Европарламентът одобри резолюцията в подкрепа на протестите и законността в България

Европарламентът одобри резолюцията в подкрепа на протестите и законността в България

© Associated PressВъпреки съпротивата на Европейската народна партия евродепутатите приеха резолюцията, изготвена в Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), за ситуацията с върховенството на закона в България. Това стана с 358 гласа "за", 277 "против" и 56 "въздържали се".


Гласуването на текста, от който не произтичат правни последици за България, се състоя, след като повечето предложени поправки - основно тези на Европейската народна партия - бяха отхвърлени. Позицията на ЕНП бе видима още на дебата по резолюцията на LIBE, който се състоя в понеделник в пленарната зала на европарламента.


Зад резолюцията "относно принципите на правовата държава и основните права в България"
обаче стоеше групата "Социалисти и демократи", която публикува преди вота изявление със заглавие: "Години наред ЕНП си затваряше очите за ерозиращата демокрация на Унгария. Не обръщайте гръб и на България!"
В нея се отправяше призив към евродепутатите да подкрепят "българския народ, който излиза на улицата от месеци с легитимни искания за независима съдебна система, прозрачност, върховенство на закона и демокрация". Аргументите са в подкрепа на демонстрантите и исканията им за справяне с корупцията, изтъкват се и международните оценки за свободата на словото и политическата намеса в журналистиката.


Евродепутатът Даниел Фройнд от Зелените, който посети България преди дебата и от когото дойдоха някои от най-критичните думи за България в залата, написа след вота в "Туитър", на български: "Брюксел е зад теб, #България. Мнозинството в Европейския парламент прие ясна резолюция, подкрепяща исканията на протестиращите за справедливост и отговорност." Преди това той бе призовал евродепутатите да се обединят около текста въпреки партийните си различия, за да "направят нещо заедно" за България.


Кой как гласува от българските евродепутати


Резултатът от гласуването по партиен признак - както и този на българските евродепутати - бе очакван. "За" резолюцията са гласували българските депутати от групата на социалистите и демократите. От Европейската народна партия само Радан Кънев я е подкрепил.


Ангел Джамбазки от Европейските консерватори и реформисти е против заедно с всички останали българи от ЕНП. Въздържали са се евродепутатите от "Обнови Европа" Атидже Алиева-Вели, Искра Михайлова и Илхан Кючюк.


В европейски план гласувалите "за" са основно от S&D, противниците ѝ - предимно от ЕНП. От Европейските консерватори и реформисти я е подкрепил само един евродепутат. Не я е отхвърлил никой от "Обнови Европа".


Какво влезе и какво не влезе в резолюцията


Окончателно приетият текст на резолюцията предстои да бъде публикуван, но той не съдържа повечето от поправките, които бяха предложени от Европейската народна партия.


Сред поправките, които искаше Рамона Стругариу от "Обнови Европа", бе добавяне на параграф, изтъкващ загрижеността за "предизвикателства по отношение на независимостта на системата на прокуратурата", и призив българските власти да подобрят надзора на банковия сектор и да разследват разкритията, съдържащи се в досиетата на Мрежата на САЩ за борба с финансовите престъпления, съгласно които три български банки са участвали в обработването на плащания, за които е установена висока степен на риск от изпиране на пари и връзка с финансиране на организираната престъпност и тероризма.


Към последната версия на резолюцията бяха предложени общо 48 поправки. От списъка излязоха текстове за измененията за обвинения срещу президента Румен Радев, че е поискал оставката на правителството и е нарушил неутралитета на позицията си. Името му бе добавено и към параграфа, където се говори за твърдения за корупция, в която е замесен премиерът.


Вчера малтийският депутат Роберта Мецола внесе от името на ЕНП и поправка (заедно с още десетки от свое име), в която се говореше за финансиране на протестите от бизнесмена Васил Божков, чието име обаче не се споменаваше изрично, а се говореше за хазартен магнат с 18 обвинения. След критики Мецола се отказа от тази идея.


Резултатите от всички гласувания в последната сесия, между които е и това за България, обявени в пленарната зала.

Резултатите от всички гласувания в последната сесия, между които е и това за България, обявени в пленарната зала.


Впоследствие бяха повечето поправки на Европейската народна партия и тя уведоми в изявление, че няма да подкрепи резолюцията със съжаление, че върховенството на закона се използва като "партиен инструмент", вместо да се ползва за доброто на съюза. Един от дадените аргументи бе, че призивът за запазване на мониторинга противоречи на сигналите, изпращани от еврокомисията за нуждата от отпадането му след напредъка на София. Впоследствие част от евродепутатите на ЕНП не се съобразиха с този подход.


В окончателния вариант не бяха одобрени предложения, значително омекотяващи обвинения, свързани с протестите в България и недоволството на демонстрантите, промяна на пасажите за полицейско насилие срещу протестиращи или напомнянето колко важна е политическата стабилност за евроинституциите.


Европарламентът одобри резолюцията в подкрепа на протестите и законността в България


Остава и частта, в която се изразява съжаление, че България не е ратифицирала Истанбулската конвенция, въпреки че евродепутатът Ангел Джамбазки внесе поправка за заличаването ѝ. Поправката с искане за отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка (CVM) също не е част от окончателния текст.


Джамбазки поиска още да бъдат премахнати параграфи за безпокойството на Венецианската комисия от пречките пред езиковото многообразие в Изборния кодекс и че се ограничава "правото на глас на гражданите, живеещи в чужбина", както и изразеното от LIBE притеснение от промените в Изборния кодекс не повече от 7 месеца преди вота. Той също така поиска заличаване на текстове с притеснения за слово на омразата срещу малцинствата, включително от правителството, за влошаването в зачитането на правовата държава, демокрацията и основните права; осъждане на случаи на дискриминация и атмосфера на враждебност приветстване на забраната на "Луков марш".


Реакции


В първия час след обявяването на резултатите нямаше реакция на управляващите, нито на евродепутати от партиите им.


"Това е победа за българските граждани", написа в "Туитър" евродепутатът Елена Йончева, чиято инициатива бе част от поводите да се стигне до дебата за България в ЕП. "Резолюцията мина със значително мнозинство и сериозен пробив в ЕНП", написа Радан Кънев във "Фейсбук". "6 колеги ЗА и 23 въздържали се е отлично начало, при "партийна линия" за гласуване против... Това е само началото на дълъг и труден път. И за България, и за ЕНП."


"Исканията, заради които в България бият, получиха подкрепата на Брюксел." Това е заглавието на прессъобщение, изпратено до медиите от организаторите на протестите в България, т.нар. "Отровно трио".


"Днес Европейският парламент прие остра резолюция за състоянието на правовата държава и основните права в България. С този акт протестите в страната получиха морална подкрепа и можем спокойно да кажем, че политическият шамар е за властта, а гражданите на България извоюваха потвърждение за техните искания", продължава позицията. "Всички опити за лобиране от хората на Борисов, което да прикрие истината за държавата ни, претърпяха провал. Властта в България катастрофира и в страната ни, и в Европейския съюз." От "Отровното трио" определят като следваща стъпка "директно обвързване на отпусканите евросредства за България с върховенството на закона и нивото на корупцията".

Ключови думи към статията:

Коментари (336)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1609 Весело

  .......Европа си е ЕВРОПА...........!!!!????!!!!!.....ние тука си сакаме БАЦЕ......!!!!....

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 2. 2 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1055 Неутрално
 3. 3 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  И кво? ;)

  Прочетоха едно документче и утре ще забравят :)

 4. 4 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  Хубава работа ама бюрократско-брюкселска :)

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  Втори тежък удар за ГЕРБ днес след кончината на Кръстника им !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Резолюцията е пълен миш-маш и червено-зелена "европейска" мъгла. История обаче си знае работата. Нито един доносник не е запомнен с друго освен презрение и пример за позорище на бъдещите поколения.

 7. 7 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Европарламента е една напълно безсмислена структура.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 8. 8 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Съжалявам че ще трябва да използвам репликата на един родоотстъпник, но в момента не намирам по-точна: "Днес е един хубав ден за българската демокрация!" Дано има и други подобни в скоро време :)

 9. 9 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2115 Любопитно

  Санкции кога?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 10. 10 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  ГЕРБ, МВРО и ДПС в един и същи строй.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 11. 11 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Дръж властта Борисов! Всеки ден ще е така, провалът ти ще е грандиозен. Алчността ще те погуби.

 12. 12 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Българи, добре ли се чувствате като граждани на освидетелствана официално бананова република?

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15
  anonimnii
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 16. 16 Профил на galleen
  galleen
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Браво, сега да се стягаме че има много "работа, работа, работа" за вършене, но този път наистина!

  El pueblo unido, jamás será vencido.
 17. 17 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 397 Весело

  Из резолюцията:

  "Изразява дълбоко съжаление относно факта, че събитията в България доведоха до
  значително влошаване по отношение на зачитането на принципите на правовата
  държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на
  съдебната система, разделението на властите, борбата срещу корупцията и
  свободата на медиите; изразява своята солидарност с българския народ в неговите
  легитимни искания и стремежи за справедливост, прозрачност, отчетност и
  демокрация"

  "Изтъква необходимостта от провеждане на сериозни, независими и активни разследвания и постигане на резултати в борбата с корупцията, организираната престъпност и изпирането на пари, както и от задълбочено проучване на твърденията за корупция по високите етажи след звукозаписите, появили се през лятото на 2020 г"

  "Изразява дълбока загриженост, че остават нерешени някои системни въпроси в
  съдебната система, установени от Европейския съд по правата на човека и
  Венецианската комисия, по-конкретно за разпоредбите, свързани с Висшия
  съдебен съвет и главния прокурор – и по-специално липсата на ефективни
  механизми за отчетност и на функциониращ контрол чрез взаимозависимост и
  взаимоограничаване по отношение на тяхната работа"

  Европейският парламент заби звучен шамар в лицата на Борисов, Пеевски, Гешев, Доган и цялата мафия, овладяла българските институции, каквото и да обясняват всякакви техни подлоги.

 18. 17 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Царят е ГОЛ!!! В спалнята, с шкафчета с пари и злато и пищак до главата.
  Честито на "Осемте ЖуЖета", трите ШиШета и съмишлениците ИМ.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 19. 19 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Царят е ГОЛ!!! В спалнята, с шкафчета с пари и злато и пищак до главата.
  Честито на "Осемте ЖуЖета", трите ШиШета и съмишлениците ИМ.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#6] от "polivanov":

  7 депутати от ЕНП -ЗА
  24 депутати от ЕНП - въздържали се
  До коментар [#4] от "realguru":

 21. 21 Профил на три
  три
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Какво , как и защо се случи!
  Бе представена резолюция в защита на Истанбулската конвенция и македонизма и бяха добавени няколко изречения от общ характер за Бг.! Това бе цената за влизането на тази прокламация в зала! Позорен акт на група мали клеветници, които обслужват подобни каузи!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Хубава работа ама бюрократско-брюкселска :)
  —цитат от коментар 4 на realguru


  Ти какво искаш – да дойдат с танкове и да сложат Радев като пълновластен властелин?

 24. 24 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Облаците се струпват над главите на шайката. Дните им са преброени.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 604 Разстроено


  До коментар [#1] от "kesh":
  По другите вестници пишат друго Така че си прав .Европа си е ЕВРОПА
  Всяко изявление всеки може да си го тълкува както му е кеф ,има за всекиго по нещо и нищо конкретно Абе .Европа си е ЕВРОПА

  гошо
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Борисов и мафията му вече официално е посочена с пръст от Европа.
  ОСТАВКА!

 29. 29 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Прааас . . . ето го европейският шамар за ГЕРБ. Дотук беше Тикво!

 30. 30 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Браво, тулупа катастрофира в Брюксел, искам да му видя физиономията сега. Това е най-якия шамар, все пак гордостта му беше, че е много добре приет там. ЕНП трябва да се замислят, 7 депутати гласуват за резолюцоята, 23 се въздържат. Да поддържаш определено криминален индивид, може да ти донесе интересни проблеми.
  От тук нататък оставката е задължителна.

 31. 31 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Браво, тулупа катастрофира в Брюксел, искам да му видя физиономията сега. Това е най-якия шамар, все пак гордостта му беше, че е много добре приет там. ЕНП трябва да се замислят, 7 депутати гласуват за резолюцоята, 23 се въздържат. Да поддържаш определено криминален индивид, може да ти донесе интересни проблеми.
  От тук нататък оставката е задължителна.

 32. 32 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  Страхотен провал за ГЕРБ и за ЕНП, която прояви политическо късогледство. Отхвърлянето на поправките на Мацола, бяха шамар в лицето на ЕНП и политическото им лицемерие.

 33. 33 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 648 Неутрално
 34. 34 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#6] от "polivanov":


  Айде свиквайте с мисълта, че отрекохте в канала. Оставка

 35. 35 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Сега ще чуем Андрей Новаков и Андрей Ковачев с пряко включване от ЕП да обяснят, че това е само "забележка от приятели" и ГЕРБ ще извърши дълбок анализ на причините, ще се огледа навсякъде ОКОЛО себе си, за да набележи проблемите.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 36. 36 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  ЕНП -> Знаем че Боко Тиквата е кучи син, ама е наш кучи син!!!
  =========
  Брюкселските зелки смело вече могат да се нарекат брюкселски тикви!!!
  =========
  Тия зорна ще посеят евроскептицизъм сред българите!!!

 37. 37 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  ЕНП -> Знаем че Боко Тиквата е кучи син, ама е наш кучи син!!!
  =========
  Брюкселските зелки смело вече могат да се нарекат брюкселски тикви!!!
  =========
  Тия зорна ще посеят евроскептицизъм сред българите!!!

 38. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Втори тежък удар за ГЕРБ днес след кончината на Кръстника им !!!
  —цитат от коментар 5 на КМЕТ В СЯНКА


  Нека да им поднесем съболезнованията си, ако още не сме го направили!

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 39. 39 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  Сега даже ще си пусна телевизия, да гледам как ще се гърчат гербавите дори в казионните български медии. Щото видяхмеонзи ден истинския журналист, как направи Сачева за две стотинки. Само и в България имаше такива ...

 40. 40 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Оная, малтийската депутатка, блокира достъпа от БГ до фейса си. Явно ОПГето пак е попаднала на поредната Караянчева.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 41. 40 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  До коментар [#3] от "realguru":

  Оооо, не! Това ще е новото знаме на антибългарите! Гледай как в рамките на седмица стотици часове ТВ време по различните канали ще бъде използвано за оплъване на страната.
  Прегледах поименните гласувания на поправките на резолюцията.... навсякъде Конев гласува със Станишев, Йончева....
  Интересно сега как е гласувал нашето знаме Радан Кънев?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 42. 42 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#14] от "pag":


  Глупости, виж 7 от ЕНП са гласували “За”, а 23 - “Въздържал се”, това, че Вебер беше решил да реанимира един политически труп, не означава, че всички други са малоумни.

 43. 43 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#14] от "pag":


  Глупости, виж 7 от ЕНП са гласували “За”, а 23 - “Въздържал се”, това, че Вебер беше решил да реанимира един политически труп, не означава, че всички други са малоумни.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  Кънев.... грешката е моя

  Русия- проказата на планетата Земя.
 46. 46 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  След днешната кончина на Митю Гестапото партиите от днешната управляваща коалиция може да се смятат за изпразнени от съдържание и да се ориентират към саморазпускане.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  До коментар [#6] от "polivanov":7 депутати от ЕНП -ЗА24 депутати от ЕНП - въздържали се До коментар [#4] от "realguru":
  —цитат от коментар 20 на hodounski


  Имената, Раданчо ЗА ли е гласувал?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 49. 48 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Е и? Европарламентът прие и пакетът "Мобилност" на Микрон. Не прие резолюция за Северен Поток 2, обаче, защото Германия е "локомотивът на европейския съюз".

  Евроатлантида
 50. 50 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  До коментар [#1] от "kesh":По другите вестници пишат друго Така че си прав .Европа си е ЕВРОПАВсяко изявление всеки може да си го тълкува както му е кеф ,има за всекиго по нещо и нищо конкретно Абе .Европа си е ЕВРОПА
  —цитат от коментар 26 на гошо


  +++++++++....АБСАЛЮТНО......++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 51. 51 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 777 Весело

  До коментар [#33] от "Dante":

  С 358. Баце е за Формула 1.

 52. 52 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1605 Разстроено

  Очаквайте утре трип с жипката и видео на врата Му, в който ще метне още няколко десетки милиона от нашите пари на вятъра за някой третокласен селски път, примерно. ПКП може да подари на читалището в Кърджали малко употребявано винтидж биде с историческа стойност от старата сграда на НС. Оная пача Сачева и тя ще раздаде още от нашите пари с уверението, че изобщо не купува гласове.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 53. 53 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  Новата опорка. "Голяма работа".

 54. 54 Профил на Smart
  Smart
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Честито на Ръдан Йончев, скоро ще е независим депутат.
  —цитат от коментар 14 на pag


  Колко скоро, Нострадам?

 55. 54 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Браво, тулупа катастрофира в Брюксел, искам да му видя физиономията сега. Това е най-якия шамар, все пак гордостта му беше, че е много добре приет там. ЕНП трябва да се замислят, 7 депутати гласуват за резолюцоята, 23 се въздържат. Да поддържаш определено криминален индивид, може да ти донесе интересни проблеми. От тук нататък оставката е задължителна.
  —цитат от коментар 31 на nij50393132


  Физиономията ще я гледаме когато спрат еврофондовете. Първо срамът, после гладът.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  Сега гледам Ковачев как се гърчи, бил партиен документ. Само дето бяхте сами срещу всички. Точно ЕНП гласуваха партийно и проявиха политческо късогледство.

 58. 58 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Мецола "уведоми в изявление, че няма да подкрепи резолюцията със съжаление, че върховенството на закона се използва като "партиен инструмент" вместо да се ползва за доброто на съюза"

  За доброто на съюза ли трябва да мислим, или за доброто на хората в съюза?

 59. 59 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Андрей Ковачев - не е важен Европейския парламент, важна е Еврокомисията.
  Ами като не е важен - оставка и обратно в София!
  Чакаме те....

 60. 60 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  ЕНП харесва и инвестира в "чекмедже банк"......

 61. 61 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#35] от "cinik":
  Да сега ще кажат, че било обективно и положително и имат много работа за вършене.

 62. 62 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  Ей ся вече Боци падна.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 63. 63 Профил на Smart
  Smart
  Рейтинг: 0 Неутрално

  А тая Роберта Мецола в кво се забърка само... Такъв резил няма просто. Ама така се получава, като се водиш по акъла на гербавите лъжци. Имайте предвид, че много голяма част от това европейците да са объркани относно България е, че не могат да си представят, че може да съществуват такива долни лъжци като гербаджиите, които могат да ти кажат на черното - бяло, без да им мингне окото. Само че тая се поувлече леко. Пък и никога не е добра идея да ти диктува нещо тулуп като Ал. Йорданов, а ти да го представяш за свои размисли.

 64. 64 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  И кво? ;)Прочетоха едно документче и утре ще забравят :)
  —цитат от коментар 3 на realguru


  Брой го за сигурно - при следващата по-голяма корупционна афера, която е само въпрос на време, еврофондовете ще секнат и то за дълго.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 65. 65 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  гоцев безусловно и изначално беше ваш кръстник- комунист в най-чист вид!!!!
  Разбирам, че този ФАКТ е неудобен и дразнещ за вас- рублоидните комунисти, но това изобщо не го прави по-малко ФАКТ!!!!!

 66. 66 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  До коментар [#46] от "cinik":

  Митю Гестапото не е Любен Гоцев.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  ЕП и нашето НС - компютри, компоти. Нагледно.

 69. 69 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  След резолюцията соц. агенциите определят дебе за първа политическа сила.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 70. 70 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Брюкел взе страна в борбата на двама олигарси за власт.

  Така тръгва потъването.

  С лилаво-чевена мъгла и помощ от съветските другари чрез Клреър и ОЗ Седфчова

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 71. 71 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  До коментар [#46] от "cinik":

  Гоцев не е Митю Гестапото!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 72. 72 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 496 Весело

  До коментар [#24] от "shisharko":

  Като гледам прогнозите в интернет - наистина ще ви изпере хубав дъжд на протестО!

 73. 73 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  Много, много сериозен шамар за мутрите в България.А в ЕНП трябва да се замислят защо с всеки следващ избор губят все повече и повече от мнозинството си.Пионки, като малтийката дори не се заслужава да се коментират.Този път ЕНП не успя да изтрие насраният задник на Борисов.

  Sic transit gloria mundi
 74. 74 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":гоцев безусловно и изначално беше ваш кръстник- комунист в най-чист вид!!!!Разбирам, че този ФАКТ е неудобен и дразнещ за вас- рублоидните комунисти, но това изобщо не го прави по-малко ФАКТ!!!!!
  —цитат от коментар 65 на selqnin


  Двете неща не се изключват. Гестапото си беше червен, но и той беше идеологът на мутрите (бивши спортистчета, УБО-вци и ДС-милиционерчета), които представляват кадровия гръбнак на сегашната управленска коалиция.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 75. 75 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Браво на ЕП. Браво на протестите.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  До коментар [#35] от "cinik":Да сега ще кажат, че било обективно и положително и имат много работа за вършене.
  —цитат от коментар 61 на nij50393132


  И ще отпуснат по още 40 лева.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 79. 79 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Заглавието затвърждава статута на сайта- тип дадзибао!!!Бастисва пропогандата тип "работническо дело"...Жалко, харесвах някогашният "Дневник"!!!
  —цитат от коментар 27 на selqnin


  Като истински маоист (селянин-революционер) дали знаеш какво е дадзибао? Ама реално, а не каквото си прочел из гуглето.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 80. 80 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 984 Весело

  ГЕРБ, МВРО и ДПС в един и същи строй.
  —цитат от коментар 10 на Николай Колев


  БСП, ДСБ и комунистите в един и същи строй.
  Събрахте се!
  Честито! Горчиво, горчиво, горчиво!

  Знанието е сила, информацията - власт
 81. 81 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 984 Весело

  ГЕРБ, МВРО и ДПС в един и същи строй.
  —цитат от коментар 10 на Николай Колев


  БСП, ДСБ и комунистите в един и същи строй.
  Събрахте се!
  Честито! Горчиво, горчиво, горчиво!

  Знанието е сила, информацията - власт
 82. 82 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  До коментар [#46] от "cinik":Митю Гестапото не е Любен Гоцев.
  —цитат от коментар 66 на Николай Колев


  :-) Е, значи не са съвсем осиротели. Има кой да ги напътства.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 83. 84 Профил на vadrigar
  vadrigar
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Европа прие вот на недоверие за Борисов! За съжаление Тиквата е толкова нагъл, че ще си го премести в другия крачол.

 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 86 Профил на Smart
  Smart
  Рейтинг: 0 Неутрално

  БСП, ДСБ и комунистите в един и същи строй.
  —цитат от коментар 81 на pag


  Грешиш, тавариш. Комунистите ГЕРБ сте отделно.

 86. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 88 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  ГЕРБ ще организират ли протест пред Европарламента?
  На практика ги нарекоха крадливи мафиоти.

 88. 89 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Това е знакова резолюция, въпреки че не е закон и няма задължителен характер за България би трябвало управляващите да се замислят и съобразят с нея. Бих казал, че вече е повял нов вятър от ЕС. Протестиращите бяха чути.

 89. 90 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#80:"pag"][/quote]

  Смятам, че няма смисъл да се крие повече. Коалцията анти-Пеевски ще бъде ДБ, БСП, Мая и Слави.

  Делянпеевистите ще се явят в коалиция ГЕРБ - ОП, под някое мелодично име, което да скрие оконачателно само-омаскарилите се партийни имена

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 90. 91 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  "Резолюцията е подкрепена от шестима българи. Това са петимата ни социалисти (Сергей Станишев, Петър Витанов, Цветелина Пенкова, Ивайло Христов и Елена Йончева), както и Радан Кънев от ЕНП."
  Браво.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 91. 92 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Европарламента е една напълно безсмислена структура.
  —цитат от коментар 7 на dream_er  Емигрирай в Москва и се радвай на « Дума «, ама май и ти не си чак толкова прост, за да емигрираш в руската кочина, а ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 92. 93 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1007 Весело

  Обаче боклука дето искаха да влезе, против президента беше яко отсвирен 😂

 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 97 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 777 Любопитно

  До коментар [#83] от "dj_tiesto":

  Абе ГЕРП да не олицетворяват нацията? Кога върнаха член 1?

 97. 98 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  Неприятна изненада за Шехерезада Арнаудова! Ами сега? Всички тролове на ГЕРБ увесиха носове... Довечера сигурно ще се напият от мъка.

 98. 99 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1721 Любопитно

  БКП борци за демокрация...
  —цитат от коментар 15 на anonim440

  Защо, ГЕРБ ли борците за демокрация?

 99. 100 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  ГЕРБ, МВРО и ДПС в един и същи строй.
  —цитат от коментар 10 на Николай Колев  Който се е хванал с ДПС - винаги е бил оноден и изхвърлен като прочетен вестник .
  Е, ако онодването се харесва на някои другари ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK