Според Каракачанов Северна Македония възприема ЕС като СССР

Според Каракачанов Северна Македония възприема ЕС като СССР

© Георги КожухаровБългария остава на позицията за подкрепа на "членството на (Северна) Македония в ЕС", но трябва да реши въпроси като неизпълнението на Договора за добросъседство през 2017 г. и това нито има връзка с Русия, нито зависи от натиска на Германия.


Това заяви в интервю за Българското национално радио вицепремиерът Красимир Качакачанов ден преди да бъде потвърдена на европейско ниво позицията, че България блокира началото на първата междуправителствена конференция, с която трябва да започнат европейските преговори на Скопие.


От страната няма "ни вест, ни кост" след срещите с България миналата седмица и се очертава все повече "една ясна българска позиция, която на този етап не може да си позволи да съгласува насрочването на първата междуправителствена конференция", обясни Каракачанов.
"Подобни глупости чувам последните един-два месеца, глупости на търкалета", каза вицепремиерът и министър на отбраната в отговор на коментарите, че България помага на руските интереси на Балканите с действията си.


"Чия руска позиция обслужваме? На тези в Скопие, които 70 години имат идеология, разработена в Москва - за отделна македонска нация, която няма нищо общо с българите, и една практика и политика на Скопие през последните 30 години за отричане на българския характер на историята на географската област Македония, присвояване на български национални герои. (...) Всъщност буквално до ден днешен." 


Красимир Каракачанов,

вицепремиер и министър на отбраната


"Така че всъщност Скопие провежда тази руско-коминтерновска политика, която беше част от държавната политика на Титова Югославия", продължи отговорът му. "Кого да бутаме към Москва? Кмета на Скопие ли, който тази събота организира тур по историческите места на Югославия и другаря Йосип Броз Тито, или неговия заместник, който преди месец и половина поиска децата да изучават сръбски? Точно обратното прави България."


"Спестихме гражданска война"


Според Каракачанов не може образователна система, определящата българите като тюркско племе, фашисти и убийци, да е резултатът от това, което прави София за Скопие - "един наш съсед, който сме подкрепяли 30 години" - и три години и три месеца след Договора за добросъседство да няма никакво изпълнение, нито промени в учебниците по история. Членството в НАТО "се случи благодарение на България", освен това "България бе факторът, който спести гражданската война, каквато Сърбия организира в Босна и Херцеговина, в Хърватия, в Косово", продължава вицепремиерът.


Вицепремиерът вероятно има предвид, споменавайки НАТО, факта, че Договорът за добросъседство отвори пътя за Преспанския договор с Гърция. Той не даде подробности и за споменаването на гражданска война и не е известно дали имаше предвид конфликта между македонци и албанци от 2001 г.


"Не може да искаш подкрепа на България за ЕС, а на 11 октомври да празнуваш Деня на народното въстание против българския окупатор." "Това е комунистическа идеологическа акция, а не бунт на народа срещу българската държава", продължи Каракачанов.


"Не можеш да създаваш фалшива идентичност на базата на кражба на чужда история... Държавни служители, част от правителството на Северна Македония, са едни от най-агресивните и най-грозните плювачи срещу България", каза Каракачанов, без да навлезе в подробности и да посочи конкретни имена.


"Ако позволим това да продължи, в ЕС ще вкараме такъв огромен проблем, който ще касае не само нашата история, но и темата с националната ни сигурност, а ще създава и проблеми на самия Европейски съюз", обясни Каракачанов. Помолен да коментира факта, че Скопие разчита на натиск от Берлин за позицията си, той каза:


"Управляващите в Скопие си представят ЕС като СССР, в който имаше социалистически държави, които ако се сдърпат помежду си, тичат в Москва и там е арбитърът, който преценява. ЕС обаче е от страни с едноправни и равноотговорни страни, когато има страна със забележки към друга, останалите се съобразяват".


Красимир Каракачанов,

вицепремиер и министър на отбраната

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Ами то приликите стават все повече!

 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  Няма как да не се съглася с позицията на Каракачанов и правителството в този случай. Само че не ми се вижда достатъчно далновидна. Македония ще продължи да нарушава всякакви договори. Не тя обаче трябва да е същинската цел, а ЕС. Европейските страни трябва да разберат, признаят и започнат да защитават българската позиция за историята. Гърците успяха да си присвоят историята за българския характер на Егейска Македония, включително с искането за името. Поне истината за историческия български характер на Вардарска Македония трябва да бъде наложен като приет от Европа исторически разказ.

 3. 3 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1800 Весело

  "Според Каракачанов Северна Македония възприема ЕС като СССР"

  Ха, че ЕС-то по нищо не се различава, освен, че "вярва" и на изповеди и раздава индулгенции 😁😁😁

 4. 4 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1101 Весело

  Правилна позиция.
  Турболибералите могат да се пукат от яд, ако желаят.

  Знанието е сила, информацията - власт
 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5907 Гневно

  Не трябваше да ги признаваме, а да ги оставим да се сджафкат със сърбите и чак после да се намесим !
  Ама Желю се беше разбързал като ......преди всички !...

  [email protected]
 6. 6 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  Добри аргументи на министър Каракачанов.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5907 Любопитно

  Ми то така излиза, наистина СССР затвори в края на 1991-ва, а ЕС отвори в началото на 1992-ра ...???

  [email protected]
 8. 8 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Това за началото на 90-те и как България спестила гражданска война в Македония е пълна глупост, доста се е олял тук. Всъщност опасността беше десетина години по-късно, когато албанците, по примера с Косово, се опитаха да подпалят война и в Македония. И почти успяха.

 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5907 Весело

  Академията в Скопие: Македонският език съществува от няколкостотин години....
  ----------------
  Аз съм по-стар от македонската държава и помня преди това - до 1991 - ва година , никой не говореше на македонски език!..:)

  [email protected]
 10. 10 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 958 Неутрално

  По-скоро вардарските пунгаши виждат в ЕС своите белградски господари, когато по времето на Титова Югославия ходеха да клепат България в Белград. СевМак има сериозен психиатричен проблем след като отнесе шамари и от албанците, и от гърците. И решиха, че България е мека Мара и няма да минат през пангара. Чиста проба комплексарщина в коктейл с животинска злоба към съседите, расистка и неокомунистическа идеология на прости и глупави шовинисти, които сами си провалиха поне още няколко години чакане за преговори. От инат и тъпотия започнаха атака срещу България когато просто трябваше да кротуват - явно гръцката секира на нищо не ги е научила.

 11. 11 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Трагична работа е Каракачанов, изключително семпло момче.
  Нелепи са изказванията му за комунизъм и коминтерна, при положение, че израстакът между раменете му, години наред е тъпкан с комунистическа фразеология и история на БКП.
  Историята на Македония е бъкана от противоречия и трагични факти, населена е с фигури със съмнителна репутация и истински родолюбци и революционери. Но само с повърхностен прочит, както правеха в АОНСУ и школите на МВР, не можеш да се бориш с призраците от миналото.
  Насила нищо няма да стане, само ще настроим македонците срещу нас, които и без това не хранят някакви положителни чувства. България да не се държи като света вода ненапита на Балканския полуостров.
  А тезата на Каращакачанов , видно от масовия читател и форумен герой, явно е добре заклещена в главите на сапиенса. Заклещена с клишета и евтин шовинизъм.
  Довчера и ние не можехме да си обършем задниците сами, сега станахме фактор в ЕС...
  ВМРО има нещо общо с европейски ценности, колкото СССР е била демократична федерация..

 12. 12 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5907 Весело

  До коментар [#2] от "spiegel":

  Гърция спря амбициите им преди 7 години, като ги отказа от Александър Велики и античната Македония. Накара ги да приемат името Северна Македония, но Северна Македония означава и Пиринска Македония. Ами те ако влязат в ЕС, ще има една кабинка на преводачите, на която ще пише „македонски език“, поставя въпрос Георги Марков.

  [email protected]
 13. 13 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5907 Любопитно

  На въпроса „Тогава като нищо могат да поискат България да признае македонско малцинство“, историкът отговаря утвърдително: „Да, и ще го направят, но ще искат и ОМО „Илинден“. Не, това е прекалено! Като историк предупреждавам днешните политици да не подражават на Георги Димитров, чийто мавзолей разрушихме. Историята ще ги осъди“.

  [email protected]
 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Не коментирам Каракачанов, но принципната ни политика за налагане на вето срещу антибългарската политика, поведение и говорене на комшиите е напълно резонна ! Нещо повече. Няма ли такова, от Скопие все повече ще се насърчават да крадат от историята ни и да си я присвояват ! Стига толкова !

 15. 15 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5907 Любопитно

  И много улици там се казват Христо Ботев , защото е македонец !
  -----
  Георги Марков разказва един случай. „Ще ви посоча нещо друго, свързано с град Калофер. Четата на Калифер войвода идва от Македония. И султанът дава разрешение на хайдутите да основат на това място покрай река Тунджа свое селище, ако престанат да нападат керваните. Та в Скопие по тоя повод някои учени са ми казвали: „Абе, Ботев и той е македонец?

  [email protected]
 16. 16 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  До коментар [#12] от "karabastun":

  Това как Северна Македония значело пиринска Македония (а само Македония явно не?) така и не успя някой да ми обясни на каква логика лежи?

 17. 17 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  " "Кого да бутаме към Москва? Кмета на Скопие ли, който тази събота организира тур по историческите места на Югославия и другаря Йосип Броз Тито, или неговия заместник, който преди месец и половина поиска децата да изучават сръбски? "

  И ние от такива типове очакваме добросъседство.......

 18. 18 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5907 Любопитно

  Виновни сме си ние - толкова години се отнасяхме снизходително към подобни твърдения, съгласен е академикът. „Такова волско търпение, все си мислехме, че ще проумеят истината, а те не спираха. Имахме надежда, затова и ги признахме първи като държава. Но ние нация не можем да признаем, защото нацията се създава, тя не се признава. Рекохме си - няма го вече Тито, македонизмът ще отслаби позицията на Македония. Но не - антибългарската пропаганда продължава и спиране няма“, казва още Марков.

  [email protected]
 19. 19 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Много правилна позиция!
  Нека коминтернаджиите , да започнат да квичат СЕГА!

 20. 20 Профил на staro-nov dnevnik-ar
  staro-nov dnevnik-ar
  Рейтинг: 8 Неутрално

  С измишлотините на агент Шкембе войвода няма какво да се спори. Ако не са македонският и ромският "въпрос" този няма од къде да изкара за хляб. Лошото е че България измисли спор който няма как да спечали и създадохме стена срещу най - близкият ни народ. Не ми се мисли как ни се смеят в Атина,Белград и Москва чийто агент е Шкембето колкото и да се пеняви.

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  " Според Каракачанов не може образователна система, определящата българите като тюркско племе, фашисти и убийци, да е резултатът от това, което прави София за Скопие - "един наш съсед, който сме подкрепяли 30 години""

  За съжаление това е напълно вярно ! От Скопие редовно сипят огън и жупел срещу " бугарите - татари", които са и " фашисти" и са виновни за всички злини в историята на тази новопоявила се държавица след разпада на Югославия !

 22. 22 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Академията в Скопие: Македонски език съществува от няколкостотин години

  30 години търпим на тези глупостите и плюенето по България и българското! Вече сме в ЕС, няма с какво да ни изнудват западните ни приятели /ейде няма да го слагам в кавички/, та беше крайно време да скръцнем със зъби на македонските граждани /македонци няма, има българи и и албанци там/.

 23. 23 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Не бива да се учудвате, но първият, който полага темелите на съвременната СевМак е....Хитлер! Веднага след като Бг е принудена да обяви война на Германия на 6 септември 1944 г. Хитлер нарежда от Загреб в Скопие с Луфтвафе да бъде докаран Ванче Михайлов, който е в конфликт с царската фамилия и е на заточение в Свободната хърватска държава на Анте Павелич - негов личен приятел в общата им борба срещу Кралство Югославия. Идеята на Хитлер за марионетна македонска държвата трае само 2 месеца - Михайлов се отказва да я поеме, а българските войски са навлезли отново във Вардарско....

 24. 24 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1659 Любопитно

  " Желязото се кове докато е горещо......." ! Според мен е дошло времето да се обяснят някои неща , правещи позицията на България , вкл. и за отговорността на всички.....ЕС е местообитание замислено за всички ни и следователно мерките ще се наложи да са еднакви между страните ! Например , как решиха помежду си отношенията си Германия и Франция ...не познавам нито един недоволен германец или французин ,а при нас това да се случи , няма как да стане само с отворена граница......

 25. 25 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4642 Любопитно

  "Според Каракачанов не може образователна система, определящата българите като тюркско племе, фашисти и убийци, да е резултатът от това, което прави София за Скопие - "един наш съсед, който сме подкрепяли 30 години" - и три години и три месеца след Договора за добросъседство да няма никакво изпълнение, нито промени в учебниците по история."

  Поне това можеше да направят макетата. Но не го сториха. Така, че правилно блокираме техните преговори за членство в ЕС.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 26. 26 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5237 Неутрално

  Македонците няма как да знаят какво е Съветски съюз, защото никога не са били в добри отношения с руснаците тогава, те ходеха свободно на запад без визи и ограничения. Затова и търсят подкрепа от Меркел и Германия.

 27. 27 Профил на staro-nov dnevnik-ar
  staro-nov dnevnik-ar
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не трябваше да ги признаваме, а да ги оставим да се сджафкат със сърбите и чак после да се намесим !
  —цитат от коментар 5 на karabastun  Че трябва ли сега в Скопйе да падат на колене пред нас заради признанието? Тва е един честен и правилен жест, а САЩ и още 200 държави едва ли са чакали разрешение от България да признаят Македония. А за намесата - явно сме забравили че след всяка намеса в Македония ядеме шутове и броим капитулации и национални катастрофи - 1913, 1918, 1944.

 28. 28 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Не е ли правилно да поканим арбитър в спора ни със скопчани? Например Гърция или Италия, като държави с достатъчно исторически документи за периода.

 29. 29 Профил на pon01565019
  pon01565019
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Това е част от отговора на кмета на Скопие на изказването на Екатерина Захариева по БТВ: „Да се разбереме, Скопје го имаат ослободено партизанските единици на Народно-ослободителната војска на Македонија, придружувани или во дел од трансформираната бугарско-окупациска војска. Она што се случува во 1941 година е окупација на Македонија од страна на царската бугарска војска, која потоа во 1944, поради сплет на околности, се трансформирала во Отечествен фронт. Тоа се работи кои де факто се случиле и ние не треба околу тоа да мижиме, меѓутоа да се зборува дека окупаторите кои се трансформирале во Отечествен фронт биле дел од ослободување на Македонија, на Скопје, е непринципиелна позиција. Тие биле тука затекнати како окупациска војска и ја следеле глобалната политика што се случувала во Бугарија во тој период“
  Вижда се колко дълбока пропаст лежи между нас и хората в Северна Македония. Близката история е някаква каша в главите им. Не знаят за Стражин, Страцин, за хилядите загинали млади момчета... Историята години наред беше скрита и за тях, но и за нас. Сега ние четем, те -не.
  Как ще се промени това? Опита ли някой през тези 30 години да започне спокоен диалог, да се обменят книги, филми? Естествено, в историята има неприятни и за нас моменти, но да я прочетем заедно. С викове и истерия не става.

 30. 30 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Това за началото на 90-те и как България спестила гражданска война в Македония е пълна глупост, доста се е олял тук. Всъщност опасността беше десетина години по-късно, когато албанците, по примера с Косово, се опитаха да подпалят война и в Македония. И почти успяха.
  —цитат от коментар 8 на Alex Ivanov


  Въобще не глупост, ами е самата истина!!!Това се случва благодарение на покойния вече бивш премиер Димитър Попов!!!Той във прав текст им заявява на сърбите, че ако навлезе сръбска войска на територията на Македония - България няма как да остане безучастна, и ще стане екшън!!!Сърбите може и да са диви, ама не чак толкова глупави!!!И много бързо се отказаха да отварят и фронт на изток!!!
  Та от тая гледна точка - им спестихме на тия безродници една гражданска война вътре в границите на разпадаща се Югославия!!!

 31. 31 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 626 Весело

  Щом има "Косово", значи може да има и Македония, било то и северна, щом може да има Черна Гора не би било проблем да има и България.

 32. 32 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5237 Неутрално

  До коментар [#28] от "le_bigmac":

  Италия има промакедонска позиция, защото заедно с Македония ще се водят преговори с Албания, а италианците много държат на албанците, по време на ВСВ по настояване на Италия Македония е разделена на две зони, източна с българска администрация и западна, която е дадена на албанците, сега там преобладава албанско население.

 33. 33 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 678 Неутрално

  ОК, ама нашите дипломати трябва по-активно да обосновават Българската позиция - вижда се че сърбите активно пуска по западните медии тяхната! и в дневбик ги дадоха!
  А макетата Като искат да са в ЕС - ДА НЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВМРО-ДПМН!! Когато тези сръбско-руски пoдлoги загубят влияние лесно ще се договорим.

 34. 34 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#25] от "Иво":

  Напълно съм съгласен с теб!

 35. 35 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  Македонците нали се чупиха цяла година от историческата комисия, като смятаха че няма значение.

 36. 36 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Не съм фен на Билла бой, но в случая е напълно прав.
  Само бай Муй да не заеме обичайната си наведена поза в последния момент и да ги пуснем до начало на преговорите

  Мома, връщай 12 и 12А!
 37. 37 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5237 Неутрално

  До коментар [#33] от "bgpatriot":

  Борисов е подложен на натиск, Меркел подкрепя Македония, а той ѝ благодари за съдействието, но не може да пренебрегне общественото мнение в България, затова изчаква и се чуди с какво да отклони вниманието от македонския въпрос. Защото Меркел е в управителния съвет на немската фондация, която създаде ГЕРБ и той им се отчитал за всичко, поне така твърди той.

 38. 38 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Напълно е прав господин Торбичка. Скопците мислеха, че Брюксел е нещо като Белград - ходят, клепат и така. Е, наиграха се.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 39. 39 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5888 Неутрално

  До коментар [#30] от "vincenzo76":

  Освен това, подарихме на Скопие достатъчно танкове и оръжие, така че шумадийците да не посмеят да палят пожари, както запалиха в останалата част на мъртвата федерация.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 40. 40 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Да му дадат един апартамент 500 квадрата в Охрид и ще миряса!

 41. 41 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 742 Весело

  Парадоксално, но реториката на Каракачанов е най-разбираема от югославяните. Вярно, че е грубиянска, но няма илюзии. Всякакви усукани дипломатични формулировки карат комунистите кай Вардарот да си въобразяват невъобразими неща.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 42. 42 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 966 Неутрално

  До коментар [#37] от "Тsonkooo":

  Дори нашите политици са наясно, че това е чувствителен проблем за обществото ни и им е ясно, че при непостигане на удовлетворително споразумение за нас, подписалия го става политически труп.

 43. 43 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#5] от "karabastun":

  Не бяхме готови за война тогава.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 44. 44 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#27] от "staro-nov dnevnik-ar":

  Ти подсърбине не ядеш шутове и не броиш нищо, ти подлайваш след Московията и чакаш някоя рубла или динар.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 45. 45 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1697 Неутрално

  този е ужасно плиткоумен или мисли читателите на това което е избълвал за такива.

  с какво помагали ма москва? Ами точно с това което правят със слагане на препятствия и то изсмукани от пръстите пред започването на преговори заприсъединяването на Македония

  кое е по важно за москва?

  Македонците да признаят Гоце за българин или да има неразбории на Балканите

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 46. 46 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Историята си я има и е писана черно на бяло!
  Много кръв е ляла България за Македония.
  В интерес на истината всяка българска културна проява се очаква в Македония с голям интерес, но е факт, че младите македонци здраво им се набива в главата анти-българската позиция.
  На повечето форуми на които са участвали говореха все на английски, че не ни разбират...е ...още на третият час се отказваха от тази глупост.
  България трябва да извади всички факти, включително ужасните за нас, за насилственото македонизиране, за избитите хиляди българи ...от всичкото зло на комунизма, това е най-голямото. Платената с толкова кръв Македония беше откъсната от наш с голямата подкрепа и на българското ДС.
  Най-свирепи и вечни са братските войни. Макетана никога няма да ни простят това предателство.
  В Турция примерно никой не мрази българите, с изключение на българските турци, които ни мразят свирепо.

 47. 47 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5907 Любопитно

  До коментар [#43] от "Пипера е много лют":

  От кого - от сърбите ли ?
  1993-94-та, кога ги гонеха отвсякъде.....

  [email protected]
 48. 48 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 308 Неутрално
 49. 49 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#47] от "karabastun":

  Принципно. Помниш какво беше.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 50. 50 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Не е ли правилно да поканим арбитър в спора ни със скопчани? Например Гърция или Италия, като държави с достатъчно исторически документи за периода.
  —цитат от коментар 28 на le_bigmac


  Ти като се караш с жена си викаш ли съседа Гошо, който иска да на@бе жена ти и да ти открадне колата за арбитър?

 51. 51 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#30] от "vincenzo76":Освен това, подарихме на Скопие достатъчно танкове и оръжие, така че шумадийците да не посмеят да палят пожари, както запалиха в останалата част на мъртвата федерация.
  —цитат от коментар 39 на Незнайко в Слънчевия град


  Подарихме им на гнидите скопски, ама те и това не оцениха!!!Танковете не били вървяли!!!Еми сипете им нафта бе, дегенерати безмозъчни!!!То пък се оказа после, че немат и подготвени танкови екипажи!!!И накрая ревнаха, че танковете ставали само за скраб!!!А това си бяха обслужени и боеготови танкове!!!Със съответния боекомплект от една картечница на купола ДШК и снарядите по щат!!!Ама на кривата скопска ракета - и космоса и пречи!!!Дееб@ и неблагодарниците долнопробни, дееб@:))))))))))

 52. 52 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5907 Любопитно

  До коментар [#49] от "Пипера е много лют":

  Принципно през Македония доставяхме к'во ли не за Сърбия, и по Дунава и откъде ли не...
  Спокойно можеше да се вкарат официално хора в Македония, да речем , като ''наблюдатели'' .....

  [email protected]
 53. 53 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#5] от "karabastun":Не бяхме готови за война тогава.
  —цитат от коментар 43 на Пипера е много лют


  Айде бе:)))
  Само със ракетите от поделението в Телиш, можеше да направиме големи поразии!!!
  Не сме били чак толкова зле тогава!!!Още нищо не беше нарязано!!!

 54. 54 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Торбалан така го възприема. Но понеже в България и торбарите са много, това им харесва.

 55. 55 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5907 Любопитно

  До коментар [#53] от "vincenzo76":

  Само да бяхме спазили ембаргото и да бяхме пратили ''наблюдатели'' в Скопие - Югославия щеше да свърши още през 1994-та !

  [email protected]
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на staro-nov dnevnik-ar
  staro-nov dnevnik-ar
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Според Каракачанов не може образователна система, определящата българите като тюркско племе, фашисти и убийци..."

  Шкембето изопачава фактите по най -долен начин. 1) Не само в македонските а в всички съседни страни за пра - българите учат че са тюркски народ, но защо не наложихме вето на Хърватия къде също учат че предците са ни тюрки, че сме били фашисти и окупатори пи време на ВСВ, а също като Македония имат Ден на антифашисткото въстание. 2) Тва че царство България е фашистка държава която окупира съседни страни е определено от Великите сили на мирната конференция в Париж, а не от македонците 3) Факт е че войската и полицията на царство България са безчинствали и мародерствали в окупираните гръцки и югославски територии. Да го видам Шкембе войвода да поиска оъ гръците да свалят паметни плочи къде пише "български фашистки окупатори".

 58. 58 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#53] от "vincenzo76":Само да бяхме спазили ембаргото и да бяхме пратили ''наблюдатели'' в Скопие - Югославия щеше да свърши още през 1994-та !
  —цитат от коментар 55 на karabastun


  Така е, обаче Любен Беров неофициално нареди да не се спазва никакво ембарго!!!Щото все пак ни били съседи и православни!!!А истината е,че от неспазване на ембаргото в България влезе много твърда валута!!!

 59. 59 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  До коментар [#51] от "vincenzo76":

  Малко се пренавиваш.
  Тези танкове работа не свършиха но друго найстина свърши работа.
  Като потомък на македонски българи дошли в България за да останат такива.
  И донякъде добре запознат с тогавашната ситуация.
  Ще кажа че Шиптърите се бяха понесли и нямаше кой да ги спре.
  Освен един малко странен слух че има преоблечени български войници с македонски униформи който ги чакът.
  Единственната нация от който ги е страх албанците това са българите.
  Поради исторически причини дето не са много лицеприятни за нас като нация просто им държи влага в родовата памет.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 60. 60 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Македония ни е по-скъпа към съвременните аналози на бай Ганю и техните амбиции да минат 4% бариера като слуги на ДС-КГБ

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 61. 61 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  До коментар [#12] от "karabastun":

  Гърците се защитиха от нелепите историческите домогвания, но същевременно прокараха тънко една лъжа във вреда на България - за историческия гръцки етнически характер на Егейска Македония. Не го ли разбираш?

 62. 62 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "Според Каракачанов не може образователна система, определящата българите като тюркско племе, фашисти и убийци..."Шкембето изопачава фактите по най -долен начин. 1) Не само в македонските а в всички съседни страни за пра - българите учат че са тюркски народ, но защо не наложихме вето на Хърватия къде също учат че предците са ни тюрки, че сме били фашисти и окупатори пи време на ВСВ, а също като Македония имат Ден на антифашисткото въстание. 2) Тва че царство България е фашистка държава която окупира съседни страни е определено от Великите сили на мирната конференция в Париж, а не от македонците 3) Факт е че войската и полицията на царство България са безчинствали и мародерствали в окупираните гръцки и югославски територии. Да го видам Шкембе войвода да поиска оъ гръците да свалят паметни плочи къде пише "български фашистки окупатори".
  —цитат от коментар 57 на staro-nov dnevnik-ar


  Глав@накооо социалистически..............!!!Единият ми дядо е бил в Гърция като запасняк,когато си връщаме обратно Беломорска Тракия!!!Бил е началник на една група млади артелчици!!!И ми е разказвал, каква брутална мизерия е било в Гърция!!!И как маляците са изпращали малките си деца, да висят на оградата на артелната!!!И понеже сме били големи зверове, та затова дедо ми наредил да се раздаде на всяко дете по половин пита хляб, едно парче сирене и по едно парче халва!!!И от този ден натам - децата почнали да идват и висят на оградата всеки ден!!!Дядката казваше, че ако не сме били ние там - много от маляците са щяли да пукнат от глад!!!

 63. 63 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  Не е хубаво това, което става, но докато не си оправим отношенията не трябва да им оказваме подкрепа за ЕС.

 64. 64 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2283 Неутрално

  Всъщност, Тито измъкна Югославия (част от която беше незаконно заграбената западната част на България, която сега се нарича северна македония) из под носа на Сталин. Никога не са имали нещо обще с СССР и не са пяли с останалите соц.държави, нито в хора на СИВ, нито във Варшавския договор. Напротив - сърбите ходеха където си поискат и имаха чужди (западни) инвестиции.
  Но за останалото Шкембе Войвода е прав - тези видиотени реваншисти трябва да се държат по-далече от общността, която и без тях има достатъчно проблеми за решаване.

 65. 65 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#59] от "dedoliben":

  ""Освен един малко странен слух че има преоблечени български войници с македонски униформи който ги чакът.
  Единственната нация от който ги е страх албанците това са българите.
  Поради исторически причини дето не са много лицеприятни за нас като нация просто им държи влага в родовата памет.""

  Говорил със албанци по тези въпроси!!!И знам много добре,защо ги е страх от нас!!!И да - родовата памет при тях е много силна!!!Нищо не се забравя и се помни поколения назад във времето какво се е случвало!!!
  А относно слухът за българските войници - да, вярно е!!!Говорело се е,че на страната на македонците се бият най-малко 200 български командоси преоблечени в македонски униформи:)))!!!!!!!Е.....,обясних им на същите тия албанци, че няма такова нещо!!!
  И още нещо интересно!!!Старейшините на родовете в Албания обяснявали на младите, че ще дойде време в което Македония ще бъде разделена на две части, между българи и албанци!!!

 66. 66 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#59] от "dedoliben":

  2001-та в Македония имаше наши специалци - главно от СОБТ. Познавам такива хора. Вярно не много, но като подкрепа и инструктори за Армията на РМ достатъчно. Албанците са знаели, че може да станат и повече, ако е на зор. А има видео в Ютуб как български танк Т-55 челастри селата над Тетово, където се бяха окопали шиптарите. Дори и стар танк е по-добре от никакъв танк.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 67. 67 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#65] от "vincenzo76":

  На мен един македонец ми го каза - вие ще граничите с Албания. И от вас зависи дали при Струга или при Струмица.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 68. 68 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#59] от "dedoliben":""Освен един малко странен слух че има преоблечени български войници с македонски униформи който ги чакът.Единственната нация от който ги е страх албанците това са българите.Поради исторически причини дето не са много лицеприятни за нас като нация просто им държи влага в родовата памет.""Говорил със албанци по тези въпроси!!!И знам много добре,защо ги е страх от нас!!!И да - родовата памет при тях е много силна!!!Нищо не се забравя и се помни поколения назад във времето какво се е случвало!!!А относно слухът за българските войници - да, вярно е!!!Говорело се е,че на страната на македонците се бият най-малко 200 български командоси преоблечени в македонски униформи:)))!!!!!!!Е.....,обясних им на същите тия албанци, че няма такова нещо!!!И още нещо интересно!!!Старейшините на родовете в Албания обяснявали на младите, че ще дойде време в което Македония ще бъде разделена на две части, между българи и албанци!!!
  —цитат от коментар 65 на vincenzo76

  Такова спарозумение е наложил Ване Михайлов - албански крак да не се заселва източно от Вардар.... И досега се спазва.

 69. 69 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5237 Неутрално

  До коментар [#62] от "vincenzo76":

  През зимата на 1942-43 година около 100 хиляди гърци умират от глад, засега обвиняват само немците.

 70. 70 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#65] от "vincenzo76":На мен един македонец ми го каза - вие ще граничите с Албания. И от вас зависи дали при Струга или при Струмица.
  —цитат от коментар 67 на Пипера е много лют


  Албанците ми разпрявяха,че р.Вардар ще границата между двете държави!!!Още след края на ПСВ било решено на съвет на старейшините - албански крак да не прекрачва оттатък Вардара!!!

 71. 71 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Само присъствието на този в правителството е лошо послание към Европа !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 72. 72 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 626 Весело

  Албанците ми разпрявяха,че р.Вардар ще границата между двете държави!!!Още след края на ПСВ било решено на съвет на старейшините - албански крак да не прекрачва оттатък Вардара!!!
  —цитат от коментар 70 на vincenzo76


  Съвет на старейшини? Това сериозно ли, сигурно са направили и някакъв вуду(вудо?) ритуал?

 73. 73 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Прав е Каракачанов в случая. Не можете да си представите какви простотии продължават да пишат и говорят в Скопие.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 74. 74 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 233 Неутрално

  [quote#72:"deutschland"][/quote]

  Да, ще правят вуду ритуали на шарени гугуткен на керемидкен, като теб:)))
  Недей да пишеш, като не познаваш материята по темата!!!Поговори с некой албанец да ти обясни структурата на обществото в албанските традиции!!!кой кой е, и за какво се бори!!!

 75. 75 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Много е наивен нашият македонски войвода - нищо съществено няма да се промени в Сев-Македония.Но нали идват избори, трябва да се додрапа до парламента.

 76. 76 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Много е наивен нашият македонски войвода - нищо съществено няма да се промени в Сев-Македония.Но нали идват избори, трябва да се додрапа до парламента.

 77. 77 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 626 Весело

  До коментар [#74] от "vincenzo76":

  Ти поговори със себе си, старейшини през ПСВ които решават нещо, информират албанците(от какъв зор пък ще ги информират?), ама целия народ ли? Да не взема да попитам някой албанец, а той да няма такава информация - значи приемаме че го знаят всички албанци. Днес ти ни казваш, че цЕла Албания знае нещо дето само албанците(всичките) го знаят и старейшините с пера от гъска. Понеже тях не може да ги питаме(паднаха им перата и ходи ги търси), ще вземем да питаме албанците, тях поне ги знаем къде са. Мерси. Моля те друг път не говори със себе си, че си пречите един на друг.

 78. 78 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 498 Неутрално

  " Според Каракачанов не може образователна система, определящата българите като тюркско племе, фашисти и убийци, да е резултатът от това, което прави София за Скопие - "един наш съсед, който сме подкрепяли 30 години"" За съжаление това е напълно вярно ! От Скопие редовно сипят огън и жупел срещу " бугарите - татари", които са и " фашисти" и са виновни за всички злини в историята на тази новопоявила се държавица след разпада на Югославия !
  —цитат от коментар 21 на samoedin


  така е, но за съжаление и казионните бг историци имат голяма вина, защото ако не се лъжа в бг учебниците още се говори за тюркско номадския произход на "прабългарите"!!!

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#77] от "deutschland":

  Виждам,че си поредния форумен философ със мнение по всички въпроси!!!Само че, ако срещнеш живи албанци - едва ли ще посмеш да ги заговориш на подобни теми!!!Щото живота на улицата не е като анонимното виртуално пространство!!!И може да отнесеш това - онова!!!Е така - за спомен от шиптърите!!!Хуморист)))

 81. 81 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 680 Неутрално

  “ "Така че всъщност Скопие провежда тази руско-коминтерновска политика, която беше част от държавната политика на Титова Югославия", продължи отговорът му. "Кого да бутаме към Москва? Кмета на Скопие ли, който тази събота организира тур по историческите места на Югославия и другаря Йосип Броз Тито, или неговия заместник, който преди месец и половина поиска децата да изучават сръбски? Точно обратното прави България."

  ——————
  Ей ,дебелак ! Точно целта на Русия е да няма обединение на хората с българско самосъзнание и България!
  Защото така ставаме силни и достатъчно независими , а това не е добре за някои държави . Сърбите например , още с разпадането на Турската империя започват да открито да се противопоставят на теритириалните придобивки на младата ни държава и предизвикват военен конфликт , защото България има голяма територия , която на всичкото отгоре е и населена с българи!
  После Югославия с помощта на руснаците прокарва тезата за македонската нация и оплита в коварните си планове и тогавашните ни държавни ръководители.

  Понеже България е съюзник на фашистка Германия по онова време , сърбите започват да ни наричат “фашистки окупатори” и това остава и до днес в Македония , като бивша република от Югославия!

  Сърбите , не Македония, трябва на ръжен да се въртят заради подлото отношение към нас!
  Вместо това , в продължение на 30 години ние проспахме златна възможност да си върнем по мирен път загубена територия...

  И агент Иван има немалка заслуга за това!
  Някой ден историята ще докаже вината на този ....дебел и мазен продажник!

 82. 82 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 698 Неутрално

  ЕС си е СССР! И направен от същите хора - глобалистите!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 83. 83 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1711 Любопитно

  Прав е Каракачанов в случая. Не можете да си представите какви простотии продължават да пишат и говорят в Скопие.
  —цитат от коментар 73 на andreas_hofer


  Помниш ли приятелю че имаше едни паметни плочи дето македонците ги натрошиха с чук.
  Варварски акт може би а дали е така?
  Как пък никой не се запита а какво е пишело на плочите?

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 84. 84 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  То май и ВМРО така го възприема.

 85. 85 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Макетата като помаците, а само им подхвърлете че имат български корени и гледайте как хвърлят огън и жупел. Навремето като ставаха кьотеци българи и турци заедно срещу помаците. Та много скоро може българи и сърби заедно срещу македонци. Тъжно.

 86. 86 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Макетата като помаците, а само им подхвърлете че имат български корени и гледайте как хвърлят огън и жупел. Навремето като ставаха кьотеци българи и турци заедно срещу помаците. Та много скоро може българи и сърби заедно срещу македонци. Тъжно.

 87. 87 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4095 Неутрално

  "не може образователна система да определя българите като тюркско племе, фашисти и убийци,"

  Наскоро прочетох книгата "Македонизмът - сръбско-руският заговор срещу България" в която има документи показващи решенията на Коминтерна за образуване на македонска нация и македонски език , както и много други документи, показваща усилията на руската и сръбската дипломации за утвърждаване на македонската народност и език. В книгата има откъс от македонските учебници по които учат децата в Македония. В тях се пише , че българите още със създаването на Българската Екзархия започнали насилствено да побългаряват македонците , като откривали училища в Македония. Чрез Екзархията македонците били подложени на духовен геноцид от българите , но сърбите им се притекли на помощ за защита на техния македонски идентитет.За македонците българите са вековни насилници и поробители , а сърбите са техните освободители и благодетели. Това учат македонските деца до ден днешен.
  Учудващо е , че чудовищното изкривяване на историята в техните учебници, която ни представя като вековни поробители на македонците, се е търпяло толкова дълго време. Поколения наред македонците са индоктринирани с антибългарския македонизъм, а България е търпяла това без възражения. Обяснявам пасивното поведение на България към Македония по време на социализма , когато дефакто нямахме самостоятелна външна политика и бяхме колония на Москва , но защо това сме търпяли 30 години след демократичните промени?

 88. 88 Профил на humann
  humann
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Северна Македония ще се възползва по вскякъв възможен начин от едно потенциално членство в ВС, както направиха гърците и ще ни задминат с 200. Не съм им фен, но трябва да сме честни.

  Хърватия са в ЕС от 2017 и минималната им заплата вече е 430 Евро, а средната 110 Евро. Ако някой баламурник ни каже, че в България не можело да стане, и после да видят 3 милионна Хърватия как го прави, та и с македонците ще стане същото.

 89. 89 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Каквито и да са кусурите на макета, насила хубост не става.
  Предизборните свинщини ги има навсякъде, ама не бива да са така противни на националните ни интереси

 90. 90 Профил на bokster
  bokster
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Скрий се кюфте и повече не се обаждай, не можеш, нали, ти си популист, а изборите идват?

  1. Аз също искам македонците да не ни наричат "фащисти", ОБАЧЕ има един "лек" проблем - има една голяма част, парламентарно представена от долни безродни предатели, които също наричат българи - фашисти, те изричат неуморно тази клевета вече 76 години, за да оправдаят факта, че са избили стотици хиляди българи и ограбиха милиони от имущество и бъдеще, първо трябва да бъдат запушени техните усти, едва тогава можем да искаме от някой си, някъде си да не ни нарича ФАШИСТИ.

  2. Македонците трябва да си починат, ние бърза работа нямаме, гърците чакаха 30 години, всички в Македония, които викат "бугари - татари, тюрки, фашисти" трябва да останат далече в маргиналната преиферия на общественото пространство, трябва да имаме гаранция, че това не могат да бъдат водещи историци, политици и общественици, за да се надяваме, че след 50 години, никой определящ се като българин в Македония ще бъде преследван.

 91. 91 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 742 Весело

  До коментар [#70] от "vincenzo76":

  Да седят западно от линията Скопие-Струга, че ги земва дяволът.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 92. 92 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 742 Весело

  До коментар [#71] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  С какво господин Торбичка е по-лош от оная торба с говн@ Панос Каменос?

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 93. 93 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4095 Неутрално

  До коментар [#90] от "bokster":
  "има една голяма част, парламентарно представена от долни безродни предатели, които също наричат българи - фашисти, те изричат неуморно тази клевета вече 76 години, за да оправдаят факта, че са избили стотици хиляди българи и ограбиха милиони от имущество и бъдеще, първо трябва да бъдат запушени техните усти, едва тогава можем да искаме от някой си, някъде си да не ни нарича ФАШИСТИ."

  Българските така наречени социалисти и досега твърдят , че в България имало фашизъм , като по този начин те се съюзяват с македонсите антибългари.
  Същите тачат и възхваряват Вапцаров , който е бил македонски антибългарин.
  Ето какво казва Вапцаров в своя доклад пред пред сбирка на Македонския летературен кръжок през октомври 1938 година:

  " великобългарските утопии истиват и крепне едно поколение, ентусиазирано от лозунга - Свободна и Независима Македония. Ако ние милеем за своята родина, ако в нас има капка македонска кръв, ако в нас е останала искра от македонски патриотизъм, трябвада го впрегнем ,за да понесем част от тежестите на едно дело и жесткото величие на една епоха.
  Ние сме македонци. И нашето творчество трябва да служи на македонската кауза."

  Днес в България има десетки училища , улици и площади , кръстени на националения предател и изменник Вапцаров.
  Днес в България все още има град наречен на националения предател Георги Димитров, който насилствено помакедончваше българите от Пиринския край.

 94. 94 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4095 Неутрално

  До коментар [#89] от "Bira":
  "Каквито и да са кусурите на макета, насила хубост не става."

  Като не става , ще стоят извън ЕС. Драмата , доколкото я има е за тях , не за нас.

 95. 95 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 565 Неутрално

  ВЕТО, докато макетата сменят политиката си към нас

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 96. 96 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Северна Македония да издигне паметник на Гошо Тарабата, Сталин и Тито, ако наистина иска да почете създателите си.

  Sic transit gloria mundi
 97. 97 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 805 Весело

  Прав е шкембето. По-вероятно е Северна и Южна Корея да се разберат, отколкото да уврат коминтерновските скопски кратуни. Само Бац€ да не се врътне в последния момент в името на интернационал... евроатлантизъма.

 98. 98 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Като не става , ще стоят извън ЕС. Драмата , доколкото я има е за тях , не за нас.
  —цитат от коментар 94 на tacheaux


  брей, много сте корназ! големи мъжаги станахте, всичките горди боданици на тиквата, агата и пеефски.
  ама на съседа къщата като пламне пак, може и да не ни се размине като последните два пъти.
  колко съюзници имаме наоколо, а? и кои са потенциално най-близките ни и добри такива, а? какви са ни националните интереси - какво писало в едни чужди учебници по история? а в нашите какво пише за "освободителите" и как други са ни дали свободата?
  каквато държавата, такива й патриотите. в това си приличаме с макетата отсекаде.
  позор.

 99. 99 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#78] от "mekarshalev":

  " така е, но за съжаление и казионните бг историци имат голяма вина, защото ако не се лъжа в бг учебниците още се говори за тюркско номадския произход на "прабългарите"!!!"

  За съжаление, теориите, че идваме от някъде си тук, на Балканите, като някакви монголоидни нашественици с неясен произход и не много ясно точно откъде, се прокрадва още след Освобождението, а голяма роля в тази антибългарска теория има Златарски и куп нему подобни " историци"....Ми то виждам нерядко от Англия и други части на Европа вече да ни казват, че от нас започва цялата европейска цивилизация, не от елините, за съжаление, защото при нас националния нехилизъм е взел колосални мащаби.......

 100. 100 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  Браво, г-н министър на войната!

  Макетата са с твърди глави, трудно увират, гърците ги чакаха поне 10 години, ама накрая клекнаха. Та викам и вие да се подготвите да ги чеката много години!

  вЕТО ДО ДУПКА1

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK