес за близо 10 000 нови заразени с коронавируса и над 270 починали от причиняваното от него заболяване COVID-19 през последното денонощие, предадоха ТАСС и "Асошиейтед прес".


С установените 9985 нови случаи общият брой на потвърдените инфектирани в страната достигна 276 583, се казва в изявление на министерството на здравеопазването. Индия е на шесто място в света по брой заразени след Съединените щати, Бразилия, Русия, Испания и Великобритания.


През последното денонощие в страната от Ковид-19 са починали 274 души. Общият брой на смъртните случаи в Индия е достигнал 7745. 135 206 човека с коронавирусна инфекция вече са оздравели. На лечение в болница остават 133 632 души. До момента Индия е тествала за коронавируса над 4.9 млн. души, като дневният капацитет надхвърля 140 хил. теста. Най-тежко засегнати от епидемията са щатите Махаращра (с главен град Мумбай), Тамил Наду (с главен град Ченай) и Делхи (индийската столица).


Броят на новите случаи в Индия започна да нараства, откакто правителството разхлаби ограниченията, въведени заради коронавируса. Увеличават се заразените и в селските райони със завръщането по родните им места на стотици хиляди работници мигранти, останали без препитание в големите градове, отбелязва АП.

Словакия отмени карантината

От днес се отменя общонационалната карантина в Словакия, наложена на 12 март заради коронавирусната пандемия. Ограниченията спряха да действат от 7 ч. (8 ч. българско време), съобщи премиерът Игор Матович, цитиран от ТАСС и БТА.


Пада и задължението за двуседмична домашна карантина за граждани, които се завръщат в страната от 19 държави - членки на ЕС, където "е малък рискът от заразяване с коронавируса".


От днес предпазните маски в Словакия са задължителни само при разговор с други хора навън, а също така в обществени помещения и в обществения транспорт. Те вече може да не се използват в офисите, ако е осигурено минимум двуметрово разстояние между служителите.


Словакия разрешава от днес и свободните пътувания до и от 16 страни - членки на ЕС, включително България, епидемиологичната ситуация в които не буди опасения у медиците. Миналата седмица Словакия вече отвори границите си за съседните Чехия, Австрия и Унгария, припомня ТАСС. Подновяват се пътническите превози с всички видове транспорт до и от европейските държави с минимален риск от заразяване с новия коронавирус.


До момента в Словакия са регистрирани 1531 заразени с вируса, оздравелите са 1402, починалите - 28. Тествани са 190 426 жители на страната с население близо 5,4 милиона, отбелязва ТАСС.

В Перу броят на потвърдените случаи на коронавирус надхвърли вчера 200 хил, съобщи "Франс прес", като се позовава на здравното министерство.


Според най-новите официални данни заразените са 203 736, а починалите - 5738.


Перу, с население от 32 милиона, е втората най-засегната от пандемията в Латинска Америка страна след Бразилия по брой на заразени и трета след Бразилия и Мексико по смъртни случаи от Ковид-19.

Заразените в Германия

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия през последното денонощие нарасна с 318 и достигна 184 861, оповести днес институтът за инфекциозни болести "Роберт Кох", предаде "Ройтерс".


Починали са 18 болни, с което общият брой на жертвите на Ковид-19 в страната достигна 8729 по данни на института.

Над 30 хил. заразени в Бразилия

Бразилия регистрира 1272 смъртни случая, свързани с COVID-19, за 24 часа, с което общият брой на починалите в страната от причиняваното от новия коронавирус заболяване достигна 38 406, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от "Франс прес".


С потвърдени нови 32 091 случая на коронавирус общият им брой вече е 739 503. Експерти обаче смятат, че броят на заразените може би е до 15 пъти по-висок поради липсата на масово тестване в страната с 210 млн. жители, отбелязва агенцията.


Коронавирусът по света: Москва увеличи със 177% броя на починалите през май (хронология)

© Associated Press


Оздравели са 311 064 пациенти, от които 21 024 през последното денонощие. Бразилия е на второ място в света по брой потвърдени заразени с коронавируса и на трето по смъртни случаи от COVID-19.


Междувременно съдия от Върховния съд на Бразилия вчера нареди на правителството на президента Жаир Болсонаро да възобнови публикуването на пълните данни за коронавируса в страната, включително общия брой на смъртните случаи. В петък здравното министерство спря да публикува на сайта си общия брой на потвърдените случаи на коронавирус и починалите от COVID-19, ограничавайки информацията само до данните за деня. Здравни експерти, депутати и юристи упрекнаха правителството, че се опитва да скрие размерите на пандемията.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (43)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4171 Неутрално

  Май това е рекорд дори спрямо заразените в САЩ ! Бразилия напълно е загубила контрол над заразата с китайския вирус ! Ние свалихме всякакви ограничения, но и при нас заразените започнаха стабилно да нарастват......

 2. 2 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Да, ама някакси Бразилия си звучи прекалено отдалечено от нашия свят.

 3. 3 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 141 Неутрално

  Мангъров одобрява Бразилия.

  Също така, до колкото слушам теориите му обича да се сблъсква с вируси за които няма лек и ваксина. Предлагам да пуснем Ебола и да я преболедуваме всички па да видим кой го може и кой не!

 4. 4 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2582 Неутрално

  Да, ама някакси Бразилия си звучи прекалено отдалечено от нашия свят.
  —цитат от коментар 2 на T.M.


  На един полет отдалеченост.
  Светът се смали!

 5. 5 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3231 Неутрално

  Да, ама някакси Бразилия си звучи прекалено отдалечено от нашия свят.
  —цитат от коментар 2 на T.M.


  И нашите мангърсаряни ни убеждават, че всичко е заради Божков. Иначе такова нещо няма.
  В Бергамо, дето изпука толкоз народ, едва сега преболедувалите преминават 50%.
  Ако такова нещо стане тук, никой няма да признае после: "Искахме си мачовете, моабетите и гръцкото море".

  Еретик
 6. 6 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Неуморни са броячите.

 7. 7 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Политиката е като коронавирусната инфекция.
  Трябва поне 70 % да са в затвора, за да се имунизираме срещу корупция.
  Или да пишем по форумите, че корупция(вирус) няма.

 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6027 Любопитно

  Проф. Кантарджиев: Мерките сигурно ще се удължат - нищо ново и страшно, надценихме хората

  [email protected]
 9. 9 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Мангъров одобрява Бразилия.Също така , до колкото слушам теориите му обича да се сблъсква с вируси за които няма лек и ваксина. Предлагам да пуснем Ебола и да я преболедуваме всички па да видим кой го може и кой не!
  —цитат от коментар 3 на Соколов


  " Не мога да дишам!"

  Тези думи на заразения с Коронавирус Флойд вдигнаха света на крак!

  Ето от Ройтерс
  U.S.JUNE 4, 2020 / 1:17 PM / 5 DAYS AGO
  George Floyd was infected with COVID-19, autopsy reveals

  И в тръмпова Америка , в брекзитна Британия , в популисто управлявана Бразилия - има безброй случаи!

 10. 10 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 477 Весело

  ми като там си имат доналдсон трумпиньо, така ще е !

 11. 11 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 474 Весело

  До коментар [#9] от "simChо":

  И в тръмпова Америка , в брекзитна Британия , в популисто управлявана Бразилия - има безброй случаи!
  —цитат от коментар 9 на simChо


  Вярно е ;-) А виж как добре се справят Ватикана, Люксембург и Лихтенщайн...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 12. 12 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 10 Неутрално

  То целта е ясна хората да станат мулета да си се Маскират а така или иначе показаха че Мисленето не е силната страна на Човешкото същество и по този начин се прави Стадото едната Овца като тръгне и всички си я следват. Човекът така или иначе е в упадък умствено и със слаба психика и му е по лесно да се каже какво да прави и тои да си слушка .

 13. 13 Профил на ellkano
  ellkano
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На тези им се разказва играта... Само може да се радваме, че не сме на този хал.

 14. 14 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 310 Неутрално

  [quote#5:"Костадин Иванов"][/quote]

  А помниш ли , как се надигнаха зарад пусти негър - ковиднозаразения Флойд от Минеаполис!

  А тоа - не само ,че не спазвал самоизолация , ами и в състояние на вирусоносителство е джиткал насам-натам да си купува пиячка , и без маска , и без нищо
  Че заразява старци и ще измрат , като пилци - не му пука!
  Ще изгорят като съчки!

  Ама то - пияна работа - не се и замислят тез хора!

  "Съчки събирам!
  Земи огън- запали ги! Направи ги пепел! " и то по целия свят бяха така!

  За да не паднат по-долу , решиха да му подражават , че и в София спретнаха заразителни прояви - бяха се стълпили по Витошка , и пак без маски , без дистанция на тълпа огромна - и пак не им пука!

 15. 15 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 327 Неутрално

  Болсонаро дълго време отричаше въобще да има опасност.

  В едно интервю като му напомниха за броя смъртни случаи за деня той каза: "И аз какво да направя."

  С популисти на власт, толкова.

 16. 16 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 310 Неутрално

  ми като там си имат доналдсон трумпиньо , така ще е !
  —цитат от коментар 10 на mekarshalev


  Така ще е!
  Орбан ми липсва - да се пише за него - как е изтървал коронавируса!

  Иначе всички популисти са еднакви - виж ги!

  Пък и замислял ли си се , защо малцинствата боледуват повече от Ковид-19

  Да едната истина е , щото расизъм и Тръмп и популистите не се грижат за тях!
  Ама го има и Джордж Флойд - дето е бил заразен Э а не си е стоял у тях самоизолиран и не е спазвал дистанция !

  После -

  "Не мога да дишам" - ми не можеш зер!
  Коронавирус!

  А вие не вярвахте!

 17. 17 Профил на Rodrigo
  Rodrigo
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Може пък Болсонаро да провежда някаква извратена стратегия за естествено прочистване на фавелите и по този начин да нанесе мащабен удар върху кражби, убийства и наркоразпространение по подобни ЖК-та на Рио и Сау Паулу, знае ли човек...

 18. 18 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Болсонаро дълго време отричаше въобще да има опасност.В едно интервю като му напомниха за броя смъртни случаи за деня той каза: "И аз какво да направя."С популисти на власт, толкова.
  —цитат от коментар 15 на dpnps


  Популистите не си мръднаха и пръста!

  Ей такива като Джордж Флойд в Минесота - с лопата да ги ринеш!

  А вземат ли се мчерки - не!

  "Не мога да дишам" - то оставаше и да можеш!
  А резултатът - още един човек си отиде от Корона вирус - в Минесота!
  Що- щото били негри , и да нямало било обвинения в расизъм!
  А вирусът си убива!

 19. 19 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  Брей какви са ти лаборатории в бедна Бразилия, които могат да обработят толкова проби за 1-2 дни? Уникално.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 20. 20 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 310 Неутрално

  На тези им се разказва играта... Само може да се радваме, че не сме на този хал.
  —цитат от коментар 13 на ellkano


  При нас е Демокрация и стабилно правителство!

  Много ясно че Ковид-19 не би ни ударил така зловещо - както би ударил популистка държава!

 21. 21 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 284 Весело

  Хей, да се не уплашите- умрелите лъжат, вирус нема (ツ)

 22. 22 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Епидемията в Бразилия придобива ужасяващи размери и това е само заради бездействието на правителството и най-вече на президента. Бразилците май наистина ще преболедуват масово и ще придобият стаден имунитет, разбира се тези, които оцелеят. Смятам обаче, че президента ще получи много минуси.

 23. 23 Профил на eoa34646355
  eoa34646355
  Рейтинг: 8 Весело

  балсамарката няма ли да реве пак че излиза с голи гърди като мъж срещу вируса?

 24. 24 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1729 Любопитно

  Нали уж слънцето и вискоките температури щяха да спрат коронавируса?

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 25. 25 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Излезе изследването от Бергамо. 57% с антитела.
  Колкото до Бразилия, това е 210 милионна страна от една страна. От друга, както каза президентът им, ако бъдат затворени вкъщи бразилците, безредиците в Щатите ще изглеждат като сблъсък между тичащи деца в детска градина, спрямо тези, които ще последват в Бразилия. И понеже тук харесват имената, ще го кажа така, ако послушат Мутавчийски, ще умрат в пъти повече, отколкото ако послушат Мангъров.

 26. 26 Профил на stanimirkou
  stanimirkou
  Рейтинг: 463 Неутрално

  На мен леко ми писва да ме облъчват с това.

 27. 27 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4433 Любопитно

  До коментар [#15] от "dpnps":

  Точно така беше. Крайно десния Болсонаро се провали тотално в Бразилия по отношение на пандемията с COVID-19. Същата работа и с неговата дружка Тръмпи. А челната тройка в тази негативна класация е за Борката Джонсън във Великобритания (друг дружка на Тръмпи).

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 28. 28 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 284 Весело

  Всеки има исконното, всеобщо, неотменно, демократично, свещенно право да се короняса (ツ)

 29. 29 Профил на stefania.genova
  stefania.genova
  Рейтинг: 439 Неутрално

  На мен леко ми писва да ме облъчват с това.
  —цитат от коментар 26 на stanimirkou


  Горкият той, облъчен. Сам ли влизаш в интернет?

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  Гъсто населени големи градове, какво друго да се очаква.

 31. 31 Профил на ausbilder
  ausbilder
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Брей какви са ти лаборатории в бедна Бразилия, които могат да обработят толкова проби за 1-2 дни? Уникално.
  —цитат от коментар 19 на Darcas


  Бразилия има брутен вътрешен продукт за 2018 от 1,869 трилиона USD. Бая лаборатории могат да си позволят.

 32. 32 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Хей, да се не уплашите- умрелите лъжат, вирус нема (ツ)
  —цитат от коментар 21 на balgariez


  "Не мога да дишам " - нека смъртта на Джордж Флойд от Минеаполис е на съвестта им!
  Човекът почина в болница!


  "Не мога да дишам " - милиони излязоха по улиците на света , с това припомняне за заразеният с коронавирус Джордж Флойд от Минеаполис !

  И вижте как е - в щатите в които са на власт Демократите и губернаторите са от Демократичната партия - няма много Корона вирус!
  В държавите и щатите в които са на власт популистки правителства , републиканците и разни ксенофоби - там няма демокрация , има много коронавирус , по улиците има военни камиони , там се спират мигрантите и афро-инженерите със стени , там умнокрасивостта и ляволиберализмът са опозиция!

  Хак им е да ги бие Короната!

  А те що са популисти , що не рачат мигранти , що са против Истанбулската , що не дават правдини за джендърите що ядосват Благия Старец с глупости - да мрат сега!

 33. 33 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Всеки има исконното, всеобщо, неотменно, демократично, свещенно право да се короняса (ツ)
  —цитат от коментар 28 на balgariez


  Иде ми на ум за Джордж Флойт от Минеаполис!

  Заразен с Ковид-19 - не спазва самоограничения , джитка насам-натам , няма никаква маска и не му пука , ходи вечерта да си купува пиячка с некви 20 долара там , отива близо до полицаите

  И ако си служител на реда , или си в магазин , или си таксиздджия , или просто си жител на Минеаполис - как ще се опазиш от такива , като Джордж Флойд ?

  А се намериха хора - даже и в София - да приемат подобно поведение , да издигат Джордж Флойд за знаме!

  " Такова поведение ще зарази майките и бащите ни ?
  Ще пречи на Мерките на Генерал Бойко Борисов и генерал Мутафчийски ?
  Бе стига глупости бе - няма никакъв Ковид - това го е измислил Чърчил в 18 година! Джордж Флойд много хубаво е бил , човекът без маска и не се е спирал да джитка та да си купува качествено пиене !
  Да е с маска и да си стои в къщи ог, раничава неговите права! Та те искат подобно нещо и от ромите - а то няма Ковид! Значи е лъжа , за да ги ограничават!
  Айде да сме всички на митинг в София! "


  А други хора - чинно си спазват ограниченията и за всичко слушат Генералите каквот кажат на Брифинга - два мъжкаря , два другаря!


  Два свята - единият е излишен!


 34. 34 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Гъсто населени големи градове, какво друго да се очаква.
  —цитат от коментар 30 на Роси


  Бе не е до гъстота- до начин на живот е!
  Ей в Минеаполис!

  " Не мога да дишам!"

  Тези думи на заразения с Коронавирус Флойд вдигнаха света на крак!

  Ето от Ройтерс U.S.JUNE 4, 2020 / 1:17 PM / George Floyd was infected with COVID-19, autopsy reveals

  аразен с Ковид-19 - не спазва самоограничения , джитка насам-натам , няма никаква маска и не му пука , ходи вечерта да си купува пиячка с некви 20 долара там , отива близо до полицаите

  И ако си служител на реда , или си в магазин , или си таксиджия , или просто си жител на Минеаполис - как ще се опазиш от такива , като Джордж Флойд ?

  А се намериха хора - даже и в София - да приемат подобно поведение , да издигат Джордж Флойд за знаме!

  " Такова поведение ще зарази майките и бащите ни ?
  Бе стига глупости бе - няма никакъв Ковид !
  Айде да сме всички на митинг в София! "

 35. 35 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 310 Неутрално

  " Не мога да дишам!"

  То оставаше и да можеш!
  Корона , баце!

  Било лек грип ли ??
  Ти да видиш!

  Ама който не се спира по цял ден , все ходи да си купува пиене с некакви 20 долара , не носи маска - понякога му се и връща!

  "Що тъй стана" ??
  Ми щото тъй!

 36. 36 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  Мангъров одобрява Бразилия.Също така, до колкото слушам теориите му обича да се сблъсква с вируси за които няма лек и ваксина. Предлагам да пуснем Ебола и да я преболедуваме всички па да видим кой го може и кой не!
  —цитат от коментар 3 на Соколов


  Мангъров просто е хвали-пръцко.

  У нас няма лаборатория от 4-ти клас BSL и затова у нас никой не работи с вируси като Ебола - просто нямаме инфраструктура за това. Не само не можем да обслужваме такива болни - ние дори не можем да работим с проби от такива болни.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 37. 37 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 310 Неутрално

  До коментар [#15] от "dpnps":Точно така беше. Крайно десния Болсонаро се провали тотално в Бразилия по отношение на пандемията с COVID-19. Същата работа и с неговата дружка Тръмпи. А челната тройка в тази негативна класация е за Борката Джонсън във Великобритания (друг дружка на Тръмпи).
  —цитат от коментар 27 на Иво


  И Орбан не може да не е оплел конците - ама крие!
  Където има популисти и десни - яко ковид!

  Където е умнокрасивщина и са леви във властта - няма никакъв ковид , а има правдини за клетите джендъри!

  Виж и щатите на републиканците - всички мрат и навред има военни камиони по улиците!

  Виж при демократите - има права на човека навсякъде , някой някъде свири "Лунната соната" , няма полиция , няма милиция , ковид не плаши никого и ще се радват на труда си хората и ще се обичат - като братя!

  Като гледат всичко ставащо - на следващите избори българите не може да не пуснат масово за Радан!

 38. 38 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Военни камиони по улиците на Русия!

  https://www.youtube.com/watch?v=vJtdAFe_b6w />
  А в тръмповата Америка умря още един вирусоносител!

  Джордж Флойт от Минеаполис!

  Ето от Ройтерс U.S.JUNE 4, 2020 / 1:17 PM / George Floyd was infected with COVID-19, autopsy reveals

  Заразен с Ковид-19 - не спазва самоограничения , джитка насам-натам , няма никаква маска и не му пука , ходи вечерта да си купува пиячка с некви 20 долара И ако си служител на реда , или си в магазин , или си таксиджия , или просто си жител на Минеаполис - как ще се опазиш от такива , като Джордж Флойд ?

  А се намериха хора - даже и в София - да приемат подобно поведение , да издигат Джордж Флойд за знаме!

  " Такова поведение ще зарази майките и бащите ни ?
  Бе стига глупости бе - няма никакъв Ковид !
  Айде да сме всички на митинг в София! "

  " Не мога да дишам!"

  То оставаше и да можеш!
  Корона , баце!

  Било лек грип ли ??
  Ти да видиш!

 39. 39 Профил на venziko
  venziko
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Коронавирусат продължава да коси човешки животи по цял свят.за съжаление управляващите ще пожертват хората заради бизнеса.парите се оказват по важни от живота на хората.

 40. 40 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Норман гранта де го, стинки капят под тази статия, центове и стинки за рикия...

 41. 41 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Коронавирусат продължава да коси човешки животи по цял свят.за съжаление управляващите ще пожертват хората заради бизнеса.парите се оказват по важни от живота на хората.
  —цитат от коментар 39 на venziko


  Десните управляващи - популисти и ксенофоби!
  Враговете на умнокрасивската Тутраканска селищна система!

  В популистка Бразилия , в путинова Русия , в тръмпова Америка , в брекзитна Британия - навсякъде ужаси и смърт!

  Не може да е много по-различно и да е иначе и при Орбан!
  За него не пишат ама просто не му е дошъл реда

  Видяхте ли как сутринта мълчаха за Русия - ама като им казахме за военните камиони - и одма сложиха и Москва!
  Невероятно оперативна работа на Редакцията на Дневник!

  Коронавирусът ги коси , ли коси!
  А в ляволибералните държави е съвсем обратното!
  Хем има съвсем малко корона , хем и на джендърите са им дадени пълни правдини!

  А в Минеаполис!

  " Не мога да дишам!"
  Не можеш зер!
  Корона!
  Къв ти " лек грип "

  Тези думи на заразения с Коронавирус Флойд вдигнаха света на крак!
  Ето от Ройтерс U.S.JUNE 4, 2020 / 1:17 PM / George Floyd was infected with COVID-19, autopsy reveals

  Заразен с Ковид-19 - не спазва самоограничения , джитка насам-натам , няма никаква маска и не му пука , ходи вечерта да си купува пиячка с некви 20 долара там
  Картинка от тръмпова Америка!

  И ако си служител на реда , или си в магазин , или си таксиджия , или просто си жител на Минеаполис - как ще се опазиш от такива , като Джордж Флойд ?

  А се намериха хора - даже и в София - да приемат подобно поведение , да издигат Джордж Флойд за знаме!

 42. 42 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  А в Масква въпреки всичко юни ще бъде май и ще има парад , а после "обнуляване" на вожда.

 43. 43 Профил на lsz5764o393
  lsz5764o393
  Рейтинг: 8 Неутрално

  СЗО е политически орган, не здравен. Редовно си плюят на сурата и обслужват политически интереси, не им пука за развитието на пандемията, така че казаното от тех не бива да се приема сериозно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK