Европарламентът срещу корумпираните правителства: Дайте пряк достъп на гражданите до еврофондовете

Манфред Вебер, който снощи защити българското правителство на дебата в пленарна зала, е един от авторите на съвместното писмо.

© Daina LE LARDIC, European Union 2020: EP

Манфред Вебер, който снощи защити българското правителство на дебата в пленарна зала, е един от авторите на съвместното писмо.Лидерите на четирите най-големи политически групи в Европейския парламент се обявиха за това Европейската комисия да може да спира достъпа на страни членки до средства от бюджета на ЕС и фонда за възстановяване от пандемията. Те обявяват още, че това трябва да става така, че никоя страна или малка група държави членки да не може да спира такова решение.


Нещо повече - консерватори, социалисти, либерали и зелени заявяват, че европейските граждани трябва да бъдат защитени от система, "която им дава пряк достъп до фондовете на ЕС, ако поведението на техните правителства им пречи да стигнат до тях по обичайните канали".


Позицията им отива по-далеч от формата, решен в края на юли от националните лидери на продължилото почти 5 дни заседание на Европейския съвет. То е по-решително и от компромиса, предложен от германското председателство на Съвета на ЕС през септември.
От съгласието на Европейския парламент за нов механизъм за обвързване на достъпа до 1.1 трлн евро с върховенството на закона зависи одобряването Многогошината финансова рамка 2021-2027 г. и фонда NextGenerationEU.


Според издания като "Файненшъл таймс" германското предложение за диалога с евродепутатите е опитало да преодолее първоначалната им съпротива, но и да не се отдалечава много от договореното от държавните и правителствени лидери. Причината е, че страни като Унгария и Полша, нежелаещи да им спират парите заради превземането от управляващите на правосъдната система и медиите, може да се отметнат от договореното и да се наложи извънредно свикване на нов Европейски съвет по тази тема.


Накои правителства опитват да сложат намордник на съдиите и да създадат атмосфера на страх и контрол на всяко ниво от наиционалното правораздаване, а това поставя под въпрос целия правен режим на ЕС.


Откъс от писмото на четирите водещи групи в ЕП


Снощи - преди дебата по проекторезолюцията за България - в пленарна зала на Европейския парламент в Брюксел имаше дебат как да изглежда бъдещият механизъм за върховенство на закона. Тази сутрин в изданието "Политико" е публикувана обща позиция от името на парламентарните групи на Европейската народна партия, Социалисти и демократи, Обнови Европа и Зелени/Европейски свободен алианс.


В него Манфред Вебер, Ираче Гарсия Перес, Дачиан Чолош, Ска Келер и Филип Ламбертс заявяват, че обсъждането по тази тема е блокирано и процесът е станал заложник на национални правителства, които са против обвързването на средствата с върховенство на закона. Тези правителства го правят "заради собствените си интереси и да подкопават върховенството на закона".


Петимата лидери от парламента призовават Европейския съв и Европейската комисия да не отстъпват от поетите през лятото ангажименти и допълват: "Нека няма никакво съмнение - Европейският парламент изцяло подкрепя плана за възстановяване. Икономиките ни имат нужда от спешна помощ, трябва да спасим работни места и да създадем възможности за бъдещето. Парламентът демонстрира готовността си да продължи напред с този план, като гласува за него миналия месец. Но ситуацията става още по-спешна.".


Контролиращите значително мнозинство от гласовете в ЕП заявяват, че "нашите ценности не са за продан", че връзка между евросредствата и върховенството на закона трябва да има и че "не бива да се огъваме под натиска на национални правителства, които са против това".


Залозите са високи. В някои страни се превръщат в норма атаките срещу свободата на медиите и гражданското общество и превземането на медийни групи от управляващата олигархия, което подкопава демокрацията в ЕС.


Откъс от писмото на четирите водещи групи в ЕП


"Когато шепа хора поемат контрола над публичните средства и обществените поръчки и корупцията се превърне в нормално поведение - както стана в някои държави - това заплашва почтеността на целия ни вътрешен пазар", се казва още в текста.


От името на четирите групи се предлагат три критерия как да се решат проблемите:


1. Ясен и решителен процес за определяне дали има спазване върховенството на закона. Той трябва да е под формата на делегирано решение на Европейската комисия, което може да бъде отменено само с квалифицирано мнозинство на Европейския съвет.


2. Решението на Европейската комисия трябва да е основано новия Доклад за върховенството на закона и на независима група експерти по върховенството на закона. Този преглед трябва да включва нарушаване принципите на върховенство на закона и, най-малкото, на независимостта на правораздавателната система


3. Не бива да позволяваме страни членки да отлагат до следващо заседание на Европейския съвет споразумението по този механизъм за свързване върховенството на закона със средствата на ЕС. Това създава възможност дискусиите по въпроса да се проточат с години и то служи единствено на интересите на тези, които не желаят да се предприема нищо.


Никой гражданин на ЕС не бива да бъде наказван заради провала на правителството му да уважава и прилага основополагащите принципи на нашия съюз.


Откъс от писмото на четирите водещи групи в ЕП

В заключение лидерите на четирите парламентарни групи призовават за конструктивност и отговорност и от Европейската комисия и Европейския съвет, "за да защитим нашата европейска демокрация, нашата икономика, нашите ценности и най-вече нашите граждани".


Делегирано решение, за което се говори в текста, е законово обвързващ акт на ЕС с пряко приложение към всички страни членки и има за тях задължителна сила. Отмяната му само с квалифицирано мнозинство най-вероятно - макар да не е казано изрично по този начин - означава, че несъгласните с решението трябва да съберат поне две трети от гласовете на страните членки. Такъв механизъм е известен в ЕС и използването му е по-сложно от този, при който предварително се спира с квалифицирано мнозинство взимане на решение.


Предимството е, че работата на конкретния орган (в случая Европейската комисия) не е парализиран от една или няколко държави. От друга страна, несъгласните страни разполагат с ограничен срок - обикновено той е 3 месеца - за да убедят значително мнозинство от останалите членки, че са били несправедливо наказани със спиране на средства заради върховенство на закона.

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 495 Неутрално

  И аз искам достъп до Еврофондовете.....

 2. 2
  selqnin
  Рейтинг: 1632 Разстроено

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3524 Неутрално

  "Лидерите на четирите най-големи политически групи в Европейския парламент се обявиха за това Европейската комисия да може да спира достъпа на страни членки до средства от бюджета на ЕС и фонда за възстановяване от пандемията. Те обявяват още, че това трябва да става така, че никоя страна или малка група държави членки да не може да спира такова решение."

  Ако наистина това се наложи за тоя трилион евра, който чака да бъде отпуснат на страните членки на ЕС - Европейската комисия да може да спира достъпа на престъпни управления като нашето, до тук бяха напъните на ОПГ - то да удържа фронта само и само да може да захрани кръговете на сараите с новоочакваните европостъпления !

 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2657 Весело

  Явно ЕНП има биполярно разстройство . От една стана иска да не се крадат парите на ЕС ,от друга подкрепя човекът с пачките и кюлчетата.

 6. 6 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Спрете еврофондовете, за да се спре тази корупция. Не разбирате ли, че само се стимулира крадене и отчуждение от обществените интереси. Населението трябва да си плаща за инфраструктурата, за да я цени и поддържа. Еврофондовете са мечешка услуга.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  Категорично правилна позиция на Европарламента.

  Парите на европейския данъкоплатец не бива да се разпределят от бандити, клептомани и СИК-аджии.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Ако не се вземат своевремени мерки спрямо такива като Тиквата и Орбан, ЕС ще се разпадне.

 9. 9 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  Дрън-дрън.....
  Пряк достъп!
  Това може да стане само ако се преведат по сметка на калпак.
  И никакви НПО! Те не насят никаква отговорност.

  Еретик
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на ulp16877311
  ulp16877311
  Рейтинг: 0 Весело

  Явно ЕНП има биполярно разстройство . От една стана иска да не се крадат парите на ЕС ,от друга подкрепя човекът с пачките и кюлчетата.
  —цитат от коментар 5 на hodounski


  Не, просто там никой не е глупав да вярва като вас на фейкове с пачки и кюлчета.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2657 Весело

  Трябва само по-строг контрол ,особено в държави ,в които има съмнения за правосъдието. Просто е. Ако не го направят остава съмнение ,че някои еврочиновници също си облизват пръстите.

 14. 14 Профил на erg31570932
  erg31570932
  Рейтинг: 9 Неутрално

  http://epicenter.bg/article/IK/228727/2/0

  Четете за какво всъщност е резолюцията!

 15. 15 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#5] от "hodounski":

  Ами не искат друг да усвоява(краде) освен тях.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1935 Неутрално

  Да се направи единен електронен портал за разпределение за целия ЕС. Да не е зависим от правителства. Това е решението в полза на хората!

 19. 19 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#9] от "Костадин Иванов":

  Каква е разликата между НПО, правителствена организация или частна фирма? Как едното носи повече отговорност?

  Не ме търсете преди обяд
 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3524 Весело

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  " Парите на европейския данъкоплатец не бива да се разпределят от бандити, клептомани и СИК-аджии."

  Затова троловете на ОПГ - то във форума са пощръклели : има опасност престъпната клика да остане на сухо, без свежи постъпления, в който случай те ще се окажат....без работа !

 21. 21 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#11] от "z_zz":

  Мхм, а защо има под 5 човека в затвора за корупция и нито един над районен кмет?

  Не ме търсете преди обяд
 22. 22 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 190 Неутрално

  Радан Кънев уж много говореше срещу г-н Борисов – бил „бай Х*й“ и подобни глупости. Но когато трябваше да се изкаже в ЕП, Раданча мълчи като „бит г*з“. Такива продажници са всички в ДСБ!
  —цитат от коментар 10 на bib45647808


  Да ви напомня, че онова другото от ДСБ - Св. Малинов – и то продаде българските шофьори като нарочно изпусна самолета за да не гласува за България и де факто подкрепи Франция в ЕП.

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#6] от "motochristo":

  "Населението трябва да си плаща за инфраструктурата, за да я цени и поддържа. Еврофондовете са мечешка услуга."

  Еврофондовете просто не отиват по предназначение, а се крадат.

  Обществени поръчки се печелят от фирми, обвързани с управляващата върхушка и основно с "опозицията" от ДПС, срещу което медиите на ДПС хвалят управляващата върхушка, а овладяното от ДПС Информационно обслужване и ГРАО й "печели" изборите с фалшификации на протоколи, купен и манипулиран (цигански) вот.

  Селективните бухалки на прокуратурата по "олигарски" целят не справедливост, а единствено завземане на бизнеса (и ритоните) им от правилните хора.

  Имаме класическа олигархична система, като в момента тече процес на замяна на олигархията, някога боялна на комунистическия режим (червените куфарчета), с нова олигархия, поименно посочена от Сарая.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  Политико е американска поръчкова медия, която влиза от скандал в скандал. Защо решихте да я цитирате!?

 26. 26 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  Явно ЕНП има биполярно разстройство . От една стана иска да не се крадат парите на ЕС ,от друга подкрепя човекът с пачките и кюлчетата.
  —цитат от коментар 5 на hodounski


  Нищо подобно! Това са само плакатни кухи лакардии за мат'ряла ...

  Че кой им краде парите?
  Тези, които ги тъпчат по чекмеджетата за какво ги харчат и къде ги държат в банка?
  Нали пак при тях!
  Да не си купуват стоките, колите от цеха в бившето текезе на Вуйнягово?

  За Запада мъниту си прави кръгооборот пак до тях, при това с пари-прим и плюс бонус - техни им в кърпа вързани кучи синове на територията.
  Което е и смисъла на упражнението!

 27. 27 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3459 Весело

  А...не ! Какво ще каже Борисов.....откъде ще бърка в джобовете.....не , в никакъв случай !

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на erg31570932
  erg31570932
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Призовава българските властите и длъжностните лица да осъдят категорично всички актове на насилие и реч на омразата срещу малцинства;

  16. Изразява съжаление във враждебния климат срещу хора от ромски произход в някои населени места,
  17. Отбелязва решението на Конституционния съд от 27 юли 2018 г. относно несъответствие на Истанбулската конвенция с Конституцията на България;съжалява за това решение, което предотвратява ратифицирането на конвенцията от България;
  ЕК е дълбоко загрижена от постоянния негативен и невярен публичен дискурс относно Конвенция,
  18. Счита за необходимо да се премахне дискриминацията срещу лица въз основа на тяхната сексуална ориентация или полова идентичност в закона и на практика във всички сфери;
  ЕК призовава Българските власти да изменят изрично Закона за защита от дискриминация, като включи половата идентичност като основание за дискриминация;
  Държавата да се увери, че правната рамка осигурява равни права за всички двойки;
  20. Изразява силна загриженост относно предложените изменения на правната уредба с нестопанска цел Закон за субектите, които биха създали много враждебна среда за тези граждански общества организации със статут на обществена полза, които получават чуждестранно финансиране и рискуват противоречие с принципа на свобода на сдружаване и правото на личен живот; настоятелно призовава българските власти да разгледат задълбочено Съда на Европейския съюз установена юриспруденция в това отношение;

 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#26] от "xm...":

  "Че кой им краде парите?
  Тези, които ги тъпчат по чекмеджетата за какво ги харчат и къде ги държат в банка?
  Нали пак при тях!"

  Не е така.

  Никой не би държал крадени еврофондове в банка под юрисдикцията на Европейския съюз, Европол, ОЛАФ и Съда на общностите.

  Такива пари се насочват към банки в офшорни зони или корумпирани държави в Третия свят, напр. в Близкия Изток (Катар) или Панама.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 796 Любопитно

  До коментар [#10] от "bib45647808":


  Мислиш ли, че като се криеш зад цифри и букви,
  може да си лъжеш спокойно?

  Изобщо, мислиш ли с поцинкованото отгоре?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 33. 33 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 535 Гневно

  И на целия цирк, бай Х си играе мачле!
  Няма такава наглост и гьонсуратлък!
  Оставка!

 34. 34 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#22] от "bib45647808":

  Отново лъжеш!

  Доказваш ли ни, че всеки трети гербав е тъп,
  като останалите двама?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 35. 35 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#31] от "Norman Granz":

  кви банки.
  насочват се от румен николов
  пашата и пламен манолов майката
  от летище софия към катарски трезори.
  мафиотите използват трезори
  преди да започнат прането на пари.
  що гешев не разледва пране на пари през летище софия.
  нещо посира ли се от пашата. нацапва ли гащурите като чуе
  за някой известен мафиот.
  май да. само на обикновените хора се рпави на мйъж,
  а сие близалка на мафията.

 36. 36 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Представете си за секунда че от еврофондовете няма да се краде. Че откъде ще си намерите министри, бре? Ще има обява “търси се министър на еди к’во си” , и никой няма да ще да стане!

 37. 37 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 809 Неутрално


  какво значи пряк достъп? Всеки да има банкова сметка и да му се превеждат пари директно. Друг начин няма. Нали някой трябва да организира, да прави проекти, да отчита и т.н.

 38. 38 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  До коментар [#26] от "xm...":"Че кой им краде парите?Тези, които ги тъпчат по чекмеджетата за какво ги харчат и къде ги държат в банка?Нали пак при тях!"Не е така.Никой не би държал крадени еврофондове в банка под юрисдикцията на Европейския съюз, Европол, ОЛАФ и Съда на общностите. Такива пари се насочват към банки в офшорни зони или корумпирани държави в Третия свят, напр. в Близкия Изток (Катар) или Панама.
  —цитат от коментар 31 на Norman Granz


  Ся остава само да се уточним офшорките чии са. Както и Катар, Панама ...
  Даже един офшоркаджия възглавяваше доскоро ЕС, ако сте забравили ... :)))
  И къде влагат нататък мъниту? Щото не ги тъпчат под дюшеци или дори в каси.
  Дори когато препират кинтите и ги връщат като "чуждестранни инвестиции" в територията - пак харчлъкът за инвестицията като оборудване е пак към Запада, а печалбата пак се изнася нататък ...

 39. 39 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 535 Весело

  До коментар [#10] от "bib45647808":Мислиш ли, че като се криеш зад цифри и букви, може да си лъжеш спокойно?Изобщо, мислиш ли с поцинкованото отгоре?
  —цитат от коментар 32 на arnautsky


  ++++++++++++++++++++++++
  😂😂😂

 40. 40 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 932 Неутрално

  €вропейския парламент е престъпната институция, койято съучастнически неглижира корупцията и България. Като разглежда проблема при празна зала. И на всичкото отгоре €НП в €П открито защитава корупцията и се противопоставя на гражданите. Да ги заклеймим! БОЕЦ-Боко празнува първия си милиард още 2011. Още тогава комисаря по вътрешен ред и корупция-Нели Кукуруз прави своите офшорки, които обаче остават празни. Кукуруз идва в България да размахва пръст. Уж на корупцията! Видими резИлтати!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 41. 41 Профил на ГЛАСУВАЙ        НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  ГЛАСУВАЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  аз да попитам - като изключим Радан Кънев, на който ЕНП не му позволи да се изкаже, но все пак си изпрати обръщението до евро-депутатите и Елена Йончева - къде са останалите "опозиционни" евродепутати от България" - БСП има още няколко такива нали? какво е тяхното мнение и защо не го изразиха снощи?

  изключвам естествено толупите от ГЕРБ, ДПС и Джамбаза, които "блеснаха" с интелекта си и опита за потулване на проблемите, определено се отличиха интелектуално, заедно с още няколко подобни индивида (разбираемо) от Унгария и Полша

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА !!! БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ !!! ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 42. 42 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 926 Неутрално

  На думи - добре. Нека го видим сега как ще стане това спиране.
  Иначе приветствам инициативата, всеки разбира от дума само като резнеш през порфейла, друго всичко е алабала.

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#36] от "Таралеж":

  “Представете си за секунда че от еврофондовете няма да се краде.”

  Ще дам един пример. В България практически няма кмет на село над 1,000 жители, който да не си е построил къща за половин-един милион лева.

  Разбира се, жена му или синовете му или балдъзата имат “частен бизнес” и парите са оттам, както почти всички прокурорски съпруги имат хотели по курортите. 😉

  Та - след като един КМЕТ на СЕЛО от 1,000 баби и дядовци може да паланджоса няколко милиона и да ги опере през “фирмата” на балдъзата, представете си с какви възможности разполага един министър, председател на изпълнителна агенция или премиер.

  Тази корупция може да бъде спряна по един единствен начин - със завъртане на кранчето.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Като пожелание е супер, но възможно ли е изобщо?

 45. 45 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 665 Неутрално

  все трябва да има някакви граници на лицемерието на безсмислените лакърдии за ценности. не може вчера да браниш най-корумпираното правителство в ес, днес да ми говориш за върховенство на закона. наясно сме, че властта е по-важна от принципите, но някакво приличие все пак?

 46. 46 Профил на ГЛАСУВАЙ        НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  ГЛАСУВАЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  доволен съм от дебата снощи, както и от очертаващата се резолюция

  като изключим изключително разочароващото отношение на ЕНП, както и на няколкото субекта от корумпираните държави - България, Унгария и Полша (всички интересно се оправдаваха, че крадат с това че били част от комунистическия свят преди 30 години и го намираха за нормално), всички останали бяха категорично ЗА Върховенство на закона и СПИРАНЕ на парите за крадците

  да се надяваме също, че и Лаура Кьовеши ще почне от милата ни Родина

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА !!! БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ !!! ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 47. 47 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: Неутрално

  Ха-ха, ЕНП вчера рекнаха, че ще пазят мутрата до изборите. Пък днес рекли, че ще борят корупцията. За пореден път се потвърждава, че имаме едни брюкселски зелки, на които всъщност изобщо не им пука какво става в ЕС, единствената им мисъл е да не им се разваля рахата и привилегиите. Иначе щедро ръсещи акъл и изнасящи "демокрация" по страни като Белорус да речем.
  —цитат от коментар 24 на rumen_s


  ЕНП си вкарват автогол. Когато Вебер идва тук да се целува уста в уста с Тиквата за местна употреба - как да е. Никой в Европа това не го вълнуваше.

  Сега обаче ги разнасят медиите из цяла Европа и целия свят как крепят една корумпирана и престъпна власт става вече малко неудобно. Тиквата не си струва тези усилия. И започват да стават сдържани. За това Туск беше видимо изнервен от театралната среща с Барба Ганьос, вчера на изслушването някои от ЕНП депутатите бяха доста умерени, а когато ги питаха защо не са дали думата в изслушването на депутат от България и от собствената си партия, който е в опозиция на Тиквата - Радан Кънев, а са му запушили устата, не успяха да отговорят нищо и си замълчаха.

  Пуснаха на пистата 3-та мускетари от гербиджа (Новаков, ТИМджията и Ковачев) да разливат пикаджийски опорки.

  И Вебер с бодряшки комсомолски ентусиазъм в ролята на "полезния идиот". В туитър направо са го пръснали с коментари и подигравки. И да не ги чете, има доста други от неговата партия и негови избиратели, които ги четат.

  Герб са КОМУНИСТИТЕ на България!
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 190 Неутрално

  До коментар [#10] от "bib45647808":Мислиш ли, че като се криеш зад цифри и букви, може да си лъжеш спокойно?
  —цитат от коментар 32 на arnautsky


  Тези цифри и букви са ми дадени от СВОБОДНАТА медия „Дневник“. Щом като СВОБОДНАТА медия „Дневник“ иска да никът ми да е в цифри и букви – на мене не ми пречи да кажа мнението си, както Радан Кънев го е срам да каже мнението на избирателите му за ЕП.


  До коментар [#32] от "arnautsky":

 50. 50 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  Това се нарича политическа шизофрения и лицемерие. Все едно да призовеш себе си за нещо,което не си направил. Защото ЕК се състои от излъчени от ЕП комисари. А на фона на вчерашните изпълнения на мутренската проститутка Вебер и на баба Юрова, подобни призиви звучат фалшиво и целят единствено замазване на все по-нарастващото недоволство от злоупотребите с еврофонодовете, които се оказаха че вместо да подхранват икономиките на държавите, крепят корумпирани и и авторитарни режими и мафията им.

 51. 51 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Чета и за спиране на еврофондовете. Колкото по-малко пари се разпределят от държава и бюрократи, по-добре. Абсолютно съм ОК да ги спрат за целия Европейски съюз,но няма как да се случи, защото няма има достатъчно пари за крадене от европейската партийна номенклатура.

 52. 52 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4056 Любопитно

  Защо пренебрегнаха Радан и не му позволиха да се изкаже, това е въпроса на деня?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#45] от "owen":

  “...всички останали бяха категорично ЗА Върховенство на закона и СПИРАНЕ на парите за крадците ...”

  Това са и моите наблюдения.

  На правителствата и политиците в Северозападна Европа им е дошло до гуша първо едно 30 години да носят на гърба си Гърция, и (в по-малка степен) Португалия, Испания и други южни държави, за да позволят на путинджии като Орбан и Бойко Борисов да им източват парите в руски корупционни проекти.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 57 Весело

  Ами то и сега има пряк достъп за некои граждани. Само леко е замаскиран под формата на обществени поръчки, но отначало се знае кой ще спечели.

  без подпис!
 55. 55 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Еврофондовете, много страни побъркаха,
  тези фондове в погрешни ръце попаднаха.

 56. 56 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Весело

  Защо пренебрегнаха Радан и не му позволиха да се изкаже, това е въпроса на деня?!
  —цитат от коментар 52 на hamiltonf


  Защото са за демокрация и свобода на личността, волеизлиянието и словото!

  Еййй, докога ще ви се обясняват ценностите на Европа, бе!
  Аман от задръстени, нециливилизовани балканци!

 57. 57 Профил на ГЛАСУВАЙ        НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  ГЛАСУВАЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  решението е просто - бюджета си се гласува, няма нужда от забавяне, но за няколкото държави в черния списък се замразява до извършване на необходимите реформи, като междувременно Европейската прокуратура започне ударни разследвания в тези държави за последните 10 години

  когато държавите покажат, че РЕАЛНО отговарят на условията им се размразява бюджета

  няколко крадливи правителства блокират работа на цялата общност, държат гражданите си като заложници и заплашват основите на съюза - това НЕ трябва да се позволява, ако искаме да има ЕС изобщо

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА !!! БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ !!! ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Неутрално

  За съжаление хунвейбинщината процъфтява...
  —цитат от коментар 2 на selqnin


  Като почнете да си измисляте думички разни губите всякаква възможност да бъдете разбрани.
  Дали ще успееш с думи прости да обясниш какво се опитваш да кажеш?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 190 Неутрално

  И на целия цирк, бай Х си играе мачле!Няма такава наглост и гьонсуратлък!Оставка!
  —цитат от коментар 33 на antikvarno


  Наглостта на Радан Кънев е по-голяма!
  Десебаря едно говори в България, а като има възможност да каже същото в ЕП мълчи като бит г*з.
  Наглостта на Радан Кънев е сравнима с наглостта на другия десебар – Светослав Малинов – който нарочно изпусна самолета за да не защити българските превозвачи.

  До коментар [#33] от "antikvarno":

 60. 60 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Тримата шишковци, подпийналия дървен философ и техните подизпълнители, никак не харесват такива решения

 61. 61 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4056 Весело

  До коментар [#57] от "БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани":

  Ти наясно ли си, че емропейската прокуратура разследва съмнителни случаи за над 10 млн. евро/случая?! Т. е., ако е 9 900 000 - чао, на местно ниво се разрешава случая. А наште въобще не са глупави на тема "усвояване"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 62. 62 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  До коментар [#42] от "herbaltea":

  Така ще си остане на думи. Засега делата говорят обратното. Докато ЕС не бъде разтърсен от някой мащабен скандал, който да разкрие как еврочиновниците и разните там Веберовци и Юнкеровци са топили пръстите си в меда, няма да има никаква промяна. защото е наивно да се смята, че тези милиарди са били изливани ,ей така без контрол и никой не е знаел къде отиват. Защото евросубсидия стана синоним на кражба и далавера,както е ЕНП вече е синоним на корупция и проституция. И това налива вода в мелницата единствено на противниците на ЕС.

 63. 63 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Който смята, че парите в Европа се раздават на база някакви реални постижения, е наивник. Единственото важно е дали политиците в определената страна са удобни за високите нива в ЕС и дали спазват основната партийна линия, и зададените "ценности". Това е положението. Имаме си някаква вариация на СССР, за жалост. А "върховенството на закона" е просто синоним за налагане на идеология срещу заплащане, нищо повече. Аз съм абсолютно ЗА съюз от свободни и независими държави, които имат общ пазар, конкуренция и свободно движение на хора, капитали, но в момента нещата са изродени.

 64. 64 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Натрисат го на Баце със 200, ако това се осъществи ...

  Но според мен е добра идея - ако свалят доверието си от някое правителство заради липса на върховенство на закона, да му спрат фондовете, но да ги отворят директно за населението и малките бизнеси.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#58] от "Храбър":

  Не бих си и помислил да претендирам да съм измислил думата и понятието!

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Хунвейбин
  Ако парите на европейските данъкоплатци няма да бъдат управлявани от националните правителства ще трябва да ги управляват и разпределят хунвейбините....
  Кое не е ясно...?!?!?!
  Харесва ли ви тази идея?!

 67. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Неутрално

  До коментар [#59] от "bib45647808":

  Да речем че е изпуснал нарочно самолета, нещо недоказано по никакъв начин.
  А какво да кажем за Борисов и Гешев, които най-безцеремонно не пожелаха да се явят и защитат пред комисията на ЕС?
  Почнахте най-безцеремонно да лъжете на поразия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 68 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 190 Неутрално

  Защо пренебрегнаха Радан и не му позволиха да се изкаже, това е въпроса на деня?!
  —цитат от коментар 52 на hamiltonf


  Или Бойко е платил на Радан Кънев за да мълчи
  Или Радан е страхлив и не смее да говори лоши неща за Борисов пред евродепутатите.

  Аз предполагам, че Радан Кънев е мълчал, защото го е страх.

  До коментар [#52] от "hamiltonf":

 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Неутрално

  До коментар [#66] от "selqnin":

  Първо никъде не пише че тези пари няма да се разпределят от националните правителства. Става дума за по-силен контрол.
  Второ защо реши че трябва да използваш точно тази дума (хонвейбини), а не някоя по-нормална?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 319 Неутрално

  Опит на дебелогъзите чиновници и бюрократи да демонстрират дейност, докато в същото време по време на изслушването на дискусията за върховенството на закона в България пленарната зала на Европейския парламент беше празна. Ако найстина са имали желание да допуснат гражданите до фондове поддръжника на диктатора - Бойко Свинаря -Вебер , който има мнозинство в ЕП да го е направил!

 71. 71 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#69] от "Храбър":

  Много харесвам от времената преди 30 години някой да ми казва кое е :
  -правилно;
  -нормално;
  -уместно!!!

 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Гневно

  До коментар [#68] от "bib45647808":

  ЕНП няма да даде думата на Радан Кънев по време на дебата за България!

  https://www.mediapool.bg/enp-nyama-da-dade-dumata-na-radan-kanev-po-vreme-na-debata-za-bulgaria-news312838.html

  Лъжете и си измисляте най-безсрамно!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3946 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Радикално низка атака!
  Граждани изедници без посредници??

  Нивга било е, не.
  Все едно робите на египетски фараон да му спускат бюджетче
  и държат сметка.
  О, времена

  "Европарламентът срещу корумпираните правителства:
  Дайте пряк достъп на гражданите до еврофондовете"

 74. 74 Профил на Mushichka
  Mushichka
  Рейтинг: 103 Неутрално

  До коментар [#5] от "hodounski":

  Това, всъщност, си е чиста шизофрения

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#23] от "Norman Granz":

  Не е проблемът в системата, а в стимулите, които я създават. Същото беше и при социализма - огромен централен бюджет винаги привлича предимно чакали и лешояди.
  Не ни трябва контрол (+ контрол на контрола, + контрол на контрола на контрола), а пълна и тотална децентрализация.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 78. 78 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  До коментар [#47] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":

  Точен анализ ! +++++++++++++++++

 79. 79 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#76] от "Ръдань Ленин":

  Предайте на сценаристите да измислят нещо по-ново от "Бойко ни пази от комунистите", че съвсем се изтърка

  Не ме търсете преди обяд
 80. 80 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3946 Разстроено

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  И т.нар. Свободна Европа.
  И Воис ъв Америки.
  И Америката за България.
  ...
  ...
  Вият против ссср... преди.
  Сега: против остатъците.

  Не остана свободно местенце за свободолюбив блян болшевишки

  До коментар [#25] от "svoboden":

  Политико е американска поръчкова медия...

 81. 81 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  До коментар [#59] от "bib45647808":

  Как да говори след като не му се дава думата ? Какво се правиш не неразбрал ?

 82. 82 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 190 Неутрално

  До коментар [#59] от "bib45647808": Да речем че е изпуснал нарочно самолета, нещо недоказано по никакъв начин.
  —цитат от коментар 67 на Храбър


  Това гласуване беше най-важното за Св.Малинов от целия му престой в ЕП. Ако трябваше, ще отиде един ден по-рано за да защити българските превозвачи. Дори онзи кап*т Бареков се държа по-достойно от десебаря, защото Кап*та винаги е казвал, че подкрепя предложението на Макро. А десебаря в България говореше в защита на БГ-превозвачите, а в ЕП работеше срещу тях.

  До коментар [#67] от "Храбър":

 83. 83 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Пари се дават винаги на удобни правителства. Ако въпросните правителства не получават пари - не само нашето, а гръцкото, италианското, полското и т.н. Тези държави няма да бъдат в ЕС. Няма за какво да бъдат. Тогава тука идва новият Голям Брат с дълбоките джобове и за почва да излива едни пари по същата схема , на същите послушни хора / правителства и чао, чао ЕС. Това е. Искаш власт? Искаш да се разширяваш? Даваш пари. Точка.
  Така е било, така и ще бъде. Само наивници си мислят, че някакви си корупционни скандали ще спрат този начин на власт и разширение. Може и да постегнат някоя бургия тук-там или да отстъпят по някой теза, но ако не искат нови Брекзити ще дават. Вие европейците не ги мислете, евро фондовете първо намазват дебело ръцете на евро чиновниците и после на останалите. Тия тинтири-минтири са само журналята да пишат статийки. Истинската политика се решава от хора, които обикновеният човек нито вижда, нито чува, нито пък смее да пишат за тях мисирките.

 84. 84 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  До коментар [#52] от "hamiltonf":

  Въпрсът е към бойковата мутреса Манфред Вебер.

 85. 85 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 190 Неутрално

  А десебаря в България говореше в защита на БГ-превозвачите, а в ЕП работеше срещу тях
  —цитат от коментар 82 на bib45647808


  Радан Кънев играе същата игра като Светослав Малинов.
  Надява се ЕНП да отпусне някакви пари за ДСБ, защото от доста време не са на държавната хранилка. Разбира се, че накрая ДСБ ще остане с пръст в уста – без пари от ЕНП и без избиратели. Парите ще ги вземе Борисов (и Ал. Йорданов), а избирателите ще отидат при Хр.Иванов.

 86. 86 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Между другото, какво наистина би станало, ако бяха дали на всеки български гражданин по 100 000 лева в брой и задължителен гарантиран базов доход оттам нататък, например 500 лв? Дали икономиката нямаше да е по-успешна, защото много хора биха инвестирали в частен бизнес - заедно или самостоятелно, биха били по-уверени, по-нахъсани за успех и много хора нямаше да напуснат България. И от всички тези милиарди, които потъват в незнайни джобове или за никому ненужни селски стадиони и пр., щеше да има и за общините с точни цели: инфраструктура и т.н.

 87. 87 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  http://epicenter.bg/article/IK/228727/2/0 Четете за какво всъщност е резолюцията!
  —цитат от коментар 14 на erg31570932


  Резолюцията е и за това но не само. Е, и? Не разбирам какво намекваш. Нещо скандално ли виждаш?

 88. 88 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Пряк достъп! Това може да стане само ако се преведат по сметка на калпак.
  —цитат от коментар 9 на Костадин Иванов


  Добро предложение. По текущата седемлетка имаме средно нето по 1,7 милярда евро годишно. Вместо да се дават земеделски субсидии, магистрали, метра и др тинтири минтири, може всеки матрял да получава директно по 240 евро за Коледа.  http://epicenter.bg/article/IK/228727/2/0 Четете за какво всъщност е резолюцията!
  —цитат от коментар 14 на erg31570932


  Ъфкос че ше влиза и Истанбулската. Върховенството на закона (#прокурорнаш) е първа, но не единствена Ценност на др Сорос. Има и за гендерите и клетите. Тея неща вървят в пакет. Само се опасявам като напинят да играят ва банк да не се прострелят в крака и да изгубят най - ценното: Полша и Унгария може и да не ратифицират сделката за 750- тях милярда нов заем и тогава Збогом, затоплизъм (едно 90% от средствата са за него)

 89. 89 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 190 Неутрално

  До коментар [#68] от "bib45647808": ЕНП няма да даде думата на Радан Кънев по време на дебата за България!
  —цитат от коментар 72 на Храбър


  Не може ЕНП да бъде по-голям болшевик от Сталин.

  На конгреса на БСП дадоха думата на критиците на Нинова – Миков, Пирински имаше и други. При БСП може да се чуе друго мнение освен мнението лидера, даже може открито да се критикува лидера и за това няма да бъдеш изключен. А в ЕНП не може да изкажеш алтернативно мнение т.е не ти дават думата.
  Ако Радан Кънев искаше да подкрепи критиките към Борисов, можеше да присъства в залата и със стоене прав, когато се изказва критично мнение, за засвидетелства личната си позиция. Но Р.Кънев или е купен, или го е страх от ЕНП. Аз предполагам, че е страхлив.

  СТРАХЛИВ Е !


  До коментар [#81] от "antonio_vivaldi":

  До коментар [#72] от "Храбър":

 90. 90 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Ако правителството е корумпирано недоволните трябва да чакат изборите през март.
  Щото това е демокрацията.

  През това време ЕК може да спре парите. Щото правителството е корумпирано.
  И това е демокрация.

  Що не кажат това на недоволните в Беларус?
  Чакайте.
  Да си знаят как ЕНП разбира демокрацията. 91. 91 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 190 Неутрално

  До коментар [#89] от "bib45647808":

  ДОПУСНАТА ПРАВОПИСНА ГРЕШКА.
  Да се чете:

  „Ако Радан Кънев искаше да подкрепи критиките към Борисов, можеше да присъства в залата и със стоене прав, когато се изказва критично мнение, ДА засвидетелства личната си позиция.“

 92. 92 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7084 Неутрално

  Както каза един западен журналист, навсякъде се краде. В нормалните държави 10%, а 90% в полза на обществото. В България е обратно. Но герберите не са чували такова нещо. Което навежда на мисълта,че те са от тези, дето крадат.

 93. 93 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 19 Неутрално

  Майката му е*ават на Вебер в туитър https://twitter.com/ManfredWeber/status/1313110377086021634 😂😂😂😂

 94. 94 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Неутрално

  До коментар [#69] от "Храбър":Много харесвам от времената преди 30 години някой да ми казва кое е :-правилно;-нормално;-уместно!!!
  —цитат от коментар 71 на selqnin


  Не е въпрос на харесване.
  Хората използват едни и същи думи за определени неща за да се разберат.
  Като си измисляте думи (а това го правите от зор да обидите или умаловажите някой или нещо) вие просто нищо не казвате, защото няма да ви разберат.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Неутрално

  Ако Радан Кънев искаше да подкрепи критиките към Борисов, можеше да присъства в залата и със стоене прав, когато се изказва критично мнение, за засвидетелства личната си позиция. Но Р.Кънев или е купен, или го е страх от ЕНП. Аз предполагам, че е страхлив.
  —цитат от коментар 89 на bib45647808


  Отново тълкуваш ситуацията както ти изнася.
  А защо не желаеш да видиш, че именно с неприсъствието си Радан е показал какво мисли?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3108 Неутрално

  Приема се. Къде да си пратя новата на сметката?

 97. 97 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Декларацията настоява за ратифициране на ИК и признаване на ОМО. Протесрърите прокарват гей идеология и предателство. Гарантирано от Радан, Елена и Радев.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Неутрално

  "...Доналд Туск казва, че той е прекрасен човек и дори не даде време за изказване на опозиционен евродепутат от неговата група, защото се бои от това, което той би казал“, каза Дейли по повод отказа на ЕНП за изявление на Радан Кънев..."

  https://clubz.bg/104705-debatyt_za_bylgariq_v_ep_tehnicheska_povreda_napadki_pohvali_i_duel_djambazki_kyuchyuk

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Неутрално

  До коментар [#98] от "Храбър":

  В горния цитат Туска е говорил за Борисов.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 190 Неутрално

  Отново тълкуваш ситуацията както ти изнася.
  А защо не желаеш да видиш, че именно с неприсъствието си Радан е показал какво мисли?
  —цитат от коментар 95 на Храбър


  Защото неприсъствието може да се тълкува!
  Ставането прав показва, че си съгласен с изказаното мнение.
  Ще ти подскажа, че това е практика от английския Парламент.

  А Кънев и Малинов показаха, че са страхливци, които продават повярвалите в тях идеалисти.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK