Коя е Клеър Дейли - "комунистка" или просто откровен политик

Коя е Клеър Дейли - "комунистка" или просто откровен политик


Може би най-важното за един евродепутат е да пробием системата, цялото това отсъствие на комуникация между гражданите на Европа и невероятно бюрократичните евроинституции. Впечатлението ми е, че те сякаш са създадени специално, за да те карат да бягаш като хамстер във въртележка, за да забравиш за какво всъщност си в Европейския парламент. Определено не съм дошла тук, за да бъде погълната от бюрокрацията. Целта ми е да обяснявам на хората какво се обсъжда тук, преди да са взети решенията."


Това заяви миналото лято Клеър Дейли - депутат от група на крайната левица в Европейския парламент, която миналата седмица привлече внимание и коментари в България заради острите си критики към правителството и прокуратурата в София и към оценките на Европейската комисия за върховенството на закона в страната. За симпатизиращите на властта тя е "комунистка", а за искащите оставката на Бойко Борисов и Иван Гешев ирландката е казала най-откровено какво е положението в страната.

Коя всъщност е Дейли и защо е толкова пряма?


Следящите работата на евродепутатите вероятно помнят, че миналия ноември тя бе единствената в Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), която се обяви против предложението на Европейската комисия за прекратяване на т.нар. мониторинг над правосъдните реформи в България. Тогава повечето ѝ колеги в тази комисия одобриха заключенията от последния доклад по Механизма за сътрудничество и проверка (CVM), че препоръките към страната са изпълнени и след 12 години мониторингът може да спре. Мнението им е с препоръчителна сила и в него имаше препоръка CVM да бъде заменен с Механизма за върховенство на закона, който така или иначе обхваща всички страни членки.


Тогава Дейли заяви, че няма устойчив прогрес в борбата с корупцията по високите етажи и организираната престъпност, има тормоз и заплахи срещу журналисти, злоупотреба със земеделски фондове на ЕС и др. През септември 2020 г. тя припомни това и каза, че продължаващите над два месеца улични протести само са потвърдили изводите ѝ от миналата година.


Дейли е първи мандат евродепутат, но в страната си е една от най-колоритните, влиятелни и спорни политически фигури.


През април 2020 г. вестник "Айриш индепендънт" я постави под номер 7 сред десетте най-важни независими политици в цялата история на независима Ирландия:


"Глас на радикалната левица в ирландската политика, демонстрираща, че не е нужно политиците да са в правителството, за да влияят върху дневния ред на страната и ефективно да помагат за промяната. Борбеният ѝ стил e подплатен с много свършена работа и детайли по защита на непопулярни каузи, които после се оказват важни. Подобно на бившия си ментор Джо Хигинс, формално погледнато, тя е по-скоро член на малка партия, отколкото наистина независим политик. Но политическата реалност остави нея и подобните ѝ да работят предимно сами. Развитието ѝ като евродепутат си струва да се следи по-внимателно."


Между 1981 г. и 2016 г. в Ирландия има 11 правителства и 7 от тях са били зависими от подкрепата на независими депутати. Самата политическа система и култура на Ирландия е по-благосклонна към независимите депутати. Те не носят бремето на членството в големите партии, но могат да се радват на същата национална популярност и дори да попаднат в правителството. Често са любимците на избирателния си район и се отблагодаряват на избирателите си с подкрепата на местни проекти или с критикуването на такива проекти, некадърно прокарвани от депутати от управляващи партии.


Клеър Дейли е повече от това - тя е изгонена от Лейбъристката партия за подкрепа на радикални действия и дори влезе в затвора, защитавайки принципите си. Последното се случи през 2003 г., когато с още 21 съратници бе осъдена на месец лишаване от свобода заради кампания срещу несправедлива според тях такса смет и отказа да я плащат.


От години тя има активна и често радикална позиция по международни въпроси. Това ѝ носи симпатии, както и много критици в страната и чужбина.


Ето няколко примера:


септември 2020 г. - когато Урусла фон дер Лайен поиска от Дъблин две имена за нов еврокомисар, Дейли заяви, че "Ирландия категорично не трябва да се съгласява с номинирането на двама, ние решаваме кого да предложим и се предполага, че на страната ни може да се има доверие, че кандидатът ще е най-добрият, нямаме нужда да бъдем поучавани или "окуражавани" от нашите господари (или годподарки) в Европейската комисия" - така решението ще се вземе в Европа, а не в Ирландия, което само ще е сигнал за слугинаж на ирландските властници към европейските институции".


юни 2020 г. - след убийството в САЩ на чернокожия Джордж Флойд и последвалите бурни протести външният министър Саймън Ковни заяви, че ще покани американския посланик, за да изрази дълбокото разочарование на Ирландия от случилото се. Клеър Дейли призова да бъде изгонен посланикът на САЩ. Подобен ход е изключително крайна мярка, която автоматично би довела до експулсиране и на ирландския посланик във Вашингтон. По протокол това е не само прекратяване на дипломатическите връзки с друго правителство, но и една от последните крачки преди скъсване на междудържавни отношения.


май 2020 г. - Дейли се присъедини към призив на над 300 депутати от няколко държави, сред които и сенаторът Бърни Сандърс и конгресмен Илхан Омар, към ръководството на Световната банка и Международния валутен фонд да опростят дълговете на бедните държави заради кризата с коронавируса и да им предоставят значителни средства за избягване на глобален икономически крах.


февруари 2020 г. - Клеър Дейли и над 30 политици от 12 европейски държави присъстваха в началото на процеса за екстрадиране на Джулиан Асандж от Великобритания по искане на САЩ за публикуване на секретни документи; според нея делото е "емблематично за свободата на словото за цяло едно поколение, това е силно политизиран случай и затова политици имат право да го наблюдават", включително защото последиците може да са за всяка европейска страна. "Кой може да каже, че САЩ няма да опитат да се намесят някъде другаде в Европа и да опитат същото?"


В началото на тази година заедно с евродепутати от левицата тя посети в затвора каталунския лидер Ориол Жункерас, който е съден от Испания да сепаратизъм покрай опита на властите в Барселона да проведат незаконен референдум за независимост. Дейли се възмути, че с групата не може да пътува бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон, който сега е евродепутат и се страхува, че ще го арестуват на границата: "Пълна лудост е навсякъде в Европа да има имунитет и да не може пристигне в Испания", каза тя.


Когато САЩ ликвидираха на 3 януари Касем Солеймани, командира на спецчастите на иранската републиканска гвардия, Клеър Дейли заяви, че родината ѝ "има кръв по ръцете си" заради това, че е позволила на американската армия да използва летище "Шанън" като транзитен пункт за операцията. Дейли се закани, че ще иска спешни дебати в Европейския парламент за това за какво се използва ирландската военновъздушна база и оттегляне от Дъблин на разрешенията за използването ѝ. Според нея случилото се е "скандално убийство в нарушение на всички международни закони". "Представяте ли си реакцията, ако Северна Корея ликвидира началника на Съвета на началник-щабовете на американската армия Джеймс Маккорнвил на летището в Торонто, където той е по покана на правителството на Канада?". За нея "Шаънн" превръща Ирландия в съучастник в смъртта на хора в Близкия изток и "на много войници, които заминават за района, но няма да се върнат".


И няколко гафа


Антиимпериалистическите ѝ убеждения - същите като на близкия ѝ съратник, евродепутат и симпатизиращ на палестинската кауза Мик Уолъс - понякога я вкарват в конфузни ситуации. Такъв е случаят със сириеца Фарес Шехаби, когото тя покани в Ирландия през 2018 г. след визите в контролирани от Дамаск територии. В писмото си с молба властите да му издадат виза тя пише, че той е "бизнесмен и сунитски мюсюлманин, вярващ в светските ценности, който ще разкаже за случващото се в Сирия". Година и половина по- късно той бе критикуван от "Репортери без граници" за "кампания на сексистка омраза срещу сирийската журналистка Мерна ал Хасан". Една от най-известните напоследък репортерки твърди, че режимът на Башар ал Асад пуска слухове за нея, че е била изнасилена от бунтовници, а Шехаби - вече член на управлението в Алепо - писал, че това е съдбата на всеки, предал родината си. По повод съобщенията за изтезания от правителствените сили на бунтовници в град Дераа същият Шехаби написал: "И къде са сега ноктите на децата от Дераа? Някой да ги намери?"


И като евродепутат Клеър Дейли е критикувана в родината си за два случая с назначения в екипа ѝ.


Единият от тях е свързан с бившия ѝ съпруг Майкъл Мърфи, който според "Сънди таймс" (бел.ред. - седмичникът определено не ѝ симпатизира) тя е назначила сред помощниците си. Изданието съобщи за това през декември, а през лятото на 2020 г. - че той вече не е в списъка на асистентите ѝ. Вторият случай е с Фион Уолъс, син на Майк Уолъс, когото Дейли включи сред платените си асистенти, базирани в Брюксел. Според нея младежът е "много квалифициран за поста" и е "щастлива да го има в екипа си". Тя оценява системата за разходи на Европейския парламент (всеки депутат има над 24 000 евро за личен екип) като "абсолютно откачена", но обещава пълна прозрачност за това как харчи обществени средства.


В същото време тя е един от най-активните ирландски евродепутати с участие в десетки дебати, задаване на множество въпроси, участие в съставянето на доклад и предлагане на десетина резолюции, включително по международни теми.


Как стана депутат


Дейли е силна на метен терен и не е сред политиците, влезли в парламента в Дъблин или Брюксел с много гласове. От 1999 г. до 2009 г. тя винаги печели първо място на изборите за общински съветници. Но когато се пробва за пръв път за депутат в парламента през 1977 г., за нея гласуват 7.2%. На частични избори година по-късно тя събира 8.2%, а през 2002 г. с 12.5% за малко не става депутат. Това са 5500 гласа в нейния избирателен участък. В парламента в Дъблин попада през 2011 г. с 15.2%, а евродепутат стана през май 2019 г. с близо 11%.


При това трябва да се има предвид, че в левия политически спектър в Ирландия е многолюдно - през октомври миналата година там имаше 15 партии - от социалдемократи до марксисти и троцкисти. В страната дори има виц, че първият въпрос в дневния ред на всяка лява партия е разцеплението. Independents 4 Change, от която Клеър Дейли стана евродепутат, се оформи при отцепване от Социалистическата партия - войнстващо крило в Лейбъристката партия на Ирландия.


И все пак Джо Даунинг от "Айриш индепендънт" припомня, че пресата може да нарича независимите депутати като Дейли "политически ваксаджии", "безсрамни използвачи" или "претендиращи да са истинските защитници на народа", но реалността е, че тези хора не дестабилизират ирландската политика и не пръскат парите на данъкоплатците с размаха на големите партии.

Коментари (158)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Те, цоциалистите много обичат да дават акъл, но в другите държави ги знаят що за стока са и ги държат настрани ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 3. 3 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  Диня :)

  Зелена отвън, червена отвътре :)

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Коя е тя? Рупор на Отечествения Фронт за сваляне на законното правителство на РБ.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 6. 6 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1062 Весело

  Първа дружка на Путин, Мадуро и Асад, гаджето й осъден за укриване на данъци - "откровен политик" та дрънка. много загрижена за "положението в България".
  Пак заложихте на куц кон.
  Поне става ясно кои са брюкселските дружки на младоженците Елена и Ръдан.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 7. 7 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  Това, че само шантавите комунисти питат къде е ритончето, не говори никак добре за останалите евродупетати.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  Да плюе цяла една страна, да я заплашва, това е недопустимо за ЕС! Срам и позор за тези, като Радан и другата комунистка Йончева, които продължават да очернят цяла една страна, за някакви лични политически химери.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  До коментар [#1] от "zz_s":

  ..... . Мислите ли че може някой да ви повярва, че въпросната се е изказала ей така от нищото за Боко и Гешев и в това не са намесени Радан и Ленчето.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 10. 10 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 377 Неутрално

  "За симпатизиращите на властта тя е "комунистка".

  Аз не симпатизират на властта, но това не променя факта, че другарката е комунистка. И още по-важно - че критикува българската власт просто защото е от партия противник в европейския парламент.

  А Дневник за пореден път доказва че е лява медия.

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 11. 11 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  "........и Международния валутен фонд да опростят дълговете на бедните държави заради кризата с коронавируса и да им предоставят значителни средства за избягване на глобален икономически крах"
  .......................................................................
  Комунистите най-много обичат парите на другите.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на true_original
  true_original
  Рейтинг: 462 Неутрално

  искам да позная - антисемит, обвинява Израел в геноцид

 15. 15 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Да плюе цяла една страна, да я заплашва, това е недопустимо за ЕС!Срам и позор за тези, като Радан и другата комунистка Йончева, които продължават да очернят цяла една страна, за някакви лични политически химери.
  —цитат от коментар 8 на hamiltonf


  Действията на Борисов нанасят много повече репутационни щети за България от изказванията и позициите на някакви евродепутати. Справка - статията на Шпигел, описваща Борисов като васал на Ердоган, обиколила целия свят.

 16. 16 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  Поредното доказателство за олевяването на Дневник, хвалебствия за политик който самите те определят като член на крайната левица.

  Дневник, защо не сложите Мая Манолова за главен редактор и да станете партиен орган на партията и, вече няма умен човек който да не вижда, че нищо дясно не остана във вас?

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 17. 17 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  "Дневник", ако искате да похвалите някой политик, не подбирайте снимки, на които изглежда като идиот. Или това са най-привлекателните?
  —цитат от коментар 12 на Костадин Иванов


  За тая други снимки очевидно трудно се намират.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 18. 18 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Ама как направи главата на Боце мекааа.....
  —цитат от коментар 13 на dwh26646219


  Коя глава?

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 274 Неутрално

  всички комунисти много обичат да папат,даже и на божков гранта!!!чрез гошко умното герберче,
  след убийството в САЩ на чернокожия Джордж Флойд и последвалите бурни протести външният министър Саймън Ковни заяви, че ще покани американския посланик, за да изрази дълбокото разочарование на Ирландия от случилото се.
  пълна лефтиска,неолиберален отломък-нека бъде изпратена в Камптън да се радва на всенародна афроамериканска любов.От такива дебелосер@и нямаме нужда,затова има 27121 думи в текствоете как се продава зеле в ЕС???????лЕФТИСКА БЮРОКРАТИЧНА МАШИНА

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 989 Неутрално

  [quote#15:"danubian.whale"][/quote]

  В България свободата на словото действително е ограничена, но който се интересува, знае, че особено в другите балкански страни споменаването на Бойко предизвиква най-вече подигравателни усмивки. Всички, освен в България знаят що за бай Ганьо е нашият премиер и що за стока.

 25. 25 Профил на drumeff
  drumeff
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Като начало не е лошо да се изкъпе и да се среше...Все пак по документи е "жена"...
  —цитат от коментар 20 на selqnin


  определено си селянин, не само като профил в Дневник

 26. 26 Профил на gpb42643987
  gpb42643987
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тъпите въпроси в автоцензурираният Дневник продължават. Дъното вече е прекопано и се дълбае още по-надълбоко. Въобще "дълбоко гърло".

 27. 27 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4504 Любопитно

  Коя е Клеър Дейли - "комунистка" или просто откровен политик?

  По скоро откровен (outspoken) политик. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 28. 28 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Е, надали е "комунистка". Ще се изразя меко. Жената навярно е неолиберал - марксист, която може и да е наивен идеалист, но надали, щом е по партийната кариера. Почти всички са наивни левичари, докато не ги изберат, после идеалите се трансформират в лицемерие, желание за пари и власт...

 29. 29 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Ма защо трябва да ни вълнува някаква абсолютно неизвестна ирландка?
  Комунистка е вероятно, те така гледат чуждите държави, интернационално.
  Аз казвам ли и как да си дестилират уискито?

 30. 30 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  [quote#15:"danubian.whale"][/quote]

  Обиколила целия свят - дръжки. Обиколила е статията шепата кресльовци и безделници със смешните протести по Европейските столици и може и някой друг заблуден от Орлов Мост. Шпигел-ските тъпотии по никой начин не уронват престижа на Бойко, който независимо от всякакви пристрастия е БЕЗСПОРНО единственият истински ДЪРЖАВНИК от целия политически спектър в България. И конкретно, шестица за политиката му с Турция и Ердоган. България има всичкия интерес от отлични отношения с най-могъщия и най-лоялен съсед. Ако някой не е съгласен, моля да посочи поне ЕДИН от политическия хоризонт, за който важи определението ДЪРЖАВНИК!

 31. 31 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ето там отиват милиардите от вноските в ЕС ,при такива дебелосерци=18000 евра минимум заплата,за да пишат безумни текстове и критикуват после,бюрокрацията създадена от тях самите.Ще гони посланик тоя?муххаахах

 32. 32 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Думите на тази жена, въпреки че са верни, олекват от левата и позиция и ненужната грубост, която се вижда и от цитираните други нейни изказвани.

 33. 33 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Явно е левичарка , и като че ли малко хахава, обаче за думитеп "бандити" по повод Борисов е Гешев , е абсолютно права.

 34. 34 Профил на drumeff
  drumeff
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Думите на тази жена, въпреки че са верни, олекват от левата и позиция и ненужната грубост, която се вижда и от цитираните други нейни изказвани.
  —цитат от коментар 32 на tsvetko_51


  при нас тази грубост е абсолютно нужна, при положение, че все още ужасно много хора гласуват за слабообразовани политици, без ценностна система и възпитание... и освен това следват поведенческия им пример

 35. 35 Профил на isidro
  isidro
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Как хубаво подготвят матряла, че една коалицийка БСП-ДБ-Мая-Слави ще е ценностно оправдана. Дано има поне малко останали мислещи хора в ДБ, които знаят, че е възможно някак да се разберат с Баце и да го коригират, а не да вкарват огладнелите комунисти във властта. Лошото е, че върхушката на ДБ отдавна (5-6 г. поне ) работи само в тази посока.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Коя е Клеър Дейли - "комунистка" или просто откровен политик
  ===
  Засега е само "глас на радикалната левица в ирландската политика", какъвто глас е и дневник. Ма оная не се крие, пък десебарките се правят на десни и тук идва разликата: едната - "откровен политик", другите - лицемерни левундери

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 38. 38 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1167 Любопитно

  Клеър Дейли е откровената ирландска Елена Йончева! Друго да питате?

 39. 39 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  "Дейли е първи мандат евродепутат, но в страната си е една от най-колоритните, влиятелни и спорни политически фигури."

  това е някакъв майтап нали? :-) Изобщо, защо трябва другарите да ни запознават с някаква евродепутатка незнайно откъде, клепаща България наляво, надясно. А да, защото другарите са същите комунисти, като нея! Мне, мерси. нагледахме се на комунизъм!

 40. 40 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Да кандидатства за член на ДБ! Ще я приемат веднага!

 41. 41 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Аз си бях направил един списък от такива образи като тая ирландка, Душана Здравкова, Аламов и още, дето дневник ги ползва да мътят главите на хората, та се бях наканил да кажа по въпроса нещо, но като прочетох постовете на предишните фрумци, значи, няма нужда.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 415 Весело

  Шпигел-ските тъпотии по никой начин не уронват престижа на Бойко, който независимо от всякакви пристрастия е БЕЗСПОРНО единственият истински ДЪРЖАВНИК от целия политически спектър в България.
  —цитат от коментар 30 на transvaal


  Портретче на Бойко имаш ли си у вас? Впрочем, Шпигел има най-голям тираж в Европа от този тип издания. И става въпрос за името на България, а не че се уронва престижа на Бойко - за това никой не го интересува, освен сектата, изповядваща култ към личността му, към която явно и ти се причисляваш.

 44. 44 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5674 Весело

  Глас на радикалната левица...
  Ура, другари!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 45. 45 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#35] от "isidro":

  . Дано има поне малко останали мислещи хора в ДБ, които знаят, че е възможно някак да се разберат с Баце и да го коригират,
  —цитат от коментар 35 на isidro

  Хахаха, Баце , десните го коригират от 2009 още , и той все повече недокоригиран си остава. /Е, не е казвал наскоро, че каквото бай тошо е построил, той не можел да измаже./ Но хапките за сараите са все по едри, /КТБ, Булгартабак, тецове, плажове , пристанища/ , а плячката за руснаците все по-голяма /Белене, патоци , виваком и т.н./
  Еврацте и простотията му се умножават барабар с ошишкавяването.
  Накратко , тиквоча е непоправим, крайно време е да слезе от политическа сцена и евентуално , да се запознае със затвора отвътре.
  Всичко друго са елементарни глупости.


 46. 46 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Дневник удариха дъното.
  Мощно обединение в дясно на следващите избори.
  Нека да ударим шамар на радикалното ляво и многото им проксита - Бойкикиев, МаяМа, ДеБъ, Копейкин и т.н.

 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  Никой не вярва, че е непогрешима и ангел небесен. Но когато казва истината, защо да я плюем. Лудите , лудите, те да са живи е казал Вазов.

 48. 48 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1292 Любопитно

  Ирландска медия: Клеър Дейли, левичарката, лобист на Путин, Лукашенко и Мадуро.
  Евродепутатката, която плюе по България, защитава и режима на Асад в Сирия.
  Думата „бандит“, която употребих по адрес на Борисов и Гешев е точно на място. От това, което съм чела и видяла има неоспорими доказателства, че тези двамата са нарушили закона. Това заявява левичарката от Европейския парламенте ,ирландката Клеър Дейли, пред охотно предоставената и трибуна от Би Ти Ви. Никоя медия в България не се постара да провери коя е тази боркиня с корупцията и мафията. Българи, живеещи във Великобритания, изпратиха на Breaking.bg статия в ирландската медия bylinetimes.com от 11 септември 2020 година, в която се описват изпълненията на ирландската левичарка Дейли и нейният другар от Европарламента Мик Уолъс. В статията се съобщават сериозни факти за връзката на двамата с Русия, с венецуелския диктатор Николас Мадуро, с режима на Асад в Сирия и пълната подкрепа на двойката левичари за беларуския президент Александър Лукашенко.

  Ирландският евродепутат, който предположи, че бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская може да е „пионка на западния неолиберализъм“, има дълга история в защитата на Кремъл и призивите за отмяна на санкциите срещу Русия.

  Мик Уолъс е ненадминат, когато говори за нарушаване на човешките права по целия свят, но основно посочва САЩ и Европа като виновници. Колегата на Уолъс Клеър Дейли от групата Independents 4 Change (независими за промяна) има подобни възгледи за Русия, пише медията. Двамата се бивши депутати от от Долната камара на ирландския парламент-Dail.

  През декември 2017 г. Дейли напеави предложение в Dail, призоваващо за отмяна на санкциите на ЕС срещу Сирия. „Последва шокиращ дебат – последван два дни по-късно с гласуване – който разкри не само дълбочината, до която депутатите Клеър Дейли и нейният колега Мик Уолъс са готови да отидат, за да минимизират престъпленията и жестокостите на режима на Асад, но също и готовността от страна на други техни съоартийци да застанат до Дали и Уолас по този въпрос“, написа Движението за ирландско-сирийска солидарност на своя уебсайт.Странното сляпо петно, което Уолъс и Дейли имат за Русия и Сирия, се споделя от много леви хорав цяла Европа. Защо те яростно се противопоставят на това, което смятат за западен империализъм, но не успяват да видят руския империализъм, остава загадка, пише ирландската медия. Изданието припомня, че Клеър Дейли е бивш член на Социалистическата партия. Според различни публикации в медиите на Острова е подозирана, че има връзки с военното крило Ирландската републиканска армия- ИРА. Напуснала Ирландската социалистическа партия, след като съпругът и е хванат в укриване на данъци за 1.4 милиона евра!
  https://breaking.bg/analizi/ирландска-медия-клеър-дейли-левичарката-лобист-на-путин-лукашенко-и-мадуро/

 49. 49 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#47] от "Роси":

  Да и през соца имаше много добри неща.
  Кажи го на хората дето са измрели по ГУЛАГ и лагерите. Затова ще ви плюем в лицето винаги и ще събирате по 3% всички ляволиберални формацийки.
  И с вашия метеж освен БиСиПито никой друг не обслужвате.

 50. 50 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Герберастчета, толкова сте смотани, че правите радевци и дейлита да изглеждат борци за правда!

 51. 51 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3372 Неутрално

  Карабоев и Дневник вкарват въпроса в третата глуха на "въпроса" - "а кой го казва?".
  Не знам защо ...

  Въпросната евродупетатка, изрекла публчино "спрете им парите на тези бандити", има сериозен собствен опит с Шайката от битието и на дупетат в Ирландия.
  Където както във всяка "бяла държава" дупетатството се старае да отговаря на проблемите на собствените си избиратели. И поради което тя е имала вземане-даване с Шайката заради проблем на нейни ирландски избиратели със закупени апарт-имоти в Поморие.

  Така че тя не пцуе Баце, каскетя и Шайката просто и само от партийни позиции, та да ги дъвчем специално тях, при това на ниво като за Ганковото ...

 52. 52 Профил на isidro
  isidro
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#45] от "zaki":

  Ако поне малко се абстрахираме от личностната антипатия, трябва да е ясно, че съсредоточаването на ресурс в ДПС е и ще бъде константа. Дали ще е Бойко, дали ще е Радев, Слави, или напълно невероятното Христо Иванов, властта (икономическа, политическа и репресивна) ще си бъде в ДПС. Всичко друго е в сферата на пожеланията и романтиките. А дали ДПС просто извива ръце или е решила окончателно да се освободи от Бойко, предстои да видим. И нека не мислим, че сенката на Росенец не беше инспирирана/режисирана/подпомогната именно от самото ДПС. Или пак ще вярваме в розови еднорози?

 53. 53 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  До коментар [#11] от "4ort":

  Както казваше едно време Баронеса Маргарет Тачър :
  "Комунистите са добри само в харченето на чужди пари"!!!

 54. 54 Профил на ГЕРБ е равно на посредственост
  ГЕРБ е равно на посредственост
  Рейтинг: Неутрално

  Да и през соца имаше много добри неща. Кажи го на хората дето са измрели по ГУЛАГ и лагерите.
  —цитат от коментар 49 на Александър


  герболята успяха да постигнат същата система като тогава - на външен вид уж проблеми няма, ама кажи го на някой, който директно страда от гербавото безхаберие и авторитаризъм, примерно майка на дете с увреждане или шефа на "Хиполенд".

 55. 55 Профил на ГЕРБ е равно на посредственост
  ГЕРБ е равно на посредственост
  Рейтинг: Неутрално

  Иначе, браво на дамата: това са политиците на бъдещето. Консервите са обречени, защото са в основата си човекомразци и егоцентрици.

 56. 56 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1725 Весело

  До коментар [#25] от "drumeff":

  Определено нямате понятие за мИтафора, семиотика и разни други "селски" неща!!!
  Това определено не е мой проблем.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1167 Любопитно

  До коментар [#45] от "zaki":

  Та като споменаваш за „ошишкавяването“, този тук - https://cache2.24chasa.bg/Images/Cache/782/Image_7013782_128_0.jpg ? - да не би да се стопил?

 59. 59 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1725 Весело

  До коментар [#46] от "Александър":

  За ляво обединение съм, но вижте фактите и терена...
  До момента в дясно е само прото- партията на цветанът на мисълта....
  УЖАС!!!

 60. 60 Профил на neadekvaten
  neadekvaten
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Каквато ще да е (лява, радикална, луда, ...), важното е, че каза "Царят е гол".
  Защо "нормалните" и адекватните не го кажат?
  Не че нещо ново е казала, всички знаем, че Борисов и Гешев са бандити, но друго си е, когато звучи в цяла ЕВропа ...

 61. 61 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  Клеър Дейли е евродепутатката,която на висок глас каза какви са проблемите в България и на Европейския съюз. Тя каза,че Борисов им се подигравал меко казано,той ви псува в телефонен разговор. Дано след нейното изказване,най- после ЕС широко си отвори очите за всичко случващо се в България и в целия ЕС.

 62. 62 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#52] от "isidro":

  До коментар [#45] от "zaki": трябва да е ясно, че съсредоточаването на ресурс в ДПС е и ще бъде константа.
  —цитат от коментар 52 на isidro

  Цинично. А дари ще е вярно ще покаже времето. Дай да започнем от първото. Оставка на Бойко Борисов.

 63. 63 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 837 Неутрално

  "........и Международния валутен фонд да опростят дълговете на бедните държави заради кризата с коронавируса и да им предоставят значителни средства за избягване на глобален икономически крах".......................................................................Комунистите най-много обичат парите на другите.
  —цитат от коментар 11 на 4ort


  България също получи опрощение на близо половината от външния си дълг след 1990 г.

  Какво да кажем, че комунистите са издействали опрощаването на дълга.
  Или са го натрупали, а капиталистите са го опростили.

  Да не бързаме да ругаем опрощаването на дългове.

 64. 64 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 514 Весело

  Прекалено голямо внимание се отделя на човек, който демонстрира само емоции, но не показва логично обосновани съждения. След като комунистката е подвластна на "разкритията" на Йончева и на жабата (Бабикян - бащата на фалшивите новини в БГ), значи че тя не притежава устойчива връзка с централната си мозъчна система на ниво логика. В такъв случай напълно разбирам нейната вяра в откровени глупости като гръцки острови, къщи в барселона, незаконни деца от манекенки, чекмеджета със злато и такива подобни.
  Има право да вярва на емоционално ниво в каквото й хрумне или в каквото й разкажат - демокрация е. Който иска да й вярва.

 65. 65 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Е, дойдохме си на думата! Псевдо- десния "Дневник " упоително ни разказва за една крайно-лява радикална женица!
  Браво "Дневник "! Верной дорогой идёте, товарищи!😄

 66. 66 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  Яристен борец за сваляне на санкцийте срещу Русия, изобщо путински агент. Но така лъсва поръчителя на преврата.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 67. 67 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#16] от "Fred":

  Да Мая Манолова е по добре аз по я харесвам от Корнелия Нининова

  гошо
 68. 68 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  ми прилича на нашите лиляви болщевики. за нашия човек може....вижте какво ще ни докарат радка пиратка и ици риформата и мислете, като гласувате

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 69. 69 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3167 Весело

  Карабоев, Илхан Омар е сомалийка, носеща хиджаб, която е омъжена за брат си, за да го докара в Щатите. Комуно-анархистка и в червата.
  Мрази Щатите така, че Бърни и Хилари подтичват след нея.
  Ето я тук да призовава за разформироване на полицията в Минеаполис:
  https://www.youtube.com/watch?v=e4maDJ4O4IA

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 70. 70 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 514 Неутрално

  всички знаем, че Борисов и Гешев са бандити
  —цитат от коментар 60 на neadekvaten


  Хубаво е да можете да изложите факти в подкрепа на твърдението си, но факти, а не съжденията на Божков, Радев, Манолова, ХИ и други титани на мисълта. Факти моля!

  В противен случай, може да се заключи, че никнеймът ви подхожда.

 71. 71 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#12] от "Костадин Иванов":

  А, тя така си изглежда. Лява откачалка с татуировки.

 72. 72 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  Иначе, браво на дамата: това са политиците на бъдещето. Консервите са обречени, защото са в основата си човекомразци и егоцентрици.
  —цитат от коментар 55 на ГЕРБ е равно на посредственост


  Политици на бъдещето, да, ако успеят да промият мозъците на хората, което може и да стане, понеже голяма част от световната медиа, като почнеш от Холивуд и свършиш със социалните мрежи, обслужват интересите на деструктивните сили в света от типа на финансовите кръгове, които правят пари от нищо, като минеш през еко-идиотите, зелените боклуци, антифа, лгбт и свършиш с блм - именно по тях се полепва цялата креслива и мързелива паплач на света - ето на тия са представители твоите политици на бъдещето. На мен обаче ми се струва, че бъдещето ще бъде спасено от консервативните, градивните, инициативните, работливите, създаващи реално богатство ИНИДИВИДИ, от производителния капитал, Пентагона, строителите, индустриалците и от всички тези, които са в основата на това, което Кенет Кларк е нарекъл ГЕРОИЧЕН МАТЕРИАЛИЗЪМ. А вашите посерковци ще отекат в канала на Историята, също както мижавия ви протест в малка България. И още нещо - в битката между Телевизора и Хладилника, ВИНАГИ печели Хладилника, колкото и това да не ви се ще на вас, умно-красивците. На Доларовата банкнота е ясно написано - NOVUS ORDO SECLORUM още от Бащите Основатели. Умнокрасивите напъни не могат да променят това. Защото все пак, хората със здрав смисъл и тези, които се кланяме на Хладилника повече, отколкото на Телевизора сме повече. Затова, занапред пак ще има Тръмп, Джонсон, Ердо, Орбан, Бойко и повече страни с такива лидери. Един симптом - не е примливо от НИКОЯ гледна точка в ТВ филм да вървят сцени на хомо-та дето се гушкат и гледат влюбено. Вие, либерастите атакувате ФУНДАМЕНТИТЕ на човешкото съществуване. Младото поколение ще става все по-консервативно и нещата ще си дойдат на мястото с истинските ценности - Семейство, Свобода на Индивида да създава богатство, Свободен Пазар, неограничени възможности за желаещите, за можещите, за инициативните, работливите и градивни хора и по-малко соц. за мързеливите кресльовци.

 73. 73 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1281 Весело

  До коментар [#55] от "ГЕРБ е равно на посредственост":

  друго е да обичаш путин, асад и мадуро...

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 74. 74 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#55] от "ГЕРБ е равно на посредственост":

  Така ли? Ето подробна статия за въпросната другарка, боркиня против империализма (разбирай американския, не руския):
  https://bylinetimes.com/2020/09/11/irish-independent-politicians-excuse-kremlin-crimes-and-oppose-belarus-sanctions/

 75. 75 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  До коментар [#55] от "ГЕРБ е равно на посредственост":


  Иначе, браво на дамата: това са политиците на бъдещето. Консервите са обречени, защото са в основата си човекомразци и егоцентрици.
  —цитат от коментар 55 на ГЕРБ е равно на посредственост


  Брях, каво просветление ви е осенило. Всички, които не са с вашите идеи са човекомразци и егоцентрици. Уникално! Безценно! Прилича ми на солидно мнение на егоцентрик. :-) Както съм ви казвал, вие левите си живеете в собствен свят, нямащ нищо общо с реалността. Всичко се върти около вашето его. Жалка картинка с големи претенции. :-)

 76. 76 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Ирландката Дейли произлиза от народа, а ирландците са борбен народ преминал през Ренесанса на западна Европа. Те са с друга ценностна система, различна от тази на посткомунистическите народи на Източна Европа. Говори директно и е по европейка от ГЕРБ и от Тиквата.

 77. 77 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1923 Весело

  Иначе, браво на дамата: това са политиците на бъдещето. Консервите са обречени, защото са в основата си човекомразци и егоцентрици.
  —цитат от коментар 55 на ГЕРБ е равно на посредственост


  А ти прогрезивен ли се водиш бре пиле шарено с клюн.
  Гъбки червенушки, пишешти ми се за десни, БСП'ари пресни.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 78. 78 Профил на levbalkanski
  levbalkanski
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Леля Клеър може да е от Ирландия, но може да сложи българските рублофили в джоба си. Такъв яростен западен русофил отдавна не бях виждал.

  Приравнява човешките права в САЩ и Русия
  https://www.youtube.com/watch?v=jJQcxpb24lI

  Леля Клеър също искаше да се махат и рестрикциите от ЕС към Русия.
  Обикновена жена изчела словото на Йончева на английски и нищо повече.

 79. 79 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 855 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":
  Тиквата е най-големият комунист, защото го хванаха с крадените пачки и злато. А и е член на Комунистическата партия в България. Охраната на Т. Живков, и негов ученик. Това няма как да го скриете.

 80. 80 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  Аз наричам това РОБСКИ МАНТАЛИТЕТ!
  Не може НЯКОЙ ДРУГ / па макар и Европа/ да РЕШАВА НАШИТЕ ПРОБЛЕМИ!
  Да си спомним репликата от филма "Възвишение":
  "НАША СВОБОДА - от НАС зависи!"

 81. 81 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  До коментар [#65] от "Северозападнал":

  Е, дойдохме си на думата! Псевдо- десния "Дневник " упоително ни разказва за една крайно-лява радикална женица!Браво "Дневник "! Верной дорогой идёте, товарищи!😄
  —цитат от коментар 65 на Северозападнал


  Дневник е крайно лява медия от поне 6-7 години, ако не и повече. :-) Не знам защо хората си мислят, че са десен вестник! Според мен винаги са били ляв вестник, но в началото успяваха да държат поне някакъв неутралитет. Това отдавна е минало!

 82. 82 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  До коментар [#76] от "ck":


  Ирландката Дейли произлиза от народа, а ирландците са борбен народ преминал през Ренесанса на западна Европа. Те са с друга ценностна система, различна от тази на посткомунистическите народи на Източна Европа. Говори директно и е по европейка от ГЕРБ и от Тиквата.
  —цитат от коментар 76 на ck


  дааа, един вид, като пръднат и мерише на маргаритки. :-) Сериозно ли пишете тези глупости?!?

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Весело

  До коментар [#79] от "ck":

  Този не ме интересува, единственият който ме интересуваше, Горанов, вече е вън...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 85. 85 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Външният й вид ми напомня на човек току-що излязъл от пералнята.
  Навярно и затова и изказаните от нея мисли са едни ... такива ...

 86. 86 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 375 Весело

  Основтото ирландското ленче и московското , което уж е евродепутат на България е че и двете са поддръжнички на Мадуро, Лукашенко и Путин.
  Борят се за отпадането на санкциите срещу Русия и не знаят защо са в европарламента а не в руската дума.
  Може би защото в руската дума плащат рубли, а в европарламента десетки хиляди евро

  Благодарение на нашето ленче, Русия си има и евродепутат

 87. 87 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Тази е абсолютен евро-болшевишки демон, една от многото докарали Европа до сегашното състояние на мазни пехливански борби за прясно начертани пари.

  ... с двеста...
 88. 88 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Тази особа просто иска да си осребри престоя в ЕП.Тя ако не излезе милионерка за тези 4 години,за какво ще си губи времето там.От Путин кинти,от Мадуро,от Лукашенко и от Божков,чрез рускинята Елена Й. и гушката се пълни.
  Каквото искат от нея ,това ще приказва.

 89. 89 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5259 Неутрално

  Каквато и да е, евродепутат да нарече премиера ни "бандит" в Европарламента, на мен лично не ми е приятно, не знам как Борисов приема това.

 90. 90 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 375 Весело

  Много ми е интересно дали Дневник ще отрази днешните думи на Красимир Янков, който се кандидатира и за председател на БСП, че течели разговори на част от ръководството на БСП със Слави Трифонов и Христо Иванов за бъдещо съвместно управление.

 91. 91 Профил на ekip
  ekip
  Рейтинг: 8 Неутрално

  От километри личи, че е "със сачма" в главата.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Разбира се, че е неадекватна както правилно са забелязали част от пишещите.

  Сикаджията ще я разгроми като отиде в европарламента пред октомври.
  Само с килограмите си ще я разгроми.
  Дано си държи устата затворена, щото като я отвори.....
  Свят ще им се завие на теа джендъри.

 94. 94 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Обикновен ултраляв червен боклук е.
  Дали говори истината е друг въпрос. Но че е нагъл левандур - е.

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
 95. 95 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Каквато и да е, евродепутат да нарече премиера ни "бандит" в Европарламента, на мен лично не ми е приятно, не знам как Борисов приема това.
  —цитат от коментар 89 на Тsonkooo


  И какво толкова те впечатли?!

  Типичен език на демагог. Няма аргументи и лепи етикети, употребя силни думи, квалификации. И в цялата тази емоционална словестност се откъсва съвсем от реалността. Както писах по-горе, излязла е от пералнята.

 96. 96 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 375 Весело

  Кога статия Коя е Илена Милиончева.
  Родена в Москва, учила в Москва, баща й работел за руските служби, а тя евродепутат

 97. 97 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#55] от "ГЕРБ е равно на посредственост":

  Консервативните ценности са фундамента на обществото! Истинските консерватори ще възродят обществото и ще го върнат към нормалността!

 98. 98 Профил на ГЕРБ е равно на посредственост
  ГЕРБ е равно на посредственост
  Рейтинг: Неутрално

  Много ми е интересно дали Дневник ще отрази днешните думи на Красимир Янков, който се кандидатира и за председател на БСП, че течели разговори на част от ръководството на БСП със Слави Трифонов и Христо Иванов за бъдещо съвместно управление.
  —цитат от коментар 90 на 001


  Като, разбира се, акцентът тук не е Слави Трифонов, а ДБ, и по-точно лъжата, че течали разговори между Христо Иванов и ръководството на БСП за съвместно управление, нали така?

 99. 99 Профил на ГЕРБ е равно на посредственост
  ГЕРБ е равно на посредственост
  Рейтинг: Неутрално

  Консервативните ценности са фундамента на обществото!
  —цитат от коментар 97 на balkantourist


  Кое например? Робството? Или правото на глас само на мъже? Или сегрегацията, може би? Все "консервативни" ценности за времето си.

 100. 100 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#20] от "selqnin":

  Гледала е някой тв. фолмат по нашенска телевизия и взела пример.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK