Дебатът за България: Парите на ЕС са за черен хайвер за лакоми олигарси

Клеър Дейли

© Скрийншот europarl.europa.eu

Клеър ДейлиПрибързано е отпадане на мониторинга, наложен на България по Механизма за сътрудничество и проверка. Това обяви заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова в началото на дебата за върховенството на закона в Европейския парламент в Брюксел. Евродепутатът Даниел Фройнд пък заяви, че е нужно парите от ЕС да бъдат харчени внимателно за България, тъй като са "черният хайвер на лакоми олигарси".


Дебатът, чието начало закъсня, е съпътстван и от технически проблеми - в началото звукът често изчезваше, не се чу изобщо обръщението на еврокомисаря за правосъдието Дидие Рейндерс, а от думите евродепутата Хуан Фернандо Лопес Агилар, докладчик на обсъжданата днес резолюция на комисията LIBE, се чу единствено "полицейска бруталност и насилие над малцинства", без да е напълно ясно за България ли става дума.


"Дневник проследи основните моменти от дебата. Картина можете да видите тук.
22:01


Дебатът по резолюцията, която се обсъждаше, приключи без гласуване, защото то предстои едва в четвъртък, а преди това ще бъдат внесени евентуално поправки.


21:56


С обобщения, свързани с опите за диалог, свободата на словото и техническите проблеми със звука дебатът приключи без едно изказване, което евродепутатът Радан Кънев заяви, че не е могъл да направи, тъй като не е получил думата, затова го е изпратил на всички колеги в Европарламента и го е внесъл в деловодството. "Дневник" го препечатва от профила на Кънев във "Фейсбук":


"Тъй като не получих думата в този дебат, се обръщам към вас съгласно член 171 (11) от нашия правилник. Обръщам се специално към колегите си от ЕНП, за да обмислят внимателно ситуацията в България и значението на дебата, не само за българските граждани и европейските данъкоплатци, но и за бъдещето на ЕС.


Този дебат може лесно да се превърне в предизборна партизанщина. За да избегнем този риск, ви призовавам да се съсредоточим върху истинския проблем и да го разгледаме в контекста на другите два големи дебата, които провеждаме днес - относно Механизма за върховенство на закона и Клаузата за условност (обвързването на европейските средства с принципите на правовата държава).


Проблемът е прост, но също така е много сериозен: мафията е превзела съдебната власт и медиите в държава-членка. Може да подкрепяте правителството в България, а може и да не. Това понякога са сложни политически решения. Ако имате доверие на правителството, може да му помагате да се отърве от опасните си зависимости - напразно, но благородно усилие. Но да отричате истината не е избор, бездействието също не е, когато върховенството на закона бива потъпквано в европейска държава. Това не е избор, това е съучастие."


21:50


"Хора, които демонстрират за европейските ценности, заслужават нашата солидарност в Европа," каза министърът по европейските въпроси на Германия Михаел Рот. Той коментира мнението, че дебатът ще засегне лично страната му, изразено в залата от Новаков. Добави, че дебатите могат да бъдат проблематични, но са важни. "Казвам това като човек, в чиято страна бе нападнат човек с юдейска вяра." Такива обсъждания не бива да се схващат като проблем за държавата, каза Рот.


Министърът, чиято страна председателства Съвета на ЕС, увери, че около дебатите през ноември "Съветът няма да мълчи".


По-рано еврокомисарят по въпросите на правосъдието Дидие Рейндерс припомни, че пет държави членки, сред които България, по азбучен ред, отново ще са теми на обсъждане. "Много думи, много документи, но няма дела. Уверявам ви, че ще използваме всички налични инструменти в България."


21:42


Ще продължим да работим по механизма за верификация и мониторинг, защото този механизъм не означава да се отмятат кутийки. Искаме да видим осезаеми резултати и устойчив положителен ефект в съдебната система и борбата с престъпността и организираната престъпност в България, каза накрая на дебата Вера Йоурова.


Ще запазим механизма, защото българският народ проявява значителен интерес да продължи механизмът - защото българите нямат доверие и отправиха към нас посланието: продължете да следите какво се върши в България. Важно е да следваме поетия път. Ситуацията обаче изисква и ползотворно сътрудничество с българските власти, продължи зам.-председателят на комисията. "Скоро ще започне да функционира европейската прокуратура, а България бе сред страните, активно участвали във формирането ѝ. Европейската прокуратура ще е активен принос на ЕС към борбата с европейски средства."


Еврокомисар Вера Йоурова

© Скрийншот europarl.europa.eu

Еврокомисар Вера Йоурова


21:38


"Кой спира хората да протестират в България? Всеки ден в последните три месеца имаме доказателство за обратното," каза Андрей Новаков от ЕНП.


Той нарече прекалени твърденията, отправени в залата, че в България се обгазяват деца, и поиска да няма партизация в дебатите в парламента. "Ще се оправим, когато спрем да изнасяме проблемите навън и започнем да ги решаваме сами. Да живее България," каза още Новаков.


21:36


От изказването на Елена Йончева се чу единствено, че "болката на България днес е болката на целия Европейски съюз."


Елена Йончева

© Скрийншот europarl.europa.eu

Елена Йончева


21:34


Гуендолин Делбос-Корфийлд от Зелените поиска да се запази мониторингът по МСП върху България, защото е "единственият механидъм да се борим с корупцията", а страната получава пари, въпреки че в докладите за нея се отчитат нередности.


21:32


"Това не е дебат срещу България. Тази резолюция може да успее ако се основава на факти, а не на идеологически противоречия," каза Илхан Кючюк от ДПС. Той се застъпи за тезите на ДПС, че изборната кампания в България може да се води само на български. Той даде на председателя на групата на ЕНП Вебер пример, че ако реши да се кандидатира в България за длъжност, има два избора: или да плаща глоба, като говори на английски или немски, или "да правите кампания, без да говорите".


Последва напрежение между Кючюк и Джамбазки, тъй като последният бе обвинен, че не говори за "касичката на ВМРО и златните паспорти", вероятно имайки предвид разкрития за схема за предоставяне на гражданство в България. Джамбазки реагира гневно и поиска Кючюк да бъде наказан.


Илхан Кючюк

© Скрийншот europarl.europa.eu

Илхан Кючюк


21:30


Нашата загирженост е кой притежава български медии, има и тесни връзки между медии и политици. Известни са ни случаи с журналисти, които са жертва на това. Комисията трябва да използва всички инструменти, за да продължи този диалог, каза Катарина Барли от "Социалисти & демократи".


"Не повтаряйте тези грешки. От 10 г. сме тук и не виждаме напредък с Унгария," каза тя.


21:28


"Много тежи думи, които не могат да бъдат оставени без коментар. Този парламент не бива да бъде инструментализиран от една партия. Ние като демократи заставаме зад върховенството на закона," обясни евродепутатът от ЕНП АНдрей Ковачев в отговор на Дейли.


21:26


Управяващите в България правят каквото си знаят и "ви се смеят", каза Клеър Дейли, нашумяла с острите си изказвания за страната. Канцлерът "Ангела Меркел харесва (премиера) Бойко Борисов", а председателят на ЕНП Доналд Туск не би дал думата на единствения "опозиционен депутат в групата" (тя вероятно имаше предвид Радан Кънев, също от ЕНП, когото обаче не назова поименно). "Не мислите ли, че българите заслужават избори," попита още тя и сравни облагодетелстващия се по думите ѝ от европейска подкрепа елит "вампири".


21:12


И след почивката има проблем със звука, докато говори Ангел Джамбазки.


21:06


Бе обявена 10-минутна техническа пауза заради проблеми със звука.


21:05


Евродепутатът Даниел Фройнд от Зелените коментира посещението си в България за среща с различни политически сили и наблюдение на протестите: "Бях в София, чух, че злоупотребите са тревожни, че европейското финансово подпомагане влошава нещата," каза той. Обърна внимание, че съмнителни лица изкупуват "независими медии, а какво правим ние в ЕС? Какво виждат българите? Пореден доклад за върховенството на закона в ЕС." Независимо от изказванията на председателя на ЕНП Доналд Туск "това, което видя българският народ сега, не са решителни действия."


Фройнд изрази притеснение, че парите от ЕС само захранват "черния хайвер на лакоми олигарси".


21:01


Евродепутатът от "Обнови Европа" Рамона Стругариу коментира България с думите, че в нея определени играчи, а и европейската помощ, "защитават една много добре изградена мрежа от хора, които злоупотребяват с демокрацията". "Нашият глас трябва да направи така, че да стане ясна разликата между една страна заложница и един свободен народ."


20:53


"Европейската комисия знае за протестите в България и внимателно следим ситуацията. Нека в началото подчертая нещо много важно - Комисията подкрепя правото да се протестира мирно. Мирните протести са упражняване на основно право във всички демократични държави и трябва изцяло да се спазва. Протестите показват, че гражданите демонстрират колко голямо е значението на независимо и ефективно правораздаване, както и на доброто управление," каза еврокомисар Вера Йоурова в началото.


Известно ни е също заявлението на премиера Борисов за евентуална промяна на Конституцията. На този етап не е работа на Комисията да коментира детайли на предложените реформи, но сме готови да помагаме на България в процеса на реформи. Както казах през септември пред комисията LIBE всяка промяна в Конституцията трябва да премине през обширен и включващ дебат и да има достатъчно време за изработване на широк консенсус, за да се постигне необходимият баланс. Най-добрата практика е да се потърси мнението на спеиализирани институции като Венецианската комисия.


Йоурова говори и за Механизма за сътрудничество и проверка, който според Европейската комисия се е доказал като инструмент в подкрепа на реформите. Тя повтори решението от октомври 2019 г., че България е постигнала напредък, достатъчен, за да покрие ангажиментите към времето на влизането на страната в ЕС. Сегашната ситуация, погледната от перспективата на институционалната и законодателна рамка, вече не е ситуацията от 2007 г. Освен това в доклада от есента на миналата година Комисията е посочила, че България се е ангажирала да осигури продължаващо прилагане на нужните реформи особено тези, свързани с независимостта на правосъдната система и борбата с корупцията.

Коментари (158)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 478 Разстроено

  ЕС е тъжна политическа картина за търговия на влияние чрез фондове и субсидии.

  Дела трябват, а не думи.
 2. 2 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 311 Гневно

  Значи ще има нова декларация, в която ЕС приканва България да...
  През това време Бац€ ще продължава да си купува избиратели, шофирайки джипката. А Главният каскет ще продължава да осигурява комфорт на ОПГ, управляващо територията.

  Спечелихме битка, но не и войната!
 3. 3 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Недопустими проблеми със звука 😡

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 4. 4 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 844 Весело

  Дебатът за България: Парите на ЕС за черен хайвер за лакоми олигарси............. А не тъй......и за Атанасов....

 5. 5 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 529 Неутрално

  "Прибързано е отпадане на мониторинга, наложен на България по Механизма за сътрудничество и проверка"
  "нужно парите от ЕС да бъдат харчени внимателно за България, тъй като са "черният хайвер на лакоми олигарси"

  Всички герберски опорки изтекоха в канала

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  Що бе,в "Берьозка" се продава черен хайвер на промоция за 10лв.(десет лева). (Всъщност е червен от сьомга,но пак е от същата категория като черният.) С 50лв. увеличение на пенсиите,старците ще могат да си купят пет бурканчета с хайвер от 0,50гр.

 10. 10 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 684 Неутрално

  1. Онзи ден Каракачанов каза, че ще спънем Македония за старта на преговорите.
  2. Вчера германският посланик в Скопие каза, да не ги занимаваме с двустранни въпроси и това не е тема за присъединяването.
  3. Днес ЕНП даде едно рамо на БайХ.
  4. Утре БайХ ще каже, че нямаме проблем с Македония.

  Търовийка...

  "We're not gonna take it! Anymore."
 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3848 Неутрално

  Странно е, че се разглеждат само правата на протестиращите, а никъде не се споменава за задълженията им и за злоупотребата с тези права, както се случва при нас - шепа негодници спират живота на столицата вече близо 3 месеца! Това е недопустимо - не може да се демонстрира 3 месеца!
  —цитат от коментар 6 на cab21610788

  Като си почнал с негодниците и шепите да ни кажеш колко шепи негодници спират живото на Българи в последните 11 години!!

 12. 12 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#6] от "cab21610788":

  Така наричай баща си ;)

  "We're not gonna take it! Anymore."
 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  "Управяващите в България правят каквото си знаят и "ви се смеят", каза Клеър Дейли, нашумяла с острите си изказвания за страната. Канцлерът "Ангела Меркел харесва (премиера) Бойко Борисов", а председателят на ЕНП Доналд Туск не би дал думата на единствения "опозиционен депутат в групата" (Радан Кънев). "Не мислите ли, че българите заслужават избори," попита още тя и сравни облагодетелстващия се по думите ѝ от европейска подкрепа елит "вампири"."

  Това е най - точната картинка на родната действителност, прозвучала при днешните дебати в европарламента ! И не управляващите, а престъпниците се смеят на подобни дебати без резултат срещу джобовете им и шкаФчетата, пълни с евра ! Не че има особена разлика дали ще кажем престъпници или управляващи де......

 14. 14 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#7] от "emil":

  Това под статията за Гришо пейстна ли го? Ако не си, сега е момента ;)

  "We're not gonna take it! Anymore."
 15. 15 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4239 Неутрално

  ".........Евродепутатът Даниел Фройнд пък заяви, че е нужно парите от ЕС да бъдат харчени внимателно за България, тъй като са "черният хайвер на лакоми олигарси"................."

  И в ЕС са наясно колко високо е нивото на злоупотреба с парите им!

 16. 16 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4239 Любопитно

  До коментар [#6] от "cab21610788":

  А една крадлива власт съсипва цялата държава "другарю софиянец"!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Весело

  " "Не повтаряйте тези грешки. От 10 г. сме тук и не виждаме напредък с Унгария," каза тя."

  Вече никой не вярва на ОПГ - то, колкото и да мимикрира, каквито и лъжи да пуска пред институциите на ЕС ! Снимката с шкаФчето стана емблемата на гербиджа !

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  ЕС е тъжна политическа картина за търговия на влияние чрез фондове и субсидии.
  —цитат от коментар 1 на Infernus


  ЕС беше силен, когато беше чисто икономически съюз за свободна търговия и движение на хора и капитали между членуващите страни. Откакто почна да се изявява като съвременния Коминтерн тотално деградира .... Великобритания е само началото, до 10 години ще има и нов напуснал, а верижната реакция ще продължи.

 21. 21 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  Цитат:
  Дебатът за България: Парите на ЕС за черен хайвер за лакоми олигарси

  ----
  Днес въпросът е друг - кой открадна парите на европейските данъкоплатци, предназначени за техника, оборудване и пр. на залата на ЕП!?

  Кой!?!?!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  Доколкото разбрах, Йоурова и Вебер дори ще помагат на Борисов да издържи до март. И за конституцията му също. И как ще стане, как ще съберат 160 гласа, с европари ли. След яйцата ДПС вече не помага за кворум, гласовете на отцепниците от БСП дали ще стигнат, а и Гергов какво ще реши, ще се отблагодари ли подобаващо.

 24. 24 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  Цялата тази европейска дискусия за пореден път ни напомня на вица за казана с българите и липсата на дяволи около него. Няма кой по-добре да ни дърпа обратно в катрана от нас самите. Така и правим.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 25. 25 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6292 Любопитно

  Клишето "оглушителен шамар", ще влезе ли в употреба?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 26. 26 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  ,,Европейската прокуратура ще е активен принос на ЕС към борбата с европейски средства.".....
  Когато на някой не му е удобно и не иска да си го причинява- нека Кьовеши да му го ,,причини”...

 27. 27 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#19] от "emil":

  Може да ти дадат бонус че, бравос

  "We're not gonna take it! Anymore."
 28. 28 Профил на cab21610788
  cab21610788
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#11:"chicago514"][/quote]

  В последните 11 години мога със сигурност да ти кажа, че България тръгна напред - бавно, но сигурно излиза от дълбокия трап в който ни набута БСП с нейния Преход...Не забелязваш ли, че сега БСП прави тези протести точно когато постигнахме успехи в ЕС - тя не може да допусне, че ще вървим напред, трябва вечно да сме бедни, болни и нещастни за да може тези идиоти да ни тъпчат и хулят както си искат...

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на cab21610788
  cab21610788
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "cab21610788":Така наричай баща си ;)
  —цитат от коментар 12 на widowmaker Всички сме парлеву франсе


  По-конкретно, моля! Как трябва да наричам едни негодници ако те са негодници? И...защо да наричам някак си баща си? Той нито протестира, нито хулиганства, лежи си кротко в майката Земя - един архитект със златен медал, който в последните си години трябваше да бърка по кофите за боклук за да се изхранва благодарение на тези, които днес отново се борят със зъби и нокти за властта...

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Много силни речи, дано да има ефект!
  Жизненоважно е за евро настроенията в БГ.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  Дневник и обърканите души от площадите и форума не си дават сметка за един важен детайл. Те никога няма да получат подкрепа за неконституционални искания за сваляне на правителства, оставка на главен прокурор и предсрощни избори. По простата причина че когато на съседа къщата гори по-скоро тичай с ведро за вода. Такива балкански изпълнения не биха били по вкуса на никоя утвърдена демокрация. Бунтовете не могат да бъдат приети дори и от водещите междуособни партизански битки демокрации. Радан, Мильнчева и демонстрантите ще останат с потупване по рамото и в замяна ще трябва да изслушат помията от общ характер по отношение на страната ни. Помия безпочвена и бездоказателствена която те сами забъркаха от слухове, мантри, опорки и таблоидни статии.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Както беше казал един бивш Министър-председател, назначен от БСП и ДПС: "Айде, разтуряйте седянката!"

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на cab21610788
  cab21610788
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "cab21610788":А една крадлива власт съсипва цялата държава "другарю софиянец"!
  —цитат от коментар 16 на bat_plamen


  Какви доказателства имаш да твърдиш, че днешната власт е крадлива и че тя съсипвала цялата страна? Никакви! Празни приказки, набити ти в главата от БСП и сие протестанти...Крадяха и крадат, но това не са хора от тази власт! Бойко подгони мафията Божков, Гешев арестува двама мафиоти от съветниците на Радев, Нинова разиграва разни измислени скечове в парламента...Всички тези негодници нападат Бойко, а ти се прави на сляп и слушай лошите да те видим до къде ще стигнеш...

 39. 39 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Нищо не разбрах? Кога ще започне "началото на края", "разкатаването", "звучния шамар" и другите "разбиващи" революционни работи? До тука разбрах, че до края на мандата няма да спират и ограничават нищо.
  Трима глупака се изказали в поетичен стил без грам конкретика, това ли е дебата? Че то мога да си гледам нашия парламент даже е по-интересно.

 40. 40 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#28] от "cab21610788":

  Е то, след всичките европейски пари, Каляри тук, оставаше и да е назад. Но сравни с Румъния и ще видиш огромната разлика - те крадат по-малко и вече не можем да ги стигнем.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 41. 41 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Защо не виждам изказването на Вебвр?! Защо ли ...... Ах Дневник, Дневник и ако това не е манипулиране, здраве му кажи !

 42. 42 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 819 Любопитно

  До коментар [#38] от "cab21610788":

  "Какви доказателства имаш да твърдиш, че днешната власт е крадлива и че тя съсипвала цялата страна?"

  Лично съм виждал къщата за 1 милион на пиарката на любимия ти Тиквоч. Или да не вярвам и на очите си?

 43. 43 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#30] от "cab21610788":

  Защото не познаваш тези, които наричаш негодници. Мен със сигурност. Кой си ти, че да ме наричаш негодници?

  "We're not gonna take it! Anymore."
 44. 44 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  Много положителни думи на Вера Юрова за българската прокуратура. По-точно за сътрудничеството с нея и нейните представители в прокуратурата на ЕС.

 45. 45 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  На най-горната снимка виждам Баба Яга, която има належащата нужда да бъде изкъпана с чиста вода, а на третата виждам някакво извънземно джудже от бъдещ епизод на Междузвездни войни. Жалки пародии.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 46. 46 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#28] от "cab21610788":Е то, след всичките европейски пари, Каляри тук, оставаше и да е назад. Но сравни с Румъния и ще видиш огромната разлика - те крадат по-малко и вече не можем да ги стигнем.
  —цитат от коментар 40 на widowmaker Всички сме парлеву франсе


  Ами това не е вярно... Например средната заплата в София е по-голяма от тази в Букурещ. Има и още доста неща които са по-добре или еквивалентни от тези в Румъния. Ще ти дам Жокер: Провери как се изчислява брутния вътрешен продукт в Румъния и как в България и сам си направи изводите.

 47. 47 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Най-точно е изказването на Клеър Дейли. Това на Юровска е едно усукване достойно за Пилат Понтийски. Въпреки това удоволствие да се наблюдава как угоените брюкселски чиновници, се принуждават да си размърдат телесата под натиска на случващото се в София.

 48. 48 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4239 Любопитно

  До коментар [#22] от "cab21610788":

  А какво да кажем за истинските негодници , които са на власт у нас?!Тъпи , прости и нагли!Освен това крадливи и лъжливи!Защо Румъния вече е осезателно по-напред и по-добре от нас след като преди малко повече от десет години станахме заедно членове при сравними нива на стандарт и БВП?!Защо няма осъдени вкарани в затвора знакови политици у нас , а в Румъния има и то доста?И защо вече само България е "черната овца" на ЕС , а Румъния вече не е?!Заради крадлите негодници на власт!!!!!Оставка !!!!!

 49. 49 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Срам за ЕП ,че не може да осигури едно нормално озвучаване !

 50. 50 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Кое говедо е решило ,че Радан Кънев не може да се изказва ?

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Лекето с боядисаната коса Новаков на амбразурата в защита на управлението на Мутрата и Свинята.

 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4239 Любопитно

  До коментар [#38] от "cab21610788":

  Как така празни приказки!Я ми кажи какво става с мега -далаверата от хазарта 700 милиона лева и защо Горанов е на свобода?Я ми кажи какво става с контрабандата на горива у нас- според членовете на Петролната Асоциация всяка година хазната губи поне 500 милиона лева от "търговия на черно"?!Я ми кажи защо от 2016 година сараят на Доган е незаконен и нищо не се прави по въпроса?!Я ми кажи защо у нас се горят боклуците на Европа и как така се раздават лицензи за горене без съответните мощности у нас да не отговарят на нормите- визирам най-вече Ковачки?!Да изброявам ли още скандални факти?!Последните говорят ясно колко корумпирана/изкривена е/ държавната машина!

 54. 54 Профил на cab21610788
  cab21610788
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "cab21610788":А напредъка се вижда, дума да няма:https://worldpopulationreview.com/country-rankings/death-rate-by-country?fbclid=IwAR1q6utr39Cjl8ZMRlYDcUe0lXp8rP_hG9E3t-47FiD6hlGsrWx2PI8h5HY https://rpubs.com/tikva/real_gdp Гербидж-чумата и Шайката избива и краде българите както турците не са го правили!
  —цитат от коментар 37 на Ша Шчупат държавата на Пеевски


  Четеш съвсем неправилно тези данни! Вероятно първият линк посочва смъртността на база населението, което е останало след разглеждания период, а при нас населението се стапя не от висока смъртност, а от напускане на страната - хората бягат от България и ще бягат докато такива негодници като БСП не слагат пръти в колелата на Прогреса и докато те не се махнат винаги ще бъдем зле...Колкото до сравнението с Румъния - там никой не е блъскал народа в дълбокото на пазарнат икономика! Хората решават проблемите си, а не се борят за оцеляване...Работи с факти преди да обвиниш някой, защото много бъркаш! - вървиш като овца точно натам, накъдето те блъскат БСП и сие за заколение...

 55. 55 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4239 Гневно

  До коментар [#40] от "widowmaker Всички сме парлеву франсе":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Най-общо така стоят нещата- вече "благодарение " на ГЕРБ и румънците ни се смеят!

 56. 56 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#30] от "cab21610788":

  Тези, които ограбват бъдещето на децата ни, тях ли защитаваш. Баща ти ровил по кофите, дай е децата ни да родят...
  Негодниците нямат къщи в Барселона, не подаряват ТЕЦ-ове и пристанища на Доган. Дори и каналът му издълбават с нашите пари. За да може да ограби бизнеса на държавното пристанище. Негодниците ли му подариха студеният резерв, а Гълъбово затъна до шията в дългове. Негодниците ли строят руски газопровод с държавни пари?
  Аз ли, негодникът, раздавам милиарди на държавната Автомагистрали, за да наема подизпълнители без конкурс? Пътят Видин - Ботевград се връзва по 16млн.лв/км. Аз ли ги подарих?
  Та...да, баща си наричай така, защото не те е възпитал, не те е научил да мислиш.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 57. 57 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  Чак сега на Минеков ще му спрат хонорарите. Командироваха го в Брюксел, самолетни билети, хотел, дневни... А той осигурил десетина въстаници пред Европарламента. Христо Иванов, срам не срам, взе думата чрез портативна тонколонка. А до него Радан Кънев припираше. Защото и той ще го отнесе. За антибългарската резолюция - добре. Прокараха я за обсъждане. Но нали е в Брюксел. На терен и - само десетина въстаници.

 58. 58 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4239 Гневно

  До коментар [#28] от "cab21610788":

  За последните десет години Румъния ни бие по всички показатели!Вие герберите само знаете да сравнявате със Станишев времената!Ама като се направи реално сравнение с Румъния "издишате яко"!Да задам един елементарен и много важен въпрос!След като сме толкова добре при ГЕРБ, защо раждаемостта у нас продължава да спада ,а емиграцията си я има стабилно- лично моята прогноза , че в близките две-три години ще се ускори?Какво направи ГЕРБ , за да се спре този крайно негативен процес за България?!

 59. 59 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Абе, въпреки техническите проблеми, стана ясно, че България е яхната от негодници.

 60. 60 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Протестърите май не са доволни от Еропейския парламент :-) . Утре с яйцата, развалената риба, бесилките, ковчезите и т. н. пред Европейския парламент в Брюксел . Путин и Черепа плащат. То и Корнела и Радев биха платили, ама нямат пукнат лев горките......

 61. 61 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  "Освен това в доклада от есента на миналата година Комисията е посочила, че България се е ангажирала да осигури продължаващо прилагане на нужните реформи особено тези, свързани с независимостта на правосъдната система и борбата с корупцията."

  Йоурова, този доклад от миналата година беше една подигравка и пълен фалш, който развърза ръцете на свинската мафия да започне атака към пълно овладяване на съдебната власт ! И като се е ангажирала, какво е направила досега България ? Да натресе милиционера Гешев за главен прокурор и да размаха бухалката срещу неудобните. Кажи какво е направила, а не какво е обещала !

 62. 62 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#61] от "antonio_vivaldi":

  Срещу кои неудобни ??? Дай едно име.

 63. 63 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  До коментар [#38] от "cab21610788":

  ъъъ ТЕЦ Варна примерно?

  Не ме търсете преди обяд
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Мда, стана ясно, че ЕНП подкрепя корупцията и е против върховенството на закона.
  Ако ДБ искат моя глас трябва незабавно да напуснат ЕНП. И не само моя глас, но и на всички подкрепящи протестите.

 66. 66 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 404 Неутрално

  "Фройнд изрази притеснение, че парите от ЕС само захранват "черния хайвер на лакоми олигарси"."
  Колко точно казано. Парите отиват за лукса на богатите, а не за развитие на икономикта. Трябва или да се упражнава много строг контрол, или да се спрат до регулиране на нещата.

 67. 67 Профил на cab21610788
  cab21610788
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#53] от "bat_plamen":

  Това са само факти за корупция, но не говорят нищо за корупция на правителството! И защо Горанов трябваа да е подсъден за хазарта, когато Божков играе там? И всички други доказателства са общи приказки - нямаш данни за това кой е забъркан там и как действат схемите...Истината е, че Бойко подгони мафията и тя си отмъщава сега!

 68. 68 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  Я сега № 56 дето се задъхва от вълнение защо негодници имат къщи в Барселона, да коментира написаното от потребителя във фейсбук Стати Статев /не е онзи от УНСС/: "Наши приятели имат от 3 години вила в Гърция. Тази до тяхната се продаваше. Преди месец я купил някой си Хаго Бабикян от Варна. Аз единствения Хаго Бабикян, който намерих, е този който е на площада с баща си Арман Бабикян. И сестра си. Абе, тези колко заработват на протестите? Вилата струва 180 000 евро!" Край на цитата.

 69. 69 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  До коментар [#38] от "cab21610788":Как така празни приказки!Я ми кажи какво става с мега -далаверата от хазарта 700 милиона лева и защо Горанов е на свобода?
  —цитат от коментар 53 на bat_plamen


  Как да ти каже този платен ГЕРБ трол ??! Всички тролове на ГЕРБ мълчат по темата, и аз съм ги питал, но се крият, понеже точно в тези далавери лъсва цялата истина за бруталната корупция, прояла държавата на най-високи нива.

 70. 70 Профил на cab21610788
  cab21610788
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#38] от "cab21610788":"Какви доказателства имаш да твърдиш, че днешната власт е крадлива и че тя съсипвала цялата страна?"Лично съм виждал къщата за 1 милион на пиарката на любимия ти Тиквоч. Или да не вярвам и на очите си?
  —цитат от коментар 42 на moreee


  Това че виждаш къщата на пиарката на ББ съвсем не означава, че тя има парите за нея от него или че има нещо нередно в притежанието й - пиарките имат много връзки с много хора, ако не си забелязал...

 71. 71 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  И защо Горанов трябваа да е подсъден за хазарта, когато Божков играе там?
  —цитат от коментар 67 на cab21610788


  Боже, колко си невеж ..... всички тролове на ГЕРБ ли сте на това ниво ??!

  Дори няма да се хабя да ти обяснявам защо е напълно невъзможно липсата на тези 700 млн. да не бъдат забелязана от Горанов ..... просто е безсмислено, ти си платен трол с нулеви нива на мисловна дейност.

 72. 72 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Господа евро депутати, срамно е за вас, срамно е и за мен, че през 2007г моята родина беше много по-демократична. Изводи сами ли ще си направите?

 73. 73 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Браво, голям успех за Кънев и Евролевицата! Да им вдигнем паметник!

 74. 74 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 44 Любопитно

  РаданЪ и останалите полезни идиоти прегърнати с комунистите очернят Родината и хвърлят кал срещу България. Как не ги е срам ? При положение, че Дебъ са най-безполезната формация в България без никаква функция освен да сочи с пръст и да плюе по другите.

 75. 75 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Тъй като изказването на Манфред Вебер незнайно защо беше изпуснато в репортажа на Дневник, аз ще го добавя :

  След което Вебер заяви:
  „Борисов винаги е насърчавал младежите и им е казвал да изразяват мнението си и да протестират. Защо българският парламент трябва да бъде разпускан сега, при тази пандемия? Имаме напредък в борбата с контрабандата, с трафика на хора. Борисов е лидер на едно проевропейско правителство. И допринесе за предстоящото въвеждане на еврото.“
  И завърши по следния начин:
  „Не може да се постигне промяна на правителството след демонстрации. Това ще стане съвсем скоро, през март, когато гражданите ще изразят волята си на изборите.“

 76. 76 Профил на cab21610788
  cab21610788
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "cab21610788":Защото не познаваш тези, които наричаш негодници. Мен със сигурност. Кой си ти, че да ме наричаш негодници?
  —цитат от коментар 43 на widowmaker Всички сме парлеву франсе


  Ще ти кажа защо и ти си негодница щом протестираш срещу това правителство - защото не можеш да разбереш, че вярваш на грешните хора, защото си тръгнала след негодници, защото не си годна да схванеш същността на ситуацията...Тези протести не се борят за моите и твоите /доколкото те разбирам!/ интереси - те се борят за интересите на БСП и мафията, а ти им помагай от добро сърце...Първо трябва да махнем БСП, защото тя седи в основата на цялото зло у нас. Ако сега махнем Бойко, на негово място ще дойде точно БСП и никакви протести повече няма да я мръднат от там - тези хора ще продадат майка си, но няма да оставят властта защото иначе всички ще ги видят колко са тъпи и прости, а мантията на властта ги прави много велики /което ако не си забелязала досега, те и сега непрекъснато ни го внушават - Бойко бил прост, те били великите!/ Мамка им!
  Не искам да те обидя! Това са фактите...Бих се радвала ако се позамислиш...

 77. 77 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 819 Неутрално

  До коментар [#70] от "cab21610788":

  "Това че виждаш къщата на пиарката на ББ съвсем не означава, че тя има парите за нея от него или че има нещо нередно в притежанието й - пиарките имат много връзки с много хора, ако не си забелязал..."

  Виж, на мен ми е ясно защо ги защитаваш. Наместил си се в някоя администрация, земаш си заплатката и Тиквоча те устройва, но така не може да продължава. Младите бягат, бизнеса се задъхва от гербаджийските глупости и рекети. Държава само с чиновници не може да съществува, трябва и някой да бачка и да ви вади заплатите.

 78. 78 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  До коментар [#9] от "deaf":

  Е ма при вас пари и за половин б,рканче хайвер нямаше на пенсиите

 79. 79 Профил на cab21610788
  cab21610788
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#38] от "cab21610788":ъъъ ТЕЦ Варна примерно?
  —цитат от коментар 63 на tulup


  Какво за ТЕЦ Варна? Би ли бил по-конкретен, моля?

 80. 80 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4489 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Аааа... значи.
  Еврокомисар Фройнд (Даниел) ни отвори очите.
  Консумация на чер хайвер подчертава ромски произход.
  Нека.
  Днес Rome IV, а утре Мека №.
  Свински чер хайвер рибешки...

  Обмислете.
  Какво ли консумира хазартен бос обвиняем (социално дистанцирано) в Дубай,
  глезен първо с пелмени, квас и кефир на ул. Московска?

  "Дебатът за България: Парите на ЕС са за черен хайвер за лакоми олигарси"

 81. 81 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  До коментар [#9] от "deaf":Е ма при вас пари и за половин б,рканче хайвер нямаше на пенсиите
  —цитат от коментар 78 на сидер  До коментар [#78] от "сидер":

  Комунистът Борисов "даде" допълнително по 50лв. към пенсиите за да спре разрастването на ПРОТЕСТИТЕ...

 82. 82 Профил на vys18530578
  vys18530578
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Спрете им парите на тези гербави вампири!!!!
  —цитат от коментар 31 на ilkoiliev123


  И ги дайте на когото трябва: Ицо, Рада, Мая, Слави!

 83. 83 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  няма как за разчитаме на други да ни изчистят кочината - това на първо място е работа на гласоподавателите в съответната държава.

  ОСТАВКА МУТРО

  ОСТАВКА КАСКЕТ

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 84. 84 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 280 Неутрално
 85. 85 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 559 Неутрално

  София. Брутният вътрешен продукт (БВП) през второто тримесечие на 2020 г. намалява с 11.7% в ЕС-27 спрямо предходното тримесечие. За същия период БВП в България намалява с 9.8%. Това съобщиха от Националния статистически имнститут (НСИ).

  През второто тримесечие на 2020 г. спрямо предходното тримесечие най-нисък спад отчитат Финландия - 3.2%, Литва - 5.1%, Дания - 7.4%, и Латвия - 7.5%. Най-голям икономически спад се наблюдава в Испания - 18.5%, Унгария - 14.5%, Португалия - 13.9%, и Франция - 13.8%.

  В сравнение със същото тримесечие на предходната година данните показват намаляване на равнището на БВП в ЕС-27 с 14.1%. За същия период БВП в България намалява с 8.2%.

  През второто тримесечие на 2020 г. в сравнение със същото тримесечие на предходната година най-нисък спад отчитат Литва - 3.7%, Финландия - 5.2%, Полша - 7.9%, и България - 8.2%. Най-голям икономически спад се наблюдава в Испания - 22.1%, Франция - 19.0%, Италия - 17.3%, и Португалия - 16.3%.

 86. 86 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#67] от "cab21610788":

  Тънкият момент е, че Божков, по закон е бил длъжен да подава декларации всеки месец. На база на тези декларации го обвиняват. Работата е там, че комисията по хазарта ги е приемала в продължение на пет години. Не са имали забележки, значи са сметнали, че няма проблем. Те пък са подчинени на финансовия министър. Те са разполагали с информацията от самото начало.
  Ако са им трябвали 5 години за да видят проблема, значи са престъпно безстопанствени или престъпно бездействие. Третият вариант е този на Божков - престъпно са го рекетирали.
  Който и вариант да е верен, всички са в кюпа, включително и Горанов.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 87. 87 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4489 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Добитък се намира.
  Кадрите са рядкост.

  До коментар [#50] от "antonio_vivaldi":

  Кое говедо е решило ,че Радан Кънев не може да се изказва ?

 88. 88 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4239 Неутрално

  До коментар [#67] от "cab21610788":

  Как защо?Нали той е "проспал" цели пет години тази кражба?Нали е бил сезиран няколко пъти за това от "други играчи" в хазарта?

 89. 89 Профил на vys18530578
  vys18530578
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#47] от "antonio_vivaldi":

  Добре, че се показа Клеър Дейли, за да придобия национално самочувствие - хората на Марешки са по в час от нея, горката. Голяма мъка имало по таз' Ирландия...

 90. 90 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Как така празни приказки!Я ми кажи какво става с мега -далаверата от хазарта 700 милиона лева и защо Горанов е на свобода?
  —цитат от коментар 53 на bat_plamen
  Как да ти каже този платен ГЕРБ трол ??! Всички тролове на ГЕРБ мълчат по темата, и аз съм ги питал, но се крият, понеже точно в тези далавери лъсва цялата истина за бруталната корупция, прояла държавата на най-високи нива.
  —цитат от коментар 69 на Alex Ivanov


  Казва ви се за пореден път (дано да разберете), че има дело за дължимостта на 700млн лв. и чак когато съдът се произнесе, тогава ще се действа. Ама може да се окаже, че не са дължими.

  Подсказвам с риторичен въпрос: защо беше променен закона за хазарта през тази година и защо хазартния бранш протестира срещу високите данъци и такси?

 91. 91 Профил на vys18530578
  vys18530578
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Чак сега на Минеков ще му спрат хонорарите. Командироваха го в Брюксел, самолетни билети, хотел, дневни... А той осигурил десетина въстаници пред Европарламента. Христо Иванов, срам не срам, взе думата чрез портативна тонколонка. А до него Радан Кънев припираше. Защото и той ще го отнесе. За антибългарската резолюция - добре. Прокараха я за обсъждане. Но нали е в Брюксел. На терен и - само десетина въстаници.
  —цитат от коментар 57 на nik_77.


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 92. 92 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 868 Весело

  Ох и за тази Национална лотария като се почне - 350 млн лева печалба, дължали се 700 млн лева данъци. То за всеки е ясно, че няма как да съществува такъв бизнес. Със сигурност държавата е прибрала повече пари от колкото ако я нямаше. Като добавим, че сега тия милиони ще си ги приберат не знам въобще кой печели и кой губи от цялата работа. Мноо кух народ ей!!! Мислете малко с тия глави - кой губи и кой печели?!?
  Направо го закопаха Божков и той сам падна в капана. За информация само не е изтекла давността и на лев от тия абсурдни данъци.

 93. 93 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#68] от "nik_77.":

  Ми и аз съм от площада, нямам имоти зад граница.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 94. 94 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#68] от "nik_77.":

  А вашите приятели с къща в Гърция на площада ли са?

  "We're not gonna take it! Anymore."
 95. 95 Профил на cab21610788
  cab21610788
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#71:"Alex Ivanov"][/quote]
  Разбира се, не е нужно да ми обясняваш нищо щом на дъното на далаверата стои Божков и щом Бойко го подгони така, че този избяга чак в ОАЕ...Има корупция още! Никой не казва противното - иначе защо БСП ще надават такъв вой?! Има схеми, има борба на интереси и влияния - вълшебна пръчица за тези неща да се оправят за стжаление няма! Но истината е, че Бойко и Гешев започнаха сериозен ремонт там и хищниците завиха в парламента и по площадите...

 96. 96 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Дневник защо нищо за протеста?

 97. 97 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1983 Неутрално

  Минеков ,на дърти години ,Партията продължава да го праща на специализации по гнилия запад. Направо си е паднал на ..я :))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 98. 98 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#76] от "cab21610788":

  Оферти, колко си заблуден. Комунистите се самоизядоха и останаха шепа хора. Тая мантра с чупливата държава я запази за пенсионерите, които БайХ се опитва да купи с 50 лв/месец до изборите.
  Не виждаш ли как се харчи, като за последно. След БайХ и потоп.
  Раздават се концесии, удължиха ги за 60 години. Раздават се за последно.
  Твоят човек си има нощно шкафче и пищак... Ти имаш ли? Аз нямам!

  "We're not gonna take it! Anymore."
 99. 99 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#71] от "Alex Ivanov":
  Един неадекватник, който вярва, че ГЕРБ са борци срущу БСП, трябва просто да бъде оставен да си говори сам.
  Убий глупака с мълчание!

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 100. 100 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  и кевларени одеалца за позадъртелите мутри от 90-те

  https://www.facebook.com/slavitr/videos/10159000610474515/

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK