ОИСР: За България се задава най-тежката криза от Жан Виденов насам

ОИСР: За България се задава най-тежката криза от Жан Виденов насам

© Цветелина БелутоваБългария е изправена през 2020 г. пред най-сериозното свиване на икономиката от края на 90-те години. Ако епидемията от коронавируса бъде приключена в края на лятото, свиването ще е 7.1% и това е положителният сценарий. В случай че до няколко седмици това не се случи и наесен има втора вълна от заразата, икономиката ще потъне с 8% през тази и с още 0.3% през следващата година.


Безработицата ще се удвои спрямо края на 2019 г. до 8%, а "бързо възстановяване не изглежда вероятно предвид продължаващите мерки за социално дистанциране, недостатъчно защитените от кризата домакинства, постоянната несигурност и слабото търсене на български стоки и услуги в чужбина, особено в Европа".


И при двата варианта - една или две вълни на пандемията - възстановяването на българската икономика до нивото от края на 2019 г. няма да приключи догодина. При втора вълна излизането от кризата може да отнеме години наред

И при двата варианта - една или две вълни на пандемията - възстановяването на българската икономика до нивото от края на 2019 г. няма да приключи догодина. При втора вълна излизането от кризата може да отнеме години наред
Това се казва в разпространена на 10 юни прогноза за България на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. ОИСР е представяна често като клуб на най-развитите и перспективни икономики и българското правителство се стреми към членство в него, подкрепяно открито от САЩ.


Организацията препоръчва засилване на социалните помощи на държавата в момент, когато при очакван сериозен бюджетен дефицит тази седмица правителството вложи десетки милиони левове в помощ на Първа инвестиционна банка, като увеличава капитала на ББР от вече отпуснатите 700 млн. лв. Иначе тази банка е създадена да помага на средния бизнес в страната.

  • Ето ключови моменти от доклада за България:
  • - Макроикономическите политики в отговор от българското правителство на пандемията са по-малко решителни в сравнение с много страни от ЕС, казват още от ОИСР. Основната причина са слабите фискални действия, както и ограниченията на валутния борд. Бюджетните антикризисни мерки се равняват едва на 1.3% от БВП.
  • - Още подпомагане на фирми и домакинства е наложително, особено ако се появи втора вълна на заразата. "Ниското ниво на публичния дълг предоставя фискално пространство за по-мащабен отговор на кризата.
  • - Разходите за здравеопазване са ниски и трябват още средства там заради относително малкото ресурси и за подготовка за потенциална втора вълна на пандемията. Има легла в интензивните отделения, но не достигат медицински персонал и лични лекари.
  • - Приоритетно трябва да е разширяването помощите за безработица и целенасочена социална подкрепа, както и воденето на активна политика в подкрепа пазара на труда, защото в момента обхватът им е малък.
  • - Нужно е засилване подкрепата за ликвидност на фирмите с цел избягване фалит, както и помощ за възстановяване на бизнеса.

Според оптимистичния сценарий за България частното потребление за 2020 г. ще е -6.5%, след като миналата година отчете повишение от 5.8%. Това превръща правителството в още по-голям фактор за движението на икономиката и прогнозата е, че ръстът на държавното потребление ще се забави до 4.5% (приблизително до нивото от 2017 г.)


При рязко свито външно търсне износът на български стоки и услуги ще намалее тази година с 6.3% Така на бизнеса и държавата остава основно да разчита на вътрешно потребление. Но то като цяло ще се свие с 5.6% (след ръст от 3.8% миналата година) и ще започне да расте с под 2% догодина. Тук е и обяснението за очакваното свиване с 3% на вноса на стоки и услуги в България през 2020 г.


Юнският доклад на организацията за последиците от COVID-19 е изпъстрен с тревожни предупреждения:

  • - световната икономика ще отчете най-големия срив в мирно време от 100 години насам
  • - рецесията ще е 6% от световния БВП, а догодина ще има растеж 5.2% - бързо възстановяване, но при условие че не се повтори вълната от коронавируса; това означава, че за завръщане към нивото от 2019 г. може да има надежда чак за 2022 г.
  • - лошият сценарий със загуба на контрол над пандемията предвижда свиване на глобалната икономика със 7.6% и растеж от 2.8% през 2021 г.
  • - САЩ - най-голямата икономика в света ще се свие тази година със 7.4%, а растежът ѝ догодина ще е 4.1%; при лош сценарий рецесията ще е 8.5%, а догодина ще се отбележи растеж само 1.9%.
  • - еврозоната се е отправила към рецесия от 9.1% през 2020 г. и растеж 6.5% през 2021 г.; при изпускане контрола над епидемията свиването ще е 11.5% и ръст 3.5% догодина
  • - Великобритания, която вече не е член на ЕС и все още договаря отношенията си, след като на 1 януари напусне единния пазар, ще се свие тази година с 11.5%, последвано от бърз "отскок" от 9% догодина; но при лош сценарий данните са за рецесия 14% сега и ръст 5% през 2021 г.

ОИСР обръща внимание на твърде малкия дял от БВП на антикризисните мерки в сравнение с това, което правят други държави в ЕС. От изчислението са изключени помощите за българите в пенсионна възраст

ОИСР обръща внимание на твърде малкия дял от БВП на антикризисните мерки в сравнение с това, което правят други държави в ЕС. От изчислението са изключени помощите за българите в пенсионна възраст


"До края на 2021 г. загубата на доходи ще надхвърли тази от всяка друга рецесия през последните 100 години (като не броим времената на война) с мрачни последици за хора, фирми и правителства", казва Лоурънс Буун, която е главен икономист на ОИСР.


В увода на юнския доклад Буун призова правителствата да не странят от разходи, финансирани и с взимане на кредити, ако трябва, в подкрепа на инвестициите и работещите с ниски доходи. Мерките, които ще се вземат, ще оформят икономическите и обществените перспективи до 2030 г., казва организацията.


"Докато безработицата е висока, инфлацията е ниска, а икономическата дейност е потисната, ще бъде наложително и приемливо воденето на монетарна политика на по-високи разходи и трупане на публичен дълг", обяснява още Буун. Не му е сега времето да се раздухват пламъците на търговски войни и правителствата трябва да си сътрудничат за лекуването от коронавируса и изработването на ваксина срещу него, допълва ОИСР.

Ключови думи към статията:

Коментари (121)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2848 Неутрално

  Доста розови прогнози? Само 8% рецесия и безработица? И безпочвено оптимистични предложения държавата да подпомагала социално?

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3247 Любопитно

  "- САЩ, най-голямата икономика в света, ще се свие тази година със 7.4%, а растежът ѝ догодина ще е 4.1%; при лош сценарий рецесията ще е от 8.5%, а догодина ще се отбележи растеж от семо 1.9%.

  - еврозоната се е отправила към рецесия от 9.1% през 2020 г. и растеж от 6.5% през 2021 г.; при изпускане контрола над епидемията свиването ще е от 11.5% и ръст от 3.5% догодина"

  Нашите мутри още си харчат крадените милиони и не могат да осъзнаят какво е цунамито, което приближава към икономиката ни.......

 3. 3 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  Искат да взимаме кредити и да им плащаме лихви!!
  Категорично съм против!

  Вноса се свива почти два пъти повече от износа, което е добре за икономиката ни. Като прибавим и стотиците милиони, които ще останат в България, заради нежеланието да се пътува в чужбина, положението няма да е толкова лошо!

  Любовта ще спаси света!!!
 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  СвИкналЕ сме. Не мое а ни уплаши.

 5. 5 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 45 Весело

  Сега е време за стабилност повече от всякога.
  Хората трябва да проявят разум и да не се поддават
  на революционните лозунги идващи от олигарси,
  фондации и антидържавни кръгове.

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3247 Любопитно

  До коментар [#3] от "hope":

  " Вноса се свива почти два пъти повече от износа, което е добре за икономиката ни. Като прибавим и стотиците милиони, които ще останат в България, заради нежеланието да се пътува в чужбина, положението няма да е толкова лошо!"

  При стагнация в цяла Европа как по - точно си мислиш, че износа ни също няма да пострада и то драстично ? Мина времето на икономическия бум ! От тук нататък сме в рецесия, която може да прерасне и в криза !

 7. 7 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 288 Любопитно

  8% спад е нищо, при Костов колко беше?

 8. 8 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  До коментар [#6] от "samoedin":

  Ами виж цифрите. Вноса се свива с 31%, а износа с 21%. Дори в тези 31% да са само коли, пак ще е добре. Хората ще похарчат парите си за друго!

  Любовта ще спаси света!!!
 9. 9 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 728 Весело

  Не може да бъде!Щом ГЕРБ и Борисов бдят над нас, такова нещо е невъзможно!Те са гарант за нашето достойно настояще и светло бъдеще.

 10. 10 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  Време е за Разумно и отговорно поведение и като работещи и като потребители!
  Очевидно е, че предстои рецесия и ръст на безработицата.
  Значи е редно да внимаваме колко , как и за какво харчим.

 11. 11 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 57 Неутрално

  ......"В увода на юнския доклад Буун призова правителствата да не странят от разходи, финансирани и с взимане на кредити, ако трябва, в подкрепа на инвестициите и работещите с ниски доходи..."

  Категорично против тази политика. Крадливи чиновници и политици крадат и раздават пари на поразия и теглят кредити които лично не плащат никога - мерси! Колкото до бедните - младите бедни е крайно време да се образоват. Да се помага само на пенсионерите а не на всички (вкл. и циганите)

  Колкото до кризата при Жан Виденов - това си беше чист вътрешен преврат. Големите кражби (около 140 млрд. $) станаха при масовата приватизация на Костов. Омразният днес Лукойл беше продаден за 100 млн. $ (само 83 млн $ реално платени).

 12. 12 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Съмнителна работа е оценката. С над два добри месеца за първото тримесечие и над един лош месец за второто, а свиването за първото тримесечие изглежда по-малко от второто... На всичкото отгоре юни е туристически месец...

 13. 13 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3409 Неутрално

  Задава се?! Ха, ние сме в постоянна криза от 2009г. В началото беше виновен Станишев, после посочиха Костов, а днес - корона вируса. За утре ще измислят нещо друго - Божков, Василев, Златев. Само крадливия мадридски дедо не е виновен. Щото направи от тиквата генерал.

 14. 14 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  За кой криза бре? А, верно бе, Баце я закъса, ще продава къщата в Барселона. Ама пък Севдичка е добре, тъкмо навреме се уреди с палатче. И Цекото не е зле, капитал ще има, а пък парите ще изчезнат. Сараите са стабилни, 200 метра незаконно защитно кейче си имат. И една златна ТЕЦ, за всеки случай. Прасчо няма да го мислим, по Баце отдавна е разпродал всичко и е в Дубай. Да се утешава при Черепа.

  Мили родни картинки. А стадото блее, ли блее. НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ? Тц, народ вече няма.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 15. 15 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Очаквам гербаджийските писачи фалцетно да подкарат някой от рефрените:

  ОИСР са слуги на Радев и Нинова!
  ОИСР клати стабилността и иска да очерни правителството на Борисов, което имаме късмет да ни управлява, за да има магистрала Хемус.
  ОИСР нищо не разбират и не знам защо де натискаме да ни приемат в организацията!

  ОИСР защо не казва, че всички лидери в Европа звънят на Борисов и го питат как се е справил с корона кризата!

 16. 16 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5215 Весело

  Шашкам се кого да слушам, ОИСР или Баце

 17. 17 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1020 Весело

  споко, крадене (още по-яко!) му е цаката !
  но всеки, който не може да Чопне благинки, той тикви ще яде !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3509 Неутрално

  ... Макроикономическите политики в отговор от българското правителство на пандемията са по-малко решителни в сравнение с много страни от ЕС, казват още от ОИСР. Основната причина са слабите фискални действия, както и ограниченията на валутния борд. Бюджетните антикризисни мерки се равняват едва на 1.3% от БВП ...

  Тия в ОИСР не вдяват. Те си ги мислят като по тяхному ...

  А нашето Правителство предприе веднага мащабни и изключително решителни действия. И не се шегувам ...

  - Веднага окупираха публичното говорене и отприщиха тотална пропаганда
  - Прекроиха бюджета и си приготвиха е'ни милиарди
  - Бастисаха Парламента
  - Затапиха устата на Президента
  - Стовариха цената на "мерките" и последиците изцяло връг гърбината на мат'ряла
  - Раздадоха и се подготвя раздаването и преразпределението на милиарди
  - Прокараха и продължават да прокарват закони и законови изменения за широко и дълбоко ограничаване на правата на гражданите и засилване на репресивните правомощия на държавни институции и особено силовият апарат

  Нерешителни ли?
  Решително съпикясаха народеца, че яко ша са мре, и още по-решително посегнаха да го хванат с две ръце за гушата!

  Западняците пак се проявяват като някакви чавдарчета ...

 19. 19 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1427 Неутрално
 20. 20 Профил на ART
  ART
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Точно сега Горанов намери време отново да тормози бизнеса с идиотската Наредба - 18. Заплашва да принудел силово бизнеса да я приложи. Нещо, което е просто неприложимо. Тоя човек, освен че е глупав и самовлюбен, е по-вреден от корона-вируса за българската икономика. Иначе какво го е еня за кризата. Божков се е покрижил и той и децата му да нямат финансови несгоди до края на живота си.

 21. 21 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  Не само в България, но и в Европа и в целия свят икономическата криза ще е жестока.

 22. 22 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1029 Весело

  Икономиката икономична!

  Нещо не виждам цените на имотите да вървят стремглаво надолу, където им е мястото. Сигурно щото бъдещето е розово и бизнеса ще цъфти с 15-те милиарда на ЕС, които ни обещаха.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 23. 23 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1947 Весело

  Искат да взимаме кредити и да им плащаме лихви!!Категорично съм против!Вноса се свива почти два пъти повече от износа, което е добре за икономиката ни. Като прибавим и стотиците милиони, които ще останат в България, заради нежеланието да се пътува в чужбина, положението няма да е толкова лошо!
  —цитат от коментар 3 на hope


  Добре, че не те питат, щото очевидно хал-хабер си нямаш от икономика и финансови пазари.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 24. 24 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#15] от "мики маус":

  Мне, Севда по-скоро е пуснала опорката за партията-майка, закрилница на Гербидж:

  В тези тежки времена "Стабилност" му е майката. Бащи много - кеф ти Барба Ганьос, кеф ти Шиши.

  Всяка година управление на чумата гербидж ще струва след 2-3 години за възстановане, когато някога България се върне към нормалността.

  А при задаващата се жестока криза - Борисов на власт означава двойно повече загубено време. Още едно цяло поколение българи да живеят в най-бедната, най-корумпираната и най-несвободната държава в ЕС и през следващите 10-15 години.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 25. 25 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  Е щото па другите са цъфнали и вързали :)

  Заглавието можеше да бъде "За Светът се задава най-тежката криза от Жан Виденов насам" и пак щеше да бъде вярно. :)

  Ако по време на Жан Виденов кризата си беше само наша, а Светът беше добре. Сега не е баш така.

 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#8] от "hope":

  "Ами виж цифрите. Вноса се свива с 31%, а износа с 21%. Дори в тези 31% да са само коли, пак ще е добре. Хората ще похарчат парите си за друго!"

  Вносът далеч не е само коли - закупуват се много индустриални машини, технологии, внасят се доста селскостопанска техника, но всичко това има смисъл само и единствено, ако изнасяме на свой ред произведената продукция и реализираме някакъв доход ! В случай, че износът ни спада, това обрича цели сектори от икономиката ни на стагнация ! А Европа и предстои оцеляване, пазарите ще се свият сериозно с намаляване на потреблението, така че перспективите не са розови, въпреки че точно сега е сезона на розите.......

 27. 27 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 532 Неутрално

  ......"В увода на юнския доклад Буун призова правителствата да не странят от разходи, финансирани и с взимане на кредити, ако трябва, в подкрепа на инвестициите и работещите с ниски доходи..."Категорично против тази политика. Крадливи чиновници и политици крадат и раздават пари на поразия и теглят кредити които лично не плащат никога - мерси! Колкото до бедните - младите бедни е крайно време да се образоват. Да се помага само на пенсионерите а не на всички (вкл. и циганите)Колкото до кризата при Жан Виденов - това си беше чист вътрешен преврат. Големите кражби (около 140 млрд. $) станаха при масовата приватизация на Костов. Омразният днес Лукойл беше продаден за 100 млн. $ (само 83 млн $ реално платени).
  —цитат от коментар 11 на Барба-Ганьос-Тулуп


  +++
  Плюс като ни сравниш с Еврозоната, при нас свиването е по-малко.

 28. 28 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5710 Неутрално

  Затова ли Гумен Речев се е активизирал толкова напоследък? Замирисва му на криза и се е възбудил?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 29. 29 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1029 Весело

  Ний сме свикнали на кризи. Да му мислят другарите на Запад, които са забравили какво е Голяма Депресия и Ваймарска република.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 30. 30 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "За България се задава най-тежката криза от Жан Виденов насам"

  Не, не и не. Заради министър-председателя тогава на БСП 1996 година напуснах България и почнах работа в Германия, премиер Жан Виденов беше по-късно след Иван Костов, аз изгубих чрез спестявани от родителите ми пари за деца през Комунизма към 13.000 лева на 1998 г. стойност.
  Един ден струваше бъгарският лев към щатският долар 4:000 към едно, на следващият ден 5:000 към едно. Понеже социалистите от БСП с премиер Жан Виденов печатаха пари без покритие, за да платят външните задължения на Република България. Имаше стачка на локомовтивистите на централната улица в София, бул. Витоша, трябваше с обиколно през Стара Загора да се прибера в родният ми град. В София имаше тогава масово стачки, навсякъде.

 31. 31 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  До коментар [#26] от "samoedin":

  Дадох пример с колите, защото там спадът е най-голям!
  Тази разлика в темпа на внос е само от полза за нас. Нашите компании работят основно в леката промишленост. Хранителната със сигурност ще има ръст.
  Ако износът спадаше повече от вноса, щеше да е лошо!


  Любовта ще спаси света!!!
 32. 32 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  Пак са хвърляли боб.
  —цитат от коментар 19 на taratanki


  Е ти като корифей ни обясни кое как е. Натрий им носовете на тия!

  SHADOWS of SOFIA
 33. 33 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  Искат да взимаме кредити и да им плащаме лихви!!Категорично съм против!Вноса се свива почти два пъти повече от износа, което е добре за икономиката ни. Като прибавим и стотиците милиони, които ще останат в България, заради нежеланието да се пътува в чужбина, положението няма да е толкова лошо!
  —цитат от коментар 3 на hope


  За първи път няма да почивам на Малдивите, най-вече заради гадния вирус! До сега беше само заради липса на пари.

 34. 34 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  Ний сме свикнали на кризи. Да му мислят другарите на Запад, които са забравили какво е Голяма Депресия и Ваймарска република.
  —цитат от коментар 29 на БМЗ


  Не на мен да ми е добре а на Вуте да му е зле. Ти си гений Бе!

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  От кога ви говоря за предсрочни избори = ТИЯ НЕ СТАВАТ !
  Криза , ковид-19 = отговорността трябва да се подели.
  Сега и от вън ви го казаха ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 36. 36 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1029 Весело

  Ти си гений Бе!
  —цитат от коментар 34 на 2LOOP


  И то балкански гений, г-н Тулуп. Булгар- булгааар.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 37. 37 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Който го е грижа за безработицата в България, да почива в България. И въобще да купува български стоки.

 38. 38 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  България не е изключение.Рецесия покачване на безработицата се очаква в почти всички страни.Дано няма и втора вирусна вълна !!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 39. 39 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  Щом здравеопазването е по-лошо от другите страни, защо заразените българи се върнаха тук да се лекуват, а как се справи Италия или Испания, или дори САЩ. А за кредитите, гласуваха ги в парламента единодушно, а още нямахме сто заразени. Парите пàрят, това го разбраха и Божков, и Цветан Василев, и Галеви, и Меджидиева, а някои не успяха и да разберат - Илия Павлов, Емил Кюлев, Доктора. Да оставим настрани, че парите които трупат едни, ги харчат други, тези, които остават след тях..

 40. 40 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  До коментар [#15] от "мики маус":

  ОИСР не се интересува от нашите махленски политически борби и лъжите на властта, а от фактите

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 41. 41 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  България не е изключение.Рецесия покачване на безработицата се очаква в почти всички страни.Дано няма и втора вирусна вълна !!
  —цитат от коментар 38 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  Искам да се прибера края на август, вече съм бил заразен с Коронавируса, трябваше известно време да убеждавам баща ми, че няма 3 месеца по-късно да го заразя. При мен нямаше никакви признаци, нито кашлица, висока температура, нищо, към 5-6 март 2020 година в автобуса на Фликсбус от Мюнхен към Дюселдорф, в който бях, беше пълен отвсякъде и всеки наоколо кашляше. Седнах на еднп свободно място на първи етаж,първо бях сам, в Щутгарт се качи една жена и седна до моето място, така до спирката летището в Кьолн-Бонн, в близост до Дюселдорф

 42. 42 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Някои приказки трябва да се забрянят в тая държава.

 43. 43 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Защо още не е въведена цензура за приказки които вредят на държавата?

  кои им дава на такива чèрногледци да приказват?

 44. 44 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 481 Неутрално

  [quote#41:"Willi"][/quote]

  Според мен не би трябвало да ти разрешават да се прибереш в България.

  Да кажем не на педерастията!
 45. 45 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 868 Неутрално

  И на тоя фон Борисов разправя как е невъзможно държавата да загуби, купувайки за 5 лева нещо, което се продава за 2.50.

 46. 46 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#41:"Willi"]
  —цитат от коментар 44 на wwwwww
  Според мен не би трябвало да ти разрешават да се прибереш в България.[/quote]

  Баща ми не ме искаше през средата на Юни 2020 г., въпреки че имаше евтини полети на Райън Еър. Говориме за него началото на Септември 2020 г.. Да се разберем, аз не съм вече болен от Коронавируса, имам имунитет.

 47. 47 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Във всяка държава прогнозите не са хубави.
  И тези графики за икономиката ги има навскъде. Тук са дадени две графики, в някои държави дават повече графики.
  Ще е глад и мизерия.

  Анатема на комунизма!
 48. 48 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  Не трябва да се съгласяваме на заеми, за да плащаме заплатите на държавните служители и да ремонтираме пътища.

  Все едно някоя търговска банка да ни пробута потребителски кредит, за да си купуваме храна. Не сме толкова зле!

  Любовта ще спаси света!!!
 49. 49 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  До коментар [#35] от "dark'star":

  И в други държави кризата се използва за да се разместят политическите пластове, но още не знам някъде да е станало. Самите хора няма да искат сега хем пандемия, хем политическа криза.

  Анатема на комунизма!
 50. 50 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4219 Неутрално

  До коментар [#2] от "samoedin":

  "мутрите" са наясно с едно, те няма да загубят много защото пак истински пострадавшият ще е средният законопослушен гражданин

 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  До коментар [#46] от "Willi":

  777?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  [quote#41:"Willi"]
  —цитат от коментар 44 на wwwwww
  Според мен не би трябвало да ти разрешават да се прибереш в България.[/quote]

  —-/

  И защо? Пълни глупости, нали е здрав.
  Ако, искате преболедувалите да ги заточаваме някъде!


  Любовта ще спаси света!!!
 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4221 Неутрално

  "ОИСР: За България се задава най-тежката криза от Жан Виденов насам"

  Силно плашеща прогноза!

 54. 54 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  Във всяка държава прогнозите не са хубави.И тези графики за икономиката ги има навскъде. Тук са дадени две графики, в някои държави дават повече графики.Ще е глад и мизерия.
  —цитат от коментар 47 на anonim440  —-

  Няма да има глад и мизерия бе хора. Имаме пари. Само виж в НСИ колко харчим за почивки и екскурзии извън България, в търговските банки има пари..въпросът е хората да ги харчат, защото ако продължава темпа на заразяване, пак ще се заврем в домовете си.
  До края на годината ще има ваксина!!!!!

  Любовта ще спаси света!!!
 55. 55 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#41:"Willi"]
  —цитат от коментар 44 на wwwwww
  Според мен не би трябвало да ти разрешават да се прибереш в България.[/quote]

  Мислиш ли, че трите месеца от 5-6 март са невалидни. Аз обичам баща ми от всичко на света и не искам да му вредя. И той ме обича.

  Ако трябва, на 2 септември ще нося маска на лицето, като се видим на летище София. Маскарадна маска, както я наричам.
  Дано на Черно море водата е топла, надявам се. По-рано не мога да се прибера, ще опитам

 56. 56 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4221 Любопитно

  До коментар [#6] от "samoedin":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Надеждата на България са очакваните милиардите от ЕС за справяне с кризата , която е породена от корона-вируса!Но съм вътрешно убеден , че тези колосални пари ще бъдат изпокрадени и няма да имат очаквания ефект за нашата икономиката!

 57. 57 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Логично, все пак управлява в пъти по-глуповат човек от Жан Виденов.

 58. 58 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 319 Неутрално

  Дневника откъде ги намира тия икономически нострадамуси?

 59. 59 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 517 Разстроено

  Правителството, разбирай бай х, няма да си мръдне пръста за подпомагане на малкия бизнес и безработните.
  Според мен, прогнозата за 7% спад в икономиката и 8% безработица са нереално ниски.
  Прогнозирам 11% спад и към 20% безработни, към октомври.
  Ако падне правителството, има надежда за по-ниски проценти.
  Дано да греша, но едва ли.

 60. 60 Профил на vlq37647807
  vlq37647807
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Искат да взимаме кредити и да им плащаме лихви!!Категорично съм против!
  —цитат от коментар 3 на hope


  И този сайт с радост рекламира тази прогноза на ОИСР.
  Дано осъдят групата на Дянков, Трайков и Олигарха!

 61. 61 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2331 Неутрално

  Кой разбира от ТЕЗИ таблици !? Има толкова много ПИАР експерти , ще се каже че нещата са ОБРАТНИ ..и всичко ще бъде ОК.

 62. 62 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Аз бих добавил още една препоръка:
  - Управлявагщата ни "хунта" да намали краденето с поне 50%.
  Тогава сигурно ще се възстановим по-бързо.
  - А пък изобщо ако спре да краде (пълни глупости!), можем да се надяваме да стигнем нормалните държави след десетина години.
  Но най-вероятно краденето ще продължи на 100%, а ние ще се влачим на опашката още десетилетия.

 63. 63 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Щом ни чака Жан-Виденова година, значи догодина трябва да дойде Костов да вдигне на крака икономиката ни.

 64. 64 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#60] от "vlq37647807":

  На тази прогноза за България мога да кажа само хахахаха:)
  И се аргументирам желязно: До преди една седмица по мярката 60/40 бяха изплатени смешните 73 милиона. Безработицата се закрепи на 7% и намалява.
  Което очевидно в момента има малко субекти искащи и търсещи помощ от държавата.
  А пък ако износът ни спадне със 6,7% за годината ще стана Хасан;)

 65. 65 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2902 Неутрално

  Прогнозите и на оиср, и на ек и сб се закрепиха около тези числа за българия. Ако се отървем само с това, няма да е толкова зле.

 66. 66 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Много притеснителни предложения. Сякаш не са писани за България

  Бог да благослови Америка за България!
 67. 67 Профил на Мълчаливо мнозинство
  Мълчаливо мнозинство
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дневник пак кърти мивки със собствените си интерпретации на новините.

  Внушението сега е че след Виденов идва Костов.

  На баба Меца и се ядат дренки.

 68. 68 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Весело

  До коментар [#65] от "boevbisser":

  Спад на икономиката ще има. Но заглавието е подбрано да внушава, че ще стане като при Жан Виденов очевидна пропаганда.
  Миналата година имаме 6 пъти по-голям БВП от 1997 година.
  А кажи ми възможно ли е да стане като при Жан Виденов. Явно е насочена статията и особено заглавието към определени хора:)

 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7462 Неутрално

  "Бюджетните антикризисни мерки се равняват едва на 1.3% от БВП."
  "Мерките, които се прилагат в момента, са на стойност около 5-6% от целия БВП на България. Понеже пандемията е първата вълна от кризата, стопанската криза ще е втората вълна, имаме готовност и за други мерки, чийто размер може да достигне 10-12% от БВП на страната", обяви Дончев."

 70. 70 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 385 Неутрално

  До коментар [#32] от "2LOOP":

  Без да съм корифей ще ти обясня. Написаното от ОИСР или е изопачено тотално от дневник или и там са същите шарани като тия псевдожурналисти. В написаното няма грам истина и здрав смисъл. ОИСР по-добре да се прекръсти на НАСИР, както са се обосрали. Единствената криза в момента в България е кризата на затворените пазари и липсващи туристи. От там е и срива в БВП. Всичко друго си функционира нормално. Има капитали, бизнесът е готов да рестартира в момента в който пазарите се отпушат. Няма гръмнали банки, няма свръхинфлация. Втора вълна дори и да има като заразени, карантини няма да има, само ще се удължи кризата с пазарите и туристи през лятото няма да има. Работещите в туризма ще трябва бързо да се преквалифицират, което е добре дошло за другите бизнеси.

 71. 71 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3147 Неутрално

  Рецесията е факт....но да се правят съпоставки с КАТАСТРОФАТА Виденов е малко пресилено!!Сега дори при 2 месеца неработещи икономики магазините са пълни,селското стпоанство работи....Производствата бавно се възтановяват и спадът вероятно ще бъде преодолян до 2022...Е ще се наложи ограничение на разходите особено за глезотии като маникюрпрез седмица,почивки в Дубай и трета кола в семейството....Ще се утилизират и някой измислени "професии" и служби.Храненето на тролове също ще се съкрати с 99%....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 72. 72 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Наистина,препоръките не са много разумни.Хората трябва да бъдат подкрепени финансово,но за бизнеса не съм съгласен.Във всичките си коментари съм изхождал от интересите на предприемачеството,защото то е което движи държавите напред.Но не е в интерес на предприемачеството бизнесът да бъде подпомаган сега.Моментът не е подходят,а и държавата ни не е в подходяща кондиция да го прави.Ще произведе само скандали.Тя има много други задачи да решава.

 73. 73 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Бюджетните антикризисни мерки се равняват едва на 1.3% от БВП.""Мерките, които се прилагат в момента, са на стойност около 5-6% от целия БВП на България. Понеже пандемията е първата вълна от кризата, стопанската криза ще е втората вълна, имаме готовност и за други мерки, чийто размер може да достигне 10-12% от БВП на страната", обяви Дончев."
  —цитат от коментар 69 на Роси


  В момента сме края на първата вълна на Коронавируса и началото на втората. Поне при Испанският грип 1918, заболелите от Испанският грип при втората вълна са били в пъти повече от първата.
  Аз съм бил заразен от Коронавируса и излекуван, антитела или каквото там го наричате.Но все още нося маска в хранителният магазин, взаимна защита. Маскарада да продължо напред, скоро ще нося маска на Ку Клус Клан, на негрите в Германия нищо не им дължа

 74. 74 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2902 Весело

  До коментар [#70] от "Oggie Petkov":

  ти имаш ли хабер от макроикономика и как се смята БВП, или така си пишеш, колкото да минава времето. каквото ти виждаш, не е задължително невярно, но гледаш дърветата, а не гората. за да виждаш гората, има нужда ако не от специализирано образование, поне от повече икономическа грамотност.

 75. 75 Профил на Borko
  Borko
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Дали са споменали Жан наистина в прогнозата? Подобни заглавия не отиват на сериозна медия!

 76. 76 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 901 Весело

  СвИкналЕ сме. Не мое а ни уплаши.
  —цитат от коментар 4 на 442


  ______________

  Абе... да се плашат чужденците бе! Ние тук сме свикнАли- кризите ги празнуваме, така да се каже...
  —цитат от коментар 0 на Mapтин Kapбовски


  😂😂😂😂😂

  Цитатът е по памет.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 77. 77 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  При кризата с Жан Виденов изгубих много спестени пари и ми се наложи да емигрирам в Германия, на това на основата получих немско гражданство, беше наистина тъмна част от историята на България.
  Аз не съм българин, макар да говоря български, езика не означава гражданство

 78. 78 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#60] от "vlq37647807":На тази прогноза за България мога да кажа само хахахаха:)И се аргументирам желязно: До преди една седмица по мярката 60/40 бяха изплатени смешните 73 милиона. Безработицата се закрепи на 7% и намалява.Което очевидно в момента има малко субекти искащи и търсещи помощ от държавата.А пък ако износът ни спадне със 6,7% за годината ще стана Хасан;)
  —цитат от коментар 64 на Да вярваме на истината


  +++++++++++++++

 79. 79 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1624 Весело

  До коментар [#65] от "boevbisser":Спад на икономиката ще има. Но заглавието е подбрано да внушава, че ще стане като при Жан Виденов очевидна пропаганда.Миналата година имаме 6 пъти по-голям БВП от 1997 година.А кажи ми възможно ли е да стане като при Жан Виденов. Явно е насочена статията и особено заглавието към определени хора:)
  —цитат от коментар 68 на Да вярваме на истината


  Ти май четеш разсеяно:

  Ето го заглавиято: ОИСР: За България се задава най-тежката криза от Жан Виденов насам

 80. 80 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1624 Любопитно

  До коментар [#32] от "2LOOP":Без да съм корифей ще ти обясня. Написаното от ОИСР или е изопачено тотално от дневник или и там са същите шарани като тия псевдожурналисти. В написаното няма грам истина и здрав смисъл. ОИСР по-добре да се прекръсти на НАСИР, както са се обосрали. Единствената криза в момента в България е кризата на затворените пазари и липсващи туристи. От там е и срива в БВП. Всичко друго си функционира нормално. Има капитали, бизнесът е готов да рестартира в момента в който пазарите се отпушат. Няма гръмнали банки, няма свръхинфлация. Втора вълна дори и да има като заразени, карантини няма да има, само ще се удължи кризата с пазарите и туристи през лятото няма да има. Работещите в туризма ще трябва бързо да се преквалифицират, което е добре дошло за другите бизнеси.
  —цитат от коментар 70 на Oggie Petkov


  Това от тезисите на другаря Тодор Живков ли е заето?

 81. 81 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Много загрижени и наплашени форумколеги !
  А моя въпрос към всички какво следва след като до края на тази година излезе една или повече ваксини против короната която както повече смятат е основна причина за световна криза ?
  Какво , как и колко бързо ще стане в този свят и световното стопанство ? ! ? !

 82. 82 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3723 Неутрално

  До 67:"Мълчаливо мнозинство"....Внушението сега е че след Виденов идва Костов.На баба Меца и се ядат дренки...."

  Има и друго внушение - че гласувалите тогава за Виденов и грам мозък не са добавили в тиквите си. Иначе нямаше да имаме още по-големи разбойници да ни управляват.

 83. 83 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До 67:"Мълчаливо мнозинство"....Внушението сега е че след Виденов идва Костов.На баба Меца и се ядат дренки...."Има и друго внушение - че гласувалите тогава за Виденов и грам мозък не са добавили в тиквите си. Иначе нямаше да имаме още по-големи разбойници да ни управляват.
  —цитат от коментар 82 на historama


  Аз имам частични спомени, не е истина, цяла София беше в стачка, всички наред, и аз от Студентски град с такси стигнаг до гарата, от там с бързият влак към Бургас със спирка в Стара Загора. Братовчедка ми почина в автомобилна катастрофа същият ден, наистина Бог беше срещу нас. Майка ми беше изцяло разрушена. Катастрофа с приятеля и поради висока скорост с лека кола, той почива на място, тя малко по късно в болницата. Трета на нея приятелка получава мозъчно разклащане, тя е била на задната седалка с някъкъв негър до него.
  Видях и ковчега, тя беше бяла и студена. Тя не ме обичаше като неин първи братовчед, но аз нея не бих я убил. Наистина не бих и го сторил, дори да ми казва, "ти не си ебач от класа". Еби си путката майчина, това ми каза за последно, аз се чудех, откъде да почна???
  С нея бяхме заедно на народни танци от училище, тя беше от друго училище, както и аз, но заедно в една зала. Да ти е*а майката курв*на, така ме псуваше, на 14 години. Аз със сестра и нямам нищо общо със смъртта и. Семейството и беше пред разделяне

 84. 84 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2572 Неутрално

  За България се задава най-тежката криза от Жан Виденов насам

  Ужасна перспектива! Но народът сега е по-спокоен, кандидатите да го вадят от кризата не са същите. Още повече, че почти без да усети вече го извадиха от две тежки кризи- тези с бежанците и пандемията.

 85. 85 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Техните проучвания и прогнози са може би най-обективните, които познавам. Който има желание може да посети тяхния сайт и да се убеди.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#83:"Willi"][/quote]

  Всичко наред ли е с тебе?

 89. 89 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 56 Разстроено

  Те Страхлиците докато се Събудят от "Плаш" измислиците ще дойде Мизерия и Глад ама тогава първи ще ревнат но Животеца им ще е Жалък и ненужен

 90. 90 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#83:"Willi"]
  —цитат от коментар 88 на von_seeckt
  Всичко наред ли е с тебе?[/quote]

  Въпроса го очаквах, като си погледнах отговорите назад. Да, добре съм, чуствам се сплендет.

 91. 91 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  До коментар [#37] от "half truth":

  За купуването на български стоки съм абсолютно съгласен. За почивките тук, особено на море съм много резервиран.

 92. 92 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Наистина скоро ще е добре при мен, скоро.

  За бившата ми братовчедка нищо не мога да направя за нея, тя е мъртва, както и приятеля и тогава.
  Загина точно пред църквата, тя беше неверница

 93. 93 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 839 Весело

  Както казваше един съфорумец, "КОЙ е собственик на ОИСР и КОЙ има интерес от такива писания?"

 94. 94 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  СвИкналЕ сме. Не мое а ни уплаши.
  —цитат от коментар 4 на 442  Тези от ОИСР просто се опитват да клатят стабилността, но не са познали . Те не знаят, че срещу тях ще изправят ръст Боко и бездомния министър, а, ако до тях застане и онзи с каскета ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 95. 95 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2572 Весело

  До коментар [#63] от "Fiji":

  "Щом ни чака Жан-Виденова година, значи догодина трябва да дойде Костов да вдигне на крака икономиката ни."

  Викаш, има още нещо за приватизиране? И изгладнели кандидати- колкото искаш.
  Лошо нещо е гладът- в големи количества те докарва до халюцинации.

 96. 96 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3492 Весело

  За страна в която няма истински пазарни отношения е нищо!
  Мутренско/ феодалната икономика не се нуждае от растеж!

  klimentm
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След управлението на комунистите, което беше една половинвековна криза в историята на България, всички кризи и трудности след това са някакви невинни неразположения и ще се преодолеят леко.Кризата при Жан Виденов бе напомняне да не харизваме лекомислено съдбата си на тази отвратителна кръстоска между некадърници и престъпници - комунистите.
  —цитат от коментар 97 на Торбеш


  Аз я преживях в пълната и цялост, мръсотия отдолу догоре
  Бях като баща ми Отечествен фронт, той никога не е бил член на БКП. И аз мразех на тези млади години мразех комунистите, исках да има забрана за тяхната партия. Едва с Доналд Тръмп бях към тяхната парламентарна система.

 99. 99 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#98:"Willi"][/quote]

  Кофти, като беше починала. Майка и, и моята майка, ревяха заедно. Тя беше хубаво момиче, много надута спрямо каквото представляваше, но иначе наред.
  Умря под колата при приятеля си

 100. 100 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 712 Неутрално

  С риск да звуча като типичен балканец, но ние от криза на сме излизали. Кой от финансова, кой от емоционална, кой криза на средна възраст, кой от криза че не може си купи с крадените пари от еврофондове Майбах, щото трябва да чака. Така или иначе толкова голяма част от икономиката ни е светлосива, че за 2 седмици всичко ще се пренастрои я на бартер, я на буркани от село.
  Колкото и да ни злепоставят ОИСР и запада, оцеляващо племе сме си - справяли сме се с какво ли не, една рецесия няма да ни бутне. За разлика от много хора на запад, тук все още семейните връзки значат нещо - бездомни малко хора ще останат, ще го прибере я баба, я дядо, я ще си иде на село. Гладни също няма да останем. Банките и те ще измислят нещо с ипотечните кредити, защото всяка банка предпочита да разсрочи и да прибира по-малко пари отколкото да изкарва жилища на стагниран пазар.
  Естествено ще има случаи, в които на някои хора ще им се разкажа играта, но ще са изключение.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK