Airbnb ще плати още 1.8 млн. лири данъци на Великобритания след разследване

Airbnb ще плати още 1.8 млн. лири данъци на Великобритания след разследване

© Associated PressВластите в Обединеното кралство са обложили британското подразделение на "Еърбиенби" (Airbnb) с допълнителни данъци за 1.8 милиона британски лири (2.3 милиона долара) миналата година. Това сочат отчетите на компанията за краткосрочно отдаване под наем на жилища според резултатите от разследване срещу фирмата, предаде "Ройтерс".


Подразделението, което е внесло и годишен корпоративен данък от над 1 милион британски лири във Великобритания, уточни, че е платило допълнителните задължения след искане на британските данъчни власти.


В документите на компанията, видени от "Ройтерс", се посочва, че тя е получила миналата година преразгледана оценка за данъците си, което е довело до плащането на допълнително 1.8 милиона британски лири след две години в контакт с данъчните власти по повод данъчните ангажименти на платформата.
Данъчните въпроси на американската компания привличат вниманието в целия свят, тъй като тя се превърна в едно от знаковите имена на дигиталната икономика, а бизнесът й се отразява на дейността на хотелската индустрия, свързвайки туристи и наемодатели на жилища за кратки престои.


Освен допълнителната сума за миналата година от документите става ясно, че британското подразделение на Еърбиенби е платило данък върху печалбата си от 1.1 милиона миналата година до 31 декември спрямо едва 146 000 британски лири през 2018 година. Печалбата също рязко е нараснала до 5.6 милиона британски лири спрямо 455 000 британски лири.


Компанията увери, че ще сътрудничи на данъчните власти и ще сподели данни за приходите на отдаващите под наем чрез платформата й за периода 2017/18 и 2018/19 година./БТА

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK