САЩ ще разгневят Китай с най-високопоставена визита в Тайван от 1979 г.

Американският президент Доналд Тръмп със здравния министър Алекс Азар

© Associated Press

Американският президент Доналд Тръмп със здравния министър Алекс АзарМинистърът на здравеопазването и хуманитарните въпроси на САЩ Алекс Азар предстои да посети Тайван през следващите дни, което ще бъде най-високопоставената визита на представител на американското правителство след прекратяването на официалните дипломатически отношения между Вашингтон и Тайпе през 1979 г.


Посещението и най-вече планираната среща с президента на Тайван вероятно ще породят нови търкания между САЩ и Китай, който твърди, че Тайван е негова територия и при необходимост ще я анексира. Тайван е основен дразнител в сложните отношения между двете най-големи икономики в света, които са в конфликт и заради търговията, технологиите, Южнокитайско море и реакцията на Китай на коронавирусната пандемия.


От уважение към Китай САЩ поддържат само неофициални отношения с Тайван, но са най-важният съюзник на острова и доставчик на отбранително оборудване. Американският институт в Тайван, който действа фактически като посолство на Вашингтон, обяви днес, че "историческата визита на Азар ще укрепи партньорството между САЩ и Тайван и ще подсили сътрудничеството между САЩ и Тайван в борбата с пандемията от COVID-19".
В "Туитър" тайванското външно министерство каза, че очаква да приветства Азар и неговата делегация: "Това е най-високопоставената визита на представител на кабинета на САЩ от 1979 г.! Тайван и САЩ са с намерение за тясно сътрудничество в борбата с коронавируса и прокламирането на свободната демокрация и правата на човека по света."
Министерството каза, че Азар ще се срещне с президента Цай Ингвен, която е привърженик на независимостта и с чието правителство Пекин е прекратил всякакви контакти преди четири години. Той ще се срещне също с тайванския министър на външните работи Джаушей Джоузеф Ву и висши представители на здравеопазването.
От Американския институт казаха, че на срещите си Азар ще обсъжда заболяването, световното здраве и ролята на Тайван като доставчик на медицинско оборудване и технологии. Очаква се визитата да се състои следващата седмица, но според Американския институт подробностите за времето и дневния ред на посещението ще бъдат оповестени по-късно.


Азар ще бъде първият министър на здравеопазването и хуманитарните въпроси на посещение в Тайван и първият член на кабинета на посещение от шест години. Последният беше тогавашният администратор на Агенцията за защита на околната среда Джина Маккарти, която е с по-нисък ранг от Азар. "Тайван беше модел за прозрачност и сътрудничество в световното здравеопазване по време на пандемията от COVID-19 и много преди това", заявява Азар в изявлението на АИТ. "Това посещение представлява възможност за засилването на нашето сътрудничество с Тайван в икономиката и общественото здраве, особено когато САЩ и други страни работят за засилването и диверсифицирането на своите източници на ключови медицински продукти", добавя той.


Визитата на Азар е облекчена от приетия през 2018 г. Закон за пътуванията до Тайван, който насърчава изпращането на високопоставени представители в Тайван след десетилетията, през които такива контакти бяха редки и обременени с предпазни мерки, за да не се влошават връзките с Пекин. Посещението през 2014 г. на тогавашния администратор на Агенцията за защита на околната среда Джина Маккарти породи протести на китайското външно министерство, което обвини САЩ, че не спазват ангажимента си да поддържат само неофициални връзки с Тайпе.


Китай е против всякакви официални контакти между Тайван и САЩ. Но неговият засилващ се дипломатически натиск, включително привличането на малкото останали дипломатически съюзници на Тайван и изключването на острова от международни събрания като Световната здравна асамблея, подхраниха и без това солидната двупартийна симпатия във Вашингтон към Тайван и доведоха до нови мерки за укрепването на междуправителствените и военните връзки. Силното представяне на Тайван в справянето с COVID-19 спечели овациите на САЩ, като изтъкна неучастието на острова в Световната здравна организация и в други органи на ООН.


"За разлика от тоталитарните системи обществата и икономиките на САЩ и Тайван са изключително подготвени да движат глобалния напредък в области като медицината и науката в помощ на света да се справи с възникващите заплахи", заявява Американския институт. Според него "пандемията от COVID-19 е последният пример за съвместните усилия на САЩ и Тайван да бъдат посрещнати глобалните предизвикателства за доброто на света". /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  Азар има какво да научи от тайванските си колеги, но е явно че не това е целта, а ескалация на конфликта с Китай. Естествено този ход ще бъде критикуван от демократите, което ще даде амуниция на Тръмп да ги обвини в "подчиненост на китайските интереси".
  За съжаление процесите и в Китай, и в САЩ водеха отдавна към този конфликт, но явно той е необходим за преразглеждане на позициите на САЩ по ред въпроси.

 2. 2 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Марионетката Байдън дето е оплетена в 1000 зависимости от Пекин не би си позволила такива действия дето да гневят китайската комунистическа партия и другарят Си...

 3. 3 Профил на БУДЖАК
  БУДЖАК
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Отлични новини за Република Китай! Нека приятелството с Америка укрепи още повече позициите на тази високотехнологична държава!

 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1963 Весело

  Ма много се ядосват китайските комунисти.За Далай Лама.за Хонг Конг за Макао за Тайван.На посещение отива здравен министър а не тихоокеанският флот на САЩ.

 5. 5 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Естествено този ход ще бъде критикуван от демократите, което ще даде амуниция на Тръмп да ги обвини в "подчиненост на китайските интереси". За съжаление процесите и в Китай, и в САЩ водеха отдавна към този конфликт, но явно той е необходим за преразглеждане на позициите на САЩ по ред въпроси.
  —цитат от коментар 1 на daskal1


  Интересите на големите корпорации дето спонсорират яко Демократическата партия е да произвеждат всичко в Китай за без пари и да ги продават за мучо динерос в Америка без мита и такси - схема дето носеше страхотни печалби на акционерите им в ама в дългосрочен план превръща САЩ в зависима бананова република.

 6. 6 Профил на БУДЖАК
  БУДЖАК
  Рейтинг: 285 Неутрално

  И се надявам великите сили да не допуснат КНР да анексира Република Китай, както британците допуснаха с Хонг Конг!

 7. 7 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  САЩ да признаят Република Китай за независима държава, каквато дефакто си е от почти 80 г. Да възстановят дипломатическите отношения с нея и да я вкарат под американският ядрен чадър и/или в НАТО. Комунистически Китай трябва да се бие на всякъде и с всички възможни средства.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 8. 8 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1060 Весело

  Льош Оранжев човек, ядосва най-хубавата, прекрасна и безгрешна партия на света.

 9. 9 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 840 Неутрално

  И като разгневят Китай какво? Китай ще спрат да произвеждат стоките на американските компании ли....

  -voxy
 10. 10 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3865 Неутрално

  "От уважение към Китай САЩ поддържат само неофициални отношения с Тайван"

  От уважение към комунистическия тоталитарен режим в Китай САЩ по времето на Картър прекъснаха дипломатическите отношения с демократичен Тайван.
  Срам за най-голямата демокрация в света.

 11. 11 Профил на mranderson
  mranderson
  Рейтинг: 601 Неутрално
 12. 12 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Отдавна се коментира , но не се говори за кризата на ЗАПАДНАТА СИСТЕМА. Спадът на БВП на САЩ е 33,8 % , на Европа около 17%. В същото време КИТАЙ увеличава БВП с 4% , при планирани 6-7% . Китай вече е световен икономически ЛИДЕР !! За САЩ ..вече е без значение кой точно побеждава на президентските избори. Финансовият отбор на ДЕМОКРАТИТЕ и подкрепата им към ГЛОБАЛНИЯТ ПРОЕКТ (финансовата олигархия) водят към разкол и разпад...С това дано да приключи един ЛОШ период за пазарното общество (капитализъм). Ранният капитализъм имаше успехи , защото МОРАЛЪТ бе по важно от печалбата. В тази система СЕГА, каквото и да се излива ..винаги ще бъде поглъщано от БАНКИТЕ. Колкото за България ...да спре да се АБСОЛЮТИЗИРА невидимата ръка, защото тя е видима..и е на Х, У ,З......... и винаги се стреми да УБИЕ всяка конкуренция ( МОНОПОЛ)

 13. 13 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3865 Неутрално

  За разлика от своите предшественици Тръмп не се страхува да разсърди комунистически Китай като засилва отношенията си с Тайван на високо дипломатическо равнище.

 14. 14 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Кефи ми Тръмп че не цепи басма на азиатските империалистически боклуци ..

  Да кажем не на педерастията!
 15. 15 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1152 Весело

  До коментар [#7] от "Viva la Evolution":

  Ама и ти имаш една представа за световната политика досущ като на Каравеловите българи от старо време
  Искренно ме разсмя

  гошо
 16. 16 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 41 Неутрално

  До 20 г остров Тайван ще е просто една от провинциите на Китай, процеса е необратим въпреки жалките напъни да краварите да предотвратят националното обединение на истински нации като китайската или руската. Не сбирщина от кол и въже като тях.

 17. 17 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3416 Неутрално

  САЩ да признаят Република Китай за независима държава, каквато дефакто си е от почти 80 г. Да възстановят дипломатическите отношения с нея и да я вкарат под американският ядрен чадър и/или в НАТО. Комунистически Китай трябва да се бие на всякъде и с всички възможни средства.
  —цитат от коментар 7 на Viva la Evolution


  Да ама Китай има подводници!

 18. 18 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 444 Весело

  До коментар [#5] от "Jazzdevil":

  абе сельо, а гоп-а викаш го спонсорират селските кооперативи от ръст белта, а?

 19. 19 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  До коментар [#18] от "mekarshalev":

  сельо може да викаш на ония в огледалото. И да - гоп-а много повече разчита на частни дарения на граждани за разлика от американското ДПС - така наречените демократи

 20. 20 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3229 Неутрално

  И китайците ще направят какво? Ще спрат да си купуват имоти в Америка ли

 21. 21 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  КНР: Ще ги ХохгКонг-изираме! Ххххххххх .... Ссссссссссссс Мяу! Бау! Муууууууууууу .... :Прилепизираме!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 22. 22 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3828 Весело

  До коментар [#19] от "Jazzdevil":

  Абсолютно безпочвени твърдения, които няма как да докажеш, особено с това разтегливо определение "много повече разчита на частни дарения на граждани". За какви частни граждани говориш - братя Кох, дето купиха половин Сената или Шелдън Аделсън който разписва чекове за по 100 милиона на кандидата за президент?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 23. 23 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  Азар има какво да научи от тайванските си колеги, но е явно че не това е целта, а ескалация на конфликта с Китай. Естествено този ход ще бъде критикуван от демократите, което ще даде амуниция на Тръмп да ги обвини в "подчиненост на китайските интереси". За съжаление процесите и в Китай, и в САЩ водеха отдавна към този конфликт, но явно той е необходим за преразглеждане на позициите на САЩ по ред въпроси.
  —цитат от коментар 1 на daskal1


  Май не си заппознат. Демократите са много по-твърди срещу Китай от Републиканците, независимо от това което ФоксНюз ти разправя. И за разлика от Тръмп са много по-твърди и срещу Русия.

  California Über Alles
 24. 24 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4235 Весело

  До коментар [#23] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  За Русия ми е ясно на другия ден след като Хилари загуби изборите. Иначе беше майстор като държавен сеекретар в подаряването на кубче с грешния надпис на руски "ПЕРЕГРУЗКА' за отношенията на САЩ с Русия. А за твърдостта на демократите към Китай може би прочети за посещението на Байдън 2010, по време на администрацията на Обама и преговорите за Тихоокеанския дийл, както и за "бизнес инициативите" на "децата" Хънтър Байдън и Крис Хайнц , та и синчето на губернатора на Масачузетс.
  Зная че си сингапурец, да вземеш да провериш защо там са другите сървъри от системата на ТикТок-САЩ ? :-)

 25. 25 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  До коментар [#23] от "Pontif New Dnevnik SUCK":За Русия ми е ясно на другия ден след като Хилари загуби изборите. Иначе беше майстор като държавен сеекретар в подаряването на кубче с грешния надпис на руски "ПЕРЕГРУЗКА' за отношенията на САЩ с Русия. А за твърдостта на демократите към Китай може би прочети за посещението на Байдън 2010, по време на администрацията на Обама и преговорите за Тихоокеанския дийл, както и за "бизнес инициативите" на "децата" Хънтър Байдън и Крис Хайнц , та и синчето на губернатора на Масачузетс. Зная че си сингапурец, да вземеш да провериш защо там са другите сървъри от системата на ТикТок-САЩ ? :-)
  —цитат от коментар 24 на daskal1


  Търсиш конспирационни теории генерирани от ФоксНюз. Ако ще падаме на ниво таблоид, обясни ми зависимостта на Тръмп за хотела му в Малайзия където 100% зависи от Китай и Китай му даде разрешение. Какво продаде Тръмп за да му разрешат да строи хотел там? Защо връските му дето му висят под старческия дик се правят в Китай? Защо губещата сграда на Куши в Ню Йорк на която не може да плаща ипотеката беше уредена да бъде спасена от Китайска "народна" банка и само след като това се разбра и раздуха, Китайците си събраха парцалите и се махнаха? Куши продаде 55% от сградата за 12% от цената която беше платил на международен фонд, само и само да се спаси от банкрут. Нещо да виждаш продаване на политически достъп за пари? Или не понеже обичаш семейство Тръмп? Сестрата на Куши продаваше Зелени Карти в Китай като топъл хляб срещу купени кондоминиуми в сградите на Тръмп. Нещо да те бодерва или викаш - Обичам го Тръмпи и това си е - Бий мъ пак шъ тъ обичам!
  Между другото Хилари беше против Тихоокеанския Търговски договор и искаше да го промени и щеше да го промени као беше избрана. Това беше правилния път. Хем да се постави Китай на мястото му, хем да се запази лидерството на САЩ. Тръмп се изтегли от преговорите, договора беше подписан без САЩ и в полза на Китай. Сега Китай работи усърдно да преизбере Тръмп, защото много добре разбира че Демоктратична Администрация ще създаде международен фронт срещу тях. За тях Тръмп е по-приемливия избор защото с него САЩ са изолирани международно и са сами.
  Китай можеше да бъде удържан и опд контрол но само ако САЩ действаше заедно с ЕС, Япония, Корея и Австралия. Сега Тръмп Стабилний не може да стъпи в Европа защото ще го замерят с домати а и никой не иска да го кани вече. След като безцеремонно каза на Корея да плаща по $4.5 милиарда на година и там не може да отиде. В Япония никой не го иска, още по-малко в Австралия. Иначе ако гледаш ФоксНюз Тръмп е Джисъс, суит Джизъс и всичко ще оправи ... но не е ясно как и кога.
  Преди два дена каза - заразените и умрелите се увеличават но иначе Ковид-19 е под контрол!?!? Някаква идея как може да бъде обяснен този стабилен и гениален стейтмънт?

  California Über Alles
 26. 26 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4235 Весело

  До коментар [#25] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  По неизвестни за мен причини двукратно ме обвиняваш в принадлежност към аудиторията на Фокс Нюз. Това е канал, който съм виждал единствено в приемната на един лекар. Но ти си продължавай де, явно си решил да ме образоваш и насочиш в правия път ...
  С удоволствие те чета по въпроси свързани с бизнеса, но в областта на политиката и културата ще си позволя да игнорирам разсъжденията ти, не се засягай.

 27. 27 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 611 Неутрално

  А-у-у, САЩ щели да разгневят Китай! САЩ вече не само,че не уважава Китай, ами го и еб@ва. Работата върви на признаване на Тайван.

 28. 28 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3267 Весело

  До коментар [#26] от "daskal1":
  Понти пише много увлекателно и за своя изпълнен с перипетии живот..Направо е един втори.... Рудолф Ерих Распе.:)
  По Фокс има понякога интересни неща. Например, имаше интервю наскоро с Томас Соуел за образованието. Соуел написал нова книга за чартър скулс(публичните училища,създадени с договор/чартър) :
  https://www.foxnews.com/opinion/black-minority-lives-improve-politicians-charter-schools-thomas-sowell
  ....What really showed how much Biden took the Black vote for granted was his announcement that, when he is president, he would have "a teacher-oriented Department of Education" and charter schools would not receive "a penny of federal money."..

 29. 29 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  До коментар [#25] от "Pontif New Dnevnik SUCK":По неизвестни за мен причини двукратно ме обвиняваш в принадлежност към аудиторията на Фокс Нюз. Това е канал, който съм виждал единствено в приемната на един лекар. Но ти си продължавай де, явно си решил да ме образоваш и насочиш в правия път ...С удоволствие те чета по въпроси свързани с бизнеса, но в областта на политиката и културата ще си позволя да игнорирам разсъжденията ти, не се засягай.
  —цитат от коментар 26 на daskal1


  Даскале, това е анонимен форум. Игнорирай всичко и всички. Това е говорилня, няма да намериш истината за живота тука.
  А в областта на политиката, ти вече сам си каза в предишна дискусия че имаш предппочитания към Тръмп, така че не се ядосвай когато някой прилага към теб типичните атрибути на Тръмпистите. А и точно като тръмпист, се захвана за ФоксНюз но не искаш да отговориш как тълкуваш стейтмънта на любимия ти президент, че заразените и умрелите се увеличават но като цяло нещата отиват на добре с Ковид19.
  А що се отнася до културата, аз се интересувам само от култура на спора, което означава да се дават логични и подкрепени от факти отговори. Честно казано не ме интересува културата ти на хранене, личния ти вкус за книги, дрехи, фолклор и т.н.

  California Über Alles
 30. 30 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  До коментар [#25] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Тръмпистите са майстори в раздухване на конспирациите, но игнорират зависимостите на Тръмп. Нищо ново за последните 4 години.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 31. 31 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  До коментар [#25] от "Pontif New Dnevnik SUCK":Тръмпистите са майстори в раздухване на конспирациите, но игнорират зависимостите на Тръмп. Нищо ново за последните 4 години.
  —цитат от коментар 30 на vesolr


  Обонговците и байдъновците сте гроги от брилянтната политика на президент Тръмп към крадливия комунистически Китай.А се задава втори мандат за сегашния президент.Хапи,записвай си,никой друг не ти прави безплатни лекции...

  shlshlshlshl
 32. 32 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Естествено този ход ще бъде критикуван от демократите
  —цитат от коментар 1 на daskal1


  Едва ли.

 33. 33 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 912 Неутрално

  САЩ да признаят Република Китай за независима държава, каквато дефакто си е от почти 80 г.
  —цитат от коментар 7 на Viva la Evolution


  Тайван не се е обявявал за независима държава, че САЩ да го признават за такъв.

 34. 34 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3828 Весело

  До коментар [#31] от "dfjftriktrcdt":

  Нокней, задава се разгром. Пак ще регистрираш нов профил.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 35. 35 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3828 Весело

  До коментар [#2] от "Jazzdevil":


  Лъстморд, кажи за зависимостите на Тръмп и семейството му от Китай, стига си съчинява за Байдън. По същия начин лъгахте за фондация Клинтън, пък се оказа, че “фондация” Тръмп е сгазила лука и беше разпусната. По проекциите ви се познавате.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 36. 36 Профил на svetlio26
  svetlio26
  Рейтинг: 380 Неутрално

  До коментар [#25] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Колега Pontif,

  Позволете да се включа с офтопик относно Хилари-то.
  quote: "Между другото Хилари ако беше избрана ...да се постави Китай на мястото му, хем да се запази лидерството на САЩ".

  В поста Ви липства коментар за политиката и към 'ръшн федъ'реишн и по специално за случаят с Republic of Crimea.
  Според Вас с какви средства на политиката Хилари-то щеше да въздейства на 'ръшн федъ'реишн орносно случаят с Republic of Crimea. По конкретно щеше ли да има 'лимитид 'милитъри интъ'веншн от страна на нат??? БГ-то как щеше да участва: 1. логистика, 2. хора 3. техника.

  Предварително Благодаря,

  Поздрав

 37. 37 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  До коментар [#31] от "dfjftriktrcdt":Нокней, задава се разгром. Пак ще регистрираш нов профил.
  —цитат от коментар 34 на vesolr


  Хапи,очертава се разгром,както за теб,така и за твоя любим з Джо Байдън.През 2016 така фантазираше,но не те огря.И не лъжи нагло за някакви нови профили. От безсилие и незнание лъжеш нагло,както го правиш срещу президент Тръмп,за измислената от твоите провалени леви демократчета ,руска връзка ....Срам!!!!!!!!!!

  shlshlshlshl
 38. 38 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  До коментар [#2] от "Jazzdevil":Лъстморд, кажи за зависимостите на Тръмп и семейството му от Китай, стига си съчинява за Байдън. По същия начин лъгахте за фондация Клинтън, пък се оказа, че “фондация” Тръмп е сгазила лука и беше разпусната. По проекциите ви се познавате.
  —цитат от коментар 35 на vesolr


  Какви зависимости на Тръмп от Китай бълнува бе Хапи? Фондацията на Обама не беше ли разпусната преди години за закононарушения???Тогава обаче не хленчише,както го правиш срещу законно избрания президент Доналд Тръмп!!!!!!!!!!!!!!

  shlshlshlshl
 39. 39 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  До коментар [#31] от "dfjftriktrcdt":Нокней, задава се разгром. Пак ще регистрираш нов профил.
  —цитат от коментар 34 на vesolr


  През ноември да не се скриеш от дефицит мъжко достойнство???Ти сега показваш такъв дефицит,като не си се извинил за наглата лъжа,че Тръмп имал сговор с Русия...Това прокурор Мюлър го доказа в следствието ако не го знаеш,аз да ти го припомня!!!!!!!!!!!!

  shlshlshlshl
 40. 40 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  До коментар [#25] от "Pontif New Dnevnik SUCK":Колега Pontif,Позволете да се включа с офтопик относно Хилари-то.quote: "Между другото Хилари ако беше избрана ...да се постави Китай на мястото му, хем да се запази лидерството на САЩ". В поста Ви липства коментар за политиката и към 'ръшн федъ'реишн и по специално за случаят с Republic of Crimea.Според Вас с какви средства на политиката Хилари-то щеше да въздейства на 'ръшн федъ'реишн орносно случаят с Republic of Crimea. По конкретно щеше ли да има 'лимитид 'милитъри интъ'веншн от страна на нат??? БГ-то как щеше да участва: 1. логистика, 2. хора 3. техника.Предварително Благодаря,Поздрав
  —цитат от коментар 36 на svetlio26


  Интересен въпрос. технически анексията на Крим се случи по време на Обама и Хилъри нищо не може да направи. Моето мнение е че Обама действаше бавно и предпазливо. Може би това е правилният начин. Не знам. За военна намеса и дума не може да става защото самата Украйна не е искала военна помощ, нито пък е член на НАТО. Има и друго нещо, което малко хора знаят. Украйна имаше достатъчно военни и въоръжение в Крим за да се противопостави на Зелените Човечета. Но не го направи! Не го направи защото се оказа че 50% от военните им са подкупени и им е платено още преди да започне операцията. Тези неща излезнаха наяве сега но тогава не знаехме за тях. Аз съм сигурен че ЦРУ, МИ5 и другите разузнавателни служби на запад много добре са знаели за тези неща. При това положение и аз да съм президент и аз щесе замисля дали и как да помагам на армия коята сама си продаде държавата.
  Ще се отнася до Украинците като народ, за мене те са 100 пъти по свестни от Руснаците. Това са бивши Български земи и ние сме свързани с украиницте като народ и като гени. С Руснаците нямаме нищо общо. През 10 век ние сме създали културата и религията на тези хора, които после създават Украйна, Полша и Литва. Познав тум и Украинци и Руснаци. Руснаците още ги мъчи някаква мечта да бъдат империя и това ще ги погуби. Руската имерия все още се намира в период на разпад и има още накъде да се разпада. Украинците винаги са искали да се освободят и да си имат отделна държава и аз го уважавам това. Нямам съмнение че рано или късно ще го постигнат но ще им отнеме години. И разбира се РФ ще им пречи непрекъснато.
  Както казах за военни действия от Запад никога не е ставало въпрос затова и някакво участие на България също никога не е било на дневен ред. Освен това никой в ЕС и НАТО няма доверие на България и никога няма да си позволят да разчитат на България. Румъния е държавата от кято ще стават тези неща, защото там не уравляват Руски шпиони. Всичко което Ес и НАТО правят в България е само козметично. Иначе всички знаят че ние сме слуги на Русия и абсолютно всичко се донася на Руснаците още преди да е излезнало от щаба на НАТО. Има статии и анализи за това.
  За Хилъри мога да кажа че е изключително неприятна персона и много хора не гласуваха за нея точно за това. И разбира се защото очакваха че ще спечели. Е, не стана така. Аз съм сигурен че като президент щеше да бъде 100 пъти по-егективна от Тръмп, просто защото е зубрачка и си върши работата професионално. РФ щеше да е в много по-лоша ситуация сега а също и Китай. Тези неща се правят само и единствено със съюзници. Тръмп е рогач и ненормалник и не ги разбира тези неща. Вместо да заздрави връзките с ЕС, Япония и Австралия и да сложи на колене първо РФ и после Китай, той първо разгони и обиди всичките ни съюзници. Направи ситучцията с Канада и Мексико непоносима, нещо което никога не се е случвало в историята на континета! Сега Канадците си пазаят границата и Американец не може да мине по никакъв начин. Разбира се използваха за предлог вируса. Удариха му пръста на Тръмп за всички военни проекти които са необходими на САЩ. Същото става и с другите ни съюзници. Корея му каза да си гледа работата защото видяха че е клоун и нищо не разбира от политика. Видя как Дебелака Ким го преметна и му се подигра пред цял свят. Тръмп спря може би най-важните съвместни учения които САЩ провежда - тези с Корея. Даде подарък на Фат Ким без да получи абсолютно нищо в замяна. Пълен глупак! Направи същото и със Сирия - предаде Кюрдите и подари Сирия на РФ за което генерал Матис си подаде оставката и пак не получи нищо от Русия освен едно мъгляво обещание да му разрешат да построи хотел в Москва след като се махне от поста си - пълен кокошкар. Загуби Джибути, където сме на път да премахнем супер стратегическа военна база. В същото време Китай построи собствена на 10 км от Американската по покана на правителството и сега се ебават с Американските пилоти и ги облъчват с военни лазери всеки път като излитат и кацат. Но това няма да го чуеш от Тръпаците.
  За това как управлява държавата по време на пандемия да не говорим. Днес Фейсбик за първи път офоциално му изтриха пост в който казва че училищата трябва да се отворят защото децата имали "почти пълна натурална имунизация от Ковид19" Ненормалник. Обзалагам се че Хилъри, колкото и неприятна да беше никога нямаше да направи такова нещо.
  В края на краищата аз избирам президент не за да ми е личен приятел или да си пия бирата с него а за да управлява държавата правилно.

  California Über Alles
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK