Срещу абортите и ЛГБТ в Европа: евангелисти от САЩ са вложили почти $90 млн. за кампании

Срещу абортите и ЛГБТ в Европа: евангелисти от САЩ са вложили почти $90 млн. за кампании

© Associated PressДотам стигнахме, че френски колеги да ни кажат какво е положението в България." Най-вероятно сте забравили това изказване от март 2020 г. - едно от множеството на вече бившия колоритен министър на правосъдието Данаил Кирилов. Но така той се включи - може би дори без да знае - във финансирана с десетки милиони долари кампания в Европа на влиятелни американски християнски структури от крайната консервативна десница. Част от тях са близки до президента Доналд Тръмп.


Думите на Кирилов бяха част от вълна от нападки срещу българския съдия в Европейския съд за правата на човека Йонко Грозев (и "Дневник", който само беше цитирал думите му пред БНР) и колежката му Здравка Калайджиева, подети от публикация в "Труд" без автор под заглавие "България срещу България в Европейския съд". В характерен анти-Сорос стил обширният текст, препечатан и в "24 часа" и сайтовете "Правен свят", "Пик", "Блиц" и "Дарик нюз" и определен като "много интересен" ог главния прокурор Иван Гешев, е преразказване на доклад на Европейския център за право и правосъдие. В статията има призиви Данаил Кирилов да ревизира одобрението за Грозев, защото "не е в национален интерес".


Налага се министърът да обяснява, че това е извън правомощията му, а подобно решение се взима в Страсбург само и единствено с квалифицирано мнозинство от съдиите в ЕСПЧ. Но любопитното е откъде идва този доклад, какво е Европейския център за право и правосъдие, кой го финансира и защо член на българското правителство се занимава с тази организация.
Още тогава "Свободна Европа" обърна внимание, че "френските независими експерти" са от организация, европейска версия на Американския център за право и правосъдие. Грегор Пупенк, единият от авторите на доклада за съдиите от ЕСПЧ, директор в тази организация, е известен активист срещу абортите, правата на сексуалните малцинства и защитник на "традиционното семейство", включително в съвместна дейност с руски религиозни и политически лидери.


Сега журналистическо разследване, публикувано от базираният във Великобритания портал openDemocracy, показва, че крайно десни в идеологическите си възгледи американски организации, повечето от които са на евангелисти, са вложили над 280 млн. долара за финансиране на кампании срещу правата на ЛГБТ общността и абортите. От 2007 г. насам само в Европа те са финансирали проекти и правни кантори с почти 90 млн. долара.


Средствата по години (за които има данни за 2007-2018) в милиони долари. За Европа (тъмно синьо) са отишли над 88 млн. долара.

© opendemocracy.net

Средствата по години (за които има данни за 2007-2018) в милиони долари. За Европа (тъмно синьо) са отишли над 88 млн. долара.


Докладът срещу Йонко Грозев и Здравка Калайджиева е един от тези проекти. Но дейността отива далеч отвъд това и вкючва правни консултации за управляващите в Полша срещу разводите и подготовка на аргументи за Конституционния съда, довели тази есен до забрана на почти всички аборти в страната.


"Разкритията показват как свързани с Тръмп групи са изградили една плашеща глобална империя", казва за фондация "Томсън Ройтерс" Мери Фицджералд, главен редактор на сайта. Пакетът от публикации по темата излиза в момент, когато дълбоко консервативни сили са във възход в ЕС, където в чл.21 на Хартата на основните права на Европейския съюз изрично е записано, че е забранена всякаква форма на дискриминация, основана на сексуалната ориентация.


Разследването показва голяма разлика в отпусканите суми - от едва 8 хиляди долара от Института за религиозна свобода през няколко организации с по 14-15 млн. долара всяка до над 23.3 млн. долара от Евангелистката асоциация на Били Греъм.


Франклин Греъм на митинг на Тръмп на 1 ноември в Северна Каролина. Той е президент на евангелска асоциация, носеща името на прочутия му баща, пастор Били Греъм, <a href="https://www.opendemocracy.net/en/5050/us-christian-anti-lgbt-20m-europe/?fbclid=IwAR0P1RV9JLUw5klc-vym7NcW5y56rrmzOmsYVZco5GfRlZUqkXEtxACBsZ0">вложила 96 млн. долара</a> за лобиране по света за промени на национални закони и влияние върху гражданите на други страни. През 2015 г. тя се пререгистрира като църковно сдружение и не е длъжна да разкрива донори и разходи. Франклин Греъм е възхвалявал как Русия се отнася към ЛГБТ общността.

© Associated Press

Франклин Греъм на митинг на Тръмп на 1 ноември в Северна Каролина. Той е президент на евангелска асоциация, носеща името на прочутия му баща, пастор Били Греъм, вложила 96 млн. долара за лобиране по света за промени на национални закони и влияние върху гражданите на други страни. През 2015 г. тя се пререгистрира като църковно сдружение и не е длъжна да разкрива донори и разходи. Франклин Греъм е възхвалявал как Русия се отнася към ЛГБТ общността.


Една от водещите групи е споменатият Американски център за право и правосъдие (ACLJ), в който един от лидерите e Джей Секулоу - личeн адвокат на Доналд Тръмп. Финансови документи показват, че тази организация е вложила в кампании по света поне 18 милиона долара от 2007 г. насам. 80% от тях са за проекти в Европа.


Джей Алан Секулоу, личният адвокат на Доналд Тръмп.

© Associated Press

Джей Алан Секулоу, личният адвокат на Доналд Тръмп.


Друг голям играч е Алиансът за защита на свободата (ADF) - отделът за международна дейност на тази структура оспорва с правни аргументи узаконяването на еднополови двойки в Италия. Същият отдел помага за прочут случай в Северна Ирландия от 2014 г., когато пекарна отказва поръчка за торта с надпис "Подкрепа за гей браковете" (това е единствената част от Обединеното кралство, където това не е признато, тортата е за правозащитно събитие и съдът постановява, че пекарната е просто бизнес, независимо от християнските чувства на собственика си; Върховният съд в крайна сметка отсъжда в негова полза през 2018 г.)


ADF подпомага в ЕСПЧ съпротивата в Австрия срещу осиновяване от еднополови двойки и срещу правото на транссексуални жени във Франция да могат законно да сменят и половата си идентичност. Сега от организацията казват, че вместо да водят спор с нея, от OpenDemocracy се заели с кампания за опетняване на името им. Базираната в малък град в Аризона ADF стигна до Върховния съд във Вашингтон за защита на тайната на дарителите си (делото продължава), но сред известните донори е семейната фондация на милиардерката Бетси ДеВос, министър на образованието на САЩ.


Старшият правен съветник на Alliance Defending Freedom Джонатан Скръгс разказва на 22 янари 2019 г. за аргументите си в съдебния спор дали е отговаря на Конституцията отказът на фирми в Аризона да отказват да обслужват клиенти заради сексуалната им ориентация.

© Associated Press

Старшият правен съветник на Alliance Defending Freedom Джонатан Скръгс разказва на 22 янари 2019 г. за аргументите си в съдебния спор дали е отговаря на Конституцията отказът на фирми в Аризона да отказват да обслужват клиенти заради сексуалната им ориентация.


"Свързани с Тръмп американски евангелисти, финансирани от тайни дарители, изнасят хомофобия по света", коментира за фондация "Томпсън Ройтерс" британският ЛГБТ+ астивист Питър Татчел. Разследването на openDemocracy изтъква липсата на прозрачност в църковните организации в САЩ, които не плащат данъци и не са длъжни да разкриват своите донори или как изразходват парите си в чужбина.


По-рано тази година "Асошиейтед прес" показа, че организациите на Джей Секулоу, включително ACLJ, са платили в периода 2008-2017 г. като благотворителни фондове над 65 милиона долара на него, семейството му и техните корпораиции, "демонстриращи охолен живот в елитни имоти". Няколко адвокати - включитено синът му - от иначе неправителствената ACLJ се оказаха сред правните защитници в Сената на президента Тръмп в процедурата за импийчмънт.


Джей Секулоу слуша президента на САЩ, седнал до главния юрист на Белия дом Пат Чиполоне на 6 феврури 2020 г.

© Associated Press

Джей Секулоу слуша президента на САЩ, седнал до главния юрист на Белия дом Пат Чиполоне на 6 феврури 2020 г.


Авторите твърдят, че в първите толкова подробни данни показват мащаба на тези разходи за влияние върху чуждестранн закони, политики и обществено мнение с цел "да се предизвика контраатака" срещу репродуктивни права на жените и защитата на сексуални малцинства. Членове на правозащитни организации коментират описаното като "тревожно" и "сигнал демокрациите да се пробудят".


"Това е форма на намеса в политическата и правосъдната ни система, която е толкова вредна за човешките права, колкото руската намеса в демократичните избори", казва Нийл Дата, ръководител на Европейския парламентарен форум за сексуални и репродуктивни права (EPF), обединяващ евродепутати и депутати от национални парламенти.

  • Бивши участници в кампании срещу абортите, разказаха какви послания са били инструктирани да казват на жените, интересуващи се от това какъв избор да направят за нежелана бременност:
  • "Обучена бях да казвам на жените, че ако направят аборт, по-вероятно е да проявяват насилие към другите си деца, да умрат или партньорът им да стане гей."
  • "Презервативите не вършат работа. Болниците ще откажат да лекуват усложненията."
  • "Ще отидеш при дъщеричката си, ще я прегърнеш и ще я заразиш със смърт."

"Вбесяващо е, че на групи, играещи си с живота и сигурността на жените, се позволява да действат натъмно", казва Ирен Донадио от Европейската мрежа на Международната федерация за планирано родителство (IPPF EN). "Те би трябвало да бъдат принудени да спазват базови принципи за прозрачност и отчетност", допълва тя, потвърждава увеличените кампании срещу абортите и сексуалните малцинства в Европа и определя като смайващи разкритията за финансирането им в разследването.


Миналата година почти същият екип журналисти показа как дузина организации на фунтаменталистка американска християнска десница - отново с връзки с администрацията на Тръмп и Стив Банън - са излели в Европа поне 50 млн. долара в рамките на десетина години. В САЩ на подобни структури е забранено да участват в политиката, но в Европа те са свързани с крайно десни политици и движения в редица държави, включително Унгария, Италия, Полша, Сърбия и Испания, участващи на събирания с консервативни руснаци на Световния конгрес на семействата (WCF).


Срещу абортите и ЛГБТ в Европа: евангелисти от САЩ са вложили почти млн. за кампании

© Associated Press

Коментари (190)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Аз по медиите почти не съм усетил прокарване на линия и пари против ЛГБТ. Докато бълвените статии в тяхна подкрепа, като тази включително са ежедневие. С вложени милиарди.

 2. 2 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3082 Любопитно

  "Срещу абортите и ЛГБТ в Европа: евангелисти от САЩ са вложили почти $90 млн. за кампании"
  ============
  След като от "Дневник" научихме колко пари са вложени ПРОТИВ, откъде да разберем колко са вложени ЗА?

  Еретик
 3. 3 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 984 Весело

  "Срещу абортите и ЛГБТ в Европа: евангелисти от САЩ са вложили почти $90 млн. за кампании"

  ============

  След като от "Дневник" научихме колко пари са вложени ПРОТИВ, откъде да разберем колко са вложени ЗА?
  —цитат от коментар 2 на Костадин Иванов


  Тихо и ти сега- тук се пише само как бият ЛГБТ!

  Не задавай неправилни въпроси!

  Няма, няма пари- дадени "3А"... Няма!

  Ма скибай ги гадюхите- кви кинти вложили срещу ЛГБТ... 😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 4. 4 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  До коментар [#1] от "Lazarus":
  До коментар [#2] от "Костадин Иванов":
  :)
  Точно!

  ---
  А тая точно дописка е част от многомилиардната сороска пропаганда, която уж не съществувала.

 5. 5 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Аз по медиите почти не съм усетил прокарване на линия и пари против ЛГБТ. Докато бълвените статии в тяхна подкрепа, като тази включително са ежедневие. С вложени милиарди.
  —цитат от коментар 1 на Lazarus


  Това какво усещаш е субективно. А тук има изложени факти. Може и вие да съберете факти и да ги изложите в статия.

 6. 6 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 984 Весело

  Пичове- скибайте кви "грешни" пари се пилеят- ЗА и ПРОТИВ нещо, де не е никакъв проблем за огромното мнозинство от човечеството!

  В Африка мрели по колко деца на ден- от глад, в България- пенсиите за една вечер в бара не стигат- някви тръгнали да си мерят... Вишките- за някви гейски изпълнения!

  Милиони, милиарди... Баси- да ги бяха раздали на Л-би-гиби-тата директно- по- щеше да има файда... 😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 7. 7 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 535 Неутрално

  ""Свързани с Тръмп американски евангелисти, финансирани от тайни дарители, изнасят хомофобия по света", коментира за фондация "Томпсън Ройтерс" британският ЛГБТ+ астивист Питър Татчел. "

  Горките ЛГБТ+! Те нямат никакви милиарди за лобиране и изнасяне на хомофилия по света.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  Пак добре, че поне някой се бори срещу тези негативи. Макар че 90 милиона, срещу няколко милиарда, вложени от другата страна, са твърде неравностойни.

 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  90 милиона $ грантове за 4 години? Неоконсерваторите - най-големите соросоиди!

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Аз по медиите почти не съм усетил прокарване на линия и пари против ЛГБТ..
  —цитат от коментар 1 на Lazarus


  Опорките по въздуха ли ги улавяш?

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Иначе, статията за пореден път показва, че нео-консерваторите, разбирай нео-конспиратори, са една глобална мрежа за узурпиране на власт, влияние и произтичащите от тях пари.

  Те са една децентрализирана глобална мрежа от сорта на Ал Кайда, с много разпръснати клетки по света, обединени от една и съща идеология, понякога съдействайки си една-друга.

  Както статията упоменава, Русия има своята роля в цялата картинка, а пък ако трябва да спекулирам, бих дал на Кремъл даже водеща роля в организацията на глобалната мрежа.

 17. 17 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Тръмп като един безскрупулен безнесмен добре се ориентира, че нео-фашизмът е много лукративен бизнес, най-вече заради фанатизираните последователи, на които може да им се пробута буквално всичко. Този развратен човек няма нищо общо с евангелизма, така че можеше да заложи и на някаква идеология в ляво, но тя не е такъв бизнес, като нео-консерватизма, разбирай нео-конспиративизма.Всички знайни и незнайни активисти на нео-конспиративизма са там за да пълнят гуши, докато редовия фашизитан балък скача и вика срещу митичните "неомарксисти", "турболевичари" и т.н. реално хора с центристки позиции, които отказват да се съгласят, че качеството им на живот зависи от това дали Иван ще се омъжи за Петкан.
  —цитат от коментар 12 на Сенсей НАНАЙ


  Но този 4-годишен лъч неофашизъм успя добре да осветли всички мераклии да им порасне работата от нощен пазач на склад за строителни материали до пазач на концлагер за гейове, цигани, бежанци и либерални журналисти.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 18. 18 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#1] от "Lazarus":

  Виж в Полша, какво става и ще усетиш. Там религията така ги е вкарала в лайната, че може скоро и правителството им да си отиде.

 19. 19 Профил на pilgrim
  pilgrim
  Рейтинг: 280 Весело

  До коментар [#1] от "Lazarus":
  Сигурно щото четеш прогресивни медии. Това е като да ходиш в гей бар всяка вечер, но да си мислиш че си straight. Няма страшно, ще се осъзнаеш

 20. 20 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  До коментар [#1] от "Lazarus":Виж в Полша, какво става и ще усетиш. Там религията така ги е вкарала в лайната, че може скоро и правителството им да си отиде.
  —цитат от коментар 18 на chepokalipsis


  И у нас не е късно. Наивно е да мислим, че патриотите няма да извадят отново норвежката карта преди изборите.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 21. 21 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Явно евангелистите и папата са от различни секти ,щото папата пък одобри гей браковете.

 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Неутрално

  Браво на евангелистите! Имам наблюдения в няколко населени места в Източна България, където са изградили техни църкви, приютили са много ромски семейства, членовете на които само след няколко месеца започват да говорят все по-чист български език, културни са, винаги поздравяват, добре облечени са, децата им също, и ходят старателно на училище. И така е в цяла България.
  Похвално!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Аз по медиите почти не съм усетил прокарване на линия и пари против ЛГБТ. Докато бълвените статии в тяхна подкрепа, като тази включително са ежедневие. С вложени милиарди.
  —цитат от коментар 1 на Lazarus


  Квинтилиони даже.

  България, къде е нашия change we can believe in?
 25. 25 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Браво на евангелистите! Имам наблюдения в няколко населени места в Източна България, където са изградили техни църкви, приютили са много ромски семейства, членовете на които само след няколко месеца започват да говорят все по-чист български език, културни са, винаги поздравяват, добре облечени са, децата им също, и ходят старателно на училище. И така е в цяла България. Похвално!
  —цитат от коментар 22 на hamiltonf


  Липсват само мормоните у нас. И те са културни и образовани многоженци.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Браво на евангелистите! Имам наблюдения в няколко населени места в Източна България, където са изградили техни църкви, приютили са много ромски семейства, членовете на които само след няколко месеца започват да говорят все по-чист български език, културни са, винаги поздравяват, добре облечени са, децата им също, и ходят старателно на училище. И така е в цяла България. Похвално!
  —цитат от коментар 22 на hamiltonf


  Имам съседка евангелистка - учителка в средно училище,която след часовете отмах тича в евангелистката църква и е там почти до вечерта. Е,тя обаче с хъс нарича Свидетелите на Йехова сектанти които пък тичат в тяхната.

 28. 28 Профил на Разумен Октопод
  Разумен Октопод
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Евангелистите са раково образувание.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Браво на евангелистите! Имам наблюдения в няколко населени места в Източна България, където са изградили техни църкви, приютили са много ромски семейства, членовете на които само след няколко месеца започват да говорят все по-чист български език, културни са, винаги поздравяват, добре облечени са, децата им също, и ходят старателно на училище. И така е в цяла България. Похвално!
  —цитат от коментар 22 на hamiltonf


  Те евангелистите далеч не са едни и същи.

 31. 31 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Защо ги четем тези медии въобще? Едни пари срещу други пари.

 32. 32 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#8] от "Мишо Петров":

  Визираш този дето целувал деца по пъпчето ли :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 33. 33 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След такова блестящо четиво в стил световна конспирация, но което ПИК и Работнисческо Дело могат да завидят, не остава нищо друго освен да кажем: Дай боже повече пари да вложат! Алилуя и господ да пази Тръмп.

 34. 34 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#9] от "Сд":

  Няма да се свърши, ще измислите друг :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 35. 35 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Евангелистите влагат парите си на правилно място.

 36. 36 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  До коментар [#2] от "Костадин Иванов":

  ”След като от "Дневник" научихме колко пари са вложени ПРОТИВ, откъде да разберем колко са вложени ЗА?”

  Вероятно ”само” 10-20 пъти повече. И пак тия грантове не са достатъчни, за да се промият мозъците на всички и ЛБТИЦФКУМТА да станат най-голямата европейска и американска ценност, та се налага да набиват канчетата с голямата бухалка от Брюксел.

 37. 37 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Най-важното е да отбележим, че консервативните дейци много добре знаят, че тяхната кауза е обречена. Законодателството в цивилизования свят е такова, че от доста време вече има ясни рамки срещу дискриминацията на база пол, етнос, религия, сексуална ориентация. Дори и да се намери някой чалнат в главата магистрат-консерва и да изтълкува нещата като дявол евангелието, то това ще е рядкост и ще е временно.

  Та войната отдавна е загубена за консервите. И аборти ще има, и гей-бракове ще има. Въпросът е, защо тогава консервите толкова драпат за да спират хода на цивилизацията? Ами как защо, приятли? За пари. Някои от тях - за много пари.

 38. 38 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4056 Любопитно

  "Сега журналистическо разследване, публикувано от базираният във Великобритания портал openDemocracy, показва, че крайно десни в идеологическите си възгледи американски организации, повечето от които са на евангелисти, са вложили над 280 млн. долара за финансиране на кампании срещу правата на ЛГБТ общността и абортите."

  Да им се чуди човек на тези американски крайно десни евангелисти защо си дават парите за подобни кампании в ЕС, а не си погледнат собствения щатски двор! Във всички американски щати хомосексуалните бракове са легализирани. Нещо повече, има десетки протестантски църкви които сключват хомосексуални църковни бракове. В повечето американски щати абортите също са легализирани.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 757 Неутрално

  А парите, които се отделят за гей пропаганда от чичко Сорос и подобни на него са хиляди пъти повече.
  —цитат от коментар 23 на Дисидент в ЕССР


  Не, милиони, милиарди пъти в повече. И няма нищичко за дисиденти :/ Поне стотина двеста лева месечно да му се бяха откъснали от сърцето, а то .....
  Ей съсипаха я тая държава.

 41. 41 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2022 Любопитно

  "Сега журналистическо разследване, публикувано от базираният във Великобритания портал openDemocracy, показва, че крайно десни в идеологическите си възгледи американски организации, повечето от които са на евангелисти, са вложили над 280 млн. долара за финансиране на кампании срещу правата на ЛГБТ общността и абортите."Да им се чуди човек на тези американски крайно десни евангелисти защо си дават парите за подобни кампании в ЕС, а не си погледнат собствения щатски двор! Във всички американски щати хомосексуалните бракове са легализирани. Нещо повече, има десетки протестантски църкви които сключват хомосексуални църковни бракове. В повечето американски щати абортите също са легализирани.
  —цитат от коментар 38 на Иво


  Жажда за власт и пари. Религозният целофан го притурят, за да не мирише толкова.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 42. 42 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Докато бяхме заети да се страхуваме от радиклания ислям, не забелязахме как в Европа се настани много по-опасното радикално християнство.

 43. 43 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 264 Неутрално

  С тия темпове до пет, шест години сигурно ще вкарват в лагер ако някой хомосексуален реши, че го гледаш лошо или без уважение. Типично по сталински винаги неуспехите се приписват на петата колона, никога на собствената некадърност и тоталната идиотщина на идеите, които се изповядват. Та както започнах да видим кога ще почнат да пращат в лагер несъгласните и нарочените за вредители.

 44. 44 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  До коментар [#14] от "Сенсей НАНАЙ":

  ” В единият случай даваш пари за да защитош правата на хората, в другият случай даваш пари директно за да спонсорираш дискриминация и омраза.”

  Само дето в първия случай не става въпрос за права, а за привилегии, другарю. Всеки ЛБТИ другар има същите права като мен, гарантирани от Конституцията и Закона за защита от дискриминация. Тоест, исканията на твоите ЛБТИ другари са искания за привилегии, които да внесат разделение, дискриминация и омраза.

 45. 45 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4056 Любопитно

  До коментар [#41] от "7777":

  Тези американски евангелисти власт в ЕС няма как да получат. Евангелиситите не вървят много в Европа. Европейците имат горчив опит с тях, знаят им много добре привичките.

  Освен това в ЕС има доста добре изграден секуларизъм при който религия и държава са разделени.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  До коментар [#42] от "Vorknkx":

  Напълно правилно:хилядите убити и ранени в християнски атентати,закланите по улиците след викове "Христос е велик",терористичната Християнска Държава и пр.го потвърждават.
  От друга страна Ислямът е образец за люблв към хомосекскуалните и прекъсването на бременност.

 48. 48 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2338 Весело

  Религиозни фундаменталисти от всички страни - обединявайте се!

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Срещу абортите, ама планетата вече се задъхва от прекомерно население.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#14] от "Сенсей НАНАЙ":” В единият случай даваш пари за да защитош правата на хората, в другият случай даваш пари директно за да спонсорираш дискриминация и омраза.”Само дето в първия случай не става въпрос за права, а за привилегии, другарю. Всеки ЛБТИ другар има същите права като мен, гарантирани от Конституцията и Закона за защита от дискриминация. .
  —цитат от коментар 44 на Котаракът на Шрьодингер


  В повечето страни от И. Европа и бившия комунистически блок - няма. Прмерно, не може да встъпи в брак с партньора си. Не може да осиновява деца с партньора си.

  Изобщо, колко илюзорно е да си въобразяавш, че движението за правата на хомосексуални ило други малцинства не е за това, въпреки всички примери които потвърждават дискриминацията, а зарад някакъв световен заговор. Както казах по-рано: неоконсерватори = неоконспиратори.

 54. 54 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 534 Неутрално

  И какво сега, да се пропагандира защитава, правно най вече, нормалността е неморално, ако ни и незаконно. Педерастите трябва да могат да си поръчват педерастки торти , и всеки сладкар е длъжен веднага да им изпълни поръчката. Ама както се вижда , върховния съд на най-старата демокрация в света е решил друго. И педерасти не са доволни от този съд и от тази демокрация, а?🦧🤪🤔

 55. 55 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  Бе, да ви кажа под секрет, малко се разочаровах в Конспиративната Теория за съществуването на ЛГБТ и производни.

  Ще попитате защо!?
  Ми, защото покрай таз корона, сума справки излизат и навсякъде всички са си плюли в устите - става дума все за мъже и жени и ни гък за останалите 999 пола, което навежда на едни такива ОТРИЦАТЕЛНИ мисли към Конспиративната Теория за съществуването на ЛГБТ и производни.

 56. 56 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  Коги дедо Шорош ги дава е хубаво оти е за човешки права и светлата вяра у бъдещето :)

 57. 57 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  Добре, а защо едните екстремисти да са "добрите", а другите - "лошите"?
  Не може ли да има по-разумен подход без крайности?
  Ако се забранят абортите се подлага на риск животът и здравето на жените, които ще правят аборти, но нелегално или ще пият хапчета, купени по интернет или на черно. От страх от наказание ще крият усложненията до последно и ще заплащат или с живота си или с безплодие.
  Също така и да занимават 10-12 годишни момичета с разнообразието от "жени" вместо да им дават полезни практически съвети и познания за собственото им тяло и функциите му.
  Истината е, че смяна на пола с придобиване на всички функции на другия пол е мисия невъзможна и това трябва да се каже на младежите от горните класове. След това и да съжаляват връщане назад няма. Защото младежите са податливи на внушения и някои може да си мислят, че ако са момчета/момичета животът им би бил много по-лесен.

 58. 58 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  "Срещу абортите и ЛГБТ в Европа: евангелисти от САЩ са вложили почти $90 млн. за кампании"============ След като от "Дневник" научихме колко пари са вложени ПРОТИВ, откъде да разберем колко са вложени ЗА?
  —цитат от коментар 2 на Костадин Иванов


  Ми от една страна имаме 90 млн $ за 13 г за цяла Европа, от друга - 15 млн евро за 7 години само за България и само от един източник
  https://eeagrants.org/news/programme-implementation-agreement-signed-active-citizens-fund-bulgaria

  От матряла също така разбираме, че соросоидите в Страсбург всъщност не са соросоиди, понеже са ги изловили некакви евангелисти, а това не се брои.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  До коментар [#42] от "Vorknkx":

  +1. Особено християните, довчера модули пагони.

 61. 61 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  До коментар [#47] от "Sabbath":

  Точно така е било, когато християнската религия е била на власт - ти искаш да се върнат отново тъмните векове ли? "Мечът на Христос ще посече всички пагански деца" - и диканя става. Историята помни, лошото е че с исляма повтаря същата грешка, която Рим е направил с християнството.

 62. 62 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2648 Весело

  До коментар [#48] от "vesolr":

  Тук си прав - исляма и християнството скоро ще си стиснат ръцете в името на властта.

 63. 63 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Какво е това "евангелисти"?!? Наричат се протестанти! С тези умишлено омаловажаващи изрази до никъде няма да я докарате! Още през 50-те години в докладите си ДС започва да нарича нашите протестанти "сектите", а познайте кой продължава да ги нарича така – ПРАВОСЛАВНИТЕ! ЗАЩО! От ревност и от страх – класическа фарисейщина – да не би някой да намери Бога!
  Според изследването почти половината от всички християни са католици. Протестантството се изповяда от 37% от християните, а православието – 12%.
  И най-важното е, че за разлика от тези които се записват "католици" и "православни", които даже не знаят какво е това (Радев и Нинова се пишат "православни"), протестантите четат Библията, молят се, ходят на църква и помагат на хората, а не като се разболееш, да отидеш един път на 20 години и да запалиш свещ!
  В България нищо не наред и голямата причина е атеистично-езическото православие на българина!

 64. 64 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  До коментар [#22] от "hamiltonf":

  Ако евангелистите се занимават с ромите и ги вкарат в правия път другите им кусури са направо пренебрижими.

 65. 65 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2648 Весело

  До коментар [#51] от "Роси":

  Планетата може да изхранва 30 милиарда съвсем спокойно - само развитите страни изхвърлят над две трети от произведената храна. А заради печалбата обработваема земя се ползва по друго предназначение.

 66. 66 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Неутрално

  До коментар [#64] от "pamela":

  Така е, и наистина ги вкарват в правия път.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 67. 67 Профил на dsj02691732
  dsj02691732
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#59] от "Сенсей НАНАЙ":

  Само дето расистките ти и екстремистки коментари хич не се връзват с твърдението ти, че екстремистите са от другата страна.

 68. 68 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1528 Разстроено

  Първо, в крайна сметка никой няма да забрани абортите. Но може сериозно да ограничи финансирането и да спре построяването на мега индустрия за аборти. Защото айде, случва се човек да сгази лука. Обаче вече да го обявиш за нормално и да направиш индустрия от това - вече си е зло. Да, всеки иска да си пробва сексуалността по-освободено. Обаче да оптимизираш света, така че да има нула последствия - това вече е зло и бездушно.

  Другото е, че в крайна сметка която жена не е решила, не се е снабдила с контрацептиви от всякакъв вид. Обаче това става с лични пари от джобчето, не се оптимизира от държавата. Но някои хора пищят защо някой отгоре не се погрижи, тъй щото да се гологъзят безконтролно, а после някой да замита последствията. Сексуалността е личен избор, в свободното време, плаща се от джобчето и последствията следва да са за собственото тяло, психика и съвест. Не да се прехвърлят на обществото и да се пише на черното-бяло, а сгазилият лука - невинна жертва, на която й трябват само някакви си закони и милиарди, за да си замете глупостите под килима и да абдикира от лична отговорност.

 69. 69 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Хайде сега дайте и цифрички колко пари е налял дядко ви Сорос в грантаджийски НПО-та за пробутването на мигранти и прокламирането на ЛГБТ? И колко тези грантаджийски НПО-та са папкали и от бюджета.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 70. 70 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 605 Неутрално

  За първи път от статията научавам, че християнските ценности и защита на традиционното семейство били крайно-десни възгледи?! Струва ми се това да е един много нескопосан опит за налагане на идеология за "новото нормално".

 71. 71 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Аз съм либерал по светоусещане и затова в случая не виждам проблем с фондация, налагаща собствени идеи по отношение на семейството и децата. Може да не съм напълно съгласен с идеите, но имат право да го правят. При наличие на толкова неясни капитали в света, е малко двулично точно тук да го правим на проблем, макар че за мен е проблем.

 72. 72 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Чудя се на редакционната политика на Дневник, но се чудя и на активността на коментаторите.
  Всичката Мара втасала...няма епидемии и панденмии ( това сигурно са файк новини разпространявани от Сорос, та да ни отвлекат вниманието от мощния възход на конспирацията на ЛГБТ), няма икономически проблеми, дето удрят и може да двършат консерватри и ЛГБТ-та без да ги подбират, даже и световното затопляне ще забравим, за да застанем на една от двете страни на барикадата, разделяща здравите пичове и меките китки.
  А по-полека и да вземем да си гледаме работата, че доката се пазим от зловещо-агресивните ЛГБТ-та, току виж магарето ни умре от глад.

 73. 73 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  До коментар [#59] от "Сенсей НАНАЙ":

  Аз не давам пари нито за едните, нито за другите, чиче!
  Както писах по-горе не споделям екстремистки идеи в която и да са насока.

 74. 74 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  До коментар [#59] от "Сенсей НАНАЙ":

  Какъв екстремизъм те гони? Разумен подход без крайности.

 75. 75 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Из уикипедия:
  "Процесът срещу евангелистките пастори е съдебен процес, проведен от 25 февруари до 8 март 1949 година в София, срещу 15 членове на Върховния съвет на протестантската организация Обединени евангелски църкви.[1]
  Това е един от поредицата пропагандни политически процеси от периода на налагане на тоталитарния режим на Българската комунистическа партия, започнал ден след приемането в парламента на Закона за изповеданията. 15-те пастори от методистката, баптистката, петдесятническата и конгрешанската църкви са обвинени в шпионаж в полза на Съединените щати, незаконни валутни сделки, „лек и охолен живот“ и разпространяване на клевети и слухове.[1]
  Подложени на мъчения, обвиняeмите са принудени да се разкайват публично за предполагаемите си престъпления. Делото е гледано от Софийския областен съд и завършва с присъди за всички обвиняеми – 4 души (Васил Зяпков, Янко Иванов, Никола Михайлов и Георги Чернев) са осъдени на доживотен затвор, 9 – на различни срокове затвор, а двама получават условни присъди.[1] "
  Остава въпросът готвят ли се нови процеси срещу евангелистите в България?

 76. 76 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#69] от "rumen_s":

  Споко, сега от Global Shapers като отидат в Давос, ще донесат прогресивна светлина за нашето мракобесие...

 77. 77 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#67] от "dsj02691732":

  Ами много просто: коментарите ми са расистки или екстремистки само в твоята глава.

 78. 78 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  До коментар [#67] от "dsj02691732":

  Как така! Той е от добрите екстремисти и громи лошите, които му пречат да наложи екстремистките си идеи както той иска.

 79. 79 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Хаха! А колко пари отпускат Сорос и компания за пропаганда в полза на ЛГБТ, абортите и други крайно леви каузи?

 80. 80 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 682 Весело

  До коментар [#38] от "Иво":

  Викаш, тоя "факт", може да е фейк?

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  Иначе под евангелисти най-вероятно се има предвид точно определени секти на харизматичното християнство и точно определени пастори.

  И по принцип би трябвало всеки да има право да проповядва идеите си. Само че настъпват по мазола друг набор от идеи. А хората, поддържащи насрещния набор, прогресивния пакет, вече са си изградили мрежа от активисти, както казах - Global Shapers, Международната Мрежа за Жените и още няколко подобни. Отглеждат си чрез обучения, хващат ги млади и скоро си имат мрежа от всякакви протестъри, от екзалтирани и крещящи по площадите до пърформанс трупи и по-интелигентен мидъл мениджмънт с връзки с медиите и то точно определени медии...

 83. 83 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#22] от "hamiltonf":

  Така е. И друг път съм казвал, само евангелистите изглежда са способни да направят циганите хора.

 84. 84 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 682 Весело

  До коментар [#44] от "Котаракът на Шрьодингер":

  А, не така, Ристю не търпи инакомислещи сред партийните сподвижници!

 85. 85 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Добре, а защо едните екстремисти да са "добрите", а другите - "лошите"?
  —цитат от коментар 57 на pamela


  Защото на нацилиберастите така са им казали гласовете в главите им.
  Те са на страната на добрата кауза, а всички несъгласни са льошите крайнодесни фашисти и екстремисти.
  Тяхното дело е доброто, а на другите е лошото. Добре, че нямат власт(и няма и да имат) - Белене щеше да е летен лагер в сравнение с репресиите, които щаха да наложат "хуманните" неолиберали.

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
 86. 86 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#78] от "pamela":

  В днешно време ляво-екстремистките идеи се смятат вече за центристки и умерени.

 87. 87 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Самият сайт Дневник е финансиран от либерастката американска фондация АзБ, както и от Сорос. Смешно е открито грантаджийски сайт да се възмущава, че някакви американци финансирали някаква пропаганда, която не съвпадала с тяхната. Но ако финансираха пропаганда в подкрепа на ЛГБТ и абортите нямаше да има проблем, даже щеше да е много демократично, нали?

 88. 88 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4056 Любопитно

  До коментар [#80] от "klecho":

  Клечо, не разбрах какво имаш в предвид? Кое е фейка?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 89. 89 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 22 Весело

  За първи път от статията научавам, че християнските ценности и защита на традиционното семейство били крайно-десни възгледи?! Струва ми се това да е един много нескопосан опит за налагане на идеология за "новото нормално".
  —цитат от коментар 70 на m_style


  Е как? Не следиш ли либералната преса?
  Старо, закостеняло, ретроградно и расистко е
  - да си бял мъж
  - да защитаваш традиционните си ценности
  - да смяташ, че грижата за семейството и децата е на първо място
  - да не подкрепаш фашагите от антифа и подобните
  - да не сматаш, че има 30 пола
  - да си против разрешението за смяна на пола при деца
  - да не подкрепаш палежите и мародерствата на блм-ците
  - да не си луд фен на безконтролната миграция
  - да искаш правата ти да не се прнебрегват за сметка на правата на другите
  - да не се чувстваш виновен за робството(нищо, че не си бил никога робовладелец, а оплакващите се да не са били никога роби)
  - да не подкрепяш събарянето на паметници, поругаването на културата, преработката на историята
  - да не искаш парите ти от данъци да отиват за издръжка на мързеливи безработни лумпени
  - да не си левандур с промит мозък
  ...

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
 90. 90 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Ми хубаво, няма само дедо Шорош и корпорациите да инвестират. Тия 90 милки са 1/3 от бюджета на ТВ сериал от сорта на Стар Трек Дискавъри: 31 пола в 32 век. А освен него още колко само Холивуд произвежда. Ама важното е рев да има. 90 милки са нищо и е жалко,ч е са само толкова. Ако бяха милиард, то щяхме наитина да усетим противопоставяне на цялата тая разнообразна лява дружина.

 91. 91 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 22 Весело

  И какъв е проблемът фондации и части лица да подкрепят разни каузи?
  Дедо ви Сорос и той подкрепя много широка палитра от инициативи - включително и организации свързани например с Мюсюлманските братя и други подобни , които са нееднозначно приемани в съвременния свят.
  Значи и Сорос е в кюпа на лошите по тази логика, либерастите да си признаят

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#9] от "Сд":

  "Сорос е един спекулант и мошеник.Да го вкарат в затвора и да се свършва."

  Сорос не ми е симпатичен, даже хич. Спекулант е, да. Заради него в начлото на 90-та Великобритания излезе от Европейския валутен механизъм (или както там се казваше) и лирата рязко се девалвира. Прокарва много много спорни идеи. Можете ли да обясните, обаче, защо да влиза в затвора.
  А кои са от другата страна - евангелисти, които отричат учението на Дарвин и проповядват креационизма. Тях ли избирате?
  Едни пари срещу други пари. Неминуемо ще има платени публикации, манипулации, платени протести. Нали затова, обаче имаме глава на раменете. Който може нека сам да се ориентира.

 94. 94 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#81] от "dsj02691732":

  В лудницата може и да е така, не знам. Междувременно ти можеш да провериш кое минава за нормално в цивилизования свят: дали нещата, които аз приказвам, или приказките на ей такива като теб.

 95. 95 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално


  фашагите от антифа
  —цитат от коментар 89 на Сър Джон


  😁😂🤣

  Има ли по-добър пример за когнитивен дисонанс и аргументативно безсилие.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  До коментар [#62] от "Deaddark":

  Мойше от време на време разказва и за ортодоксалните евреи. Абе сите фундаменталисти от едно дърво са паднали, вероизповеданието е незначителен, третичен белег.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 98. 98 Профил на 👀
  👀
  Рейтинг: 18 Разстроено

  В характерен анти-Сорос стил... е преразказване на доклад на Европейския център за право и правосъдие...Но любопитното е откъде идва този доклад, какво е Европейския център за право и правосъдие, кой го финансира и защо член на българското правителство се занимава с тази организация.
  —цитат от коментар 0


  Демек, ако този център го беше финансирал Сорос или Били Гейтс (който сега го правят икона на неолиберализма - дали взаимно съгласие със самия Бил Гейтс или без негово съгласие)щеше да е абсолютно нормално

  21 век навън а аз не намирам разлика между писанията в работническо докато имахме Цк на Бкп

 99. 99 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  И да не съм голословна може младежите да смятат, че са транссескуални, но всъщност проблемите им да са съвсем други.
  Цитат:
  "Всъщност реалните причини, които карат едно дете да иска да смени пола си, много често са неосъзнавани и нямат нищо общо с разбъркването на биохимичните процеси в организма му. Според данни на Риксхоспитале 60% от момичетата, които се обръщат към NBTS, страдат от депресии, социална тревожност, различни форми на страхови неврози, породени от сексуални посегателства, аутизъм, анорексия и редица други психологически проблеми. Не е за подценяване и фактът, че заради стресиращия социален натиск от страна на връстниците им, момичетата, които не се вписват в представата за секси и “вървежни”, нарочно пренастройват идентичността си в посока на другия пол."
  https://webcafe.bg/svyat/591440669-kogato-dashteri-na-natsiyata-iskat-da-stanat-neyni-sinove.html

  Ето друг цитат, касаещ възможността и деца да си сменят пола:
  "Някои поддръжници на това решение, като Ричард Колер, високопоставен представител на организацията "Трансджендър Юръп", смятат, че Норвегия трябва да стигне още по-далеч и да премахне и ограничението за официална смяна на пола за деца под 6 години."
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2016/10/01/2835944_v_norvegiia_veche_i_decata_mogat_da_smeniat_pola_si/

  Това е положението! Значи момиченцето поглежда братчето си, вижда, че на него му е много по-лесно да пишка и решава, че иска да стане момченце.
  И някой иска да узакони такова право!
  Лудите християнски фундаменталисти поне не проповядват за осакатяване на деца и малолетни.

 100. 100 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 535 Неутрално

  "Срещу абортите и ЛГБТ в Европа"

  Къде са абортите, къде са правата ЛГБТ? Това е като да събереш в едно изречение изкуство и диария.

  И в морето ми е до колене .....................
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK