Как противникът на абортите Тръмп беше излекуван благодарение на тях

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Няма по-жалка картинка от лявата.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 3. 3 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 908 Неутрално

  аз се чудя тази година нобела за медицина как не отиде при Тръмп. Хем и е от най-неоправданата група според форумното тръмп общество "Хетеросексуален бял мъж, християнин."

  Слава Україні!
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Разберете го най-сетне, Тръмп не е привърженик или противник на нищо, той е опортюнист, който се интересува само и единствено от себе си.
  Ако това ще му донесе още няколко селски гласа, ще се обяви и за противник на дишането.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 7. 7 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Ха-ха-хааа!
  След NYT - сега и на Дойчо веллето се отмята.

  И са сетИх за ... "Кандидат за губернатор" на Марк Твен

  Преди няколко месеца бях предложен за независим кандидат за губернатор на големия щат Ню Йорк срещу г. Стюарт Л. Удфорд и г. Джон Т. Хофман. Чувствувах някак си, че имам голямо предимство над тези господа, а именно — добрата ми репутация. Лесно можеше да се види от вестниците, че ако някога им е било познато какво значи да се радват на добро име, това време бе отлетяло. Ясно беше, че през последните няколко години те бяха се запознали с какви ли не срамни престъпления. Но в самия момент, когато тържествувах поради моето предимство и тайничко му се радвах, едно неприятно чувство като някакъв кален подмолен поток подрони щастието ми. Това беше обстоятелството, че трябваше да чуя, че и аз съм станал предмет на приказки като тези хора. Това ме тревожеше все повече и повече. Най-после писах по този въпрос на своята баба. Отговорът й беше бърз и рязък. Тя заявяваше:

  През целия си живот ти не си направил нито едно-единствено нещо, от което да се срамуваш — нито едно. Погледни вестниците — погледни ги и нека ти стане ясно какъв вид хора са господата Удфорд и Хофман, и тогава виж дали ще си готов да се принизиш до тяхното равнище и да предприемеш предизборна обиколка наред с тях.

  Тъкмо това беше и моята мисъл! Тази нощ не спах нито миг. Но най-после не можех да отстъпя. Бях се обвързал напълно и трябваше да продължа борбата. Когато на закуска преглеждах равнодушно вестниците, попаднах на следния пасаж и искрено мога да кажа, че никога по-рано не се бях така слисвал:

  ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВО. Може би сега, след като г. Марк Твен се е изправил пред народа като кандидат за губернатор, той ще благоволи да обясни как е станало, та е бил изобличен от тридесет и четирима свидетели в даване на лъжливи показания във Вакавак, Кошиншина през 1883 година, като целта на това лъжесвидетелство е, за да ограби бедна вдовица туземка и нейното безпомощно семейство и да си присвои малката платанова градинка, единствената опора и подкрепа в техния изпълнен с лишения и отчаяние живот. Заради себе си, както и заради великия народ, чийто глас той иска да спечели, г. Твен е длъжен да разясни този въпрос. Да видим дали ще го направи!

  Мислех си, че ще се пръсна от смайване! Такова жестоко, безсърдечно обвинение. Никога не бях виждал Кошиншина! Никога не бях чувал за Вакавак! Не можех да различа платанова градина от кенгуру! Не знаех какво да правя. Бях стъписан и безпомощен. Оставих деня да отмине, без да направя абсолютно нищо. На следната сутрин същият вестник беше поместил следния текст — нищо повече:

  ЗНАМЕНАТЕЛНО. Трябва да се отбележи, че г. Твен многозначително мълчи по въпроса за лъжесвидетелството в Кошиншина.

  (Забележка: До края на предизборната кампания този вестник не ме наричаше иначе, освен „Позорния лъжесвидетел Твен“.)

  След това в. „Газет“ излезе със следния пасаж:

  ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ. Дали новият кандидат за губернатор ще благоволи да обясни на някои от своите съграждани (от които се иска да гласуват за него!) дребните обстоятелства около това, как неговите другари по палатка в Монтана губели от време на време някои дребни ценности, докато най-после, понеже тези неща неизменно са били намирани у г. Твен или в неговия „куфар“ (вестникът, в който е завивал багажа си), те се видели принудени да му направят приятелско предупреждение за негово собствено добро, като го намазали с катран, овъргаляли го в перушина и го развели за общо посмешище из града, а след това го посъветвали да остави едно постоянно празно пространство на мястото, което обикновено заемал в лагера. Ще направи ли той това?

  Би ли могло нещо да бъде по-умишлено злобно от това? Защото никога през живота си не съм бил в Монтана.

  (След това този вестник обикновено ме окачествяваше като „Твен, монтанския крадец“.)

  Започнах да взимам вестниците със страх — също както някой би повдигнал одеяло, под което подозира, че би могло да има гърмяща змия. Ето на какво се спря погледът ми един ден:

  ХВАНАТА ЛЪЖА. Според дадените под клетва показания на г. Майкъл О’Фланагън, от Файв Пойнтс, и г. Кит Върнс и г. Джон Алън, от Уолтър стрийт, установява се, че мръсното твърдение на г. Марк Твен, че оплакваният покойник, дядо на нашия благороден знаменосец Джон Т. Хофман, бил обесен за разбойничество, е мръсна и безпричинна лъжа, нямаща всъщност и сянка от основание. Обезсърчително е за добродетелните хора, за постигане на политически успех, да виждат да се прибягва към такива срамни средства като оскърбяване на мъртвите в техните гробове и опозоряване на честните им имена с клевета. Като си помислим каква горест ще причини тази гнусна лъжа на невинните роднини и приятели на покойния, ние сме едва ли не принудени да подбудим обиденото и оскърбено общество да пристъпи към съкратена съдебна процедура и законно отмъщение срещу клеветника. Но не! Нека го оставим да се терзае под ударите на съвестта си (макар че ако гневът надвие над обществото и в своята сляпа ярост то причини на клеветника някаква телесна повреда, съвсем очевидно е, че никакви съдебни заседатели не биха могли да осъдят и никой съд не би могъл да накаже извършителите на подобно действие).

  Въздействието на остроумното заключително изречение беше такова, че тази нощ аз трябваше да скоча от леглото си и да се измъкна от задната врата, когато „оскърбеното и обидено общество“ нахлу през предния вход и влизайки вътре, чупеше по пътя си мебели и прозорци в своя справедлив гняв, а когато си отиде, отмъкна със себе си вещите, които можеше да носи. И все пак с ръка върху библията аз мога да заявя, че никога не съм клеветил дядото на губернатора Хофман. Нещо повече: до този ден аз никога дори не бях чувал за него, нито пък бях споменавал името му.

  (Ще заявя мимоходом, че горецитираният вестник след това винаги ме споменаваше като „Твен, похитителя на мъртъвци“.)

  Следващата вестникарска статия, която привлече вниманието ми, беше долната:

  ЧУДЕСЕН КАНДИДАТ. Г. Марк Твен, който снощи трябваше да произнесе такава съкрушителна реч на масовото събрание на независимите, изобщо не се появи! В една телеграма от неговия лекар се заявяваше, че бил блъснат и съборен от подплашени коне, че кракът му бил счупен на две места, че бил на легло и страдал от адски болки и т.н., и т.н., и други такива врели-некипели. Независимите се постараха най-усърдно да преглътнат тази жалка лъжа, като дадоха вид, че не знаят истинската причина за отсъствието на жалкото същество, което са посочили за свой знаменосец. Снощи една личност е била забелязана да влиза в хотела на г. Твен, клатушкайки се като пияна свиня.

  Наложителен дълг на независимите е да докажат, че това оскотяло същество не е бил самият Марк Твен. Поставихме ги най-после натясно! Този случай не търпи отбягване от отговорността. Гласът на народа пита гръмко: „Кой е бил този човек?“

  Невероятно, просто невероятно беше в първия миг, че моето име действително беше свързано с това опозоряващо подозрение. Три дълги години бяха изминали, след като за последен път бях вкусил бира, вино и изобщо каквито и да било спиртни напитки.

  Какво въздействие оказваха върху ми времената, може да се съди от обстоятелството, че дори не трепнах, когато в следния брой на вестника видях, че ми беше даден прякорът „г. Делириум Тременс Твен“ — въпреки че знаех с какво досадно постоянство вестникът ще продължава да ме нарича така до самия край.

  По това време анонимните писма бяха започнали да стават важна част от моята всекидневна поща. Следният образец беше обичаен:

  Какво ще кажеш за старата жена, която ти изрита от жилището си, когато тя бе дошла да иска милостиня?

  Пол Прай

  И този:

  Има неща, които си направил и които никой не знае, освен мен. Не е зле да пуснеш няколко долара на изпращача на настоящето, защото иначе ще получиш съобщение чрез вестниците.

  Ханди Анди

  Писмата бяха горе-долу от този вид. Ако читателят желае, бих могъл да продължа да ги цитирам, докато се пресити.

  Наскоро след това главният републикански вестник ме „обвини“ във вземане на подкуп в голям мащаб, а официозът на Демократическата партия „разкри“ един тежък случай на извършен от мен шантаж.

  (По този начин придобих две нови имена: „Твен, Корумпирания негодник“ и „Отвратителния мошеник Твен“.)

  По това време така гръмко се искаше от мене да дам „отговор“ на всички отправени срещу мен обвинения, че водачите на партията ми и редакторите на нейните вестници заявиха, че за мене би било равнозначно на политически провал, ако продължавам да мълча. Като че ли за да се направи техния призив още по-настоятелен, в един от вестниците на следния ден се появи долното съобщение:

  ВИЖТЕ ЧОВЕКА! Независимият кандидат продължава да мълчи. Защото не смее да говори. За всяко отправено срещу него обвинение има изобилни доказателства, а тези обвинения се потвърждават многократно от собственото му красноречиво мълчание, докато най-после днес той е навеки осъден. Независими, погледнете вашия кандидат! Погледнете ПОЗОРНИЯ ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛ! КРАДЕЦА ОТ МОНТАНА! ПОХИТИТЕЛЯ НА МЪРТЪВЦИ! Хвърлете поглед на вашето въплъщение на ДЕЛИРИУМ ТРЕМЕНС! Вашия КОРУМПИРАН НЕГОДНИК! Вашия ОТВРАТИТЕЛЕН МОШЕНИК! Погледнете го — вгледайте се добре в него и тогава кажете дали можете да дадете вашите честни гласове за едно същество, което си е спечелило тази позорна редица наименования чрез своите гнусни престъпления и не дръзва да си отвори устата, за да отрече, което и да било от тях!

  Нямаше никакъв възможен начин да се измъкна от тази каша и така, дълбоко унизен, аз се задоволих да изготвям отговора си на куп неоснователни обвинения и зловредни и злобни лъжи. Не успях обаче да свърша тази задача, защото още на следната сутрин един вестник се появи с нов ужас, с нова клевета, като сериозно ме обвини, че съм изгорил една лудница с всичките болни в нея, понеже пречела на изгледа от къщата ми. Това ме хвърли в известна паника. След това дойде обвинението, че съм отровил вуйчо си, за да си присвоя имота му, като настоятелно се искаше да бъде разровен гробът. Това ме доведе до границите на лудостта. А на всичко отгоре бях обвинен, че когато съм бил управител на яслите за подхвърлени деца, аз съм назначавал там беззъби и некадърни роднини, които да приготовляват храната. Започнах да се колебая — да се колебая. И най-после, като необходима и подходяща кулминационна точка на безсрамното преследване, на което ме беше подложила политическата злост, девет едва пристъпващи деца, от всякакъв цвят и в различна степен на парцаливост, бяха подучени да се впуснат на трибуната на едно публично събрание, да се заловят за краката ми и да ме нарекат „татко“!

  Капитулирах. Свих знамената си и се предадох. Не бях в състояние да изпълня изискванията на предизборната кампания за губернатор на щата Ню Йорк и затова оттеглих кандидатурата си, като в своето огорчение се подписах така:

  Искрено ваш едно време почтен човек, но сега Марк Твен, П. Л., М. К., П. М., Д. Т., К. Н., О. М.

 8. 8 Профил на Вашият профил
  Вашият профил
  Рейтинг: 2891 Неутрално

  До коментар [#2] от "Мизийски":

  Забранява изследвания в които се ползва ембрионални тъкани, а се възползва то резултатите, и благодри на бога :) ( малко позьорска ми изглежда тази религиозност)

  Сещам се за едно интервю с пациент с присаден орган, който благодареше на бога... може би все пак, че е осуигурил невнимателен мотоциклетисъ в подходящ момент...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 9. 9 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 4685 Весело

  Едва ли ще схване причинно-следсвената връзка ... тръмпа това

  Българите са малък, но изключително прост народ. Шолц клекна. Путин - не само. Sapienti Sat
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Незнание или лицемерие?"

  И двете.

 12. 12 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4244 Весело

  До коментар [#5] от "Тиква загубена":

  Със сигурност е така! +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 13. 13 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  Дневник и Дойче Веле с редовната порция фейк - първо Тръмп никога не е бил сред отявлените противници на абортите както твърдят и после и самата компания производител казва, че не могат да се правят такива паралели понеже тя си използва лабораторни клетъчни култури.

 14. 14 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 938 Неутрално

  Ако човек бяга от часовете по физика, биология и химия в училище, ще живее живот пълен с вълшебства и "божии чудеса".

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 15. 15 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1770 Любопитно

  Чудя се кога ли от Дойче Веле ще пуснат статията за лицемерието на климатичните алармисти Ал Гор и Обама, които след като ни надуха главите за повишаващите се температури и застрашително вдигащото се морско ниво и ограниченията, които всеки един от нас трябвало да предприеме си купиха имения на първа линия дето харчат ток колкото 15 средни домакинства?

 16. 16 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Съвършен егоист!

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  ПАК познах и го предрекох това лечение преди повече от 6 месеца.
  Тогава много плюене падна. Къде са сеха персоналните ми хейтъри, "нобелисти" по биология и медицина ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 632 Весело

  Абсолютен фейкнюз от ДВ. Поне в края на статията признават, че използваните клетки са произведени в лаборатория, а не са добити от абортиран ембрион. Ама някак по-атрактивна за немския ПИК е версията с абортирания ембрион. Трябвало е да отидат една стъпка напред и да кажат, че бебето е било абортирано специално за лечението на Тръмп, а с остатъка от него е закусил на сутринта.

 19. 19 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#14] от "motochristo":

  Ако човек бяга от часовете по физика, биология и химия в училище, ще живее живот пълен с вълшебства и "божии чудеса".
  —цитат от коментар 14 на motochristo


  хаха, блажени са вярващите, че физиката е нещо по-различно от "вълшебство". Голяма част от теоретичната математика и физика се основават на НЕДОКАЗАНИ допускания. :-)

 20. 20 Профил на pet fire
  pet fire
  Рейтинг: 3118 Весело

  Тръмп е обременен

 21. 21 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#15] от "Jazzdevil":


  Чудя се кога ли от Дойче Веле ще пуснат статията за лицемерието на климатичните алармисти Ал Гор и Обама, които след като ни надуха главите за повишаващите се температури и застрашително вдигащото се морско ниво и ограниченията, които всеки един от нас трябвало да предприеме си купиха имения на първа линия дето харчат ток колкото 15 средни домакинства?
  —цитат от коментар 15 на Jazzdevil


  Ама недейте така, то морското равнище ще се повиши, ама само от едната страна на Земята. От към Океания. Там островите на горките туземци ще потънат. Вилите на другарите затоплисти са от другата страна. Там повишаване няма да има. :-)

 22. 22 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 303 Неутрално

  По думите на Тръмп живеят само тръмперастите.Светът се движи по други правила.

 23. 23 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2880 Весело

  Да търсят под вола теле не е достатъчно. Търсим под телето вол.

  подпис
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 938 Неутрално

  До коментар [#19] от "Stargate":

  Сигурно, ама се съмнявам да е баш така, щото пиша коментари във виртуален вестник през мобилна мрежа за пренос на данни от пробито село в средата на България, докато наблюдавам движението на спътници за гражданска употреба около планетата на екрана си, произведен по ЛСД технология от полуграмотни китайци по американска технология. Егати тая физика, как ги е постигнала тия вълшебства? Направо мистерия.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1590 Неутрално

  По-бързо да забраняват абортите в Америка за да дойдат всички тези компании в България. Материал за ембриони клетки тук много. На едно живо раждане се падат по три аборта. Напред народе възродени!

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 32 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#19] от "Stargate":

  Това може да каже човек, който просто не знае какво не знае. Теоретичната физика е това, което позволява на сателитите в орбита да изпращат толкова точен сигнал на миниатюрното устройство в джоба ти, че да знаеш във всеки един момент къде се намираш на земното кълбо. Като за да се случи това са обединени толкова много различни области, от теорията на Айнщайн (да, без нея нямаше да може да се определи положението) до материалознание, което позволява манипулирането на материята на ниво атом, за да имаш достатъчно мощен и малък процесор в телефона.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 32. 33 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2348 Неутрално

  До коментар [#24] от "Иван K":

  Пепел ти на устата! Да му даде господ дьльг живот, та да си постои на топло. Lock him up! Като милозлива либералка се застьпвам да му инсталират златния кенеф в килията.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 33. 34 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#22] от "lynyrds":


  По думите на Тръмп живеят само тръмперастите.Светът се движи по други правила.
  —цитат от коментар 22 на lynyrds


  мда, измисленият марксистки свят е движи по други правила да! Само дето повечето хора не живеят в него и не искат да имат нищо общо с него. :-)

 34. 35 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#32] от "fpyyh":
  До коментар [#25] от "motochristo":


  Съгласен съм, но както казах, цели клонове на физиката и математиката се основават на недоказани допускания. Това не значи, че не са полезни! Контекста беше, че имате нещо общо с "Бог" и не са само чиста точна наука. :-) Както и да е!

 35. 36 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5220 Весело

  Още малко остана до тези прословути избори. Ще видим тогава колко е подействало божието чудо!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 36. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 38 Профил на Лъв
  Лъв
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Фалшив олигофрен

 38. 39 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  До коментар [#24] от "Иван K":

  Бъркаш се, единствено тръмпистите погребваха Хилъри преди 4 години а сега Джо Байдън.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 39. 40 Профил на Vøxy
  Vøxy
  Рейтинг: 482 Неутрално

  1. Тръмп не е никакъв противник на абортите, голяма част от избирателите му републиканци са и той се съобразява с тях, нещо нечувано за либерастите
  2. Има аборт до 3-ия месец и аборт след това, повечето подкрепят аборт до 3-ия месец.
  За който не знае либерастите искат да могат да абортират дори в деня на раждане - в 9-ия месец, за тях щом не е роден плодът, то може да бъде убит по всяко време.

 40. 41 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Тръмп направи Буш младши да изглежда гений.

 41. 42 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Ако махнат боята от лицето на Тръмп ще стане страшно.
  Друг е въпросът, че с такова количество боя може да се боядиса цяла стая.

 42. 43 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Тръмп е най-глупавият човек който е живял някога в Белият дом!
  —цитат от коментар 5 на Тиква загубена


  Бла, бла. Тръмп е гений, за 4 години не попадна нито един път в заложените капани, на всички служби и фейк нюз, победи цялата мръсотия, която беше хвърлена срещу него, ще ви победи и Ноември.
  Само да напомня, никой никога не е казал лоша дума за Тръмп, преди да стане прзидент, още по-малко, че е глупав, даже напротив, даван е за пример.
  Само, че им развали кочината и помията се изля.

 43. 44 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Левите постоянно ме изненадват, дори и на-позитивната новина, са способни да я изопачат и превърнат в негативна, пукат се от яд, че не се гътна.
  Тръмп няма печеливш ход с тия леви утайки, каквото и да стане, плюят та се късат, те само това и могат.

 44. 45 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Чудя се кога ли от Дойче Веле ще пуснат статията за лицемерието на климатичните алармисти Ал Гор и Обама, които след като ни надуха главите за повишаващите се температури и застрашително вдигащото се морско ниво и ограниченията, които всеки един от нас трябвало да предприеме си купиха имения на първа линия дето харчат ток колкото 15 средни домакинства?
  —цитат от коментар 15 на Jazzdevil


  15 ли? На Обама фуутпринта е колкото на Хасково сигурно.

 45. 46 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 938 Весело

  До коментар [#35] от "Stargate":

  Не съм разбрал нюанса. Иначе съм почитател на идеята, че всичко зависи от нивото на анализ, и че науката не се справя добре да обясни бая неща.
  Исках само да подчертая, че за феновете на тръмп бая неща са вълшебни по строго субективни причини* :):)

  ---------------------------------------
  * Простите хора лесно се впечатляват.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 46. 47 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Дневник и Дойче Веле с редовната порция фейк - първо Тръмп никога не е бил сред отявлените противници на абортите както твърдят и после и самата компания производител казва, че не могат да се правят такива паралели понеже тя си използва лабораторни клетъчни култури.
  —цитат от коментар 13 на Jazzdevil


  Това не е важно, важно е заглавието.
  Онзи ден Вашингтон пост пусна статия, как в училището на децата на Еми Барет има болни от ковид. В края на статията пишат, че нейните деца са негативни и не са причината, но това беше посланието, внушението, че едва ли не тя е виновна.
  Даже и левите се възмутиха от намесването на децата и тази бесмислена статия.

 47. 48 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  Ееее, кой стъкми това идиотско заглавие?

  Пропагандата се прави по-изтънчено, иначе не хваща дикиш.
  А вече удариха през просото.

  И защо?

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 48. 49 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3828 Весело

  До коментар [#33] от "7777":

  Милозливостта ви е безгранична, но май ще стане като с Хилари, лозунгите остават за наивниците. За момент си помислих за по-изобретателно изтезание, да ви назначат за персонална надзирателка и компаньонка на въпросния в този затвор, но и аз съм милозлив човек...

 49. 50 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1343 Весело

  Ееее, кой стъкми това идиотско заглавие?Пропагандата се прави по-изтънчено, иначе не хваща дикиш.А вече удариха през просото.И защо?
  —цитат от коментар 48 на b_52_strato


  Ееее, глезиш се ...

  Напротив, за масовото мат'рял пропагандата се прави именно, целенасочено и нАучно обосновано баш по най-дърварски начин.

  Ти да не мислиш, че Баце от жипката, Шехерезадените опорки за тролта, нИдялко и ПИК ги блъскат такива само от простотия?
  Тц, нье и отнюд!
  Чиста нАука, брат'чеТ!
  И то не от вчера ... Да припомням ли Алековият Херой и неговото "Блъскай, ма'амуста'а!" ...? А ние не сме нито първите, нито светила в таа нАука ...

 50. 51 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  До коментар [#49] от "daskal1":
  Ти видя ли една друга новина днес? Води се пореден епизод на културната война.

  Gal Gadot has been tapped to play Cleopatra, and fan reaction is split, Sonaiya Kelley
  Sun, October 11, 2020, LAT
  ....I'm sure Gal Gadot is going to do a wonderful job as Cleopatra. However, for me personally, I would love a Cleopatra who's darker than a brown paper bag, because that seems a bit more historically accurate...
  Cleopatra was a descendant of Ptolemy I, a Macedonian Greek who established himself as king of Egypt after the death of his companion Alexander the Great. However, because her mother's identity is unknown, Cleopatra's ethnicity remains a mystery.
  Искат да си присвоят нашето Македонско девойче:(

  "The glory of God is intelligence"
 51. 52 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 610 Неутрално

  "Чисто политически това е проява на лицемерие, тъй като Тръмп и неговата администрация като отявлени противници на абортите направиха много за ограничаването на точно тези научни методи. "

  Лицемерие (или по-точно шикалкавене) е горното изказване. Тръмп не е направил абсолютно нищо за ограничаване работата с клетки HEK293T или каквито и да е подобни клетки (използвани в САЩ без ограничения вече над 40 години). Дори Буш не направи никакви ограничения за тях.

  Не разбирам кой печели от разпространяване на подобни лъжи.

 52. 53 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#2] от "Мизийски":Забранява изследвания в които се ползва ембрионални тъкани, а се възползва то резултатите, и благодри на бога :) ( малко позьорска ми изглежда тази религиозност)
  —цитат от коментар 8 на GMO VACCINES CHEMICALS  Едва ли някой сериозен човек си мисли, че Тръмп е религиозен, дори неговите религиозни поддръжници. Тяхното е брак по сметка.

 53. 54 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3828 Весело

  До коментар [#51] от "тулса":

  Оказва се, че римските императори са били много съвременни демократи :-)

 54. 55 Профил на uuj22646210
  uuj22646210
  Рейтинг: 0 Весело

  Ще има близнаци. Много са го помпали по време на престоя.

 55. 56 Профил на anlazar
  anlazar
  Рейтинг: 278 Неутрално

  До коментар [#52] от "Ехото на Гласът":

  Идиотите,които мразят Тръмп,а не са прочели статията-"За производството на медикамента REGN-CoV2 не се използва тъкан от човешки клетки, а от яйчниците на хамстер - тъй наречените CHO клетки"

 56. 57 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  До коментар [#54] от "daskal1":
  Леко съм учуден от демократите, които след като побързаха да натрупат политически капитал от лицемерното съжаление след заболяването на Тръмп( Байдън например спря временно своите антитръмп предизборни клипчета), отново го захапаха стръвно. Този път как посмял да се оправи ..неморално.Да не говорим пък за кандидатката на Върховния съд, която се опитват да изкарат някаква пълна ретроградка. Чета как я защити в НЮТ
  един влиятелен раби, от ортодоксалните и то с думи на съдийката Каган.

  "The glory of God is intelligence"
 57. 58 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Абсолютен фейкнюз от ДВ. Поне в края на статията признават, че използваните клетки са произведени в лаборатория, а не са добити от абортиран ембрион. Ама някак по-атрактивна за немския ПИК е версията с абортирания ембрион. Трябвало е да отидат една стъпка напред и да кажат, че бебето е било абортирано специално за лечението на Тръмп, а с остатъка от него е закусил на сутринта.
  —цитат от коментар 18 на Black Hawk


  Оригиналните клетки HEK293 са от "абортиран по избор" ембрион от Холандия през 1977. Не това е въпроса. Въпроса е, че никой, включително Тръмп, никога не е слагал ограничения за работа с тези клетки в САЩ. Разбирам ако Тръмп беше забранил работа с някакви клетки и после (в друга държава) беше направено лекарство с тяхна помощ и той го беше ползвал. Но случая изобщо не е такъв.

 58. 59 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 1776 Весело

  До коментар [#54] от "daskal1": отново го захапаха стръвно. Този път как посмял да се оправи ..неморално.
  —цитат от коментар 57 на тулса


  Леко съм учуден как си ги уйдурдисваш само и само да изкараш Тръмп жертва, а демократите лоши лицемери.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 59. 60 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  И този жалък клоун си мислш, че прави Америка велика!

 60. 61 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 1776 Весело

  До коментар [#49] от "daskal1":

  Всъщност докато за Хилъри (и Обама, Коуми, Бренън...) наистина бяха лозунги, за Тръмп са поне 1-2 потенциални обвинения, за които се знае, че в момента са спрени заради "имунитета" му. Отделно щатските прокурори какво са накопали... Разбира се, пътят от обвинението до затвора е дълъг, но в сравнение с Хилъри Тръмп вече е взел добър аванс.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 61. 62 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  До коментар [#57] от "тулса":

  Аз май спрях да се учудвам, уж образовани хора с претенции за интелигентност над средната, да пишат стръвно за затвор на президент на САЩ, макар да няма исторически прецедент и помилванията от следващият президент да са норма. Дали им липсва въображение, или логика не зная, за да не могат за момент да помислят, както би представлявал в затвора един президент на САЩ като цел на криминалитета и службит от световен мащаб с информацията която притежава? Мексиканските " служители" (наемни убийци) на наркокартелите влизат умишлено в затвора да убият "набелязания", на всеки що-годе разсъдлив човек е ясно колко опасно би било едно ефективно изпълнение на подобни закани, но пак бият тъпана в людоедски захлас около казана с мисионера...

 62. 63 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Омразата срещу Тръмп от радикално-ляво-марксистко-либералните кръгове вече направо плаши!
  Ако Тръмп беше чу*кал стажантка в Белия дом щеше да бъде обезглавен ритуално; а ако жена му беше толкова корумпирана, колкото Хилъри щяха да ги изгорят двамата на клада, като Пелоси щеше да сложи последната съчка; ако семейство Тръмп бяха правили нещата, които Байдън-син и Байдън-баща са правили в Украйна щеше да бъде забранена Републиканската партия! Комунизма се опитва да съсипе Америка и след това целия свят ще падне като домино в плен на идеология, която е в пълно противоречие с естествените човешки стремежи и потребности!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 63. 64 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  До коментар [#62] от "daskal1":
  Четох един по-сериозен анализ в иначе доста либералната медия Foreign Affairs. В него се разглежда съдбата на Америка без Тръмп в по-реалистична светлина:
  ....The era of liberal U.S. hegemony is an artifact of the Cold War’s immediate afterglow. Trump’s transactional approach to foreign policy, by contrast, has been the norm for most of U.S. history. As a result, Trump’s imprint could endure long after Trump himself is gone.
  Trump’s approach already appeals to many Americans today. That appeal will grow even stronger in the years ahead as two global trends—rapid population aging and the rise of automation—accelerate, remaking international power dynamics in ways that favor the United States...


  https://www.foreignaffairs.com/articles/united-states/2020-10-06/illiberal-american-century-rogue-superpower

  "The glory of God is intelligence"
 64. 65 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  До коментар [#64] от "тулса":

  Да, истина е че ерата на Американската хегемония отмина, за добро или лошо, но това е прогреса. Подобна статия имаше и във "Форейн Полиси" на https://foreignpolicy.com/2020/07/04/after-hegemony/ .
  Още по-интересно е, че макар за това да се пише и да се обсъжда от доста отдавна, например чудесната статия на проф. Чалмърз Джонсън (The End of American Hegemony and the Future of US-Japan Relation. Chalmers Johnson, Harvard International Review, Harvard International Review Vol. 11, No. 3, Tenth Anniversary Issue—AMERICAN FOREIGN POLICY: TOWARD THE 1990's (1989), pp. 126-131 (6 pages), сега чета как КОВИД-19 бил причината за загубата на водещата роля на САЩ, и разбира се лошата политика.
  В чисто прагматичен план ми направи впечатление една обзорна статия от The Diplomat от 2018. https://thediplomat.com/2018/12/what-comes-after-us-hegemony/

 65. 66 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 938 Неутрално

  До коментар [#64] от "тулса":
  До коментар [#65] от "daskal1":

  Евала за статиите!
  В университета ни попадна един американски учебник по международни отношения и външна политика и това беше първото изречение: "Американската външна политика по условие е шизофренна, защото се опитва да угоди на всякакви лобита, групи за натиск и интереси."
  Тръмп просто не може да измисли или поддръжа стратегия, защото:
  1. е търгаш,
  2. няма нужната подкрепа у дома, за да води политка.
  Единственото, което го интересува, е да си подобрява непосредственото положение. На този фон неговата политика е разбираема за по-голяма група хора, отколкото тази на Буш-младши, т.е. на Чейни и Ръмсфелд. Това е план на 1 страница за постигане на малки победи (или поне така ги изкарва той) колкото да бъде преизбран.
  Като изключим факта, че половината развит свят го мрази в червата си, половината от нещата, дето свърши са по-скоро позитивни.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 66. 67 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 938 Неутрално

  До коментар [#62] от "daskal1":

  Е много ясно, че няма да лежи, ама това не значи, че, ако имаха процедура, по-която да го разследват, нямаше да му разкатаят фамилията. Мюлър това и каза - консултирахме се надълго и нашироко със всички светила и правното мнение е, че няма как да бъде обект на наказателно преследване. Иначе, каза, материал сме събрали бол.

  https://www.youtube.com/watch?v=cBxq9SThY4M

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 67. 68 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 1776 Весело

  До коментар [#62] от "daskal1":

  Даскале, не се сещам да си излагал подобни доводи при многократните закани в затвора да се отправят Обама, Коуми, Бренън, Хилъри, а може би и Бил Клинтън? Даже Тръмп предлагаше и по-радикално решение, подмятайки риторично какво правели с предателите в миналото. Бъди рахат, ако Тръмп е в затвора, няма да е с криминалния контингент и вероятно ще го пазят усърдно.

  Помилванията от следващия президент за предшественика му не са норма, а един единствен пример и това се прие много негативно от американците които наказаха РП след злополучното помилване на Никсън от Форд. Ти се имаш за много начетен, образован, интелигентен, но как така не си разбрал, че Тръмп присъства в поне едно обвинение - това срещу Майкъл Коен - като "необвинен съзаклятник Индивид 1". Отделно имаме доклада на Мюлър, в който подробно са документирани няколко случая на възпрепятстване на правосъдието. И понеже си ерудиран човек, сигурно си чел или чувал за вътрешната разпоредба на ДоДж, според която на действащ президент не може да бъде внесено обвинение. Но никъде няма "норма", според която бивш президент е над закона, само заради хипотетичното "ама той много знае, какво ще стане ако...". Уж си консервативен човек, демек реда и законността би трябвало да са и твои ценности, но в случая си готов да оправдаеш доживотен имунитет и да поставиш Индивид 1 над закона. Иначе си много силен по ехидните подмятания за партийни секретари и т.н.
  Както вече ти казах, дори да бъде обвинен, до затвора има дълъг път на обжалвания, болести и пр. "отмазки" (да ме разбере и тулса), така че малка е вероятността да се окаже там, не скърби и не прави помен предварително.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 68. 69 Профил на 92fsinox
  92fsinox
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Либерастичната утайка продължава с фалшивата си пропаганда. Не може да спрете Тръмп, жалкари! Хората се събудиха и отхвърлят лявото иго, Америка показа на хората по света че има шанс да се изберат нормални политици които да работят за страната си и народа си. ДемоНкратичната гнилоч дълго време няма да види власт, а комуноидните отпадъци знаем че я обичат и жадуват неистово. Сега Тръмп слага и петия консервативен джъстис в суприйм корта и сте приключили, дяволска либерастична сган!

 69. 70 Профил на jonson
  jonson
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "При тестването на действието на тези антитела обаче са използвани клетъчни култури от тъкан на човешки ембрион."
  Е, и, какво от това? Най-разпространената клетъчна култура за тестване на лекарства е HeLa - ракова клетка от 31 годишна афроаметиканка, починала през 1951 г. Характерна е с едно важно свойство - безсмъртие, може да се дели неограничен брой пъти и го прави с голяма скорост. За 70 годиини цели заводи са произвеждат огромни количества от нея и я рапращат по лабораториите по цял свят. Това е стандартен метод за тестване на лекарства и по този начин е доказано терапевтичното действие на повечето от съвременните медикаменти. Хайде да не бъдем по-светци от папата! Ако махнем от аптеките всички лекарства, които са тествани с човешки тъканни култури, там ще останат само аспирин и витамини. Нямам нищо против да се критикува Тръмп, аз също не съм му почитател, но моля ви, не сатанизирайте науката заради политически пристрастия.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK