България е изолирана и самоизолирана в ЕС, показва проучване

България е изолирана и самоизолирана в ЕС, показва проучване

© eu2018bg.bgБългария е почти на дъното сред страните в ЕС, които останалите разпознават като партньор и съюзник. Почти никой не я търси за коалиции по международни въпроси, а и правителството в София е едно от тези, които са най-неотзивчиви и с които се работи най-трудно. В същото време България е посочена сред държавите, които при взимането на решения на европейско ниво се представят значително под влиянието, което би трябвало да имат.


Този имидж на изолация и самоизолация описва изследване на Европейския съвет за външна политика на способността на държавите да правят коалиции в ЕС. То е проведено през март и април сред повече от 800 експерти, които работят по европейската политика в правителства, неправителствени и лобистки групи, академични среди, медии от всичките 27 държави. Резултатите за България в него показват, че оценката за страната не се подобрява и че и да е имало някакъв положителен ефект покрай българското европредседателсво преди 2 години, той е бил краткотраен и не е използван за трайна промяна.


Проучването бе проведено в разгара на кризата, предизвикана от новия коронавирус, когато европейското сътрудничество, партньорства, коалиции по общи интереси и значимостта на институциите на ЕС са подложени на редица изпитания.
"България е на 25-о място в по-широкия контекст на изследването на коалициите в ЕС. Страната не търси такива и не е търсена от други страни членки, като според анкетираните София не използва потенциала си за изграждане на партньорства и упражняване на влияние", се казва в официалното съобщение.


По-слаба цялостна оценка получават само Кипър и Малта, а малко по-добре от България са Словения и Хърватия. Ето още от позициите за българското правителство в проучването сред 27 държави:


- 26-о място по въпроса дали България е търсена по някакви европейски въпроси


- 26-о по въпроса управлението на коя страна е най-отзивчиво и с което най-лесно се работи за интереси, общи с тези на друга страна


- 25-о по въпроса "Коя от 27-те държави членки споделя с вашата страна дългосрочни интереси в политиката за ЕС?"


- 21-о по въпроса "Коя от 27-те, включително вашата страна, подкрепя като цяло по-задълбочена интеграция, т.нар. "повече Европа"?"


- 5-о по въпроса "Коя страна действа значително по-малко спрямо реалната си тежест в дебатите за европейските политики?", но и на последното, 27-о, място в отговорите за страните, които значително надхвърлят възможността си за влияние.

  • 80% от българските политици и експерти, участвали в изследването, посочват, че Германия е демонстрирала най-голямо лидерство в справянето с кризата в Европа.
  • 22 от 25 респонденти от България вярват, че правителството на страната би подкрепило повече компетенции на ЕС в областта на здравеопазването. Единствените три страни от ЕС-27, в които преобладава обратното мнение, са Полша, Унгария и Чехия.
  • Две трети от анкетираните българи смятат, че по време на кризата е имало по-малко сътрудничество между държавите членки, отколкото биха очаквали. Респондентите от Румъния, Словакия и Чехия са най-големите критици на нивата на сътрудничество между държавите - членки на ЕС, по време на COVID-19.


Изследването потвърждава лидерския статут на Германия. "Въпреки колебливата си първоначална реакция Германия възвърна доверието на другите държави в здравеопазването и икономиката. Холандия обаче плати репутационна цена за лидерството си на "икономичните" държави, противопоставящи се на разпределението на финансовата тежест".


Върху Германия и Франция ще падне отговорността да се справят с разделението север - юг, като изграждат коалиции по основните политики. Докато се съсредоточават върху това, те не трябва да забравят, че справянето с този проблем остава основна цел, напомнят още от ЕСВП.


Съществува риск някои източни държави членки да почувстват, че не получават достатъчно внимание. Те в действителност все повече се отдалечават от Запада икономически и политически. За Германия ще бъде важно да гарантира, че Западът и Изтокът няма да се отдалечат твърде много един от друг, докато фокусът на ЕС е върху спасяването на Юга. Тя пое председателството на Съвета на ЕС в решаващ момент, в който се водят преговорите за фонда за възстановяване на ЕС и за многогодишната финансова рамка.

Ключови думи към статията:

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 980 Гневно

  Колко "шокиращо". Ама как така? Нали го хвалеха от Ню Йорк до Владивосток? Всички евро лидери му звъняха за съвет? А той ги... с 200. Срамота!

 2. 2 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Още един мит на този неук клоун отиде на кино.

 3. 3 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 810 Неутрално

  България трябва да намери баланса. Задължително трябва да стои далеч от кървавите ръце на Русия, но да се спаси от новия болшевизъм, който настъпва на Запад.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 4. 4 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Никой не желае за съюзници еничарите на Русия и Турция!

 5. 5 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 709 Разстроено

  Тъжно, но правдоподобно заключение. Особено с Бай Ганьо като патньор на европейските политици друго не може да се очаква.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и мразя грознотъпите путиновски диктатомачовци.
 6. 6 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Нищо изненадващо - просто Големият Геополитик Борисов всъщност е и винаги е бил Простият Бойко от Банкя. В съзнанието на управляващите ни Брюксел замени Масква и нищо повече.
  Затова не се търсят коалиции, не се търсят партньорства, не се търсят начини да се защитят националните ни интереси. Единствено се слуша какво казва кака Ангела и се спазва горе-долу - точно толкова, колкото да не спрат парите за Сараите, Джипи-групите, зърнарите и т.н.
  От това губим всички.

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 7. 7 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  #КОЙ е собственика на Европейския съвет за външна политика и защо ни занимавате с неговите интереси!?

 8. 8 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 241 Разстроено

  Ма как така смеете да обидите Н.В. Б.Б.П.П?

 9. 9 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Не е вярно - питайте Емил ТИМов Радев, Андрей Новаков и Илхан Китшук 😁

 10. 10 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Европа нека още да се мота с нас. Той Путин ни обича!!!

 11. 11 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Мутрите вън и влиянието ни ще порасне мигновено!

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 2675 Любопитно

  https://m.president.bg/bg/calendar
  Последно поканен на 05.03.20г в Албания!
  Като няма какво да предложиш след като от теб нищо не зависи,защо да те канят?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 14. 14 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4762 Любопитно

  "България е изолирана и самоизолирана в ЕС, показва проучване"

  Само с подмазване от страна на нашите управляващи пред ЕС не става. Това е извода, който Боко и компания трябва да си направят от тези резултати.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Нормално, по нашите ширини така се прави и бизнес, нямаме идеи, мързи ни и по цял ден седиме и чакаме да дойде някой да го одрусаме. Предполагам не е изненада ако не направим приятели.

 17. 17 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  основно внушение на Русия и русофилите е, че България е малка и следователно незначителна, и е невъзможно да съществува без (разрешението на) Русия.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 18. 18 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 1564 Любопитно

  До коментар [#7] от "svoboden": Без коментар. Да,БКП в действие!

  Софийският офис на Европейски съвет за външна политика е основан през октомври 2007, за да въвлече българската политическа общност в дискусия по европейските външнополитически въпроси и за да работи като свързващ център с Югоизточна Европа и Кавказ.

  Офисът се помещава в офиса на Център за либерални стратегии, водеща анализаторска неправителствена организация, оглавявана от Иван Кръстев.

  Navigare Necesse Est
 19. 19 Профил на #ОСТАВКА
  #ОСТАВКА
  Рейтинг: 2996 Гневно

  България е на последно място по бедност и на първо по корупция. Бойко, коментирай ТОВА! Три мандата Г☭РБ - три мандата оправдания с друг!

 20. 20 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  До коментар [#10] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  това че някой те е е**л, не значи че те обича

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 21. 21 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 1734 Весело

  Ако едни държави от ЕС, като Гърция и Италия, беха били своевременно, сурово и справедливо КОНТРОЛИРАНИ, то немаше днес да се налага да бъдот СПАСЯВАНИ (ツ)

 22. 22 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "България е изолирана и самоизолирана в ЕС, показва проучване"Само с подмазване от страна на нашите управляващи пред ЕС не става. Това е извода, който Боко и компания трябва да си направят от тези резултати.
  —цитат от коментар 14 на Иво


  Ха-ха, Боко е персона нон-грата във всички нормални държави вече. Да не си мислите, че хората трева пасат и не са наясно с шкафчета и снимки?

 23. 23 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  Винаги съм казвал, че ако още една балканска държава влезе в ЕС, ние ще изпаднем още едно место в класациите. Дори Северна Македония.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 24. 24 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  Не защото *сме* малки и незначителни, а защото такова място ни определят управляващите русофили

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 25. 25 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 1734 Весело

  До коментар [#15] от "Schopenberg":
  +++
  Ще те оплюят. От мен, обаче, респект.

 26. 26 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Руски подлоги , България е част от Европейския съюз и скоро от еврозоната .Уникален успех за българина

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#15] от "Schopenberg":

  ++++++++++++

 29. 29 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#18] от "Schopenberg":

  Офисът се помещава в офиса на Център за либерални стратегии, водеща анализаторска неправителствена организация, оглавявана от Иван Кръстев.
  ..................
  Е сега изясни ли се защо ХПО-тат а реват , срещу изискването да си покажат спонсорите.

 30. 30 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3295 Неутрално

  Той вечера у тех и сабалем с Мишел на закуска -- изолиран бил. Изолирани са страни, където цари беззаконието, като Полша, Чехия, Унгария.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 31. 31 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Ма, тя ква излезе? Боко и герпъвия му елит не бил уважаван, почитан и дори в Брюксел малко страняли от тях. Не мога да повярвам. Това са манипулации на националните предатели, метежници, превратаджии и шпиони от НСО с пряк ръководител Христо Иванов. Всички тези ''изводи'' на ЕС са долен, зловреден и вражески фейк. Наш Боко е най-търсеният, чакан, обичан, слушан и кометентен минпредс. след Освобождението. Това е видно от маститата му, закръглена фигура, резулат от непрестаните закуски, обеди, вечери и соарета с евролидери от всички земни кълбета. Цялото лидерско войнство черпи ум и разум, слуша и записва, учи се на управленска мъдрост и демокрация. Призовавм Д. Киролов и Лъчо мозачето да напраскат с 300 там където е необходимо самозабравилите се ''социолози'' с едно подходящо комиксче.

 32. 32 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Гледам снимката, напомниха ми, че днес е 10-ти юли...
  Дрънннннннннннннннннннннннннн!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=Dchm60W6ciw

 33. 33 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Ееееее! Те всикчи МУ търсят компетентното мнение, ткова ги с 200 пък то никой не разбрал за НЕГО и България. 😁😁😁

 34. 34 Профил на thegift
  thegift
  Рейтинг: 473 Неутрално

  До коментар [#15] от "Schopenberg":

  Браво, и днес си изработи честно надницата.

 35. 35 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 384 Неутрално

  България трябва да намери баланса. Задължително трябва да стои далеч от кървавите ръце на Русия, но да се спаси от новия болшевизъм, който настъпва на Запад.
  —цитат от коментар 3 на Мизийски


  Това от дежурните опорки нали? А нещо за дЕдо му нема ли да кажеш? Сълзица поне пуснете, 1 минута мълчание запазете в негова памет тази вечер на "спонтанният" ви протест. Някой орка да се престраши да предложи паметник да му напрвите.😄😄😄

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7847 Неутрално

  За резил ни направи пред света. Има ли още някой да мисли, че Борисов няма алтернатива.

 37. 37 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  И това сега добро ли е или лошо? ;)

 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  До коментар [#7] от "svoboden":

  Аз съм собственика. Други въпроси?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 496 Весело

  До коментар [#11] от "liz31552545":

  И кой да сложим? Джа/енда/ърите?!
  А да...джа/енда(р) с джа/енда(р) се разбира...а у европейско си ги има много.

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 40. 40 Профил на nodjinn
  nodjinn
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Ми политиката му "да се праи на луд" води до видими резултати ...

 41. 41 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Пфу гадове!
  Клатят му стабилността.
  Прозира дългата ръка на Радев и Христо Иванов.
  Няма как да е иначе.

 42. 42 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Абе , не знам.
  Изолирана, туй - онуй, ама се бацат с Меркел. И май й харесва.
  Представи си , какво щеше да е , ако не бяхме изолирани :)

 43. 43 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 496 Весело

  До коментар [#35] от "Perry_Mason":

  Виж какво, ако за теб и дружинката имтернационалисти е начална даденост да си продажник и проводник на чужди интереси, има и нормални хора - бели - да, хетеросексуални-да, обичащи родината и мъдростта на своите предци и своето, по начин непонятен за такива като вас, така е!

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 44. 44 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  До коментар [#35] от "Perry_Mason":Затова висят тук. Става дума за отношенията между България и ЕС, почват да плюят Русия!
  Ама А за Б дава парите.

 45. 45 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 184 Неутрално
 46. 46 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  Слагайки настрана нихилизма на автора, някой да е учуден от оценките? Какво е очаквал авторът - да изместим Германия, Франция, Австрия и т.н. (че ние си имаме комунистическа партия, която се бори за власт)? Това реалистични очаквания ли са или авторът търси начин да хейти?
  Всеки може да си прави изводите.

 47. 47 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5224 Неутрално

  Отново втръсналата опорка, че понеже те не са на власт, България потъва.

  Gunter glieben glauchen globen
 48. 48 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  До коментар [#47] от "Alarmstufe: Rot":

  Кой не са на власт.. тези дето са правили проучването не са дневник или българска партия

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 49. 49 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  До коментар [#47] от "Alarmstufe: Rot":

  Кой не са на власт.. тези дето са правили проучването не са дневник или българска партия

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 50. 50 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  До коментар [#44] от "ahasver":

  дали плюенето по росианците е уместно е една тема,
  но пък вие много се засягате от тяхно име.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 51. 51 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  Барба Ганьос-Банкянски е на друго мнение! Първи сме! Навсякъде!

 52. 52 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  До коментар [#47] от "Alarmstufe: Rot":

  Чекмеджето!
  Там е ключът от бараката!

 53. 53 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 358 Весело

  Сори, ние сме от село, не говорим европейски... Само знаем как да попитаме "а пари че дават ли?". Как очаквате да ни търят за каквото й да е...

  And all that jazz!
 54. 54 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  До коментар [#6] от "Darulio":

  Модераторът ми изтри коментар , че България се управлява от два фатмака- /г-н Борисов и г-н Радев/ като обиден. Много ми е интересно какво ще направи с Вашия коментар за " Простият Бойко от Банкя"
  Макар, че ми е ясно. Всичко което е обида срещу Президента да се маха.
  Дневник, за кого работите в момента?
  Въпросът е риторичен.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 55. 55 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  UNITED EU UNION

  България е прогресивно дистанцирана изолирана и в България.

  Бивша наци нация е окупирала територия на България и ЕС.
  И акватория!

  Breaking News Mediapool.bg

  NATO е тук, на територията на ЕС.
  В акваторията: ссср днес?!?

  "България е изолирана и самоизолирана в ЕС,
  показва проучване"

 56. 56 Профил на Miroslav Vladimirov
  Miroslav Vladimirov
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Същия извод може да се направи за още поне 7-8 държави. Е и ? Голяма новина ли е че всеки иска за да закачи най-добрия? Автора е бил готов с извода преди да прочете изследването !!!. Иначе браво. Пак се оплюваме. Е бая напред ще отидем така :)

  Мирослав Владимиров
 57. 57 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#32] от "Аскет":

  Чудесна победа! Хубаво е да се побеждава, но една лястовица пролет не прави - трябва постоянство в усилията!

 58. 58 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  НА ИЗБОРИТЕ МАРТ ОТНОВО ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛИ .НЯМА ДА Е НИТО МАНОЛОВА НИТО БСП

 59. 59 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Прочтете този анализ, за да видите че и Борисов е в играта, а написалията го е награден с поста на евродепутат:
  Грешките на Борисов създават проблеми на българите и на България
  сряда, 5 септември 2018
  Българските граждани от 21 век не заслужават такъв модел на управление. Така повече не бива да се управлява


  Александър Йорданов*
  Член на Управителния съвет на Атлантическия съвет на България
  На 6 май т.г. сайтът „Фактор” припомни, че на 25 февруари 2016 г. ген. Леонид Решетников е гостувал на Ахмед Доган. Компания са му правили митрополит Иларион Алфеев, завеждащ външния отдел на Руската православна църква, бившият министър на вътрешните работи Румен Петков от АБВ, шефът на правителствена болница проф. Любомир Спасов, депутатът от ДПС Йордан Цонев и един полковник от НСО. Тема на разговорите са били стратегиите за президентските избори. В края на април тази година ген. Решетников бе отново в България по покана на НД „Русофили” и е засечен в хотел „Орфей” в Девин. Това че Доган или Нинова се срещат с ген. Решетников, че Решетников нарича „приятел” Волен Сидеров – лидер на партия „Атака” и коалиционен партньор, „златен пръст” на правителството днес, е нещо, което не изненада никого. Но и до днес мнозина са убедени, че Борисов също се е срещал с руския шпионин. Официална информация за такава среща не съм прочел и затова не мога да коментирам. Но в съзнанието ми се запечатаха думите на Борисов: „Загубихме изборите, защото не искахме да ги спечелим.” Но защо да не искаме да ги спечелим, след като „противника” издига кандидат консултиран с чужда разузнавателна служба? Как така се прави отказ от победа и не се издига печеливш кандидат, а се капитулира при ясните сигнали за чужда намеса в българския изборен процес?

  На 6 юни тази година в Божурище Бойко Борисов заяви: „Президентът Радев беше надпартиен, но според мен вече не е, стоейки заедно със своя шеф Корнелия Нинова”. (Цитирам по „Труд онлайн”). В кой момент от своето президентско битие Румен Радев е бил „надпартиен”? Когато бе издигнат, когато назначаваше служебно правителство, когато като папагал повтаряше за сваляне на санкциите срещу Русия, когато постоянно атакуваше правителството? И 17 месеца ли бяха необходими на Бойко Борисов, за да разбере това, което на всички бе ясно от първия ден, а именно, че Радев не е „надпартиен президент”. Как така обикновените хора разбраха, а „необикновеният” политик Борисов не разбра? Или разбра с голямо закъснение. Или наистина е аджамия, за да мисли, че Радев е надпартиен. Или съзнателно си е затварял очите?
  http://atlantic-council.bg/грешките-на-борисов-създават-проблем/

 60. 60 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 2022 Разстроено

  Стабилна мизерия :-(

  Никола Йорданов
 61. 61 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 752 Весело

  До коментар [#56] от "Miroslav Vladimirov":

  Само вметка - ник-нейма/прякора на Барба Ганьос в Брюксел и еврпейските институции е Клоуна ... И това не е нихилизъм, а ... обикновен срам, че мин-председателя ни ЕДИНСТВЕН от всички министър-председатели на държави-членки на ЕС НЕ ГОВОРИ И РАЗБИРА английски език самостоятелно ....:)))

 62. 62 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  Лицемери. Когато 1989 оставиха на власт назначената от КПСС червена мафия какво очакваха.

 63. 63 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Фил значи себемраз.
  Себемразите търсят места дето да си стоварят "любовта".

  СССР обичаше себе си и бе чужд на филство.
  Поставен на научна интернаци основа, нямаше избор.
  Беше му лесно.

  Но го превърнаха в леш разни фили.
  Лицемери!

  До коментар [#24] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Не защото *сме* малки и незначителни, а защото такова място ни определят управляващите русофили

 64. 64 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Никога в историята си България не е била толкова изолирана и толкова сама. През последните 10 г. България няма не само приятели и съюзници, но и партньори в равноправни междудържавни отношения. Нито една от съседните ни страни не може да се нарече приятелска или съюзническа на междудържавно равнище. Слугинското и просташко държане на сикаджията и мутрокалинките от шайката му изградиха в западните политици и общества пренебрежение към България. Партньорите отвъд океана демонстративно се отнасят към нас като към слуги. За три мандата на сикаджията американски президент не е идвал в България. За 11 г. "управление" на сикаджията и шайката му България не е направила една стъпчица за европейската ни интеграция и то след като България беше вече преодоляла всички основни проблеми за това. Всички, без изключения, предишни правителства движеха България към Европа - правителството на Беров подписа споразумението за асоцииране с ЕС, правителството на Виденов подаде молба за членство на страната в ЕС, правителството на Костов започва преговорите с ЕС за присъединяване, при правителството на Симеон България стана член на НАТО, при правителството на Станишев България стана пълноправен член на ЕС. При Боко тиквата - 11 г. нищо.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 65. 65 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1016 Разстроено

  България е припознавана като скрит или открит руски троянски кон и не прави нищо да опровергае това. Признаците са много. Чакам да ме опровергаете с това , че сме поръчави 8 американски самолета ?

 66. 66 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3318 Любопитно

  UNITED EU UNION

  Кой финансира луксозния сарай тъй де офис на
  неправителствения либерален стратег философ Доган
  тъй де Иван?

  Кавказ не е кандидатка за членство.

  До коментар [#18] от "Schopenberg":
  До коментар [#7] от "svoboden": Без коментар. Да,БКП в действие!

  Софийският офис на Европейски съвет за външна политика е основан през октомври 2007, за да въвлече българската политическа общност
  в дискусия по европейските външнополитически въпроси
  и за да работи като свързващ център с Югоизточна Европа
  и Кавказ.

  Офисът се помещава в офиса на
  Център за либерални стратегии,
  водеща анализаторска неправителствена организация,
  оглавявана от Иван Кръстев.

 67. 67 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3940 Весело

  Явно прегрътките и целувките отиват на халост......може би трябваше да опита с " Една червена роза за теб другарю (ко )..." ....

 68. 68 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  Причината основно е една - неистовия страх на Бочко от Чичо Пу.

 69. 69 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  До коментар [#36] от "Роси":

  “ За резил ни направи пред света.”
  ——
  А бе, резил... туй, горното, показва, че не сте в състояние да си прокарвате националните интереси сред другите нации в Европа, па вие “едната чест” гледайте ... току ви се провиди алтернатива. И коя това беше? Оня с подмокрените гащи ли?

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 70. 70 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Винаги ми е било чудно как европейските лидери НЕ ГИ Е ГНУС да се прегръщат и целуват с нашия баш-мафиот.
  Дано поне коронавирусът ги вразуми.

 71. 71 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 866 Неутрално

  До коментар [#2] от "Handy":

  Този мит си беше такъв от самото начало - само Баце и някои доста плиткоумни негови последователи вярваха на брътвежите му.

  От друга страна някой нещо друго очаквал ли е с тези маса некадърници??????

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK