"Нойе цюрхер цайтунг": И ЕС е част от проблема в България

"Нойе цюрхер цайтунг": И ЕС е част от проблема в България


И ЕС е част от проблема в България. Хората там са гневни, че ЕС крепи една "мафиотска държава", пише "Нойе цюрхер цайтунг". А пред "Шпигел" Лозан Панов сравнява България с човек, болен от рак, който е лекуван грешно, разказва "Дойче веле".


Българите, които протестират срещу правителство, са гневни, че ЕС крепи една "мафиотска държава", отбелязва днес авторитетният швейцарски ежедневник "Нойе цюрхер цайтунг" (НЦЦ). Две негови публикации анализират проблемите на страната, управлението на Бойко Борисов и упорития отказ на ЕС да вземе по-категорично становище относно корупцията във властта.


"ЕС има корумпиращо влияние над нашата страна"


В заглавието на едната от тях е изведен следният цитат: "ЕС има корумпиращо влияние над нашата страна". Авторът Фолкер Пабст, който е бил в София, разказва за масовите протести, както и за обвиненията срещу правителството на Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Той цитира и председателя на "Да България" Христо Иванов, който изтъква, че Брюксел и Берлин все още оказват политическа поддръжка на българското правителство въпреки многобройните случаи на корупция и въпреки критиките на Венецианската комисия за недостатъчен контрол над действията на главния прокурор.
"Българите са сред най-положително настроените към ЕС", казва Иванов пред автора на статията, но подчертава, че липсващата категорична подкрепа от Брюксел ги кара да гледат все по-скептично на общността. "В крайна сметка си мисля, че не сме достатъчно важни за ЕС, казва Христо Иванов и добавя: В ЕС не искат ново проблемно дете и затова предпочитат да не виждат какво се случва при нас." Авторът на НЦЦ добавя към това и собствения си коментар: "Мнозина българи обаче не желаят повече да си затварят очите."


Лозан Панов: България е като човек, болен от рак


"Европа, не си затваряй очите и не мълчи", извежда в заглавие германското списание "Шпигел", цитирайки председателя на ВКС Лозан Панов. Изданието помества интервю с него. Пред журналиста Кено Ферзек Панов казва: "В една нормална страна съдия като мен би трябвало да стои встрани от политиката. Но в нашия случай съм принуден да кажа: Да, България е "пленена държава". Това е нещо, което европейската политика не иска да признае. За Унгария и Полша в Европа се говори много, но за България, за съжаление - не."


Лозан Панов пояснява в интервюто, че съдебната система в България има структурен проблем, част от който е ВСС - поради това, че е подвластен на политическо влияние и следователно е податлив на корупция. По отношение на исканията за оставка на Иван Гешев Лозан Панов посочва, че България все още има стар, съветски модел на прокуратура и главният прокурор на практика не подлежи на контрол.


Панов оприличава ситуацията в България със състоянието на тежко болен човек: "Можем да го сравним с болен от рак, чиито жизненоважни органи са засегнати от болестта. Но всеки път когато отиде на лекар, му казват, че бил здрав и му дават по някое бонбонче. В ЕС тези бонбончета са многото милиарди евро. Те допринасят за все по-голямото разрастване на рака, обхванал България. Затова хората сега излизат по улиците. Те искат да надвият рака", казва Панов.


"ЕС също е част от проблема"


В коментар на швейцарския "Нойе цюрхер цайтунг" под заглавие "ЕС също е част от проблема" се отбелязва, че Европейският механизъм за сътрудничество и контрол, който е трябвало да стимулира върховенството на закона и борбата срещу корупцията, се е оказал без особена полза. Изданието обаче изрично подчертава, че причината за това не е от институционен, а от политически характер:


"Партията на Бойко Борисов ГЕРБ е част от семейството на ЕНП, поради което има мощни поддръжници не само в Брюксел, но и в Берлин. За германската канцлерка Меркел е много по-лесно да проявява снизходителност към Борисов, който не се опитва да играе с идеологически козове като унгарския премиер Орбан. Вместо това Борисов чаровно замазва своите хитрувания с редовни прояви на лоялност", четем в коментара.


Швейцарското издание смята, че ЕС лесно би могъл да намери средство срещу нарушенията на правовите принципи - и то такова, което да не подлежи на политизиране. Берлинският мозъчен тръст ESI например предлага отпускането на европейските пари да се обвърже с решенията на Съда на европейските общности. Ако дадена европейска държава не прилага на практика решенията на съда, автоматично да се съкращават и отпусканите пари. Но биха ли одобрили държавните и правителствени ръководители от ЕС подобен отказ от правомощия и прехвърлянето им към съда? Заключението на НЦЦ гласи: "В наши дни подобно нещо е немислимо."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 420 Весело

  Цитат:
  -------------------------------
  "Партията на Бойко Борисов ГЕРБ е част от семейството на ЕНП, поради което има мощни поддръжници не само в Брюксел, но и в Берлин. За германската канцлерка Меркел е много по-лесно да проявява снизходителност към Борисов, който не се опитва да играе с идеологически козове като унгарския премире Орбан. Вместо това Борисов чаровно замазва своите хитрувания с редовни прояви на лоялност", четем в коментара.
  ------------------------------

  Е аз им разправям на оФцете, ама те не та не Европата е голяма работа. Същото блато е брате....

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 2. 2 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Съдия №1 говори като отровното трио.
  Жалко, че точно от такива хора чакаме независимо правосъдие и липса на политическа пристрастност.
  Като ги четеш какво пишат и говорят, ще кажеш, че са в съдебната система заради едната помощ и работят дори безвъзмездно.
  Да, ама не.
  Ми излезте от системата, станете депутати и предлагайте промени, това е начинът.
  Иначе, ако същят трябва да отсъди по дела примерно срещу Христо Иванов и Бойко Борисов, дали би бил неутрален с оглед на политическите си пристрастия...

 3. 3 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  ЕС има същия проблем като България - корупция!!! Но пък лицемерието е на ниво!

  Евроатлантида
 4. 4 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  '"ЕС има корумпиращо влияние над нашата страна"

  "Лозан Панов: България е като човек, болен от рак"

  Дневник ни го представя, като "Нойе Цюрхер Цайтунг" и Дойчо Велев!!!

 5. 5 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 369 Весело

  еййй орева орталъка Бойкикиев :) В ЕС никой нема да си мръдне пръста да го назначи за началник, да залага на Русняците като Резидента :)

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  ЕС е най-малкият проблем на Отечеството!!!
  С такива съседи - степната североизточна сатрапия и псевдо султаната ЕС е най-малкият проблем на България!!!

 7. 7 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 313 Гневно

  Поредният шамар за корумпираното управление на ГЕРБ, ДПС и патриотите. кой по ред - не ги броя вече. тези хора донесоха срам и позар за България- най- корумпираната и бедна страна в ЕС. А Шиши и Бойко трупат милярди евра на наш гръб.

 8. 8 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Др.Панов и др.Иванов имат една цел да станат депутати! За това е целият шум!

 9. 9 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Еее, много се надявах поне швейцарците като по заможни да не се поодадат на корупционния натиск, но уви Черепа купи и Швейцария. Разочарован съм. 😁

 10. 10 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1769 Весело

  Оставка на ЕС!

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 11. 11 Профил на Иван Арнаудов
  Иван Арнаудов
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Ми излезте от системата, станете депутати и предлагайте промени, това е начинът.
  —цитат от коментар 2 на НеКой


  И как точно си го представяш да стане това? Лозан Панов се кандидатира за депутат, а междувременно с европейските милиарди Прасчо и Доган продължават да си купуват избори и да пълнят парламента с безгласни, сервилни и безкрайно некомпетентни люде.

  Как я виждаш промяната спрямо това, което се повтаря вече над 10 години? Откакто България е в ЕС и получава пари на корем, само една партия седи на власт. Сеш се?

  Ако ЕС каже, че това корупционно управление не може повече да бъде подкрепяно и спре безконтролните пари, банкянският простак сам ще си обере крушите и въобще няма да си помисля да продължава да седи във властта.

  Някои хора поддържат линия, а пък аз... поддържам окръжност.
 12. 12 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Какви швейцарци, германци, щом не пише, че е опит за преврат на метежниците на Радев срещу законната власт, значи гаварит Масква! 😁😁

 13. 13 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#11] от "Иван Арнаудов":

  Абсолютно. Тиквата ще се търкаля от Банкя до Беларус...

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#9] от "Котаракът на Шрьодингер":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#11] от "Иван Арнаудов":

  Е вие искате все по втория начин, без избори.
  Сори, ама революциите приключиха през 20-ти век.

 16. 16 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Е, язе сега на авторитетния ПИК и Истината от Габрово ли да вярвам или някакви там Шпигел-Мигел, дето не знаят що е демокрация и ще ни завлекат в Евразия?

 17. 17 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2435 Неутрално


  "И ЕС е част от проблема в България. Хората там са гневни, че ЕС крепи една "мафиотска държава", пише "Нойе цюрхер цайтунг". А пред "Шпигел" Лозан Панов сравнява България с човек, болен от рак, който е лекуван грешно, разказва "Дойче веле"."

  Без коментар!
  ПС Колкото и да се старая, по красиво и красноречиво няма да стане!

 18. 18 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#11] от "Иван Арнаудов":Е вие искате все по втория начин, без избори.Сори, ама революциите приключиха през 20-ти век.
  —цитат от коментар 15 на НеКой


  Просто искаме да са честни, а не в стил Бай Ганьо. Чел ли си Бай ганьо прави избори? Прочети, ограмоти се малко.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3905 Весело

  ГЕРБ - граждани за европейско развитие на българия!
  Такова европейско развитие, при което премиерът в разговор с вицепремиера нарича председателката на парламента ТКП, .... а след няколко дни тя глобява депутат, за обида на премиера - "криел се като мишка".
  Ако това е европейското развитие, предпочитам азиатско или африканско развитие!

 21. 21 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#18] от "marian_jack_assa":

  Само да те информирам, че на последните парламентарни избори през 2017 г. партийката Да България, която тогава беше с друго име и в друга коалиция спечели... 2.54 % от гласовете. Толкова. Всичко губи смисъл пред тези цифри...

 22. 22 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 271 Весело

  До коментар [#3] от "sa6":

  Казваш при джуджето Путин лицемерие няма. Давай да излизаме от ЕС и НАТО и да одиме там, а? Ще прокопсаме.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 23. 23 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#20] от "Patsis":

  То да беше само ПКП...то не бяхме тулупи, мисирки, лош материал, К***ве се вкарваха с 200..., снимат го проститутки с пачки пари и кюлчета злато и много други подвизи, знайни и незнайни.

 24. 24 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#18] от "marian_jack_assa":Само да те информирам, че на последните парламентарни избори през 2017 г. партийката Да България, която тогава беше с друго име и в друга коалиция спечели... 2.54 % от гласовете. Толкова. Всичко губи смисъл пред тези цифри...
  —цитат от коментар 21 на НеКой


  Само да те информирам, че нещата се променят.....

 25. 25 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 973 Весело

  До коментар [#19] от "xyi25666099":

  Тъпо!

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 26. 26 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  "Редовни прояви на лоялност". Да, така е. Бойко Борисов дори заяви, че прави това, което кажат началниците в Брюксел, докато в Полша и Унгария президентите изразиха несъгласие с европейското законодателство и политика. За това те са лошите, но Бойко Борисов се ползва с подкрепа.

 27. 27 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#24] от "marian_jack_assa":

  Е, ако се обедините и с БСП, сигурно.

 28. 28 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 817 Неутрално

  '"ЕС има корумпиращо влияние над нашата страна""Лозан Панов: България е като човек, болен от рак"Дневник ни го представя, като "Нойе Цюрхер Цайтунг" и Дойчо Велев!!!
  —цитат от коментар 4 на 4ort


  И аз съм възмутен. Ако Черепа не купуваше западноевропейските медии на кило, Дойче Веле щеше да представя Ива Николова, Недялко Недялков, Антон Тодоров, Севда Арнаудова и ПКП за Нойе Цюрхер Цайтунг и Шпигел, нъл тъй?

 29. 29 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2079 Неутрално

  E, от ЕС да не са улави, че да подкрепят Бабикянджиите.

  Here for the LOLS
 30. 30 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1061 Весело

  Айде Черепа купи и Нойе цюрхер цайтунг. 😭😫
  Тролска милиционерска немощ!😝

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 31. 31 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3917 Неутрално

  Все пак се заинтересоваха , макар и след протестите , но това показва и колко сме им били интересни.....

 32. 32 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1061 Весело

  Прокопиев срещу България. Рунд последен.
  —цитат от коментар 19 на xyi25666099


  Така де, Прокопиев. Купил е цялата западна преса и им нарежда да цитират Лозан Панов и Христо Иванов, а не Тулупа, Каскета, Барни, Марешки, Шкембе Войводата, Севда, Теменужка или ПКП, примерно!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 33. 33 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#11] от "Иван Арнаудов":Е вие искате все по втория начин, без избори.Сори, ама революциите приключиха през 20-ти век.
  —цитат от коментар 15 на НеКой


  Я, пак? Кой не иска избори, да повториш? Да не ви лоботомират, преди да ви пуснат във форума?

 34. 34 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#27] от "НеКой":

  Като дойде ред за коментар под статитя за изборите тогава ще обсъждаме.

  Сега статията е за корупцията и престъпното управление на ГЕРБ. Ако имаш нещо да пишеш, пиши по темата, не се отплесвай като типичен трол, имащ нужда да си пробута опорките.

 35. 35 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  И какво се очаква, че ЕС ще признае грешката си, ще прекрати подкрепата и ще направи разследване, за да накаже своите служители, крепили мафията 12г!? ДРУГ ПЪТ! От подобен шум, най-много да получим драстично намаляване на евросредствата и твърд мониторинг, когато всеки мизерен чиновник от брюксел, ще ни се бърка в работата и ще ни спира инициативите, вместо да помогне.
  Има една древна казармена мъдрост - не се мотай пред очите на началника! Тя важи и за всяка друга обществена дейност.

 36. 36 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3129 Весело

  До коментар [#11] от "Иван Арнаудов":

  При масово гласуване изборите не могат да бъдат купени. Затова тези, които се оплакват на ЕС би трябвало да поработят здраво за да печелят избиратели вместо да дават интервюта за западни вестници, които почти никой в България не чете. Какво очакват от ЕС да направи? Да им организира политическа партия, способна да печели избори? Да създава структури по места и да запознава хората с идеите си?
  Както е казал народът: "Лозето не ще молитва, иска мотика!"

 37. 37 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  До коментар [#20] от "Patsis":

  Нали знаете онази клишиирана от изстрадване в историята ни мъдрост :"Внимавай какво си пожелаваш - "?!?!?!

 38. 38 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Ицо Комуниста и там ли реве :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 39. 39 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Ицо Комуниста и там ли реве :)
  —цитат от коментар 38 на EU defender


  Прочети статията, образовай се малко и мисли критично.

 40. 40 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 802 Неутрално

  До коментар [#39] от "marian_jack_assa":

  Глупостите на Ицо комуниста не чета. Четете ги вие, комунистите съветчици.

  The best way to predict the future is to invent it.
 41. 41 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1061 Весело

  Ицо Комуниста и там ли реве :)
  —цитат от коментар 38 на EU defender


  Прочети статията, образовай се малко и мисли критично.
  —цитат от коментар 39 на marian_jack_assa


  Ами, говориш на милиционерска флашка. Тия не четат, само си спамят опорките тук.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 42. 42 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Целия свят вече разбрах, че идеята за ВНС и нова българска конституция е написана в Москва.
  И след успешното й изпълнение в Русия е спусната от Путин като директива за изпълнение в България и Беларус
  Лукашенко също предложи нова конституция в момента, когато започнаха първите протести срещу него.
  Кремълският пудел Борисов в момента се влачи по корем за спасява кабинета и остане на власт, докато завърши руския газов поток през България към Сърбия
  .

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 43. 43 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3905 Весело

  До коментар [#23] от "marian_jack_assa":

  Е, че можеш ли го изброи всичко това "европейско развитие" в един пост!
  Ми той ще стане като султански ферман!

 44. 44 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  До коментар [#24] от "marian_jack_assa":

  А дано ама дали е така ще разберем след 6 месеца. Дано ги ползвате за подготовка че да не останете пак малко под чертата.

 45. 45 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  До коментар [#32] от "virtual brain":

  Тя западната преса (Испанския АВС) пише и други неща но за тях медиите на добрия олигарх не ни информират. Така че ако човек виси само тук, наистина ще си реши че "цялата западна преса" пише ...

 46. 46 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  Те затва казват старите хора: "Мисирка да е, ама швейцарска да е". Право в целта!

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 47. 47 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Най-голямата корупционна сделка беше договарянето между Запада и СССР да не се пипат комунистите след падането на тоталитарните режими на Изток! Извадете документите от срещите!
  Къде бяхте, когато комунистите ни превърнаха в лагер, бе лицемери, къде бяхте когато ограбиха народа до последната стотинка и продължават да го правят!
  А, на бас, че няма едни от олигарсите в България, който да не е свързан с ДС и БКП/БСП и ДПС! НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ЛУДИ!
  Втората тежко корупционна сделка е "Северен поток", за сметка на Украйна и яка далавера за Германия!
  Къде бяхте и къде сте сега, когато бе откраднат "Крим", бе подлоги на Русия! Герхард Шрьодер къде работи бе, лицемери!
  Айде, нЕма нужда да ми се правите на демократи, либерали такива!
  Ако сте обективни, помислете върху това!

 48. 48 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Има ли някой "инситут", който да направи анализ, колко от отпуснантите пари от ЕС са отишли в ръцете на комунисти-олигарси, терористични организации и сиво-черни бизнеси!
  Анализаториете, хайде захванете се с нещо смислено, стига сте броили мухите, които кацат върху едно ла*но!

 49. 49 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 898 Неутрално

  ЕНП заедно с Германия са важни виновници за съществуването на този корумпиран режим

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 50. 50 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#39] от "marian_jack_assa":Глупостите на Ицо комуниста не чета. Четете ги вие, комунистите съветчици.
  —цитат от коментар 40 на EU defender


  Този Ицо те е обсебил, сън не ти дава. Виждаш го навсякъде, дори във всички медии от ЕС, да не изброявам. Много боли като четеш европейски медии, нали?
  Чети си Пик, блиц, 24 часа, труд и др.

 51. 51 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 313 Неутрално

  ЕНП заедно с Германия са важни виновници за съществуването на този корумпиран режим
  —цитат от коментар 49 на neut


  И това ще се промени скоро...

 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7946 Неутрално

  До коментар [#15] от "НеКой":

  Вие честно никога не сте печелили избори, освен през 2009 година. Но тогава хората още не знаеха, що за мафия сте. Оттогава всичко е нагласено и фалшифицирано. Влезте и вижте протоколите на много от СИК. То няма число непоправено. В една нормална държава никой няма да признае подобни избори.

 53. 53 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 448 Неутрално

  За съжаление английските кънтове ще се окажат прави за ЕС... колкото и да не ми се иска да си го призная. Мьех....

 54. 54 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Като цяло на хората им писна в червата с вашите глупости. 60 дена, ДВА ШИБАНИ МЕСЕЦА протести и какво направихте? Ку*р, тате, баница - едно голямо НИЩО.
  Не сте излъчили 1 партия, 1 лидер, 1 алтернатива.
  Затова на следващия избор "ГЛАСУВАХ ЗА ДОГАН„ ПЛАТИ МИ ТОКА И ДАДИ АЙРЯН!!!!"

  Ей това ви чака, сган мръсна, гнусна, долна, мързелива и само креслива.

 55. 55 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2711 Неутрално

  ==== ЕС крепи една "мафиотска държава", пише "Нойе цюрхер цайтунг". ===== ....факт е !!!! ..... И не само "крепи" а и подпомага финансово и логистично "мафиотски партийни структури"......

 56. 56 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Ххахахахах ей хибридчици, въпростният вестник е с анти-ЕС ориентация и само поради тази линия публикува воплите от недоволство към съюза, изквичани от нашите комсомилци, долна работа :))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 57. 57 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Корупцията тръгва от ЕС. Брюксел дава пари за крадене от българския елит, българският елит в замяна отдава суверенитет и подкрепя глобалистките проекти на Брюксел. Това е сделката и двете страни си изпълняват задълженията точно. При некорумпирано правителство Брюксел няма да получи суверенитет и власт над България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK