Путин шокира историците с тезите си за Втората световна война

Путин шокира историците с тезите си за Втората световна война


Наскоро в списание The National Interest излезе статия на руския президент Владимир Путин за Втората световна война. "Там има неща, от които ти се изправя косата", казва известният германски историк Карл Шльогел в интервю за "Дойче веле".


Една от основните тези на Путин е, че западните страни, и най-вече Великобритания и Франция, също носят вина за Втората световна война. Путин твърди още, че Пактът Молотов-Рибентроп е имал своето оправдание, точно както и свързаното с него присъединяване на части от Полша и от балтийските държавикъм СССР. Доколко убедителни са неговите аргументи?


- Доста странно е, когато един президент се изявява в ролята на историк и се позовава на архивни документи. Това е работа на професионалните историци, които работят независимо от политическите си окраски. В статията му не видях нищо ново по същество. Не е ново това, че европейските държави не са успели да спрат възхода на националсоциализма, че политиката, с която са се опитвали да усмирят Хитлер, е била фатална и не само не го е спряла, но е проправила и пътя към войната.
Но едно е да провеждаш политика на умиротворяване, както са правили Великобритания и Франция, и съвсем друго - да подпишеш договор, целящ подялбата на Полша, определянето на сфери на интереси, съпроводено от окупацията на съветската сфера на влияние. (Това са неща, уредени в секретния протокол към Пакта Молотов-Рибентроп - б.ред).


Путин пише, че Полша също носи част от отговорността за Втората световна война, тъй като е участвала в подялбата на Чехословакия след Мюнхенското споразумение от 1938. Прав ли е?


- Полското ръководство взима участие в разрушаването на Чехословакия, когато влиза в Тешинска област - по това никой не спори, то е известно отдавна и в самата Полша. Причината, поради която Полша взима участие в Мюнхенския сговор, вероятно се крие в късогледата и глупава външна политика на тогавашното ръководство, но от друга страна - и в опасенията, че в противен случай би трябвало да се даде право за преминаване на съветските войски. Полша не е била готова за това по различни причини.


Карл Шльогел

Карл Шльогел


Какво мислите за аргумента на Путин, че присъединяването на балтийските държави към СССР е станало законно?


- Това е изкривяване на истината, от което ти се изправя косата. Имало е протокол, имало е съгласуване на сферите на влияние, имало е военен натиск, имало е създаване на военни бази, имало е направлявано отгоре всенародно гласуване. Путин преобръща с главата надолу всичко, което се е случило между първи септември 1939 година и 22 юни 1941. Той по същество игнорира цялата работа на историците, свършена през последните 30 години, и вкарва Русия в историко-политическа задънена улица.


Какво, според Вас, се крие зад това?


- Това не е свързано с историята, а със съвременността. Путин използва личната си интерпретация на историята като инструмент в днешната си политика. Той прави опит да представи Полша, Украйна и балтийските страни като реакционни, националистически и до голяма степен антисемитски държави. Това е опит за изолирането на тези страни, на територията на които са били извършени голяма част от зверствата на войната. Това е и най-голямата обида за Червената армия, воювала срещу Хитлер - защото Путин се опитва да я противопостави на Украйна и Полша, които също са жертви на националсоциалистическата политика и също са воювали срещу Хитлер. Очевидно Путин разчита на отзвук сред част от западната общественост.


Руският президент упреква Полша и западните държави в ревизионизъм. Не е ли самият той ревизионист?


- Разбира се, че Путин е ревизионист, но не защото иска възстановяването на стария СССР, а защото се стреми към възстановяване на неговите предишни сфери на влияние. Същността на този дълъг трактат, в който той пише за конференциите в Ялта и Потсдам и за създаването на ООН, е, че той очевидно иска да се върне към времената, в които Великите сили определяха какъв да бъде светът.


Травмата от 1945, когато Източна Европа не само бе освободена от националсоциализма, но и окупирана за десетилетия, е една от причините, поради които Путин толкова подробно пише за Ялта. И в случая не става дума за исторически възпоменания по повод юбилея, а за това, че Русия, като наследничка на СССР, иска да участва във взимането на решения в световната политика.

Коментари (243)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3368 Весело

  Ясно че никой освен Русия не е участвал по никакъв начин във ВСВ ???

  [email protected]
 2. 2 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Е, какво да каже немеца? Още им държи влага Маршалът на Съветския съюз Г. Жуков...

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3462 Весело

  Ади догодина на другия панаир на войската да обвини и САЩ.

 4. 4 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Комунистите винаги се опитват да пренапишат историята, така че не може да се каже, че е шокиращо. Шокиращо щеше да е, ако беше казал истината.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  Путин е отчаян. Държавата му върви от провал към провал, икономиката й е в тресавището, петролът не се харчи, Роскосмос е пред закриване, потоците пресъхнаха - какво му остана?

  Едно дрънчене на допотопни железа, едни измишльотини, лъжи и шашмалогии за залъгване на озверелия от глад мужик.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  Защото всичко казано от него, беше насочено за руснаци, а не за чуждестрани потребители.
  Защото в Путенланд, за да бият хората по главата с палка, държавата съдържа добре обучена, добре хранена, добре платена Росгвардия? А за да се защити срещу войниците от НАТО, все още призовава 18-годишни непълнолетни подневолни млади момчета на безплатна основа!
  Защото той знае, че никаква угроза отвън няма, само вътре, в страната.😡

  "Чуждестранен агент"
 8. 8 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Никой не е шокирал, нормално е да оправдава действията на СССР тогава,
  който заедно с Германия има най-голяма вина за войната. Да, Полша е
  участвала в разделянето на Чехословакия, но дори и да не беше, нищо
  нямаше да се промени.
  Най-шокиращото е неадекватното поведението на Франция и
  Великобритания в момент, когато СССР и Германия трескаво се готвят
  за война.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 9. 9 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Нито дума за Мюнхенския пакт 1938г., за нарушенията на Версайския договор, които са се извършвали със съгласието и съдействието на Англия и Франция. Нито дума за отказа на Франция и Англия да сключат военно споразумение със СССР за отразяване на очертаващата се фашистка експанзия в Европа. И много други. Този е историк колкото аз съм космонавт.

 10. 10 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Това беше последният пирон в ковчега на авторитета останал на The National Interest. И досега анализите им в областта на отбраната се приемаха с насмешка от гилдията и не знам кой ще ги приема насериозно от тук нататък.
  Обясненията на Кремъл как списанието нарочно е избрано заради обичайната му аудитория също не помагат. 🙂

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 11. 11 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  Русия "изкривява историческите факти" (колко хибридно!); Русия води "информационна война срещу демократична Европа" с цел "да раздели континента ни" (пак!).
  " Полското ръководство взима участие в разрушаването на Чехословакия, когато влиза в Тешинска област - по това никой не спори, то е известно отдавна и в самата Полша"
  Полша не влиза в тази област , тя не е част от Мюнхен, а представлява също договор за ненападение с Германия , придружен от секретен протокол. Полша е ХИЕНАТА на Европа (Чърчил)
  30 септември 1938, пакт "Хитлер-Чембърлейн" - Англия и Германия сключват договор за ненападение. Естествено че имат таен протокол,но....той е ТАЙНА, както и стараното присъствие на Рудолф ХЕС.
  6 декември 1938, пакт "Рибентроп-Боне" - Франция и Германия сключват договор за ненападение. Естествено с протокол ,но ТАЙНА
  22 март 1939, пакт "Рибентроп-Уорбшис" - Литва и Германия сключват договор за ненападение.
  31 май 1939, пакт "Рибентроп-Мунк" - Дания и Германия сключват договор за ненападение. Какво има ...един господ знае
  7 юни 1939, пакт "Рибентроп-Селтер" - Естония и Германия сключват договор за ненападение.
  7 юни 1939, пакт "Рибентроп-Мунтерс" - Латвия и Германия сключват договор за ненападение.
  Колкото за Мюнхен :)) Великите били подарили една държава на друга, но това било ОМИРОТВОРЯВАНЕ. Ако искаха такова , щяха колективно да защитят Чехия ,дори
  и без СССР .
  На 23 юни 1941, ден след като нацистка Германия напада СССР, Хари Труман, бъдещ президент, заявява: "Да оставим Русия и Германия да се избиват взаимно колкото се може повече".
  Това и прави ВЕЛИКИТЕ , и едва на 1079 ден започват да се бият по УЖ обявената война

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Весело

  Не са тези, а опашати лъжи!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Да оправдаваш своите ПРЕСТЪПЛЕНИЯ с ГРЕШКИ на другите е, меко казано, цинично.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 14. 14 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 280 Весело

  "И в случая не става дума за исторически възпоменания по повод юбилея, а за това, че Русия, като наследничка на СССР, иска да участва във взимането на решения в световната политика."

  Както казваше бае ти Тошо - "Ти немаш пари, не може да решаваш!"

 15. 15 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Този немски историк манипулира и лъже! Според него заграбването от Полша на част от Чехословакия било "късогледа и глупава външна политика"! Обаче не казва същото за договора "Рибентроп-Молотов"?!

 16. 16 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Великата междусъюзническа война още мъчи путиноидите. Иска им се една нова подялба като тази от секретния протокол с братския Райх, или поне една нова Ялта. Надежди говежди...

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#16] от "stein":

  “Великата междусъюзническа война още мъчи путиноидите.”

  Нали? Хубаво го бяха намислили двамата мустакати, но единият се оказа по гявол от другия.

  И все пак, успяха да подлъжат българските комунета-“антифашисти” да поврякат известно време за съюз с “другаря Гитлер”, преди да обърнат плочата...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Всички диктатори преди Путин са ПРЕНАПИСВАЛИ ИСТОРИЯТА както им утърва.
  И това КГБистко джудже не е изключение.

 19. 19 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 283 Неутрално

  "Причината, поради която Полша взима участие в Мюнхенския сговор, вероятно се крие в късогледата и глупава външна политика на тогавашното ръководство, но от друга страна - и в опасенията, че в противен случай би трябвало да се даде право за преминаване на съветските войски."

  Значи когато когато загубилите войната проявяват агресия или защитават подялба на трети страни (от която имат интерес) това е цитирам "късогледа и глупава политика на тогавашното ръководство"

  Но когато в Германия, преднамерено смазана и обезкървена след ПСВ, се заражда реваншизъм и националсоциализъм, който в някакъв момент намира отражение във властта и води до агресивна външна политика, това е "вина".

  Ако лидерите във Франция и Англия бяха забелязали през 20те години на 20 век хората в Германия ядящи разлагащи се конски трупове по улицата. Ако бяха се притекли на помощ на Немски майки които скачащи от мостовете заедно с новородените си, защото нямат с какво да ги изхранват. Ако .. ако .. може би до Втора Световна Война нямаше да се достигне.

  Иначе максимата е ясна. Историята се пише от победителите.

 20. 20 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2805 Любопитно

  " Той прави опит да представи Полша, Украйна и балтийските страни като реакционни, националистически и до голяма степен антисемитски държави. Това е опит за изолирането на тези страни, на територията на които са били извършени голяма част от зверствата на войната. Това е и най-голямата обида за Червената армия, воювала срещу Хитлер - защото Путин се опитва да я противопостави на Украйна и Полша, които също са жертви на националсоциалистическата политика и също са воювали срещу Хитлер."

  Ама и ти си голям историк?! Каква Украйна те гони в навечериета на ВСВ?! Имаме УССР в състава на СССР и това което се нарича Западна Украйна но коята си е била част от Полша и изобщо не се е наричала така!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 21. 21 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2007 Неутрално

  Как ли историята след 100 години ще коментира Путин? Малкото човече което прецака Америка и светът назначавайки Оранжев Идиот за президент? След което светът прецака Русия за благодарност?

 22. 22 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2007 Неутрално

  Как ли историята след 100 години ще коментира Путин? Малкото човече което прецака Америка и светът назначавайки Оранжев Идиот за президент? След което светът прецака Русия за благодарност?

 23. 23 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Комунистите винаги се опитват да пренапишат историята, така че не може да се каже, че е шокиращо. Шокиращо щеше да е, ако беше казал истината.
  —цитат от коментар 4 на lino_santino


  Аз не виждам никакво пренаписване на историята. Просто факти, които са премълчавани. Защо ли? Който и до ден днешен нямаше да знам ако не беше Путин. Полша участвала с Германия в разграбването на Чехословашката република, а това кой как го импритетира си негова работа, но фактите са си факти

 24. 24 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Този немски историк манипулира и лъже! Според него заграбването от Полша на част от Чехословакия било "късогледа и глупава външна политика"! Обаче не казва същото за договора "Рибентроп-Молотов"?!
  —цитат от коментар 15 на deaf


  импритетира - интерпретация

  Въпрос на интерпретация от последствията.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Неутрално


  ПУТИНИЗМА

  Това е старообредния СЪВЕТИЗЪМ

  в 21-ви век

 27. 27 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Да оправдаваш своите ПРЕСТЪПЛЕНИЯ с ГРЕШКИ на другите е, меко казано, цинично.
  —цитат от коментар 13 на Nil satis nisi optimum


  Да се опитваш да забравиш своите ПРЕСТЪПЛЕНИЯ (Полша) като се оправдаваш с ГРЕШКИТЕ на другите (СССР) е много цинично

 28. 28 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  Как ли историята след 100 години ще коментира Путин? Малкото човече което прецака Америка и светът назначавайки Оранжев Идиот за президент? След което светът прецака Русия за благодарност?
  —цитат от коментар 22 на Таралеж


  По-скоро като човечето прецакало и разпаднало Русия

 29. 29 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#2] от "Мишо Петров":
  С оглед на това, колко е загробил от едните и от другите, по- вероятно да държи влага на мужиците!

 30. 30 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  Ясно че никой освен Русия не е участвал по никакъв начин във ВСВ ???
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  По-скоро Русия е единствената страна участвувала
  И НА ДВЕТЕ СТРАНИ във ВСВ
  От 1939 до юни 1941 участвува като
  СЪЮЗНИК НА ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ

  След юни 1941 - като неин противник в

  МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА война - на братските дотогава ФАШИСТКИ ДЪРЖАВИ

  Германия и СССР

 31. 31 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Е, за българските комунисти, ръководени от съветски агенти, правата линия е всяка крива, успоредна на съветския курс. Интересно е друго: как днес за българските путинисти всяка дума, казана от бледния молец, е откровение. Не виждат ли колко тъп е кумирът им, как набутва Русия в конфликти и проблеми, и как я лишава от бъдеще?

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#27] от "madridchanin":
  Но, ако си джуджи, може????

 34. 34 Профил на babacata
  babacata
  Рейтинг: 222 Любопитно

  Странно е, че основната теза на Путин за участието на Запада се гради около Мюнхенското споразумение от 1938. Все пак повод за подписване на споразумението е референдум на жителите на Судетите (предимно Германци), които искат териториите да напуснат състава на Чехословакия и да се присъединят обратно към Германия. Немски войски са в мобилизирани и дислоцирани на границата, за да подпомогнат процеса.
  Хрумва ми една по-скорошна аналогия от 2014г. с жителите на полуостров в Черно Море, при които процесите протекоха по сходен начин.
  Обвинението на Путин, че Запада се е съгласил с претенциите на Хитлер да разкъса Чехословакия и не се е намесил силово, по същество биха означавали, че 2014г. НАТО би следвало да обяви война на Русия заради отцепването на Кримския полуостров.

 35. 35 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  В случая не става дума за Русия май.
  Московско княжество грабна всичкото наследство на СССР.
  Иска да участва във вземане... още?

  "в случая не става дума за исторически възпоменания по повод юбилея,
  а за това, че Русия, като наследничка на СССР,
  иска да участва във взимането на решения в световната политика"

 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#31] от "stein":

  “Е, за българските комунисти, ръководени от съветски агенти, правата линия е всяка крива, успоредна на съветския курс.”

  Именно.

  За да угаждат на Москва, българските комунисти:
  - призоваваха за съюз с Хитлер, после станаха антихитлеристи;
  - възхваляваха Тито, после го наричаха кръволок и убиец;
  - боготворяха Сталин, после го “развенчаха”, сега пак го боготворят;
  - бяха “научни” атеисти, сега са старообредни православни;
  - бяха пролетарски интернационалисти, сега са “патриоти”, т.е. расисти и нацисти;
  - защитаваха бедните и онеправданите, сега се обединяват в “Тръмп общество”;
  и т.н., и т.н.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#34] от "babacata":
  Крим, просто демонстрира, че джуджи не може да измисли нищичко и му се налага да плагиатства от друг фашист!

 38. 38 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 801 Неутрално

  The National interest се издава от Дмитрий Саймс, който уж минава за американски политолог / емигрант в САЩ от 1973г., бил е и съветник на Никсън /, но всъщност е дългогодишен проводник на интересите на Кремъл във Вашингтон. А относно тезите на Путин бих казал, че твърденията за ВСВ не са чак толкова важни, доколкото са напълно несъстоятелни, а позицията му, че бивши съветски републики са напуснали СССР, като в техни предели са останали руски земи. Това е насочено най-вече към Беларус и Казахстан. Да видим другаря Си как ще реагира за Казахстан, възприемана от Китай като територия, гравитираща в тяхна сфера на влияние.

 39. 39 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  ами много са участвали без да ги питат - особено всички останали без руснаците и германците

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "Hawaii":

  Не е вярно.
  България също участва и на двете страни във ВСВ.

 42. 42 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Историята се пише от победителите. Не от русия.

  The best way to predict the future is to invent it.
 43. 43 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  дрънка сензационни глупости като от раша тудей и подобни, за да влезе в някакъв нюзфийд. от велика сила спечелила Войната я докараха до просешка тояга със затихващо влияние. само ги ползват да си вдигат бюджета щатските военни, покрай панаирджийските им паради

 44. 44 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 721 Неутрално

  "..и съвсем друго - да подпишеш договор, целящ подялбата на Полша, определянето на сфери на интереси, съпроводено от окупацията на съветската сфера на влияние..."

  За логиката на европееца е съвсем друго, но за руската логика това е акт на "освобождение". И което е по-страшното - руснакът го вярва, твърдо е убеден в доброто, което прави. Всички войни които води Русия още от 16 в насам са "освободителни" - те освобождават съседни народи от гнета на някой подтисник (няма значение кой), и вярват, че новоприсъединените народи при тях ще са по-щастливи от преди. Русия винаги е била имперска държава, и се е справяла много добре в тази си роля.

 45. 45 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 273 Разстроено

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  Остана му един троянски кон в ЕС и НАТО...

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#41] от "The Rock":

  Също и Франция на Виши...
  България обаче първо е "освободена" от братския СССР и се води победна и си плаща за това, а Италия дори е победител :)

  Излиза че е по-добре да те окупират, дори да ти пуснат атомна бомба... отколото да те освободи Сесесере-то

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Любопитно

  До коментар [#3] от "chicago514":

  "Ади догодина на другия панаир на войската да обвини и САЩ."

  Ами САЩ дълги години финансират и двете страни.
  Да говорим ли за Фарбен?

  В Русия съм! В Русия съм!
 50. 50 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Вчера до късно гърмяхме за День Победы - стотици литри от водка Белуга с хайвер от белуга - реки от Дом Периньон! Наздоровье Властелине! В Бг сме за теб - парламентарна група за приятелство Бг-Русия - много сме))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 51. 51 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Любопитно

  До коментар [#23] от "madridchanin":

  Аз не виждам никакво пренаписване на историята. Просто факти, които са премълчавани. Защо ли?
  ======
  Защото ''историята се е пишела от победителите''....
  А Путин дори скромничи в изказванията си ....
  Може би за в бъдеще няма да е толкова лаконичен.....
  Вината на поляците се състои и в други направления. ....
  Те са провалили и почти готовия план за изселване евреите на остров Мадагаскар. .... План на който то са се съгласили даже Хитлер и евреите.

  Bukalemun
 52. 52 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Любопитно

  До коментар [#4] от "lino_santino":

  "Комунистите винаги се опитват да пренапишат историята, така че не може да се каже, че е шокиращо. Шокиращо щеше да е, ако беше казал истината."

  Интересно защо се сетихте след 70 години?
  Къде бяхте 45 години и вие и "световната общност"?
  Чак сега се сетихте, че Съветският съюз нещо ви бил виновен!

  В Русия съм! В Русия съм!
 53. 53 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 714 Весело

  Аз не виждам никакво пренаписване на историята. Просто факти, които са премълчавани. Защо ли? Който и до ден днешен нямаше да знам ако не беше Путин.
  —цитат от коментар 23 на madridchanin


  Казваш, ако не беше путин, нямаше да научиш за навлизането на полски войски в Тешин, понеже това не се упоменава в нито един исторически източник и путин прави сензационно разкритие?

  Ти от путин ли се информираш по принцип и за други исторически събития?

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 54. 54 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Любопитно

  До коментар [#7] от "putinxujlo":

  "Защото в Путенланд, за да бият хората по главата с палка"

  Като гледам новините от Вашингтон и Монеаполис някоя друга държава си бие и убива гражданите!

  В Русия съм! В Русия съм!
 55. 55 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 781 Неутрално

  И какво не е вярно, че западен не подкрепя Хитлер до нападението над Полша? Или че не предават Чехословакия за да има възможност немците да нападнат СССР? Ми то си е исторически факт.

 56. 56 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#50] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":
  Абе, да те питам, като му говориш на властелина, само смях ли получаваш като обратна връзка, или чат пат ти отговаря????

 57. 57 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#25] от "Norman Granz":

  Окупатор , който прогонва предишен заемайки мястото му , не става освободител

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#44] от "historama":

  В тая връзка ще е прелюбопитно да се позамислим защо марксизмът доведе до социализъм в Западна Европа, и до марксизъм-ленинизъм (комунизъм) в Русия, наложен по-късно и в съветската зона на влияние.
  А разликата е съществена - социализмът е набор от правила за по-справедливо разпределение на благата, и евентуално някакво преразпределение, а комунизмът акцентира единствено на преразпределението, в името на което съвместява идеология с държавна администрация, за да осигури на всеки според нуждите, потребностите, т.е. един екзистенц-минимум. Вярно, това е сложна тема, но обяснява и сега различното мислене в Източна и Западна Европа.

 60. 60 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Забравяш, че цел на Марксизма е да одиктатурчи с ком соц диктатури
  планетата.

  По случаен теч на обстоятелства,
  Сталин - банков обирджия от 19 век,
  и Ленин - немски агент от 20ти,
  попаднали на революционна ситуация...

  В Русия.

  Трагично за човечество, именно там марксизмът пуснал дълбоки корени и коренища.

  СССР твърдо вервал, че е призван да изпълни световната мисия на Маркс.
  Като начало: в Европа и Великобритания.
  Но верата тверда омекна... от алкогола ли что ли.

  още инфо

  Преди пакта...
  Сталин се кахъри, че оставени без война, потиснатите народи в Европа
  и на Британския монархически остров не ще постигнат освобождение.

  "Освободинетлните" мисии на Русия/СССР, от Иван Лилов

  До коментар [#11] от "dejmos":

  Русия "изкривява историческите факти" (колко хибридно!); Русия води "информационна война срещу демократична Европа" с цел "да раздели континента ни" (пак!).
  " Полското ръководство взима участие в разрушаването на Чехословакия, когато влиза в Тешинска област - по това никой не спори, то е известно отдавна и в самата Полша"
  Полша не влиза в тази област , тя не е част от Мюнхен, а представлява също договор за ненападение с Германия , придружен от секретен протокол. Полша е ХИЕНАТА на Европа (Чърчил)
  30 септември 1938, пакт "Хитлер-Чембърлейн" - Англия и Германия сключват договор за ненападение. Естествено че имат таен протокол,но....той е ТАЙНА, както и стараното присъствие на Рудолф ХЕС.
  6 декември 1938, пакт "Рибентроп-Боне" - Франция и Германия сключват договор за ненападение. Естествено с протокол ,но ТАЙНА
  22 март 1939, пакт "Рибентроп-Уорбшис" - Литва и Германия сключват договор за ненападение.
  31 май 1939, пакт "Рибентроп-Мунк" - Дания и Германия сключват договор за ненападение. Какво има ...един господ знае
  7 юни 1939, пакт "Рибентроп-Селтер" - Естония и Германия сключват договор за ненападение.
  7 юни 1939, пакт "Рибентроп-Мунтерс" - Латвия и Германия сключват договор за ненападение.

 61. 61 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Весело

  До коментар [#34] от "babacata":

  "НАТО би следвало да обяви война на Русия заради отцепването на Кримския полуостров."

  Ми обявете бе!
  Запсвай шмайзера и тичай на фронта! 😂

  В Русия съм! В Русия съм!
 62. 62 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Тези воюват не3 просто и само с целият свят!
  Те воюват и с
  -историята
  -логиката
  -истината
  -човечността!!!
  Руснаци Сър!!!

 63. 63 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  расссия на путкин бере душа.
  Нито икономика, нито авторитет, нито перспектива - управлението на кагебистите се оказа тунел без изход, по-скоро някакъв все по-черен кладенец...
  Нужна ѝ е глътка въздух, отчаяно нужно ѝ е внимание към нея, поне страх от нея.
  Тази статия на путинската шайка не е за тълкуванията на миналото, а намеци за бъдещето - “страхувайте се, можем повторить”
  Споменава се за “законно присъединяване” на суверенни държави, говорят се абсурди за това как “си отишли от руската империя с пълен багаж”, т.е., “ето законността на нашата агресия” и т.н.
  Престъпникът се оправдава предварително, но напразно.
  рассия на путкин ще понесе своята вина.
  DASKA я чака и при нов, и при стар US президент.
  DASKA?
  DASKA.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 64. 64 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Весело

  . Той по същество игнорира цялата работа на историците, свършена през последните 30 години,
  =======
  За историците през последните 30 години ....е ясно .....:)
  Те не са никакви историци...а гео политически 'кино режисьори'.....

  Bukalemun
 65. 65 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Весело

  До коментар [#36] от "Norman Granz":

  "За да угаждат на Москва, българските комунисти:
  - призоваваха за съюз с Хитлер, после станаха антихитлеристи;"

  Ам то и вие викахте Слава на БКП, жяхте агент Сащо на ДС, а сега сте пръв евроатлантик!😂

  В Русия съм! В Русия съм!
 66. 66 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Казват, че историята се пише от победителите.
  Втората св. война завърши с подялба на света между победителите. Но след това завърши още една война -Студената война. Русия не е сред победителите в последната война.

  подпис
 67. 67 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#58] от "L Glassman":

  Нещо не схващам за какво ми говориш? Сега пиша от зала Изток - ако въобще знаеш какво е това))) после бегам да пия мате и цигарка)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 68. 68 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Весело

  До коментар [#53] от "FourOhFive":

  Ти от путин ли се информираш по принцип и за други исторически събития?
  ======
  Дай малко инфо .....
  Колко паметници счупахте до вчера ....?

  Bukalemun
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Весело

  До коментар [#40] от "The Rock":

  "Без помощта на Запада щяха да изгубят войната"

  Да, да, заруй се спотахвале и пак в шоследния момент, когатовидя, че Съветската армия превзе половин европа и ще превземе и другата половина, чак тогава се сети да открива втори фронт!
  😃

  В Русия съм! В Русия съм!
 71. 71 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Сегашните проводници на идеите на Путин няма да мирясат докате след завършилата Първа Студена война не започне и не загубят Втора студена война.

  подпис
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Руската история е нещо което може да се промени във всеки момент в зависимост от нуждите на кремъл (1984).

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 74. 74 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  До коментар [#58] от "L Glassman":ХахахахахаСтрахотно +++++++++++Тоя е един от най-смешните тролове.
  —цитат от коментар 69 на Dexx


  И най-гладния
  Непрекъснато пише за храна и напитки
  Сънищата на вечно гладния клошар

 75. 75 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#63] от "Торбеш":
  "...расссия на путкин бере душа.
  Нито икономика, нито авторитет, нито перспектива - управлението на кагебистите се оказа тунел без изход, по-скоро някакъв все по-черен кладенец..."

  Руснакът е с друго мислене. Не случайно Русия е повече азиатска, отколкото европейска.

 76. 76 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#56] от "fio41315648":

  Дай адрес да ти пратя 90 грама хайвер - да се почустваш поне за малко при Нас - хората със синя кръв които се грижим за теб - аристокрацията!

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 77. 77 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  За Мюнхенското споразумение.
  Това е поправяне на несправедливост, възстановяване на нормалността, по същество същото като ВРЪЩАНЕТО НА ДОБРУДЖА.
  Мюнхен (сталинистите му викат “сговор”) е опит за мирно и невоенно решаване на междудържавни проблеми.
  Сталинистите се срамуват от пакта Молотов-Рибентроп - пакт за насърчаване на Хитлер, викайки “дръжте крадеца”, прехвърляйки на Мюнхен несъществуваща вина.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 78. 78 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#64] от "eti mehter":

  вие знаете най-добре :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 79. 79 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4154 Любопитно

  До коментар [#34] от "babacata":

  А, какво е мнението на Чехословакия относно взимането на Судетите, които са част от тяхната територия и даването им Нацистка Германия? Какво става с цяла Чехословакия през март 1939 г.? Какво ще кажеш и за реакцията на Франция и Великобритания след като тази държава беше нагло нападната, превзета и окупирана от нацистите през март 1939 г. ?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 80. 80 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Любопитно

  Между впрочем Сталин си взема от Полша частта, която до преди двайсетина години е била в Рускаъа империя - до линията Кързън.
  Не виждам кво толкова станало, че си я взели пак?
  Пък Полша никога до тогава не е била самостоятелна държава, а част от различни други.

  В Русия съм! В Русия съм!
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на babacata
  babacata
  Рейтинг: 222 Неутрално

  До коментар [#61] от "Веселин Дечев":

  Демонстрираш типичното поведение на нагъл Руснак. От сто кладенеца вода носите, за да си докажете несъстоятелните тези, вечно обидени и прецакани от някоя външна сила. Когато ви разобличат обаче, започвате да наглеете и да плашите със силата на мирния атом.

 83. 83 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Полша била “агресор” срещу Чехословакия.
  Самата Чехословакия, както и Югославия, Румъния и др., са ИЗКУСТВЕНИ образувания върху чужди земи.
  Поправянето на тази несправедливост при МЕЖДУНАРОДНО СЪГЛАСИЕ и подписано споразумение не е агресия, както не е агресия навлизането на български войски в Добруджа.
  Агресия е нахлуването на съветите във Финландия.
  Агресия е заграбването на Молдова.
  Агресия е ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА ИРАН от СССР през август 1941г.
  Агресия е завладяването на Балтика и на Полша.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 84. 84 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#77] от "Торбеш":

  Връщането на Добруджа няма нищо общо с Мюнхенсктото споразумение.

 85. 85 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  Путин не прави нищо ново, просто се връща към старата коминтерновска/сталинска теза от периода 01.09.- 22.06., през който "англо-френският империализъм" е подпалвач на война, а договорът Молотов-Рибентроп осигурява мира в Европа.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 86. 86 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Любопитно

  Най-странното е, че по времето на СССР никой не му оспори основната роля за победата над Германия,а чак наскоро, 70 години по-късно се сетиха, че СССР бил подпалвач ма войната и много много винвен за мезнам си кво?!

  В Русия съм! В Русия съм!
 87. 87 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 713 Неутрално

  При навлизането на хитлеристките войски в Украйна, украинците ги посрещат с надежда, че ще ги освободят от руския поробител, който е осъществил геноцид, но егоцентрикът Хитлер не се възползва от това и с действията си ги настройва срещу себе си. Това е и една от причините за загуби войната.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Любопитно

  А щом Съветска армия била лоша, що поляците реваха да подкрепяла Варшавското въстание. Що да го подкрепя две седмици по-рано? За да дава две седмици повече жертви? И накрая да й махнат паметниците за благодарност?
  Аре у лево!

  В Русия съм! В Русия съм!
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Любопитно

  А щом Съветска армия била лоша, що поляците реваха да подкрепяла Варшавското въстание. Що да го подкрепя две седмици по-рано? За да дава две седмици повече жертви? И накрая да й махнат паметниците за благодарност?
  Аре у лево!

  В Русия съм! В Русия съм!
 92. 92 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  До коментар [#84] от "The Rock":
  Давам го като прецедент и пример за СЪЩОТО.
  Вие не схващате ли аналогията?
  Три милиона немци живеят в чужда държава.
  По мирен път възстановяват нормалното им живеене в собствената държава. Това е Мюнхен.
  Същото като Крайовската спогодба.
  Агресивността на Хитлер е насърчена от масква.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 93. 93 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  Най-странното е, че по времето на СССР никой не му оспори основната роля за победата над Германия,а чак наскоро, 70 години по-късно се сетиха, че СССР бил подпалвач ма войната и много много винвен за мезнам си кво?!
  —цитат от коментар 86 на Веселин Дечев


  е хубу, седяхте в ялта. и днес на парада само монголци от Хстан републиките. до къде се докарахте ребята

 94. 94 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#48] от "dejmos":

  Сега забелязах, че ме наричате "еничер".
  Знаете ли какво значи "еничер"?

 95. 95 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Любопитно

  До коментар [#81] от "The Rock":

  "болшевики, които също са расисти и антисемити колкото "нацистите". "

  Ти си луд бе!
  Я виж в първото съвртско правителство колко са с еврейски произход! Почти всички!

  В Русия съм! В Русия съм!
 96. 96 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#92] от "Торбеш":

  Помислих, че го сравнявате като процедура.
  Не мислите ли, че глобално погледнато, всички войни през 20 век са за подялба на наследството на Австро-Унгарската и Османската империи?

 97. 97 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#80] от "Веселин Дечев":

  Пък Полша никога до тогава не е била самостоятелна държава, а част от различни други.
  —цитат от коментар 80 на Веселин Дечев


  Владислав III Варненчик е поданик на Кремъл, нали? Поне българската история понучи отгоре-отгоре... Ян Собиески и той...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 98. 98 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2538 Весело

  Но едно е да провеждаш политика на умиротворяване, както са правили Великобритания и Франция, и съвсем друго - да подпишеш договор, целящ подялбата на Полша
  **********************************************************

  Значи, когато в подписваш съглашението от Мюнхен, което довежда до нахлуването в Чехия - това е политика на умиротворяване?
  Хахахахахахххххххххх, наглост до небесата, отнемането на Судетите било мирен акт? Защото чехите не се противопоставят? А как да се противопоставят на комбинацията от Германия, Британия, Франция, Италия, Полша? Как да се противопоставят на крайно "мирния" ултиматум на брити и франки?
  И за децата в помощното е ясно, че снежната топка на ВСВ се отпушва смирните актове на Аншлуса, МС, Клайпеда, все събития, в които ролята на Британия, Франция и Полша е безспорна. И може да се нарече мирна само по политически причини.
  Е, пПутин хвърли мирното лайно за МС във вентилатора. А сега поклонниците на мира, които само по една случайност са и имперски сили, вият на умряло.
  Смях!

  Мараба, С-ДС доносници!
 99. 99 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#94] от "The Rock":

  "Сега забелязах, че ме наричате "еничер".
  Знаете ли какво значи "еничер"?"

  Русофил на съвременен български.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 100. 100 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#95] от "Веселин Дечев":

  "И дĸйcтвитĸлнe cлĸд 1917 г., мoaop и зo apoтae, дeaeлaeтe мнeзинcтвeтe eт вeждeвĸтĸ нo бeлшĸвиaитĸ co c ĸвpĸйcaи пpeизxeд изглĸждo, чĸ тяxнeтe пeлeжĸниĸ cĸ пeдeбpявo. H пъpвитĸ гeдини пpeцĸнтът нo ĸвpĸитĸ във влocттo нoиcтинo бил мнeгe пe-виcea eт тeзи cpĸд нocĸлĸниĸтe (пe-poзлични eцĸнaи пe eнeвo вpĸмĸ в Pъвĸтcao Πycия имo мĸждy 3 и 5 млн. ĸвpĸи пpи eбщ бpeй нo нocĸлĸниĸтe eт eaeлe 125 млн. дyши). Kнeгe eт нoй-близaитĸ cпeдвижници нo Лĸнин, aoтe Cpeцaи, Зинeвиĸв, Pвpĸдлeв, Eoмĸнĸв и дp. cъщe били eт тoaъв пpeизxeд.

  Xpeблĸмът ĸ, чĸ бъpзe cтoнoлe яcнe, чĸ pъaeвeднитĸ дĸйци c ĸвpĸйcaи aepĸни co имoли зo цĸл ĸдинcтвĸнe дeмeгвoнĸтe дe влocттo и c нищe нямo дo пeмeгнoт нo yгнĸтĸнитĸ cи cънopeдници.

  Boпpeтив -

  eтнĸли имyщĸcтвeтe им, cъбepили cинoгeгитĸ

  и им зoбpoнили cвeбeднe дo изпeвядвoт pĸлигиятo cи. Зoпeчнoли и плoнeвĸ зo ĸвoayиpoнĸтe им нoayп в eтдoлĸчĸни eблocти нo нĸeбятнoтo cтpoнo.

  Лĸнин eфициoлнe cĸ eбявявo cpĸщy oнтиcĸмитизмo и пeгpeмитĸ, нe co зoпoзĸни нĸгeви тoйни инcтpyaции бeлшĸвиaитĸ "дo нĸ cĸ цĸpĸмeнят мнeгe c тяx, o дo ги изпpoщoт нo пъpвoтo линия нo фpeнтo". Aвpĸйao ĸ и ĸcĸpaoтo Фoни Aфимeвнo Eoплoн, извъpшилo oтĸнтoтo cpĸщy нĸгe, пpи aeйтe мoaop и дo eцĸлявo, пpeлĸтopcaия вeжд нĸ ycпявo дo cĸ възcтoнeви нoпълнe eт poнитĸ cи.

  Двyличиĸтe пe eтнeшĸниĸ нo пeтиcaoнeтe мoлцинcтвe cтoвo cъвcĸм явнe пe вpĸмĸ нo poзпpoвoтo c eпeзициятo нo Cpeцaи и Зинeвиĸв в бeлшĸвишaoтo пopтия. Coao блoгeдopĸниĸ нo Pтoлин дe apoя нo 30-тĸ гeдини нo TT вĸa в близaeтe мy eбapъжĸниĸ ecтoвoт coмe двoмo ĸвpĸи - Eoгoнeвич и Kĸxлиc. (Oт 37-o cтp.)

  Pъщĸcтвyвoт мнeгeбpeйни cвидĸтĸлcтвo зo нĸпpиязнĸнeтe eтнeшĸниĸ aъм ĸвpĸитĸ нo cъвĸтcaия диaтoтep. Pпepĸд cвидĸтĸлcтвo нo eчĸвидци нoпpимĸp тeй вĸднъж избyxвo пpĸд cъпpyгoтo cи Boдĸждo Mлилyĸвo: "Глyпoчae, eщĸ ли нĸ cи poзбpoлo, чĸ цялoтo иcтepия нo пopтиятo ĸ иcтepия нo бepбoтo пpeтив ĸвpĸитĸ!"

  Копирано от https://www.168chasa.bg/article/6551968 © www.168chasa.bg

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK