На живо

Коронавирусът по света: Пълна блокада в Северна Дания заради щам, мутирал при норки

Норки в Северна Ютландия

© Associated Press

Норки в Северна ЮтландияДневник" следи разпространението и ефектите на коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук, положението в България следете тук.
Пълна блокада в Северна Дания заради щам, мутирал при норки

Северна Ютландия, една от петте административни области на Дания и разположена в северната част на страната, минава под пълна карантина и никой няма да може да я напуска. Няма да могат да се преминават и границите на общините в областта.


Това съобщи общественото радио на страната, като цитира премиера Мете Фредериксен. "Това е пълно затваряне на Северна Ютландия", каза тя.


Мярката се предприема заради открития нов щам на коронавируса в 207 ферми за норки. Всички животни, отглеждани в страната, ще бъдат убити според взето вчера решение. Щамът вече се е предал на хора в Северна Ютландия и властите се опасяват, че той може да затрудни работата по ваксини за коронавирус, тъй като вече са регистрирани случаи, при които антитела не неутрализират вируса. СЗО определи решението да бъдат умъртвени норките (Дания е водеща в производството на кожи от норки) като смело.


От 7 ноември затварят всички заведения в Северна Ютландия, остава само възможността за поръчка, която да се консумира извън заведението. Част от учениците минават в дистанционна форма.

Естонският премиер: Не празнувайте Коледа

Премиерът на Естония Юри Ратас посъветва гражданите да отменят празненствата за Коледа заради разпространението на коронавируса, съобщи ТАСС. "Всякакви коледни и други вечеринки трябва да бъдат отменени, и пример може да даде общественият сектор", каза Ратас на пресконференция след заседание на кабинета.


Премиерът добави, че правителството още не е съгласувало какви допълнителни ограничения да въведе, но може да го направи още идната седмица. Според Ратас ситуацията в Естония с разпространението на коронавируса е критична. "Заболеваемостта расте в Естония и в балтийските страни като цяло", каза премиерът и добави: "Ситуацията за няколко седмици може да прерасне в криза, ако не успеем да спрем разпространението (на инфекцията). Своя принос трябва да даде както частният сектор, така и всеки отделен човек".


По-рано правителството на Естония прие решение да отпусне 880 хил. евро до края на годината за изследване на разпространението на коронавируса.

Лукашенко: Не се връщайте в Беларус

Александър Лукашенко, когото ЕС не смята за легитимен президент на Беларус след днешния ден, нареди да граничарните служби да не допускат връщащи се беларуски граждани от чужбина, за да не се допуска по-нататъшно разпространение на коронавируса.


"Не ни носете вируса. Няма значение с какъв паспорт пътуване," каза Лукашенко по държавната телевизия.


Заради особения граничен режим между Беларус и Русия за тази съседна държава се прави изключение. В Беларус, където Лукашенко положи усилия да омаловажи коронавируса от началото на пандемията, вече има над 100 хил. заразени и все още (както и през пролетта) не са въведени ограничения.

Франция обяви над 58 хил. нови заразени

Във Франция новозаразените за 24 часа са 58 046 души. Такова число не бе познато в Европа, а по-скоро в САЩ и Индия и дори в Бразилия, тежко ударена от пандемията, бе рядкост. Вчера Париж обяви 40.5 хил. нови случая. В страната бе обявена нова блокада заради неконтролируемия ръст и властите се опасяват, че няма да има възможност за справяне с втората вълна поне до средата на декември.


За 24 часа починалите са 363-ма в старческите домове и болниците и общият брой смъртни случаи при пациенти с коронавирус достига 39 037.


В други европейски страни също се отчетоха рекордни стойности преди малко. Това стана и в Италия, където има 34 505 новозаразени за 24 часа и 445 смъртни случая - рекорд от 2 май. Смъртните случаи достигат 40 192, шестата страна в света с над 40 хил. жертви.


В Испания има над 21 900 нови случая и 368 починали.


Лион

© Associated Press

Лион


Беларус регистрира близо 1000 случая от дни

През изтеклото денонощие в Беларус са регистрирани 982 нови случая с коронавирус, а предния ден ръстът е 984, съобщи днес беларуското министерство на здравеопазването, предаде ТАСС. По данни на ведомството общият брой установени носители на вируса в страната 103 295 (1.08 на сто от населението на страната). От началото на епидемията в Беларус са починали 998 души след усложнения заради COVID-19, вкл. трима вчера.


Въпреки съобщенията за втора вълна от инфекцията в бившата съветска република местните власти не предвиждат и сега въвеждането на карантина. В страната имаше масови прояви, вкл. спортни; състоя се и кампания за президентските избори, а в началото на юли президентът Александър Лукашенко обяви, че Беларус е победила заразата чрез проявените "политическо здравомислие и народна мъдрост".


Беларуската информационна агенция БелТА съобщи днес, че Лукашенко е разпоредил да не бъдат приемани обратно на работа лекарите, заминали на работа в Полша. "Трябва да е ясно: заминал си, няма да се върнеш назад, там ще си работиш и изкарваш големите пари, заради които си заминал", цитира БелТА беларуския президент.

Естонските власти ще отпуснат 880 000 евро до края на годината за изследване на разпространението на коронавируса, заяви днес премиерът Юри Ратас, цитиран от ТАСС. "За да контролираме разпространението на коронавируса ни трябват постоянни данни на изследователите за епидемичната обстановка. И като държава можем бързо и гъвкаво да реагираме и да избягваме претоварването на нашето население и предприятия. Наблюдението дава ценен принос в планирането от правителството на по-нататъшни действия", каза Ратас.


Изследването ще се провежда сред пълнолетното население на база случаен подбор. Това ще позволи да се установи броят на безсимптомните носители на инфекцията. Отпуснатите средства ще бъдат похарчени за четири вълни на мониторинг през ноември и декември, при завършване на всяка от които изследователската група ще представя на правителството общ преглед на резултатите. Въз основа на представените резултати кабинетът ще взема решение за ефективността, а също така за възможно затягане или отмяна на ограничителните мерки.


Участието в изследването е доброволно. В Естония ще продължи също така мониторингът на отпадните води за установяване на скрито разпространение на вируса.


Общият брой на заразените с Ковид-19 в Естония достигна 5464 души, а на починалите от болестта - 73 души. Във връзка с пандемията в страната беше въведено извънредно положение от 13 март до 17 май, припомня ТАСС. /БТА

Над 14 хил. заразени лекари в Чехия

От началото на коронавирусната пандемия са се заразили 14 181 здравни работници в Чехия, съобщи днес националното управление за медицинска информация и статистика, предаде ТАСС, цитирана от БТА.


Вирусът е бил открит у 2468 лекари и 6670 медицински сестри. Само преди месец броят на заболелия от COVID-19 медицински персонал е бил около пет пъти по-малък. Най-тежко е положението в Прага, където са били заразени около 600 лекари и над хиляда сестри.


Понастоящем в републиката работят към 50 хиляди лекари и около 80 хиляди медицински сестри. През изминалото денонощие в Чехия са констатирани 15 729 новозаразени, което е нов черен рекорд за страната. Починалите досега са 4133-ма.

При нужда от съдействие на българи в Гърция

Външното министерство публикува информация за новата карантина, влизаща в сила в Гърция от 7 ноември 2020 г. в 6 сутринта:


- за излизане от този момент до 30 ноември ще е нужно да се изпраща СМС на кратък номер 13033;


- гражданите ще мога да излизат само от 5 до 21 ч. по няколко причини, сред които здравословни, снабдяване със стоки от първа необходимост, посещение на банка, оказване на помощ на нуждаещи се, посещение на дете при разведени родители и погребение. Спортуването и разходките на домашен любимец в този часови диапазон също са разрешени, ако се извършват самостоятелно или от двама души, при спазване на разстояние от 1.5 метра;


- в интервала между 21:00 ч. и 05:00 ч. е възможно излизане чрез предупреждение с СМС, ако то е свързано с работа, за което се изисква и удостоверение тип А (https://forma.gov.gr). Напускането на домовете в този часови интервал е разрешено също по здравословни причини и за разходка на домашен любимец.


При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: 30 210 67 48 107; 30 210 67 48 105; 30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. 30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: 30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: [email protected]; [email protected], [email protected];[email protected]

Продължава системата за частична безработица във Великобритания

Британският министър на финансите Риши Сунак обяви днес продължаване на системата за частична безработица до края на март, за да бъдат запазени работните места в условията на пандемия, предадоха "Франс прес" и "Ройтерс". Схемата трябваше да приключи през октомври, но бе продължена с един месец.


Сунак призна, че здравната обстановка във Великобритания принуждава правителството да въведе нови ограничителни мерки, които влизат в сила днес в Англия, след вече дйстващите ограничения в цялата страна. Правителството ще продължи още 5 месеца да поема 80 процента или до 2500 британски лири месечно заплатите на компаниите, принудени да спрят дейността си заради ограничителните мерки. Министърът посочи, че правителството ще преразгледа политиката за частична безработица през януари.

Полша е на ръба на карантина

Полша отчете днес рекордните 27 143-ма нови заразени с коронавирус - равнище, близко до прага, след който правителството каза, че може да наложи национална карантина, предаде "Ройтерс".


Вчера кабинетът обяви нови ограничения с цел овладяване на епидемията и предупреди, че ще въведе пълна карантина, ако броят на заразените продължи да расте. Властите определиха праг от 29 до 30 хиляди нови случая средно на ден в течение на седмица, каза пред полското обществено Радио 1 правителственият говорител Пьотър Мюлер.


През последното денонощие в Полша са регистрирани 367 смъртни случая, свързани с коронавируса.
Здравното министерство съобщи, че в момента 19 114 пациенти с COVID-19 са настанени в болница, като 1615 са включени към апарати за изкуствено дишане. Болниците разполагат общо с 28 010 свободни легла и 2144 респиратори.


От неделя повечето магазини в търговските центрове, театрите, музеите, галериите и кината в Полша ще бъдат затворени. От понеделник към дистанционна форма на обучение ще преминат вече всички ученици. Хотелите ще обслужват само бизнес клиенти.


Варшава

© Associated Press

Варшава

Ситуацията в Швеция

Швеция, станала известна с отказа от блокади, регистрира днес 4034 новозаразени. С нови 5 смъртни случая броят достига 6002-ма души - тази стойност, разделена на броя на населението, остава много висока сравнена с другите скандинавски държави.


За разлика от карантината, въведена в редица европейски държави, Швеция има различна стратегия, базирана на препоръки, без изолация и без почти никакви наказателни мерки. След първа вълна на коронавируса, която доведе в Швеция до 5000 починали, страната постигна през лятото и в началото на есента добри резултати в борбата с инфекцията, но после броят на новозаразените започна да се увеличава.


Премиерът Стефан Льовен се е самоизолирал у дома заедно със съпругата си, след като е имал контакт със заразен с коронавируса, предаде "Франс прес". Това съобщи самият той, като каза, че самоизолацията е единственото нещо, което един отговорен човек може да направи в такава ситуация. Льовен заяви, че се чувства добре, както и съпругата му. Той обаче призна, че като цяло в страната ситуацията бързо се влошава и става сериозна.


В съседна Дания премиерката Мете Фредериксен и две трети от правителството също са в самоизолация, след като министър се оказа заразен. Първият тест на Фредериксен е отрицателен и сега се чака резултатът от втория.

Украйна за трети пореден ден съобщава за рекорден брой нови заразени с коронавирус за денонощие - 9850 души, при 9524 вчера и 8899 във вторник, предадоха "Ройтерс" и ТАСС, като се позоваха на здравния министър Максим Степанов.


Сред новите случаи има 369 деца и 514 медицински работници, уточни министърът във "Фейсбук".


С това заразените стават 430 467. Починалите вследствие на вируса от началото на епидемията са общо 7924.

20 хил. новозаразени в Германия

Броят на новите случаи на коронавирус в Германия през изминалото денонощие е 19 990, показват данни на института по инфекциозни заболявания "Роберт Кох", предаде "Ройтерс".


От 2 ноември в Германия действа карантинен режим. Затворени са ресторанти, барове и други заведения, които могат да предлагат храни и напитки само чрез доставка.


Не работят театри, кина, концертни зали, а също фитнес клубове, басейни, козметични и масажни студа. За разлика от карантината през пролетта обаче остават отворени детските градини и училищата, както и фризьорските салони и магазините. На обществено място могат да се срещат членове на най-много две домакинства. В хотел може да се нощува само когато това е наложително, но не и с туристическа цел.

Армията се включи да помага на болниците в Швейцария

Швейцарското правителство позволи разполагането на 2500 военни, които да помагат на изпитващата затруднения здравна система да се справи с втората вълна на пандемията от коронавирус, предаде "Ройтерс".


Армията за втори път тази година се включва в подкрепа на болниците.


"При втората вълна на пандемията от Ковид-19 броят на случаите рязко се увеличава, а с това - със забавяне от една-две седмици - и броят на хоспитализациите и пациентите в интензивните отделения. От вторник, 27 октомври 2020 г., няколко кантона са подали искания за военна подкрепа", заяви правителството след заседание.


То също така одобри предоставянето на 350 милиона швейцарски франка като грантове и заеми за професионални и полупрофесионални спортни клубове, засегнати от пандемията. Общият брой на заразяванията в Швейцария и малкото съседно княжество Лихтенщайн вече е 192 376.

Канцеларията на алжирския президент потвърди, че мистериозното заболяване, което наложи президентът Абделмаджид Тебун да бъде приет в болница в Германия миналия месец, е Ковид-19, предаде "Асошиейтед прес".


Президентската канцелария заяви в сряда, че здравословното състояние на 74-годишния Тебун "постепенно се подобрява" и той "продължава да преминава лечение в специализирана германска болница след заразяване с Ковид-19".


Това е първият път, когато алжирски служители изрично споменават Ковид-19 като причина за хоспитализацията на президента на 28 октомври. Преди те заявяваха, че държавният глава се намира "под грижите на специализирано учреждение", без да уточняват характера на заболяването.


Преди хоспитализацията на президента няколко високопоставени служители от обкръжението му развиха симптоми на Ковид-19, а Тебун бе поставен според изявление на правителството "под доброволна предпазна изолация"

Рекорден брой заразени за ден в САЩ

Нов рекорден брой на новозаразените с коронавирус за едно денонощие е регистриран в САЩ в сряда, съобщи "Ройтерс", като се позовава на собствената си статистика за разпространението на инфекцията.


Според данните на агенцията в деня след изборите в САЩ са отчетени поне 102 591 нови случая.


Рекордни стойности на броя на заразените са регистрирани в сряда в щатите Колорадо, Айдахо, Индиана, Мейн, Мичиган, Минесота, Роуд айлънд, Вашингтон и Уисконсин.


Във вторник за първи път от три месеца броят на хоспитализираните пациенти е надскочил 50 хиляди.


Коронавирусът по света: Пълна блокада в Северна Дания заради щам, мутирал при норки

© Associated Press

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен си навлече упреци в печата и социалните медии за явно нарушаване на въведените от правителството карантинни правила, позволяващи на гражданите да излязат, да спортуват на не повече километър от домовете си, предаде "Ройтерс".


Френският ежедневник "Ла Воа дьо нор" и няколко други медии съобщиха, че Дарманен е излязъл да потича с бодигардовете си в неделя по протежението на канала Рубе на много повече от километър от дома си в Туркоан, в Северна Франция. Глобата за нарушаване на правилата е 135 евро.


"Двойни стандарти?", написа изданието "Ла Воа дьо нор".


"Забраните са за бедните и простосмъртните, а първенците сред нас са изключени от тях", написа потребител в "Туитър".


"Законът не важи за маркизите", написа друг потребител.


Говорителят на правителството Габриел Атал заяви, че ако Дарманен е "приспособил" правилото, това е било от съображения за сигурност. "Вътрешният министър, както всички министри, разбира се, зачита правилата. Но службите за сигурност често искат тези правила да бъдат "приспособявани", каза той.


Говорителят на вътрешното министерство отказа коментар, но се позова на източник на службата за сигурност на ведомството, цитиран от "Ла Воа дьо нор", който заяви, че джогингът в центъра на града крие рискове за сигурността на министъра и безлюдният район около канала е бил по-сигурен.

Нови ограничения в Ломбардия от утре

Най-новите ограничения в Италия заради коронавируса включват частична карантина в нейната най-богата и най-многолюдна област Ломбардия, където се намира финансовият център Милано, заяви министър-председателят Джузепе Конте, цитиран от "Ройтерс".


По-рано правителството обяви нов пакет от мерки, който ще влезе в сила от петък и предвижда затягане на ограниченията и разделяне на Италия на три зони - червена, оранжева и жълта, според сериозността на епидемията.


Разделянето на зони зависи от редица фактори, включително местно ниво на заразяване и запълване на болниците, а ограниченията ще бъдат съобразени със ситуацията.


В най-тежко засегнатите червени зони хората ще могат да напускат домовете си само за работа, по здравословни причини или в извънредни случаи, а баровете, ресторантите и повечето магазини ще бъдат затворени.


За разлика от националната карантина през пролетта сега всички заводи ще останат отворени. Конте каза на пресконференция, че червените зони ще обхващат големите северни области Ломбардия и Пиемонт, южната област Калабрия и малката алпийска област Вале д'Аоста.

Англия започна 4-седмична карантина

От полунощ тази нощ в част от Великобритания магазините от несъществена важност, пъбовете, ресторантите затварят врати до 2 декември.


Училищата, колежите и университетите ще останат отворени, но хората са насърчени да работят дистанционно, ако това е възможно.


На жителите на Англия се разрешава да напускат домовете си само ако имат основателна причина за това, в това число ходене на работа, пазаруване на храна или посещение при лекар. Разрешават се и физическите упражнения навън, хората ще могат да се срещат с приятели или с членове на семейството навън.


Шотландия, Северна Ирландия и Уелс няма да се подчиняват на същите правила, защото всяка една от тях си има свои собствени ограничения.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4296 Весело

  Гръмко заглавие:
  "Великобритания започна 4-седмична карантина"...

  И след това:
  "Шотландия, Северна Ирландия и Уелс няма да се подчиняват на същите правила, защото всяка една от тях си има свои собствени ограничения."

  Еваларката Дневник😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 2. 2 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Оня от бункера чете ли? Или си лекува махмурлука...

 3. 3 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Гръмко заглавие:"Великобритания започна 4-седмична карантина"...И след това:"Шотландия, Северна Ирландия и Уелс няма да се подчиняват на същите правила, защото всяка една от тях си има свои собствени ограничения."Еваларката Дневник😂
  —цитат от коментар 1 на padrino


  Е, да. Все пак това е Дневник :)
  Борко Брекзита сега още повече му се стяга кафявата точка, предвид евентуалната победа на Байдън в САЩ. :) тик-так, тик-так

 4. 4 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 485 Весело

  Четири седмици строги мерки и теглилки се вземат в Англия от днес. Открили са ново министерство на строгите мерки и теглилки и са сложили японец за министър, името му е Нагодиго Наоко.

  73! Go Go
 5. 5 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Положението в целия свят към момента:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  Обърнете внимание на графата CLOSED CASES. Това са регистрирани приключени случаи, т.е. хора регистрирани с вируса, които са или оздравели, или починали. Колко са нерегистрираните заразени, болни, умрели, оздравели не знаем. Тук не е взет под внимание общия брой на заразените, но неприключили случаи, защото не знаем как ще приключат.

  35.967.358 приключени случая
  34.735.563 оздравели (97%)
  1.231.795 починали (3%)

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Оня от бункера чете ли? Или си лекува махмурлука...
  —цитат от коментар 2 на Хи-хи


  Не, той с бодър тон отново заяви, че всичко си е тамън и няма да правим нищо. Совен това по-подготвени от нас няма.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 8. 8 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 433 Неутрално

  [quote#7:"FvH"][/quote]

  Ами видя се, че за две седмици мерки, нещата в България станаха доста по-зле.

 9. 9 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Мангъров проми мозъците на швейцарци и ингилизи . Заради него целият свят пламна. Прожектират изказванията му със субтитри по видео стените на Пикадили, Ню Йорк , Токио ....

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  До коментар [#8] от "kazushi":

  По лошото е ,че новите показатели са ни по лоши от тези на САЩ ,които са водещи по брой заразени и загинали .

 12. 12 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#6] от "varna_moreto81":

  БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАКИВА КАТО ВАС ЕДНА ШАЙКА ПСИХОПАТИ НАЛАГА ЕДИН АБСУРДЕН САНИТАРЕН ФАШИЗЪМ ,НЕЩО НЕВИЖДАНО ДОСЕГЕ.НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ,КАКХОРАТА СЕ ОСТАВЯТ ДД БЪДАТ МАМЕНИ И МАНИПУЛИРАНИ ТАКА ЛЕСНО.КАК МОЖЕ ДА ДОПУСНИТЕ ,ЧЕ ВСИЧКО ТОВА Е ЗАРАДИ ЗДРАВЕТОИ ВИ(КАКВА САМОВЛЮБЕНОСТ ,КАКВА ПАТЕТИЧНА НАИВНОСТ)СЪБУДЕТЕ СЕ ,ОПОМНЕТЕ СЕ ИНАЧЕ ВСИЧКО ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ И СВОБОДАТА ВЕЧЕ Я ЗДАДОХТЕ, И СИГУРНОСТТА , И ТОВА ,КОЕТО СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ ПРИТЕЖАВАТЕ.

 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  "Неизвестността е най-мъчителната от всички мъчения."

 14. 14 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#9] от "pavur":

  ОТГОВОРНИ И КОМПЕТЕНТНИ УЧЕНИ ИМА И В ТЕЗИ СТРАНИ ,НО УВИ НАВСЯКЪДЕ ГИ СПОЛЕТЯВА СЪДБАТА НА ДОЦ.МАНГЪРОВ,ДА БЪДАТ ХУЛЕНИ И ГАВРЕНИ ОТ ПОЛУГРАМОТНАТА
  НАПЛАШЕНА ТЪЛПА.ЗАТОВА СИ МИСЛЯ ,ЧЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ(МЕ)ТОВА КОЕТО СА НАМИСЛИЛИ НАШИТЕ ГОСПОДАРИ ДА СА СБЪДНЕ ,КОЛКОТО И ДА Е АБСУРДНО И НЕПРИЕМЛИВО .

 15. 15 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Неочаквано и нелогично тиквата подава оставка в почивните дни 🐷 🎃

 16. 16 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 506 Неутрално

  само ние още не сме в карантина, щото ще поддъжраме икономиката. е...я и икономиката

 17. 17 Профил на sowhat
  sowhat
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Магически изчезнаха троловете, което цял ден да ви обясняват как примерно 80% от реанимациите във Франция да са заети от някво грипче на 5 ноември (при затворено почти всичко) е напълно нормално.

  Сега са ги впрегнали за изборите, ама както е тръгнало след това най-вероятно безработица ги чака.

 18. 18 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 569 Гневно

  Тия изроди от СЗО които спомогнаха за разпространяването на заразата с лъжливата си позиция от началото на годината заслужават съдбата на норките..

  Марс е изконна Американска територия!
 19. 19 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Правилно, да избием норките, а после може би кучетата и котките. Стига така да повелят учЕните- шаманите и молите на Новото време. Вирус,акбар, да пренесем в негова чест в жертва норките!
  Добре дошли отново в Средните векове!
  Апропо, последното голямо избиване на животни е станало през средата на 14 век- по повелята на папа Климент не знам кой си са избити всички котки на континента, защото са "дяволски животни" и разпространители на заразата. Малко след това е дошла и чумата..

 20. 20 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Така е, като в Ютландия слушаха Мангъра и не изтрепаха норките превантивно още през март , ама не- икономиката ше спасяваме , палта ше прайм . Ся ше ги обличат в ковчезите.

 21. 21 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 501 Неутрално

  До коментар [#1] от "padrino":

  Нещо като извънредното положение в Испания - всеки си определя сам за себе си.

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Щама от норки по опасен ли е от този от умрели прилепи дошъл от пазара, в Китай?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK