Германия призова за край на военните маневри в Източното Средиземноморие

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (111)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3977 Любопитно

  "Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви на събитие в памет на бойна победа на селджукските турци през 11 в., че Турция ще си вземе това, което заслужава и в Егейско, и в Черно, и в Средиземно море. "Няма да правим компромиси с това, което е наше... решени сме да направим каквото е необходимо," добави той. "Не сме хвърлили око на нечия чужда територия, суверенитет и интереси, но няма да отстъпваме."

  Затова изказване Германия ще иска ли обяснение от Турция или ще се прави че не забелязва растящата турска агресивност както не забеляза че последната окупира хиляди кв.км от сирийската територия?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 2. 2 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Мисля че от италианска страна ще участва разрушител Дуранд Де Ла Пенне клас. Голям успех за Франция ще е да прикоткат Италия на своя страна.
  Може и да бъркам , но не покани ли Макрон Сараж в Париж.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 3. 3 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Искала призовала, юошо няма.

  Когато някой се нагърби да посредничи за нещо и след тива поиска каквото и да е следва да представи някакво предложение.

  Иначе с някамви голи искания и при,иви няма да стане.

  Отделно не е много ясно за какво въобще са необходими каквито и ьа е преговори и от там необходимост от посредник.

  Както се казва Турция като иска да преговаря да се обърне към Църция и да преговафя, иначе да ходи да рърси посредници какъв е смисъла?

  Модератора е неадекватен!
 4. 4 Профил на venciч
  venciч
  Рейтинг: 1931 Весело

  Браво на Геврекчията- прави всичко като по книга анадолците никога дане помиришат ЕС 😂😂
  Удри, бае Ердо!!

  The greatest successes comes from the freedom to fail
 5. 5 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Политиката на Германия минава през стомаха на големите германски фирми. Затуй са и разни патоци, сирийски лекари и инженери, както и заводите на VW и разни други в Турция. За да може Германия да изнася за Китай, Европа е станала разграден двор за китайски стоки. Столетия наред германската политика е пълна катастрофа, като се започне от мераците на Кайзера, промоцията на Ленин в Русия, Хитлер, а после мили очи и свалени гащи към днешна Русия. Французите също не са стока, традиционни русофили, те изобщо не се интересуват става в Централна и Източна Европа. Ако ги питаш, ще трябва да гоним с тях ислямистите в Нигер, за да им гепят урановата мина. Крайно време е ЕС да има обща политика, а не Германия и Гранция да си пробутват собствените интереси.

 6. 6 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Германия винаги е гледала свойте интереси. Яко продаваше оръжие на Гърция и видяхме докъде стигнаха гърците - пристанище Пирея е китайско. Германия доставя на Турция 6 дизел електрически подводници нова постройка по немски проекти. А немците знаят как се правят подводници - справка ВСВ. 80% от работата се прави в турско, 20% немско ноу-хау. Ако разпердушинят рязаните сделката отива на кино както и бацев паток.

 7. 7 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Julian Mall":

  Ти имаш ли идея, какво се е случило през 11 ти век?

 8. 8 Профил на gazolinerabp
  gazolinerabp
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Политиката на Германия минава през стомаха на големите германски фирми. Затуй са и разни патоци, сирийски лекари и инженери, както и заводите на VW и разни други в Турция. За да може Германия да изнася за Китай, Европа е станала разграден двор за китайски стоки. Столетия наред германската политика е пълна катастрофа, като се започне от мераците на Кайзера, промоцията на Ленин в Русия, Хитлер, а после мили очи и свалени гащи към днешна Русия. Французите също не са стока, традиционни русофили, те изобщо не се интересуват става в Централна и Източна Европа. Ако ги питаш, ще трябва да гоним с тях ислямистите в Нигер, за да им гепят урановата мина. Крайно време е ЕС да има обща политика, а не Германия и Гранция да си пробутват собствените интереси.
  —цитат от коментар 5 на gianni


  Французите са не само русофили но и сърбомани.

 9. 9 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Бравос,не требе се пречи на гостите от Африка и Азия да ни посещават!
  🙉🕎😁🙉🕎😁🙉🕎😁🙉

  Много съм прост
 10. 10 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Срамно е европейска Германия да застава на практика открито на страната на султан Ердоган и на Турция.

 11. 11 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  Франция навремето даде островите на Гърция и лиши турците от шелф и море. Сега вместо да се извини, се държи агресивно. Но днешна Турция е първа военна сила в Европа и франсетата ги чака як лобут.

  Judjuk
 12. 12 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2600 Весело

  Швабите си кътат арбайтерите , че ако Ердо ги призове на нож да колят Дойче гяурите , пардон , да се приберат ша трябва сами да си чистят кенефите ...

 13. 13 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Спокойно, никой никого няма да прекотка.
  Италианците правиха учение заедно с турците преди това учение...гърците пък правиха с американците, а после американците оридоха да правят с турците...още испанците и англичаните пращат кораби за учение с турците..та всичко това са учения на съюзници и ако има война сомо турците и гърците ще и берат грижата..Отделно една такава война е неприемлива и за двете страни...ако не се стигне до злополука то всичко ще си остане дуене на мускули докато седнат на масата...

  Но защо е цялото това напрежение? Форумецът пак громи някого и разделя нещо зад клавиатурата но какво всъщност става там? Какво не могат да си разделят...
  Има много проблеми между нашите съседи но няколко изпъкват и грубо ще опитам да обясня..ако желаете...

  Да погледнем историята и какво казва международното право по въпроса...и да се запознаем и различим термини като Териториални води ( ТВ ), Континентален шелф ( КШ ) и Изключителна икономическа зона ( ИИЗ ).

  1. Споразумението от Лозан определя ТВ на двете държави като 3 (три) морски мили...
  През 30-те Гърция едностранно нарушава това споразумение и обявява ТВ от 6 (шест) морски мили..30 години по-късно Турция последва примера и през 60-те обявява своите ТВ 6 (шест) морски мили...По подобен начин при първоначални 3 мили ТВ и в последствие 6 мили ТВ, Гърция обявява въздушно пространство от 10 мили. Турция възразява и се стига до напрежение..( Въздушното пространство свършва там където свършва и територията, респективно ТВ на дадена държава)..и така се получава спорът за пресичане на гръцкото въздушно пространство от турски пилоти...докато за гърците, турците летят над гръцко пространство, то за турците те си летят в международно пространство..
  В огтовор Гърция иска да увеличи своите ТВ на 12 морски мили...Турция възразява защото няма да може да увеличи своите на 12 и ще бъде затворена и се стига до напрежение...

  2. КШ е определен от международните спогодби като 200 морски мили..т.е. дадена държава има като КШ 200 мили навътре в морето от континента на съответната държава...Островите са специален раздел...Гърция твърди, че островите имат континентален шелф което си е така...Турция твърди, че гръцките острови (близките) са част от турският континентален шелф и отстъпват на континента което си е така...Също така право на континентален шелф имат островни държави, държави съставени от архипелаг чиито острови са над 50% от територията на държавата в случая с Гърция, островите са около 18% от територията...друг момент е дооговорът с Египет, според който гръцкият континентален шелф започва от континента не от островите, докато в спора с Турция, гърците твърдят, че започва от островите... и се получава напрежение между страните... Професор Розакис беше изгонен от тв предаване и впоследствие принуден да подаде оставка защото на въпрос на водещия отговори като се позова на международното право и даде право на Турция. В Гърция се смята подобен акт за предателство.
  През 70-те години Гърция заведе случаят в Егейско море до Международният Трибунал, след дълго мислене, трибуналът се обяви за нищожен/неспособен да разреши случая...от тогава бяха прието множество нормативи добавки и поправки към морското право и случаят стана още по-заплетен....и все пак в края на 90-те един френски професор предложи решение задоволяващо и двете страни разделение, като и двете трябваше да направят компромис но така никоя страна не се реши да действа..

  2. Според лозанското и парижко споразумение, островите в близост до Турция
  (определени по име) са демилитаризирана зона. От 60-те години на миналия век Гърция признава тези договори за невалидни и изгради бази и разположи военен персонал и оборудване на тези острови. Турция възрази и се стигна до напрежение.

  Едно кратко (и грубо) но не изчерпателно обяснение на напрежението между двете ни съседки в средиземноморието.

  "More Majorum"
 14. 14 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Хе хе и Турция като ще се вслуша в призива на дойчовците.. Мнозинството турци в Германия гласуват за Ердьо ..

  Марс е изконна Американска територия!
 15. 15 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  До коментар [#11] от "Judjuk":

  След края на Първата световна война, Гърция получава огромна част от турското средиземноморско крайбрежие и вижда Егейско море вътрешно. Турция не е съгласна и започва Гръцко-Турската война 1919-1922. След редица обрати в крайна сметка гърците ядат пердах и панически напускат Турция. Турция просто няма флот за да заеме островите. Над 1,5 милиона гърци напускат Турция. Между другото Великите сили не застават на страната на Гърция, дори французите правят завод за оръжие в Адана. В този период България изпуска сгодния момент да подкрепи съюзника си и за си върне Беломорието.

 16. 16 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "Lumberjack":

  Приятелю, всичко е горе долу така, но ако континенталния шелф беше твърдо 200 мили то турският и гръцкият щяха да се припокриват напълно. Казано е до. Въпрос на преговори.

 17. 17 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  Положението е такова че, най-случайна грешка може да възпламени за война между членовете на нато.

 18. 18 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#16] от "3biri":

  Правилно...
  ..казал съм, че не съм изчерпателен..това което си писал би трябвало да се подразбира..ако бях навлязъл в подробности времето нямаше да ми стигне да пиша или на вас да четете...
  Континенталният шелф и икономическата зона са до 200 мили..но там където се припокриват се делят по средата или страните го правят доброволно или съд го прави от тяхно име...
  ...и все пак не съм изчераптелен а само повърхностно обяснил...не търсете теле под вола..

  "More Majorum"
 19. 19 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви на събитие в памет на бойна победа на селджукските турци през XI век, че Турция ще си вземе това, което заслужава и в Егейско, и в Черно, и в Средиземно море. "Няма да правим компромиси с това, което е наше... решени сме да направим каквото е необходимо, добави той. Не сме хвърлили око на нечия чужда територия, суверенитет и интереси, но няма да отстъпваме."

  Днес и утре външните министри на ЕС ще обсъждат тази криза заедно с протестите в Беларус.
  —цитат от коментар 0 на статията  Ето ви ЕС в целия му блясък!
  Докато една от най-силните армии на НАТО
  се репчи на други подобни,
  а може би и с право, то ЕС се занимава
  с Беларус, която реално е съществувала
  има- няма една година по времето на
  "юдео(еврео)-болшевишката революция
  в Русия, основно подпомогната,
  с парите на Германия и САЩ!
  Щях да пусна поста под "весело",
  но всъщност е "тъжно" и "мрачно"!

 20. 20 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3977 Любопитно

  До коментар [#1] от "Julian Mall":Ти имаш ли идея, какво се е случило през 11 ти век?
  —цитат от коментар 7 на 3biri


  Аз имам идея ама не ми е ясно по какъв повод ми задаваш въпроса? Да си траем за де ни си навлечем гнева на Турция ли?! Или и ние да се включим в честванията като барчеди на селджуките сразили големият ни враг Византия по времето когато сме пъшкали под византийско робство???!!!!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 21. 21 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  До коментар [#8] от "gazolinerabp":


  Французите са не само русофили но и сърбомани.
  —цитат от коментар 8 на gazolinerabp


  Не зная, колко са сърбомани,
  но винаги са подържали Румъния.
  А нас уж ни подържат ту руснаци ту германци,
  къде справедливо, къде не,
  но все сме от губещата страна!
  Може пък и да улучим някой път
  и да спечелим знае ли се?!?
  Хазартна работа!

 22. 22 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1937 Весело

  Горския дойде трябва да спират играта на "стражари и партизани"

 23. 23 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#13] от "Lumberjack":

  Само за допълнение.
  Морското право е общо, когато то е неприложимо поради някакви причини като например природни дадености както са въпросните острови и отстоянието им до континента се прилагат договори уреждащи въпросите.

  За съжаление на Турция договорите уреждащи тези въпроси са направени в момент , в който тя е била слаба и са от по голяма полза на Гърция. Но това е реалното положение и турция е длъжна да се съобразява с него. Ако не иска пътя за промяна е в предоговаряне никакъв друг.

  Модератора е неадекватен!
 24. 24 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1937 Весело

  До коментар [#15] от "gianni":

  кой е съюзника, Защото Борис 3 категоречно отказва да се съюзи с гърците
  "Това са ваши проблеми" . След уроците от междусъюзническата война не може да го съдим отрицателно

 25. 25 Профил на op
  op
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#13] от "Lumberjack":

  Много точно си обяснил,но гумените глави и на бялото ще кажат черно щом става въпрос да са срещу Турция.
  Но се надявам поне да го прочетат.

 26. 26 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  Номадите турци не се интересуват от международното право и не желаят диалог, а капитулация !! Диалог за номадите е да начертаят на карата това което си представят за тяхно ! Няма да стане !!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7599 Неутрално

  Турция защо не поиска първо по дипломатичен път да се реши въпроса, а тръгна с рогата напред. Какво иска да покаже.

 28. 28 Профил на op
  op
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Епирските козари мислят,че когато Франция е с тях мислят,че могат да правят каквото си искат.През 1922 пак мислеха същотото.

 29. 29 Профил на op
  op
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#27] от "Роси":

  Точно Турция се беше отказала да сканира в Средиземно море на напук на нея и Германия,Гърция подписа договор с Египет.

 30. 30 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  До коментар [#18] от "Lumberjack":

  Гръцките острови са имали 6 мили островни води до решение на ООН, с което всички островни води по света се разширяват на 12 мили.
  В Гръцко-турски води обаче случаят е специален заради големият брой острови в близост до турския бряг. До решението на ООН Гърция е държала 35% от от Егейско море. След решението 67%, а за Турция остават само 10%.
  Затова Турция не приема решението.
  Заседание на меджлиса от 1995г. взема решение, че ако Гърция се опита да разшири островните си води до 12 мили, това е повод за война.

 31. 31 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2589 Весело

  Ети още бъхти за ''леки'' лири и под статията е неграмотния номад !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 32. 32 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  До коментар [#24] от "1001":

  На входа в Хофбург има колонада с надпис в памет на загиналите в Първата световна война, на която се вижда кои са четирите съюзника.

 33. 33 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#27] от "Роси":

  ами Гърците не искат
  в международното право има решение точно за техния случай, но трябва двете страни да са съглсни

 34. 34 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 704 Весело

  германия никой не я бръсне за слива, освен ако не трябва да плаща за нещо. Но и тогава клякат на всеки

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 35. 35 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  там където се припокриват се делят по средата или страните го правят доброволно или съд го прави от тяхно име...
  До коментар [#18] от "Lumberjack":

  Да ама Гърция не е съгласна с това. Гърция си иска 12 мили островни води дори, когато турският бряг е на по-малко.

 36. 36 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 3783 Неутрално

  Турция дава на заден ход от страх да не я отупат и да не я санкционират..Хихи...Турция е слаб геополитически играч.Точка.

  shlshlshlshl
 37. 37 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  До коментар [#30] от "half truth":

  А бе то султанът утре може да се сети, че е още по-велик, но прецакан от Великите географски открития. Няма острови в Пасифика, а в Южна Америка говорят испански и португалски, вместо турски. Пак ли ще обявите война?

 38. 38 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  германия никой не я бръсне за слива, освен ако не трябва да плаща за нещо. Но и тогава клякат на всеки
  До коментар [#34] от "DareDebil":

  Интересно е, че досега при всяка кавга Гърция и Турция тичаха презглава в Америка. Сега обаче никоя от двете не бръсне Тръмп.

 39. 39 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  До коментар [#37] от "gianni":

  Ами гърците по никакъв начин не искат да преговарят. На тях им изнася да се запази сегашното положение. Затова.

 40. 40 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Никой няма полза от неприятелски действия, а най-лошо би било за България да види големите си търговски партньори и приятелски страни във война.

 41. 41 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  До коментар [#12] от "SS":


  Швабите си кътат арбайтерите , че ако Ердо ги призове ... да се приберат ша трябва сами да си чистят кенефите ...
  —цитат от коментар 12 на SS


  Тцъ, швабите откриха, че българумънските чистачи не са много по-лоши, а отделно са по-евтини.

 42. 42 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#30] от "half truth":

  ТЦЦЦ..малко уточнение...
  Решението на ООН казва 3 или 6 или 12 мили..
  В началото..преди 100..200 години всички имали 3 мили...обаче с развитие на корабоплаването и технологиите възниква необходимоста и желанието от повече...и тъй като някои се лакомят и вземат колкото искат..се приема правилото от 3/6 или 12...
  Ако си н брега на океан..можеш да искаш 12 мили териториални води и никой не ти пречи...обаче във вътрешно море както случая Гърция Турция...трябва диалог, отстъпки преговори и разбирателство..ако може по средата..
  Това само за териториалните води... другите термини имат други првила..

  "More Majorum"
 43. 43 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  във вътрешно море както случая Гърция Турция...трябва диалог, отстъпки преговори и разбирателство..ако може по средата..
  До коментар [#42] от "Lumberjack":

  Ми трябва по средата, ама гърците не щат по средата. Решението на ООН им изнася защото им увеличава водите за сметка на турския шелф.

 44. 44 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2368 Весело

  До коментар [#34] от "DareDebil":


  германия никой не я бръсне за слива, освен ако не трябва да плаща за нещо. Но и тогава клякат на всеки
  —цитат от коментар 34 на DareDebil


  Това е абсолютно вярно!
  Защото, като "държава" победена,
  във "Втората световна война"
  приема "безпрекословна капитулация"!!!
  Обаче ми се струва, че това ще е
  докато не се появи някой нов Шикългрубер.
  Тогава пак ще настане "екшън"!
  И не разбира се , защото на някои
  това им се вижда нещо странно?!?
  "Повторението е майка на знанието"!
  Германия не е нещо дребно и това е проблема
  на "великите сили"!

 45. 45 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 621 Неутрално

  германия никой не я бръсне за слива, освен ако не трябва да плаща за нещо. Но и тогава клякат на всекиДо коментар [#34] от "DareDebil":Интересно е, че досега при всяка кавга Гърция и Турция тичаха презглава в Америка. Сега обаче никоя от двете не бръсне Тръмп.
  —цитат от коментар 38 на half truth


  Не по-скоро Тръмп не бръсне Турция и Гърция.

  Марс е изконна Американска територия!
 46. 46 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 621 Неутрално

  До коментар [#19] от "vagabond66":

  ЕС ще се разпада още. Следващата страна излязла от ЕС ще е Ирландия.

  Марс е изконна Американска територия!
 47. 47 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  До коментар [#40] от "gianni":
  Никой няма полза от неприятелски действия, а най-лошо би било за България да види големите си търговски партньори и приятелски страни във война.
  —цитат от коментар 40 на gianni


  Като цяло, всяка война носи
  огромни загуби за воюващите
  и огромни ползи за съседите-не воюващи!
  Защото търгуват всичко,
  каквото имат на изгодни договори
  и цени!
  Гадно е да се каже, но е истина!

 48. 48 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  Не по-скоро Тръмп не бръсне Турция и Гърция.
  До коментар [#45] от "satanail13":

  Може и така да се каже. Смисъла е, че Америка губи влияние в региона.

 49. 49 Профил на op
  op
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#31] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Може да са леки,но се бъхти за тях,за малаката е непонятно как може да се бъхтиш за пари когато може да ревеш ,че са ти длъжни всички и че трябва да ти се плаща.Циганска работа с извинение към ромите.

 50. 50 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  До коментар [#46] от "satanail13":

  Нямам никаква представа , какво ще се случи?!?
  Живеем в много "интересни времена",
  според едно китайско "кълнене"( проклятие)!
  Най-голямата икономика в света,
  "Кимерика" -съюзът между Китай и Америка (САЩ)
  е на път да се разпадне!
  Няма, как при разпад
  да няма енергия разрушаваща
  всичко наоколо!
  Ще има разрушителна сила
  и тя ще разпърдушини всички наоколо!
  А бе интересни времена ни чакат!

 51. 51 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 299 Весело

  Браво на Геврекчията- прави всичко като по книга анадолците никога дане помиришат ЕС 😂😂Удри, бае Ердо!!
  —цитат от коментар 4 на venci4


  Оф, притрябвало им на фесовете ЕС... И обратно, защо на ЕС са нужни 80мил работна ръка?
  В Турция нямат илюзии, че са нужни първо.
  Второ, нещата и така не са зле. Втора Швейцария? Идаре едер.

 52. 52 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 299 Весело

  Срамно е европейска Германия да застава на практика открито на страната на султан Ердоган и на Турция.
  —цитат от коментар 10 на Lazarus


  Германия- България- Турция, исторически това е една ос. Радвам се, че сътрудничеството, макар и скрито продължава.

 53. 53 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  Германците изглежда имат министерство на призоваването.

 54. 54 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 704 Весело

  До коментар [#38] от "half truth":

  Нещо май не си схванал как стоят нещата, бягането е в обратната посока. Ако утре Тръмп каже на гърците или турците да си налягат парцалите, ще му козируват. Ма нали европата нещо искала да е независима от америка, та се получават и такива работи в средиземно море. Много го еве тръмп за гръцките острови.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 55. 55 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Любопитно

  До коментар [#51] от "Destino":

  Идаре едер
  =====
  Ооооу..... Машшаллах.....
  Това дори не е турцизъм....а чист турски....

  Bukalemun
 56. 56 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 299 Весело

  До коментар [#51] от "Destino":Идаре едер=====Ооооу..... Машшаллах..... Това дори не е турцизъм....а чист турски....
  —цитат от коментар 55 на eti mehter


  В Местанлъ не говорим само испански, но и други езици, една от които от тюркската група.

 57. 57 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#43] от "half truth":

  Всъщност какво трябва е доста дискусионно и безмислено.
  Това което е важно е какво Е.
  Та каквото е такова е. Ако не ви отърва отивате на преговори, гурците не искат значи остава сегашното положенке.
  Турция не иска сегашното, не може и с преговори тожава пробвате с рогите ако стане Ердоган е герой ако не стане не самл тези острови но и някой от проливите и някоя и друга зона в европейсмта ви част примерно вече не са ваши а на Гърция да кажем...

  После пак минават едни стотина години и пак същата плоча я завъртате в Турция... Тези острови защо според геб са гръцки, а не турски...

  Модератора е неадекватен!
 58. 58 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Весело

  До коментар [#39] от "half truth":

  Ами гърците по никакъв начин не искат да преговарят. На тях им изнася да се запази сегашното положение. Затова.
  ========
  Не сядат понеже работата им не е чиста......
  Нека си припомним кои не сядат на масата за преговори.....
  1....анархистите
  2....терористите
  3....марионетките
  4....гърците

  В случая.....между 3 и 4....разликата е нулева....

  Bukalemun
 59. 59 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  Ако утре Тръмп каже на гърците или турците да си налягат парцалите, ще му козируват
  До коментар [#54] от "DareDebil":

  Америка си е дръпнала ръцете от Средиземно море. И в Сирия и в Либия и в Турция и в Гърция...Затова Турция и Гърция козируват на германските евра. Гърция е фалирала, а Турция е на ръба.
  Като член на ЕС Гърция има авантаж. Турция обаче пази юго- източната граница на общността. Така че, да седнат и да се разберат.
  Изкарали са морските флотове и изтребителите в морето дни наред. Това са пари на вятъра. Утре ще клекнат на вратата на Меркел за кредити.

 60. 60 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Неутрално

  До коментар [#59] от "half truth":

  Америка си е дръпнала ръцете от Средиземно море
  ======
  Това е доста грешно схващане на нещата.....
  Америка навлиза в етап на вътрешни противоречия и хаос.....
  В това е причината.....
  Ти......куче от кокъл виждала ли си да бяга.....?

  Bukalemun
 61. 61 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  До коментар [#57] от "Ivan_":

  Мислите че, ще има война между двете страни ли? Няма да има. Целта на Турция е да накара Гърция да седне на масата за преговори.
  И не забравяйте, че Турция има претенции също в Черно море. В Черно море пък Турция се опитва да държи половината море, без да зачита останалите черноморски страни.

  Дано ЕС да не направи отстъпки на Турция в Черно море като компенсация за Средиземно!

 62. 62 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  До коментар [#47] от "vagabond66":

  А бе ползата ще е като войната в бивша Югославия, за населението негативите, печалбата за мафията. Виж, ако се степат Русия и Китай е друго. Алибаба ще спре всички стоки за матушката и тя ще го закъса с инструментално оборудване и машини. Тогава Сопот ще работи 24/24 и ще изнася автомати, боеприпаси и ракети за русийката. Току виж си пробутаме МиГ-овете и Су-тата. Ха-ха-ха!

 63. 63 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Германците нй-добре знаят докъде водят такива ежни (казват се балканизация - дребни риби се мразят и борят помежду си) и затова някъде 1955 сключиха с Франция оня съюза за въглищата и стоманата с което изчезнаха дрязгите помежду им. Оттам тръгна ЕС. А онова съглашение го сключиха МорИс ЩумАн и Конрад Аденауер - светла им памет и Бог да ги благослови!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 64. 64 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Весело

  До коментар [#61] от "half truth":

  И не забравяйте, че Турция има претенции също в Черно море.
  ========
  Стига демагогии..... :)
  На всички черноморски държави, "претенциите" им са фиксирани в зависимост от дължината на бреговата им ивица....

  Bukalemun
 65. 65 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Утре ще клекнат на вратата на Меркел за кредити...
  —цитат от коментар 59 на half truth


  Бабичката ще им продаде всичко що душа им сака: кораби, подводници, танкове и хеликоптери. Естествено на много изгоден кредит. След десет години данъкоплатците от еврозоната ще го върнат, инак много важни банки ще фалират.

 66. 66 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  На всички черноморски държави, "претенциите" им са фиксирани в зависимост от дължината на бреговата им ивица....
  До коментар [#64] от "eti mehter":

  Дано да сте прав. Ама Турците твърдят че имат споразумение с Русия, с което си били разделили морето през средата.
  Добре че истинските апетити за газ и нефт са в източното средиземноморие. Иначе ...

 67. 67 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Весело

  До коментар [#65] от "gianni":

  кораби, подводници, танкове и хеликоптери.
  ======
  Да, но има една съществена разлика......
  Турция вече произвежда всичко това......
  Гърция, ако иска нека си купува с кредити.....
  Те са свикнали да хлътват......
  Колко им бяха борчовете......350 милиарда, ли.....?

  Bukalemun
 68. 68 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Стига сте делелили територии, за които не се знае дали имат нефт и газ. Открийте нещо, пък след това ще се караме. Че напразно ще се хабят муниции.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 69. 69 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#66] от "half truth":

  Черно море е разделено според спогодбите...не е само между Турция и Русия...всяка държава си има Изключителна Икономическа зона...Единственото напрежение там може да бъде между Русия и Украйна (заради Крим)..всички други си знаят зоната и си траят...апропо..в черноморе има случай подобен на гръко-турския...Украински остров в ИИЗ на Румъния...но ИИЗ е разделена все едно островът го няма....ако му се бяха дали права на континентален шелф...то Румъния щеше да има много малка или никаква ИИЗ...


  "More Majorum"
 70. 70 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Неутрално

  До коментар [#66] от "half truth":

  Дано да сте прав.
  ======
  Какво да съм прав.....ние не нарушаваме международни договори като гърците....!
  Оная 12 милна илюзия ще им излез е солено......
  И без друго.....почти цялото Егейско море е тяхно..... Кавто искат още....?
  Ecelleri ile oynuyorlar.....

  Bukalemun
 71. 71 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#61] от "half truth":

  Няма да има никакви отстхпки от ЕС за Турция повече.
  Франция ще се погрижи за това. Не трябваше Турция да им се репчи...

  Модератора е неадекватен!
 72. 72 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Весело

  До коментар [#70] от "eti mehter":

  Eceline susamışlar . 🤞

 73. 73 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Весело

  До коментар [#71] от "Ivan_":

  Ех Ваньо.....пак греда....
  Вие там в Испания....верно сте много назад с нещата.....

  Bukalemun
 74. 74 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Весело

  Не трябваше Турция да им се репчи...
  До коментар [#71] от "Ivan_":

  С това съм съгласна. А отстъпки от страна на ЕС ще има и то много, защото Русия е все по-опасна.
  Това си е така от столетия. Щом Русия се надигне, в противовес Западът засилва Турция.

 75. 75 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Весело

  До коментар [#72] от "half truth":

  Ecellri ile....
  2 лице, мн.число....:)

  Bukalemun
 76. 76 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  До коментар [#62] от "gianni":


  До коментар [#47] от "vagabond66":А бе ползата ще е като войната в бивша Югославия, за населението негативите, печалбата за мафията. Виж, ако се степат Русия и Китай е друго. Алибаба ще спре всички стоки за матушката и тя ще го закъса с инструментално оборудване и машини. Тогава Сопот ще работи 24/24 и ще изнася автомати, боеприпаси и ракети за русийката. Току виж си пробутаме МиГ-овете и Су-тата. Ха-ха-ха!
  —цитат от коментар 62 на gianni


  И какво от това?!?
  Че мафията ще намаже.
  Аз не съм от "мафията"
  и нищо няма да спечеля.
  Каквото и да въртят "големите"
  обикновените хора си остават същите.
  И милиарди да спечелят някои,
  това мен няма да ме зарадва.
  Ползата за обикновения народ е никаква!

 77. 77 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  До коментар [#75] от "eti mehter":

  Може да се каже и “ecellerine susamışlar”, може и “еceline susamışlar. Първото е по- уважително.

 78. 78 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  "Между другото Великите сили не застават на страната на Гърция, дори французите правят завод за оръжие в Адана. В този период България изпуска сгодния момент да подкрепи съюзника си и за си върне Беломорието."
  До коментар [#15] от "gianni":

  Не е точно така. Ататюрк и бил отявлен националист, изгонил и е българите. И още по-лошо, не е искал българи зад Марица. Преди ПСВ тази област за кратко време е българска, което не устройвало турците. Имало е съпротива. През ВСВ пък немците прецакаха и нас и себе си. Единствено руснаците можеха да опазят територията, ако бяха излезли на Бяло море. Уви, българската войска била изтеглена оттам преждевременно. Недалновидност и безброй грешки. Прав е Боко, подмазва се на западняците, а зад гърба им ги псува. Когато е прав, прав е. Като сме слаби, поне да бяхме хитри като маляките.

  Judjuk
 79. 79 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  До коментар [#61] от "half truth":Няма да има никакви отстхпки от ЕС за Турция повече.Франция ще се погрижи за това. Не трябваше Турция да им се репчи...
  —цитат от коментар 71 на Ivan_


  Ти адвокат на франсетата ли си? И от къв зор?

  Judjuk
 80. 80 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Неутрално

  До коментар [#77] от "half truth":

  Става въпрос за множество хора.....и затова първото е пфавилно.

  Bukalemun
 81. 81 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Неутрално

  До коментар [#77] от "half truth":

  Я преведи ecel на бг език....

  Bukalemun
 82. 82 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Любопитно

  До коментар [#77] от "half truth":

  https://youtu.be/mbsryo14Bj8

  Това видео може да те заинтригува.....

  Bukalemun
 83. 83 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Така е като пускаш турски гастарбайтери в държавата си. Уж временно а те остават за постоянно, викат и родата си, размножават се и скоро започват да налагат собственият начин на живот и своите интереси. Включително в държавната политика.

  Като сложиш и толерастията която проповядва да преклоняваш глава пред такива арогантни стремежи такава държава е обречена.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 84. 84 Профил на Ogyges
  Ogyges
  Рейтинг: 169 Неутрално

  Виж ти, номадите, турко-монголи се разприказваха и започнаха да делят света. А бе неграмотници, кои сте вие, какво сте дали на света, каква е културата ви ибрикчийска?

  Айшето от махалата води светски разговор с Мехмет барабаниста - смях в залата. В Европа като ви разберат какви сте и се гнусят от вас.
  Само короната ще ви оправи зимата...

  Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω
 85. 85 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Прав е Боко, подмазва се на западняците, а зад гърба им ги псува. Когато е прав, прав е...
  —цитат от коментар 78 на Judjuk


  Тази работа с подмазване и псувни зад гърба не става. Шарани които кълват на бастун, има май само у нас. Докато хората избират такъв политически елит какъвто избират през последни петдесетина години, дотогава ще страдат и интересите на страната. Ще им го отперват с 200, а те ще са обидени на света.

  Между другото решението да се изтегли българската армия от Сърбия, Македония и Гърция е решение на руския слугинаж. Най-вероятно за да може да даде нашата армия безсмислени жертви впоследствие.

 86. 86 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Весело

  До коментар [#84] от "Ogyges":

  Къде ти остана свинската мас, бе мамул.....?
  Тази вечер няма ли да ме плаши с нея...?

  Bukalemun
 87. 87 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Весело

  До коментар [#82] от "eti mehter":

  Лъжливо видео?!
  Превзели били България защото Борис бил избивал турците. България не можела да ги спре и помощ не получила. Ама Борис се бил извинил на Ататюрк и обещал повече така да не прави, та срещу обещанието му се били изтеглили. Вау...!
  А това за Иньоню и то ли е лъжа?
  Кой ли се връзва на такива наивно скалъпени истории.

 88. 88 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Весело

  До коментар [#87] от "half truth":

  Лъжливо видео?!
  ======
  Фото монтаж е нали..... 😝....!
  Ах тия турци......уж прости.....пък са правили лъжливи видеа....още в началото на миналия век.....

  Bukalemun
 89. 89 Профил на Ogyges
  Ogyges
  Рейтинг: 169 Весело

  До коментар [#86] от "eti mehter":

  Мамул е баща ти бе неграмотник. Язък за майка ти, че си е мислела, че ражда син, а то било мома.
  Относно крастата, която те мъчи напоследък, sorry, другите "илачи" са скъпи, затова те съветвам за маста. Впрочем ще ти останат и малко грошове да си купиш 3-то качество зеленчуци.... да не забравя - и лук, най-вече лук.

  Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω
 90. 90 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Весело

  лъжливи видеа....още в началото на миналия век.....
  До коментар [#86] от "eti mehter":

  Видеото е направено от Джан Осман Аксой преди 3 месеца. Лъжции...

 91. 91 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Весело

  До коментар [#90] от "half truth":

  :).... Защо бягате от историческите истини, бе хора.........
  Това не решение....

  Bukalemun
 92. 92 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Весело

  До коментар [#91] от "eti mehter":

  Вие всеки ден фабрикувате нови исторически истини според случая.

 93. 93 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1487 Весело

  До коментар [#89] от "Ogyges":

  Ощетявате Турция в шелфа. Аз това разбрах. И най-вероятно ще ви огрее, защото в източното средиземноморие се очакват апетитни залежи. Там е пълно с търсещи западни фирми, които не биха искали и Турция да се включи.
  Ха дано намерят нещо, че с него да си платите поне част от дълговете.

 94. 94 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Неутрално

  До коментар [#92] от "half truth":

  Добре.....
  Тогава можеш да дадеш под съд.....авторите на въпросните лъжи.....
  У нас такъв закон има......понеже свободата на словото не е безгранична.....

  Bukalemun
 95. 95 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4179 Неутрално

  До коментар [#93] от "half truth":

  Грешката на гърците е.....че се мислят за един от играчите около игралната маса.....

  Bukalemun
 96. 96 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#79] от "Judjuk":

  Не, просто подчеравам някой реалности, на които историята ни е научила...

  Модератора е неадекватен!
 97. 97 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#74] от "half truth":

  Не мисля, на французите Русия не им пречи нито им влияе. Отделно те си имат собствените интереси в Африка и БИ, така че приключиха отстъпките за Турция.
  Ако Германия договори нещо в замяна за франция за да не ги санкционират може да не ги санкционират много, но отстъпки не.

  както виждаш и не само от това учение Франция увеличава военното си присъствие в района. Турският флот вече освен на гръцки съдове ще се натъква и на френски, има и авиация френска в района.

  Модератора е неадекватен!
 98. 98 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  Тази работа с подмазване и псувни зад гърба не става.
  До коментар [#85] от "gianni":

  Нямам предвид поведението, което очевидно е просташко, а отношението.

  Judjuk
 99. 99 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  "Между другото решението да се изтегли българската армия от Сърбия, Македония и Гърция е решение на руския слугинаж. Най-вероятно за да може да даде нашата армия безсмислени жертви впоследствие."
  До коментар [#85] от "gianni":

  Войската е била изтеглена преди руснаците да влязат. Безсмислени бяха жертвите във войната срещу Германия.
  Срещу нашата армия не е имало противник, можела е да остане там ..... колкото трябва.

  Judjuk
 100. 100 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  До коментар [#79] от "Judjuk":Не, просто подчеравам някой реалности, на които историята ни е научила...
  —цитат от коментар 96 на Ivan_


  Реалността е, че Турция е достатъчно силна, да противостои на евроатлантиците. Янките предпочитат да отстъпят, че работата може много да загрубее. И Турция вече не разчита на Брюкселски подаяния, за разлика от нас. Поръчаха си и още една батарея С-400. Светът се променя, тебе те мързи да гледаш.
  Между другото Путин днес откри магистралата Керч-Севастопол. 250 км, скорост 120 км/ч. Построена за 3 години. За толкова Боко строи 10 км. Що това е важно ли? Ами с ферито Варна-Севастопол-Керч-Сочи-Кавказ!!! Няма да е веднага, но ще стане. А който иска да бяга зад океана, там никой не го чака и никой не го иска.

  Judjuk
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK