База данни с насилници ще предупреждава обмислящите брак в Китай

База данни с насилници ще предупреждава обмислящите брак в Китай

© Associated PressГрад Иу в Източен Китай започва пилотна програма, която ще позволява на жителите да проверят дали партньорът им има история на домашно насилие, преди да се сключат брак.


Според съобщение на официалния уеб портал на града базата данни ще включва информацията за нарушители от цялата страна - лица с присъди, с ограничителни заповеди или задържани заради домашно насилие от 2017 г. насам. Услугата трябва да заработи от 1 юли, съобщава в. "Гардиън".


"В много случаи участващите страни разбират за домашното насилие едва след брака. Чрез създаването на база данни за проучвания партньорите могат предварително да получат тази информация и да обмислят дали да сключат брак", каза пред The Paper заместник-председателят на Женската федерация в Иу Жоу Данинг.
Базата данни е първата по рода си в Китай според Федерацията на жените в Китай. Официалните лица уверяват, че са предприети стъпки за предпазване на поверителността на личните данни. Лицата, които използват услугата, трябва да идентифицират както себе си, така и лицето, с което имат намерение да сключат брак. Нужно е също заявление от службите за регистрация на брака и подписано споразумение за поверителност.


Онези, които разпространяват или използват информацията в базата данни за каквито и да било цели, различни от сключването на брак, ще "носят правни последици". Потребителите ще могат да използват услугата само два пъти в годината, за да прегледат данните на най-много двама души.


Пускането на базата данни идва на фона на увеличените случаи на домашно насилие в Китай по време на карантината заради COVID-19. Анализатори казват, че инициативата може да бъде ограничена от факта, че много случаи на домашно насилие остават недекларирани, а много други отпадат в съда. Полицията също често не открива преписки по подобни оплаквания.


През 2015 г. Китай прие първия си закон за домашно насилие, предоставяйки защита на партньорите, но други мерки заплашват да подкопаят въздействието му. Наскоро приет граждански кодекс изисква двойките да преминат 30-дневен период на "размисъл", преди да се разделят, което според критиците излага на риск жертвите на домашно насилие. Защитниците на закона заявиха, че правилото няма да се прилага при обвинения в домашно насилие.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1628 Разстроено

  Китайски дигитален комунизъм и тотален контрол в чистият им вид!!!
  Следват указания кой за кога кога и как точно да се ожени и кога да го - тра ла ла- на жена си!!!

 2. 2 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  Постоянното мрънкане, манкиране и симулиране на главоболие, включват ли се в домашното насилие?

 3. 3 Профил на Густав
  Густав
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Това би било една противоречива мярка. От една страна за всяка жена е добре да знаеш, дали избраният мъж има "история". От друга страна човек, попаднал в списъка, е дамгосан до живот. Да прокарат закона, след година-две ще се разбере дали позитивите оправдават негативите.

 4. 4 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Тия съвсем го подкараха антиутопично. Ето една книга ама баш по темата https://chitanka.info/book/625-prekrasnijat-nov-svjat

  The best way to predict the future is to invent it.
 5. 5 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Всички врагове на ККП ще бъдат вкарани в този списък. Следващата фаза е ККП да определя двойките.

  The best way to predict the future is to invent it.
 6. 6 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Изглежда като доста интелигентно и ефикасно решение на проблема.

  Реално това прави полицейските архиви частично достъпни за обществеността при определени условия, в името на това да се взимат по-информирани решения.

  Особено дългосрочни решения от този род може да са пагубни за живота ако се вземат прибързано или без достатъчно информация за отсрещната страна.

 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Изглежда като доста интелигентно и ефикасно решение на проблема. .
  —цитат от коментар 6 на dpnps


  На кой проблем :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#7] от "EU defender":

  На проблема с домашни насилници, които се развеждат и женят няколко пъти и всеки път достигат до рецидив.

 9. 9 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#8] от "dpnps":

  Определени от кой? От ККП

  ХАХАХА

  The best way to predict the future is to invent it.
 10. 10 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#9] от "EU defender":

  От органите на реда и социалните органи в съответната държава.
  Това е проблем и на Запад, не само в Китай или в Азия.

 11. 11 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#10] от "dpnps":

  На Запад нямаме такива бази. И слава богу, никога няма да имаме. Това се нарича социално моделиране и е сбъркано, както всичко в китайската ти родина.

  The best way to predict the future is to invent it.
 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  До коментар [#10] от "dpnps":

  Наистина ли не разбирате че в държава в която няма разделение на властите и върховенство на Закона единстрената партия се е превърнала в Големият брат който притежава всички права и ресурси и ги разпределя не според Закона а според интересите на своите кланове и клиентелни мрежи!!!
  Просто е но не е за ----- хора!!

 13. 13 Профил на Фат Ким
  Фат Ким
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Да трябва да има такава база данни за педофили и насилници, едно голямо браво.

  https://youtu.be/PRDwTqH50Z4

 14. 14 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#11] от "EU defender":

  "На Запад нямаме такива бази."

  Хаха

  Що за абсурдно твърдение.

  Всяка държава с работеща съдебна система и органи на реда има такива бази данни. Всеки си има досие, знае се ако е бил осъждан и за какво и така нататък.

  Просто в случая се дава възможност на жени да проверят дали в досието на бъдещия им партньор фигурира едно точно определено престъпление.

  По този начин и мъжете биха били много по-разубедени да исползват насилие у дома знаеки, че тази информация ще е обществено достъпна практически до края на живота им. А има много по-интелигентни методи да се решават домашните проблеми.

 15. 15 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#14] от "dpnps":

  Публично достъпни бази. Не се прави на идиот. Или май не се правиш :)

  "пилотна програма, която ще позволява на жителите да проверят дали партньорът им има история на домашно насилие, преди да се сключат брак."

  The best way to predict the future is to invent it.
 16. 16 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#12] от "selqnin":

  Първо доста от нещата които сте описали могат да се кажат в немалка степен за доста Западни страни, а в доста по-голяма степен за България. Така че точно ние, "безупречните" демократи да размахваме пръсти и да съдим другите по тази тема е малко нелепо.

  Второ, в случая става въпрос за бази данни които така или иначе съществуват в която и да е правова държава (да се абстрахираме за момент от това дали е еднопартийна или не) и тази база данни е отворена частично в името на обществената полза -- по-информирани дългосрочни решения на индивидите в обществото.

  В случая системата цели обществената полза и не виждам защо да не го прави. Да не мислите че е от полза за Китайските управляващи повече хора да са в деструктивна семейна среда.

 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  До коментар [#16] от "dpnps":

  Идеята за обществена полза в условията на китайският дигитален комунизъм е ОКСИМОРОН!!!!!!!!!!

 18. 18 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#15] от "EU defender":

  Вие сте написали цитирам: "На Запад нямаме такива бази."

  Аз ви казах че такива бази данни съществуват и на Запад и това е факт. Няма как да се управлява държава без подобни бази данни.

  Не виждам къде видяхте проблем в това.

  Освен това ако си мислите че работодателят ви на Запад няма как да провери дали сте осъждан или не .. помислете пак. Не случайно на много места е нужно свидетелство за съдимост. Защото тези хора искат да знаят с кого си имат работа. Реално тук са дигитализирали информацията и предоставят една малка част от нея на хора при определени условия. Какво е толкова скандалното в случая.

  Освен това става въпрос за пилотен проект. Ще видят как ще се отрази на статистиката за града и региона и след години ще вземат решение на базата на това. За мен това е доста внимателен подход. И в други страни се практикуват подобни социални експерименти с идеята да се направи сондаж за евентуални бъдещи законови промени и тн.

 19. 19 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#18] от "dpnps":

  Да, като цитираната в статията. Комунистическа база данни целяща враговете на ККП да останат без жени, ерго поколение. Толкова прозрачно.

  The best way to predict the future is to invent it.
 20. 20 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3893 Разстроено

  "Пускането на базата данни идва на фона на увеличените случаи на домашно насилие в Китай по време на карантината заради COVID-19."

  Същото се наблюдава и в България, както и в много други части по света, включително САЩ.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 21. 21 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#18] от "dpnps":Да, като цитираната в статията. Комунистическа база данни целяща враговете на ККП да останат без жени, ерго поколение. Толкова прозрачно.
  —цитат от коментар 19 на EU defender


  Хахаха

  Вие сериозно си вярвате обаче.

 22. 22 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#18] от "dpnps":

  В цивилизования свят имаме точно обратното, на това което се случва в Китай. Нарича се GDPR. Една от многото причини, поради които китайците ще бъдат завинаги слуги на Западната Цивилизация.

  The best way to predict the future is to invent it.
 23. 23 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  "Пускането на базата данни идва на фона на увеличените случаи на домашно насилие в Китай по време на карантината заради COVID-19."Същото се наблюдава и в България, както и в много други части по света, включително САЩ.
  —цитат от коментар 20 на Иво


  Откъде имаш такива данни?

 24. 24 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Много ми е интересно, как едни и същи хора, са против т.н. Истамбулска конвенция, която е точно срещу насилието и в същото време харесват китайския вариант, който както и да го гледаш, жълтее от всякъде.
  Жълтее не защото китайците са от жълтата раса, а защото е елементарно да попаднеш в тази база, без да си насилник - този вариант дава идеална форма една жена да те изнудва, ако не става нейното, ще те обяви за насилник.
  Ама ще кажете, че трябва медицинско - първо не е проблем да си изкараш такова, па дори и да трябва да се насиниш самичък и второ, да не забравяме, че насилието има и психическа форма, където нещата отиват съвсем на майната си.
  Но такива сме, оценките ги даваме според пристрастието си - обичаш силната ръка ( да си припомним резултатите от проучването преди ден-два) и понеже си малоумен, нека друг да ти нарежда какво да правиш. Искаш демокрация, докато нещо не се докаже в съда, няма виновни. Не случайно у нас съда е наврян не знам къде, а върлуват такива като Гешев и шишковците потриват ръце.
  Въпрос на избор, за съжеление не личен, а на ниво население. А изборите не са далече...

 25. 25 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#17] от "selqnin":

  "Дигитален комунизъм"

  А в САЩ какво е? Дигитален олигопол?

  Сериозно ли си мислите, че компании като Фейсбук или Гугъл не събират информация за вас 24/7 и не поддържат ваше "догитално досие" което при нужда институциите могат веднага да получат?

  Няма да се учудя ако много от тези компании, на базата на патърни в търсачката или на анализ на изгледани видеа или интереси, могат да си изградят образ за вас и с голяма точност да предположат до каква степен сте склонен към насилие спрямо жени например.

  Може да прочетете книгата на доктор Харари "21 урока за 21 век" по темата.

  То накрая да не излезе че Китайците, които още вадят някакви прашни полицейски архиви, по скоро са изоставащите в случая. :)

 26. 26 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  А в САЩ какво е?
  —цитат от коментар 25 на dpnps


  В САЩ бият негрите.

  The best way to predict the future is to invent it.
 27. 27 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  До коментар [#25] от "dpnps":

  Очевидно харесвате режимите на Китай КНДР Куба Венецуела Филипините!!!!
  Ваше право е да ги харе4свате както е мое право да не си губя времето с хора които харесват сатрапии!!!
  Хубав ден Ви желая!

 28. 28 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#22] от "EU defender":

  Ха, ха, ха. Ти сериозно ли? Нали си наясно, че в нашата мила родина ДАНС имат пълен достъп до базата данни на училища, университети и детски градини, за да следят някое 4 годишно дете "да не се радикализира". Нали си наясно, че социалните по сигнал на съсед (защото си му направил забележка за силната музика примерно) могат не просто да ти влезнат в дома ти и да проверят всичко в него, но и да получат информация за социално положение, трудова заетост, доходи и т.н.
  Ти на каква планета живееш, че да си мислиш, че при нас нямат хиляди хора достъп до всякаква информация. Но виж, за насилниците явно ти е важно да не се разкрива (прави се при строги правила).

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#24] от "tsvetko_51":

  Това което казвате е така. И това може да е сериозен негатив. НО на Запад не се ли случва същото и то съвсем законово с МиТу движението. Някакви жени си припомнят някакъв флирт преди 20 години, лепват му етикет "насилие" и айде в съда. И най-интересното е, че и съда, може би от страх да не излезе че не е в крак с епохата, признава подобни скалъпени обвинения.

  Точно заради подобни възможни проблеми Китайците започват предпазливо като първо въвеждат системата в само в един град или регион и вече на базата на анализ ще решат как да процедират занапред.

 31. 31 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#28] от "Smile":

  Поредният неразбрал - това е ПУБЛИЧНА база данни. ПУБЛИЧНА.

  The best way to predict the future is to invent it.
 32. 32 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#27] от "selqnin":

  Относно Китайската или която и да е друга политическа система, за мен резултатите са важни. Самата система не трябва да е целта, а средството за постигане на икономическо благоденствие и добруване на обществото.

  Много от коментиращите тук отказват да видят подобренията в икономиката в Китай. За тях Китай е купчина бедни и нещастни хора, които живеят в агония едва ли не.

  На всичкото отгоре отказват да признаят и това, че хората в Китай имат доста повече възможност за себеизразяване и лично мнение отколкото ние си мислим. За коментиращите тук едва ли не всяка "престъпмисъл" в Китай е равносилна на самоубийство. Дори и сегашната новина веднага бива изкривена в негативен смисъл, докато на Запад се случват същите неща. Но направи ли го Китай, задължително е нещо вредно и античовешко.

  И аз мога да попитам такива хора. До такава ли степен желанието да политизират всяко едно нещо ги е обсебило, че отричат очеизвадните успехи на системата там, отричат подобреното качество на живот, стотиците милиони хора вкарани в средната класа, десетките милиони Китайски туристи, които пътуват по цял свят и пазаруват (очевидно могат да си го позволят, защо ли?), технологичния прогрес, научния прогрес - отричат всичко това и го заменят с едно единствено изречение: "Те са различна политическа система, следователно, мразим ги - трябва да бъдат затрити, изтрити, бомбардирани... освободени!"

  Надявам се сте съгласен със следните две неща.

  1. Политическата система наред с държавната администрация изпълняват ролята да съберат фийдбак от обществото и да взимат решения за оптималното използване на обществените ресурси, така че от една страна да удовлетворят желанието на всеки един индивид, от друга да постигнат максимална обшествена полза.

  2. На запад считаме демокрацията за най-добрата система. Тоест за нас тя е системата, която най-добре изпълнява целите описани в 1.

  Ако политическите системи в различните страни (без значение дали на хартия се водят демокрации или не) могат да бъдат измерени с индекс (обществено добруване реализирано от системата)/(оптимално обществено добруване постижимо с наличните ресурси), който индекс приема стойности от 0 до 1. (1 е перфектната система при която 100% от ресурсите са канализирани в най-оптималните проекти с максимална полза за обществото)

  То моето мнение е че Китайската държава в този списък няма да е на последно място, а напротив, може би ще е в горната четвъртина и ще е по-високо от някои демократични системи.

  Колкото до споменатите от вас Филипините, Куба и тн, не мисля че биха попаднали в горната четвъртина, по-скоро в долната.

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  "на фона на увеличените случаи на домашно насилие в Китай"

 34. 34 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#31] от "EU defender":

  Това не е "публична" база данни в смисъла, в който влагате вие.

  Данните ще бъдат достъпни от определени хора и при определени условия и има сериозно ограничение както се вижда от статията.

 35. 35 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#33] от "Роси":

  Покрай сегашната ситуация "увеличени случаи на домашно насилие" се наблюдават навсякъде, не само в Китай. Това катализира подобни опити да се тушира проблема. Предполагам че много страни мислят за някакъв подход.

 36. 36 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#34] от "dpnps":

  Определени хора? За всички ще бъде достъпна.
  "пилотна програма, която ще позволява на жителите да проверят дали партньорът им има история на домашно насилие, преди да се сключат брак."

  Това означава публичен сайт - пишеш имената и какъвто там идентификационен номер имат и излиза пълната история на бъдещия съпруг. И веднъж попаднеш ли в този списък, няма излизане. Колко удобно за някои....

  The best way to predict the future is to invent it.
 37. 37 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#31] от "EU defender":

  Цитирам ти статията, щото явно не си я разбрал:
  " Лицата, които използват услугата, трябва да идентифицират както себе си, така и лицето, с което имат намерение да сключат брак. Нужно е също заявление от службите за регистрация на брака и подписано споразумение за поверителност.

  Онези, които разпространяват или използват информацията в базата данни за каквито и да било цели, различни от сключването на брак, ще "носят правни последици". Потребителите ще могат да използват услугата само два пъти в годината, за да прегледат данните на най-много двама души."

  Не е толкова публичен. Подава се заявка за конретна информация, доказваш за какво ти трябва, подписваш декларация за поверителност и едва след това получаваш информацията.
  За справка: при нас служител на ДАНС бе хванат, че е изнесъл и продал информация на хиляди хора и нищо... От НАП изтекоха данни на милиони и нищо... А ти си седнал да се притесняваш за правата на китайците за опазване на личните им данни.

 38. 38 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#36] от "EU defender":

  Ама вие защо си мислите, че в днешно време ако човек има присъда за изнасилване или домашно насилие, това някак си остава скрито покрито на запад?

  А и въобще задавате ли си въпроса "Искаме ли да остане скрито покрито?"

  Както се разбира от статията има сериозни ограничения в количеството достъпна информация. Ще се позволяват по 4 търсения на година. Освен това няма да излиза "всичко" както вие пишете, а ще излиза информация относно точно този вид престъпление: Домашно насилие. Не виждам с каква цел изопачавате фактите.

 39. 39 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#37] от "Smile":

  +

  Вие каквото и да му цитирате, той си чете каквото си знае.

  Явно си мисли, че живее в Новия свят на Олдъс Хъксли.

 40. 40 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#37] от "Smile":

  Това го прави абсолютно ПУБЛИЧЕН. Отиваш, подаваш заявление и получаваш информацията.
  Това е анти GDPR. И затова китайците винаги ще бъдат слуги и роби. Заслужават си го напълно.

  The best way to predict the future is to invent it.
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 42. 42 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#37] от "Smile":+Вие каквото и да му цитирате, той си чете каквото си знае.Явно си мисли, че живее в Новия свят на Олдъс Хъксли.
  —цитат от коментар 39 на dpnps


  В китайската ти родината живеят в антиутопичен свят. Заслужават си го. А ти си техен слуга.

  ХАХХАХАХАХХА

  The best way to predict the future is to invent it.
 43. 43 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#40] от "EU defender":

  Аз се отказвам. Явно не приемаш аргументи. Решил си нещо и до там.
  Споко, не е толкова страшно. Просто не се жени за китайка, че може да има навика да пита имаш ли история на насилник. За сега с другите нации няма проблем.

 44. 44 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#43] от "Smile":

  Защо да се женя за китайка? Не искам да имам нищо общо с Китай.

  The best way to predict the future is to invent it.
 45. 45 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#44] от "EU defender":

  Ами ако е така, тогава спрете да пишете пасквили под всяка статия за Китай.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  До коментар [#37] от "Smile":Това го прави абсолютно ПУБЛИЧЕН. Отиваш, подаваш заявление и получаваш информацията.Това е анти GDPR. И затова китайците винаги ще бъдат слуги и роби. Заслужават си го напълно.
  —цитат от коментар 40 на EU defender


  И защо да не е публичен?Съдебните процеси в България са публични и всеки може да присъства и да разбере,когато някой е осъден. За постъпване на работа се изисква свидетелство за съдимост-т.е всеки работодател научава дали бъдещият му работник е осъждан .Защо жените да нямат право да научат дали бъдещият им съпруг е осъждан за домашно насилие?

 48. 48 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#47] от "Мусаши":

  Тук има разделение на властите. В Китай няма. Реално този регистър ще се изготвя от ККП и познай кой ще вкарат в него.

  The best way to predict the future is to invent it.
 49. 49 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3893 Весело

  До коментар [#22] от "EU defender":

  US accuser-е стига си писал глупости. Китай днес НЕ е слуга на Запада. Ти може и да си такъв, но това не значи, че останалите хора и държави са такива. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 50. 50 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3893 Любопитно

  До коментар [#23] от "Мусаши":

  От телевизията и интернет, ето повече подробности:

  https://btvnovinite.bg/bulgaria/skok-na-sluchaite-na-domashno-nasilie-zaradi-samoizolacijata.html

  https://www.bloombergtv.bg/a/1-nachalo/47080-skok-na-domashnoto-nasilie-po-vreme-na-pandemiyata

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 51. 51 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3893 Разстроено

  В САЩ бият негрите.
  —цитат от коментар 26 на EU defender


  Не само ги бият, но и ги убиват. Справка Джордж Флойд... и много други като него преди това, а пък и след това също.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 52. 52 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Нов удар по консервативния бел мАж...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 53. 53 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#49] от "Иво":

  Китай са наши слуги. ЗАВИНАГИ.

  The best way to predict the future is to invent it.
 54. 54 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  До коментар [#23] от "Мусаши":От телевизията и интернет, ето повече подробности:https://btvnovinite.bg/bulgaria/skok-na-sluchaite-na-domashno-nasilie-zaradi-samoizolacijata.html https://www.bloombergtv.bg/a/1-nachalo/47080-skok-na-domashnoto-nasilie-po-vreme-na-pandemiyata
  —цитат от коментар 50 на Иво


  Това са данни от типа"приказки на Женският пазар".Единствено достоверна информация може да се получи от МВР,прокуратурата и съдът. Оттам такива данни не са получени,така че това е поредната партенка на НПО.Като тази,че всяка трета жена в България била жертва на насилие.Ти смяташ ли,че една трета от познатите ти жени-роднини,колежки, съседки,познати са били жертви на домашно насилие?

 55. 55 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  Нов удар по консервативния бел мАж...
  —цитат от коментар 52 на Свинчуга


  Китайските мъже са жълти.

 56. 56 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  [quote#55:"Мусаши"][/quote]

  Да, но ударът е по белите мАже, на кой му пука за китайците.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 57. 57 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  [quote#55:"Мусаши"]
  —цитат от коментар 56 на Свинчуга
  Да, но ударът е по белите мАже, на кой му пука за китайците.[/quote]

  Какво общо имат белите мъже с Китай?
  Освен това и аз съм бял мъж и одобрявам подобни действия.Трябва да се притесняват само тези,които са осъдени за домашно насилие, а те са незначителна част от всички мъже.

 58. 58 Профил на .
  .
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Тука много народ си няма идея за манталитета на китайците, и по точно на китайките.
  За китайката на първо място са сметките, но малко по различни от представите на някои наши кифли. Китайката държи да има здравно семейство, в което мъжът да обезпечава всичките и нужди, а и евентуално тия на родителите и. Често китайката поставя като условие за брак да и се купи нова кола,жениха да има добра работа и най-вече добро жилище.

 59. 59 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3893 Весело

  До коментар [#53] от "EU defender":

  Бълнуваш нещо. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 60. 60 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3893 Любопитно

  До коментар [#54] от "Мусаши":

  Всеки има право да вярва или не. Аз лично вярвам на тези данни. Впрочем, покрай пандемията и карантината в много държави по света са се увеличили и разводите, ето и нещо по тази тема:

  https://abcnews.go.com/US/surge-divorces-anticipated-wake-covid-19-quarantine/story?id=70170902

  https://globalnews.ca/news/6767589/china-divorce-rates-coronavirus/

  https://www.middleeastmonitor.com/20200603-divorces-rise-by-30-per-cent-in-saudi-arabia-after-quarantine-uncovers-polygamous-husbands/

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 61. 61 Профил на Густав
  Густав
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Как пък една дама не написа нещо по въпроса. Само бели мъже философстват за добруването на жените.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK