Скопие: Исканията на София не ни притесняват, преговорите с ЕС започват през декември

Буяр Османи

© Георги Кожухаров

Буяр ОсманиБългарската позиция с условията за начало на преговорите със Северна Македония не тревожи властите в Скопие. Това обяви външният министър Буяр Османи за македонски медии.


Според него вече е "договорена работа" началото на преговорите с първата междуправителствена конференция (същинското начало на преговорите за присъединяване към ЕС) през декември. По думите му "междуправителствената конференция не е отделно решение от взетото през март", когато Европейският съвет (включително с гласа на България) се съгласи за начало на преговори със Северна Македония.


Вчера македонските медии съобщиха за т. нар. обяснителен меморандум, с който България излага позициите си пред ЕС, че македонците са проект на югославския лидер Йосип Броз Тито, а езикът им е диалект на българския, и иска страните членки да приемат тези виждания и условията на България за решаване на историческите въпроси и спора за малцинствата, за да продължи интеграцията на Северна Македония в ЕС. Миналата седмица такива коментари направи и българският вицепремиер Красимир Каракачанов.
Правителството в Скопие изрази пред агенция МИА позицията си, че "с Република България сме съюзници в НАТО, имаме общи задължения" и "градим приятелство", но "македонският език е съставна част от личната карта на Северна Македония и Обединените нации".


Външното министерство не е потвърждавало автентичността на документа, за която попита "Дневник", задавайки и с разяснителни въпроси за позицията на България в работната група за разширяването. Коментари не прави и Европейската комисия, която не желае да коментира позиции на отделни членки.


Магистрала "Гоце Делчев"


Османи припомня, че България е направила "едностранна забележка", свързана с нуждата да се спазва Договорът за добросъседство и да се решат историческите въпроси, но е "одобрила решението за започване на преговори", част от което е междуправителствената конференция. Време е за "интензивна комуникация на политическо ниво", но политиците могат само да "пречат на опита на историците и учените" да решат въпросите. Заявява, че е прочел сутринта, че най-добрият начин да се почете Гоце Делчев е да се изгради магистралата Скопие-София, която да носи името на Гоце Делчев.


За опозицията възникналата ситуация е истинска политическа буря. Антонио Милошоски, бившият външен министър от екипа на Никола Груевски, поиска отговор на България с "декларация за потвърждение на македонската идентичност". Това стана два дни след протест "за Македония, Гоце Делчев и ЕС", свикан от неговата партия ВМРО-ДПМНЕ.


"Няма да имаме проблем с интеграцията си в ЕС", заяви говорителят на управляващите социалдемократи Костадин Костадинов, който изрази увереност, че двустранните отношения с България няма да бъдат препъникамък за страната му. Властите са премерени в коментарите си, такива са днес и водещите македонски медии, за които основна тема са по-скоро началото на учебната година и коронавирусът, ден след като съобщиха за меморандума.


Държавната новинарска агенция МИА обаче показа като водеща новина сутринта публикация на Ивайло Дичев за македонската редакция на "Дойче веле", озаглавена "За България е акт на агресия самото съществуване на Северна Македония".

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Весело

  Започвали!? И като започнат?! Оптимисти...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Може леко да им се спънат усилията.
  Заглавието звучи все едно "Кои са па тея българите, за каквиу се имат?"...
  Макетата и те станаха много смели когато стане въпрос за България и българите.
  Всеки се прави на велик за сметка на България.
  Сега ви е паднало.

  ДБ=БКП
 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Весело

  И у нас няма особени основания за тревога спрямо македонските истерии и посегателства срещу нашата история, език и идентичност ! Приемете най - после историческата истина и започвайте преговорите с ЕС за членство, какъв е проблема ? Дотук с македонския шовинизъм !

 4. 4 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  В България има много улици, села, градове, географски обекти които са именувани на македонски герои...
  На нищо не прилича това... България вън от ЕС, НАТО, ООН...

  ДБ=БКП
 5. 5 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  Казано на дипломатичен език flock bulgaria

 6. 6 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Е, то и Турция започна преговори през 1963, ама...

  С тия гьонсурати чак оправдавам Каракъчъ.

 7. 7 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Любопитно

  Де го ся "tacheaux", който викаше, че с албанците бихме били ОК?

 8. 8 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Ако продължават по този начин и по този път за никъде братята ни оттатък Вардар в един момент ще разберат че преговорите им изобщо няма да започнат!!!

 9. 9 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Западните ни браКя имат основателни към нас забележки:
  1. “добре, бяхме сръбска колония, но вие не бяхте/сте ли руска колония?”;
  2. Езикът на днешна България не е ли целенасочено основан само върху “мьекащия” източен диалект?
  МлЯко, бЯх, лЯто и т.н. са “правилни”, а млЕко, бЕх, лЕто за всяка даскалица са “неправилни, селски, остарели”;
  3. Историята!
  Македонец казва: “ Пред къщата на баба ми преминава римски път, който е на 2хиляди години и носи знака на цивилизация. Аз съм привързан към тази култура и това минало, към тази цивилизация. Българите ги накараха да се смятат за пришълци от Азия. Руско-гръцката-австроунгарска доктрина говори за “прабългари” с тюркски корени, конски опашки и вярващи в Тангра(Бог на турски). Това са лъжи, няма източници, които да доказват това. Изправете тези лъжи от вашата история!”
  Прав е!
  Както те имат да рушат ИЗМИСЛЕНА ЗА ТЯХ ИСТОРИЯ, така и ние имаме да се справим с нашата измислена за нас история.
  Измислена от едно и също място, впрочем.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 10. 10 Профил на Libra
  Libra
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Либералът Дичев пак се изходил в чужда медия.За него понятия като патриотизъм, национални интереси, историческа истина, самоопределянето на всички участници в борбите за свободата на Македония като българи са дълбоко чужди. Не носят облаги, защо да се занимава с това. Явно съвременният либерализъм, покрай фокуса си по проблемите на половете и гей обществата, е възприел тезите на Коминтерна за политическо инженерство при създаване на нации и езици. Конкретен пример , освен Македония е Косово. Сега там, после и на други места. Разделяй и владей!

 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  Е, то и Турция започна преговори през 1963, ама...С тия гьонсурати чак оправдавам Каракъчъ.
  —цитат от коментар 6 на klecho


  Ти леж на тая кълка, пък после да няма "ама к'во станА" ...

  Турският случай е коренно различен от мАкедонският!

 12. 12 Профил на Libra
  Libra
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Нашата позиция трябва да е ясна. До 1944 г, сме били един народ с обща история и език. След това Македония създава своя държавност и свой език, макар и диалект на българския. Признали сме я, признаваме настоящето статукво. Но няма да допуснем груби фалшификации на историята. Ако Скопие не е съгласно на тези условия, ще бъде наложено вето за приемането на Македония в ЕС.

 13. 13 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Борисов постави България в слаба позиция вЕС.
  Освен това имаме калинка за външе министър.
  Така, че макетата има за какво да са оптимисти.
  А и нали толкова ги искахме в ЕС....

 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Неутрално

  До коментар [#8] от "selqnin":

  " Ако продължават по този начин и по този път за никъде братята ни оттатък Вардар в един момент ще разберат че преговорите им изобщо няма да започнат!!!"

  И от сам Вардар пак са същите ни братя - Куманово, Щтип, Делчево, Кочани, Струмица са все от " нашата " страна на реката.......

 15. 15 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Либералът Дичев пак се изходил в чужда медия.За него понятия като патриотизъм, национални интереси, историческа истина, самоопределянето на всички участници в борбите за свободата на Македония като българи са дълбоко чужди. Не носят облаги, защо да се занимава с това. Явно съвременният либерализъм, покрай фокуса си по проблемите на половете и гей обществата, е възприел тезите на Коминтерна за политическо инженерство при създаване на нации и езици. Конкретен пример , освен Македония е Косово. Сега там, после и на други места. Разделяй и владей!
  —цитат от коментар 10 на Libra


  Дичев е потомък на комунистическИЯ културтрегер Стефан Дичев, упоменат от Георги Марков като вярен слуга на режима и типичен представител на псевдолитературата в "Задочните репортажи". Никакъв либерал не е сина му, а просто болезнено търсещ известност сивушко. Хвърлете поглед какви простотии е надраскал досега по всевъзможни теми от еврото до енергетиката този културолог. Има манията, че като изтърси някаква голяма глупост ще бъде забелязан. Та затова са го потърсили и от македонската секция на Дойчето защото са били сигурни, че бунакът за 15 минути "слава" ще заплюе родината си. Дичев неведнъж е упреквал България, че заради "едни кости" /на Гоце Делчев/ била тревожила рахата на сърбоманите в Скопие....

 16. 16 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  До коментар [#2] от "anonim440":

  Естествено, че така ще звучи! Даже звучи така "Кои са пък тези българи от най-бедната и корумпирана държава в Европа, които живеят в завладяна от мафията страна, че да казват на Европа дали ще преговаря с нас!"

 17. 17 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  До коментар [#15] от "David Moyseev":

  Бойко Борисов пък има 78 дядовци и е потомък на всичко, за каквото човек може да се сети. И сега какво правим!?

 18. 18 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Време е България да направи отрезвителна акция в Брюксел по повод на твърденията на този шиптър, че исканията и не притеснявали Скопие. Време е да ги притесним! България да блокира декемврийските преговори, пък да реват както щат! Докато историческата комисия не потвърди абсолютно доказаният български произход на Гоце Делчев и не го запише като задължителен факт за съобразяване в северомакедонските писания и мемориали, за чието пропускане да се носи административна отговорност, България да не сяда със СевМак на една маса в Брюксел!

 19. 19 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  И македонците вече открито се ебават с Външно. На место да говорят с българската страна, говорят с гръцката.
  ми така е щом дипломацията ни е герберски калинки и малинки без нито един от кариерата.
  Била войвода и другите псевдо патриот идиоти може да се пъчат само пред простия си електорат.

 20. 20 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#11] от "xm...":

  Залагам бира, от 2.5 л, че Северна МАкедония няма да види ЕС преди 2040. С късмет.
  Реална перспектива, след 2043.

 21. 21 Профил на Libra
  Libra
  Рейтинг: 14 Неутрално

  До коментар [#18] от "David Moyseev":

  Да признаят само за Гоце Делчев, че е българин ще е гавра със всички останали борци за свободата на Македония, които също са се чувствали българи. И въобще това фокусиране само върху една личност е опит за отклоняване на вниманието. Трябва ясно да кажем, че до 1944 г. сме били един народ с една история и един език!

 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  До коментар [#11] от "xm...":Залагам бира, от 2.5 л, че Северна МАкедония няма да види ЕС преди 2040. С късмет.Реална перспектива, след 2043.
  —цитат от коментар 20 на klecho


  По принцип не играя хазарт.
  Дори когато е сигурна печалбата ...

  Белята не е КОГАТО ги приемат.
  Белята е още в ПРОЦЕСА, защото самото негово започване в сегашната ситуация ПРЕДРЕШАВА нашето ОТСТЪПЛЕНИЕ по принципните въпроси.

  Това не ви е излизане на разходка, на която пък после, докато се мотате, ще решите на кръчма ли ще ходите, "на МОЛ" или на кино ...

 23. 23 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Македонците са нагли, защото са коминтерновско-сръбска сган!
  Ако не започнем да се държим като Гърция, няма да видим добро от тези наглеци!

 24. 24 Профил на lii07621540
  lii07621540
  Рейтинг: 118 Неутрално

  Какво може да се очаква от Дичев?Родолюбие?Патриотизъм?Напротив,такива като него ,Красимир Кънев и др. са безродни души,препитавайки се на държавна ясла и с пари от разни антибългарски фондации и организации.А за преговорите ще видим.Предполагам че при следващата среща на комисията ще има леки отстъпки от северо македонска страна,за да дадат на Бойко Борисов някакво оправдание за да им даде разрешение за започване на преговори с ЕС.Ако са пак толкова неотстъпчиви,няма да има разрешение от България.

 25. 25 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#18] от "David Moyseev":Да признаят само за Гоце Делчев, че е българин ще е гавра със всички останали борци за свободата на Македония, които също са се чувствали българи. И въобще това фокусиране само върху една личност е опит за отклоняване на вниманието. Трябва ясно да кажем, че до 1944 г. сме били един народ с една история и един език!
  —цитат от коментар 21 на Libra


  Гоце Делчев е червената линия между сърбоманите и историческата истина. Точно заради това официалното признаване на тази истина ще е препъникамъкът за Скопие през декември. Признаят ли Гоце се създава прецедент, който води до извода за изцяло българския характер на освободителното движение в Македония като османска провинция. Но ние си имаме работа с изключително нагла и агресивна скопщина, която продължава да твърди, че авторите на "Български народни песни" братя Миладинови били някакви македонци от 19-ти век! Поискайте оригинала на книгата им в посветения на тях музей в Струга, на която ясно е изписано заглавието "български" и чуйте наглите отговори, че оригиналът бил на специално съхранение и не се показвал на посетители! На тази наглост съм свидетел от 1993 г. насам.

 26. 26 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Дичев е срам за България. Неолиберали, ако такива като тоя са ви идолите, аз лично не ви искам тук. Отивайте спокойно да миете чинии в чужбина.

 27. 27 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Кои загуби втората балканска война ?

 28. 28 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf":И македонците вече открито се ебават с Външно. На место да говорят с българската страна, говорят с гръцката.ми така е щом дипломацията ни е герберски калинки и малинки без нито един от кариерата.Била войвода и другите псевдо патриот идиоти може да се пъчат само пред простия си електорат.
  —цитат от коментар 19 на Барба-Ганьос-Тулуп


  Много ясно. Гърците си тежат на местото и пак ще спечелят/кашират от тез преговори. Ние кат послушно кученце ще правим каквото ни наредят и ще духаме супата.

 29. 29 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Кои загуби първата световна война ?

  кой Цар?
  От къде беше ?
  От Гемрания ли?

 30. 30 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Кои загуби втората световна война ?

  кой Цар?
  От къде беше ?
  От Гемрания ли?

 31. 31 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Коя династия германска закопа българските интерси , и не само в Македония ?

 32. 32 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#26] от "4okuto":

  Дичев не е никакъв, освен предпенсионен графоман, патологичен нарцист и комплексар, който не можа да се измъкне от червената сянка на баща си и търсещ по всевъзможен начин да бъде забелязано /уви, невъзможно!/ белязаното му от бездарие и творческа импотентност присъствие в публичното пространство. Единственият начин за изява на този "трегер" е да пише страшни глупости със скандално звучене. Затова са го избрали да го цитират и скопските медии.

 33. 33 Профил на Чубакът
  Чубакът
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Дори македонските палячовци не бръснат България за слива.

  "The nation which can prefer disgrace to danger is prepared for a master and deserves one." || Economic Left: -3.75 || Social Authoritarian: 1.38
 34. 34 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Естествено, че не ги притесняват нашите искания, като сме начело с тия мекотели Барба Ганиос и Каракачанов.

  Посписаха всевъзможни помирения и договори с македонците, без да успеят нищо конкретно да договорят в тях.

  Докъто гърците десетилетие си работеха да защитят името на една провинция, ние нито езика, ното историята си защитихме!!!

  Скоро македонците ще твърдят, че тяхния македонски е оригиналния език наследство от Александър Македонски, а ние блгарите говорим на някакъв диалект.

 35. 35 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Нашата позиция трябва да е ясна. До 1944 г, сме били един народ с обща история и език. След това Македония създава своя държавност и свой език, макар и диалект на българския. Признали сме я, признаваме настоящето статукво. Но няма да допуснем груби фалшификации на историята. Ако Скопие не е съгласно на тези условия, ще бъде наложено вето за приемането на Македония в ЕС.
  —цитат от коментар 12 на Libra


  Никаква държавност не създава Македония по Титово време. Псевдодържавността им е създадена в Белград като приложение на комунистическата доктрина за запазване на старите империи и колониите им към метрополията - в случая Сърбия, в СССР - Русия, в маоистки Китай - имперската власт на Пекин.

 36. 36 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Няма от какво да се притеснявате. София е ваш приятел.

 37. 37 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  Коя династия германска закопа българските интерси , и не само в Македония ?
  —цитат от коментар 31 на WWW


  Аман от популистки митове и легенди, зад които крием собствените си грешки и грехове!

  Явно визирате Кобургите, но не сте си направили труда да се образовате, че и за Междусъюзническата, и за Първата световна настроенията в България са си направо единодушни - и на народа, и на политиците, и на военните, и на Фердинанд. Даже Фердинанд е бил при цялата тази възбуда и самозаблуда с някои съмнения, за разлика от масата останали.
  При Борис - пак същото. Направете си труда, например, да прочетете какви оди и дитирамби се леят в Народното събрание съвсем от сърце, когато се обявява война на Британия и Щатите. Не от Борис, от дупетати! А по медиите интелигенцията плещи глупости и тиражира идиотията за "Символичната война".
  Ами после, през '44 - кой ни е виновен, че нашите чакат чак до края на август, за да се сетят да се отделят от Германия и да търсят преговори със Съюзниците?

  Еййй, аман от прост народ, на който все някой друг му е виновен и не си вади поуки от грешките си, ами най-тъпо и упорито си държи на тях!

 38. 38 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 692 Неутрално


  Проклети да са Фердинанд и сина му Борис !

  Те ни загробиха !

 39. 39 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 692 Неутрално

  [quote#37:"xm..."][/quote]

  Явно визирате Кобургите, ...

  --------------

  Кобургите .. тяхната такова ....

 40. 40 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 693 Неутрално

  В Австрия говорят германски. В Мексико говорят испански. В Бразилия - португалски. Не разбирам какъв им е проблемът на македонците, че говорят български?! Занимават се с глупости, вместо да вървят напред.

 41. 41 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Проблемът не Гоце ДелЬчев! Проблемът е македонската идентичност, от която следва, че има македонско малцинство в България, което ще се жалва в Европейският Съд, че се забраняват македонски партии в България, а впоследствие изучаване на македонски.
  Като начало в България следва да да се забрани партията ВМРО (Вътрешна Македонска Революционна Организация). Първите две думички вещаят, че в България има македонци, следващите две за противоконституционни.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 42. 42 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#38] от "WWW":

  Стига си дрънкал простотии като развалена комунистическа плоча, която все стърже едни и същи глупости! Абе вие партизанските синчета и внучета нищо ли ново не научихте, че все повтаряте идиотщините на БКП, които ни повтаряха от сутрин до вечер вашите окървавени идоли? Цар Борис Трети Обединител е най-значителният български управник за всички времена, съхранил страната си от ужасите на Втората световна война, присъединил отнетите от съседите български земи, спасил евреите и не допуснал нито една майка да върже черна забрадка заради убит на фронта син или съпруг! Като офицер на Солунския фронт княз Борис се е заклел това никога да не се случи на българските майки, несретнико съветски...

 43. 43 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Македонците знаят, че България е безгласна буква в ЕС, никой не ни взима насериозно и от нас нищо не зависи. Разширението на ЕС е в интерес на големите и ще се случи без значение какво. За това не ни отразяват и са отписали историческата комисия.

 44. 44 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Както те имат да рушат ИЗМИСЛЕНА ЗА ТЯХ ИСТОРИЯ, така и ние имаме да се справим с нашата измислена за нас история.Измислена от едно и също място, впрочем.
  —цитат от коментар 9 на Торбеш


  "Прабългарската теория" е съставена от немски и френски лингвисти в средата на 18 в. Терминът "прабългари" е чисто лингвистичен и цели да отличи ранносредновековния български език от този, които се налага като книжовен и официален след Покръстването и на който са написани нашите собствени домашни писмени документи. Следователно се допуска, че българския народ е съставен от няколко етнически елемента, един от които е бил тюркоезичен и за определен период, макар и малцинство е бил доминиращ.
  Второ - при съставянето на доктрината за българската държавност се налага и утвърждава идеята за българското превъзходство през средновековието. Заради това като национални символи се утвърждават средновековни такива в противовес на съзнателно търсената връзка при всички наши съседи с античността и Византия. България е уникална в това отношение, защото преди идването на комунистите на власт не прави циркове и фалшификации в търсене на "дълбоката българска древност" на Балканите. Античността е част от културното наследство на българските земи, но то се разглежда не само като българско, а и като европейско наследство.

  CONTADOR GRATUITO!
 45. 45 Профил на Компетентен
  Компетентен
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#20] от "klecho":

  Такава държава дотогава няма да съществува :)

 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално

  Политиката ни с Македония открай време е била сбъркана и диктувана отвън. Ние със силните- Русия и Турция се държим , като васали, а пред Македония се правим на велики. Жалко!

 47. 47 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 341 Неутрално

  До коментар [#39] от "WWW":

  Това, че си прост очевидно не ти пречи, но понякога те излага пред другите хора...

 48. 48 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Сега им е паднало на макетата. Герберасткото "управление" е заплаха за националната сигурност, особено след разкритията за Ердоган. Тия нищожества ще подпишат всичко, дори и при минимална вероятност да не търкат наровете от 20 до живот.

 49. 49 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#9] от "Торбеш":

  За точка 2 са виновни комунистите които още от 1920те искат да опростачат езика ни, като махнат "буржоазните" елементи, които са спойка на всяка една културна и лингвистична област в България, в това число и РСМ.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 50. 50 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#9] от "Торбеш":

  За точка 2 са виновни комунистите които още от 1920те искат да опростачат езика ни, като махнат "буржоазните" елементи, които са спойка на всяка една културна и лингвистична област в България, в това число и РСМ.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 51. 51 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  ,,Правителството в Скопие изрази пред агенция МИА позицията си, че "с Република България сме съюзници в НАТО, имаме общи задължения" и "градим приятелство", но "македонският език е съставна част от личната карта на Северна Македония и Обединените нации".
  Ех какво нещо да отричаш истината. Дали една лъжа повторена дори 1000 пъти може да се превърне в истина? Според мен-НЕ!😤

 52. 52 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  ,,Македонски език”...тези луди ли са или тепърва полудяват?
  То няма дума която да не е българска те тръгнали език да си измислят моля ти се... СРАМ!

 53. 53 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 907 Весело

  дичуф пак е свършил кинтите и се е изср*л на "аветентичен" северомакедонски...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 54. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Македония си е БЪЛГАРСКА бе тепегьози!

 55. 55 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  По-скоро в тоя Буяр Османи НЯМА НИЩО МАКЕДОНСКО!

 56. 56 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Те сигурно вече половината македонци си извадиха българските паспорти, ЗАЩОТО СА СИ БЪЛГАРИ... тоя тръгнал език да им измисля....😒🖕🏻

 57. 57 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Без пълна правна и политическа реабилитация на стотиците хиляди българи, репресирани от македонизма, само защото са отказали да стават първо сърби, а после и македонци, македонистите ще видят преговори кога цъфнат налъмите.

 58. 58 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Започвали!? И като започнат?! Оптимисти

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  Само с оптимизма ще си останат. Виж и Турция уж “започнаха” ....и така вече 50 години все си седят започнали...
  албанците и те от години вече се точат за ЕС ... но миналата година холандците им отрязаха мераците...
  И на “пестеливата четворка “ им писна от огладнели мутро-мафиотски държави , който се чудят как да налазят европейската трапеза наготово.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 59. 59 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Б-ия е правила много грешки спрямо Македония.Достатъчно е да се споменат трите загубени войни със стотиците хиляди жертви, взаимното изтребване на македонските дейци ит.н.Докарахме я до там наште братя македонци да ни наричат врагове и окупатори.В сегашното положение е време да оставим перченето и враждата, така че Сев.Македония да се присъедини към ЕС и отново да се почувстваме като братя.Това е единствената правилна политика.

 60. 60 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1555 Гневно

  Темата за Гоце Делчев е нищожна тема , пред тази да подкрепиш заради чужди интереси вкарването на още един клин на Балканите , след разпада и на бивша Югославия , толкова ли е трудно нашите външни министри и политици да изучат поведението на Гъция през всички последни десетилетия , а и преди това ?! И да се не правят , че не виждат как Косово скоро ще ни стане съсед......

 61. 61 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#59] от "dlagnikov":

  Няма как да направим компромис със собствената си история!
  Нашите предци умираха за свободата на Македония.
  Това е положението!
  Много взеха да наглеят макетата.

 62. 62 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Буяр Османи си гледа албанската платформа. Него някакви си антички югославяни не го вълнуват.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 63. 63 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  До коментар [#62] от "Пипера е много лют":

  Естествено е да не го вълнуват - според алабнската национална идея, те са най-старото население на Балканите и за разлика от първенютата гърци, румънци и македонеещи се българи (което означава сърбеещи се или гърчеещи се такива), могат да го докажат.

  CONTADOR GRATUITO!
 64. 64 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 341 Неутрално

  И Филипините ако искат могат да започнат преговори ама дали ще ги завършват 😄😄

 65. 65 Профил на bpa19354912
  bpa19354912
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Няма да се изненадам ако се откажем от корените си и приемем исканията на Скопие. За съжаление нямаме политици, които да защитават българските интереси на световната сцена.
  Другият проблем е, че македонизмът на който се крепи македонската държава един ден като се разпадне и отрече официално от властта в Скопие почти сигурно може да доведе до военен конфликт между България, Сърбия, Албания и Гърция. Не виждам кои наши политици или партия биха се справили с такова нещо.
  За сега просто трябва да не отстъпваме пред Скопие и техните кукловоди Белград и Москва.

 66. 66 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#61] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Без компромиси от двете страни ще се гледаме като врагове.

 67. 67 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#61] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Без компромиси от двете страни ще се гледаме като врагове.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK