Париж връща носенето на маски на открито

Париж връща носенето на маски на открито

© ReutersВластите в Париж обявиха, че от понеделник се връща за срок от 1 месец задължението жителите и гостите да носят защитни маски по бреговете на Сена или на откритите пазари.


Заповедта важи за всички от 11 години нагоре и обхваща оживени места в столицата, макар че туристически обекти като Айфеловата кула, Триумфалната арка и булевард "Шанз-Елизе" не са изрично описани.


Това е мярка, целяща спиране увеличаването на нови случаи на заразени от коронавируса. Данните показват, че от средата на юли той е заразил нови и нови хора в града, особено в кварталите, където живеят хора с ниски доходи. Делът на положителните тестове в столицата е 2.4%, докато на национално ниво е 1.6%.
От 21 юли в цяла Франция е задължително носенето на маски на закрити обществени места като магазини и банки. Париж се присъединява към забраните за открити места, каквито вече въведоха Тулуза, Лил и Биариц.


Глобата за нарушители е 135 евро. При повече от 3 нарушения за 1 месец наказанието се увеличава до 6 месеца затвор.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK