Системата срещу COVID-19 на "Нокиа" автоматично сканира за температура и маска

Системата проверява за маски и температура в реално време в завода на "Нокиа" в Далъс, Тексас.

© Reuters

Системата проверява за маски и температура в реално време в завода на "Нокиа" в Далъс, Тексас.Нокиа" създаде автоматизирана система, която използва термокамера и видеоанализ в реално време, за да определи дали човек има симптоми на COVID-19 и дали носи маска, част от усилията за защита на служителите на компанията при завръщането им на работа.


Финландската компания използва системата в завода си в Ченай, Индия, от два месеца и е проверила над 200 000 души в това съоръжение, разказва "Ройтерс".


Фабриката, която беше затворена за известно време, за да се съобрази с индийските разпоредби след избухването на пандемията, има повече от 1000 служители.
Системата открива дали човек има висока температура или не носи маска за лице и подава сигнал до операционния център, каза пред "Ройтерс" Амит Шах, шеф на отдела за продуктови анализи и "Интернет на нещата" на "Нокиа".


Системата проверява за маски и температура в реално време в завода на "Нокиа" в Ченай, Индия.

© Reuters

Системата проверява за маски и температура в реално време в завода на "Нокиа" в Ченай, Индия.


"Системата Nokia Automated Analytics е уникална, защото е точна, бърза, безопасна и преди всичко осигурява автоматизиран триаж на отделни хора и на групи хора, както при повишена температура, така и за нарушаване на протокола за носене на маски. NAA поддържа автоматизирани операции, локални операции, така и отдалечени операции", обяснява Шри Балачандран. портфолио мениджър на "Нокиа".


Системата може да представя детайла извадка за всички проверки от всички контролни пунктове

© Reuters

Системата може да представя детайла извадка за всички проверки от всички контролни пунктове


Системата има и настройки за поверителност, при които лицата на хората могат да бъдат размазани, за да се съобразят с местните разпоредби, а сензорите могат да бъдат разположени на различни места и наблюдавани от централен пункт, без да е необходимо да имате човек на всеки контролен пункт.


"Фабриките на "Нокиа" и центровете за научноизследователска и развойна дейност вече внедряват системата", каза Шах, добавяйки, че има разговори на "доста напреднали етапи" за използване на системата в Северна Америка, Латинска Америка и Азия и в различни сектори, включително училища и държавни сгради.


Системата срещу COVID-19 на "Нокиа" автоматично сканира за температура и маска

© Reuters


"Нокиа" заяви, че клиентите могат да разширят продукта, за да добавят други функции, включително наблюдение на поведението, поддръжка на машини и заплахи за сигурността.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK