Защо три жени от България са станали проститутки в Германия

Защо три жени от България са станали проститутки в Германия


И трите са от България. Дошли са в Германия с различни планове. Свързва ги единствено желанието да изкарат пари за семействата си у дома. Германски медии, цитирани от "Дойче веле", разказват историите на три проститутки от България.


Те са проститутки. Дошли са от България с различни планове. Свързва ги единствено желанието да изкарат в Германия пари за семействата си у дома. Техният опит е тъжен, но и поучителен. И навярно може да бъде полезен за всички онези, които биха тръгнали по стъпките им. За три жени от България разказват германското списание "Фокус" и обществено-правното радио "Дойчландфунк", което в 25-минутно предаване представя и историята на българката Дана.


"Чувствах се безкрайно мръсна"


"Отведоха ме на третия етаж в една къща. Там един мъж ми взе всички документи и ми съобщи, че оттук нататък трябва да работя на това място. Каза, че ако искам скоро отново да видя децата си, трябва да я върша тази работа. А аз не познавах никого, не знаех нито дума немски, нямах и пари. Последните си 100 евро дадох за транспорта. Когато разбрах къде съм попаднала, нямах сили за друго, освен да плача. Много ме беше страх, защото такова нещо досега бях виждала само по филмите. Исках единствено да умра, да се хвърля от третия етаж. Исках всичко да свърши. Знаех, че не желая да живея така, чувствах се безкрайно мръсна."
Авторите на радиопредаването поясняват, че Дана има три деца, за които се грижи майка ѝ в България. Дошла в Манхайм, за да работи като чистачка - познати от селото ѝ обещали работа в някакъв хотел. Като самотна майка без никакво образование това ѝ се видяло добър шанс.


Жените от Румъния, България или Унгария са "евтината стока" на пазара за платена любов в Германия, посочват авторите на предаването и цитират експерти, според които около 150 000 жени от Източна Европа предлагат в Германия сексуални услуги.


Една от тях е и Ивелина - също българка, също майка на три деца, пристигнала да търси по-добър живот в Германия. Мъжът ѝ я пребивал от бой, тя избягала от него и се захванала с проституция в България. В германския град Некарщат дошла преди десет години. И тук обаче животът на Ивелина не е никак розов. Тя работи в най-долния сегмент на професията, обслужва клиенти в задните стаички на съмнителни заведения, при това за смешни суми от по 5 - 10 евро. Каквото успее, изпраща на децата си. Пред "Дойчландфунк" Ивелина разказва: "Трябва да се грижа за децата си, докато си стъпят на краката. Много ми е тежко, толкова искам да съм с тях, да ги прегърна и да ги целуна. Те все ме чакат, а аз всяка седмица ги лъжа отново и отново, че още тази или идната седмица се прибирам. А трябва да изкарвам пари."


В предаването на "Дойчландфунк" представители на хуманитарни организации разказват подробно за неволите на чуждестранните проститутки в Германия. За сивата зона между доброволната и принудителната проституция, за липсата на здравни и социални осигуровки, за лошата хигиена, за наркотиците и насилието, които са всекидневие в т.нар. квартали на червените фенери.


"Като чистачка никога не бих изкарвала толкова пари"


Третата българка крие истинското си име. Списание "Фокус" я нарича Наталия. 30-годишната жена работи в публичен дом в Мюнхен. За професията си, която упражнява от 26-годишна възраст, казва, че е тежка и изисква стоманени нерви. "Но с други професии, примерно като чистачка в хотел, никога не бих изкарвала толкова пари", обяснява жената. Всички в България обаче мислят, че тя наистина работи като чистачка. Наталия също издържа две деца в България, където за момчетата на 15 и 11 години се грижи майка ѝ. "Когато понякога изпратя повече пари, просто им казвам, че съм си намерила допълнителна работа", разказва Наталия.


Наталия много иска децата ѝ да имат по-добра перспектива, защото тя самата е отраснала в много бедни условия. И в момента живее на ръба, тъй като публичните домове в Мюнхен доскоро бяха затворени заради пандемията. Наталия изхарчила спестяванията си и натрупала големи дългове, но и сега се тревожи за бъдещето, тъй като клиентелата рязко е намаляла. На помощ ѝ се притекли правозащитници от мюнхенската организация Mimikry, които дори ѝ помогнали да вземе помощ за безработни. "Винаги сама съм си изкарвала парите и знам, че в живота нищо не ти се дава даром. Въпреки това камък ми падна от сърцето, когато получих право на социални помощи", казва жената пред репортерите на списание "Фокус".

Ключови думи към статията:

Коментари (112)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  От България, Румъния и Унгария, все държави, където има по много от един определен етнос ...... досещам се за всичко, въпреки политкоректното представяне на нещата от комунистите от Дойче Болшевик.

 2. 2 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Защо една жена става проститутка? Ами заради парите обикновено... И има такива, които го правят съвсем съзнателно, защото е по-тежко на смяна по 10-12 часа в завод или фабрика? А пък така се изкарва много повече, въпреки че котролиращите този бизнес прибират по-голямата част.

  Бивш tww09306483.
 3. 3 Профил на avtolik
  avtolik
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#1] от "Alex Ivanov":

  Циганите не са ли хора, нямат ли права? А и ако се разходите из такъв квартал в Германия ще видите че далеч не са само мургави проститутките.

 4. 4 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2373 Неутрално
 5. 5 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#3] от "avtolik":

  Дана е без никакво образование и с 3 деца вече .... извинявам се, но не ми е жал за тези цигани. Не желаят да учат, почват с децата от малки още, чрез които точат социалните системи .... и ти ме питаш не били ли и те хора ??!

 6. 6 Профил на Glock
  Glock
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Ето дето викате, че ББ нищо не бил направил, направи ни номер едно по износ на проститутки. При това в случая тези жени са попаднали случайно на такова място, но повечето заминават доброволно. Залъгват ги с пари и не им обясняват всичко. Дотам е стигнала великата икономика дето сините комунисти я творят вече 11 години.

  “In the Kamigata area, they have a sort of tiered lunchbox they use for a single day when flower viewing. Upon returning, they throw them away, trampling them underfoot. The end is important in all things.” ― Yamamoto Tsunetomo, Hagakure: The Book of the Samurai
 7. 7 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  така е ..за да има пълни чекмеджета ,за едни няма нищо а за други всичко...тъжната реалност на така нареченото ни общество...а скоро мургавите ни събратя ще бъдат 30% от това общество..и за да са такива и останалите имат вина...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3231 Неутрално

  Горките те

  Като ПОЛИТИЧЕСКИ такива в България

  биха си докарвали В ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО ТОЛКОВА

 9. 9 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  Защо три жени от България са станали проститутки в Германия
  *************************************
  "Като чистачка никога не бих изкарвала толкова пари"
  *************************************

  Дебатът е приключен.

  Мараба, С-ДС доносници!
 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3231 Любопитно

  Извинайтесь

  Ама на персоната СНИМАЛА СПЯЩИЯТ БОКОШЕНКО

  и ШКАФЧЕТО МУ С ПАЧКИ ЕВРО И КЮЛЧЕТА

  на нея КАКВА Й Е ПРОФЕСИЯТА !!!!!!!!!!

 11. 11 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 555 Весело

  очаквам продължение на статията следващия брой във фокус - защо трима здрави прави грамотни българи са станали журналисти в дойче веле

  същата драма

  /сега... тече въстание в момента наистина, но все пак е Празник
  тази животрептуща и неотложна статия все си мислех, че можеше да изчака до утре, също и интервюто на проф. брунбауер, но на празник като на празник, с дойче веле толкоз/

  Je suis дани кирилов
 12. 12 Профил на xes31646285
  xes31646285
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "avtolik":Дана е без никакво образование и с 3 деца вече .... извинявам се, но не ми е жал за тези цигани. Не желаят да учат, почват с децата от малки още, чрез които точат социалните системи .... и ти ме питаш не били ли и те хора ??!
  —цитат от коментар 5 на Alex Ivanov


  Има много хора с по три деца и без образование - вкл. и българи, китайци, американци и т.н.

 13. 13 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#12] от "xes31646285":

  Говориш за съвсем различни неща...! Едно е семейна жена с три деца, която ги гледа докато бащата работи. Съвсем друго е неграмотна жена от малцинствата с три деца, за които и тя самата не знае кои са им бащите. Едното няма нищо общо с другото.

  Бивш tww09306483.
 14. 14 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 851 Неутрално

  To в България са повече от 3, като те избучат между 100-150лв на час, те за ден-два вадят толкова колкото продавачка в София за месец. Полицията си минава, нищо не им прави, защото знае, че утре пак ще са навън или ще викат по квартири. Дано се сетят някой ден да я легализират, че сума ти пари от данъци, заминават на вятъра.

 15. 15 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3459 Разстроено
 16. 16 Профил на goofy
  goofy
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Това е една от титулярните теми за България в немските медии. Мине се, не мине месец и пускат сърцераздирателен репортаж за експлоатирани проститутки и тираджии. Не пледирам, че са лъжи, напротив, ужасна е всяка една отделна история. Едновременно смешно и дразнещо е постоянството в пропагандното брандиране на страната ни из немските медии и създаването на конкретен имидж на България сред обикновените немци. Обществените нагласи в Германия към придошлите от централна Африка са по-позитивни, отколкото като чуят за българин и румънец.

 17. 17 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Защо три жени от България са станали проститутки в Германия
  ============================================================
  Защото в Германия проституцията е разрешена и стимулирана от държавата.

  Свободата, Санчо...
 18. 18 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 124 Весело

  очаквам продължение на статията следващия брой във фокус - защо трима здрави прави грамотни българи са станали журналисти в дойче велесъщата драма/сега...
  —цитат от коментар 11 на samarianin


  Точно у 10-ката! Нека ги боли! 👍

 19. 19 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 494 Неутрално

  "Но с други професии, примерно като чистачка в хотел, никога не бих изкарвала толкова пари"

  Да си дойдем на думата...

 20. 20 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 646 Весело

  Онова с което търгуват в ''най-древната'' професия си е чиста далавера. Продаваш я, взимаш парите, но пак си е твоя. Един сапун на стоката и пак на тезгяха.

 21. 21 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 494 Неутрално

  очаквам продължение на статията следващия брой във фокус - защо трима здрави прави грамотни българи са станали журналисти в дойче веле
  —цитат от коментар 11 на samarianin


  Ха-ха!

 22. 22 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 631 Весело

  Да си проститутка тея дни не е като да си проститутка преди, сега има записи и все някои ще те пусне в интернет :))

  Смисъл парите са добри, но ако случайно някои ден решиш да се жениш и да създаваш семейство, един гугъл и като види потенциалния партньор на колко километра си, ще те заебе в гората :) Да не говорим пък ако станеш майка и някои ден приятелите на детето ти намерят цялата ти кариера :)

  Както и да го представяте, да ви го слагат у дупето за пари, не е работа за гордост :) Признавате пред света, че нямате какво друго стойностно да предложите освен тялото си :) Това е :)

 23. 23 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2154 Неутрално

  те половината именно за това отидоха в чужбина
  :-) ако бяха останали щяха да са квартални ....

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 24. 24 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Добра статия за независимостта.

 25. 25 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2154 Неутрално

  каква хубава тема ... точно като за национален празник :-)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 26. 26 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  Е как защо-за пари.Практикуват най-древната професия на света.

 27. 27 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 939 Неутрално

  30 годишна с 15 годишно дете, 3 деца... Айде нема нужда от по нататъшни обяснения.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 28. 28 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Снимката както можете да се сетите е лъжлива, като целия вестник. Косите по-черни и кожата по-мургава и можеше и да ви се получи.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 29. 29 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  "Но с други професии, примерно като чистачка в хотел, никога не бих изкарвала толкова пари"

  Ето това е отговорът на въпроса! Работят това заради парите! какви са тези мелодрами!

 30. 30 Профил на xes31646285
  xes31646285
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "xes31646285":Говориш за съвсем различни неща...! Едно е семейна жена с три деца, която ги гледа докато бащата работи. Съвсем друго е неграмотна жена от малцинствата с три деца, за които и тя самата не знае кои са им бащите. Едното няма нищо общо с другото.
  —цитат от коментар 13 на Petleshev


  това важи за всички народи - и при американците, и при българите има такива.

 31. 31 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На 30 години с 2 деца, едното на 15, другото на 11. Ясноооо

 32. 32 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Да си проститутка тея дни не е като да си проститутка преди, сега има записи и все някои ще те пусне в интернет :))
  —цитат от коментар 22 на Ramon Asvalda

  От проститутка порноактриса има разлика?Кой я знае в България проститутката какво работи там

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7084 Неутрално

  Нищо не ги оправдава!

 34. 34 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 631 Неутрално

  А защо германците ,като са много умни последваха Хитлер на самоубийствена война срещу света

 35. 35 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Много гнусна антибългарска пропаганда.
  На Денят на Независимостта...
  И проститутките влязоха в употреба.
  Пошло...

 36. 36 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Мъжът ѝ я пребивал от бой
  —цитат от коментар 0 на матряла


  Докато един ден научила, че в Германия са приели Истанбулската и се втурнала натам.

 37. 37 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2331 Неутрално

  очаквам продължение на статията следващия брой във фокус - защо трима здрави прави грамотни българи са станали журналисти в дойче веле
  —цитат от коментар 11 на samarianin

  Това печели овациите! Браво!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 38. 38 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 124 Любопитно

  А защо германците ,като са много умни последваха Хитлер на самоубийствена война срещу света
  —цитат от коментар 34 на Сд


  Там е работата, че не беше "срещу света", а срещу АЛТЕРНАТИВАТА на капитализма, в момента. Задай си и тези въпроси: щеше ли да победи Русия, без комунистите и социалистическото общество, което създаваше?

  П.П. Точно "Света" се изправи срещу социализма/комунизма, а не обратно!

 39. 39 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  ""Но с други професии, примерно като чистачка в хотел, никога не бих изкарвала толкова пари"

  При демакрацията и капитализма е така. Все пак някой трябва да чисти след богатия шеф-капиталист (той сам не е научен да го прави), и каквито трохи останат (ако останат) ги взима робът. Западното общество от векове така е свикнало.
  За равенството между хората тия ги разправяй на дедо Гена.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 40. 40 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 871 Весело

  Отдавна не бяхме нищели темата.

  Истинският въпрос е "Как се получи така, че в контекста на Ковид-19, т.нар. "бели робини" са готови да се изядат помежду си, за някой случаен клиент"?

 41. 41 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  статията явно казва две неща,в родината им ,няма как да се препитават с работа,което за съжаление е вярно,сама жена без образование с 3 деца ....но тука идва един по различен момент...нали се оплакваме че няма деца ,че сме с отрицателен прираст...от 1983г между другото не е от 30г а повече...ако ние като общество и държава имаме условия да намалим емиграцията няма да има много такива примери за показване...това иска да каже статията..а всякакви интерпретации че уж само заради пари са глупости...нормална жена няма да си остави децата и да ходи из чужбина ако има избор в родината си...ФАКТ...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 42. 42 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 871 Весело

  До коментар [#20] от "yorddj":

  Именно, не случайно е най-древната професия, колосални приходи при брутално ниска амортизация и производствени разходи.

 43. 43 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Ето дето викате, че ББ нищо не бил направил, направи ни номер едно по износ на проститутки. При това в случая тези жени са попаднали случайно на такова място, но повечето заминават доброволно. Залъгват ги с пари и не им обясняват всичко. Дотам е стигнала великата икономика дето сините комунисти я творят вече 11 години.
  —цитат от коментар 6 на Glock

  Едва ли сме №1. Нека бъдем реалисти, отстъпваме на други страни. Както и не е оправдано да се приписват заслугите на Бойко Борисов. Трафикът е започнал отдавна, продължава по време на всички правителства.
  Нека не издигаме в култ и залъгването. Повечето от момичетата, някои от тях зрели жени, заминават с ясното съзнание какво ще вършат като чистачки, танцьорки, сервитьорки (без да владеят език), ...

 44. 44 Профил на goofy
  goofy
  Рейтинг: 431 Неутрално

  а всякакви интерпретации че уж само заради пари са глупости...нормална жена няма да си остави децата и да ходи из чужбина ако има избор в родината си...ФАКТ...
  —цитат от коментар 41 на не на безразличието


  Ами ти сам го каза...нормална жена. Колко нормална жена може да произлезе от необразовано момиче, започнало да ражда на 15?

  А в интерес на истината за тези три деца може да взима малко под 700 евро детски помощи в Германия. Да работи като чистачка в някой хотел, колкото да си покрие разходите (с около 1100 евро нето) и ето ти как може да издържаш децата си от разстояние с достатъчно прилична финансова подкрепа за нашите стандарти. Да, ама не. Друго си е да се надупиш за 30 минути и да хвърлят една петдесетунка, за която иначе щеше да миеш кенефи цял ден.

 45. 45 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Тя се била чувствала мръсна! Аз не знам как трябва да се чувстват клиентите й. Гнусна работа!

 46. 46 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Дневник, ако исках да чета повръщните на дойче веле, щях да отида на https://www.dw.com/bg

  Нямате ли срам, точно на празника?! Не съм правил статистика, но и днес примерно 80% от статиите ви са от тази (уважавана някога, а сега - комунистически парцал) медиЯ! Под "комунистически" имам предвид, разбира се, новото левундерство, може би по-противно от Брежнев, Живков и сие...

 47. 47 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Защото са мързеливи и прости циганки!

 48. 48 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 680 Неутрално

  те половината именно за това отидоха в чужбина :-) ако бяха останали щяха да са квартални ....
  —цитат от коментар 23 на dark'star

  Как пресметнахте, че половината от заминалите (все пак предполагам, че имате предвид половината от жените) са проститутки? Може би Вие познавате познавате основно проститутки. Квартални и реализиращи се в чужбина.

 49. 49 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Нищо не ги оправдава!
  —цитат от коментар 33 на Роси


  Ти какво очакваш от тях - Дойче Веле ..!

  И всичко е казано!

 50. 50 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 772 Неутрално

  До коментар [#3] от "avtolik":

  Именно! И всичко би било в реда на нещата, ако беше регулирано по закон. Да имат стабилна здравна осигуровка, защита против насилие от какъвто и да е вид и род и да си плащат данъците.

 51. 51 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  поредната статия целяща насаждането на нихилизъм и анти-българска пропаганда. Тези и трите са 100% от ромския контингент, но дай да приравним жените в България със тях и да подчертаем колко са зле тия на балканите.

  Гарантирано от ПрокоПиПрес и АзаБ.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 52. 52 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Обаче забелязахте ли, че на снимката за чело на статията, има и негърка ??! ..... тоест, всичко е в духа на новата политкоректност, трябва навсякъде да пропагандираме и черните. Макар точно тук те да нямат нищо общо с темата.

 53. 53 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Хайде, хайде! Отдавна са отминали времената когато се е ставало проститутка от немотия или принуда, поне едно стотина години оттогава.

  Днешните проститутки го правят за пари. Тук таме има някоя излъгана, повечето правят този избор напълно съзнателно. Впрочем, не намирам нищо в работата им за осъдително - има търсене за тази услуга, предлагат я. И защо не? Работят си момичетата, изкарват си пари, дано си плащат и данъците. Не виждам никаква драма.

 54. 54 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 665 Неутрално

  До коментар [#33] от "Роси":

  нищо не оправдава мъжете, които ходят при проститутки.
  а дали тях нещо ги оправдава, вие няма как да знаете

 55. 55 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2045 Любопитно

  До коментар [#39] от "Taiga":

  При демакрацията и капитализма е така.
  ▪️▪️▪️▪️▪️

  А ти за ква такава просперираща страна винаги искаш да ни разкажеш??
  А дай името на тази държава, коята е по-добре от Германия.

  "Чуждестранен агент"
 56. 56 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 680 Неутрално

  поредната статия целяща насаждането на нихилизъм и анти-българска пропаганда. Тези и трите са 100% от ромския контингент, но дай да приравним жените в България със тях и да подчертаем колко са зле тия на балканите. Гарантирано от ПрокоПиПрес и АзаБ.
  —цитат от коментар 51 на Пешката

  Подобни статии има много. Не само на тема проституция. Обобщаващо покрай единици или някакви групи се определя етикет за България като страна на престъпници, проститутки, пропаднали хора... Българската държава, българските институции, българските СМИ не реагират. Напротив, включват се в пропагандата. За съжаление немалка част от гражданите волно или неволно, често първосигнално, също.
  Като по правило немалко българи често започват изказванията си с "Ние, българите, ...", като многоточието съдържа поредица от отрицателни квалификацци и обидни изрази. Не е изключение и форумът под тази статия. Много често реагирам остро и задавам въпроса: "Защо аз и други българи трябва да приемаме твоите недостатъци и пороци, и недостатъците и пороците на други наши сънародници само и единствено защото сме българи?". Често чужденци, които са придобили впечатления за хората и живота в България ми задават въпрос: "Защо много българи говорят така за себе си и за държавата си? Виждаме, че хората не са такива.". Виждат, но когато като първо впечатление чуят "Ние, българите сме ... " и нямат възможност за да добият други няма как да си съставят положително мнение за българите и България.

 57. 57 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 737 Неутрално

  А защо не вземат интервю от някоя елитна? Щото има и такива и те след 10 години работа, с финансова дисциплина, могат да се пенсионират с 2-3 добри имота.

  ... с двеста...
 58. 58 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3108 Неутрално

  Защото Меркел е била на нуди плаж в България като комсомолка.

 59. 59 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  В германия, страната лидер на ЕССР, където уж цари законност и ред, дори там никога не е спирало да има принудена, т.е. незаконна експлоатация. Това как говори за капитализма, като строй, в който, дори в най-уредените и развити страни нещата с човешкият живот и права никакви ги няма. Нормално ли е хората, да са просто стока? Щото утре всеки от вас може да стане част от асортимента ползван от някой по-богат. От проста експлоатация на труда му, до ролята му на жива(до време) банка с органи.

  мурзилка
 60. 60 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3108 Неутрално

  очаквам продължение на статията следващия брой във фокус - защо трима здрави прави грамотни българи са станали журналисти в дойче велесъщата драма/сега... тече въстание в момента наистина, но все пак е Празниктази животрептуща и неотложна статия все си мислех, че можеше да изчака до утре, също и интервюто на проф. брунбауер, но на празник като на празник, с дойче веле толкоз/
  —цитат от коментар 11 на samarianin


  Не казвайте на мама, че работя за ДВ. Тя си мисли, че съм проститутка в Германия.

 61. 61 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Първо са били отритнати от обществото, те и децата им. После са се прежалили напълно.

 62. 62 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Първо са били отритнати от обществото, те и децата им. После са се прежалили напълно.
  —цитат от коментар 61 на half truth


  А що сте ги отритнали?

 63. 63 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#33] от "Роси":нищо не оправдава мъжете, които ходят при проститутки. а дали тях нещо ги оправдава, вие няма как да знаете
  —цитат от коментар 54 на owen

  Нещо се търси, нещо се предлага. Може би не съвсем законно, но и законът като че ли е безсилен. Или поне пасивен. Не от вчера. Дори някои го наричат най-древната професия. Тогава? Защо трябва действащите лица да бъдат обвинявани и оправдавани?
  Какво е проституция, коя жена е проститутка? Тази която предлага секс срещу заплащане край магистрали, в квартири, в дома си, в хотели и т.н.? А каква е дамата, която срещу секс с подходящи господа си урежда служебни позиции и израстване в кариерата без да притежава необходимите образование, квалификация, опит и професионални умения? Понякога сексът е за скъп подарък. Дамата, която по същия начин урежда същото за децата си, свои близки и дори за съпруга си? Или дамата, която срещу секс услуги урежда печеливши сделки за компанията, с която е свързана?
  От край време е известно, че жените го правят по три причини: за удоволствие, за пари и от глупост (в оригинала от серсемлик).

 64. 64 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1068 Любопитно

  До коментар [#54] от "owen":

  "нищо не оправдава мъжете, които ходят при проститутки."

  А защо трябва нещо да ги ОПРАВДАВА? Какво са нарушили?

 65. 65 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 680 Неутрално

  А защо не вземат интервю от някоя елитна? Щото има и такива и те след 10 години работа, с финансова дисциплина, могат да се пенсионират с 2-3 добри имота.
  —цитат от коментар 57 на Суджук Герберите

  Защото ще трябва да платят много висока цена за интервюто. На елитните и интервютата са им елитни.

 66. 66 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  А що сте ги отритнали?
  До коментар [#62] от "simChо":

  Не гледахте ли мултипликационното филмче на германската телевизия за корупцията в България ? Вместо за училища, здравеопазване и социални програми парите се губят в едни дълбоки джобове.

 67. 67 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1182 Весело

  Ще се разплача от умиление! Ами като са необразовани и непривлекателни (все пак са циганки) кой ще им даде повече от 5- 10€ ?

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 68. 68 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 524 Неутрално

  А що сте ги отритнали?До коментар [#62] от "simChо":Не гледахте ли мултипликационното филмче на германската телевизия за корупцията в България ? Вместо за училища, здравеопазване и социални програми парите се губят в едни дълбоки джобове.
  —цитат от коментар 66 на half truth


  Що сте отритнали жените?

 69. 69 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Наистина ги съжалявам,защото в тази"професия"се навлиза не само по самопринуда но и по чужда принуда,поради задлъжнялост чрез изнудване или от наркозависимост.
  от"доставчиците"на евтина женска плът от чужбина.(обикновено от Източна Европа)Местните са далеч по защитени от"чужденките".То и от просия се изкарват пари,макар и значително по малко.Аз например съм виждал"чучела"пред които има паничка с монети.Толкова много"милосърдие има,че няма достатъчно"кадри"за да се покрие"отзивчивостта"Има и свободни музиканти,(самоуки)но все пак музиканти,макар и да не са завършили музикално училище.Има и от други професии,като художници на свободна практика.Не съм виждал свободни журналисти обаче,да пишат есета на улицата,може би защото са все някъде на"копанка".

 70. 70 Профил на prinz
  prinz
  Рейтинг: 191 Весело

  До коментар [#51] от "Пешката":

  Значи ако открия едно скорошно изследване от богата Швайцария-ще ахнеш от цифрите, колко швайцарски жени(семейни) са готови за платени сеанси на повикване
  Някой може да го е чел като мене в тия 22минути ли бяха или 20 минути-платформа за местни новини и работни места.

  Не съм крал
 71. 71 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3345 Любопитно

  Какви са тези "проститутки" в заглавието? Не ги ли наричаха вече секс работнички?
  А както е казал и мъдрия български народ, залудо работи...залудо не стой.:)

 72. 72 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  [quote#68:"simChо"][/quote]

  Симчо, защо си отритнал жените?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 73. 73 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2897 Неутрално

  Ми що? Щото нещат да копат.

 74. 74 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  До коментар [#54] от "owen":"нищо не оправдава мъжете, които ходят при проститутки."А защо трябва нещо да ги ОПРАВДАВА? Какво са нарушили?
  —цитат от коментар 64 на areta


  Попитай съпругите им, майките им, децата им. Е, ако са някакви убитаци, за които това е единствения начин да получат секс ...

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 75. 75 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  До коментар [#39] от "Taiga":При демакрацията и капитализма е така.▪️▪️▪️▪️▪️А ти за ква такава просперираща страна винаги искаш да ни разкажеш?? А дай името на тази държава, коята е по-добре от Германия.
  —цитат от коментар 55 на putinxujlo


  Страната дала на света Тетриса и булките по поръчка(по Шелдън от Теория за големият взрив)

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 76. 76 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  Кво става тука..май негрите си търсят "дойка"
  Е хубава работа ;-))

 77. 77 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Защото,по пътя Видин,Ботевград,София,бяха на всеки километър,и сегашното правителство,ги разгони.Очаквам минуси,от ,предприемачите на този бизнес и партиите които се финансираха от този бизнес.Те днес са на протеста.

  Ръй! Ръй!
 78. 78 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Няма нужда да се спори под глупава статия.Има не само жени проститутки,които "обслужват" мъже ами и мъже проститутки(Жиголо),които "обслужват" жени.По времето на соца в България имаше детски градини по морските курорти,където чуждите туристки си оставаха децата,за да се отдадат на пълноценен "отпуск" и дори се появи една нова професия по него време-"гларус",разбира се под зоркото око на ДС.

 79. 79 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  "Но с други професии, примерно като чистачка в хотел, никога не бих изкарвала толкова пари"Да си дойдем на думата...
  —цитат от коментар 19 на Ехото на Гласът


  Една ръка никога не пляска сама...за да има проститутки трябва да има плащаши мъже. Корена на ''злото'' търси на правилното място...

 80. 80 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4036 Любопитно

  До коментар [#64] от "areta":

  Точно така. Още Маркс пише за "най-древната професия", Мария-Магдалена е била достойна представителка, имат си и профсъюзи.

 81. 81 Профил на iavorski
  iavorski
  Рейтинг: 251 Неутрално

  До коментар [#54] от "owen":

  И какъв е проблема мъж да ходи на проститутка? Ако сте жена както е указано в профила Ви не смятате ли че няма как да дават мнение за нещо с което биологично не сте запозната?

 82. 82 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 665 Неутрално

  До коментар [#64] от "areta":

  вашият коментар, че не разбирате защо проституцията е проблем, чудесно илюстрира ужаса на българската нация, към чиято липса на каквито и да било стандарти било то етични или морални изпитвам дълбоко отвращение. тези липси в националното съзнание, неспособността да се различи добро от зло нямат връзка с политичексите убеждения; ние сме такива ненадерталци, защото сме българи.

 83. 83 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#81] от "iavorski":

  Отдавна има равноправие в тази облалст, и жените си плащат за мъжки проститутки , или по-нежно жиголо, не обиждайте колежката. Е, можех да напиша и нещо в стил "секс пролетарии по света- обединявайте се!, ам се разсмях :-)

 84. 84 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3523 Весело

  До коментар [#83] от "daskal1":

  Тегеля.....джигеря.....:)

  Bukalemun
 85. 85 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#84] от "eti mehter":

  Аман, аман... :-)

 86. 86 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3523 Весело

  До коментар [#71] от "тулса":

  Какви са тези "проститутки" в заглавието?
  =======
  Да бе....и на мен ми направи впечатление.....
  У нас......само да я наречеш по тоя начин.....започва от 6 месеца пандиз.....
  Hanım Efendi.....така се обръщаме към тях.....у нас....

  Bukalemun
 87. 87 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2045 Неутрално

  До коментар [#71] от "тулса":

  "Чуждестранен агент"
 88. 88 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2045 Весело

  До коментар [#71] от "тулса":

  Вася, ти и по проститутки ли специалист?:))
  Гуру большого секса?😁

  "Чуждестранен агент"
 89. 89 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  Какви са тези "проститутки" в заглавието? Не ги ли наричаха вече секс работнички?А както е казал и мъдрия български народ, залудо работи...залудо не стой.:)
  —цитат от коментар 71 на тулса


  Е те за т'ва политическите проститутки си късат дупарите от работа ама каките на повикване и обикновените уличници са го закъсали от пандемията!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 90. 90 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#86] от "eti mehter":

  Ей, с тази Истанбулска конвенция която подписаха твоите държавници направо объркахте хората. "Ханъм" май беше "госпожа", а "ефенди" "господин", сиреч "госпожа господин" ли е, пък да си избира в рамките на самоопределението ? :-)
  Или "абе знаем че си госпожа, ама те уважаваме почти като господин". Да цитирам класика с "Аферим бабо, машалла!"

 91. 91 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#33] от "Роси":нищо не оправдава мъжете, които ходят при проститутки. а дали тях нещо ги оправдава, вие няма как да знаете
  —цитат от коментар 54 на owen


  Ама, просто така ли да им даваме пари - без дори да им го натаковаме?! Нали разбирате, че говорите безсмислици?

 92. 92 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#33] от "Роси":нищо не оправдава мъжете, които ходят при проститутки. а дали тях нещо ги оправдава, вие няма как да знаете
  —цитат от коментар 54 на owen


  Но, моля ви: не сте чела внимателно - те не се оплакват, че имат клиенти, а че напоследък нямат!

 93. 93 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Проститутки, лесно си стават,
  защото не искат да се обучават.

 94. 94 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1935 Неутрално

  Нормалните и отговорни жени зачеват след като са намерили подходящ татко, със съгласието на таткото и с горе долу ясна идея, какви са възможностите за издръжка на семейството. Това, че повече уж еманципирани не осъзнават отговорносттите си, си е лично техен проблем. Освен това нормалните хора знаят, че в ЕС сме пълноправни и съответно работа се търси в службите за безработни, не при съседа. Познавам не една заминала, със и без език, нито една не е проститутка. До тук всичко е по собствено желание. Колкото до принудените - затова има полиция и съдилища, на Запад даже работещи - трябва да се подаде сигнал там.

 95. 95 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1935 Неутрално

  До коментар [#33] от "Роси":нищо не оправдава мъжете, които ходят при проститутки. а дали тях нещо ги оправдава, вие няма как да знаете
  —цитат от коментар 54 на owen


  Когато свършат жените, остават проститутките. Факт е, че семейната институция никога не е била в по-лошо състояние и покрай масовите разводи, днес на практика е отживелица. Разликата преди-сега е в криво разбраната ви еманципация. Та в общи линии, на каквото си постелеш, на това ще легнеш. Жалби и оплаквания при арменския поп.

 96. 96 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3345 Весело

  До коментар [#88] от "putinxujlo":
  Вася, ти и по проститутки ли специалист?
  >>> Откакто моята Варвара избяга при Птибурдуков...прибягвам и до услугите на девушек пониженной социальной ответственности:(. Хайде една за тебе , адаш, от извора-тост:
  Красивая девушка стоит у ворот военкомата со слезами на глазах.
  – Что, жениха в армию забрали? – спрашивает часовой с сочувствием.
  – Да. И всех троих сразу!..
  За наших далеких подруг!


 97. 97 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#96] от "тулса":
  И петистъпния ямб:
  "— Волчица ты, — продолжал Лоханкин в том же тягучем тоне. — Тебя я презираю. К любовнику уходишь от меня. К Птибурдукову от меня уходишь. К ничтожному Птибурдукову нынче ты, мерзкая, уходишь от меня. Так вот к кому ты от меня уходишь! Ты похоти предаться хочешь с ним. Волчица старая и мерзкая притом."

 98. 98 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 357 Неутрално

  От България, Румъния и Унгария, все държави, където има по много от един определен етнос ...... досещам се за всичко, въпреки политкоректното представяне на нещата от комунистите от Дойче Болшевик.
  —цитат от коментар 1 на Alex Ivanov


  Явно жените на снимката не са от този етнос.

 99. 99 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 357 Неутрално

  To в България са повече от 3, като те избучат между 100-150лв на час, те за ден-два вадят толкова колкото продавачка в София за месец. Полицията си минава, нищо не им прави, защото знае, че утре пак ще са навън или ще викат по квартири. Дано се сетят някой ден да я легализират, че сума ти пари от данъци, заминават на вятъра.
  —цитат от коментар 14 на chepokalipsis


  По толкова ли плащаш на час? Или такава ти е тарифата?

 100. 100 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Нормалните и отговорни жени зачеват след като са намерили подходящ татко, със съгласието на таткото и с горе долу ясна идея, какви са възможностите за издръжка на семейството. Това, че повече уж еманципирани не осъзнават отговорносттите си, си е лично техен проблем. Освен това нормалните хора знаят, че в ЕС сме пълноправни и съответно работа се търси в службите за безработни, не при съседа. Познавам не една заминала, със и без език, нито една не е проститутка. До тук всичко е по собствено желание. Колкото до принудените - затова има полиция и съдилища, на Запад даже работещи - трябва да се подаде сигнал там.
  —цитат от коментар 94 на Гражданин


  Те и тези в България не казват че са проститутки а чистачки. Та и тези които познаваш сигурно крият истината.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK